|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
pierwsze usg z badaniem bioderek wykonuje się do 6 tygodnia życia,
u nas była wizyta i usg od razu i wszystko ok Brida |
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Jasne.
Cytat:
Brzmi to dziwnie. Ja byłam w poradni u ortopedy i badanie "ręczne" nie wykazało żadnych problemów, ale w USG wyszło, że jedna panewka jeszcze nie była dość wykształcona i zalecił szerokie pieluchowanie. "Na oko" by do tego nie doszedł. |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ubierania to ja pajace traktuję jako piżamkę i mała w nich tylko śpi. W ciągu dnia zakładamy albo bodziaka z długim + spodenki/rajstopki, czasem iakaś sukienka na to, albo bodziak z krótkim+bluzeczka +spodenki (w sensie dresiki)
zaneta vit D dajemy do roku, a potem w sezonie jesień-zima
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-05 o 22:07 |
|
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo że się nie prężyła było widać że coś jej dolega, w pewnych momentach płakała płaczek takim na ból i też ma krostki. Podałam espumisan i pomogło. No i zrobiła koope to aż się uśmiechnęła. Możliwe, że jej coś dolega ![]() A swoją drogą beleriso z ryżem czekoladowe uwielbiam ![]() Cytat:
Zjadła położyłam ją a ona rękę do buzi i ją je, potem szukała czegoś co może wziąć do rączki, a to oznaka zabawy no i dałam jej moją rękę to gaworzyła,no ale w końcu zasnęła... I robię dokładnie to samo co Ty. Zje, potrzymam chwilę do pionu, położę, dam smoka i zasypia. Nie raz trzeba podać jej kilka razy smoka, ale zasypia Też się nie odzywam.Patik Beatko u mnie pajac tylko do spania i ewentualnie do lekarza.A ja uwielbiam ubierać jej rajstopki albo leginsy,zawsze kiedy je ściągam mówię " pupa do góry" to teraz mi robi mostki ![]() Makijaż - Ja teraz rzadko się maluję, ale miałam manie oglądania na youtube dziewczyny które pokazują jak się maluje różne cienie itd i właśnie tak jak agadus pisze, ważne są pędzle. Moja córka mnie zaskakuje. Poszła na spacer o 14stej i spała do 19stej !! ![]() Siostra mówi,że nawet ją przewijała na śpiąco, rośnie mi dziewuszka,aż czasem za nią nie nadążam
|
||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poratujcie...
Licytowałam książkę na allegro, parę godzin przed zakończeniem licytacji wysłałam prośbę o rezygnację ale chyba nie uwzględniono jej bo licytację wygrałam. Napisał mi gość w wiadomości, że do 11 listopada czeka na przelew. I teraz mam pytanie.. bo ja nowa w te klocki; Jakie będą konsekwencje jak nie zapłacę, nie kupię tej książki? |
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Lili, dostaniesz negatywa.
|
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
wystawi Ci negatywny komentarz, nic więcej,
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Co do witaminy D, to jeżeli podaję CEBIONMULTI to też muszę witaminę D ?w tym cebionmulti jest ta witaminka.
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szorstka skóra ulewanie chlustanie kolki (płacz 3 godzinny nie do opanowania) mleko na skazę tylko na receptę więc nie da się samemu a ja bym poszła do innego lekarza co do główki to jeśli to możliwe to kładź na drugiej, żeby wyrównać a z preferencją jednej strony też bym się udała do lekarza , może potrzebna jakaś rehabilitacja bo na stymulowanie zabawkami to jeszcze za małeusg-pierwsze trwało pół minuty ale teraz na tym drugim sprawdzaja jakies tam kości więc ja bym szła zrobić dla świętego spokoju dla męża dlaczego Ci nie pomaga??? przecież powinien Cię odciążyć po całym dniu, może pogadajcie spokojnie, powiedz mu co i jakmam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli to było kilak minut przed zakończeniem to lipa, bo generalnie allegrowicz mógł tego nie wykminić, ale jeżeli piszesz kilka godzin to mógł to zrobić spokojnie. W najgorszej sytuacji dostaniesz negatywa, ale zawsze możesz odp pod negatywem swoją wypowiedź - obronę, i dać mu też negatywa. Ja takim sposobem 1 negatywa mam
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od paru dni Lila przekręca się z pleców na brzuszek i co ją tylko położe to ona myk na brzuch, ale po jakimś czasie męczy się więc zaczyna marudzić i się denerwować, to ja ją przekręcam z powrotem ale ona od razu się przekręca na brzuch.. i zaraz się denerwuje... i tak w kółko..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przybiera na wadzę ?! Jeżeli przybiera nie martwiłabym się tym, moja Emi potrafi ulać nawet godzinę po jedzeniu tak, że cala jest mokra,do tego ulewa serkiem. Zielone kupy na MM nie wiem czym są spowodowane ![]() Czy od tych 3 dni zmieniałaś coś? te mleko ? Nie zmieniaj mleka na własną rękę, tym bardziej że ma jakieś zielone koopy, bo potem będzie jeszcze gorzej to co powiesz lekarzowi, że zmieniłaś sobie o tak mleko? Może spróbuj podać te kropelki i obserwuj. Podasz po zjedzeniu,nawet jak uleje ale zobaczysz po natępnym papaniu co będzie, albo później bo nie wiem jak szybko te krople działają. Co do Tż u mnie był by FOCH i za każde pytanie które by do mnie zadawał, była by odp " idź sobie do kolegów" i koniec, bo wiem że przyszła by koza do woza, ale foch by był. I zaparlabym sie sama w sobie i robiłabym wszystko nawet jak by chciał pomóc. |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie doczytałam, ale chyba Telik ma to samo z ortopedą co ja ![]() A ja tam zaufałam lekarce. Kobieta ma już pewnie z 20 lat praktyki, niejedno dziecko widziała i właśnie mówiła, że USG robi się jak jest podejrzenie nieprawidłowości albo gdy w przychodni (prywatnej) nie ma ortopedy dziecięcego. Byłam na Pl. Hallera - sama tam chodziłam jako dziecko, bo obok mieszkałam. Pani doktor doradziła też zamiast rozleniwiającego masażu takie pulsacyjne pobudzanie mięśni brzuszka do pracy, które usprawni przepychanie ![]() He he... to idę zobaczyć co to Play..cuś |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Chyba jednak wezmę i kupię tą książke. Ja to taka głupia jestem Bo było 9,9 Ja dałam niewiele więcej a rano patrzę a tam 26zł, to odruchowo przebiłam na 27zł i teraz + koszt przesyłki to książka wychodzi cenowo jak w empiku, a myślałam że uda się taniej. A wiecie co? Jeszcze chciałam napisać jak to mój Radzik dzisiaj leżąc na brzuszku nóżkami przebierał. Tak to robił intensywnie, że parę razy stanął na nogach! Tak jakby koci grzbiet robił! Czy to normalne jest? Pozwalać mu na to? Idę spać. Kolorowych snów, żeby nam dzieciaczki pospać dały i tylko jedną pobudkę miały |
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuu to niedobrze, Zuzinka daje mamuśce popalić. oby Wam minęło ![]() Ja nie jadłam tych białych michałków, nawet nie wiedziałam że takie są, muszę obadać bo te zwykłe to pychota mhmm
|
|
#3766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ps. kup tę książkę, szkoda za takie głupstwo dostać negatywa Jaaaa mam PMS a nie PSM -> literówka Dopiero jak Youyou zacytowała, to spojrzałam, że coś mi tam nie pasuje z literkami.
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno w cebionie jest za mało De. Nie znam się. W poniedziałek idę do innego pediatry, zobaczę co on wykmini. A winko? bodajże verso..pierwszy raz piłam, na chrzciny takie kupiłam, za 17 zł. Nic szczególnego, ale fajny posmak ma. Semi-sweet. Lili jaką książkę kupiłaś? czuję niedosyt w czytaniu książek. Pożyczyłam od mamy dwie i leżą..nie mam kiedy. Brida ja bym poszła na usg. Dla świętego spokoju, Na oko trudno wszystko dokładnie sprawdzić.. My mamy kontrolę 15tego, boję się..bo szczerze nie przykładam się bardzo do zalecanego ćwiczenia....głupia p***ze mnie. Tż mówisz nie rwie się do opieki.. ![]() ![]() A, nie pisałam Wam że Sara od jakiegoś czasu nie ulewa. To..dobranoc
|
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kładę ja na brzuszek, a ona ręcę prostuje dupę do góry i kolana do siebie ciągnie ![]() Cytat:
Ja idę w czwartek to się też dowiem, ale jak Ty masz możliwość szybciej to daj znać ![]() Dobrze, że Sara nie ulewa. Ja czekam na ten dzień jak na zbawienie, bo nie raz 3 razy ją przebieram, bo tak się ochlasta. Bioderka - powiem Wam,że jak leżałam jeszcze w Szpitalu to szłam z wszystkimi mamusiami na USG bioderek i nie każda z Nas dostała nakaz aby zrobić kontrolę co mnie zdziwiło bo wydawało mi się, że każde dziecko to przechodzi a tu się okazuje, że nie. Pamiętam, że może na 10 bab musiały iść 4-5. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3770 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiecie, że ja nie znam dokładnej wagi urodzeniowej - mam wpisane 3750, ale już następnego dnia było 3400 i lekarka stwierdziła, że musieli się pomylić przy pierwszym ważeniu pourodzeniowym,bo nie powinien tyle spaść przez kilkanaście godzin. Po miesiącu było 4700, ale przez to, ze jest taki długi to ma tylko pućki na buzi a resztę chudziutką. Cytat:
No właśnie. Są dni, że każdy a są takie że wszystko ok. Dziubek a te bóle brzucha to regularnie mieliście ? |
||
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Brida u nas kupy były plastelinowate po zwykłym mleku. Może spróbuj mleka ha może coś pomoże. Na pepti albo Nutramigen musisz miec recepte. Ja jak powiedziałam pediatrze, ze Agata chlusta (nie ulewała serkiem, nie leciało stróżką, tylko był wymiot) od razu dała Pepti.
Moja córa tez preferowała jedną stronę, pediatra stwierdziła, ze to rozwojowe, ale dała skierowanie do fizjoterapeuty, zeby zerknął fachowym okiem i okazało się, ze ma niewielką asymetrie, robmimy jedno dwu minutowe ćw. 3 razy dziennie i po miesiącu Agul pięknie kręcił łepkiem. Moze tez popros o skierowanie. |
|
|
|
#3772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zarówno pierwsze pudełko jak i kupione na wagę w Biedronce Może dlatego nadal ubrania ciążowe są jedynymi w jakie się mieszczę? ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Żanetka na mojego nie działają fochy. Zacina się jeszcze bardziej. A w tym przypadku najgorsze jest to, że on naprawdę nie rozumie o co mi chodzi, w czym problem i w ogóle... |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Ja tak dzisiaj na moment popatrzeć co u was ciekawego i zmykam spać Nasz szkrab nas podpuścił ze spaniem od 21 do 5 i niestety ale uskutecznia jednak spanie: 21-2, 2.15-5, 6-8 Ale i tak go kocham nad życie Ale przyjęła się zmiana mleka bez żadnych problemów
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
epiej
Cytat:
kuźwa wózek mi poszedł z przed nosa
|
|
|
|
|
#3776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Pediatra mówiła, że 250g to świetny wynik dla dzieci karmionych UU.A co do wieku, to niewiele młodsza Malwinka-jeden dzień . Oby Tymek przyjął tą pierwszą dawkę, bo jak tak dalej pójdzie, to do 18. urodzin się nie wyrobicie .Cytat:
? Ale Cię osaczyłam pytaniami .Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#3777 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On w dzień prawie wcale nie śpi Co najwyżej na spacerze się zdrzemnie i w samochodzie, jesli akurat gdzieś jedziemy. A tak to cały czas chce gadać i śmiać się ![]() I powodzenia jutro na basenie ![]() Cytat:
Bo mnie straszą, że zmimą na basen to wręcz zabójstwo dla takiego malucha, a ja sie upieram że i tak pójdę ![]() Cytat:
![]() No to lepiej nie próbuj, jak do tej pory nie poznałaś tego smaku Bo będziesz sobie potem w brodę pluć ![]() Cytat:
A tej uczelni to trochę ... współczuję; )Cytat:
Cytat:
I zła na siebie za to jestem, bo w ciąży nakupiłam ich całą masę, a innych ciuszków prawie wcale. Bo na wszystkich forach wszystkie mamy mówią zgodnie że tylko body + półśpiochy. A ja ich nie lubię i koniec. I nie używam. I mam po kilka sztuk każdego rozmiaru, które leżą nigdy nie użyte, a Tymek już z nich wyrósł. Za to kocham pajace!!! Na dzień, na noc, na każdą okazję ![]() Cytat:
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Radziu
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak sobie żartujemy bo to już przegięcie...
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku moim zdaniem tak. Bo w sumie dostałam dwa słoiczki i soczek i kupony na 20% rabatu na sporo przedmiotów hippa. No i oprócz jakiś maili nic mi nie przychodzi
A widzisz ja bodziaki kocham, pajacy nie znosze, choć lubie takie bez stópeki moje dziecie śpi wtedy bez skarpet z gołymi stópkami. Jakbym mała więcej to byśmy mogły zrobć wymianke![]() Da Karo Kawka jest w muzeum zabawek na placu wolności. A wywiad był dziś na TVP Kielce Dziewczyny będą też próbować zorganizować jakieś spotkanie z pediatrą itd. we wtorek to bedzie zwykle spotkanie przy kawce ![]() Marino najtaniej jest w Rosmanie. Dziękuje w imieniu Agatki Jutro bedzie miec maminą zupkę, zobaczymy jak jej pójdzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

no i dałam jej moją rękę to gaworzyła,

coraz bardziej mnie ciągnie...
bo na stymulowanie zabawkami to jeszcze za małe
dlaczego Ci nie pomaga??? przecież powinien Cię odciążyć po całym dniu, może pogadajcie spokojnie, powiedz mu co i jak

Tymuś wczoraj na tej naszej nowej wadze ważył 4930
? Ale Cię osaczyłam pytaniami 
zębole