|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
karmie gówniarza, młoda baje ogląda w krześle i je a ja druga ręka kompa obsługuje.
to sie nazywa matka zorganizowana ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- kawa to juz o 6 była ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- widząc zdjęcia agnieszki na NK stwierdzam fakt oczywisty-ONA JEST PODSTAWIONYM CYBORGIEM (no jak można tak pięknie wyglądać niemal zaraz po opuszczeniu porodówki)
|
|
#1262 | ||
|
Rozeznanie
|
u nas jest tak samo
Cytat:
my mamy takie bez barierek a jak już się przeprowadzimy, to dokupię jej taka składaną barierkę na allegro, ona jest wysoka a na dzień można ja pod łóżko schować Cytat:
i dziękuję za tytuły książek ![]() widziałyście to http://www.demoty.pl/moja-pierwsza-m...go-wideo-24155 to się nazywa talent od małego
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
a mloda wczoraj sie totalnie pprzestawiala, bo rano spala juz o 9:30, potem o 16 nie wyrobila i padla, spala do 18:30 , po 21 tz ja ululal spala bez pobudki do 8:301!
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Nina ma takie łóżko
http://allegro.pl/ikea-hensvik-lozko...827293789.html Może sprawdz sobie jeszcze to drugie z ikea,niebieskie dla dzieci(jest też białe i sosna)też ma barierki To nasze białe fajne stabilne jest Ale nam pies dzisiaj w nocy czadu dał
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Darusia- wczoraj wysłałam paczuszkę! powinna być na początku przyszłego tyg. napisz jak dojdzie!
ana- nadrabiacie te nieprzespane noce które powinniście mieć przy Ninie Libra- co do czarownic i 3ciego cyca.. to coś w tym jest! rano jak wstaje to niewiele mi do czarownicy brakuje ja muszę zrobić listę prezentów dla Kali co by później nie musiała kombinować co zrobić z niechcianymi (nie daj Boże duuużymi ) prezentami... a że od dziadków dostanie kase (jak zwykle) to zostają mi 3 prezenty do wykombinowania... i tak sobie myślę że my kupimy jej sanki (podpowiedzcie mi ze śpiworkiem czy bez? mi się wydaje że śpiworek już niepotrzebny bo ona będzie ciągle wychodzić z tych sanek i tak bez sensu.. no chyba że mnie przekonacie do niego ) i chce jej kupić łóżeczko dla lalek... kolejny prezent to tunel http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192013/ i kosz z owocami i zestaw sniadaniowy... kala ma ten z warzywami i fajnie sie nim bawi... nie wiem co jeszcze... zabawek już wystarczy... i tak większość leży... książeczek też ma dużo... chciałam tego kucyka co ana i sara ale chyba zachwyt nim mi przeszedł a jeszcze co do ubierania.. to ja też czasami jak patrze na grubo ubrane dzieci to sie zastanawiam czy ja mam coś z głowa czy te matki... i wychodzi na to że ubieram troszkę grubiej niż izazula... bo Kala wczoraj miała rajtuzy cienkie i na to leginsy body z krótkim rękawem na to cienki glofik i polar... jak jest chłodniej ubieram jej kamizelkę a pod polar sweterek... a na dupke grubsze rajty... w kurtce do tej pory chodziła raz-dwa razy... a na głowę cienką czapeczkę... wczoraj chciałam jej ściągnąć ale zaczęło wiać... dobra my uciekamy na spacer
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj oczywiście że spiworek jest niepotrzebny!!! Moje super sanki kosztowały 150 z przesyłka a te same plus spiworek 240 chyba!! no sozk!!1 za ta kase to mozna kupic osobno spiworek albo super kocyk !!
te mamy http://allegro.pl/sanki-baby-merc-pr...790719540.html i dla mnie wazne abym mogła pchać dziecko i w tych sankach jest jak w wózkach regulacja tego pchacza..
|
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ta rączka do pchania od razu była odkręcona, nie wygodnie mi było pchać. wole za sznurek ciągnąc. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Ania dziękuje za pomoc, zamówiłam ten inhalator. ![]() Cytat:
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Znalazłam odpowiedni prezent dla sojego dziecka ![]() http://www.smyk.com/simba-perkusja-i...y-dla-dzieci-p I dla tatusia ![]()
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu stopery sobie kup
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby szybko przywykła i się uspokoiła nie sobie tylko tz'towi, przecież napisała, że to dla Oliwki i tatusia
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Minka ma racje
![]() Ja jak jestem w domu to razem z Oliwką uwielbiamy krzyczeć i piszczeć. Wszyscy wtedy uciekają jak najdalej włącznie z kotem i psem . Dobrze że my w bloku nie mieszkamy razem .
