![]() |
#751 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja obydwoje dzieci mam żłobkowe i nie narzekam. Córka bardzo ładnie nauczyła się bawić z innymi dziećmi, szybko nauczyła się sama jeść.. zna mnóstwo piosenek... Jestem bardzo zadowolona ![]() Zawsze powtazram,że jak mama pracuje , robi zakupy, sprząta.. to ile pozostaje czasu na edukację dziecka??? godzina? dwie? Spróbujmy przez tą godzinę nauczyć dziecko samodzielnie jeść, sikać do nocnika, potańczmy z nim, poczytajmy bajki, nauczmy zachowań społecznych, zróbmy gimnastykę... Niewykonalne!! a żłobek to zapewnia. Mamusi w domu pozostaje okazywanie miłości swojemu dzieciątku ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzieci nie ucierpią na braku kontaktu z babcią ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Staż w aptece? mgr czy technik? polecam portal farmacja . net. są tam ogłoszenia. http://www.farmacja.net/ogloszenia/p...k-farmacji-110 Edytowane przez karolinaP103 Czas edycji: 2011-11-03 o 07:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczek, Marcelowi też kiedyś jedna małpa (nie było akurat naszej Lekarki) tak mocno naciągnęła ptaszka, że strasznie się rozpłakał, nie mogłam Go uspokoić, a później przez kilka dni był b. czerwony. W dodatku powiedziała mi, że ma dużą stulejkę i, że mam Mu ściągać codziennie. Ja jednak nic tam nie ruszałam - wolałam, żeby to zobaczyła nasza Lekarka i jak się okazało żadnej stulejki nie miał i nie kazała mi nic tam robić.
asiuk, hehe M. w ten sposób przedrzeźnia Dziadka ![]() ![]() ![]() Marcel ostatnio zaczął powtarzać po nas mama, tata, baba, dada i lala. Najpierw bacznie obserwuje, a po chwili zaczyna gadulić ![]() katz, fajnie, przynajmniej się trochę oderwiesz ![]() ![]() Dziewczyny, skąd bierzecie doświadczone i zaufane nianie i jaką mają stawkę na godzinę? Marcel śpi już 2 godz. i 10 min.! Miło ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Zapomniałabym, dziś spał bez przerwy od 20.00 d0 4.00 ![]() ![]() ![]()
#753 |
Zakorzenienie
|
aaaa zapomnialam wam napisac, jakie moje dziecko to cwaniak!! obiadki ze sloika musze mu mielic, a np chlebek je w kawaleczkach, to samo miesko, odrywalam ostatnio malutkie kawalki i jawnie przezuwal tymi dzislami
![]() ![]() to takie chore narzucanie komus religii.... w ogole w polce jest taki kult kosciola i wsyztskiego z tym zwiazanego. a jak ktos ma inne poglady to juz jest diabel wcielony, szatan i bezboznik. Ja tam w Boga troche wierze ale w kosciol juz nie za bardzo. Ta instytucja do robienia kasy, nieopodatkowana i jawnie zerujaca na ludziach do mnie nie przemawia. To samo ksieza... Robi ci zasraniec laske ze dziecko ochrzci czy slub da, a to jest jego obowiazek za ktory nie powinien brac kasy. to jego powolanie, misja (niby)...dlatego tez ja uznaje slub, chrzciny, swieta itp ale jako tradycję. |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
postaram sie po kolei, bo mam do nadrobienia
![]() odnośnie samej gorączki warto z takim maluchem się udać do pediatry tylko tak żeby unikać kontaktu z innymi chorymi dziećmi - Bruno miał gorączkę i przestał jeść okazało się, że to zapalenie ucha ![]() ![]() ![]() Cytat:
z zestawu do kolędy uśmiałam się - bo chyba tylko trzeba to w ramach żartu traktować szkoda nerwów ... Gosiaczek Bruno ma 2 sztuki dolne i obiadki woli bez dużych kawałków ja myślę, że problem tkwi nie w miażdżeniu tylko połykaniu różnej konsystencji ![]() ![]() podziwiam Wasze dzieciaki za umiejętności Bruno rozwój motoryczny na 5 a reszta no dobra umie Papa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny....
