![]() |
#271 |
MBZ♥
|
Dot.: Odchudzanie żałośnic ;)
Wielka Sercem
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- mogłaś Mu powiedzieć że to tajemne zaklęcie na pozbycie się zbędnego balastu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
No to sie spowowiadam
![]() I czarna kawa z cukrem II 2 naleśniki z serem i szynką w uczelnianym bufecie ![]() SIŁOWNIA - pół godziny na takim chodziku ![]() ![]() III mała miseczka tortellini tricolore z 2 łyżeczkami pesto IV 2 kromki Wasy z serkiem kanapkowym, szynką szwarcwaldzką i ogórkiem + 1/3 puszki tuńczyka w międzyczasie: 1,5 l wody, herbata czerwona i zielona ponadto: zaczepiła mnie babka na ulicy z ankietą za której wypełnienie przysługiwała czekolada ale grzecznie odmówiłam ![]()
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Loffciam Cię
![]() Ja dziś jeszcze zjadłam porcję lazanii, z mięsem wołowo - wieprzowym, bez beszamelu, z niewielką ilością żółtego serka. Niedobrze, bo na zakupach się przegłodziłam - nie jadłam od 14 do 19:30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
to teraz ja
sniadanie: donut z biała wanilia kawa z chudym mlekeim II sniadanie: bułka z dynia z chudą szynka papryka i pomidor obiad: wymysl mojej mamy bigos z pieczarkami zamiast mięsa ![]() podwieczorek: kawa latte z chudym mlekiem kolacja : drink lemoncini i garsc czpisow ![]() ![]() ![]() tak tak mozecie mnie wyslac na karnego jezyka ![]() poza tym godzina zumby i godzina seksidensa
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
MBZ♥
|
Stef noś coś na takie wypadki w torebce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że rozruszałaś Żelazny Zad ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Ja mam w planach zjeść dzisiaj: ś: omlet cesarski z dżemem IIś: mały jogurt jogobella light o: wasa z almette i ogórkiem p: twarożek z pomidorem k: risotto z kurczakiem i kurkami Dzisiaj zamienię obiad z kolacją, bo Tż późno wraca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
za mną jajecznica z dwóch jajek bez chleba - taka samiuśka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
A ja już po:
I: pół kubka jogurtu typu greckiego Light Zott + błonnik z zieloną herbatą (na oko, ile zmieściło się do kubka ![]() II: jabłko Planuję: III. 3-4 kromki (są malutkie) chleba razowego z żółtym serem (wiem, że żółty nie za bardzo, ale taaaaaaaaaką mam ochotę ![]() IV. Sałatka brokułowa Carmi, odgapiam poszarzone napisy od Ciebie ![]() A właśnie... Powiedzcie mi czym się różni jogurt typu greckiego od normalnego jogurtu naturalnego? Bo dla mnie w smaku takie same i chyba kalorycznie też nie różniły się zbytnio... ![]() ![]()
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2011-11-05 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Teoretycznie wiem, praktycznie nigdy nie wychodzi
![]() Ale są dwa plusy - jestem z siebie dumna, że nie poszłam do fast foodu ![]() Drugi - dziś sobotnie ważenie i zobaczyłam 65,2 kg ![]() Właśnie jem śniadanko, sałatkę śledziową z jogurtem ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
ja juz po godzinie spaceru z Lolka , 1,5 godzinie jogi
śniadanie: bułka z ziarnami i chudy twarozek obiadokolacja: poledwiczki z ziemniakami z przepisu Carmi w miedzyczasie nie wiem co bede jesc ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weryfikacja jadłospisu ![]() I: pół kubka jogurtu typu greckiego + błonnik z zieloną herbatą + kawa z mlekiem II: jabłko III: 4 kromki chleba razowego z żółtym serem (trochę dużo go dałam ![]() IV. Kawa z mlekiem, szklanka soku jabłko-mięta ![]() V. Sałatka brokułowa z dipem z jogurtu bałkańskiego light, łychy majonezu, czosnku, pieprzu i soli ![]() Chyba zaprzestanę pisania o piciu, bo często piję różne herbaty czy wodę. Będę pisać tylko o kawie. Planuję dziś jeszcze jedną wypić z mlekiem.[/COLOR]
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2011-11-05 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
od jutra zaczynam z wami odchudzanie
![]() Bo z dnia na dzień widzę jak mi się tyłek rozrasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
![]() wczorajszy dzień nie należał do mega zdrowych zresztą dzisiejszy też średnio ![]() wczoraj, zaczęło się pięknie: śniadanie: sama jajecznica z dwóch jajek w między czasie: kawa obiad: 1 łyżka makaronu z niecałą chochelką rosołu i 2 sznycle, łyżka ziemniaków i łyżka buraczków na ciepło w między czasie: sok z marchewki i grapefruita (400zł) nieco później kawa mrożona z mężem w sklepie ![]() wieczorem: impreza u znajomych i kilka chipsów i rurek z nadzieniem orzechowym i pity sok z marchewki i grapefruita (bo tak mi w sklepie zasmakował ![]() ![]() dzisiaj za to jest fatalnie ![]() śniadanie: pół zapiekanki na kazimierzu w domu: kawa obiad (zaraz właśnie będę jadła): frytki z kurczakiem w panierce i buraczki ![]() ![]() o wodzie oczywiście pamiętam..... ![]() tylko pewnie coś słodkiego jeszcze zjem, bo jedziemy do babci na kawę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
U mnie z racji choroby jadłospis dziś też kiepski
![]() Na dodatek rozbiłam wczoraj słoik z mamy dżemem domowym z truskawek, ale tak upadł, że ścianka tylko i dno odpadło, a cały dżem został, więc muszę go zjeść i dziś wszystko z dżemem... Dużą ilością dżemu... ![]() I: 4 grzanki z chleba razowego/grahama z dżemem II: makaron z dżemem III: końcówka sałatki brokułowej, bo TŻ nie zjadł, niestety z majonezem... ![]() ![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
też się dołączę, bo coraz gorzej się ze sobą czuję. postanowienie to MŻ i zrezygnować z dużej ilości słodyczy.
jutro kupię otręby, płatki owsiane, bakalie i jogurty naturalne. śniadanie pół bułki ze słonecznikiem i pestkami dyni, pomidor, odrobina masła, 1/5 serka wiejskiego, zielona herbata z 1,5 łyżeczki miodu obiad pałka kurczaka z piekarnika, ale byłam dzielna, bo bez skórki, cztery kluseczki i kapusta kiszona, domowy sok z marchwi i jabłka podwieczorek drożdże z mlekiem, w międzyczasie kawa z mlekiem i cukrem i jabłko zaraz zrobię jeszcze kubek pokrzywy. ![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
akurat dzisiaj miałam o wydatku energetycznym człowieka
![]() mówimy o PPM + CPM ale jeszcze chyba należy doliczyć Dynamiczne działanie pożywienia (10% PPM) i RWE (roboczy wydatek energetyczny -czyli to co spalamy podczas wykonywania swojej pracy zawodowej) ![]() i wtedy ten tysiąc możemy spokojnie odliczyć ![]() mojego jadłospisu weekendowego nie podam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
wcinam migdały i popijam lampką wina
![]() poza tym u cioci oczywiście kawa, ciastko i sałaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
na kolację 2 kromki chrupkiego pieczywa graham, 2 plasterki polędwicy z kurczaka, rzodkiewki, zielona herbata z miodem i kawalątek sernika.
a na jutro szykuję pomidorówkę ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj znowu kupiłam włoszczyznę na rosołek ![]() a z niego potem zrobię pieczarkową ![]() i znowu będzie kurczak w cieście francuskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
U mnie plan na dziś:
I: kawa z mlekiem, owsianka z trzech łyżek płatków owsianych, połowy kubka jogurtu bałkańskiego i jednej łyżki rodzynek II: grahamka z trzema plasterkami sera żółtego, plasterkami ogórka zielonego i kilkoma pomidorkami koktajlowymi III: jabłko IV: sałatka z podsmażoną na łyżce oleju piersią z kurczaka (dokładnie pół piersi, bo pół na pół z TŻ-em)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
to ja tez się dołączam
Wiek; 22 Waga - 59,1 kg (ale jestem prze @) Wzrost: 160 cm Cel: 55 kilo do końca roku, 50 -51 kilo do 14 lutego (akurat mi się kończą ferie zimowe na uczelni), plus wyszczuplić ile się da nogi, pupę i łydki. Ujędrnić skórę i zmniejszyć cellulit. ![]() Ćwiczę jednego dnia ramiona, barki, plecy i brzuch+ HIIT na rowerze, a drugiego uda, pośladki i łydki + HIIT na rowerze. Jeden dzień w tygodniu 30-40 minut cardio + porządny, ok. 20-minutowy stretching. Cellulit masuję Syreną i może 1-2 razy w tygodniu bankami chińskimi (jeszcze nie wiem, czy mi starzczy czasu). Staram się jeść co 2-3 godziny 5-6 posiłków, ostatni o 18. Nie jem absolutnie słodyczy (nałóg) i białego pieczywa. Węglowodany tylko złożone, najczęściej na śniadanie albo po treningu. A poza tym białko, warzywa, owoce i zdrowe tłuszcze (orzechy, olej i awokado). Dużo wody i zielona herbata z ananasem, świetna na zapełnienie żołądka wieczorem, kiedy kusi, żeby coś podjeść. ![]()
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie Iśniadanie zielona herbata z miodem, 3 chupkie kromki chleba graham, trochę białego sera i 2 plasterki polędwicy z kurczaka, 2 rzodkiewki IIśniadanie kawa z mlekiem i tylko 1 łyżką cukru ![]()
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
śniadanie: chleb razowy z wedlina
II sniadanie tsosty z chleba razowego z mozzarella light obiad: ziemnieczki pieczone +szynka pieczona kolacja: szklanka wody ![]() wogole tonie mam weny nic mi sie nei chce dzis ide na spacer i pilates edit do sniadania byla jeszcze kawa z chudym mlekiem
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2011-11-07 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
Oj, dziewczyny: ja się nie mam czym chwalić
![]() Piątek był ok, ale sobota i niedziela, a nawet dziś do tej pory to jakaś masakra ![]() ![]() Nie umiem znaleźć złotego środka na zjazdy na uczelni (od października robię mgr zaocznie). Ta wyjazdowa sobota i niedziela zawsze zmuszają mnie do okropnego jedzenia, wysiadam też psychicznie. Wychodzę z domu po 6.00 albo po 7.00, wtedy za nic nie mam ochoty jeść, czy pić (a jeszcze mam chorobę lokomocyjną, więc nie mogę zbyt jeść na drogę). Więc żeby nie wyjść z pustym żołądkiem, wciskam jakieś 3 łyżeczki musli i popijam wodą niegazowaną. Biorę kanapkę z razowca. No i właśnie: wezmę kanapkę (jedną) i jabłko, zdycham z głodu, bo piję tylko mineralkę i kawę, którą kupuję gdzieś w bufecie. Ostatecznie kuszę się w drodze powrotnej ze znajomymi (którzy nie pilnują diety) na McDonald's i jem frytki np. Jeśli zaś wezmę więcej kanapek, ser jest już podpsuty później i mnie mdli lub i tak nie zjem więcej niż jedna, kupuję snickersa, myślę, że to mi starczy, a nie starcza, na okienku w końcu poszłam z nimi do Pizza Hut i zjadłam 1/4 dużej pizzy na cienkim cieście. W dodatku jak wracam do domu (po 12 godzinach od wyjścia z niego), jestem zmasakrowana psychicznie, jem duży obiad i ciągnie mnie na kaprysy. W sobotę wysłałam TŻ-ta po Alpejskie mleczko, które jedliśmy razem w sobotę wieczorem i w niedzielę, a dziś rano sama dokończyłam kilka sztuk. No i ok, wiem, że teraz będę trzymać dietę w miarę, ale co za następne 2 tygodnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dolanczam sie.... bylam w innym watku dot. wspolnego odchudzania ale watek wymiera a ja potrzebuje grupy wsparcia
Wiek: 23 waga o zgrozo! 60 kg!!! a bylo jakis tydzien temu jescze 58,3.... wzrost: 160 Cel: 55kg. ale nie pogniewam sie jesli bedzie mniej. Staram sie mniej jesc przedewszystkim mniej ziemniakow W OGOLE bialego pieczywa, zero slodyczy. od dzis tez nie slodze po tym ja weszlam na wage pelna nadzeji a tu znowu zonk ![]() nie jem po 19.00, nie jem tlusto, jem mase warzyw, troche mniej mieska ( nie przepadam). A mimo to nie chudne. jesli zgrzesze ( wczoraj popcorn z mikrofali i kieliszek likieru) to poptem sie pilnuje. Musze wiecej pic herbat bo jak jest tak zimno to sama woda mi nie wchodzi. a no i chyba z tej desperacji pojde biegac chociaz samemu biega sie straszníe.... no ale dzis przezylam zalamanie nerwowe jak zobaczylam te wage. 60 Kg!!! a w moim najlepszym czasie czyli jakies 3 miesiace temu wazylam 57-8 kg! mam nadieje ze z wami uda mi sie schudnac! a dzis zjadlam ja narazie: 2 ciemne peonoziarniste bulki tostowe ( czyli takie cieniutkie buleczki ktore sa o polowe mniejsze niz jakas grahamka czy cos podobnego) i KAWA. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
flowreality Mila witajcie ![]() za mną dzisiaj o zgrozo ![]() ![]() ![]() waga na dziś: 62kg - nieźle, ale niezadowalająco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
A czy suszone owoce i np migdaly to sa bardzo zle? czy lepiej zjesc tro niz np czipsy czy popcorn? ostatnio zastanawialam sie czy nie kupic sobie takiej mieszanki w realu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.