|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Podziel się patentem ![]() Cytat:
*** Kiepsko się czuję od rana, boli mnie głowa, jakoś mi się kręci Kupiłam układankę Quercetti, ale tę tańszą, bez walizki.
|
|
|
#4382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że Czeko ma racje z tym pajacykiem polarowym Mój jak mu zimno to sam się przykrywa przez sen po uszy lubi ciepło, po mamusi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesli zaś chodzi o naleśniki... W wolnej chwili wrzuciłabyś do przepisowni jak robisz te farsze ![]() idę uśpić dziecko... Jolu a mierzyłaś sobie ciśnienie? |
|||
|
|
|
#4383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wiesz że mnie już tak cmi parę dni ![]() Cytat:
mi pomogła Diana ![]() co do naleśników to naprawdę łątwizna, robię bo proste ![]() oczywiście wrzucę przepisy
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
nie uwierzycie......moje dziecko zasnelo ogladajac Georga
![]() wczoraj tez miala drzemke, bawila sie i nagle polozyla sie na lozku i odjazd-potem musialam ja budzic jak na te urodziny jechalismy Cytat:
![]() ja mialam dzisiaj tortile na obiad a chodzi za mna pizza juz tak daaaaawno nie jadlam i malz ma przywiezc
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko,no moje dzieci to susełki...Blanka śpi i je,czasem chwilę ją potulę a ona już ma odlot śpi.Czasem obserwuję ją w przelocie i widzę że leży i czuwa,dopiero jak głód ja przyciśnie to płacze.
Cass, no obiecałaś mi że będziesz wpadać częściej ![]() W temacie kupki nie pomogę U nas co pielucha to kupa.Maja,ale zaszalałaś, aż mi ślinianki zaczęły pracować. My dziś obiad mieliśmy z działu "dania gotowe" Taka pogoda była że już rano zapowiedziałam że obiadu nie będzie ![]() Wczoraj tak nam dzień zleciał i ona tak spała że spacer Blanke ominął.Jak mogłabym wyjść to już słonka nie było i chłodno,i ja sama zmarznięta bo jeszcze w balerinkach pomykam a z Laurą byłam długo. Dziś zaliczyliśmy spacer i place zabaw.Mąż zakupów narobił i już obiad w połowie mam gotowy na jutro i jeszcze tarte z kurczakiem zrobię bo znajomi mają wpaść popołudniu.Ach..jaka jestem szczęśliwa że mam swoje wymarzone 2 dziewczynki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Dziekuje za miłe przywitanie I za wszystkie miłe słowa ), obiad codziennie ugotowany i nawet spacer zaliczony. Wpadłam na chwilke korzystając z okazji, ze TŻ-ta nie ma jeszcze w domu. Pojechał dzisiaj do Poznania, pozałatwiac sprawy w firmie. Dzwonił do mnie, ze w Auchanie jest promocja na wszystkie ubranka i buciki dla dzieci -50%. Ale nic szczegolnego nie kupił bo jak twierdzi nie ma gustu i sie nie zna (poza kilkoma parami rajstopek dla dzieci, za sztuke wyszło cos ok 4-5 zł, i Kubie kupił ponoc bardzo fajne trzewiczki na jesien i wiosne za 20 zł). Dzisiaj był piękny dzien, wyciagnełam Kube na spacer po długich namowach. Nie wiem co sie z nim dzieje, kumple go wołają a on woli w domu siedziec. Dzisiaj jakims cudem w miare szybko pozwolił sie ubrac. Blanka zaraz jak tylko wkładam ją do wozka usypia i dziecka nie ma ![]() Jestem przeszczesliwa bo ostatniej nocy jadła tylko z piersi i spała po 4 godziny (czyli mleczka jej wystarczyło) Musze ją pochwalic bo ładnie przesypia nocki. (ok. 20.30 usypia, budzi sie na jedzonko ok 1, spi do 5, znow jedzonko i spi do 7-8). Po kąpieli, i innych zabiegach pielęgnacyjnych, gasze swiatło w pokoju, włączam nocną lampkę, daję cycucha (widac, ze juz czeka zniecierpliwiona bo jak tylko sie do niej przysuwam to od razu łapie brodawke i ciumka tak słodko mrucząc). ![]() Może dlatego tak jest bo Kuby nie karmiłam a bardzo chciałam. A teraz moge poczuc tą maksymalną bliskosc ze swoim dzieckiem. Kasiu, jakie mleczko dalesz Blance? Bebiko? Do mam ktore karmiły piersią - czy kupki moga byc co 3-5 dni? Miałyscie tak?
