|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Z moich wstępnych ustaleń USG 3D/4D kosztuje od 200 zł w górę.
Średnio zależy mi gdzie lekarz przyjmuje i jaką ma opinię. Bo chce tylko USG, zdjęcie i film na dvd ![]() Znalazłam kilka gabinetów, ale jutro jeszcze raz poszukam, podzwonię i dowiem się co i jak. Już czas się zarejestrować na jakiś sensowny termin - póki mam dodatkowy pieniądz, bo zaraz kasa się rozejdzie i nic z tego nie będę miała.
#3873 |
Raczkowanie
|
nie nie karmi,ona młoda laska ma 22 lata....
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Monia Han ,ale Ty byłas juz w szpitalu na Usg a ja jeszcze w szpitalu w ogóle nie byłam...jedyny kontakt ze szpitalem jaki miałam to tylko ten list z książeczką ciązy a USG zrobiłam prywatnie w polskiej klinice w moim mieście... |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
i dwójkę w jednym roku do jednej klasy wyprawić
![]()
#3875 |
Zadomowienie
|
w szkole pomysla ze blizniaki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Drugi na pewno droższy , bo poddasze, poza tym te wykuszowe okno w dachu. No i plan otwarty na dole.. wiadomo wszystko zależy od preferencji, ale ja nie chciałabym z salonu widzieć, kogo mój nastoletni syn do domu sprowadza.. Albo raczej, żeby jego koledzy widzieli mnie rozwaloną w dresie na sofie w salonie ![]() W parterówce masz bardzo duże przeszklenia- to jest droga sprawa, ale można to zmienić-przystosować na etapie projektu. Ogólnie budowanie to fajna zabawa, jest baaardzo ekscytujące ![]() Zapraszam na forum murator.. Tam jest nas tysiące..Można się wieeele dowiedzieć i nauczyć. Poszukaj czy tam są jakieś opinie na temat twoich projektów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja znajoma przyszła.. hehe..ufff dobrze, że ogarnęłam doł ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Natka, u nas ta budowa jest bardzo skomplikowana(jak chyba wszystko w naszym życiu ![]() My dobudowywaliśmy i przebudowywaliśmy budynek gospodarczy, który był w stanie surowym otwartym i przerabialiśmy go na budynek mieszkalny ![]() Mieliśmy więc z góry narzucone mnóstwo ograniczeń. Uważam ,że to co zrobiliśmy jest naprawdę optymalne. Ja od zawsze miaszkałam w domach.. Do dorosłości w dwu, teraz w Irlandii już w 6 .. Więc dobrze wiem, co lubię, co mi przeszkadza i jakie pomieszczenia naprawde są mi potrzebne.. Dom z zewnątrz wydaje się wielki, w środku jest malutki. Będzie miał za to na finishu parter plus 2 piętra.. więc niestety wspinanie się po schodach nas czeka. Jestem pewna, że nie będzie to nasz ostateczny dom, ale na pierwsze ileś lat, będzie super ![]() Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej, to napisz na priva ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Czyzbym byla pierwsza dzisiaj?
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry i miłęgo dzionka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() aaagga gratuluję synka a Moni córeczki ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Czy ja cos przeoczylam czy Aguska wogole sie nie odezwala po wizycie? ![]()
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasiwadczenie o ciazy donosisz i to do 10 tc zeby : a)miec becikowe bo w 2012 zminily sie zasady przyznawania b)zebys miala wyplacane 100% w razie L4 a nie 80% jak w przypadku zywklego ;] Urlop macieryzsnki udziela gdy : a)napiszesz podanie do szefa/szefowej o urlop tj 20 tc obowiazkowe w tym roku panstwo daja dodatkowe 2 tygodnie w 2011 skolei w 2012 bedzie ich w sumie 4 wiec piszesz na 24 tygodnie b)w ciagu 7 dni od urodzenia dziecka dostarczasz wypis, zasiwadczenie ze szpitala,ze urodizlas dziecko, i ze mozesz isc na urlop macierzysnki (w szpitlau tez daja zaswiadczenie do ubiegania sie o becikowe) to tak w skrocie ;] nie wiem dlaczego twojemu mezowi karza doniesc zasiwadczenie o ciazy ? skoro to ty w niej jestes a nie on - chyba ze on chce wziasc tzw tacierzysnki ;] do zakladu pracy tatusia donosi sie akt urodzenia i wypis ze spzitala i ewentualne L4 jelsi mialas cc, wtedy na twoja prosbe lekarz wypisujacy ze spzitala moze dac L4 (14 dni)tatusiowi zeby opiekowal sie dzieckiem - bo ty bedziesz dochodzic do siebie ;] z tego co wiem po sn mozna miec do 7 dni takiego l4 Widze ze tu tematy wozkow, probek i wsyztskiego ;] troche was podczytuje jak starczy mi czasu i nie doskierwa mi bol za bardzo ;] ja dzis mam usg te 3/4D i sie boje czy wsio ok i czy faktycznie w bruszku mieszka IGa czy moze Kajetan ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-11-04 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Wtajemniczenie
|
Gizmiatko trzymam kciuki za dzisiejsze USG!!!
