|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co za akcja? Andżela, Andżela
|
|
|
#4322 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam taką: www.ceneo.pl/2180407s korzystam tylko z funkcji gofrownicy i czasem opiekacza ![]() A ciasto zrobiłabyś na pewno Coś za wczas przyszedł ten Mikołaj ![]() I jak?Podobają się Kubusiowi,bawi się nimi? To chyba rzeczywiście,pozostaje Ci tylko przeczekać ![]() Trudniej wykonać ![]() To też ![]() No,wtedy to będzie:Kuba wstań wreszcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ten 3 wygląda najładniej,ale mogłabym się pokusić też na ten krówkowy ![]() Cytat:
za Mamę.czeko a może to cisza przed burzą ![]() Gdzieś Ci umknął jeden miesiąc ![]() Idę do klubu
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-11-03 o 21:41 |
|||
|
|
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas też problem z zasypianiem i do tego kiedy OLo zostaje z Tata to wstaje o 8 a kiedy z Mama to o 5.30 to jest złośliwiec
ja tez myslalam ze poloze go pozniej to pospi nic z tego ani zabranie drzemki w poludnie ani kladzenie pozno ni epomoglo
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja piernicze!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaa zwariuję.....poszłam siiii a tu spłuczka nie działa
w kranach woda była....miałam ochotę zrobić tak: i całe szczęście pomógł bo inaczej bym chyba poszła wku.... spać do tego wiem o co kolesiowi chodzi![]() dobrze że ten wieczór jest dzisiaj bo jakby był jutro to ![]() nie śmiej się bo ja zaraz wyjdę z siebie Cytat:
![]() nooooo ![]() jak dojdę do siebie to zrobię trzeci...ale przepisy schowałam na następny niedaleki raz ![]() tylko gdzie ![]() najlepsze ze dzisiaj w panikę wpadałam że kiedy ja ten samochód kupię
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Unholy, a ja myslałam ze to taki dłuższy sweterek ala tunika.
Narazie nie bedę cię fatygowała po niego. Wybieram się połazic po sklepach w weekend, moze cos upatrzę taniego. Aaa dla zainteresowanych: w house jest promocja, znaczy kupon na facebooku, i w mohito też. Spadam spać, do jutra |
|
|
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jak się zdecyduję na kupno, to poproszę o przepis ![]() , tak, miał już wcześniej, ale mało.Nic innego nie robię ![]() No wiesz, sylko ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
, kolesiowi, co się wydziera, tak?![]() Ja się pytałam, co za akcję Zu urządziła, hallo ![]() ![]() Hehe , jakaś zakochana jesteś, czy coś
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście mam mocne drewniane okna...szczelne jak cholera więc Zu nie reaguje![]() jutro opiszę bo psychicznie nie jestem gotowa ![]() a Ty znowu to samo
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam podziękować za kciuki Za to dziś pokazała różki i odstawiła scenę u niani ![]() I co 2 min by myła ręce, już ma skórę na dłoniach wysuszoną. Ciągle mówi: mamo buźki dotykałam, mam brudne ręce, muszę umyć ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Na dokładkę zadzwoniła właśnie moja Mama powiedzieć mi co mój brat wymyślił....juz mnie dzisiaj nic nie zdziwi..podobno ma do mnie dzwonić....a ja mam taki nastrój...że wybiję mu chyba siłą przez telefon durne pomysły
|
#4330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż tak? Musisz napisać, bo nie zasnę ![]() I co takiego śmiesznego? Cytat:
Nie ma lekko ![]() Żeby nerwicy natręctw się nie nabawiła ![]() Cytat:
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Włączyłam sobie relaksacyjną muzyczkę, otworzyłam Desperadosa....i biorę się za sernik...może troszkę mi przejdzie
![]() ...ale będę dochodzić do Was
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co Kubus zadowolony ze moze budowac wieże do nieba?![]() Cytat:
![]() ten 1 sernik tez bedzie pyszny-musze go zrobic wasze kciuki pomogly tos mnie pocieszyla
