|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Ale miałam dzisiaj zawalony dzień
![]() Najpierw przyszła przyjaciółka z 3 miesięczną córcią, później koleżanka z 6 miesięcznym i z 4 letnim synkiem a później musiałam jechać z tż po odbiór auta od blacharza także było co robić ![]() Muszę pochwalić Alanka bo zaczął przyjmować pozycję do raczkowania Czyli jednak jest możliwe, że dziecko najpierw siedzi a później raczkuje.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miło tak wyjść z domu i spotkać się z ludźmi ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4382 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj odkryłam, przepraszam za dosłowność, w kupie Krzysia resztki brokułów! Czyli że jednak coś zaczął pałaszować. A dzisiaj rzucił się jak szalony na melona Drogie dziecko, nie ma co![]() prześliczna! Jak u Was ładnie, a u nas tak buro! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie przepadam za tym podwórkiem, stare sąsiadki tam wieszają na drabinkach swoje pranie, dozorczyni siedzi i plotkuje, nie moje klimaty... No ale nie chciało mi się dziś po parku krążyć.Cytat:
no ale coś w tym jest ![]() Krzyś dzisiaj intensywnie trenował siadanie, ale jeszcze mu nie wychodzi. Na dworzu pobił rekord i spał 2 godziny, zrobiłam w tym czasie zakupy, przeszłam przez skwer, wróciłam do domu po cieplejszą kurtkę no a potem to podwórko, bo już mi się na skwer wracać nie chciało. Całą gazetę przeczytałam.Potem pojechałam na wykład, teściowa została z małym i co?! Odwołany i nie raczyli nawet kartki wywiesić, o ogłoszeniu na stronie nie wspomnę
|
|||||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocne rewolucje ciąg dalszy
nie dość, że przestawił się na spanie z nami w łóżku, to w dodatku budzi się w środku nocy na 1,5 -2 h i szaleje za dnia chodzę jak robot, ok.14 dopiero zaczynam jakoś funkcjonować... Nie wiem jak pójdę do pracy i będę wstawała o 5 rano ![]() Poza tym Filipek jest wszędzie, biegle raczkuje i nie zamierza usiedzieć na miejscu dłużej niż pół minuty, sam też już siada
|
#4384 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Mateusz obudził się o 6, dostał leki, butlę o 7 i śpi kocham te poranki dla siebiedzisiaj u nas szaro buro i nijako ![]() Cytat:
![]() 19 st?? zazdroszczę. u nas wczoraj było 10 a dziś ok.5 tylko Cytat:
powaliła mnie ta cena. dla mnie za drogi nawet jak na wózek 2w1 Cytat:
![]() mi też się czasem łazić nie chce, ale mam las obok bloku to po lesie łażę i są ławeczki tam więc jak mi się nie chce już chodzić to siadam i czytam książkę. albo spaceruję po osiedlu i jak mi się znudzi to idę do teściowej albo do babci na kawę ![]() miałam okna dziś myć ale mi się nie chce i chyba jutro pomyję
|
|||
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Castia
Cytat:
Też był najpierw bardzo nisko, a po ok. 3 tyg. zaczął siadać.Wczoraj Leoś padł o 19.... I z 3 pobudkami spał do 5.30, więc nieźle Teraz znowu poszedł spać. Rano się obrobiłam. Wzięłam go w nosidło, bo mi nie daje odejść nigdzie i poodkurzałam i nastawiłam pranie
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u nas nocka średnia, tzn. młoda co jakiś czas przyjmuje pozycje do raczkowania a potem marudzi, wszystko przez sen, mleko o 5 i pospałyśmy do 7:30 po mleku przeważnie ją w łóżku zostawiam a teraz to się zaczęłam zastanawiać ![]() bo nie napisałam wam wczoraj ale młoda mi spadła z łóżka Dzisiaj przychodzą do mnie teście, bo tz ma imieniny, muszę jakąs sałatkę zrobić. ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Jak kładziecie dzieciaczki na drzemkę do łóżeczka, to je przebieracie? czy wyciągacie pościel? bo mam takie uprzedzenie do kładzenia jej w pościel w ciuchach w których pełza itp