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-11-04 o 13:49 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
P0P prezent super, jakbym miała duży dom z nieużywanym garażem to bym też młodemu takie coś kupiła
Wczoraj Eryk miał religie i pani katechetka uświadomiła me dziecko jak i inne, że 1 listopada to jest święto Wszystkich świętych, a większość grobów które dzieci odwiedzały nie są grobami ludzi świętych, ale zwykłych grzeszników więc powinno się jeździć na groby 2 listopada w święto zmarłych Tyle lat zyje i zawsze obchodziłam nie tego dnia święto
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny DO KLUBU MARSZ!!!!!!!!!!
![]() nie uwierzycie.. bo sama nie wierze..
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a <to tak ze szczęścia chyba >
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
|
|
|
|
#1276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co do świąt 1,2 to ja wiedziałam że tak jest. Ale tradycja jest trodycją no i pomimo tego to jednaj księża właśnie 01.11 odprawiają msze św. na cmentarzach a nie 02.11. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
to chyba bardziej z tych nudów i bólu brzucha z przejedzenia
|
|
#1277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Jak wychodziłyśmy z placyku to ktoś słońce zgasił , same chmury ale my i tak zdążyłyśmy się wygrzać. Dzisiaj jedna babcia przyszła z wnusią bez czapki a to po tym jak wczoraj jej synowa naocznie się przekonała że moja Zosia chodzi bez i dzisiaj babci pozwoliła nie zakładać. Babcia się troszkę żaliła że synowa niby młoda ale jakaś taka konserwatywna w ubieraniu i chowaniu dziecka![]() Cytat:
Cytat:
.Ty tez jesteś niezły cyborg, ja kawę piję dopiero o 7. Adze chyba wszystkie możemy "zazdrościc " tak pozytywnie oczywiście Cytat:
Cytat:
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Ana - a jak ma na imię Twoja nowa córeczka?
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Hera
Tż wymyślił.Powiedział,że o wszystkim decyduje ja to żebym chociaż pozwoliłam mu nazwać psa...no to łaskawie zaakceptowałam
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
moje wczesniejsze psiaki byla Brenda, Tequila
pozniej juz normalnie Sara i teraz Bors.---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Argo jeszcze byl, ten dla ktorego tz bude robil.... a koty przez wiele lat wszystkie byly "MITKI" "Mitka, Mitek" a teraz był Marian, a jest Franka i Filip
|
|
#1281 |
|
Rozeznanie
|
a ja z takim pytaniem
czy można dokupić same rączki do maclarena ? w transporcie mi rozwalili karton i jedną rączkę obdarli i mamy obdarty wózek ![]() no i przyszedł ten drugi dzisiaj w pracy jestem zawalona hehe 2 wózki fotelik i nowe zabawki dla Juli ale chyba je schowam na mikołaja bedę miała spokój z kupowaniem ![]() a wczoraj moje dziecko nabyło konia, o którym wam pisaąłm pojechałysmy na zakupy do Auchana i ona go wypatrzyła, a całą drogę wołała jadę tupić konia no i go kupiła, po sklepie najpierw sie wybiegała z tym koniem, w samochodzie nie chciała oddać, nawet szła spać z koniem, a rano jak się obudziła to pierwsze jej słowa dzie koń? < zawsze to było dzień mamusia ( dzień dobry mamusia w jej wykonaniu ) > smutno mi że własne dziecko zamieniło mnie na konia ![]() i jeszcze chciałam pochwalić moje dziecko ![]() jak coś jej daję to zawsze mówię proszę, a jak ona mi coś daje to ja mówię dziękuję, no i wczoraj przy kasie daję pani kartę i mówię proszę a Julia dziękuję, ale Pani się nic nie odezwała więc ta głośniej i głośniej, aż zaczęła krzyczeć dziękuję Pani patrzy nie wie o co chodzi a ja ze spokojemJuleczko Pani pod noskiem powiedziała dziękuję a Jula aha
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja się zbieram i jadę pod Kielce. Ciekawę ile czasu będę jechała przez Wawę. W zeszły piątek 2 godziny do Janek jechałam
.
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
niezle;/
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się wylicytować 4 tuniki
To tylko jezcze kilka par leginsow dokupię i zimę mam w czym chodzić. Uwielbiam taki zestaw tunika i leginsy bo fajnie wygląda a wygodnie jak w dresie, i wygodne do kozakow![]() Mam zapalenie slinianek ech caly polik mnie juz 3 dzien boli, dzisiaj wkońcu poszlam do lekarza bo myślałam że mam świnkę. Libra jutro w Aldiku promocja na leginsy do biegania za 25 zł, i kpl. bielizny termoaktywnej za 35 zł. Ja jutro z rana tam lece żeby cos powybierać .Jakie mięso najlepiej na tą szynkę gotowaną dzisiaj ide coś zakupić i nie jestem pewna.
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
madzia poka jakie??
julka niezla a pani nie zarumienila sie:P??
|
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
madzia super te sanki.. w zeszlym roku tez je oglądałam ale w końcu nie kupiliśmy..
a ten śpiworek też świetny.. tylko drogi... chociaż z 2giej str Kala lubi w wózku jeździć więc może w sankach też by usiedziała w śpiworku... musimy pomyśleć nad tym... a dziewczyny podpowiedzcie mi co swoim mężom (lub nie-mężom) pod choinkę sprezentujecie?? macie jakieś fajne pomysły?? bo ja już myślę o prezencie na 30 urodziny marcina( ma w lutym) i znając życie na ostatnią chwilę będę kupować... a o świętach jeszcze nie myślałam;/ |
|
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to święto zmarłych się wywodzi od pogańskiego święta dziadów, które było w nocy z 31.X na 1.XI Cytat:
Nie mam blisko Aldika musze luknąć na niemiecki może tam też będzieNa szynkę to najlepiej szynkę w lidlu są takie fajne porcje mięska albo schab albo pierś z indyka
|
||
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na urodziny kupiłam mu golarke elektryczną a teraz znajome kupuja a T. z racji wedkowania cieszy sie z kazdego nawet drobiazgu z tym zwiazanego
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba nic nie kupię , sama też nie oczekuję prezentu , jakoś nie przywiązuję do tego wagi
|
|
|
|
#1290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak wogóle- melduję sie po powrocie ze szpitala. Wypisaliśmy się wczoraj wieczorem. Wyniki morfologii młody ma w normie. Na zabieg zabrali go o 9ej, wcześniej dostał Głupiego Jasia Zabieg trwał koło pół godziny, potem Konrad spał. Przywieźli mi go po 12ej, na wózku bo jeszcze był słaby. Najgorsze, że zamiast odczuwać poprawę słuchu on miał jedno ucho prawie głuche. Zanim przyszła do nas nasza doktorowa minęło kilka godzin. Na szczęście przyznała, że w to jedno ucho wlała mu jakies dziwne kropelki i za kilka dni powinno wrócić do normy. Na razie Młody się czuje jakby miał zatopione jedno ucho. Do szkoły go dziś nie puściłam - formalnie, w papierach, jeszcze dziś jest w szpitalu. Bardzo Wam jeszcze raz dziękuję za kciuki
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

, same chmury ale my i tak zdążyłyśmy się wygrzać. Dzisiaj jedna babcia przyszła z wnusią bez czapki a to po tym jak wczoraj jej synowa naocznie się przekonała że moja Zosia chodzi bez i dzisiaj babci pozwoliła nie zakładać. Babcia się troszkę żaliła że synowa niby młoda ale jakaś taka konserwatywna w ubieraniu i chowaniu dziecka
czy można dokupić same rączki do maclarena ? w transporcie mi rozwalili karton i jedną rączkę obdarli
.
dzisiaj ide coś zakupić i nie jestem pewna.