|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30324589]Biegnie biegnie renifer przez Rosję i Estonię...
Kurczę, oglądałam ten odcinek dobre kilka lat temu ale piosenkę pamiętam dalej ![]() [/QUOTE] O właśnie! Odcinek kojarzyłam, ale nie mogłam przypomnieć sobie słów ![]() Dla mnie BN kojarzy się z pierogami lub krokietami z kapustą i grzybami No i nie pogardzę dobrze przysmażonym karpiem , ale tylko kawałek. Ja w święta właśnie mało jem, nie wiem czemu ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-11-04 o 21:21 |
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
|
#3303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale i tak na wigilie nie zamieniłam mojego karpika
|
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie robia obiad, to ja warzywa, roast potatoes (ktore moj facet robi mistrzowskie) zajadam. Fajnie tak swieta obchodzic - kazdy cos od siebie daje do tradycji. Moj facet tylko nie rozumie, dlaczego otwieramy prezenty w Wigilie - tu tez kompromis - po jednym w wigilie, reszta 25go Grudnia.(A karpia pamietam z dziecinstwa, nie lubilam...) |
|
|
|
|
#3305 |
|
BAN stały
|
U mnie w wigilię najpierw znikają pierogi później cała reszta. Staram się dużo nie jeść w święta bo jak sobie przypomnę ile ważyłam kilka lat temu, to mnie skutecznie odstrasza przed obżarstwem. Kiedy byłam mniejsza to oglądaliśmy z bratem w dzień wigilii wszystkie możliwe bajki w tv po kolei.
Byłam dziś w tesco i biedronce i jeszcze nie zauważyłam jakiś świątecznych rzeczy czy dekoracji jedynie gazetki z zabawkami. Patrze że każda z was kojarzy ten odcinek miodowych lat mi tak bardzo spodobała się ta piosenka że kiedyś usiadłam z zeszytem i próbowałam spisać sobie całą piosenkę . Teraz lubię wracać do tego odcinka.Dziewczyny pisałyście kiedyś listy do mikołaja? Ja pisałam i co dziwne prawie nigdy nie dostawałam tego o co poprosiłam. |
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozniej jako nastolatka pisalam je dla zartu Pamietam jedna wigilie - mislam chyba jakos 18 lat... Wiele, wiele lat wczesniej na swieta moja mam probowala mi kupic Glow Worm'a w Pewexie, ale miala pecha i byly wyprzedane. I jakos tak zapamietala te zabawke. No i ta wigilia, ja czlek nastolatni znajduje wielka pake pod choina - Glow Worm!!! Ale byla radocha i kupa smiechu. Jako dziecko lubilam swieta - magiczny czas to byl, pozniej nie lubilam. Stresujacy, podczas rodzinnych problemow finansowych, raczej frustrujacy, na emigracji czesto smutny, ale ostanio znow lubie. Moj facet mnie zaraz swoim swiatecznym optymizmem. Teraz odliczam do swiat z wami, pierwszy raz. Bo swieta, pozniej nowy rok i do kwietnia szybko zleci, a wtedy urodzi sie moje dziecko. Nie moge sie doczekac spedzania swiat jako mama, tata i dzieciak (plus inni)
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj dzwoniła siostra. Pracuje w Galerii Krakowskiej. Słyszałyście o sklepie Home&You? Są już ozdoby świąteczne i to na wyprzedaży o 50%
w zeszłym roku wydałam tam połowę wypłaty...
|
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
http://kwejk.pl/obrazek/629799/party,hard.html troszke za duzo tego wszystkiego ale mimo wszystko fajnie popatrzeć.
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
byłam wczoraj w tesco i auchan
w tesco kupiłam małą choineczkę żeby mieć do mieszkania ludzie się trochę dziwnie na mnie gapili xD ale potem to ja będę się na nich dziwnie gapić jak będą przepłacać ![]() w auchan akurat tworzyli dział świąteczny i co? takie same choineczki już były prawie 3 razy droższe xD coraz więcej wystaw jest świątecznych... w wola parku też już montują świąteczne dekoracje |
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dowod na to ze jednak sw. Mikolaj go nie zabral.. ![]() a musialam przyklejac taki list w kopercie do talerza anteny na balkonie (kiedys byly takie wielkie okragle). fajna pamiatka ![]() ![]() znajde juz w Carrefourze czekoladowe Mikolaje?? ![]() no i nie znalazlam odliczacza dni na pulpit;(
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
ja też pisałam listy do mikołaja
ale ja chowałam pod dywan... może nie takiego co to lata po całym świecie w saniach xD itd. ale w pana z brodą mieszkającego na północy... owszem kiedyś słyszałam, że podobno jak się wyśle list do tego mikołaja (co roku pokazują go w TV) to jest szansa dostać paczkę z tym czego się życzyło
|
|
|
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam pytanie do jednej znanej piosenki swiatecznej
![]() jaki tytul jest piosenki w ktorej na refrenie spiewa sie " la la la la la ...." nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- dobra juz niewazne znalazlam to taki sam tytul w sumie to jest ![]() jak tam przygotowania do swiat??? ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ja za ok 3 tygodnie bede piec pierniki ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
ja tez o takich marze ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- pamietacie swieta jak mialyscie ok 5 lat?? ![]() ahhh ... prawdziwe swieta te zabawki ta radosc ![]() ehh rozmarzylam sie ja chce znow miec 5 lat
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,przygotowujeci e na BN jakieś urozmaicone ,,tradycyjne " potrawy?