|
#4387 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
jestem jestem
ooooch dziękujęęeę Cytat:
![]() dziękujęęę Cytat:
![]() dziękujęęę fotki będą tylko czekam aż wróci do mnie aparat bo na nim są zdjęcia a pożyczyłam Cytat:
taka najbardziej prawdziwa.. a najlepsze to jest to .. że kocha się bezwarunkowo.. nikogo nie kocha się tak jak własne dziecko.. nie ma silniejszej miłosci ..zastanawiałam się wiele razy nad tym .. że właśnie tylko taka miłośc jest warta zycia co do bankructwa to juz właśnie się u mnie stało.. ![]() a tu jutro znowu rodzinka na dwa dni się zwala 20 osób o matkooo współczujeale i miłej zabawy zycze ![]() Cytat:
no i za ząbkiCytat:
![]() wiem co czujesz mimo że taka kolej rzeczy to i tak smutno.. kiedy ja rodziłam umierała moja podopieczna..dla mnie była bardzo bliska..opiekowałam się nią 8 lat jak niemowlęciem ..(pieluchy karmienie bo była sparaliżowana) myślałam jak to będzie jak mały przyjdzie na świat..czy podołam .. a ona ustąpiła mu miejsca..umarła dokładnie w godzinie odejścia wód płodowych.. ale to długa historia ![]() Cytat:
Cytat:
nie wszystko mi zacytowało .. wracam i przegląd zrobie jeszcze trochę
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-11-04 o 09:55 |
|||||||
|
|
|
#4388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no to chyba wszystkim podziękowałam za przywitanie i życzonka dla malocia mojego ![]() a tak po za tym to ładny dziś dzień mamy .. słońca dużo ..zapowiada się cieplejszy dzień.. moj malocik ogląda bajeczki jedyneczki a ja posprzątać trochę muszę bo sajgon wszędzie.
|
||
|
|
|
#4389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Przede wszystkim mały skrót - Wi chora znów ale biega jak szalona, nie ma gorączki , po dwóch dniach kataru przyszedł kaszel. Święta u nas są rodzinne więc albo u nas ktoś siedział, albo my u teściów. TŻ też mial kilka dni wolnego więc wykorzystywalismy go na... rozmowy i takie tam.Od wczoraj nadrabiałam czytanie ale ciężko bo ciągle dochodziła strona Ale super jest wrócić do mamusiek Na zakończenie wszystkim dzieciaczkom kończącym miesiące coby nikogo nie pominąć sto lat Za każdy ząbek i nowe umiejętności gratulacje ![]() Dla chorych dzieciaków dużo zdrówka Słodycz, a jaka ucieszona ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A już lasek to wogóle, połaziłoby się ![]() Zapomniałabym napisać, bylismy pod koniec października w Ikei z siostrą Tż no i nami, niemal cały dzień plotkowania o meblach, wrócilismy z zaślepkami do gniazdek i poduchą pod pupkę Z kartą Ikei zawsze taniej. Patrzyłam na Mulę - klocki do nakładania na kołek ale mi siostra Tż odradziła że za ciężkie, teraz myslę ze jednak mogłam wziąść. Super maja dodatki, ale niektóre meble nie są w najlepszym gatunku. Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2011-11-04 o 09:33 |
|||
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najgorsze to jest to ze wczoraj się pokłóciliśmy i nie złożyłam mu nawet dziś życzeń.. ![]() ale jak wróci to tort będzie już miał i niespodziankę mu zrobię.. ciekawe czy chociaż doceni ..czu uniesie się męską dumą i powie "nie musiałas nic robić"...ehh bo wiecie trudno jakoś wychylić się w kłótni ![]() tym bardziej że jestem taaakaaa na niego złaaa że szok no aleee... 30 to trochę przytłacza i okrągło wiem coś o tym bo sama iks temu to przechodziłam he he ![]() niech ma .. wyciągne pierwsza ręke ![]() a co do drzemania mojego smyka .. ja rozbieram go z wierzchnich ubranek i przykrywam ciepłym kocem .. takim tylko do drzemek .. a pościel tylko na noc..
|
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() klas ki:U nas nocka ok. Lena spala od 20.20, przebudzila sie w nocy i stala w lozeczku, wzielam ja do naszego lozka i od razu padla, pozniej obudzila sie o 7 i o 9.30 U nas cala noc lalo... i teraz tez pada.... tutaj pada rzedko a duuuzo
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gardzi jedzonkiem,nie chce kaszki,ani obiadków,ale dziś znalazłam na nia sposób.Tacie by się nie spodobał,bo nie pozwala jej oglądac tv ,ale ja nie chciałam znów wyrzucić 2 otwartych słoiczków,więc wzięłam ja podstepem.Włączyłam Cbeebies i Teletubisie.Zjadła pół słoika dyni z zóltkiem i pół marchewki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
ada wszystkiego najlepszego dla Tż z okazji okragłych urodzin
Ja we wrześniu kończyłam 30
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-11-04 o 11:13 |
|
|
|
#4395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zartuje oczywiscie.. tak się życie potoczyło i już ![]() ale 11 lat to .. szacun wielki tajka ![]() he he ja też ![]() Cytat:
ja pare latek teeeemu
|
||
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko ogladalo dzis namietnie pralke, za niedlugo dosiegnie do pokretel... to bedzie ciekawie:P Foto w ALBUMIE Lena pospala 35min... wzielam ja na rece i dospala jeszcze 30min.... spalaby dluzej ale musialam do kibla isc i polozylam ja na materacu i sie obudzila
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-11-04 o 12:51 |
|
|
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
młodziutka jesteś .. ale Ja to wiem
![]() Ja za 7 to już po 40 będę .. o ranyyy ![]() śliczna Lenka.. mój na pralkę to narazie tylko z lezaczka patrzy.. ale lubi jak bęben się kręci..to jak już wstanie na nóżki to pewnie nie będzie do niej uprzedzony tylko z pamięci powciska co trzeba he he ![]() bo tak namiętnie się przygląda jak ją nastawiam
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
aguchaw1 my mamy joolza kupionego jako 2w1 - i na wiosnę chcę zmienic - bo jednak duże pompowane koła z tyłu zajmują troche miejsca - ale wózek bajka - lekki mobilny - same plusy.
Taki mamy:
|
#4399 | |||
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy ze spacerku piękna dziś pogoda
![]() Cytat:
![]() dziękujemy trzymam kciuki za szkolenie ! i pracę!Cytat:
Cytat:
ojej... smutna historia ale widocznie tak miało być ![]() hehe to ten co na strychu stał i ja się dziwiłam że to strych???
|
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny za wyrazy współczucie, taka kolej rzeczy....
Cytat:
ale to dowód na to że życie samo pisze scenariusze i my często gęsto nie mamy na to wpływu. ale dzis pięknie, nie chce się do domu wchodzić a ja dziś na obiad zrobię chyba pizzę, mam w lodówce jakieś resztki muszę je wykorzystać. tylko nie mam przepisu na dobre ciasto. poratuje któraś? w necie są ale tyle ich ze nie umiem wybrać
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
hahah dokładnie
foty ciągle mam te same
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
My już po spacerze. Spotkałam dziewczynę, z którą leżałam po porodzie w szpitalu
Jej mała jest 2 razy taka jak Leoś Ale duża się urodziła.Podałam dzisiaj pierwszy raz mm Leonkowi. Wytrąbił całą butlę i chciał jeszcze.... Ja będę miała łatwiej z odciąganiem na zjazdy i mama z karmieniem go. I jaki zadowolony z siebie teraz. Chyba się najadł...
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
No i ja też się dzisiaj witam
![]() Rano byłyśmy na szczepieniu. Maja zapłakała tylko przy wbiciu igły, dzielna ta moja mała kobietka. No chociaż nie taka mała bo waga pokazała 8900 i 68 cm. Kurka znowu jest na 90 centylu kluska mała. Teraz ma drzemkę ale jest taka marudna, że szok. Cytat:
![]() Dziękuję za wczorajsze życzenia w imieniu Mai ![]() U nas też ładna pogoda ale jakoś mam lenia i nie chce mi się wychodzić.Może później? Coralady zdradź swój sekret robienia ładnych zdjęć Tity brawa dla Leosia. Może faktycznie będzie Ci teraz lżej jak podasz butlę i nie będziesz musiała się męczyć z odciąganiem
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale miałam chwilę grozy
![]() Mama mi ze szkoły 10 filizanek pozyczyła na imprezę,bo ja owszem mam dużo(zbieram z róznych ząkątków świata)ale tylko 2 takie same.No więc wzięłam Lilke w chuste,zapakowałam filiżanki w torbę i poszłam.A że planowłam po drodze zakupy i wizyte u koleżanki to wzięłam tez nakładkę przez która karmię.Nadmienie że została mi juz tylko jedna ![]() Filiżanki oddałam,zakupy zrobiłam i poszłam na herbate do kolezanki i jak sie pora karmienia zblizyła to zaczełam szukac nakładki i sie okazało,ze nie ma ![]() Ale się zestresowałam to nie macie pojęcia,bo Lilka nie chwycic cycka... Szybciutko Lilke spakowałam do chusty i poszłam szukac tej nakładki,bo w pewnym momencie ja z kieszeni wyciągłam i do torby wrzuciłam,ale na trasie jej nie było.No to dawaj znów do szkoły,przeszukałysmy wszystko i nie ma... Dobrze,ze mnie tknęło,zeby jeszcze raz do filiżanek zajrzeć i...okazało sie,że lezy sobie spokojniutko w jednej ![]() Jakby sie Lila rozmarudziła to biegłabym do apteki po nowe,ale po co jak ja chce juz zacząc rezygnowac z piersi Muszę bardziej jej pilnować To chyba znak,żeby na butelke przejsć ![]() Tity jak to zrobiłaś,ze zjadł z butelki i mu smakowało? ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- izunia brawo dla Majeczki Dzielna dziewczynka i ładnie waży![]() No nie wiem co z tymi zdjęciami,trochę warsztatu,dobry aparat i "oko" chyba Ale bez przesady-muszę przysiąść i się doszkolić,a przede wszystkim poznać do końca mój aparat,bo chciałabym moze jakąs firmę foto założyć
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka wlasnie zjadla 90g grudkowego sloiczka i 120g normalnego gladkiego jutro doje reszte... nawet nie grymasila i nie plula, chociaz byla dosyc zdziwiona... ten sloiczek byl z HAinz, bo te z Cow and Gate maja duuze grudkie, a ten Hainz mneijsze... szkoda ze nie kupilam wiecej Heinz... bo to bylo na Gibraltarze... jak sie mi brytyjskie sloiczki skoncza to zaczne dodawac ryzu, makaronu i marchewki gotowanej do tych gladkich sloiczkow,
bo nie bd po grudkowe jezdzic na Gibraltar... albo bede kupowac te po 12 m bo one maja taki sam sklad jak te po 6 tylko maja malusie grudki... hmm cora- powodzenia w przechodzeniu na mm ![]() izunia- ale masz kluseczke, na ktorym ona centylu sie urodzila:P?? Lena chyba ejszcze tyle nie wazy
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-11-04 o 14:23 |
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córa to niezły egzemplarz, własnie dorwała sie do suchego chlebka dla piesków
i było niezadowolenie że jej zabrałam. Myślę że od tego biegania po całym domu powinny mi kilogramy spaść.Coralady a czym "pstrykasz" ? |
|
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
żurawinka ja aktualnie mam nikona d90
![]() Ach i sie nie pochwaliłam,ze Lilka dziś pierwszy raz chrupka kukurydzianego zjadła
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
coralady nie mam pojęcia, ale ostatnio cycek nie jest mile widziany, przynajmniej w dzień. A z butli mojego mleka też nie chciał jeść ostatnio. Może mu tak to posmakowało
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Któraś pisała o prezentach dla męża pod choinkę, ja zawsze kupuję, nawet na dzień chłopaka ( chociaż to już cięższy kaliber) Ale co w tym roku będzie? E nie wiem, zazwyczaj idę po najmniejszej linii oporu ( kosmetyki, książki do foto) Castia, współczuję straty i rozumiem Tajka ale Ci dziecię zjada Z ostatniej chwili - gdy dziecię spało matka zabrała się za malowanie - ale radocha i chwila wypoczynku, tylko szyja boli
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

a później musiałam jechać z tż po odbiór auta od blacharza także było co robić 
Czyli jednak jest możliwe, że dziecko najpierw siedzi a później raczkuje.

nie dość, że przestawił się na spanie z nami w łóżku, to w dodatku budzi się w środku nocy na 1,5 -2 h i szaleje 

klas ki:

trzymam kciuki za szkolenie ! i pracę!