|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
moje U;
![]() śniad; grahamka z masłem na pół- z serem żółtym,szynką i papryką/ twarogiem i konfiturą malinową, kawa z mlekiem 40min zumby;D 2śniad; 1/2 torebki ryżu basmati z jogurtem naturalnym,gratka waniliową i rodzynkami; jabłko obiad; kasza kuskus, kurczak po meksykańsku surówka z czerwonej kapusty, ćwikła z jabłkiem podw;serek wiejski z bananem i orzeszkami w miodzie- pycha;D ;kakao na mleku kolacja; bułka z ziarnami z masłem- pastą z makreli (twaróg,wędzona makrela i natka pietruszki), cały pomidorek i ogórek kiszony;p |
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza drugie śniadanie i podiweczorek ![]() Mam pytanie: jogurt naturlany wymieszałaś z ryżem, gratką waniliową i rodzynkami ?? I obiady gotujesz sobie sama, czy jestes jeszcze w domu i jesz to co zrobi mama ? Bo masz smakowite obiadki
|
|
#3843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
włąsnie tak wszystko razem wymieszałam ![]() no niestety studiuje i nie ma mnie w domu;p gotuje sama dla siebie i brata;D |
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się ze Ci pomogli bo widac że masz zdrowe podejście do jedzenia Twoje jadłospisy podobają mi się. Jesteś na U czyli rozumiem że osiągnęłaś prawidłową wagę
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym dorzuciła do śniadania coś pełnoziarnistego może? ![]() Dziś wpadł mi w ręce (oczy) Twój blog i widzę że ciągle słodkości 'kręcisz' więc pewnie masz silną wolę co? bo ja muszę się wystrzegać domowego pichcenia bo później to zjadam nie wiadomo kiedy i w zdecydowanie za dużych ilościach. W efekcie moje R trwa wiecznie
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
I mam pytanie od Olik
Zumbe "cwiczysz/tańczysz" oglądając filmy na youtube ?
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
RRRRR
ś: 2 kromki razowca z otrębami i siemieniem (50g każda) posmarowane serkiem kanapkowym z polędwicą sopocką po 1,5 plastra na każdym, sałatka (pomidory, ogórki kiszone, rzodkiewka, oliwki) 60min steppera z obciążeniem przysiady 2ś: kromka jak na śniadanie ale sucha z 2 plastrami polędwicy i plastrem pomidora, duże jabłko po spacerze: (wymarzłam) kubek gorącego barszczu czerwonego czystego z odrobiną mleka o: warzywa na patelnie, berlinka grilowana k: 2 jaja na twardo maźnięte serkiem kanapkowym, sałatka jak na śniadanie proszę o ocenke
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówiłam, że przez listopad mam zamiar się pozbyć 2-3kg Co do bloga to jestem przyzwyczajona, że ja robię a ktoś zjada, co do śniadania testuję opcję bez węglowodanową ponieważ po nich od razu jestem głodna, choćby talerz owsianki był ogromny Dzisiejsza - prawie jak wczorajsza, bo obiad został jeszcze. Erka! 1śn - dwa jajka na twardo, 185g groszku, łyżeczka majonezu. kawa, duża garść migdałów 2śn - wieśniak light z garścią suszonej porzeczki i łyżeczką miodu . 1,5h siłownia obiad - porcja pełnoziarnistych kokardek z ostrym sosem pomidorowym i tuńczykiem. podwieczorek - pół mozzarelli light z suszonymi pomidorami, łyżeczką oliwy z oliwek. kolacja - filet z pstrąga z przyprawami z marchewką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, papryką i oliwkami.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-11-04 o 15:55 |
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje P (brakuje mi już niewiele do prawidłowej wagi) Śniadanie - grahamka+serek śmietankowy (150 gram)+ papryka, herbata z cytryną II Śniadanie - całą micha sałatki (1/2 woreczka ryżu+groszek+kukurydza+og órek kiszony+papryka+sos koperkowy na bazie jogurtu naturalnego) III śniadanie - pół prodiża ucieranego ciasta cytrynowego Obiad- 7 pierogów z kaszą gryczaną i twarogiem polanych stopionym masłem, talerz zupy grochowej z ziemniakami Deser - Kinder Bueno Podwieczorek- kajzerka (obie połówki z miodem) serek wiejski (200 gram) z biszkoptami, kiwi, sezamkami, morelami, rodzynkami i orzeszkami ziemnymi Kolacja - jeszcze nie wiem co będzie. albo grahamka z paprykarzem szczecińskim i papryką do tego herbata z cytryną, albo grahamka z jakąś rybą wędzoną i do tego kawałek ciasta z kiwi a po kolacji będę zajadać się orzechami przed telewizorem
|
|
#3852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1: jogurt naturalny -180g, szklanka pł.kukurydzianych, szklanka pł.pszennych, 2 łyżki otrąb, łyżka pł.owsianych 2: gruszka, bułka z ziarnami dyni posmarowana twarożkiem 3: duuże jabłko 4: pełen talerz zupy pomidorowej z ryżem ( 2 szklanki ), połowa brokuła ( od wczoraj został )teraz wcinam jabłko ( wiem znowu, ale jakoś mam dzisiaj ochotę ) i średnią marchewkę5: będzie twaróg wymieszany z odrobiną jog.naturalnego z kromką razowca i warzywami ( pewnie ogórek,papryka) I jak ? |
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje mi jeszcze jakieś 3 kg A owoce to jem w ciągu dnia Tato przywozi ze wsi od babci jabłka i gruszki mamy w ogrodzie, tylko zapomniałam napisać bo nie jem owoców do posiłku tylko między nimi
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-11-04 o 17:39 |
|
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
moje R
1. serek wiejski stopiony na patelni z 1 jajkiem i przyprawami 2. serek homo waniliowy 3. porcja pierogów ruskich ( nie było mnie w domu a wolałam to zjesc niż pizze czy kebaba..) 4. pol miski warzyw gotowanych na parze - papryka, kukurydza, szparagówka,marchewka itp 5. jajecznica z 2 jajek jest w porządku czy coś zmienić? zerknijcie prosze ![]()
Never give up !! 64,5 kg Edytowane przez pulcherija Czas edycji: 2011-11-04 o 18:11 |
|
|
|
#3855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesz lighty ze względu na kaloryczność, czy względy smakowe? Bo sama pewnie wiesz jak to z tym jest
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wieśniaki jak kupię i jak mam ochotę. dzięki.
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U z prośbą o ocenę:
2 szkl. wody po przebudzeniu I: jajecznica z 2 jaj,cukini i 3 plastrów szynki drobiowej,1/2 mozzarelli light, wafel ryżowo sezamowy z masłem II: w mieście - ciemna bułka ze słonecznikiem(sucha) i mały jogo naturalny III: miseczka twarogu (ponad 100g) z 1/2 wieśniaka lekkiego, łyżeczka dżemu niskosłodzonego,łyżeczka( czubata)masła orzechowego,cały owoc kaki koktajk wysokobłonnikowy na 1/2 szkl.mleka inka z miodem IV: 3 pulpety z mięsa mielonego indyczego, bób gotowany, taka mieszanka:groch zielony,cukinia,fasola czerwona,pomidor, na to sos kurkowy mojego wykonaniazaciągnięty łyżeczką mąki orkiszowej i mlekiem) Po: marchewka dziś bez ćwiczeń,jak to wygląda?
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-11-04 o 18:59 |
|
|
|
#3858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak smutno jakoś? Czytam wasze jadłospisy bo się na nich często wzoruję, i Twoje są często bardzo podobne. Ale napewno b.zdrowo. |
|
|
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest luz, słodycze, rybka, mięcho, owoce, pożywne soczki., no bomba To może wrzucę moje U Śniadanie: Owsianka na mleku z rozgniecionym bananem, płatkami cini-minis, cheerios i corn flakes i mandarynką. siłownia ok.40 minut, chacha 30 minut Szkoła: grahamka z serkiem topionym i sałatą, jogurt serduszko orzechowy (a ble!), jabłko jabłko Obiad: (strzelam, 7 albo 8 ) placków dyniowych Nigelli, każdy placek polany obficie syropem klonowym przekąska: jeszcze jeden placek jw., mandarynka, kilka paluszków Kolacja: będą kanapki z chleba graham, z masłem, tuńczykiem i żółtym serem. Hm? ![]() ![]()
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się dziwnie poczułam.. (nawiązując do tego co pisałyście na poprzedniej stronie)
Również jestem podobnego wzrostu jak Jorelia i też powinnam 47-48 ważyć.. i od razu taka myśl się pojawia, że to rzeczywiście za dużo. póki co brakuje mi ponad 10 kg, ale najważniejsze to się nie poddawać. i robić swoje ![]() Dzisiejszy jadłospis nie jest wzorowy, ponieważ większość czasu z podróży, i dlatego tak dziwnie: przed śniadaniem szklanka wody z miodem i cytryną. śniadanie: 2 kromki chleba razowego z masłem: 1 z serem żółtym, pomidorem, 2 z serem żółtym, powidłami babci, herbata z cytryną. 2śniadanie (w pociągu): jogurt naturalny i banan. Coś (w pociągu, między 15 a 16): duża bułka grahamka z masłem i włożonym sporym kawałkiem gotowanej piersi z kurczaka i sałatą lodową. Obiadokolacja(po 19): talerz zupki krem buraczkowo-marchewkowej , rybka pieczona z przyprawami i masełkiem i do tego pół worka ryżu brązowego.zaraz wypiję sobie herbatkę z miodem, ok 21:30 zjem serek wiejski z łychą powideł <mniam> Pozdrawiam
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z wagą?? Ruszyła do przodu??? MIałaś się chyba ważyć
|
|
#3863 |
|
Raczkowanie
|
Tak, do przodu
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
I mam pytanie do Twojego jadłopsisu? Dajesz jakiś tłuszcz do ryżu czy ziemnaków? I pieczesz bez tłuszczu czy z oliwą ?
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-11-04 o 20:50 |
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
|
#3866 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, aż mi lepiej na serduszku
|
|
|
|
#3867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
eRka:
I kromka chleba pełnoziarnistego żytniego z tofu, ogórkiem kiszonym, pomidorem i ketchupem, pomidor, kiwi, kawa z mlekiem II pomarańcza, tiger sugar free (potrzebowałam energii )III ok. 100g ugotowanego ryżu pełnoziarnistego z potrawką z marchewki, groszku i kukurydzy z ziołami (z łyżeczką mąki pełnoziarnistej), pomidor, 2 ogórki kiszone IV jajecznica dwóch jaj z cebulą na łyżeczce oliwy 4 posiłki, bo biegałam po mieście i nie miałam czasu na jedzenie, a jak wróciłam do domu to była już pora na kolację ![]() bardzo prosze o ocenę i z góry dziękuję
|
#3869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam jeden z przykładowych jadłospisów, moje P po raz pierwszy i bardzo proszę o ocenę.
ŚNIADANIE 9:30 Bułka z dynią: pół z masłem, sałatą i polędwicą drobiową (dwa plasterki), pół z chrzanem (spora łyżeczka), jajkiem i cebulą, pomidor II ŚNIADANIE 12:00 Gruszka, jogurt naturalny (400g) z otrębami OBIAD 14:30 Zupa pomidorowa z mięsem indyka i ryżem (0,5l) (studencki obiad na szybko, niestety) PODWIECZOREK 17:00 Jabłko, jogurt malinowo – cytrynowy (250ml), jogurtowy baton zbożowy (20g) KOLACJA 19:15 Kluski lane (białko, łyżka mąki pełnoziarnistej, cynamon) na mleku, kilka różyczek brokułu, kubek czarnej herbaty karmelowej Co o tym myślicie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Zwłaszcza drugie śniadanie i podiweczorek 

)