Jeśli jest jeszcze szansa to poproszę o dopisanie mnie do Waszej listy. Poznałyśmy się jeszcze na poczekalni, mam nadzieje że mnie jeszcze przyjmiecie. Czytac będę regularnie odpisywac jak znajdę czas a Wasze porady i doświadczenia z maluchami w podobnym wieku będą dla mnie bezcenne. Moja mała Zuzia 14.02.2011 waga 3660 i 53 cm. CC Pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Wtajemniczenie
|
Hej shizuho, pamiętam Cię!
![]() ![]() ![]() Napisz, co tam u Was?
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-11-03 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
A więc ja też zostałam skreślona z listy w klubie bo się nie udzielałam a raczej podczytywałam
![]() Zuzia jest małą pełzająco- raczkującą glistą wszędzie wejdzie otworzy. Pogryzie swoimi dwiema jedynkami. Je wszystko poza obiadkami ze słoiczków czyli wszystko to co my. Jej starsza siostra jest w niej zakochana na ta chwilę ![]() Ja do pracy nie wracam bo nie mam do czego jestem na wychowawczym. Postaram się odzywac jak najczęściej i postaram sie nadrobic te 26 stron ![]() Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2011-11-03 o 12:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już mi sie wydawało że górna jedynka tez się przebiła...bo było widać białe, ale teraz znów syncio ma strasznie spuchnięte dziąsełka i już nie widać ![]() nawet taniec "zęba" nie pomaga ![]() Siusiaka może trochę sudokremem posmaruj, albo naparem z rumianku(wysusza troszkę więc nie za mocnym) powinno pomóc, jesli to tylko obtarcie, gorzej jeśli jakaś infekcja poważniejsza. Co to znaczy,że lekarka naciąga siusiaka?! Kurza dupa...ja to jestem jakaś nawiedzona, ale nie pozwalam na takie rzeczy- jak chce sobie pani "doktór" pooglądać napletek mojego synka to ja mogę jemu ściągnąć, ale obcej osobie nie pozwalam-wiem że głupie, ale mój brat długo miał problemy z powodu tego, że lekarze ściągali napletek i ciagle miał jakieś infekcje ukł.moczowego....do tej pory co się przeziębi to mu na pęcherz idzie ![]() co do umiejętności- mam wrażenie, że synek ma teraz zastój i lada chwila eksploduje nowymi umiejętnościami (zawsze przychodzą tak skokowo, u was też?) na razie umie tylko bić brawo i woła naszego kota o tak "k-hhhh" ![]() w ogóle mój jeden kot uwielbia Leona- co rano przychodzi do nas do sypialni i miauczy do niego, a Leon mu odpowiada po swojemu- muszę to kiedyś nagrać, bo wygląda przekomicznie no i kot (właściwie to jest kotka) pozwala robić ze sobą dosłownie wszystko- już parę razy Leon ją pociągnął za ogon albo łapkę, ciąganie za uszy to standard, to samo wyrywanie sierści z łebka i wkładanie paluszków do uszu, oka i pyszczka gdy kot ziewa! ani razu go nie drapnęła (na wszelki wypadek i tak nie zostawiam ich samych, ale jestem w ciężkim szoku, ze kot zachowuje się tak jak pies i pozwala na to wszystko dziecku) czasem jak się kotu uda wśliznąć do sypialni niepostrzeżenie wieczorem (dwa razy już go przyłapałam) to zasypia u Leona w nóżkach...trochę się boję go tak zostawiać, no bo to jednak zwierzę...ale wzrusza mnie, ze jest taki oddany. KarolinaP-> masz całkowitą rację co do żłobka, szczególnie, że chcemy z TŻem młodego oddać dopiero gdy skończy roczek i tylko pod warunkiem, że będzie umiał zakomunikować swoje podstawowe potrzeby (jeść, pić, spać, boli) więc czasu jeszcze trochę jest...druga sprawa- zapewne oddamy go do prywatnego "klubiku" czyli grupa będzie 5-7 osobowa z dziećmi w róznym wieku (coś na kształt rodziny wielodzietnej i starszego rodzeństwa) takie klubiki prowadzą po 2lub 3 panie więc spoko jak na 5-7 dzieciaków, na początek nie oddam go od