Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 20:51   #3841
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim mamusiom Też się zgłosiłam po niedziwiadka zobaczymy

Boli mnie masakrycznie głowa! Dziś dość aktywny dzień u mnie i nie wiem może ze zmęczenia...i przejedzenia hehe ???
Mam straszną ochote na słodkie, no masakra jakaś zapanować nad tym nie mogę...kupiłam dziś mleko w proszku i zjadłam pół worka!!! zamroziłam liona miał być do lodów i dupa wyciągnełam i zjadłam!... i pół paczki orzeszków ziemnych ale to już słone no aż się boję jak na wagę stanę... wy widzę delikatnie z tymi kg. idziecie fajnie...ciekawe jak bedzie u mnie mam już +5 ...a po dzisiejszym pewnie +7 i widzę, że ramiona mi sporo przytyły( uda też )...i to zaczyna mnie martwić ...

Kupiłam dziś niedrapki, body i bluzkę dla dzidzi...neutralne kolory... choć na 85% mamy córeczkę ale wolę się upewnić

Gratuluję wszystkim dobrych wieści z wizyt... i poznania płci

Moja dzidzia ostatnio mocniej mamę kopie... ( w końcu nawet mąż poczuł) dzis jakaś spokojniejsza a po takiej dawce kcal...powinna dyskotekę zrobić

Dobrej nocki
Właśnie, uwielbiam mleko w proszku, choć dawno nie jadłam, teraz mi przypomniałaś, więc może jutro kupię

Dziewczyny z IE, jak byłam u GP ostanio wzięłam sobie ulotkę z poczekalni, i można zapisać się na stronę cow &gate po voucher na chyba 100e na rózne produkty. Ja sie zapislam, czekam teraz na vouchery
Podaje jak cos namiary na stronkę:
http://www.feedingforlife.ie/

Dziś także odebrałam pudło z probkami, na które kupon dostałam wszpitalu na 1 wizycie, czyli już z 2 mieś temu prawie Wypełniłam kupon i w supervalue w tym sklepie było wydawanie pudełek. Dużo tam fajnych próbek, proszek do prania, płyn do płukanai, husteczki dettol antybakteryjne i nawet krople z żelazem, gryzaczek, mały sudocrem i cała paczka husteczek nawliżanych dla dzidzi A mozna to chyba też zamówić na stronie, i podaję linka:

http://www.eumom.ie/
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:52   #3842
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Gratuluje udanych wizyt poznanych płci i łożysk na swoim miejscu (zazdroszcze ciut )
Też zamówiłam niedźwiadka, na te próbki johnsona też musze zapolować, ale dziś mi się już nie chce
Stary 2011-11-03, 20:54   #3843
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
W sierpniu zaczynamy budowe naszego domku. Dzialke dostalismy od rodzicow. Tylko mamy prolem z projektem, moze ktoras z Was mi doradzi. Chcemy maly domek, zeby byl dosc tani w budowie. Do 100 m2 Tak czy siak bedziemy musieli wziasc kredyt, ale lepiej splacac mniej niz wiecej Mamy na oku 2 projekty ale to jeszcze nic pewnego jeden parterowy: http://gotowe-projekty-domow.pl/ac_eryk.htm
a drugi z poddaszem: http://gotowe-projekty-domow.pl/dm_lolek.htm
Jak myslicie ktory bedzie tanszy w budowie?
Wlasnie zjadlam cala czekolade z nadzieniem truskawkowym ale dobra byla
Drugi jest zaje.... fajny I pewnie droższy Ale super... Dobrze wam, że dostaliście działkę, bo to kupa kasy teraz taka działka, więc "tylko" postawienie wam zostało
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:58   #3844
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Moja znajoma też ma JUMPERA tylko GTX czy jakoś tak - super jest ten wózek, mnie się bardzo podobał a co do kurtek/płaszczy na zimę, ja wstawiałam swój kilka stron temu - kupiłam na allegro za niecałe 130zł już razem z przesyłką i jestem bardzo zadowolona

To kiedy teraz USG będziesz mieć? Ogólnie to dobre wiadomości a z tą wagą przesadzają, moja też narzekała na ostatniej wizycie.

