![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie żałośnic ;)
No to sprawozdanie z dzisiaj:
I: owsianka, kawa z mlekiem II: serek wiejski III: jabłko IV: mała jogobella light, banan, jabłko No i w międzyczasie herbata zielona, niestety tylko jedna, bo dziś kompletnie nie mam na nic czasu...
![]() |
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie dzisiaj: ś: twarożek domowy z pomidorem obiad: schabowy bez panierki i gotowana fasolka podwieczorek: jabłko, kostka gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem kolacja: pół miski zupy ogórkowej na jogurcie, 3 łyżki szpinaku ze śmietaną, pomidorami suszonymi i orzechami włoskimi Do tego pokrzywa i woda. Na noc jeszcze zrobię sobie meliskę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie poprawka: do do kanapek (dwóch) dołożyłam po plasterku szynki szwarcwaldzkiej i 1/3 puszki tuńczyka. I teraz jak na złość przyszła kumpela i przyniosła mi Redd'sa ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
następnym razem tak zrobię
![]() Magda, ale Ty mało jesz - nadal oczyszczasz organizm? Tak jak pisałam dzień zaczęłam od owsianki z miodem i bananem, potem był jogurt naturalny z dosypanymi otrębami, następnie zjadłam 3 szt Wasy z almette i po czasie zjadłam jeszcze 2 szt ![]() na obiad 2 krokiety i sałatka obecnie pije melisę z gruszką, a wcześniej wypiłam pół litra miodu pitnego ![]()
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
odpowiedz ponizej wytłuszczona
Cytat:
![]() ![]() to tak cos o mnie cechy szczególne żelazny zad ![]() wzrost: 175 cm obecna waga: 84 a w grudniu tamtego roku przed szpitalem juz bylo tak dobrze czyli 75 kg cel do marca schudnac do 70 kg (jak waże mniej wyglądam paskudnie) a potem utrzymanie wagi bilans na dzis śniadanie: serek wiejski + kromka pieczywa wieloziarnistego II śniadanie: kromka pieczywa wieloziarnistego opieczona w tosterze , papryka serek wiejski (tak tak wiem ze jestem kreatywna) obiad: spaghetti orkiszowe mocno aldente z sosem pomidorowym i minipulpecikami z cielęciny kolacja kawa w coffeheaven ![]() oprócz tego 3 krótkie spacery z psem , jeden godzinny i godzina pilatesu ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
dzisiejszy dzień
![]() Sniadanie: 1 kromka z opiekacza z salami w przerwie między rozmowami: kawa obiad: pół torebki kaszy z gulaszem po 2h drzemce: 2 kostki czekolady ![]() w drodze do Krk: 1 zwykła bułka - ciumkana chyba przez godzinę ![]() kolacja: 3 placki ziemniaczane ![]() ![]() ale chwalę się: kupiłam Bounty na drogę do autobusu i do tej pory jest nieruszone.... zamierzam toczyć z nim walkę, póki dam radę ![]() wodę piję za każdym razem jak sobie przypomnę (w porównaniu do ostatnich miesięcy - duuuużo ![]() ![]() i witam nowe żałośnice ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- AHA! i news!!! jedyny jaki w autobusie z wiadomości udało mi się wychwycić ![]() jemy migdały!!!!! francuscy lekarze udowodnili, że "garść migdałów dziennie pozwala na zgubienie zbędnych fałdek na brzuchu" - dosłownie ![]() podobno sycą, zmniejszają apetyt i mają jakieś tam coś na S, które jest pozytywne w procesie spalania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Frezi dobrze, że piszesz o tej wodzie - bo dzięki temu przypominasz mi, że i ja mam więcej pić
![]() no to trzeba kupić migdały do jedzenia ![]() dzisiaj niestety zaczęłam źle - zjadłam drożdżówkę z truskawkami i wypiłam kawę ![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
śniadanie : donout
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale ide dzis na zumbe i sexy dance wiec mam nadzieje ze bedzie mi wybaczone
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
MBZ♥
|
hejo
![]() jestem w stanie przełknąć tylko maślankę ![]() ![]() Frezyjko dobrze, że napisałaś o migdałach ![]() Kawka co to za sexy dens? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze przed śniadaniem i się zastanawiam co zjeść..... ![]() na szczęście żadnych drożdżówek nie ma w domu ![]() Cytat:
![]() a z tym mlekiem to dajesz czadu ![]() ![]() no to idę poszperać w lodówce ![]() i już szklanka wody za mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Osz, z tym malutkim jedzeniem wczoraj to tak wyszło, ale czuję się już bardziej "oczyszczona" bez zalegającego jedzenia w żołądku.
Jadłospis na dziś: I śn: owsianka z trzch łyżek płatków owsianych+ mały jogurt jeżeynowy+ wkrojony banan, kawa z mlekiem II śn: grahamka z serkiem topionym III przegryzka: jabłko IV obiad: nie wiem co mi się uda, w najlepszym wypadku ta sałatka z brokuł jak zdążę zrobić i zjeść przed aerobikiem, w najgorszym zupka Noodle Knorr ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Aaaaaaa, i zapomniałam o najważniejszym: weszłam rano na czczo na wagę w samej piżamie i pokazało 56,2 kg ![]()
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=pFk0mfyEzm4
![]() to właśnie o mnie ![]() makrela i bułka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Śniadanko - nie przerażajcie sie moimi śniadaniami, ja zawsze muszę zjeść furę na śniadanie, bo inaczej z diety nici, podjadam cały dzień, no więc: kromka chleba, 80 gr sera camembert zapieczonego w piekarniku z ziołami, sałata z pomidorami koktajlowymi pokropiona oliwą, 10 orzechów włoskich + zielona herbata O wczoraj nie będę nic pisać, bo przez ten zabieg nie jadłam do 14, potem się dorwałam do kanapek, ale nie bardzo mi szło jedzenie, więc ani zdrowo, ani mądrze. Czy rajd po sklepach liczy się do codziennej gimnastyki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a śniadania to faktycznie jesz syte ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie to wygląda tak, że po olbrzymim śniadaniu, drugie jem też spore, potem przekąska, potem przekąska i pół porcji obiadu. Jak nie zjem, to się kończy na podjadaniu wszystkiego. Niestety jak zjem za mało, to nie jestem w stanie funkcjonować i następnego dnia odbijam sobie z nawiązką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta pokrzywa, dobre to? Widzę, że wiele wizażanek pije, a ja nigdy nie kupiłam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za bounty brawa ![]() No i bach, trzeba kupić migdały ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No i dużo lepiej zjeść więcej rano, niż wieczorem ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Stefka, ale to dobrze jeść syte śniadania - bądź co bądź śniadanie na pewno spalisz w ciągu dnia
![]() ![]() piję właśnie drugi kubek pokrzywy ![]() ![]() ![]() Sunflower - myślę, że małe grzeszki nie zaszkodzą ![]() ![]()
RAZEM ![]() ![]() "Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..." Edytowane przez osz rety Czas edycji: 2011-11-04 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Grrr, mam taki zapie.prz w pracy, że nie daję rady i nie mam kiedy zjeść.
Iś: kawa z mlekiem II ś: jogurt nat z 2 łyżkami płatków owsianych, 1/2 banana, kilka kostek świeżego ananasa i melona. planowane obiad (będzie niedługo): makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem (szpinak, śmietana 12%, suszone pomidory, orzechy + przyprawy). podwieczorek:jogurt jogobella light kolacja: 4 kromki wasy z pastą z makreli (makrela + twaróg +jogurt nat.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Dot.czarna kawa
Wysoka jesteś choć ja jeszcze 8 cm wyższa ![]() Edytowane przez szifra Czas edycji: 2011-11-04 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
u mnie jogurt pitny, woda cytrynowa i... kilka bezów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki,może wiecie ile podczas odchudzania powinnam spożywać kcal? mam 167cm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
To zależy od Twojego wzrostu, wagi i aktywności fizycznej. Musisz obliczyć sobie podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne i z tego co wiem odjąć od tego ok. 300-400 kcal. Wtedy chudnie się zdrowo.
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
II śniadanie - budyń waniliowy z kostką czekolady i łyżką suszonej żurawiny. Zjadam i lecę na maraton po sklepach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Wklejam dokładne wytyczne naszego najlepszego dietetyka Gwizdaka
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
A mi CPM 1975 kcal, więc powinnam 1400 chyba mieć tak mniej więcej na schudnięcie. Bo nie wiem czy Gwizdakowi nie pomyliło się, że trzeba od tego odjąć 500 kcal, a nie 1000 kcal, bo wtedy musiałabym jeść na diecie ok. 900 kcal, więc bez sensu.
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
a mi 2035
czyli musze meic diete 1300 kalorii ale jak intensywnie cwicze to uwazam ze za mało Gwizdaczek mi kiedys liczyla i mam jesc 1500
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie jak jestem dietetykiem pare lat zarazem trenerem personalnym , powiem cos troche o diecie bo widze , ze chcecie schudnac ale ciezko wam pewnie wychodzi hehe a wiec tak
tak jak ktos wyzej napisal , dokladnie w diecie nalezy dolladnie wyliczyc Bmi i nie rzucac sie na gleboka wode ucinajac kcal bo to nie o to tu chodzi , w dietach prawdziwych a nie tylko tego co ucza na pseudo dietetyce , nie chodzi by jesc malo , wlasnie to jest glowny blad powodujacy , ze powstaje efekt jojo , wszystko rozchodzi sie o aktywnosc fizyczna , dzieki ktorej nakrecimy metabolizm , jest wiele skutecznych diet , sprawdzonych , ktore nie powoduja efektu jojo , te ktora mysla , ze schudly 4 kg w 2 tyg to sa w bledzie bo tu nie spalil sie tluszcz a jedynie woda podskorna , ktora wroci tak szybko jak zeszla po zaprzestaniu diety . Jezeli kogos interesuje pomoc to zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.