razu na 10 godzin (etat z dojazdem w dwie strony) ale pewnie na 4-6 godzin i stopniowo będziemy zwiększać lub nawet zmniejszać tą liczbę, w zalezności od tego jak się zaadoptuje. Wiadomo- to moje dziecko, krzywdy mu nie dam (i nie chcę) zrobić...niestety moja matka wie lepiej i jej nie przekonają żadne argumenty, skoro ona mówi, że mu zmarnuję przez żłobek dzieciństwo to znaczy, ze tak będzie i już! ogólnie moja mama jest super babcią, ale jak sobie coś uroi (nie tylko jesli chodzi o Leona, ale ogólnie) to już klops- nie da się jej przetłumaczyć... a co do prezentu od teściowej- na szczęście TŻ nas pakował i "zapomnniało mu się" zabrać ![]() Gosiaczku, dokładnie tak jak ty piszesz, my z TŻem jesteśmy wychowani w tradycji katolickiej, ale nie podoba nam się kult kościoła i księży (w Boga obydwoje wierzymy, nawet zdarzyło sie nam Pismo Święte przeczytać, po prostu nie chodzimy do kościoła) i to jest dla TŻa matki nie do strawienia ![]() ![]() Szizuho! witaj ..pamiętam Ciebie i ja...też kiedyś, dawno dawno temu byłam w klubie i też zostałam wyrzucona za brak odpowiedniego zaangażowania ![]() ![]()
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
Cora poszła do żłobka jak miała 1rok i 2 m-ce i było ciężko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc
ale wczoraj mialam ciezki dzien, w pracy duzo pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za staz tez trzymam kciuki, z praca teraz jest bardzo ciezko, Cytat:
![]() dobra jest taka odskocznia, Cytat:
a co do naciagania to u nas jedna lekarka mowila ze trzeba naciagac inna ze teraz sie tego nie praktykuje, wiec nie naciagamy, ta Wasza lekarka chyba lekko przegilela, Cytat:
ooo jeju normalnie zazdroszcze tak dlugiego snu ![]() szizuho ja Cie nie znam wiec Cie witam ![]()
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
szizuho witaj
![]() ![]() Bruno śpi pojękując tak mi go żal te zęby wykańczają nas wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() muszę się zebrać i ugotować mu szpinakową z pietruszką na jutro ![]() ale oglądam true blood i mi się jakoś nie chce ![]()
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
hej szizucho
![]() ja z rana dostałam takiego powera ze wysprzatalam juz wszystko co sie dalo, wstawilam dywaniki do prania bo pies zachorowal chyba i szczy wszedzie i teraz czekam az moj szkrab sie obudzi, a nastapi to pewnie za chwile. A wszystko dlatego ze powinnam sie uczyc ![]() no to se poczekalam .. wstal ![]() ![]() gosiaczek my tez mielismy problem z siusiakiem jakis czas temu, A. strasznie się ciągał, poszliśmy do lekarza i okazało sie ze to zapalenie cewki moczowej, spowodowane rzekomo tym ze nie odciagam i nie myje w srodku. Wkurzylam sie pamietam wtedy strasznie, bo lekarz odciagnal tak ze Maly az wrzasnał, a pozniej przez tydzien mial czerwonego, takiego az przekrwionego. Nie czaje tego, jedni mowia odciagac drudzy ze nie dotykac.... Koniec koncow dostalismy masc w antybiotyku, ktora pomogla blyskawicznie. jak chcesz to poszukam nazwy. Teraz tylko od czasu do czasu odciagne i sprawdze co tam sie dzieje. fajnie Wam że macie możliwość posłania do żłobka. Ja to o żłobku mogę zapomnieć, o przedszkolu pewnie też ( chociaż upierałam sie zawsze ze postawie na swoim). Mieszkamy na wsi, i na dodatek z tesciowa ktora siedzi w domu, wiec pewnie zostałabym wyklęta gdybym zdecydowała się na przedszkole. Kiedys wspominałam juz na ten temat to rozpetala sie dyskusja ze jak to ze po co ze szkoda kasy. Ja jednak uważam że przedszkole jest fajnym etapem w życiu malucha, wspomagajacym jego rozwoj, przede wszytskim spoleczny. Sama jestem dzieckiem przedszkolnym i mimo ze podobno plakalam strasznie i nie chcialam chodzic, wspominam czasy przedszkola z sentymentem. Patrilla łączę się z Tobą w zebowym bolu. u nas idzie chyba szósty