Wstydziocha To pewnie dziewuszka jak tak się wstydzi najważniejsze, że wszystko jest w normie i oby do następnej wizyty, może wtedy będzie wiecej wiadomo

Ja też je mam i TŻ nawet zamówił także mamy dwa komplety do testowania

Ja właśnie mam to samo... ale liczę, że dzięki wcześniejszemu schudnięciu waga będzie mniejsza, choć do 80kg pewnie dobiję spokojnie

Gratuluję dziewczynki! super że już wiecie! i że wszystko w porządeczku jest a z tym bólem to może poczekaj i jeśli w ciągu 24 godzin nie minie lub się nasili to może zgłoś się do lekarza ale liczę, że minie - odpoczywaj Monia!

ja zjadłam płatki czekoladowe na mleku i mój maluszek też się wierci niemiłosiernie

to z tą pracą niefajna wiadomość, ale za to dzidziuś zdrowy i synek a z nerką może przejdź się do swojego gina. Moja koleżanka (ma termin na 6 marca) miała ostatnio powiększone kielichy w jednej nerce i położyli ją z tym do szpitala... Więc może lepiej tego nie lekceważyć?

Uwaga! TŻ mnie zarejestrował na USG 3D termin 22 grudnia godzina 18:00 już się nie mogę doczekać
dzięki za info jutro mam wizyte w przychodni to się dowiem coś więcej

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:58   #3845
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Właśnie, uwielbiam mleko w proszku, choć dawno nie jadłam, teraz mi przypomniałaś, więc może jutro kupię

Dziewczyny z IE, jak byłam u GP ostanio wzięłam sobie ulotkę z poczekalni, i można zapisać się na stronę cow &gate po voucher na chyba 100e na rózne produkty. Ja sie zapislam, czekam teraz na vouchery

Dziś także odebrałam pudło z probkami, na które kupon dostałam wszpitalu na 1 wizycie, czyli już z 2 mieś temu prawie Wypełniłam kupon i w supervalue w tym sklepie było wydawanie pudełek. Dużo tam fajnych próbek, proszek do prania, płyn do płukanai, husteczki dettol antybakteryjne i nawet krople z żelazem, gryzaczek, mały sudocrem i cała paczka husteczek nawliżanych dla dzidzi A mozna to chyba też zamówić na stronie, i podaję linka:

A ja nawet jednej głupiej ulotki nie dostałam, olewają mnie na maxa Moja znajoma dostała różne rzeczy, m.in fajny kalendarzyk ciążowy, gdzie może prowadzić notatki, a ja nic...
Stary 2011-11-03, 21:00   #3846
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
W sierpniu zaczynamy budowe naszego domku. Dzialke dostalismy od rodzicow. Tylko mamy prolem z projektem, moze ktoras z Was mi doradzi. Chcemy maly domek, zeby byl dosc tani w budowie. Do 100 m2 Tak czy siak bedziemy musieli wziasc kredyt, ale lepiej splacac mniej niz wiecej Mamy na oku 2 projekty ale to jeszcze nic pewnego jeden parterowy: http://gotowe-projekty-domow.pl/ac_eryk.htm
Pierwszy ma bardzo duże i dużo okien, a to drogi element wykończenia... ale parterowy niby taniej wychodzi, choć mnie się podoba dużo bardziej rozkład pomieszczeń tego drugiego, za to z zewnątrz jakoś mi nie przypadł do gustu. Najlepiej jakiegoś budowlańca popytać Moja ciotka w tym roku zamknęła budowę domu w stanie surowym - piętrowy z piwnicą i zadaszony już, wyszło im ok. 60 tys.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:00   #3847
ewelajna25
Zadomowienie

