Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-05, 09:13   #4621
81gosia
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
[/COLOR]Małgosia , a próbowałaś może dać mu herbatki? uspokajającej lub koperkowej? u nas po herbatce znikła potrzeba dawania leków na kolki i tak jakby mu się z trawieniem poprawiło.
jak często podajesz herbatki?
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia chyba pisała że podaje Franiowi uspakajającą hippa, patrzyłam na nią w sklepie to ona od 1m-c, może to zamiast meliski ?
koperkowa i rumiankowa są po pierwszym tygodniu
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Mała skończyła 2 mies, a ja dokonałam pierwszej selekcji ubranek, malunie schowałam, większe wyjęłam z zapasów, rosną dzieciaczki
moja w poniedziałek skończy 3 tygodnie, a ja już widzę, że selekcja czeka mnie za tydzień
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:14   #4622
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
A to mój Filipek w wyczekiwanej tak huśtawce . Dzisiaj swoją drogą wsadziłam go do niej lekko popłakującego i się uspokoił oby zawsze tak na niego działała

ale on sliczny Cotka.... on ma ciemne oczka , nie??
Stary 2011-11-05, 09:17   #4623
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
jak często podajesz herbatki?

koperkowa i rumiankowa są po pierwszym tygodniu

moja w poniedziałek skończy 3 tygodnie, a ja już widzę, że selekcja czeka mnie za tydzień
No tak, wiem.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ale on sliczny Cotka.... on ma ciemne oczka , nie??
Dzięki ciemne i mam nadzieję, że będą brązowe czyli tak jak mamusia lubi najbardziej

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-05 o 09:23
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:25   #4624
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Indygo dzieki za info o herbatkach....Ja malej zawsze daje 100 ml....i tylko raz dziennie...ale przez ostatnie dwa dni jej nie dalam i jakos sie meczy z baczkam.....glupia matka ze mnie....ze zapomniala....

Cotka ja bedac w ciazy w kolko powtarzalam do wszystkich ze chce zeby Olivka miala oczy Tz-a ....i ma.........rzesy po nim tez ma....takie dlugie....i cala jest do niego podobna..smieje sie ze po mnie ma tylko pipke....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-11-05 o 09:28
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:34   #4625
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Indygo dzieki za info o herbatkach....Ja malej zawsze daje 100 ml....i tylko raz dziennie...ale przez ostatnie dwa dni jej nie dalam i jakos sie meczy z baczkam.....glupia matka ze mnie....ze zapomniala....

Cotka ja bedac w ciazy w kolko powtarzalam do wszystkich ze chce zeby Olivka miala oczy Tz-a ....i ma.........rzesy po nim tez ma....takie dlugie....i cala jest do niego podobna..smieje sie ze po mnie ma tylko pipke....
haha
ja tez miałam nadzieje na kolor oczu tz a co wyszlo to czas pokaze

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:43   #4626
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Ogladam TVN i opowiadaja o tym awaryjnym ladowaniu....i normalnie jak zawsze sie balam latac tak teraz juz wiem ze nie wsiade do samolotu . Ostatnio jak lecialam z PL do UK i byly turbulencje ( a juz bylam w ciazy ) to tak sie trzeslam i mocno trzymalam tz ze az lzy mialam w oczach.....Masakra....a mielismy leciec na wakacje....i sie zastanawiam.....
Stary 2011-11-05, 09:50   #4627
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A to jeden cycek myślisz jej nie wystarczy?
Z tą poprawą chodziło mi, że nie dokarmiasz mm, czyli Twoje jej wystarcza.
U nas po kąpieli jeden cycek wystarczył, bo wypluł i odwrócił głowę, probowałam jeszcze podawac kilka razy, ale już wypluwał.
Teraz mam dylemat - czy wypluwał, bo najedzony, czy wypluwał, bo cycek był już pusty .
1. jeden cycek wystarczył A bałam się, że może jej braknąć, bo wieczorami ostatnio wisiała na cyckach i wisiała... Ale jak jej podałam butle z moimi mlekiem to nie chciała pić i potem usnęła. A mi spadł kamień z serca.
2. A to tak - poprawiło się i od tego okropnego 40 ml nie było już nic więcej i modlę się, żeby tak zostało
3. Na pewno się najadł A grzeczny był w nocy mamusi?

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiała się któraś czy pójść z maluszkiem na basen po skończeniu 3 miesięcy? Bo my się chyba skusimy
ja podobnie jak Gosia będe chodziła na basen dopiero wiosną, bo mała kocha się kąpać, ale zimą będe się bała, że może się przeziębić

Cytat:
Jak wy to robicie, że chodzicie na 2-3h na spacer? Też bym tak chciała.
my idziemy na spacer zawsze ok. 13-14. Mała się wtedy budzi, przebieram ją, je i idziemy. Na spacerze uśnie i śpi grzecznie lub mniej grzecznie

Cytat:

jestem jeszcze w szoku po nocce.....moja jak zjadla o 21.30 tak dopiero obudzila sie o 6.30 .A ja tez sie nawet nie obudzilam w nocy....nie wiem czy mam sie cieszyc czy niepokoic...... ...Teraz zjadla o 8.40 i znowu spi.....
cieszyć

Cytat:
Dzięki ciemne i mam nadzieję, że będą brązowe czyli tak jak mamusia lubi najbardziej
jej ale on śliczny
Cotka - a jakie dokładnie są te oczy? brązowe?? Bo moja ma takie granatowo - nieb i nie wiem czy mogą z nich wyjść brązowe po mamusi??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:53   #4628
MoniaZ82
Wtajemniczenie

A kiedy sie moze kolor oczu zmienic???
Stary 2011-11-05, 10:25   #4629
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
witam sobotnio moje dzieciątko dołącza do tych, które już nieprzypadkowo fikają z brzuszka na plecki kurcze Mała skończyła 2 mies, a ja dokonałam pierwszej selekcji ubranek, malunie schowałam, większe wyjęłam z zapasów, rosną dzieciaczki

aha po raz kolejny obudziły mnie dziś .... bączki mojej córci
zdolniacha

bączki? nieźle
Cytat:
hej...

jestem jeszcze w szoku po nocce.....moja jak zjadla o 21.30 tak dopiero obudzila sie o 6.30 .A ja tez sie nawet nie obudzilam w nocy....nie wiem czy mam sie cieszyc czy niepokoic...... ...Teraz zjadla o 8.40 i znowu spi.....

Pisalyscie o obcinaniu paznokci....czy uwierzycie mi ze odkad mala sie urodzila to jej nie obcielam ani razu przy stopkach ??? Ja nie wiem czy jej nie rosna czy jej sie scieraja czy co....

I tez sie nie moge doczekac az mala bedzie wieksza i pojdziemy razem na basen....Chociaz u mnie ja sa zajecia dla mam z takimi maluszkami 4-miesiecznymi ale mam obawy.....
w stópkach jakoś inaczej rosną, wolniej widocznie

to jest urok mamusiek zamiast się cieszyć że dzicko daje nam sie wyspać to się martwimy

ja chce właśnie od razu iść, będziemy musieli uważać i ciepło ubierac przy wyjściu, myśle że da sie zrobić
Cytat:
A to mój Filipek w wyczekiwanej tak huśtawce . Dzisiaj swoją drogą wsadziłam go do niej lekko popłakującego i się uspokoił oby zawsze tak na niego działała
słodziak, kocham jego oczęta
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:29   #4630
BordAna
Zadomowienie

hej mamuśki,
przepraszam że tak z doskoku ale czy Wasze maluszki też miały taką wysypkę w postaci czerwonych kropek? na policzkach, koło bródki i trochę na szyji i we włoskach ? od czego to może być?

co do koloru oczu to jak narazie wychodzi na to że nasz malec ma mix
ja mam niebieskie, małż ma hmm... jasnobrązowe (bardziej takie cholipka nawet nie wiem jak to nazwać..hmm .. zielone...ooo - brązowo - zielone --> nie wiem tylko czy coś takiego istnieje ...
a nasz maluszek narazie ma szare
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:40   #4631
thelilah
Zadomowienie

mam pytanie do mam co już mają za sobą wizytę kontrolną u ginka...
zwłaszcza tych co karmią mm, bo te piersiowe to jeszcze pewnie bez @. bo tak się zastanawiam czy mam czekać na pierwszą @ po porodzie i wtedy iść i czy mogę już teraz?
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 10:45   #4632
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
zwłaszcza tych co karmią mm, bo te piersiowe to jeszcze pewnie bez @. bo tak się zastanawiam czy mam czekać na pierwszą @ po porodzie i wtedy iść i czy mogę już teraz?
wydaje mi się ze możesz już teraz
Stary 2011-11-05, 10:52   #4633
spray
KWC

Cytat:
Wizyta kontrolna po 6-8 tyg. po porodzie. Taka mądra jestem, a sama jeszcze nie byłam

Kurczę, wywaliło mi opryszczkę na pół wargi. Boję się, że dziecko zarażę. Jeju, co ja mam zrobić Opryszczka u takiego malucha to byłby dramat.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:20   #4634
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
wydaje mi się ze możesz już teraz

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Wizyta kontrolna po 6-8 tyg. po porodzie. Taka mądra jestem, a sama jeszcze nie byłam

Kurczę, wywaliło mi opryszczkę na pół wargi. Boję się, że dziecko zarażę. Jeju, co ja mam zrobić Opryszczka u takiego malucha to byłby dramat.
czyli nie muszę czekać na @?
dzięki
Stary 2011-11-05, 11:39   #4635
BordAna
Zadomowienie

Cytat:

też miałam opryszczkę.. masakra jakaś.. najpierw na środku ust jeden bąbel a gdy juz zaczął schodzić to obok powstała gromada bąbli i chyba ze dwa tyg się męczyłam.. nie całując swojego dziecka i karmiąc w maseczce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 11:50   #4636
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja poszlam po 6 tyg..... a @ jeszcze nie mam....chociaz mam jeszcze lekkie krwawienia....
Stary 2011-11-05, 12:50   #4637
BordAna
Zadomowienie

ja dzisiaj mam full pyta ń

a w czym mrozicie swoje mleczko? w pojemniczkach?
Stary 2011-11-05, 13:17   #4638
kapka
Zadomowienie

Cytat:
witam sobotnio moje dzieciątko dołącza do tych, które już nieprzypadkowo fikają z brzuszka na plecki kurcze Mała skończyła 2 mies, a ja dokonałam pierwszej selekcji ubranek, malunie schowałam, większe wyjęłam z zapasów, rosną dzieciaczki

brawa dla malej akrobatki

sorki, wybacz nie odpisałam, ale pisze. w halti pies może jeść, pić szczekać itp. to działa na takiej zasadzie jak uzda na konia, podobna budowa. tylko pies potrafi z tego wyskoczyć więc ja mam i obrożę i halti a smycz z dwoma karabińczykami. moja jest bardzo silna, ekscytacją reaguje na psy ( ale nie jest agresywna), przy wózku ciezko byłoby ją utrzymac na obroży czy szelkach, a tu lekkie pociągnięcie halti ciut się zaciska i jest spokój. victoria stillwell często to poleca. ale trzeba psa przyzwyczaić smakołyczkami do tego. my kupiliśmy Okse jak miała już 4 mies, hodowca chyba nie zadbał o dobra socjalizację i psina zbyt mocno na psy reaguje ( właśnie na psy, nie suki, suczki uwielbia, chyba mam sunie-lesbijkę ). u nas działa.
u na tez sie sprawdzilo haltina poczatku wierzgala lapami jak kon, bo chciala to sciagnaca teraz ladnie idzie na luznej smyczy.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1. jeden cycek wystarczył A bałam się, że może jej braknąć, bo wieczorami ostatnio wisiała na cyckach i wisiała... Ale jak jej podałam butle z moimi mlekiem to nie chciała pić i potem usnęła. A mi spadł kamień z serca.

super!!!!

Cotka - a jakie dokładnie są te oczy? brązowe?? Bo moja ma takie granatowo - nieb i nie wiem czy mogą z nich wyjść brązowe po mamusi??
moga chyba do roku czasu zmienia sie kolor oczu

Natka-jak zatoki, domowe sposoby pomogly??
Calusy dla Szymusia, dzisiaj nasze chłopaki skończyli 2 miechy

Cotka-piekne ma wegielki Filipekbedzie mial branie

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 13:26   #4639
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

na początku miałam woreczki specjalne do mrożenia pokarmu ale one drogo wychodzą więc teraz się przerzucam na pojemniczki

spray, może plastry? przynajmniej nie będzie się to aż tak roznośnić, a co z lekarstw można to nie wiem.

ja to jestem dobra, byłyśmy z natalką na zakupach i specjalnie poszłam do reala zeby kupić kawe i od rana myśle o tej kawie i co? I wróciłam z górą zakupów, ale bez kawy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 13:38   #4640
MalgosiaM8
Zakorzenienie

jestem na chwilkę , uzaleznienie robi swoje, działam sobie od 10 rano i jakoś idzie

tesciowa mi z małym siedzi , ja go karmie i przewijam

ale powiem jedno teściowa to poemat nie zabardzo jej się chciało przyjeżdzać, widać to jak na dłoni... Najgorsze jak mały usnie to ta śmigiem na fajkę leci

nie zadzwonię po nia więcej jak bogackiego, dam se rade

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 13:44   #4641
archinta
Zakorzenienie

Mały dziś w końcu w miarę pospał - alleluja

Za to brzydal się zrobił- w poniedziałek schodziła mu skórka z czoła- po czesaniu zrobiło się pełno zadziorków- no to mamusia w trakcie karmienia zadziorek po zadziorku zdrapywała, na koniec posmarowałam buźkę parafiną ciekłą ( używamy zamiast oliwki) no i na drugi dzień rano cale czoło wysypane a teraz jeszcze poliki

No nic- kończymy karmienie i lecimy na spacerek- może potem uda mi się ponadrabiać

aaa- pisała do mnie Caroline, że Kamilek chyba przeziębiony i oczko mu ropieje, nie śpi, marudzi , a ona nie ogarnia świata. Tęskni za nami, brak jej naszego wsparcia. Prosiła by Was pozdrowić co czynię
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 13:47   #4642
Antiopa7
Raczkowanie

malgosia1983

mój ma to samo z tym kwękaniem w nocy i stękaniem . masakra jakaś. niewiem o co tu chodzi.
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 13:54   #4643
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
jestem na chwilkę , uzaleznienie robi swoje, działam sobie od 10 rano i jakoś idzie

tesciowa mi z małym siedzi , ja go karmie i przewijam

ale powiem jedno teściowa to poemat nie zabardzo jej się chciało przyjeżdzać, widać to jak na dłoni... Najgorsze jak mały usnie to ta śmigiem na fajkę leci

nie zadzwonię po nia więcej jak bogackiego, dam se rade
masakra z tymi teściowymi. No że pali trudno - nałóg ale mogła się chociaż troszke opanowac przy dziecku

Dasz rade, trzymam kciui

PS widze że Ty taka zosia-samosia jak ja, wolisz sama sobie poradzić niż prosić kogoś o pomoc
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Za to brzydal się zrobił- w poniedziałek schodziła mu skórka z czoła- po czesaniu zrobiło się pełno zadziorków- no to mamusia w trakcie karmienia zadziorek po zadziorku zdrapywała, na koniec posmarowałam buźkę parafiną ciekłą ( używamy zamiast oliwki) no i na drugi dzień rano cale czoło wysypane a teraz jeszcze poliki

No nic- kończymy karmienie i lecimy na spacerek- może potem uda mi się ponadrabiać

aaa- pisała do mnie Caroline, że Kamilek chyba przeziębiony i oczko mu ropieje, nie śpi, marudzi , a ona nie ogarnia świata. Tęskni za nami, brak jej naszego wsparcia. Prosiła by Was pozdrowić co czynię
ojej
a tą arafine ktoś Wam polecił? Bo ja słyszałamże parafina fajnie nawilża ale tak jakby skóra sie do niej przyzwyczaja i potem jak się jej nie używa to się przesusza, ale nie wiem ile jest w tym prawdy.

Miłego spacerku!

dla Caroline i Kamilka
Stary 2011-11-05, 14:47   #4644
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
6-8 tygodni po porodzie - na wypisie ze szpitala powinnaś mieć napisane

Cytat:
Najgorsze jak mały usnie to ta śmigiem na fajkę leci
fuj, a potem mały musi wąchać te smrody z ubrania - sory ale ja bym opiłowała taką

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
my idziemy na spacer zawsze ok. 13-14. Mała się wtedy budzi, przebieram ją, je i idziemy. Na spacerze uśnie i śpi grzecznie lub mniej grzecznie
u nas tak samo, ale mała mimo przewijania tuż przed wyjściem, potrafi strzelić kupę i po 30 min muszę wracać
Dziś była cudowna pogoda i wytrwała 1,5h - jak jutro będzie tak ładnie to zrobimy sesja foto w lesie.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-11-05 o 14:48
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 15:12   #4645
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
ja poszlam po 6 tyg..... a @ jeszcze nie mam....chociaz mam jeszcze lekkie krwawienia....
dzięki Monia

Cytat:
6-8 tygodni po porodzie - na wypisie ze szpitala powinnaś mieć napisane

.
ja nie pytałam kiedy tylko czy mogę iść teraz jak nie miałam jeszcze @ czy muszę czekać na pierwszą @ po porodzie

a moje dziecię już 3 spanko uskutecznia
lecę robić 3 pranie
Stary 2011-11-05, 15:22   #4646
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
A kiedy sie moze kolor oczu zmienic???
Mojemu starszemu synowi zmienił się jakoś po roku sporo

Cytat:
Ja karmię tylko mm, @ jeszcze nie mam, a to już prawie 8 tygodni po porodzie, a na kontrolę idę prawdopodobnie 16.11 - o ile nie dostanę w tym czasie @
Ale obojęte czy przed @ czy po

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2011-11-05 o 15:26
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 15:55   #4647
spa82
Raczkowanie

Cześć Wam!
Ale miałam wczoraj przebój z Judytką. Zasnęła mi w leżaczku o16 na kapiel o 20.30 nie chciała się dobudzić ale jakos daliśmy radę i po kapieli i karmieniu znowu w kimę tak do 9rano! Oczywiscie z jedna pobudka na karmienie ale bez zbednych atrakcji. Kurcze nie jedna z mamus chce żeby sie wyspać a ja sie kminię czy aby z mojej Jutki jakiś leń nie wyrósł
Dzisiaj jestem wypoczęta dom i obiadek ogarnęłam, spacerek zaliczony teraz mała gada z "przyjacielem pingwinem" na macie a ja z kawką zbozową Was podczytuję

Cytat:
OMG też bym tak chciała ale w domu mi by tego nie wybaczyli , że matka się chciała napić a dziecko z butelki karmi, coprawda swoim mlekiem ale z butelki
a tak za mną browar chodzi i te bąbelki...
Browar Matko ja tak uwielbiam piwo! Odliczam dni do zakończenia karmienia i wtedy chulaj dusza! A właściwie jak wspominalaam zamrazam pokarm-może uda się na andrzejki gdzieś wyskoczyć - jak bedę umiała ją zostawić samą z teściową.
A co do pierwszej cześci...kurde wkurzaja mnie takie poglądy osądy innych osób-przeciez nie jesteś cierpiętnicą czy jakąs Matka Polką tylko kobietą która tez może mieć jakieś swoje potrzeby-nawet jesli miałaby być to szklanka piwa czy lampka wina! Tym bardziej że tżci jakoś nie muszą sobie niczego odmawiać!

Cytat:
u mnie też pewnie tak będzie, ale mam ich gdzieś
nawet nie mów ja mam całą liste pysznośc z % których bym się napiła po pierwsze pyszne słodkie wino, w następnej kolejności desperados, whisky z colą i piwo
jak wspominałam wyżej-u mnie kolejke otwiera piffffko

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Cała noc do kitu...dobrze, że dziś sobota i tż nie musi iść do pracy... Całą noc Stefan odstawial te cyrki z preżeniem się i ciśnięciem...W międzyczasie zrobil kupę, ale poprawy nie bylo No, a teraz śpi znowu na rekach...przy włączonym okapie w kuchni...
Hyhyhy ja też mialam wyrzuty sumienia bo skupiłam się na rączkach, a o stópkach zapomnialam
Biedna, i Stefcio tez bidulek
Ps.ja tez zapomniałam ...ale właśnie obejrzałam i nie jest tak źle-i zauwazyłam że Judys ma drugiego palca dłużeszego od pierwszego

Cytat:
jestem jeszcze w szoku po nocce.....moja jak zjadla o 21.30 tak dopiero obudzila sie o 6.30 .A ja tez sie nawet nie obudzilam w nocy....nie wiem czy mam sie cieszyc czy niepokoic........Teraz zjadla o 8.40 i znowu spi..
Pisałam pare dni temu o tym że pytałam o to pediatry bo też się martwiłam-odpowiedź brzmi "Cieszyć się i korzystać z nocek"

Cytat:
Jaki fajny facet z niego ...A Ty nie dziwiaj i się nie zastanawiaj tylko sie ciesz że się narazie hustaweczka sprawdza i korzystaj

Cytat:
Oj...w takim razie maść w ruch no i niestety zero całowania Eryka

Cytat:

Ja mrożę w pojemnikach na mocz Kupuję wygotowuję, napelniam podpisuję i fruu do zamrazalki

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Natka-jak zatoki, domowe sposoby pomogly??
Calusy dla Szymusia, dzisiaj nasze chłopaki skończyli 2 miechy
W takim razie dla Waszych duuuuuuużych i "dorosłych" chłopaków

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Alleluja alleluja alleluja
Co do buźki. Może tak zareagował na tłuste?
Pozdrowienia dla Caroline!

Cytat:
PS widze że Ty taka zosia-samosia jak ja, wolisz sama sobie poradzić niż prosić kogoś o pomoc
a tą arafine ktoś Wam polecił? Bo ja słyszałamże parafina fajnie nawilża ale tak jakby skóra sie do niej przyzwyczaja i potem jak się jej nie używa to się przesusza, ale nie wiem ile jest w tym prawdy.
Ja tez taka Gosia-Samosia A czasem byłoby tak łatwiej i prościej jakby ta swoją dumę schować-ale jakoś niepotrafię
Ja bym powiedziała że parafina natłuszcza.
Acelinka powiedz mi moja droga jak z Twoim jedzeniem-czy jest coś czego jeszcze nie jadłaś/unikasz? Ja staram się już od jakiegos czasu jeść normalnie i prawie wszystko. Narazie wstrzymuję się od pomidorów orzechów i czekolady a tak to raczej wszystko wcinam. Nawet ostatnio skonsumowałam pasztecika z kapusta do barszczyku-ale 3/4wygrzebalam

Kurcze niech żyją smoczki!! ja nie wiem czemu ja się przed nimi tak się broniłam Jaka fajna może być błoga cisza w domu i lekki odgłos mlaskania/ciumciania w oddali

Edytowane przez spa82
Czas edycji: 2011-11-05 o 15:59
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 16:21   #4648
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny zastanawiała się któraś czy pójść z maluszkiem na basen po skończeniu 3 miesięcy? Bo my się chyba skusimy
my napewno się wybierzemy jak Fabi skończy 3 m-ce ja uwielbiam wode i mały też
Cytat:
nawet nie mów ja mam całą liste pysznośc z % których bym się napiła po pierwsze pyszne słodkie wino, w następnej kolejności desperados, whisky z colą i piwo
o mamusiu nic nie mów zamawiam cała tą liste
Cytat:
śliczności
Cytat:

ja mam zamrożene mleczko w pojemniku
Stary 2011-11-05, 17:38   #4649
spa82
Raczkowanie

Dziewczyny mam 2 pytania.

1.Do mam których dzieciaczki juz jeźdżą samochodem-w którym miejscu najbezpieczniej jest mocować fotelik? Bo ja słyszałam różne opinie na ten temat i jestem zdezorientowana

2.Jaki podgrzewacz polecacie?

Z góry dziekuję za odp.
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 17:43   #4650
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam 2 pytania.

1.Do mam których dzieciaczki juz jeźdżą samochodem-w którym miejscu najbezpieczniej jest mocować fotelik? Bo ja słyszałam różne opinie na ten temat i jestem zdezorientowana

2.Jaki podgrzewacz polecacie?

Z góry dziekuję za odp.
1. Ja mocuje za fotelem pasażera. Miało na to wpływ min. to, że mąż jest wysoki i musi mieć swój fotel odsunięty do końca i za nim po prostu już się nie zamocuje fotelika
2. Ja mam aventu, używałam całe 2 razy póki co, bez zastrzeżeń

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości