![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inna cena w kasie, inna na polce...
oj i mi niestety pare razy sie to trafilo. Nieraz nawet cena byla wyzsza o 50 zl ale grzecznie kasjerce za taki towar dziekowałam
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nikt nie jest nieomylny, dlatego pomyłki się zdarzają. Wiem jakie to jest poniżające dla sprzedawcy jak stoi przy kasie, a klient klnie, obraża i rzuca w sprzedawcę zakupami (dosłownie taką sytuację miałam- klient rzucił we mnie kremem). Zwłaszcza, że kasjer z metkami nie ma nic wspólnego. To jest chamskie w stosunku do sprzedawców. A jeżeli ma się jakieś wątpliwości, zawsze można towar oddać. Ewentualnie często jest taka zasada, że osoba pod która zajmuje się działem, w którym sa pomyłki, wypłaca różnicę z własnej kieszeni. Najlepsza motywacja do pilnowania porządku.
Wiem jak to jest być po tej drugiej stronie więc zawsze w takich sytuacjach jestem wyrozumiała. Chyba, że jakiś sklep słynie z tego, że celowo daje złe ceny, żeby naciągać klientów. Po za tym na metce jest zawsze kod kreskowy towaru i łatwo sprawdzić czy cena jest właściwa. (w większości sklepów tak jest)
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z tym że to nie wina kasjera/kasjerki.
Co innego jak zwróci sie uwage i kasjer przyjmie to normlnie, zgłosi gdzieś to że cena sie nie zgadza żeby nie myliło to innych klientów, a co innego jak burknie "ja tu nie jestem od tego" czy coś równie miłego. Nie na temat ale tez denerwujace: Kiedyś byłam z mamą w supermarkecie i robiłysmy spore zakupy. Okazało sie że jednen produkt nie ma kodu/ nie można go wczytać. Moja mama musiała sama iść po inną sztuke, przynieść ją do wbicia kodu. Okazało sie że na żadnej sztuce nie było kodu. Została odesłana do jakiegoś punktu, nie wiem gdzie. Tam jakaś kobieta wypisała jej na papierku kod. Wróciła do kasy,a kasjerka powiedziała ze nie ma pewności czy tej karteczki nie wypisala mama sama i poszła do tej kobiety sie upewnić. Całość trwała 15 min. Ja czekałam w samochodzie. Gdybym tam była to zabila bym wszystkich na miejscu. Nie wiem czemu moja mama sie zgodziła na takie latanie ![]() Edit: Przypomniało mi sie jak moja mama robiąc drobne zakupy w biedronce zdziwiła sie sumą do zapłacenia. Przegladając paragon zobaczyła ze policzyli jej dodatkowo sanki(środek lata). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja juz powiedzialam... Samą źle przedstawioną cene moglabym wybaczyc...
Ale ta baba z punktu obslugi klienta probowala z nas wtedy zrobic idiotow - poszla niby sprawdzic a podmienila ceny... I wmawiala nam ze cos nam sie przewidzialo. Czy to jest w porzadku?? Chyba nie... Dla odmiany - kiedys w Albercie TZ kupil mi jakieś chipsy. Po odejsciu od kasy zauwazyl na paragonie ze cena jest inna niz na polce. To byla roznica ok, 1 zł, chyba nawet mniej. Zglosil to i zwrocili mu różnicę. I nikt nie probowal zrobic z niego kretyna - to było w porządku.
