|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
bo niby możesz 2 tyg przed porodem pójśc na macierzyńskie ,ale przecież potem dwa tygodnie krócej z maluszkiem.. Zobaczymy co teraz powie mój gin-ale ja się nie damm ![]()
![]() |
#4532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!!!! MUFFINKA GRATULACJE !!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
Muffinka sliczne malenstwo
![]() Owieczka czekamy na zdjecia ![]() Dolaczam sie do "zapracowanych " dzisiaj, bardzo duzo rzeczy zrobilam, odkad odstawilam leki, mam duzego powera i moglabym gory przenosic. Syndrom wicia gniazda w pelni ![]() ![]() A najsmieszniejsze jest to, ze nawet zmeczona nie jestem ![]() Tylko troche sie denerwuje, bo maly cos malo aktywny i jak tak dalej pojdzie to pojedziemy na ip sprawdzic co sie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
juz wiem co mi lezy na żołądku-woda lekko gazowana
![]()
#4535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie dajcie się mol_aa napij się czegoś zimnego i słodkiego - ponoć to budzi dzidziusia, a jak się bardziej nie uaktywni to jak najbardziej jedz na IP ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ja uciekam - zaraz tż wróci z pracy. Może jeszcze zdążę poukładać pranie. Miłego wieczoru |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi ginka mówiła że dzień po na ktg- jak bedzie OK to powiedzą kiedy, a jak coś nie tak to zostawiają.... niestety praktyka w szpitalu w ktorym chce rodzic jest taka ze laska raczej lezy na oddziale, wiec ja jade jedynie z porodem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
wróciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...&mx=0&ma=14022
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
O ja cie ale wiadomości
![]() ![]() ![]() ![]() Glam, Truscafka, Muffinka, Owieczko wielkieeeee gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() ![]() ![]() Ja już tez zazdroszczę że dziewczyny mają dzieciaczki przy sobie , no ale my czekamy na swoją kolej ![]() A co do udzielania się, ja jestem jedną z grudniowych i udzielam się w miarę możliwości, czytam zawsze zaległe stronki, nie zawsze jednak coś naskrobię... No ale kilka jest takich co sama nie kojarzę ![]() dreamnes córeczka ślicznotka ![]() Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2011-11-05 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
Wielkie gratulacje dla
Muffinki90 ![]() ![]() Glamourous ![]() ![]() Truscafki ![]() ![]() U mnie dziś termin porodu i ... ![]() Skurcze są raz na jakiś czas (czyt. kilka po sobie potem przerwa paru godzin). Prawie cały dzień spędziliśmy poza domem, nachodziliśmy się i dalej nic. Jutro przyjeżdża moja mama, może mała na nią czeka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem grudniowa
![]() Gratuluje ![]() ![]() ![]() Wczoraj przyszedł do nas kosz Mojżesza ![]() ![]() Co do przeterminowania to, niestety nie jest ono fajne ani psychicznie ani fizycznie ![]() ![]() Ja się strasznie boję tego. W pierwszej ciąży miałam poród wywoływany i on naprawdę nie jest fajny ![]() Marzę o tym, żeby wszytsko się samo zaczęło. Ale ai troszke nie nastawiam się na wczesniejszy poród. Termin mam na 9 grudnia, a do 27 listopada będę sama z córeczką, bo Tż w delegacji bedzie. W tym czasie musze wszytsko wyprac i wyprasowac a mieszkanie mi mama bedzie sprzatała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Dreamnes-śliczna Kruszynka
![]() ![]()
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiście wkurza mnie takie podejście dlaczego niby gin nie może dać, a rodzinny może?? ja bym poprosiła wobec tego o zaświadczenie do kadr, że jestem zdolna do pracy po długotrwałym zwolnieniu lekarskim. Jeśli byłas długo na zwolnieniu, to musisz mieć takie zaświadczenie do przedstawienia lekarzowi zakładowemu. Ginekolodzy odstawiają dziwne cyrki z tymi zwolnieniami. Tak samo moja koleżanka nie wiedziała, co robić, jak trafiła do szpitala w okresie okołoporodowym - też jej kazali na dni przed porodem brać już macierzyński. Powiedziałam jej, żeby jakby coś dzwoniła do NFZ w tej sprawie, bo nie mogą jej zmuszać do brania macierzyńskiego przed porodem to po pierwsze (jest w tej sprawie odpowiedni komunikat na stronie Ministerstwa Zdrowia), a po drugie jakby nie brała macierzyńskiego, a oni jej nie dali zwolnienia, to po cholerę ją trzymali w szpitalu, skoro wskazań nie było (skoro nie chcą dać zwolnienia, to widać nie było potrzeby, czyli nie było choroby, czyli niepotrzebna była hospitalizacja.....). Zresztą za okres hospitalizacji można żądać zwolnienia lekarskiego w każdej chwili, lekarz może je wypisać nawet po paru miesiącach. Trzeba tylko posiedzieć dobrą chwilę nad tymi papierzyskami, nikt tego nie lubi, ale naprawdę jeszcze stresować się takimi duperelami przed porodem..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczności ![]()
![]() |
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki boski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak patrze na Wasze maluszki, chce już swoją księżniczke !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie grudniowe ale listopadowe równiez. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Śliczna jest ta Alusia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
oolong no właśnie wyżej wkleiłam linka do tego komunikatu. o którym piszesz
aaa no i ja też grudniowa jestem ![]()
#4550 |
Raczkowanie
|
Dreamnes - śliczna kruszynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Dreamnes, Muffinka, śliczne macie dzieciaczki!!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Taką samą sytuację miała moja znajoma - urodziła tydzień po terminie i ten tydzień była na zwolnieniu od rodzinnego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
jakie sliczne maluszki
![]() a ja siedze i calymi dniami ogladam plotkare ![]() Dobrze, ze od pn ma juz urlop, chcemy jeszcze skoczyc do kina, restauracji itp bo to ostatnie dni w naszym zyciu kiedy jestesmy tylko dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- a co do tego, ze dziewczyn ubywa to fakt. Niektore w sumie zjawily sie tylko raz i zniknely. A wlasnie jest juz chetna do prowadzenia watku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajcie w domku !!!! mała jest ....boooooska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
dobrze chyba gdyby jakaś grudniowa mamusia przejęła, stworzyła nowy wątek - bo ten zaraz finishuje, a potem mozna znów Ani oddać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
Mi jak dotrwam do wizyty wystawi kolejne L4 na miesiąc urodzenie dziecka przerywa L4 i zaczyna się macierzyński (zwolnienie mam do 16.11 a termin porodu na 21.11)
#4556 |
Zakorzenienie
|
edit: i jeszcze coś, jakim cudem choroba, na którą dostaje ciężarna zwolnienie przez pewien już czas, samoczynnie mija w dniu terminu porodu? cudowne uzdrowienie z powodu wybicia daty porodu?
bzdury,bzdury i mówię to jako lekarz drogi są różne, np. lekarz pisze skierowanie do szpitala i ciężarna zostaje wtedy przyjęta, a jeśli nie, to izbowy odsyła do niego i on decyduje, daje jej zwolnienie albo posyła do pracy. Jak posyła do pracy, to niech da zaświadczenie, że jest zdolna do niej po długotrwałym zwolnieniu. I pytam, dlaczego ginekolog niby nie może dać zwolnienia, a rodzinny może???? Jeśli wciąż boli ją krzyż i ledwo chodzi, to czemu niby nagle w dniu terminu porodu ginekolog nie może dać jej z tego powodu zwolnienia? A rodzinny może? Chociaż ta sama choroba, ta sama osoba, tak samo do ZUSu trafi zwolnienie i tak samo może, ale nie musi być sprawdzone? Cudowne ozdrowienie w dniu terminu porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Dalia chyba wlasnie grudniowa bylaby najlepsza w sensie, ze mialaby czas na liste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec dlatego pomyślałam o grudniowej... może rojku czy Fallen Angel, Darusia ???? dobrze żeby mamusia się udzielała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
uciekam spac Mamuski
![]() dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
ja mam zwolnienie do dnia porodu, a potem wystawi szpital albo rodzinny na podstawie wypisu ze szpitala.
nieraz mija kilka dni zanim się dziecko urodzi, i wtedy zwolnienie jest do dnia porodu, a potem z dniem urodzenia dziecka będzie macierzyński. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.