#763 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Dzięki za miłe przyjęcie. Widzę że zastanawiacie się nad żłobkiem, ja moja starsza posłałam do żłoba jak miała 10 miesięcy i to akurat dla niej było zbyt wcześnie po 3 dnia męki zabrałam ją i znalazłam opiekunkę. Jednak do ostatniej grupy wróciła i bardzo szybko się wdrożyło i bardzo jej się podobało. Teraz moja znajoma pracuje w tym że właśnie żłobku w pierwszej grupie i opowiada że są dzieci i dzieci. Jedne bez problemów zostaja i fajnie sie bawią a inne bardzo źle to znoszą i lepiej je zabrac, a zależy to od rodziców. Jeżeli rodzice nie straszą dziecka obcymi, nie umożliwiaja dziecku kontaktu z innymi dziecmi to najzwyczajniej w świecie dziecko nie będzie sobie tam radziło i jeszcze jedno ta koleżanka opowiada że rodzice do ostatniego momentu przed pójściem dziecka do żłoba karmią je tylko piersią, że dziecko nie jest przyzwyczajone do jedzenia łyżeczką i takie tam. A w żłobku tylko tak jedzą i to na dodatek maja tak bogate menu że czasami do niej dzwonie by podpowiedziała co moge swojej małej dac. i Jeszcze powiem wam że bardzo dużo się zmieniło 7 lat temu dzieci które nie potrafiły samodzielnie i pewnie chodzic leżały całe dnie w kojcach, a teraz zasuwają po podłodze na czworaka, pełzają, mają bujaczki wiec poszlo wszystko w dobrą stronę. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Aha chciałam jeszcze zapytac czy wasze szkraby jedzą serki np. danonki jogurty, itp.???? |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
nie ma dzis kierowniczki wiec moge Was podczytac ![]() Cytat:
![]() a co do przedszkola to u mnie wczoraj nawet byla rozmowa bo tesciowa cos tam wspomniala ze moj maz nie chcial chodzic i chyba swojego syna nie posle, a my ze wlasnie chcemy zeby szymcio chodzil do przedszkola, zrobila tylko dziwna mine, uwazam tak jak Ty ze przedszkole to wazny etap w rozwoju dziecka i mimo ze moja mama mogla by z nim dlugo siedziec pojdzie do przedszkola, Cytat:
ja mojemu nie daje, czasem tylko jogut naturalny ale to rzadko
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młodemu najlepiej "wchodzi" danone naturalny z ziarnami zbóż- on jest troszkę dosładzany sokiem winogronowym, poza tym jest bez cukru i o dziwo młodemu nie przeszkadzają ziarenka ![]() a danonkom i innym "kolorowym" deserkom mówię absolutne nie. Na razie młody nie dostał nic słodzonego więc po co go uczyć ![]() Jeżu dziś zrobiłam sobie mega długi spacer...poszliśmy do centrum handlowego po buty dla mnie...niestety nic nie znalazłam ![]() chyba czeka mnie wizyta na Marywilskiej w sobotę, była może któraś z Was? Nie cierpię takiego spędu ludzi...no ale wybredna baba nie moze sobie nigdzie butów znaleźć....a przecież nie będę w adidaskach śmigać w zimę ![]() Moje dziecie dziś ma jakiś totalnie śpiący dzień, u nas piękne słońce, o 11 wyszliśmy z domu- młody usnął od razu, 4 km spaceru przespał jak suseł, w Arkadii się obudził- dostał jeść i w drodze powrotnej znów usnął i śpi do tej pory! w sumie dziś przespał większość dnia...ciekawe jaka nocka będzie... DZiewczyny ja też się łączę w zębo-bólu...mojemu wychodzą chyba w końcu górne jedynki..idą, idą i wyjść nie mogą ![]()
![]() |
#766 |
Wtajemniczenie
|
szizuho, ja podałam małemu kilka razy Danonki, ale nasze Dziewczyny trochę mnie nastraszyły, że to syf itp. i teraz podaję Mu jogurciki Nestle oraz Bobovita przeznaczone dla niemowląt.