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to właśnie studentka...chyba że chodzi o jej siostrę i jej mężahahaha nie mam sił...za dużo pisania...za dużo wymyślania...zaczęło się bez przyczyny a im dłużej trwało tym więcej wymyślania było ![]() bo ja myślałam że w tym wieku to już się nie zdarza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gorgulku cieszę się że Zuzia się tak ładnie przystosowała
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam wam napisac ze jak bylismy na cmentarzu zapalic znicze to Werka pomacala paluszkiem znicza i oczywiscie w domu histeria byla -moczyla w misce z zimna woda i bol minal , a teraz mowi ze paluszek grzebuszek dotknal znicz i sie spalil
Gorgulku dla dzielnej Zuzi
|
#4336 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie denerwuj się Moda na sukces za drzwiami ![]() To myślałam,że ten trzeci masz w końcu robić ![]() Cytat:
![]() Też mamy niezadużo,i chyba jednak na te klocki się zdecyduję,bo Bartosz lubi się nimi bawić ![]() ![]() czeko wybacz ![]() Cytat:
![]() Bartoś też ostatnio,ciągle ma manię mycia rąk ![]() Cytat:
![]() Spokojnej nocy Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-11-03 o 22:20 |
||||||
|
|
|
#4337 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Super Cytat:
Cytat:
Tia ![]() Cytat:
, mam nadzieję, że jutro nie będzie bolało Cytat:
![]() *** Dobranoc
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
no dobra
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() juz ja nie boli bo to we wtorek bylo -teraz ma bialy pecherzyk, trzeba go usnunac ale nie chce dac mi paluszka paluszek grzebuszek to wskazujacy-kiedys jej powiedzialam ze to taki grzebuszek jak w nosku dlubala i zapamietala ![]()
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-11-03 o 22:37 |
|
|
|
|
#4339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wszystko rozumiem tylko serce krwawi przy takich akcjach Cytat:
![]() Cytat:
idzie spać ok 21.30 i wstaje ok 7 z tym, ze budzi się ok 6 na kaszkę i potem zwykle dosypia (ale też nie zawsze) śpi w przedszkolu ok 0,5 do 1 godziny, a w domu nie (o czym już pisałam) Cytat:
![]() ja muszę się umyć i ciasto na gofry zrobię, bo jutro rano nie dam rady... zawsze robiłam na bierząco, myślicie, ze może postać do ok 7 rano?
|
|
|
#4340 |
|
Ola-Unhola
|
Przepraszam, ze ja tak wpadlam i wypadłam, ale juto mam egzamin na tym moim kursie, poza tym prace też kończylam zdobieniową, a dodatkowo wczoraj spałam te 3 godzinki wspomniane (1-4,30 z powodu nieprzestawionego budzika) - sylko, Antoś usnął na kanapie, przełożyłam go do wózka, na śpiocha dojechaliśmy autobusem do złobka i tam na dworze spał do 9, więc choć On się wyspał
Ja za to o 20 padałam na pysk... Lece się uczyć o skórze itp, odezwę się jutro. Papa, dobranoc
|
#4341 |
|
Ola-Unhola
|
Milego dnia
|
#4342 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze,że paluszek już nie boli ![]() Cytat:
Cytat:
I wzajemnie Trzymam za egzamin.---------------------- Ale mrozik u mnie, -6 pokazuje termometr .Bartoś od 3 nad ranem,spał z nami w łóżku,przyszedł i mówi:mamusiu ja już wyspałem się wzięłam go do nas i po jakimś czasie zasnął,teraz jeszcze śpi ![]() Idę budzić starszaka ![]() Miłego dnia Cześć Karo |
|||||
|
|
|
#4343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za egzaminCytat:
sylko, a Bartoś w szczebelkowym łóżeczku jeszcze śpi? *** U nas wczoraj wieczorem też cyrki były ![]() Kuba lubi już dłuższe bajki, potrafi wysłuchać 2-3 na raz, ostatnio na tapecie "Czerwony Kapturek" , wcześniej była "O muzykantach z Bremy", "Brzydkie kaczątko", każdą bardzo lubi co najmniej tydzień
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
jednak zrobiłam rano ciasto na gofry, kuchnia wygląda jak po wojnie, ale nie mam czasu posprzątać
idę do pracy.... tak mi się nie chce Miramej,
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do której będziesz w pracy?