Natka, 2 projekt bardzo mi się podoba, choć parterowe domki tez są super i można ładnie urządzić. Na pewno piętrowy siła rzeczy droższy w budowie, ale zalezy też od materiałów jakich chcecie uzyć i środków, jakie możecie przeznaczyć. Może zróbcie kosztorys??
Stary 2011-11-03, 21:03   #3848
rybka13
Zakorzenienie

aaagga fajny podpis
Kochana wiesz może ile kosztuje 3D/4D? Bo może pójdę jak będę w PL. I czy dużo wcześniej trzeba się zapisać?
Stary 2011-11-03, 21:03   #3849
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
A ja nawet jednej głupiej ulotki nie dostałam, olewają mnie na maxa Moja znajoma dostała różne rzeczy, m.in fajny kalendarzyk ciążowy, gdzie może prowadzić notatki, a ja nic...
Mnie spytali, czy to moja 1 ciąża a na odpowiedż, że tak, dostałam cały pakiet ulotek informacyjnych w takiej plastikowej torbie zapinanej i m.in ten kupon. Może u was też można zamówić próbki dla mam bezpośrednio na stronkach? No i za zdjęcie z USG nie musiałm nic płacić, a podobno w UK owszem...

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-11-03 o 21:04
Stary 2011-11-03, 21:11   #3850
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Mnie spytali, czy to moja 1 ciąża a na odpowiedż, że tak, dostałam cały pakiet ulotek informacyjnych w takiej plastikowej torbie zapinanej i m.in ten kupon. Może u was też można zamówić próbki dla mam bezpośrednio na stronkach? No i za zdjęcie z USG nie musiałm nic płacić, a podobno w UK owszem...
Mi babka w recepcji powiedziała coś w stylu "co łaska",gdy spytałam ile płacę za fotki. Nie wiem jak to jest zresztą szpitali...
co do tych gratisów to dostałam w pierwszej paczce dużo kuponów. I ja je powysyłałam... Zobaczymy co jeszcze mi zaoferują... Bo jak na razie próbek żadnych nie dostałam. A podobno powinnam dostać 2część tej paczki "Essential mum-to-be pack" czy jakoś tak...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:13   #3851
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Na pierwszym usg dostałam 2 zdjęcia za darmo + okładki na nie z podpisem moje pierwsze foto, a na drugim usg trzeba najpierw zapłacić w automacie 3 funty za 3 zdjęcia i tych okłądek już też nie dali. Myślę że tu też dają jakieś gadżety, tylko w mojej przychodni od początku nie było przyjaźnie, choć położne są miłe... ale na tym sie niestety kończy, byle szybko i tyle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 21:13   #3852
karinka711
Raczkowanie

Gratuluje kolejnym mamusiom dobrych wyników z usg i wizyt i gina.
u mnie nadal cisza ...takze powoli dobije do 20 tygodnia bez wiesci ze szpitala,bez daty usg..nic zero...a 10.11 wizyta u GP.....no i jeszcze mój cudny pracodawca zażądał pisemka udowadniającego ,że jestem w ciąży..( a co on k*** ślepy jest??)pytałam dziewczyny ode mnie z pracy która jest juz w 34 tyg.ciązy czy cos takiego miała przynieść a ona na mnie na stukniętą..i tak od początku że ona w ciąży to ok a ze ja to już nie bardzo im pasuje....ehhh...byle do marca i idę ładnie na maternity....ktos mnie pytał skad jestem że niemówią na usg o plci dzidzi a wiec mieszkam w Irlandii w co.kerry...tutaj nie mówią....
karinka711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:20   #3853
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Drugi jest zaje.... fajny I pewnie droższy Ale super... Dobrze wam, że dostaliście działkę, bo to kupa kasy teraz taka działka, więc "tylko" postawienie wam zostało
Wlasnie z tego co rozmawialam wychodzi prawie tyle samo, bo w tym parterowym jest 2x wieksza powierzchnia fundamentow i dachu. Szkoda ze w tym drugim ten salon jest malutki.
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Pierwszy ma bardzo duże i dużo okien, a to drogi element wykończenia... ale parterowy niby taniej wychodzi, choć mnie się podoba dużo bardziej rozkład pomieszczeń tego drugiego, za to z zewnątrz jakoś mi nie przypadł do gustu. Najlepiej jakiegoś budowlańca popytać Moja ciotka w tym roku zamknęła budowę domu w stanie surowym - piętrowy z piwnicą i zadaszony już, wyszło im ok. 60 tys.
To w sumie nie duzo im wyszlo, ale chyba sami budowali? My niestety nie mamy zadnych budowlancow w rodzinie, a troche sobie licza za robocizne..
Cytat:
Natka, 2 projekt bardzo mi się podoba, choć parterowe domki tez są super i można ładnie urządzić. Na pewno piętrowy siła rzeczy droższy w budowie, ale zalezy też od materiałów jakich chcecie uzyć i środków, jakie możecie przeznaczyć. Może zróbcie kosztorys??
Nawet nie wiem jakbym sie mogla do tego zabrac, jeszcze gdybym byla w Polsce. Bede musiala poki co rodzicow poprosic zeby poszukali mi jakis firm i trzeba dzwonic i pytac gdzie najtaniej i za ile.