U nas dziś ziiimno brrr, ale spacer mimo to zaliczyliśmy ![]() Marcel dzisiaj robi b.rzadką kupę. Mam nadzieję, że to na ząbki ![]() ![]()
#767 |
Zadomowienie
|
Ja małemu nie daję wogóle jogurtów- pierwsze dziecko mam ze skazą białkową i bojęsię,że syn będzie miał to samo
![]() Kiedy chcecie przesatwić dzieciaki na "dorosłe " jedzenie? Mój mały jadłby wszysto to co my ale boję się o jego brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam problem bo ona nie chce jeśc żadnych kaszek, kleików i tego co dla maluchów. Jedyne co wchodzi jej jeszcze ze słoiczka to owoce, ale nie wiem jak długo bo to też już jest zbyt rzadkie. I bardzo proszę napiszcie jak często podajecie kurczaka? Wiem że hormony i dlatego unikam ale młoda lubi kurczaka najbardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
karolinaP103 ja czekam na więcej zębów żeby pogryźć mógł
![]() ![]() Oj dziewczyny te cholerne zęby ![]() co do jogurtów sama jem tylko naturalne albo typ grecki dziecku bym danonka ani innego tego typu G nie dała sam cukier i kupa składników ![]() ![]() ![]() Bruno i Pola nie jedzą jogurtów alergia na białko ![]() ![]() muszę kupić małemu wołowinę i spróbować ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
Adam z dorosłego stołu to popróbował ziemniaki, kawałek parówki i jakiejs szynki... i chyba tyle. Ogólnie - uwielbia
![]() ![]() w ogole to dziś cos mu sie poprzestawialo. Po południu za cholere nie chcial spac, laził, wrzeszczał ,az padł przed 6. Postanowilismy go zbudzic tak 19.15 ,wykapac ,nakarmic i dalej lulu. Ale on postanowil inaczej ![]() ![]()
#771 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Podczytuję was regularnie, ale jakoś nie mogę czasu znaleźć by coś napisać ![]() ![]() Co do zębów to u nas także idą nowe - na razie mamy 8 ![]() Ostatnio prawie codziennie daję jej chlebek z masełkiem. Wprost go uwielbia, zjada cały kawałek bez skórki ![]() Jogurtów, tych zwykłych, póki co nie podaję. Od czasu do czasu zje natomiast te z bobovity (jogurcik malucha, czy jakoś tak). Tak w ogóle to muszę przeczytać wątek o przepisach dla dziecka, bo na tych słoiczkach to niedługo zbankrutuję ![]() Dziewczyny chciałabym kupić małej jakiś pchacz-jeździk. Ma któraś? Polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Raczkowanie
|
o jej ile wasze pociechy maja już zębów! WOW u nas dopiero dwie jedynki i to dopiero do połowy wyszły.
A jak u was wagowo dzieciaczki wyglądają. Moja waży 8100 a mojej koleżanki syn o 3 miesiące młodszy jest cięższy od Z. o 300 gram. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- No i moja też bułeczki maślane z masełkiem i jajko i oczywiście pomidorkiem na śniadanie wciąga aż jej się uszy trzęsą. |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
maaadi ja swojemu pozwalam spac maksymalnie do 18, bo dwa razy sie tak zdazylo ze spal dluzej a potem w nocy szalal, dzis np tez spal i spal ale o 17,40 postanowilam go obudzic, nie mial najmniejszej ochoty ale wyjelam go z lozeczka, pobawilismy sie i o 20 wykapany, najedzony poszedl spac
![]() co do pchacza ja nie pomoge bo nie mamy i raczej nie zamierzamy kupowac,
ŚLUBOWALIŚMY http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100417600713.html SYNCIO I http://s2.suwaczek.com/201101291762.png SYNCIO II http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0ake8axtlz.png Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2011-11-04 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Witaj, szizuho. Widzę, że Twoje dziewczę dość chudziutkie - moja waży niewiele więcej, a na dodatek jest długa, więc wygląda bardzo szczupło ![]() Jak będę mieć drugie dziecko, to może bardziej się przyłożę do niesłodzenia ![]() Parę razy podałam małej jogurciki dla niemowląt oraz desery mleczno-owocowe Hippa