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() pytalam dzis mame jak sie czuje ale mowi ze dalej boli no ale tu chyba juz tylko czasu trzeba zeby zastyglo
|
#4347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczorajszy wieczór to była tragedia....dawno, jak nie nigdy nie miałam takiego dziś troszkę lepiej, ale jakaś podminowana jestem i tak...już wszystkim powiedziałam że jak będę wstrętna to mają mnie olać jeszcze jestem przed @ i jakoś wyjątkowo mocno zmianę nastroju odczuwam![]() zdecydowanie...na końcu parka wracała objęta do domu ![]() miałam...ale nie zrobiłam...kompletnie nie miałam siły... dzisiaj zrobiępołożyłam się o 2...Zu obudziła mnie o 5.20 stojąc mi nad uchem i krzycząc "mama ama" zjadła jogurt i dospała w moim łózku![]() Cytat:
![]() myślę że nic się nie stanie z takim ciastem jak będzie w lodówce stało ![]() Cytat:
za egzaminCześć Sylka ![]() aż się uśmiechnęłam jak zobaczyłam![]() Dzień dobry ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- aha...w lidlu fajne ciuszki dla dzieci...dla dziewczynek z sówkami dla chłopaków fajne dzinsy ocieplane, niedrogie ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() mam to samo od samego rana ![]() do tego mam gościa dzisiaj, wczoraj miałam z nim spięcie na sam koniec przecudownego wieczoru i mam zły humor od rana ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- W Endo też fajne wyprzedaże
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-04 o 08:44 |
||||
|
|
|
#4348 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba pora rozglądnąć się za jakimś łóżkiem ![]() My wczoraj czytaliśmy Roszpunkę jeszcze z Damianowej kolekcji baśni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze tak mało śpisz? Dzięki za informację ![]() Nie, był chyba niedospany, rzucił 2 razy budowlą z klocków, a po 3. razie schowałam klocki ![]() Cytat:
Nie znam
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak przyznam się nadrobiłam po łebkach wczorajszy dzień ![]() Karo mam nadzieje że dzisiejszy dzień/noc będzie spokojny ![]() Swoją drogą gdyby mi tak drzwiami trzaskali to zrobiłabym im awanture chyba... Cytat:
bo szczebelkowe i tak trzeba będzie odrestaurować, wyczyścić i może pomalować, kupić nowy materacyk i będzie czekać na nowego lokatora ![]() Kupiłam wczoraj małemu te czu czu... jeszcze nie próbowaliśmy zabawy bo nie było kiedy ale dzisiaj wieczorem się pobawimy ![]() chciałam tez napisać, że zazdroszczę Wam, że Wasze dzieci lubią jak czytacie im bajki... Ja robię próby ale mój syn ciągle jest anty i jak zaczynam czytać to albo wychodzi z pokoju i zamyka drzwi, albo zamyka mi książkę ale próbuje cały czas...Za to szybko łapie wierszyki które mu mówię z głowy jak coś robimy, np. jak się myjemy to mu śpiewam "mydło wszystko umyje..." no i on już to spiewać umie ostatnio uczy się "kotki dwa" ![]() ale tak bym mu poczytała normalne bajki... *** idę się ogarnąć i jak mały stanie to idziemy na spacer do sklepu bo się matce zachciało zrobić deser galaretkowy z czekoladą, bakaliami, owocami i bitą śmietaną i jestem w stanie iść 3 km w jedną stronę, żeby kupić te bakalie, czekoladę i bitą śmietanę a że jest piękna pogoda to mały też skorzysta w ogóle to już robię tak, że jak wstanie to nie czekam az mu "żółtko wejdzie" i zje obiad tylko od razu wybywamy na podwórko i obiad je jak wrócimy do domu... Zazwyczaj wtedy jest już taki głodny, że wcina wszystko bez zająknięcia wczoraj zjadł cały talerz krupniku i doprawił sześcioma pierogami z serem w szoku byłam jak mi mąż powiedział (bo ja u lekarza siedziałam w tym czasie).to do poczytania Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-11-04 o 13:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

nie mam już sił, a muszę posprzątać i sernik zrobić
jestem totalnie wypompowana...a do tego właśnie jakiś idota dzwonił 3 x domofonem z pytaniem czy jest Patrycja?
co za wieczór

, ale i cieszę się, bo wiem, ile Bartoś kiedyś sypiał 

za Mamę.
i całe szczęście pomógł bo inaczej bym chyba poszła wku.... spać
, jak się zdecyduję na kupno, to poproszę o przepis

dla dzielnej Zuzi
, mam nadzieję, że jutro nie będzie bolało 
w szoku byłam jak mi mąż powiedział (bo ja u lekarza siedziałam w tym czasie).