Chętnie bym zrobiła w tym roku coś nowego,ale oczywiście tradycyjnego .
|
|
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
48 dni !
|
|
|
|
#3315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- super |
|
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa! Coraz bliżej święta,coraz bliżej święta...
![]() Mi się jeszcze Święta kojarzą z reklamą Coca-Coli i z samym napojem.U mnie to był taki rarytas na Święta,ta Coca-cola. Ale zauważyłyście że Święta z roku na rok tracą na jakości?Czy tylko ja to zauważyłam,robi się jakoś tak mało rodzinnie,każdy się gdzieś spieszy,ludzie pracują normalnie tego dnia,prezenty po 300 zł dla dzieci to normalka ;/. Kiedyś wystarczyła jedna zabawka ,torebka mandarynek,bananów,ciepło rodzinne i każdy się cieszył jak głupi ,to były czasy..
|
|
|
|
#3317 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Jak oni mogli to obniżyć, jeśli te produkty dopiero weszły ? No, chyba, że to obniżka z zeszłego roku ![]() Tak samo jak kiedyś kupowałam soki: były przykładowo po 1.50. Później przez 2 tygodnie ich nie było, po tym czasie patrzę, a tu: nowość , sok za 1.99 ![]() Ale mi to nowość ![]() Byłam dzisiaj w Tesco i widziałam ozdoby: łańcuchy, bombki itd ![]()
|
|
#3318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie sie spiesza? A olej ich. Ty sie wlasnie nie spiesz, usiadz z rodzina, ciesz sie ich towarzystwem, wylacz telefon, komputer. Stworz wlasna tradycje - rodzinnych swiat. Prezenty? Wcale nie musza byc drogie - bo chyba nie o to chodzi? Trzeba to tylko samemu rozumiec i tlumaczyc swoim bliskim. To nie jest zaden konkurs 'ja dostalem to, a on tamto...' Jesli ludzie spedzaja swieta na odwal - trudno. Widocznie nie czuja potrzeby spedzania ich inaczej. Ty nie masz nad tym kontroli, ale masz wplyw na swoj dom, swoja rodzine i siebie. |
|
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie Mikołaja to niby wierzyłam że jest ale jakoś nie byłam tego pewna. mama zawsze brała od nas listy aby je wysłać i 5.12 na parapet wystawiałyśmy takie czerwone kozczki mikołajowe i mikołajki na parapecie leżal kalendarz adwentowy, jakieś słodycze i coś z listu do Mikołaja. A na gwiazdke prezenty przynosił nie Mikołaj tylko Gwiazdor. Tam to bywały lalki Barbi i moje ukochane klocki Lego Paradise.
|
|
|
|
#3321 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3322 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30324589]Dla mnie Wigilia to jest taki dzień, w którym niczego sobie nie odmawiam jeśli chodzi o jedzenie
[/QUOTE]Dla mnie całe święta takie są Nawet jak kilka lat temu bardzo przytyłam (ważyłam 11 kilo więcej niż teraz i mimo że i tak nosiłam rozmiar S, to czułam się strasznie gruba, nie mogłam na siebie patrzeć), to w święta jadłam nie przejmując się wagą. Nigdy bym nie zmarnowała tych kilku dni na diety i odchudzanie![]() Cytat:
Najbardziej z Wigilią kojarzy mi się właśnie karp i kompot z suszu![]() Cytat:
Zawsze dostawałam to, co chciałam, ale w pewnym momencie zaczęłam pisać, że chcę niespodziankę. I tak jest do dzisiaj - prezenty - niespodzianki to dla mnie element magii świątCytat:
Drogie prezenty dostawałam zawsze, tak jest w naszej rodzinie, że chociaż w ciągu roku są skromne prezenty, to na święta szalejemy i nie widzę w tym nic złego W ubiegłym roku TŻ zabrał mnie na lodowisko, żebym poczula magię i było fajnie, ale strasznie bałam się, że sobie coś zrobię, więc radość średnia Dlatego święta są najlepsze jak się jest dzieckiem
|
|
#3323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy to był jakiś konkurs, który wygrałam, czy coś podobnego, ale list był autentyczny. Na kopercie gdzieś pisało, że list jest z Finlandii. Może na stemplu to pisało. A sam list był po angielsku i wydrukowany, więc miałam pewność, że to nie robota rodziców, bo oni ani nie mieli na czym wydrukować ani na pewno po angielsku nic by nie napisali Takie miłe wspomnienie z dzieciństwa ![]() Cytat:
Wkurza mnie tylko takie ich gadanie, a po co to a po co tamto. Mój Luby się co roku dziwi czemu ja choinkę ubieram, bo to przecież tyle niepotrzebnej roboty i jeszcze mówi, że nie rozumie czemu kupujemy prawdziwą, bo przecież potem trzeba sprzątać opadające igły ![]() [1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30334315] http://kwejk.pl/obrazek/628311/zimaa.html[/QUOTE] Ooo, ale ktoś miał fajny pomysł
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co wiem to tekst jest taki sam w kazdym liscie |
|
|
|
|
#3325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Nie do końca mam wpływ nawet na tych w rodzinie.W Święta mam zawsze codziennie obiady na min. 15 osób i niestety nie da się tak wszystkim powiedzieć ,,słuchajcie ,dziś siedzimy jak kiedyś aż do północy,opowiadamy żarty,jjemy i oglądamy Kevin sam w domu".No niestety:kilka osób się spieszy,kilka chce położyć dzieci (chociaż może spokojnie u nas w drugim pokoju).Myślę,że ludzie po prostu się zrobili wygodni i ta pogoń za wygodą potrafi zepsuć całą tą otoczkę.Ubolewam nad tym,ale postaram się jakoś ich w tym roku ,,usadzić",żeby było porządnie,tak jak trzeba ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie... obowiazek...
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
EE tam
Ja się innymi nie przejmuję, u mnie w rodzinie zawsze jest przyjemnie. Co prawda mama pokrzykuje zawsze w Wigilię, ale potem już jest cudownie. Rany rany nie mogę się doczekać.Żałuję jedynie, że Świąt jeszcze nie spędzam wspólnie z moim chłopakiem, tylko rozjeżdżamy się do domów swoich rodzinnych. Ale na pewno za parę lat już razem będziemy spędzać
|
|
|
|
#3328 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż myślę, że jak w Wigilię sobie pozwolę, to nic się nie stanie. Bo już z I dnia świąt to nie bardzo lubię jedzenie: jedynie jakaś sałatka, kawałek ciasta, pierś kurczaka, trochę wina i tyle. U mnie w I dz.śn. są kłótnie, żale, za dużo alkoholu itp. Także dla mnie to jest straszne. Licze, że mój TŻ mnie uratuje z tego koszmaru. [1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30324589]Biegnie biegnie renifer przez Rosję i Estonię... Kurczę, oglądałam ten odcinek dobre kilka lat temu ale piosenkę pamiętam dalej ![]() Dla mnie Wigilia to jest taki dzień, w którym niczego sobie nie odmawiam jeśli chodzi o jedzenie ![]() Pamiętam, że kilka lat temu tak się objadłam na Wigilii, że ledwo dotoczyłam się do kościoła na pasterkę, z rozpiętym guzikiem u spodni oczywiście ![]() [/QUOTE]Ja też pamiętam ten odcinek, a oglądałam go jako dziecko To były jeszcze te lata, gdy ten serial mnie śmieszył hehe.Ja też obowiązkowo rozpinam guzik u spodni w święta Masakra ![]() Cytat:
Wiadomo, nie wszystko, bo niektóre rzeczy nie były na kieszeń moich rodziców.Cytat:
Gratuluję Cytat:
Cytat:
![]() Ja też odliczam do świąt od dzisiaj, bo mój TŻ wróci ze studiów dopiero na święta (no 22 grudnia, ale termin podobny). |
|||||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
agniesikk, Ty tu?
piątka![]() Zostałam ostatnio nazwana dzieckiem konsumpcjonizmu przez to, że podobają mi się dekoracje świąteczne w listopadzie Słuchajcie, byłyście na fajnych Jarmarkach Świątecznych? Ja bardzo chcę pojechać, może być w pl, ale nie musi- byle nie na drugim kontynencie
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śmietanka, a byłaś w Berlinie na takich jarmarkach? Podobno bajka. Z mojej szkoły jest nawet organizowany wyjazd, ale trochę mi kasy szkoda. Pooglądam sobie zdjęcia na necie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

No i nie pogardzę dobrze przysmażonym karpiem , ale tylko kawałek. Ja w święta właśnie mało jem, nie wiem czemu 

ludzie się trochę dziwnie na mnie gapili xD ale potem to ja będę się na nich dziwnie gapić jak będą przepłacać

i mimo że i tak nosiłam rozmiar S, to czułam się strasznie gruba, nie mogłam na siebie patrzeć), to w święta jadłam nie przejmując się wagą. Nigdy bym nie zmarnowała tych kilku dni na diety i odchudzanie