moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-04, 21:18   #3301
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30324589]Biegnie biegnie renifer przez Rosję i Estonię...
Kurczę, oglądałam ten odcinek dobre kilka lat temu ale piosenkę pamiętam dalej
[/QUOTE]

O właśnie! Odcinek kojarzyłam, ale nie mogłam przypomnieć sobie słów

Dla mnie BN kojarzy się z pierogami lub krokietami z kapustą i grzybami No i nie pogardzę dobrze przysmażonym karpiem , ale tylko kawałek. Ja w święta właśnie mało jem, nie wiem czemu

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-11-04 o 21:21
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 22:31   #3302
blackamor
Zakorzenienie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

http://www.youtube.com/watch?v=TfM5SNd9B4Y xd
Stary 2011-11-04, 22:34   #3303
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
My z moim facetem swietujemy Wigilie po polsku, a pozniej 1szy dzien swiat po angielsku. Wiec mam dwa dni obzarstwa

W tamtym roku oprocz tradycyjnego indyka swiatecznego i tej calej reszty w 1szy dzien swiat, dojadalismy jeszcze pierogi, uszka, bigos z Wigilii. Toczylismy sie do sofy i na niej wspolnie drzemalismy.
Matka mojego faceta jest z pochodzenia Litwinka, wiec ja polskie potrawy bardzo ciesza bo pamieta, ze jej rodzice podobnie gotowali.
Zawsze mnie ciekawił ten indyk świąteczny ale i tak na wigilie nie zamieniłam mojego karpika
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 22:57   #3304
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
Zawsze mnie ciekawił ten indyk świąteczny ale i tak na wigilie nie zamieniłam mojego karpika
Niestety ja z tych co miesa, ani ryb nie jedza - wyglada ladnie indyk Jak sobie robia obiad, to ja warzywa, roast potatoes (ktore moj facet robi mistrzowskie) zajadam. Fajnie tak swieta obchodzic - kazdy cos od siebie daje do tradycji. Moj facet tylko nie rozumie, dlaczego otwieramy prezenty w Wigilie - tu tez kompromis - po jednym w wigilie, reszta 25go Grudnia.

(A karpia pamietam z dziecinstwa, nie lubilam...)

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 22:58   #3305
asia di
BAN stały

U mnie w wigilię najpierw znikają pierogi później cała reszta. Staram się dużo nie jeść w święta bo jak sobie przypomnę ile ważyłam kilka lat temu, to mnie skutecznie odstrasza przed obżarstwem. Kiedy byłam mniejsza to oglądaliśmy z bratem w dzień wigilii wszystkie możliwe bajki w tv po kolei.
Byłam dziś w tesco i biedronce i jeszcze nie zauważyłam jakiś świątecznych rzeczy czy dekoracji jedynie gazetki z zabawkami.
Patrze że każda z was kojarzy ten odcinek miodowych lat mi tak bardzo spodobała się ta piosenka że kiedyś usiadłam z zeszytem i próbowałam spisać sobie całą piosenkę. Teraz lubię wracać do tego odcinka.
Dziewczyny pisałyście kiedyś listy do mikołaja? Ja pisałam i co dziwne prawie nigdy nie dostawałam tego o co poprosiłam.
asia di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 23:06   #3306
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez asia di Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście kiedyś listy do mikołaja? Ja pisałam i co dziwne prawie nigdy nie dostawałam tego o co poprosiłam.
Tak, zostawialam na parapecie jak mi mama kazala. Znalazlam pozniej ten list u niej w torebce - szybko przestalam wierzyc w mikolaja. Zwlaszcza po moim mega rozczarowaniu - prosilam o mebelki dla Barbie, a jakies badziewie mi przyniosl!

Pozniej jako nastolatka pisalam je dla zartu

Pamietam jedna wigilie - mislam chyba jakos 18 lat... Wiele, wiele lat wczesniej na swieta moja mam probowala mi kupic Glow Worm'a w Pewexie, ale miala pecha i byly wyprzedane. I jakos tak zapamietala te zabawke. No i ta wigilia, ja czlek nastolatni znajduje wielka pake pod choina - Glow Worm!!! Ale byla radocha i kupa smiechu.

Jako dziecko lubilam swieta - magiczny czas to byl, pozniej nie lubilam. Stresujacy, podczas rodzinnych problemow finansowych, raczej frustrujacy, na emigracji czesto smutny, ale ostanio znow lubie. Moj facet mnie zaraz swoim swiatecznym optymizmem.

Teraz odliczam do swiat z wami, pierwszy raz. Bo swieta, pozniej nowy rok i do kwietnia szybko zleci, a wtedy urodzi sie moje dziecko. Nie moge sie doczekac spedzania swiat jako mama, tata i dzieciak (plus inni)

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2011-11-05, 07:34   #3307
blueberrykiss
Raczkowanie

Wczoraj dzwoniła siostra. Pracuje w Galerii Krakowskiej. Słyszałyście o sklepie Home&You? Są już ozdoby świąteczne i to na wyprzedaży o 50% w zeszłym roku wydałam tam połowę wypłaty...
blueberrykiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 07:57   #3308
paulinusia180
Raczkowanie

http://kwejk.pl/obrazek/629799/party,hard.html troszke za duzo tego wszystkiego ale mimo wszystko fajnie popatrzeć.
paulinusia180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:09   #3309
asik1503
Zakorzenienie

byłam wczoraj w tesco i auchan w tesco kupiłam małą choineczkę żeby mieć do mieszkania ludzie się trochę dziwnie na mnie gapili xD ale potem to ja będę się na nich dziwnie gapić jak będą przepłacać
w auchan akurat tworzyli dział świąteczny i co? takie same choineczki już były prawie 3 razy droższe xD
coraz więcej wystaw jest świątecznych...
w wola parku też już montują świąteczne dekoracje
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:24   #3310
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
ja pisalam, i nawet ostatnio podczas remontu rodzice znalezli taki moj list z dziecinstwa to dowod na to ze jednak sw. Mikolaj go nie zabral..
a musialam przyklejac taki list w kopercie do talerza anteny na balkonie (kiedys byly takie wielkie okragle).
fajna pamiatka

znajde juz w Carrefourze czekoladowe Mikolaje??

no i nie znalazlam odliczacza dni na pulpit;(
Stary 2011-11-05, 10:07   #3311
asik1503
Zakorzenienie

ja też pisałam listy do mikołaja ale ja chowałam pod dywan... i wiecie co? ja tam wierze w mikołaja może nie takiego co to lata po całym świecie w saniach xD itd. ale w pana z brodą mieszkającego na północy... owszem kiedyś słyszałam, że podobno jak się wyśle list do tego mikołaja (co roku pokazują go w TV) to jest szansa dostać paczkę z tym czego się życzyło
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:36   #3312
Anonimka1992
Wtajemniczenie

ja mam pytanie do jednej znanej piosenki swiatecznej
jaki tytul jest piosenki w ktorej na refrenie spiewa sie " la la la la la ...."
nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

dobra juz niewazne znalazlam to taki sam tytul w sumie to jest

jak tam przygotowania do swiat???

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

ja za ok 3 tygodnie bede piec pierniki

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez iamcookie Pokaż wiadomość
kocham klimat tych Świąt!

marze o takich świętach, jakie są przedstawiane w bajkach czyli spędzone w małym drewnianym domku, gdzie dach prawie ugina się od śniegu, cały domek przystrojony jest lampeczkami, dookoła choinki, w środku kominek i buchające ognisko przy którym można ogrzać dłonie, dzieci z mamą pieką świąteczne pierniki, tata idzie do lasu ściąć choinkę, w tle grają świąteczne piosenki ahh nie mogę się doczekać!
az sie rozmarzylam ja tez o takich marze

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

pamietacie swieta jak mialyscie ok 5 lat??
ahhh ... prawdziwe swieta te zabawki ta radosc
ehh rozmarzylam sie ja chce znow miec 5 lat
Anonimka1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 12:08   #3313
ricca166
Wtajemniczenie

Dziewczyny,przygotowujeci e na BN jakieś urozmaicone ,,tradycyjne " potrawy?
Chętnie bym zrobiła w tym roku coś nowego,ale oczywiście tradycyjnego .
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 12:08   #3314
Koan
Wtajemniczenie

48 dni !
Koan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 12:17   #3315
Anonimka1992
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,przygotowujeci e na BN jakieś urozmaicone ,,tradycyjne " potrawy?
Chętnie bym zrobiła w tym roku coś nowego,ale oczywiście tradycyjnego .
ja tez ale nie ma to jak kapusta z grzybami i karp

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Koan Pokaż wiadomość
48 dni !
super
Stary 2011-11-05, 12:19   #3316
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koan Pokaż wiadomość
48 dni !
Aaaa! Coraz bliżej święta,coraz bliżej święta...

Mi się jeszcze Święta kojarzą z reklamą Coca-Coli i z samym napojem.U mnie to był taki rarytas na Święta,ta Coca-cola.Do tego Kevin i było super.

Ale zauważyłyście że Święta z roku na rok tracą na jakości?Czy tylko ja to zauważyłam,robi się jakoś tak mało rodzinnie,każdy się gdzieś spieszy,ludzie pracują normalnie tego dnia,prezenty po 300 zł dla dzieci to normalka ;/.

Kiedyś wystarczyła jedna zabawka ,torebka mandarynek,bananów,ciepło rodzinne i każdy się cieszył jak głupi ,to były czasy..
Stary 2011-11-05, 12:22   #3317
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez blueberrykiss Pokaż wiadomość
Są już ozdoby świąteczne i to na wyprzedaży o 50% w zeszłym roku wydałam tam połowę wypłaty...
Wczoraj oglądałam gazetkę świąteczną Tesco i co mnie zdziwiło: była tam jakaś ozdoba z obniżką z chyba 7, 49 na 4.99 .
Jak oni mogli to obniżyć, jeśli te produkty dopiero weszły ? No, chyba, że to obniżka z zeszłego roku

Tak samo jak kiedyś kupowałam soki: były przykładowo po 1.50. Później przez 2 tygodnie ich nie było, po tym czasie patrzę, a tu:
nowość , sok za 1.99
Ale mi to nowość

Byłam dzisiaj w Tesco i widziałam ozdoby: łańcuchy, bombki itd
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 12:27   #3318
Anonimka1992
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Wczoraj oglądałam gazetkę świąteczną Tesco i co mnie zdziwiło: była tam jakaś ozdoba z obniżką z chyba 7, 49 na 4.99 .
Jak oni mogli to obniżyć, jeśli te produkty dopiero weszły ? No, chyba, że to obniżka z zeszłego roku

Tak samo jak kiedyś kupowałam soki: były przykładowo po 1.50. Później przez 2 tygodnie ich nie było, po tym czasie patrzę, a tu:
nowość , sok za 1.99
Ale mi to nowość

Byłam dzisiaj w Tesco i widziałam ozdoby: łańcuchy, bombki itd
o to musze sie wybrac do tesco

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Aaaa! Coraz bliżej święta,coraz bliżej święta...

Mi się jeszcze Święta kojarzą z reklamą Coca-Coli i z samym napojem.U mnie to był taki rarytas na Święta,ta Coca-cola.Do tego Kevin i było super.

Ale zauważyłyście że Święta z roku na rok tracą na jakości?Czy tylko ja to zauważyłam,robi się jakoś tak mało rodzinnie,każdy się gdzieś spieszy,ludzie pracują normalnie tego dnia,prezenty po 300 zł dla dzieci to normalka ;/.

Kiedyś wystarczyła jedna zabawka ,torebka mandarynek,bananów,ciepło rodzinne i każdy się cieszył jak głupi ,to były czasy..
dokladnie tak jak mowisz... pewnie jestes starsza ode mnie i tym bardziej kiedys to wystarczylo ale za "moich" czasow wystarczyly nooo moze 3 zabawki
Stary 2011-11-05, 12:39   #3319
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:

Ale to od Ciebie zalezy jak swieta bedziesz obchodzic. Na tryb pracy poradzic wiele nie mozesz - jesli ktos musi pracowac, to musi, ale nie powinno to umniejszac jakosci swiat rodzinnych.

Ludzie sie spiesza? A olej ich. Ty sie wlasnie nie spiesz, usiadz z rodzina, ciesz sie ich towarzystwem, wylacz telefon, komputer.
Stworz wlasna tradycje - rodzinnych swiat.

Prezenty? Wcale nie musza byc drogie - bo chyba nie o to chodzi? Trzeba to tylko samemu rozumiec i tlumaczyc swoim bliskim. To nie jest zaden konkurs 'ja dostalem to, a on tamto...'

Jesli ludzie spedzaja swieta na odwal - trudno. Widocznie nie czuja potrzeby spedzania ich inaczej. Ty nie masz nad tym kontroli, ale masz wplyw na swoj dom, swoja rodzine i siebie.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2011-11-05, 12:43   #3320
marlen1366
Rozeznanie

odnośnie Mikołaja to niby wierzyłam że jest ale jakoś nie byłam tego pewna. mama zawsze brała od nas listy aby je wysłać i 5.12 na parapet wystawiałyśmy takie czerwone kozczki mikołajowe i mikołajki na parapecie leżal kalendarz adwentowy, jakieś słodycze i coś z listu do Mikołaja. A na gwiazdke prezenty przynosił nie Mikołaj tylko Gwiazdor. Tam to bywały lalki Barbi i moje ukochane klocki Lego Paradise.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 13:09   #3321
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

http://kwejk.pl/obrazek/628311/zimaa.html
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 13:31   #3322
Naomi21
Zakorzenienie

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30324589]Dla mnie Wigilia to jest taki dzień, w którym niczego sobie nie odmawiam jeśli chodzi o jedzenie[/QUOTE]

Dla mnie całe święta takie są Nawet jak kilka lat temu bardzo przytyłam (ważyłam 11 kilo więcej niż teraz i mimo że i tak nosiłam rozmiar S, to czułam się strasznie gruba, nie mogłam na siebie patrzeć), to w święta jadłam nie przejmując się wagą. Nigdy bym nie zmarnowała tych kilku dni na diety i odchudzanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Dla mnie BN kojarzy się z pierogami lub krokietami z kapustą i grzybami No i nie pogardzę dobrze przysmażonym karpiem , ale tylko kawałek. Ja w święta właśnie mało jem, nie wiem czemu
Ja uwielbiam całe wigilijne jedzenie - może oprócz śledzia Najbardziej z Wigilią kojarzy mi się właśnie karp i kompot z suszu

Cytat:
Pisałam, chociaż od zawsze wiedziałam, że Mikołaj nie istnieje - nawet nie bardzo wiem skąd. Ale mój brat wierzył w Mikołaja do 11 roku życia, więc pisałam listy razem z nim Zawsze dostawałam to, co chciałam, ale w pewnym momencie zaczęłam pisać, że chcę niespodziankę. I tak jest do dzisiaj - prezenty - niespodzianki to dla mnie element magii świąt

Cytat:
Wiadomo, że są coraz bardziej komercyjne, ale to nie przeszkadza mi w obchodzeniu świąt tak, jak chcę. Nie są dla mnie nawet w połowie tak magiczne jak w dzieciństwie, ale to chyba naturalne, niestety Drogie prezenty dostawałam zawsze, tak jest w naszej rodzinie, że chociaż w ciągu roku są skromne prezenty, to na święta szalejemy i nie widzę w tym nic złego Żałuję tylko, że teraz, gdy jestem starsza, czas mi strasznie szybko mija i nie ma tego niecierpliwego oczekiwania na święta. Nie ma chodzenia na sanki czy na lodowisko W ubiegłym roku TŻ zabrał mnie na lodowisko, żebym poczula magię i było fajnie, ale strasznie bałam się, że sobie coś zrobię, więc radość średnia Dlatego święta są najlepsze jak się jest dzieckiem
Stary 2011-11-05, 14:04   #3323
feather
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
ja też pisałam listy do mikołaja ale ja chowałam pod dywan... i wiecie co? ja tam wierze w mikołaja może nie takiego co to lata po całym świecie w saniach xD itd. ale w pana z brodą mieszkającego na północy... owszem kiedyś słyszałam, że podobno jak się wyśle list do tego mikołaja (co roku pokazują go w TV) to jest szansa dostać paczkę z tym czego się życzyło
Jak byłam mała to od tego mikołaja z Finalndii dostałam list z odpowiedzią Nie wiem czy to był jakiś konkurs, który wygrałam, czy coś podobnego, ale list był autentyczny. Na kopercie gdzieś pisało, że list jest z Finlandii. Może na stemplu to pisało. A sam list był po angielsku i wydrukowany, więc miałam pewność, że to nie robota rodziców, bo oni ani nie mieli na czym wydrukować ani na pewno po angielsku nic by nie napisali Takie miłe wspomnienie z dzieciństwa

Cytat:
Też to zauważyłam. Ludzie często już nie czują potrzeby świętowania, chcą tylko odwalić święta i mieć spokój. Podobają im się tylko prezenty. No cóż, ich sprawa. My możemy obchodzić święta tak jak chcemy Wkurza mnie tylko takie ich gadanie, a po co to a po co tamto. Mój Luby się co roku dziwi czemu ja choinkę ubieram, bo to przecież tyle niepotrzebnej roboty i jeszcze mówi, że nie rozumie czemu kupujemy prawdziwą, bo przecież potem trzeba sprzątać opadające igły

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30334315]

http://kwejk.pl/obrazek/628311/zimaa.html[/QUOTE]
Ooo, ale ktoś miał fajny pomysł

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 14:24   #3324
Anonimka1992
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez feather Pokaż wiadomość
Jak byłam mała to od tego mikołaja z Finalndii dostałam list z odpowiedzią Nie wiem czy to był jakiś konkurs, który wygrałam, czy coś podobnego, ale list był autentyczny. Na kopercie gdzieś pisało, że list jest z Finlandii. Może na stemplu to pisało. A sam list był po angielsku i wydrukowany, więc miałam pewność, że to nie robota rodziców, bo oni ani nie mieli na czym wydrukować ani na pewno po angielsku nic by nie napisali Takie miłe wspomnienie z dzieciństwa

Też to zauważyłam. Ludzie często już nie czują potrzeby świętowania, chcą tylko odwalić święta i mieć spokój. Podobają im się tylko prezenty. No cóż, ich sprawa. My możemy obchodzić święta tak jak chcemy Wkurza mnie tylko takie ich gadanie, a po co to a po co tamto. Mój Luby się co roku dziwi czemu ja choinkę ubieram, bo to przecież tyle niepotrzebnej roboty i jeszcze mówi, że nie rozumie czemu kupujemy prawdziwą, bo przecież potem trzeba sprzątać opadające igły

Ooo, ale ktoś miał fajny pomysł
ja takze dostałam kiedys list od Mikolaja z tego co wiem to tekst jest taki sam w kazdym liscie
Stary 2011-11-05, 17:03   #3325
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anonimka1992 Pokaż wiadomość
o to musze sie wybrac do tesco
dokladnie tak jak mowisz... pewnie jestes starsza ode mnie i tym bardziej kiedys to wystarczylo ale za "moich" czasow wystarczyly nooo moze 3 zabawki
Tylko 2 lata .
Cytat:
Ale to od Ciebie zalezy jak swieta bedziesz obchodzic.
Nie do końca mam wpływ nawet na tych w rodzinie.W Święta mam zawsze codziennie obiady na min. 15 osób i niestety nie da się tak wszystkim powiedzieć ,,słuchajcie ,dziś siedzimy jak kiedyś aż do północy,opowiadamy żarty,jjemy i oglądamy Kevin sam w domu".No niestety:kilka osób się spieszy,kilka chce położyć dzieci (chociaż może spokojnie u nas w drugim pokoju).Myślę,że ludzie po prostu się zrobili wygodni i ta pogoń za wygodą potrafi zepsuć całą tą otoczkę.Ubolewam nad tym,ale postaram się jakoś ich w tym roku ,,usadzić",żeby było porządnie,tak jak trzeba
Cytat:
Napisane przez feather Pokaż wiadomość
Dokładnie,tak jakby to był przykry obowiązek ;/.
Stary 2011-11-05, 18:12   #3326
Anonimka1992
Wtajemniczenie

dokladnie... obowiazek...
Stary 2011-11-05, 18:23   #3327
sugarfreeee
Zakorzenienie

EE tam Ja się innymi nie przejmuję, u mnie w rodzinie zawsze jest przyjemnie. Co prawda mama pokrzykuje zawsze w Wigilię, ale potem już jest cudownie. Rany rany nie mogę się doczekać.

Żałuję jedynie, że Świąt jeszcze nie spędzam wspólnie z moim chłopakiem, tylko rozjeżdżamy się do domów swoich rodzinnych. Ale na pewno za parę lat już razem będziemy spędzać

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:03   #3328
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego, to super Jeśli chodzi o jedzenie, to współczuję, święta bez obżarstwa to nie święta (chociaż u mnie też nie wiem jak będzie, bo mam ostatnio taki marny apetyt, że pewnie po jednym kawałku ciasta wymięknę ).

Ja najbardziej kocham Wigilię i I dzień świat, drugi już mniej I dzień to takie totalne lenistwo, siedzę w domu, jem pyszne rzeczy, cieszę się prezentami, oglądam zdjęcia z Wigilii, absolutnie magiczny dzień
No właśnie też żałuję strasznie Chociaż myślę, że jak w Wigilię sobie pozwolę, to nic się nie stanie. Bo już z I dnia świąt to nie bardzo lubię jedzenie: jedynie jakaś sałatka, kawałek ciasta, pierś kurczaka, trochę wina i tyle.

U mnie w I dz.śn. są kłótnie, żale, za dużo alkoholu itp. Także dla mnie to jest straszne. Licze, że mój TŻ mnie uratuje z tego koszmaru.

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30324589]Biegnie biegnie renifer przez Rosję i Estonię...
Kurczę, oglądałam ten odcinek dobre kilka lat temu ale piosenkę pamiętam dalej

Dla mnie Wigilia to jest taki dzień, w którym niczego sobie nie odmawiam jeśli chodzi o jedzenie
Pamiętam, że kilka lat temu tak się objadłam na Wigilii, że ledwo dotoczyłam się do kościoła na pasterkę, z rozpiętym guzikiem u spodni oczywiście[/QUOTE]
Ja też pamiętam ten odcinek, a oglądałam go jako dziecko To były jeszcze te lata, gdy ten serial mnie śmieszył hehe.

Ja też obowiązkowo rozpinam guzik u spodni w święta Masakra

Cytat:
Ja pisałam i b. często dostawałam to, co chciałam Wiadomo, nie wszystko, bo niektóre rzeczy nie były na kieszeń moich rodziców.

Cytat:
Teraz odliczam do swiat z wami, pierwszy raz. Bo swieta, pozniej nowy rok i do kwietnia szybko zleci, a wtedy urodzi sie moje dziecko. Nie moge sie doczekac spedzania swiat jako mama, tata i dzieciak (plus inni)
Ooo, hecate, Ty w ciąży? Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Anonimka1992 Pokaż wiadomość

pamietacie swieta jak mialyscie ok 5 lat??
ahhh ... prawdziwe swieta te zabawki ta radosc
ehh rozmarzylam sie ja chce znow miec 5 lat
Ja pamiętam, to były nasze jedyne święta z dziadkiem. Tylko raz był u nas na wigilii. Echh...

Cytat:

Ja też mam takie odczucia, tym bardziej, że moje kuzynostwo już się chajtnęło i mają dzieci, więc każdy ma swoje sprawy. Ale ja też mam swoje życie, więc zdecydowanie bardziej odpowiada mi wigilia z rodzicami i siostrą

Ja też odliczam do świąt od dzisiaj, bo mój TŻ wróci ze studiów dopiero na święta (no 22 grudnia, ale termin podobny).
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:17   #3329
bita smietana
Zakorzenienie

agniesikk, Ty tu? piątka

Zostałam ostatnio nazwana dzieckiem konsumpcjonizmu przez to, że podobają mi się dekoracje świąteczne w listopadzie

Słuchajcie, byłyście na fajnych Jarmarkach Świątecznych? Ja bardzo chcę pojechać, może być w pl, ale nie musi- byle nie na drugim kontynencie
Stary 2011-11-05, 20:36   #3330
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
agniesikk, Ty tu? piątka

Zostałam ostatnio nazwana dzieckiem konsumpcjonizmu przez to, że podobają mi się dekoracje świąteczne w listopadzie

Słuchajcie, byłyście na fajnych Jarmarkach Świątecznych? Ja bardzo chcę pojechać, może być w pl, ale nie musi- byle nie na drugim kontynencie
Siema!

Śmietanka, a byłaś w Berlinie na takich jarmarkach? Podobno bajka. Z mojej szkoły jest nawet organizowany wyjazd, ale trochę mi kasy szkoda. Pooglądam sobie zdjęcia na necie
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości