|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
No oczywiscie ze soczkiem
![]() A wiecie co jest najlepsze? W ostatnia sobotę się narąbałam winem, a dwa dni temu wypaliłąm pół papierosa na złosć TZ, bo on ciagle pali, a ja rzuciłam i rok nie wziełam paskudztwa do ust. A teraz cholera musiałam zapalic. ![]() ![]()
#1893 |
Zakorzenienie
|
Shemreolin gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zadomowienie
|
rowniez shemreolin gratuluje
![]() ![]() ![]() ![]()
#1895 |
Przyczajenie
|
objawy ciąży???proszę odpowiedzcie
Wiam serdecznie drogie forumowiczki
![]() Bardzo się nie pokoje, bo bardzo dziwnie sie czuje, chociaż jestem ok 6 dni przed spodziewaną miesiączką. Jest bardzo prawdopodobne, że mogę być w ciąży.Na test jest jeszcze za wcześnie, bo słyszałam, że tak na prawdę wyjdzie wiarygodny dobiery w dzień spodziewanej miesiączki. Jeśli jestem w ciąży o chciałaby wiedzieć teraz, bo jeśli jestem to nie chciałabym zaszkodzić dzidziusiowi. Moje objawy to wzdęcie brzucha, które towarzyszy mi już od 2 dni- takie dziwne wzdęcie-takiego jesczce nie miałam i wiem, że na pewno nie jest to spowodowane gazami, czy czymś w tym stylu, bardizej jest to uczucie jakbym przytyła troszkę, albo po prostu spuchła. Normalnie siedzę i chodzę też z wciągnięym brzuchem, ale eraz nawet nie mogę.Normalnien ćwiczę jogę i brzuszki, teraz mam jakiś dziwny opór przed tego typu wysiłkiem. Do tego jestem zmęczona, chce mi się dużo spać i nic mi sie nie chce, najchęniej bym leżała w łóżku przed tv- normalnie jesem dosyć aktywna i nie mogę usiedzieć długo w jednym miejscu. Mierzyłam temp. w pochwie ale wynosi równo 37 stopni.Dodatkowo bolą mnie sutki. Jeśli chodz o apetyt wczoraj w ogóle nie chciało mi się jeść, nie odczuwałam w ogóle głodu, za o miałam takie pragnienie i suchość w ustach.Dodam, że nie piłam wcześniej alkoholu. Co do wstrętu do jakiegoś jedzenia , czy alkoholu to na razie nic nie zaobserwowałam. Nie wiem, najbardziej dokucz mi ten brzuch, jest napięty i mnie denerwuje. Czuję, że leciuteńkie skurcze od paru dni, brzuch też tak delikatnie pobolewa. Proszę powiedźcie co o tym sądzić. Nie wiem może, polecieć szybko do lekarza?? ![]() ![]() Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Dot.: objawy ciąży???proszę odpowiedzcie
Co do objawów: zawsze można sobie mwówić, że się jest w ciąży
![]() A test wiarygodny można zrobić już tydzień po stosunku (tak pisze w ulotce testu). Więc jeśli minęło więcej czasu, możesz spróbować.
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: objawy ciąży???proszę odpowiedzcie
Cytat:
2. Może to byc NPS. 3. Może wmawiasz sobie ciąze. 4. Jesli nawet spodziewa się "tylko" miesiaczki i jest NPS nie powinno sie pic alkoholu. 5. Kup test, lekarz nie wykryje kilkudniowej ciąży. Życze miłego dnia. Pzdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Przyczajenie
|
Witam!
Nie wiem co myśleć, może ktoś mi podpowie???? Ostatnio miałam nieregularne cykle. Średnio co 26 dni dziś jest już 28 dzień i nadal nie mam okresu, a od jakiegoś czasu zauważyłam: jakbym spuchła mam wydęty brzuch i raz mnie pobolewa z lewej a raz z prawej strony i to jakby w pachwinach, piersi mnie tak pobolewają jak przed okresem, mam problemy z załatwianiem się i jestem zmęczona. Zrobiłam test 25 dnia przed planowanym dostaniem okresu i wyszedł negatywnie a nie biorę żadnych pigułek, nie jestem przeziębiona. Czy test może się mylić???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zadomowienie
|
Myślę, że nie powinnaś się obawiać, ale dla pewności zrób jeszcze jeden test (mogą się mylić,ale to sporadyczne przypadki).
Może objawy o których napisałaś świadczą o zbliżającym się okresie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam was jestem nowa na tym forum i moje pierwsze pytanie moze troche nieodpowiednie ale mam nadzieje ze ktos mi doradzi.
Otoz jestem 21latka i swoj pierwszy raz przezylam kilka miesiecy temu(nie jestem doswiadczona w mojej rodzine nikt nie rozmawial ze mna na temat tabu)...2 dni temu mnie i mojego chlopaka cos opentalo(bylismy troszke podpici) i doszlo do stosunku bez zabezpieczen ale on nie "spuscil sie" we mnie tylko wyciagnal go...pozniej przetarl wsszytsko i pare minut pozniej dotykal mnie reka(nieumyta po spermie) po mojej lechtaczce itp...nastepnie postanowil sie "umyc" i znowu to zrobilismy i znowu doszedl i wyciagnal tuz sekunde przed wytryskiem...moge byc w ciazy?? bo nie wiem czy zaraz po umyciu te plemniki znikly? wiem ze moze to glupie co napisalam ale mam nadzieje ze ktos mi odpisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy mozna tak zajsc w ciaze??
Tak, możesz być w ciąży. Plemniki tak sobie nie znikają, no i mogą się pojawić przed wytryskiem.
Przejrzyj wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77688
#1902 |
Przyczajenie
|
jesli tak to czy jak kupie test ciazowy to pokaze odrazu wynik czy musze to zrobic dopiero jak okres mi sie zacznie spozniac?(przepraszam za glupie pytania)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
twoje pytania nie sa glupie...
ale moglas wyszukac watki w wyszukiwarce duzo jest tego... a co do testu to nie pomoge ci bo sie na tym nie znam...
#1904 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze rada na przyslosc sie zabezpieczaj
![]()
#1905 |
Zakorzenienie
|
test można zrobić już 6 dni po stosunku.
Bardzo nieodpowiedzialne zachowanie. Jest całkiem spora szansa, że możesz być w ciąży. Stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie.
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=154858 Teraz na blogu będę prowadziła mały komiks hehe ![]()
#1907 |
Zadomowienie
|
Istnieje duże prawdopodobienstwo ciąży.
Test według zapewnień producentów można robić kilka dni po stosunku. Dziwie się, bo masz 21 lat więc powinnaś być odpowiedzialna, a tu taki numer. Oczywiście nie moja sprawa, ale lepiej na przyszłość się zabezpieczcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zadomowienie
|
oczywiscie mozesz zajsc w ten sposób w ciaże.
asia27 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zadomowienie
|
pamietaj ze współzyjac musisz byc przygotowana ze mozesz zajsć w ciaze, to bardzo odpowiedzialana decyzja mogoca nieśc za soba konsekwencje dla jednych bardzo przyjemne a dla drugich duza niespodzianka i zaskoczenie.
asia27 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
Tak,można zajść.Wycieranie nie jest dobrą metodą antykoncepcyjną.
Zawsze ciężko mi pojąć,że niektóre dziewczyny tkwią w 19 wieku. ![]()
![]() |
#1911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1912 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy cieszyć się czy płakać? Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się uprawiać seks bez zabezpieczenia. PIERWSZY
![]() pierwszy raz mam 3 dni spóźnienia miesiączki... Napuchnięte piersi... ospałość... apetyt... ból brzucha.. ![]() Nie chcę tego dziecka ze wzgędu na to, że tydzien temu rzucilam faceta, z ktorym bylam prawie rok..Zrozumialam,ze to nie jest "ten"... Ale co z tego? na koniec zostawil mi super prezent.. dziecko ;( Co teraz zrobić? JEŚLI BÓG MNIE URATUJE , NIGDY WIĘCEJ NIE DOTKNĘ ŻADNEGO MĘŻCZYZNY ![]() Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2006-11-06 o 17:05 Powód: bo tak |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kochalam sie ze swoim chlopakiem w czasie 7-dniowej przerwy w tabletkach(a konkretnie w 6 i 7 dniu odstawienia) nie stosujac zadnego dodatkowego zabezpieczenia. Zazanczam,ze to byla PIERWSZA siedmiodniowa przerwa, od wczoraj zaczelam brac drugie opakowanie tabletek. Wiem,ze one dzialaja niby od pierwszej pigulki,ale zastanawia czy w czasie tej pierwszej przerwy tez sie jest zabezpieczonym?? Jaka moge miec pewnosc,ze w czasie odstawienia nie doszlo do jajeczkowania?? Jak duze jest prawdopodobienstwo,ze jestem w ciazy?? Bardzo prosze o odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1917 |
Raczkowanie
|
![]()
POMOCY od 4 m-cy biore tabletki anty. MERCILON 1 m-c plamienia pozniej OK teraz jest ostatni tydzien 5 opakowania (1 opakowanie angielskiego mercilonu) mam plamienia nadety brzuchi i lekki bol - CZY MOGE BYC W CIAZY??????
Staralam sie brac regularnie ale czasami 2-4 godzin spoznienia z tabletka Jak zrobie test czy wynik wyjdzie prawdziwy????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1919 |
Raczkowanie
|
![]()
KURCZE CO JEST CZY TO CIAZA??????????nie wiem jak zaczac!!! najlepiej od poczatku:przez 4 m-ce bralam tabletki mercilon(1 opakowanie plamienia)-pozniej OK. W tym miesiacu zaczelam brac tabletki mercilon angielskie(czyli w sumie 5 opakowanie) -zastalo mi 7 tabletek boli mnie brzuch mam nadety i plamienia od bezowych po brazowe do ciemnoczerwonych CZY MOGE BYC W CIAZY?????????zawsze staram sie brac regularnie( ostatnio wysiadl mi telefon i zapominalam )ale opoznienie 2-4 godzin CZY WYNIK TESTU PRZY ZAZYWANIU TABLETEK JEST PRAWDZIWY????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Przyczajenie
|
![]()
Sluchaj, napewno jest prawdopodobienstwo ciazy ale nie mowie, ze w niej jestes. W ktorym dniu cyklu sie to stalo?
Stosunek przerywany nei jest metoda antykoncepcji a plemniki tak "hop siup" nie znikaja! Jesli znalazly sie w odpowiednim srodowisku, to moga przezyc nawet do 4-5 dni i wcale nie musi dojsc do wytrysku w srodku, wystarczy, ze rybeczki znajda sie w poblizu wejscia do pochwy..a potem wraz ze sluzem myk myk...... Test mozesz zrobic kilka dni po stosunku ale najpewniejszy wynik wyjdzie w dniu spodziewanej miesiaczki. Trzymam kciuki i odezwij sie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.