czy Bobovity, ale nie wiem, czy nie ma uczulenia, dlatego odstawiłam. Będę próbować za jakiś czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dla Hanki mialM dwa pchacze z fisher price, jeden hipopotam glodomor czy jakoś tak a drugi taki szajski co mozna było złożyć na jezdzik, ona uczyła się chodzić przy tym hipopotamie. Dla Kuby chce kupić tego hipka i taki drewniany tez, cięższy z różnymi bajerami typu koraliki, jakieś guziczki. Na Allegro są. Jak chcesz konkretnie linka to jutro poszukam bo pisze z komórki Co do jedzenia, młody je generalnie słoiki, moje gotowanie już mu nie pasuje:/ muszę chyba bardziej doprawic... Jogurty je tylko nestle lub bobovita. Okazjonalnie daje mu spróbować "normalnego" jadła. Ostatnio serek biały z rodzynkami (robiłam do nalesnikow) i bardzo mu smakowalo, kosztował tez samych rodzynkow i o dziwo ładnie je zul, dziś próbował łososia i brokuly. Ilośc równa wielkości małego paznokcia. Ale lasu h jest, jak coś mu smakuje to dużo by chciał. Barzo lubi chrupki kukurydziane, chlebek, chlebki ryzowe. Byłam u pediatry. Z siurkiem nic złego się nie dzieje, chyba kupka podraznila. Ale przemywam nadal rywanolem i na noc tribiotyk. Mam ściągać napletek w kąpieli delikatnie. Widzę już lekka poprawę po tym przemywaniu rywanolem Młodemu się przypaletal jakiś katar... Lekki jest wiec daje mu wapno cebion i nasivin. A dopiero co z choroby wyszedł:/ ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Tak czytam. To bez ładu i składu ta moja wypowiedz. Wybaczcie ale się złe czuje, chyba będę chora bo słabo mi i w głowie się kręci jak stoję. I tel literowki robi ale mam nadzieje ze kumacie o co michodzi ![]() Zoomnialam napisać o wadze. Kuba ma już ponad 9500 |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
co do wymiarów- Leon waży 9,5 kg i nosi rozmiar 80
i powiem Wam, że po rączkach czy nóżkach to nie wygląda na tłuścioszka...ale buzię ma taką strasznie pyzatą, że wygląda jak pulpet ![]() ![]() ciekawa jestem o ktorej jutro się zbudzi mój Piękny Młodzieniec, bo dziś przegiął ostro ze spaniem w dzień. Spał od 11 do 12:30 potem obudził się na jedzenie i jak tylko zjadł, pogadał trochę i o 13:30 usnął i spał...do 17:30! ja zdążyłam zrobić porządne zakupy, posprzątać,ugotować, pobawić się z kotami, pozmywać...i dopiero jak TŻ wrócił z pracy i zjadł zdecydowaliśmy, że budzimy młodzieniaszka...a jaki był zły na nas, ze go zaczepiamy ![]() dodam tylko, że cały czas spał na dworze, najpierw na spacerze, a potem przed mieszkaniem go zostawiłam. Mam nadzieję, ze go nie przeziębiłam, jest szansa, że się zahartuje przed zimą ![]() własnie zajrzałam sobie na stronę jednego żłobka, który miałabym w miarę blisko...dziewczyny to jakaś kpina- owszem zajęcia są super profesjonalne, extra wyposażony ten żłobek i w ogóle no same plusy...ale ale.. za 8 godzin 1200pln to przegięcie w dodatku to cena BEZ wyżywienia! masakra jakaś ![]()
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2011-11-04 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
ło jaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co dop pchacza ja chcę ten z ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/ zerknij na wątek który założyłam o inspirujących zabawkach tam dziewczyny wklejały takie super pchacze http://www.ceneo.pl/727496 http://skarbymalucha.pl/index.php?ma...oducts_id=1739 ten robi furorę ale drogiiii http://allegro.pl/edukacyjny-chodzik...832202209.html
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
Moja ma straszną pyzę, policzki jak u chomika, a reszta ciałka raczej szczupła i na dodatek długa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Super te drewniane pchacze
![]() Co do wagi, to moja na pewno ma ponad 10 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.