|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II
a gdzie tego badziewia natankowałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3782 |
Rozeznanie
|
kiedys to byla stacja "prem", niedawno ja zmienili i wg google maps jest to "orlen" czyli powinno byc paliwo ok, ale nie jestem do konca pewna ze bylo ok..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3783 |
Zakorzenienie
|
podaj dokładniejsze namiary, spróbuje się zapytać znajomego z okolic jakie masz wpisane, o opinię o tej stacji, które są ok i których unikać.
Jest też stronka "stacje benzynowe" gdzie oprócz cen paliwa na poszczególnych stacjach są opinie o nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3784 |
Rozeznanie
|
ta stacja na ktorej tankowalam miesci sie na ul. polnej 10 w toruniu , "orlen"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3785 |
Zakorzenienie
|
![]() Miałam dziś pierwszą kontrolę. Rano jadę do pracy, mgła jak mleko, nic nie widać a tu panowie policjanci mają akcję Trzeźwość i po kolei każdego kierowcę sprawdzali. Pierwszy raz dmuchałam ![]()
![]() |
#3786 | ||
Zakorzenienie
|
Ja jak dziś wracałam z pracy, to mijałam 2 patrole... stały może ok półtora km od siebie... ale ode mnie nic nie chcieli
![]() ale mi trochę przeszkadzali bo akurat dzisiaj miałam TAKĄ ochotę szybko sobie pojeździć... niedługo jak spadnie śnieg to nie będzie już takich okazji... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3787 |
Raczkowanie
|
Ja tam ciągle czekam na swój pierwszy raz z kontrolą
![]() Kurczę, dzisiaj wracałam już po zmroku taką krętą strasznie trasą i ciemną, bo to w większości boczne drogi otoczone polami i lasami. Masakra normalnie, myślałam momentami, że nie dam rady, ale jakoś powoli poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3788 |
Przyczajenie
|
A mi minął właśnie drugi miesiąc samodzielnych dojazdów do pracy. Postępy jakieś tam są - nie mam już tak wielkiego stresu, choć nie powiem, bym całkowicie wyluzowała. Codziennie w drodze inne sytuacje/przeszkody, więc nawet nie ma szans wpaść w rutynę. Większych wpadek póki co nie było, nikt mnie jeszcze nie obtrąbił, więc nie jest tak źle
![]() Dość ciężko jechało mi się dziś rano - najpierw pod domem walka z mrozem, potem jazda w gęstej mgle przez moją miejscowość, a zaraz potem na autostradzie ostre słońce świecące od tyłu samochodu w lusterka. Cieszę się za to, że jesień w tym roku całkiem fajna, tylko kilka deszczowych dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
Tak, jesień w tym roku wyjątkowo łaskawa jeśli chodzi o pogodę i dobrze. Nienawidzę jeździć w deszczu, gdy jest ciemno i ślisko, bo liście leżą na drodze.
Za to te mgły to straszne utrapienie, wczoraj właśnie nad ranem w mojej okolicy był śmiertelny wypadek przez mgłę. Jechałam i policja kierowała na objazdy a kawałek dalej właśnie sprawdzali trzeźwość. W ogóle to myślałam, że nie trafię na skrzyżowaniu w objazd przez tę mgłę ![]()
![]() |
#3790 |
Raczkowanie
|
Ja się dzisiaj przesiadłam w autobus i powiem wam, że to taka mila odmiana jak raz na jakiś czas ktoś inny prowadzi i nie trzeba się na drodze skupiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3791 |
Zadomowienie
|
Miła odmiana? :P no wiesz
![]() Ja jak musze dreptac na tramwaj to jestem chora ![]() Ale ogolnie to strasznie nerwowa sie zrobilam ostatnio ![]() (przepraszam za brak polskich znakow,ale cos mi sie z klawiatura stalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3792 | ||
Zakorzenienie
|
Jully, no co Ty piszesz
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3793 |
Rozeznanie
|
Nie no czasami trzeba się przesiąść na autobus
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
a dla mnie autobus to przykra konieczność (jesli już muszę oczywiście).
![]() |
#3795 |
Zakorzenienie
|
Ja też niedawno jechałam autobusem
![]() ![]() U mnie dzisiaj okropna mgła znów. Prawie nic nie było widać. Ale oczywiście na jednej prostej jakiś idiota z przeciwka musiał wyprzedzać i leciał prosto na mnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Raczkowanie
|
A ja tam lubię od czasu do czasu autobusem sie przejechać, a swoje autko tez kocham
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tej zimy ilość śniegu mam w nosie ![]()
![]() |
![]() |
#3798 |
Rozeznanie
|
dobrze masz
![]() ja juz sie boje zimy, do tego stopnia , ze sprawdzam prognozy pogody dlugoterminowe, bo jak mnie zasypie w tej mojej dziurze to nie dojade do pracy. a o autobusie to moge tylko pomarzyc w naszej miejscowosci w zeszla zime wszyscy zostawiali swoje auta przy szosie (ja mam jakies 200 metrow do szosy) , ale jak nie odsnieza to i tak nie ma szans na dojazd do pracy.. a nie usmiecha mi sie brnac w zaspach z dzieckiem i zakupami na rekach o 5 tej rano |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3799 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3800 | ||
Zakorzenienie
|
To podobnie jak ja. Autobus jest dla mnie ostatecznością... która zresztą też kosztuje. A poza tym autobus nie dowozi od drzwi do drzwi, więc gdyby już porównywać, to do ceny autobusu trzeba by było dodać opłatę za taxówkę
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3801 |
Przyczajenie
|
A na Śląsku dziś jakiś dziwny dzień - wypadek za wypadkiem, kierowcy jacyś nerwowi. Może biomet niekorzystny?
Co do autobusu - nigdy nie narzekałam specjalnie na dojazdy, nawet fajnie posłuchać muzyki, poczytać książkę (gdy jest miejsce siedzące ![]() Za to właśnie dziś, gdy rano nie mogłam wygramolić się z domu, myślałam, jaka to wygoda, że nie jestem uzależniona od godzin odjazdu autobusów i mały poślizg czasowy z samochodem to nic wielkiego. Dziś spóźniłabym się na przystanek na bank . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3802 |
Zadomowienie
|
No ja to już w ogóle z domu wygrzebać się nie mogę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
Ja mam właśnie autobusem dobry dojazd do pracy. Więc zimą jak pogoda niepewna, błoto pośniegowe na drodze i sypie mocno to wolę się przesiąść do MPK.
Może jestem przewrażliwiona, ale to właśnie rok temu przy ataku zimy jeden tir wpadł w poślizg, zablokował moją drogę do pracy na 4 godziny i dobrze, że pojechałam wtedy autobusem a nie autem, bo również mogłabym się gdzieś zakopać. To była moja pierwsza zima za kółkiem, więc tym bardziej doświadczenie w takiej jeździe miałam zerowe.
![]() |
#3804 |
Raczkowanie
|
Mnie w tym roku czeka pierwsza zima za kółkiem i powiem szczerze, że nie jest to zbyt przyjemna perspektywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dawno się nie odzywałam.... Ja do pracy chodzę pieszo - mam 3 minutki ![]() ![]() ![]() Pamiętam jak kiedyś na ciuchowe zakupy jeździłam do większego miasta autobusem...to już na samą myśl o podróży było mi niedobrze (40km) i całą drogę fatalnie się czułam...a teraz autkiem to sama przyjemność ![]() Co do zimy, to u mnie na szczęście nie ma śniegu i warunki są dobre jak i cały rok... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy zdałaś egzamin? Ja 8 września tego roku. Już się boję, jak wyrobie pomiędzy zaspami, mój brat jeździ wiele lat i mówi mi że do tygodnia czasu i jest człowiek przyzwyczajony do zimowej jazdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze zimą jest jedno (oczywiście jeśli jest duuuuużo śniegu) - brak miejsc parkingowych. Każdy męczy się, odkopuje swój samochód, umożliwia sobie wyjazd... a za chwilę miejsce zastawione jest przez jakiegoś cwaniaczka. I trzeba szukać innego, bo te "zakopane" zastawione" są przez tych, co wybrali komunikację miejską.
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
Podobno dziś na północy kraju miały być przelotne opady deszczu ze śniegiem
![]() Na 16-dniowej prognozie TVN do prawie końca miesiąca nie zapowiadają opadów. Ba, ma się ocieplić do 11 stopni ![]() EDIT: Znalazłam właśnie jak będzie wyglądał nowy egzamin na prawo jazdy. Pod tym linkiem jest, ale mi po 2 pytaniu się zawiesza ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-11-14 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zimą temperatury oscylują koło 0...rzadko się zdarza, żeby było poniżej ![]() też znalazłam dziś na wirtualnej tego linka, ale mi sie nie otwiera...chciałam sobie sprawdzić ile bym miała błędów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3810 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Długo mnie tu nie było i widzę, że dużo nowych Amatorek sie pojawiło
![]() ![]() Pojawiłam się tu w związku z pewnym problemem. Otóż jechałam dzisiaj do pracy skrótem, na którym jest ograniczenie do 40 km/h. Na przeciwko jechala wywrotka, która wyprzedzała eLkę, przy tym wyprzedzaniu miała jakieś 70 km / h prędkości. Spod jej koła z wielką siłą uderzył kamień, prosto w szybę mojego samochodu. Szyba pękla - obecnie jest to gwiazdka ale pewnie pójdzie dalej. wszystko działo sie tak szybko, a wywrotka jadąc z dużą prędkością szybko sie oddaliła, na tyle, że nie byłam w stanie zobaczyć jej rejestracji. Potem jechało kilka kolejnych wywrotek prawdopodobnie z tej samej firmy (znajdującej się niedaleko mojej firmy). Mam za mało danych i szczegółów żerby coś z tym zrobić. Nienawidzę takich sytuacji - mam AC wykupione ale skoro to nie była moja wina to dlaczego mam tracić zniżki. Czuję sie totalnie bezsilnie. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.