Mam nadzieje ze jakos nam sie uda chociaz wieksza czesc splacic, planujemy tu jeszcze jakies 5 lat posiedziec. Najdrozsze bedzie pewnie wykonczenie i wyposazenie, ale taki domek to moje marzenie.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
aaagga fajny podpis
Kochana wiesz może ile kosztuje 3D/4D? Bo może pójdę jak będę w PL. I czy dużo wcześniej trzeba się zapisać?
ja bylam w krakowie i za badanie 4d placilam 300 zl. Badanie trwalo 35 minut wszystko mam nagrane na plytce dvd i dostalam piekne zdjecie mojej corci(juz kiedys tu wklejalam). Pani doktor wszystko dokladnie sprawdzila i tlumaczyla. Bylam bardzo zadowolona.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Mi babka w recepcji powiedziała coś w stylu "co łaska",gdy spytałam ile płacę za fotki. Nie wiem jak to jest zresztą szpitali...
co do tych gratisów to dostałam w pierwszej paczce dużo kuponów. I ja je powysyłałam... Zobaczymy co jeszcze mi zaoferują... Bo jak na razie próbek żadnych nie dostałam. A podobno powinnam dostać 2część tej paczki "Essential mum-to-be pack" czy jakoś tak...
Po to 2 czesc idzie sie do boots. W pierwszej czesci ktora dostalas mialas taka karteczke ktora sie wypelnialo i tam zanosi i oni daja Ci 2 paczke, ja nie wiedzialam czy mam ja w domu wiec poszlam i zapytalam czy dostane to mi powiedziala ze jak nie mam to zebym zdjecie z usg przyniosla ale sie znalazla
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:23   #3854
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karinka711 Pokaż wiadomość
u mnie nadal cisza ...takze powoli dobije do 20 tygodnia bez wiesci ze szpitala,bez daty usg..nic zero...a 10.11 wizyta u GP.....no i jeszcze mój cudny pracodawca zażądał pisemka udowadniającego ,że jestem w ciąży..( a co on k*** ślepy jest??)pytałam dziewczyny ode mnie z pracy która jest juz w 34 tyg.ciązy czy cos takiego miała przynieść a ona na mnie na stukniętą..i tak od początku że ona w ciąży to ok a ze ja to już nie bardzo im pasuje....ehhh...byle do marca i idę ładnie na maternity....ktos mnie pytał skad jestem że niemówią na usg o plci dzidzi a wiec mieszkam w Irlandii w co.kerry...tutaj nie mówią....
karinka, ale wszędzie wymagają zaświadczenia, że jest się w ciąży, wydają je właśnie w 21tc. Mój mąż też musi zanieść, bez tego zaświadczenia mogą ci nie dać macierzyńskiego, dla nich to dowód. I trzeba je właśnie dostarczyć do zakładu pracy w 21-25tc, położna wydaje je najwcześniej w 21tc, a ja mam wizytę dopiero w 25tc, mam nadzieję że mąż zdąży z nim pobiec
A co koleżanki, to nie wiem, może przymknęli oko.
Stary 2011-11-03, 21:25   #3855
karolca
Zakorzenienie

Oglądam Ciążę z zaskoczenia na TLC.
No nie wiem

My z mężem póki co musimy zadowolić się mieszkaniem w bloku... odliczam lata do ostatniej raty hipotecznej Ale marzy nam się dom.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 21:27   #3856
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

Dzieki Ewelajna za namiar na probki. Ja tez dostalam ten pack z eumom, musze sie mu blizej przyjrzec

Cytat:
KArinka, a kto cie rejestrowal w szpitalu? GP wyslal do nich list czy ty sama wyslalas/zanioslas? Chwytaj za telefon i dzwon do szpitala, powiedz ze tu 20(?) tydzien a ty nawet dating scanu nie mialas. Jak maja balagan albo duzo roboty to sie niestety trzeba o swoje dopomniec czasem
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:27   #3857
rybka13
Zakorzenienie

88natka widziałam to zdjęcie, jak je zobaczyłam to oczy na wierzch i WOW naprawdę super, ale i drogo. Tylko ja to muszę ogarnąć czy w mojej mieścinie takie robią, kiedy trzeba się zapisać, itd. Jak nie, to na zwykłe chociaż pójdę.
Stary 2011-11-03, 21:28   #3858
karinka711
Raczkowanie

rybka...2 razy by przymknęli??? bo ona urodziła córcie w styczniu a termin następnego porodu ma na 15 grudnia i nic im nigdy nie przynosiła także nie wiem, ja przyniose,wizyta za tydzień wiec dam rade...
Stary 2011-11-03, 21:30   #3859
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
natka gratuluje ze bedziecie zaczynac z budowa. troche sie interesuje domami, proektami itd., ale to nie znaczy ze sie na tym znam ale tak mi sie wydaje ze taniej wyszedlby w budowie ten piewszy domek parterowy, bo mniej skomplikowany dach.
moja mama kilka lat temu wybudowala nieduzy drewniany domek, bardzo tani w utrzymaniu, dosc ekologiczny i niewiele jej opalu idzie na ogrzanie a zawsze ma cieplutko. przyjechala ekipa i w 3 dni jej dom postawilinie wierzylam ale to prawda. wybudowanie kosztowalo ja 60 tys zl (mowie o stanie surowym), teraz domek wyceniony jest na 270 tys zl.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:31   #3860
karinka711
Raczkowanie

Zia GP mnie rejestrował,dostałam książeczkę ciąży i list ze opieka medyczna podczas ciąży jest bezpłatna,plan wizyt i tyle od tamtego czasu ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sza....
Stary 2011-11-03, 21:32   #3861
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
KArinka, a kto cie rejestrowal w szpitalu? GP wyslal do nich list czy ty sama wyslalas/zanioslas? Chwytaj za telefon i dzwon do szpitala, powiedz ze tu 20(?) tydzien a ty nawet dating scanu nie mialas. Jak maja balagan albo duzo roboty to sie niestety trzeba o swoje dopomniec czasem
Ja jak byłam w szpitalu na pierwszym usg, to ta pani technik co mi robiła badanie, kazała powiedzieć aby mnie zapisali w recepcji na drugie usg za 6 tygodni. Nie musiałam już czekać na żaden list. Może rzeczywiście niedopatrzenie jakieś, bo list wysyłają na jakieś 2-3tygodnie wcześniej, więc już by był...
Stary 2011-11-03, 21:34   #3862
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No nie wiem

My z mężem póki co musimy zadowolić się mieszkaniem w bloku... odliczam lata do ostatniej raty hipotecznej Ale marzy nam się dom.
My moze sprzedamy dzialke i bedziemy miec juz na duza czesc mieszkania. Sami juz nie wiemy.
Stary 2011-11-03, 21:36   #3863
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
rybka...2 razy by przymknęli??? bo ona urodziła córcie w styczniu a termin następnego porodu ma na 15 grudnia i nic im nigdy nie przynosiła także nie wiem, ja przyniose,wizyta za tydzień wiec dam rade...
To może się po prostu Ciebie czepnęli... Mąż musi dostarczyć, bo jemu mogą nie uwierzyć, u nas kobieta też musi, ale może w Irlandii nie wymagają, tylko Tobie tak powiedzieli? Sama nie wiem..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 21:36   #3864
karinka711
Raczkowanie