masz racje desia, Aguska sie nie odezwala jeszcze po wizycie. u mnie szaro buro i ponuro i pada na dodatek, no ale juz weekend tuz tuz ![]() milego dzionka Wam zycze ![]() karinka w Ire troszke inaczej jest niz w Anglii, ale jak na moje oko to ktos dal du...za przeproszeniem i pominal Ciebie, bo pierwsze USG jus dawno powinnas miec w panstwowej sluzbie zdrowia, dobrze ze poszlas prywatnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekuję, jak będę chciała wiedzieć coś więcej to się odezwę. Ja dziś mam wizytę połówkową, stres jednak jest bo przed chwilą wstałam, a myślałam że pośpię dłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
dziewcyznki czy moglybyscie dodać ten link gdzies na początku... http://zwierzak-w-domu.info/index.ph...104&Itemid=157
bardzo dużo jest dyskusji o kotach i toxo .. myślę że to dobry pomysł |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
tak w zasadzie ot wypadałoby mi.. zrobić update... No to tak.. jeszcze dziecko nie ujawniło jaki chce mieć pokoik - różowy czy niebieski, test pappa mam prawidłowy dostałam skierowanie na morfologie i mocz.. czuję się dobrze.. choć nadal na specyficzne zapachy mnei muli.. wiecej śpię niż chodzę prosto
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj miałam napad zakupowy, a że nie kupujemy jeszcze nic dla juniora/juniorki to się obkupiłam w gazety typu mam dziecko itp - lektura na najbliższy miesiąc zapewniona, nawet Tż niezbyt skory do czytania czegokolwiek poza sprawami związanymi z pracą rozsiadł się wczoraj z jedną z gazet ![]() Na szczęście już piątek - weekend szybko zleci, a wtedy tylko jeszcze pon, wtorek i w środę do gin ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaagga a Tobie gratuluje synka ![]() ![]() Dziewczeta ![]() ja sie musze pochwalic,bo dzis odbieramy klucze do naszego mieszkania!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, ze w ciagu ostatniego tygodnia tak mnie wybrzuszylo,ze az sama jestem w szoku. Coraz dosadniej czuje Małego/Małą i w sumie działa to mega uspokajajaca jak wiem,ze sobie tam lewituje w srodku ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |||
Zadomowienie
|
Bry! Jak milo ze juz piatek. Ja znow grzecznie pognalam rano na basen i mam poczucie dobrze spelnionego obowiazku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Raczkowanie
|
Gizmiatko Właśnie mama mi coś gadała o zaświadczeniu przed 10 tyg.ciąży do becikowego... Kurde ja je mogę teraz uzyskać czy powinnam na pierwszej wizycie potwierdzającej dostać?
Byłam na początku u innego lekarza... i nie wiem co teraz... |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wpadłam się przywitać i zmykam, powoli zbieram się na uczelnię. pewnie wpadnę dopiero po weekendzie, tak więc miłego weekendu dziewczyny ![]()
#3897 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Powiedzcie mi jak to jest z grupą krwi ojca dziecka? Rozmawiałam ze szwagierką i mało mnie nie pogryzła jak powiedziałam jej, że mąż nie musi jej badać i donosić informacji jaka grupę posiada. Musi czy nie musi?
#3898 | |
Zakorzenienie
|
![]() tak sobie Was czasem podczytuje, ale jakoś się wbić nie mogę... to chyba przez to, że nie czuje nic z tej euforii która towarzyszyła mi w pierwszej ciąży i która towarzyszy teraz Wam. Cieszę się bardzo że będzie dzidziuś, czekam na niego bardzo i bardzo go kocham... ale wczoraj np. weszłam do H&M... chciałam sobie kupić czapkę i rękawiczki... stwierdziłam, że może dla Przemka coś znajde... weszłam też w dział z tymi śpioszkami, bodziakami i tymi wszystkimi maleńkimi rzeczami i szybko się wycofałam... Sama myśl o zakupach mnie przytłacza... sama myśl o otworzeniu pudeł z rzeczami po Przemku mnie załamuje... Nie wiem dlaczego tak mam... w tej ciaży najchętniej poleciłabym komuś skompletowanie wyprawki a ja czekałabym tylko na poród ![]() Dlatego też nie wiele się udzielam... i po cichu Wam zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Mój mąż nie badał grupy krwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tu jeszcze link do strony ministerstwa zdrowia, myślę, że też rozwiewa wątpliwości http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...my=0&ma=014946 Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2011-11-04 o 09:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Mi lekarka nie mówiła nic, że Tż ma zrobić badania krwi. Mi tylko kazała zrobić, nawet nie pytała jaką Tż ma grupę krwi...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.