|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Hej mamuśki
a co tu taka cisza? ja właśnie wstałam i wcinam śniadanko... moje myśli uciekają już w stronę jutra
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uparte te maleństwa.. ale mam lenia ![]() |
|
|
|
|
#2313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rozmawiałam z moją koleżanką i załatwiła mi położne na jutro,które się mną zajmą
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze Oliwka nie bedzie taka uparta jak Filipek od Patiisi ![]() ja wstalam wczesniej bo musialam moje malenstwo wyprowadzic na dwor. Kurcze to niby tylko pies a daje tyle radosci. za 4 dni powinnam dostac @. Kusi mnie zeby zrobic test ale nawet jesli zafasolkowalam to i tak nic nie pokarze. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony prawie jestem pewna ze dostane @ a z drugiej mam taka nadzieje ze jednak nie... Ehhh. Milego dnia dziewczyny **
|
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Ty się rozpakujesz to długo, długo nic ![]() Cytat:
uda się, na pewno się uda, jak nie teraz to na pewno następnym razem ![]() musi! ale słoneczko ładnie świeci.. a to już listopad.. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- załamują mnie moi znajomi na nk.. 1/4 wstawia zdjęcia z cmentarza, przy grobach ;| rozumiem, że lans musi być, ale na cmentarzu? to już przesada.. a jak już jesteśmy przy nk to nie rozumiem robienia osobnego albumu i wstawiania setek zdjęć dziennie swojego maleństwa w każdej możliwej sytuacji.. czy chociażby z usg.. rozumiem, że człowiek chcę się pochwalić, ale dla mnie to takie osobiste i hmm.. intymne troszkę ?.. |
||
|
|
|
#2316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeśli nie,to jej czas jutro się skończy żeby @ nie przyszła!! Cytat:
jak się rozpakuje to i tak będę do Was zaglądać dobra, pora coś zrobić wezmę się za jakieś sobotnie porządki ![]() zdjecia z cmentarza? no tego jeszcze nie było... ja jestem przeciwniczką wstawiania zdjęć na facebooki, nk. Wiadomo,że każdy podchodzi do tego na swój sposób, ale ja nie uznaję wstawiania zdjęć usg na takie portale. dla mnie to też jest sprawa intymna i prywatna.
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-11-05 o 12:16 |
||
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja idę na dwór, ciekawa jak długo ta ładna pogoda się jeszcze utrzyma
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
witam wybaczcie ze nie nadrabiam, ale pisze z malym na cycku
Dzisiaj wyszlismy, ale maly nie przybiera i musze dokarmiac mm. bede miala chwile to napisze co i jak, obiecuje, tylko fotke mojego drobiazgu pokaze (dzis tylko 2715g)![]() SAM_1382.jpg |
|
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana spokojnie naciesz się małym my nie uciekniemy to sporo tracił ale nie martw się nadrobi, a co lekarz na to?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-11-05 o 17:57 |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz zmienic podpisy bo juz nie czekasz na synka ![]() Czesc dziewczyny
|
|
|
#2321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będziesz miała więcej czasu zapraszamy, będziemy czekać na Ciebie
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinka masz przeslicznego synusia!
|
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Chce być mamą trzymam kciuki żeby @ tym razem nie przyszła
Miałam to napisać już przedtem, ale moja maruda mi nie pozwoliła
|
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, może mnie później nie być więc
za jutro.. wyśpij się bo nie jest powiedziane, że jutro urodzisz a jak dadzą Ci coś na wywołanie to tak czy siak będziesz miała skurczę, więc zbieraj siły.. Oby szybko poszło i jak najmniej bolało ![]() Pati a jak tam mały ? przestał płakać/ marudzić bez jakiegoś konkretnego powodu?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-11-05 o 19:33 |
|
|
|
#2325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że się zapytałaś teraz możesz być spokojna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj cały dzień zalatany. Najpierw zakupy, później wysprzątałyśmy z teściową cały dom. Normalnie tak jak na święta. A teraz się relaksuję na wizażu ![]() Wam też tak szybko leci czas? Mnie normalnie to przeraźliwie szybko. Dopiero byłam na wizycie a tu za 4 dni kolejna |
||||
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka ale masz przystojnego syniusia
oby moja kruszynka miała karnację po tacie..
|
|
|
|
#2327 | |
|
Wtajemniczenie
|
no baaaa! będę, będę
Cytat:
spokojnie, niektóre dzieci tracą na wadze po porodzie. na pewno będzie przybierać na wadze, nie martw się na zapas ucałuj Go od ciotek wizażowych ![]() a ja jestem tak wściekła,że normalnie zaraz kogoś uszkodzę! dowiadywałam się, czy jak jutro pójdę, to na pewno wywołają mi poród... okazało się,że mogą mi tego nie zrobić, bo im się nie chcę i będzie to NIEDZIELA! no wyobrażacie to sobie? a jak są wypadki w niedziele, to też ludzi nie przyjmą bo jest niedziela i im się nie chcę? grrrrrrrrrrr jutro tam idę, dowiem się jeszcze raz co i jak, pójdę do lekarza i zapytam wprost - wywołuje mi pan poród, czy nie? bo jeśli nie, to idę do domu i wracam w poniedziałek. chciałabym,żeby Oliwka postanowiła sama wyjść dzisiaj w nocy,bo mam cały dzień bóle jak na @, ale znając życie, będzie dalej siedzieć
|
|
#2328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak mnie boli brzuch chyba dostane @
![]() dzisiaj po przytulaniu sie z Tz-tem poszlam wziasc prysznic i zauwazylam sluz zabarwiony na rozowawy kolor.... tak samo bylo w zeszlym miesiacu i wtedy dostalam @
|
|
|
|
#2330 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trochę się boję
Okazało się, że w ten weekend były zajęcia w szkole, bo za tydzień wypada 11 listopad i widocznie przesunęli.. No i opuściłam przez to już łącznie 68 lekcji, a liczyłam że opuścić maksymalnie mogę 80.. mam nadzieję że nie wywalą mnie ze szkoły ani nic, echh.Cytat:
Zrobiłam mu herbatkę koperkową i od tej pory jest w miarę ok, choć mały w dalszym ciągu marudzi, co chwila chce jeść, na ręce itp. Dobrze że niedługo przyjeżdża moja mama to odrobinę mi pomoże.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I kochana powtórzę to po raz kolejny: jeśli oboje jesteście zdrowi to w końcu MUSI się udać!
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-11-05 o 21:56 |
||||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sie dzieje z zoska? pisala cos w klubie u was bo sie martwie o nia ..
|
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-11-05 o 23:45 |
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
hej
w srode poszlam na ktg, wiadomo z tempem szpitalnym i fochem pielegniarki po co ja tu zeszlo sie od 11.00 do 14.00 zanim mnie i wynik zobaczyla gin, zbadala i okazalo sie, ze jest 3cm rozwarcia (narada z druga bo to niemozliwe) i jakies skurcze, ale ja je czuje juz od dawna. No i decyzja: na porodowke, lewatywka wiadomo, tz orzyjechal z rzeczami. Mialam chodzic 2 godz i jak nic nie ruszy to na patologie, czego baaaardzo nie chcialam, bo z takimi to juz mowilam, mizna chodzic i chodzic. No ale mloda polozna po cichaczu zrobila mi 2 masaze szyjki i dala 3 czopki na zmiekczenie szyjki i okazalo sie, ze zostajemy na porodowce i mialam taaaka ochote na kopytka, bo ja od 10.00 rano bez jedzenia (kroplowke dostalam w miedzyczasie), podlaczyli oksy, malo dalo ale cos i tak do 22.00 do 6cm doszlam i umieralam z nudow, no ale... potem przyszla polozna ze szpila, tzta wyprosila i jak mi przebila pecherz i walnela masaz szyjki to malo sobie rak nie odgryzlam ale potem to poszlo: 1,5 godz skurczy bez przerwy i 10cm, maly mial problemy ze wstawieniem glowki, przekrecaly go troche, naciely ale i tak peklam, bo wlozyl raczke z glowka razem. Parlam pol godz, co drugi skurcz byl za slaby i tylko meczyl, ale poszlo szybko i mialam malego na brzuchu, nie wiedzialam co sie dzieje szczerze mowiac, nie pamietam prawie nic z tych ostatnich 2 godzin. Spadlo mi cisnienie do 80/40, krwawienie, lyzeczkowanie macicy, szycie (mimo znieczulenia czulam ) cala noc kontrola cisnienia i monitor podlaczony, antybiotyk, teraz anemia sie przyplatala, ale bylo warto, mimo bolu zrobilabym to dla Filipka jeszcze raz, zycie za niego oddam jak bedzie trzebamamy nawal, mam nadzieje, ze maly zacznie przybierac, w pon musze go skontrolowac w szpitalu, bo wazyl ponizej 3kg i za duzo spadl, zoltaczka mu nie mija przez to, trzymajcie kciuki, zebysmy nie zostali na oddziale... postaram sie przejrzec w miare mozliwosci co u was, ale narazie wybaczcie, ze bede rzadko zagladac ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- agnes przykro mi, ze musisz czekac |
|
|
|
#2334 |
|
Wtajemniczenie
|
muffinko - podziwiam wytrwałości i jeszcze raz gratuluję
dzielna z Ciebie dziewczyna! a teraz wracajcie do siebie, poprawiajcie wyniki i cieszcie się sobą odpoczywaj kochana! ja wstałam przed chwilą i niedługo zbieram się z Tżem do szpitala... coś czuję,że będzie ostro. 3majcie za Nas kciuki! jakby co napiszę do Patisi sms'a co i jak. no chyba,że mnie nie przyjmą na oddział, to sama Was o wszystkim poinformuję właśnie wróciłam ze szpitala! nie przyjęli mnie na oddział! jutro jak przyjdę z samego rana, to może lekarze podłącza mi kroplówkę, może nie!! no szlag mnie zaraz trafi
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-11-06 o 12:18 |
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinko śliczny synuś
Agnesuk kciuki trzymam!
|
#2337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zazdroszczę, że z rozwarciem 3cm ktoś zajął się Tobą i pomógł szybciej urodzić.. mi nie chcieli pomóc nawet jak miałam 4-5cm rozwarcia i czop mi odszedł A i jak mój synek miał żółtaczkę położna poleciła mi robić mu wodę z glukozą między karmieniami, żeby szybciej "wysikał" tą żółtaczkę z organizmu, coś takiego Buziaki dla Was ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Oby jutro Ci wywoływali poród, albo Oliwka sama zdecydowała się wyjść!
|
||
|
|
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem załamana
ehhh... przed chwila rozmawiałam z moją koleżanka, która załatwia mi opiekę w szpitalu na jutro i była w wielkim szoku, że po moim przyjściu nie zrobili mi zapisu ktg, ani nikt mnie nie zbadał. jutro na oddziale będzie jej znajomy lekarz do którego mam się stawić i powiedzieć,że położne się mną nie zajęły. położne będa jutro ustawione do porządku po mojej rozmowie z Nim
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje. To radykalne zeby potraktowac tak kobiete w zaawansowanej ciazy, taki jest system w Polsce... |
|
|
|
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

**

żeby @ nie przyszła!!
no tego jeszcze nie było... 

Dzisiaj wyszlismy, ale maly nie przybiera i musze dokarmiac mm. bede miala chwile to napisze co i jak, obiecuje, tylko fotke mojego drobiazgu pokaze (dzis tylko 2715g)

) cala noc kontrola cisnienia i monitor podlaczony, antybiotyk, teraz anemia sie przyplatala, ale bylo warto, mimo bolu zrobilabym to dla Filipka jeszcze raz, zycie za niego oddam jak bedzie trzeba