Zia we wtorek rozmawiałam z moim GP i kazał czekać,powiedział że na pewno do konca tego tygodnia dostane....a tu pupa....jutro mam wolne więc zadzwonie do szpitala....a tak przy okazji to w planie wizyt mam przewidziane tylko jedno usg ...
Stary 2011-11-03, 21:36   #3865
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No nie wiem
jakoś dziwne to wszystko jest dla mnie, dzis oglądałam powtórkę tego programu jak babka urodziła dziecko do sedesu....
Stary 2011-11-03, 21:39   #3866
karinka711
Raczkowanie

rybka...ja uwazam osobiscie ze mojemu szefowi nie na reke jest miec 2 kobiety w ciazy a pozniej 2 kobiety na maternity w czasie summer time....ale musiał sie z tym liczyć przyjmując nas do pracy....a tutaj została nagle zaskoczony bo Ona wróciła po maternity w ciązy i dwa tygodnie później ja powiedziałam,że jestem w ciąży,jedna na sicku siedzi od 4 miesięcy wiec na summer time zostaje z 3 pracownikami gdzie w tym roku miał 6....
Stary 2011-11-03, 21:42   #3867
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Wow będzie miała dwoje dzieci z jednego rocznika i nie bliźniaki Pospieszyła się babeczka Ciekawe czy karmi piersią będąc w ciąży, chyba nie powinno się.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
rybka...ja uwazam osobiscie ze mojemu szefowi nie na reke jest miec 2 kobiety w ciazy a pozniej 2 kobiety na maternity w czasie summer time....ale musiał sie z tym liczyć przyjmując nas do pracy....a tutaj została nagle zaskoczony bo Ona wróciła po maternity w ciązy i dwa tygodnie później ja powiedziałam,że jestem w ciąży,jedna na sicku siedzi od 4 miesięcy wiec na summer time zostaje z 3 pracownikami gdzie w tym roku miał 6....
No na rekę może mu nie być, ale nic z tym nie zrobi, a takim zaświadczeniem Cię nie wystraszy, bo to żaden problem, chce to będzie miał
Stary 2011-11-03, 21:42   #3868
88natka
Zadomowienie

Cytat:
88natka widziałam to zdjęcie, jak je zobaczyłam to oczy na wierzch i WOW naprawdę super, ale i drogo. Tylko ja to muszę ogarnąć czy w mojej mieścinie takie robią, kiedy trzeba się zapisać, itd. Jak nie, to na zwykłe chociaż pójdę.
Znajoma z pracy byla niedawno na tym badaniu i zaplacila 190 funtow i jak jej powiedzialam ze ja za swoje zaplacilam ok 70 funtow to byla w szoku

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
natka gratuluje ze bedziecie zaczynac z budowa. troche sie interesuje domami, proektami itd., ale to nie znaczy ze sie na tym znam ale tak mi sie wydaje ze taniej wyszedlby w budowie ten piewszy domek parterowy, bo mniej skomplikowany dach.
moja mama kilka lat temu wybudowala nieduzy drewniany domek, bardzo tani w utrzymaniu, dosc ekologiczny i niewiele jej opalu idzie na ogrzanie a zawsze ma cieplutko. przyjechala ekipa i w 3 dni jej dom postawilinie wierzylam ale to prawda. wybudowanie kosztowalo ja 60 tys zl (mowie o stanie surowym), teraz domek wyceniony jest na 270 tys zl.
Jakbysmy sie decydowali na ten drugi to zlikwidowalibysmy ta jaskolke z projektu i dach by byl juz taki sam( dwuspadowy) czyli najtanszy. Zostaje mi tylko popytac majstrow bo pewnie sami nic nie wymyslimy a ten domek co Twoja mama budowala to pewnie z tych gotowych drewnianych szkieletowych?
Stary 2011-11-03, 21:43   #3869
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
jakoś dziwne to wszystko jest dla mnie, dzis oglądałam powtórkę tego programu jak babka urodziła dziecko do sedesu....
co???
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:45   #3870
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
kolezanka jej pomagala? jak tak to ogladalam kiedys ten odcinek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości