![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o maluszka po odstawieniu tabletek anty.
Witam was dziewczyny
![]() Ja jestem nowa w tym wątku ale mam nadzieję że mogę do was dołączyć ![]() Moja sytuacja wygląda następująco. Na razie biorę jeszcze tabletki anty (yasmin). W lutym mam ostatnią dawkę szczepionki przeciw żółtaczce dlatego nie możemy na razie rozpocząć starań o dzidzię. Według lekarza powinniśmy z tym jeszcze poczekać przez 3 miesiące po tej szczepionce. Czyli starania możemy zacząć dopiero na koniec maja 2012 ![]() Zastanawiam się czy brać już kwas foliowy. Nawet go już kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Elmiria;30189327]Kamilkaa, coś się wyjaśniło? Odważyłaś się na test, czy postanowiłaś czekać?
Witam wszystkich ... tak dzisiajest mam wolne zrobiłam test bo mój mąż mi go wcisnął w łapki już chciał wiedzieć ...ale negatywny... dziś 45dc już się zastanawiam czy testy jakieś lipne bo dziwnie tanie 4,95 w aptece podobno dobre Bobo-test robiłam je dwa razy data niby ok. w pon. będę dzwoniła do położnej czy mnie jakoś wciśnie na piątek na wizytę ponieważ nie będę mogła iść rano się zarejestrować a u nas to masakra bo już trzeba być przed 7 i czekać na dworze ,aż otworzą przychodnię i od 8rejestracja i jeszcze z 30min w kolejce ehh a jak nie to ewentualnie na USG w środę u nas tylko robią a ja pracuję więc tylko pasuje mi 9. 11 ... nie wiem już mnie nie denerwuje to ,że nie jestem w ciąży tylko to że @ nie ma i to, że nie mogę nic z tym zrobić bo ciągle praca praca... może kupić inny test ? chyba ze by jeszcze iść na Betę 2.11 muszę się poradzić położnej a może mi w przychodni zrobią Miłego weekendu ja dziś wolne a jutro do pracy ;] Jestem z Wami Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego doszedł brak Fe i ferrytryny..... eh i niski kortyzol, więc kolejne badania...... niby mogłabym zajść w ciążę, ale bezpieczne dla dziecka to nie będzie, więc wolę jeszcze poczekać, podleczyć się, poznać przyczyny no i poczekać na zielone światło od lekarzy....
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
I bardzo dobra decyzja!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Witam was serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Pod koniec sierpnia odstawiłam tabletki, a teraz z TŻem poprostu kochamy się bez zabezpieczenia ![]() Póki co miałam jeden naturalny okres, który przeszedł w 35dc, a teraz mam 28dc. i mam nadzieję, że okres nie przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
edytkaac, lenfik, FlightlessBirt - witajcie
![]() ![]() edytkaac, trzy miesiące przed rozpoczęciem starań możesz śmiało zacząć brać kwas foliowy ![]() leftik, a byłaś już u gina po odstawieniu? rutynowo USG? FlightlessBirt, mam nadzieję, że nie przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A byłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Bez "spomagaczy" - jeśli nie masz bolesnych miesiączek, to same przyjemności
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Hej co tu taka cisza ? pisać szybciutko co u Was ;]
U mnie 50dc. i dalej się nic nie wyjaśniło z @... dlaczego tak trudno się dostać do lekarza na kasę chorych ehh już bym chciała iść do niego ,żeby przepisał coś na wywołanie i dalej byśmy działali a nie ciągle w miejscu ale to chyba przez to troszkę ,że się nie nakręcam tak strasznie na dziecko troszkę luzu chociaż brak miesiączki trzeba jak najszybciej wyjaśnić nie ma to tamto ;] Pozdrawiam u mnie fajnie słonecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
A mi się właśnie skończyła @, więc od dziś mierzę tempkę, zaznaczam w wykresie
![]() ![]() A jak wasze poczynania, dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Robiłyście Dziewczyny badania na TSH i przeciwciała różyczki? Bo ja tak
![]() Dziś 31cyklu. W ostatnim cyklu właśnie w 31 dzień zaczęłam plamić. Ostatni cykl trwał 34dni. Na dzień dzisiejszy nie nakręcam się, mimo iż nie mam typowo okresowych objawów. Wiem, że okres może przyjść później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, jestem mamusią marcową 2010, mamy na wątku Natalkę dla której zbieramy na operację, gdybyście zechciały pomóc i wziąć udział w charytatywnym rozdaniu dla Malutkiej byłabym wdzięczna
![]() szczegóły znajdziecie tutaj http://storybyferrou.blogspot.com/20...a-natalki.html z góry serdecznie dziękuję w imieniu swoim, Małej Natalki i jej Rodziców ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Jeśli pozwolicie to chętnie dołączę do Waszego grona ![]() Prawie 2 lata brałam tabletki (Novynette, Yasminelle) i od października staramy się z mężem o Dzidziusia. W pierwszym cyklu się nie udało, ale głęboko wierzę że się uda, może już nawet w tym cyklu. Przeczytałam cały wątek i widzę że to bardzo różnie jest z tymi staraniami po tabletkach, na razie jeszcze nie robiłam żadnych badań, biorę tylko kwas foliowy i staram się nie nakręcać za bardzo ![]() Pozdrawiam Was ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich...
nie mogę dodzwonić się do gin. @ jak nie było tak nie ma... buu zacznę płakać chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kamilko, a próbowałaś inny test robić, albo betę zrobić??? Domyślam się że takie czekanie jest wyczerpujące i denerwujące...oby udało Ci się jak najszybciej do gina dostać i wyjaśnić tą zagadkę, trzymam kciuki i główka do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co o innym teście myślałam ale jakoś szybko mi to wyleciało z głowy poprostu pomyślałam, że to po odstawieniu tabl. jeszcze jak czytałam że niektóre nie mają po kilka m-cy @ to jakoś pomyślałam że pewnie u mnie jest tak samo ... nawet piwko kilka razy piłam ...ale o teście pomyśle może się skuszę na jeszcze jeden ,tym razem innej firmy bo ostatnie dwa były takie same dziękuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Tigresse86, Witaj serdecznie! Fajnie, że dołączyłaś do grona staraczek!
![]() ![]() kamilkaa, myślę, że może być kilka powodów braku @ - ciaża, przestawienie się po tabletkach, jakieś zapalenie... nie wiem, z jakiego miasta jesteś, ale przejżyj sobie wątek z polecanymi ginekologami, może uda ci się trafić do jakiegoś innego, skoro ten jest nieosiągalny. Jednak trzymam kciuki, żeby to była fasolka! ![]() ![]() Ja już jestem trochę podekscytowana, wczoraj się skończyła @, więc może w tym miesiącu będzie fasolka ![]() A jak wasze nastroje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miłego weekendu dziewczynki, zapowiada się piękna pogoda- nic tylko korzystać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
lenfik, mój mąż też krzyczy na mnie jak się za bardzo nakręcam
![]() Mam nadzieję, że nie będzie cię bolało. Mnie po odstawieniu tabsów boli dużo mniej i to tylko na samym początku @, więc może i ty tak będziesz miała. Pierwszy okres po odstawieniu miałam regularny i teraz też cały czas mam, tylko skrócił mi się do 26 dni, ale to bardzo dobrze - im krótszy cykl, tym krócej się czeka na dni płodne ![]() Dzień rzeczywiście piękny, zaraz się wybieram na siłownię ![]() Miłego weekendu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak jestem teraz na początku 2g0 cyklu, za tydzień powinna być owu więc trzeba się wziąć do pracy ![]() ![]() A nastroje to ja mam koszmarne po odstawieniu tabsów, raz euforia, raz depresja, muszę jakoś nad tym panować, ale cóż...wszystko przez te hormony ![]() Cytat:
![]() ![]() Bałamucenie męża...hehe skąd ja to znam, grunt że na to pozwalają, co więcej jeszcze są zadowoleni ![]() Kamilko, udało się coś z tym lekarzem, dziś sobota więc pewnie nie, jak byś była z Wawy albo okolic to mogę Ci pomóc z lekarzem ![]() Miłego dnia Dziewczynki, biorę się za sprzątanie, zakupy a potem przyjemności ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ...
dzisiaj sobota więc lipa z lekarzem, dodzwonić się nie mogłam wczoraj nawet do przychodni aby z położną porozmawiać,jestem z Częstochowy i tak bardzo chcę iść do tego lekarza ponieważ chcę aby on prowadził moją ciążę w przyszłości ... nie wiem czy kupię trzeci test czy jest sens jak robiłam je w 35dc i chyba 43dc to powinny wyjść a teraz jest ponad 50dc w sumie jest to możliwe ,że się przesunęła owulacja aż tyle hmm sama nie wiem... A powiedzcie mi jeszcze brałyście luteinę ? lub coś innego na wywołanie @ tak już biorę to pod uwagę jeśli bym się dostała do lekarza i jakby mi przepisał to czy po odstawieniu ich można odrazu starania zacząć ? Dziękuję wszystkim za odzew witam nowe koleżanki i wszystkim powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
oo jaaaaaaa dziewczyny kupiłam test w rossmanie za 8,99 zrobiłam i nie wierzę pokazała się druga blada kreska w poprzednich testach ani widać nie bylo po godzinie a tu odrazu po 3-5min. pokażę Wam zdjęcie może się znacie lub widziałyście na żywo ...o jaaa ale serce mi bije mąż zaraz wróci ale nie cchcę zapeszać ....
A wczoraj piłam piwka dwa i dwa kieliszeczki, ale mam wyrzuty sumienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
na żywo jest bardziej widoczna po powiększeniu zdj mało co widać ale jak myślicie ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
kamilkaa, nie chcę zapeszać, więc ci na razie nie gratuluję, ale chyba to właśnie ty rozpoczniesz dobra passę na naszym forum!
![]() Widziałam już kilka takich zdjęć na innych forach i w 95% przypadków to była ciąża ![]() Spróbuj umówić się szybko do innego lekarza, żeby ci potwierdził, a potem będziesz mogła i tak przyjść do tego co sobie wybrałaś na prowadzenie ciąży! Pisz nam tu co i jak, bo trzymamy kciuki, żeby to była fasolka! ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Heej, a co z resztą? MarlenaL, Bika83, castanga, edytkaac, co tam u was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
kamilkaa trzymam kciuki i czekam na szybkie wiesci czy to naprawde fasolka!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tymi wyrzutami tak się nie martw, często kobiety dowiadują się o fasolce w 2-3 miesiącu czasem później, i przez ten czas nieświadome palą, biorą różne leki, piją alkohol. Więc spokojnie, a myślę że ta dzisiejsza druga kreseczka to wiadomość od Twojej fasolki, że ona za tymi piwkami nie przepada, więc koniec piwkowania ![]() ![]() Trzymam mocno kciuki i czekamy na potwierdzenie, oby udało Ci się jak najszybciej do tego lekarza dostać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny!
chyba w środę pójdę na USG do tego mojego jeśli powiem ,żę to ciąża to powinna mnie zapisać na szczeście na USG nie trzeba tyle stać i się rejestrować wystarczy tel. tak myślę Dam znać oczywiście co i jak a póki co to się szykuję do pracy aha i koniec z piwkiem oczywiście ...kurde nie wierzę w pierwszym cyklu modlę się aby wszystko było oki ![]() Dziękuję i trzymajcie kciuki tak jak ja trzymam za Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Nie zabezpieczamy się z TŻtem ale tych przytulanek nie jest tyle co powinno, nie kontroluję swojej owulacji, w tym miesiącu nawet nie czułam bólu owulacyjnego. Nie mogę tego ogarnąć. Muszę się wybrać do lekarza jak uporządkuję wszystko. Muszę się dowiedzieć czy w ogóle mam owulację, to jest masakra jakaś ![]() Muszę sprawdzić zaraz, który to już dzień cyklu, bo wszystko mi tak umyka... Za Was Kochane trzymam kciuki ![]()
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wizyta u lekarza na pewno nie zaszkodzi, ja sama też na grudzień planuje taką jeśli w listopadzie się nie uda, może trzeba jakies badanka zrobić. Dziś wystartowałam z wiesiołkiem, który ponoć też dobrze wpływa na szanse na zafasolkowanie, cóż pożyjemy zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.