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Też miałam taki przypadek, tylko że nie w Polsce. Kupowałam magnetofon z cd. Była przecena z 70 na 50 funtów.Wzięłam ten magnetofon i poszłam do kasy, a tam na czytniku wyskoczyła stara cena- 70 funtów. Zwróciłam grzecznie uwagę, że teraz ten towar kosztuje 50 funtów. Kasjer poprosił mnie, abym wskazała mu półkę z towarem. Poszłam, wskazałam. Kasjer przeprosił za kłopot i wbił nową cenę. I tak powinno być wszędzie. Rozumiem, że cena może być na czytniku nie zmieniona, ale wystarczy odrobina dobrej woli, a wszystko można wyjaśnić, bez awantur i krzyku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przypomniała mi sie sytuacja jak wykładałam towar na chemii odrazu przytym jest drogeria kasjerka miała przerwe wiec nikogo tam nie było widziałam kolejke wiec podeszłam a na to jedna babka wyskoczyła na mnie od czego ja tu jestem, z głupkowatym usmiechem mowi do ,, jakby pani słyszała jakie epitety tutaj leciały", darła sie ze jestem nie kompetentna nic nie powiedziałam bo głupiemu sie nie przetłumaczy a to ze leciały epitety swiadczy o niej a nie o mnie wiec niech ssie babsko cieszy ze sie mogło wydrzec |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że kultura powinna obowiązywać dwie strony- i klienta i sprzedawcę. Zamiast bezsensownie się awanturować wystarczy grzecznie zwrócić uwagę, a zamiast zmieniać cichaczem ceny wystarczy przyznać się do błędu i powiedzieć przepraszam. I wszyscy byliby zadowoleni.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
inne ceny na półce i w kasie są tak nagminne, że zawsze sprawdzam rachunek
![]() raz tylko pani nie dała mi paragonu i zamiast 29zł zapłaciłam 39zł; dopiero w domu doliczyłam się pomyłki, poszłam do sklepu i powiedziałam o sytuacji - pani bez mrugnięcia zwróciła mi różnicę; innym razem w hipermarkecie TŻ zapłacił znacznie wyższą cenę za herbatę, poszedł z tym do punktu obsługi klienta, pani powiedziała, że cena jest dobra, a jak TŻ wrócił do półki, zrobił zdjęcie widniejącej tam cenie i pokazał pani w punkcie obsługi, to usłyszał, że zdjęcie zostało zrobione tydzień temu, kiedy była promocja ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
raz mi sie zdarzylo, cena w kasie byla zawyzona o 19 zl, na co oczywiscie zwrocilam uwage i ta roznica w cenie zostala mi zwrocona, od tamtej pory bacznie obserwuje kasowanie wszystkich produktow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Ja tez zawsze zwracam na to uwage. Nikt nie ma prawa oszukiwac biednych klientow!!! Ale oczywisnie nie klne, nie dre sie na caly sklep i nie rzucam niczym w kasjera. Staram sie to grzecznie wyjasnic (chociaz czasem obsluga jest tak beszczelna, ze sie nie da) Bo niby nawet takie 5gr to moze dla kogos byc duzo, nie
![]()
![]() |
#41 | ||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O widze ze cos ewoluwolo - dawniej to sie komputery mylily, a teraz myla sie informatycy... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
dubel
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2006-11-05 o 12:48 Powód: post wyslal sie dwukrotnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
O widze ze cos ewoluwolo - dawniej to sie komputery mylily, a teraz myla sie informatycy...
![]() a co nie moga sie mylic ?? i jeszcze z ta kawa hmm nikt nie chodzi za kazdym klientem i nie patrzy gdzie walnie towar bo mu sie nie chce odniesc go na miejsce nie mowie tu o tym ze sie polozy chipsy do pampersów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
a jezeli sytuacja jest na odwrot? Na polce jest wyzsza cena a w kasie nizsza, czy ktos z Was chociaz raz (jezeli mial taka sytuacje) powiedzial kasjerowi ze jest blad w cenie? Uczciwosc powinna dzialac w dwie strony
![]()
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Rena- to był duży sklep z RTV i było dużo klientów. Szczerze mówiąc nie pamiętam czy za nami ktoś stał, czy nie. Kasjer po prostu poszedł ze mną do konkretnej półki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Kiedys kupowalam w Tesco w jakiejs promocji bardzo tania bielizne i bylo tak, ze chyba trzy pary majtek za 7, czy 8 zl i, a piekna pani przy kasie policzyla mi 7 za sztuke, mimo, ze byly spiete razem, wiec wiadomo, ze cena jest za zestaw. Zajeta pakowaniem tez poczatkowo nie zwrocilam na to uwagi, dopiero po odejsciu od kasy cos mnie uderzylo - wrocilam sie i dostalam zwrot swoich 14 zl.
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
wiesz ile sklepy maja dziennie klientów?
pozatym sa sklepy gdzie pomylki cenowe zdarzaja sie nade czesto i nie sa to pomyłki tylko celowe bledy ,licza na to iz klient nie zauwazy lub bedzie za bardzo dupowaty aby sie upomniec o swoje i w ten spsob zarabiaja. co do niemoznosci wczytania kodu to jest mega wkurzajace ale nigdy nie zdarzylo mi sie osobiscie leciec samej po druga rzecz sa od tego wrotkarki czy inne osoby a ze za man tłum udzi ?trudno tez jestem klientem a balagan ma sklep a nie ja . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
... choć nie Westwood
|
A ja ostatnio kupowałam cyfrówkę i cena pod aparatem wynosiła ok 800 zł. Przy kasie za to zapłaciłam 550 zł
![]() ![]() ![]() ![]() Ale tak na codzień, szczegolnie w hiprmarketach, to z zanizonymi cenami na półce to chyba normalka ![]() ![]() "Grosz do grosza i będzie kokosza" :P
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
generalnie ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec z watku
![]() 1. klienci sa odpowiedzialni za sprzatanie w sklepie 2. kasjerzy maja druga pensje z niewydanych grosikow ![]() ![]() ![]() a juz powaznie co do niewydanych resszt to ktos to kiedys faktycznie policzyl i wyszlo, ze to sie miesci w granicach bledu obliczeniowego. A co powiecie na to jak fakt np kupowania sera czy wedliny na wage i towar wazy dajmy na to 132 gramy (ale waga moze tez byc zle przestawiona), cena za kilogram 17,99 (no promocyjna - nie ![]() ![]() Podsumowujac trzeba sobie ustawic jaka rozsadna granice, wiadomo, ze jak by chodzilo o 100zl to bym nie popuscila, nawet te 4zl o ktore upomniala sie ines tez rozumiem. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2006-11-06 o 18:19 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
ja czasem opuszczę kilka groszy gdy kasjerka nie ma wydać i poprosi - ale oszukiwana nie lubię być, zwłaszcza gdy w danym sklepie powtarza się to kilka razy
![]() poza tym wystarczy policzyć: 50 gr na sztuce - to przy zakupie 100 drobiazgów (typu mydełko, balsamik, serek, jogurcik, gazetka) 50 zł - a za 50 zł mam nowy sweter albo kilka par nowych rajstop ![]() ja tam cenię moje grosiki - poza tym często różnice są większe - rzędu kilku złotych na sztuce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() w grudniu ubiegłego roku stałam z mamą w kolejce do Empiku, przed nami było około 10 osób, każdej osobie z kolejki sprzedawczyni mówiła: ale bedzie bez grosika (wiadomo, ceny z końcówką 99 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1. zarobiła sobie 9 groszy ![]() 2. miala co wydawac ludziom, ale tego nie zrobiła... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też wkurza jak cena się nie zgadza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tym wydawaniem o grosz za mało też bardzo często się spotykam. Nie robię z tego powodu problemów ale jakby tak policzyć to w pobliskim supermarkecie już mi całkiem sporo wiszą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
A mnie kilka razy spotkało miłe zaskoczenie. Na towarze była cena, a pani przy kasie mówiła :"niespodzianka, płaci pani mniej"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak samo w trollu ostatnio bluzę kupowałam i przy kasie pani obniżyła mi cenę o 10 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też chcę do takich sklepów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Impersona ale masz szczęście!
![]()
![]() |
![]() |
#58 | ||||
Zadomowienie
|
A myslisz ze jest inaczej?
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Impersona: też miałam 2 razy taką niespodziankę - ostatnio w Orsay`u
![]() ![]() ale nie wiem skąd ta promocja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
A mnie sie bardzo czesto zdarza, ze przy kasie cena okazuje sie byc nizsza
![]() Kiedys mialam taka sytuacje w Carrefourze - kupowalam jakies kosmetyki w promocji, a tu przy kasie wyzsza cena. Pani sprawdzila cene na polce i cene obnizono, ale nastepnym razem jak bylam w tym sklepie to juz byla ta wyzsza. Czyli ktos zle cene na polce umiescil, ale zachowali sie w porzadku i sprzedali mi produkt taniej. No i zalapalam sie wtedy na nie planowana promocje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.