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Cass pierwszą puszkę bebilon pila jako kontynuacje ze szpitala, a teraz po wizycie położnej przeszłam na bebiko.
Ja dopiero po kąpieli,bo od 16spała i spała. Idę na tv
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4388 |
|
Ola-Unhola
|
Dziekuję Dziewczynki
![]() Cass, u nas kupy były codziennie po cycy, ale jak dzieci był starsze to np. u Bartka zdarzyło sie 10 dni bez. U Antolka, tez chyba była jakas dłuższa przerwa. Zreszta On ogólnei ma problemy, bo czesto ma zatwardzenie ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Halo, co jest???? Taka cisza... Kiedy nastepny watek???
|
#4389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nic, zapytam w czwartek pediatrę. Ja juz uciekam spac. Jutro wybieramy sie na nauki przed chrzcinami, mama zostanie z dziecmi. Dobranoc
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laura na bebiko wyrosła...btw 17kg ma to i Blania na tym będzie.
|
|
|
|
#4391 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Bartek ma 8,5 roku ma 25 kg
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja chyba tez chcialabym druga dziewczynke ![]() chyba łakomczuszek z Laury
|
#4393 |
|
Ola-Unhola
|
Chcieć to sobie można
![]() Heheh, ale ma nadzieję na trzecia dziołche
|
#4394 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam jakieś 10 stron, uf ![]() Kasia - gratuluję raz jeszcze, Blaneczka - sama słodycz Unholy - winszuję piąteczki ![]() Cytat:
, ale gdyby to absolutnie nie sprawiło Ci kłopotu i kupiłabyś przy okazji... Przejrzę stronę , więc chętnie wypróbowałabym te mydełka.Cytat:
W empiku, ale też w Matrasie Będzie siedziało w domu ![]() Cytat:
~~~~~~~~ Pewnie będą mi się śnić naleśniki Mayahy ![]() Dobrej nocy .
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
dziecko nie daje mi pisać... chciałam się przywitać i zyczyć Wam miłęj niedzieli ![]() Cytat:
dajesz mi wiare w to, że i ja sobie dam rade ![]() powiem Ci, że też czekam na to z niecierpliwością Karmiłam Przemka i to naprawdę jest cudowne, ta bliskość... Przemcia karmiłam tylko 4 miesiące... ale ddrugiego bejbika bede mogła pokarmić dłużej bo będę miała dłuższy urlop macierzyński ![]() Ja tak przez mgłe kojarze, że kupa była na początku ze 3 x dziennie... taka jajecznica... przynajmniej dokóki nie zaczęliśmy wprowadzać normalnego jedzenia...Ale każde dziecko to inny egzemplarz więc może Blanka tak po prostu ma... czytałam też (tak mi się zdaje), że jest taka możliwość, żeby pokarm wchłonął się cały
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cass mysle ze nie masz się czym martwić,chrześniaczka męża też robił kupkę raz na parę dni i lekarz mówił że to normalne Cass i Katarzynko ale przyjemnie czyta się o waszych dziewczynkach (też chcę córeczkę!![]() Miłej niedzieli!
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytaj sobie na spokojnie, a ja bardzo chętnie Ci kupię
|
|
|
#4398 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam weny na pisanie ostatnio cos a dzis mam kaca, popilam z kolezankami wczoraj jak mi sie nie chce isc do kosciola aaaaaaaaaaaa
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Dzisiaj piekna pogoda wiec trzeba korzystac ![]() od kilku dni masakrycznie boli mnie glowa -zatoki ![]() milego dnia
|
#4400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a na dziś planuję schabowe z pieczarkami i serem...ziemniaczki i suróweczkę ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Jakie? ![]() Cytat:
pierwszy raz od czasów niemowlęcych![]() o cholipa...ładnie... musze też zważyć Zu bo ręce czują że coraz cięższa ![]() Cytat:
Cass super sobie radzisz i masz wspaniałe dzieciWpadłam na chwilę...weekend przecudowny...aż żal ze się kończy...teraz mamy przerwę bo "w" także Gość pojechał załatwić parę rzeczy, Zu na spacerze a ja zaraz zabieram się za obiadMiłej niedzieli...i do wieczora
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-06 o 11:24 |
||||
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
milej niedzieli Unholy, gratuluje serdecznie Gorgulku, ciesze sie, ze niania coreczce przypadla do gustu Katarzynko, Cass, jak milo czytac, co u was slychac. Ciesze sie, ze wszystko Wam sie tak pieknie uklada.
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie mierzyłam, bo i tak nie wiem, jakie jest dobre ![]() Taką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Podoba się Wam taka torebka?
|
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może być niskie ciśnienie na zewnątrz...na mnie działa niestety...od razu mnie głowa boli a teraz taka dziwaczna pogoda więc też tak może być najważniejsze że dziś już Tobie lepiej![]() super ciekawi mnie jak mu się spodoba![]() Zu oczarowana Gościem...wystarczy że pójdzie do łazienki to już go szuka i woła wczoraj tak szaleli że padła...no i o dziwo nic a nic sie nie wstydziła...zaskoczyli oboje po chyba 5 minutachPóźniej więcej opowiem ![]() Oglądam przepis na życie...w między czasie klecę obiad...Zu jeszcze nie wróciła będę wpadać---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Ja sobie chyba TAKĄ zamówię...fajna?
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam pod choinkę ![]() ![]() Jak mnie wkurza zachowanie tej Anki , wszyscy się zajmują jej dzieckiem, oprócz niej ![]() ![]() Mnie się takie właśnie nie podobają ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Jeszcze nad taką myślę, potrzebuję jedną w kolorze camel, drugą czerwoną.
|
|
|
#4405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też bym chciała 2 dziewczynki ![]() Cytat:
![]() żeby mi taka Blanka się udała ![]() ![]() wow, nieźle ![]() a ja myslałam że Zuza dużo wazy /ok 13kg/ ale ona chyba niższa tyle że ma 2 koleznaki starsze o 2/3 m-ce i takie kruszynki że szok i Zuza przy nich nat aką dużą wygląda ![]() hehe ![]() poczestowałabym ale wszytskie zostały pochłonięte
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, obie torebki, które wkleiłaś mi się podobają
Twoja Karo już mniej, ale cena bardziej przystępna, więc warto się zastanowić
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za Gosc?
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Miramej mi Anka wydaje się wręcz wyrodną matką....
Torebka fajna , ale cena U nas na obiad dziś pulpeciki w sosie pieczarkowym, kapustka od teściowej i ogórki korniszone( dla Tomali oczywiście bez sosu)
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, pierwsza torebka podoba mi sie bardzo, druga mniej, ale tez ok.
Karo- wybacz, ale ta ktora pokazalas nie podoba mi sie wcale.
|
#4410 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() I jak, śniły się? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj lekko zmeczona (jednak Kasik ), ale już jest ok ![]() Zjedliśmy właśnie spaghetti. Na taki ssacy zołądek w sam raz ![]() Oj jak dobrze, ze jutro ie wstaję nigdzie Miłego wieczorku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

U nas co pielucha to kupa.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo znajomi mają wpaść popołudniu.

to i Blania na tym będzie.

, więc chętnie wypróbowałabym te mydełka.
. I wszystko jasne
dajesz mi wiare w to, że i ja sobie dam rade 
pierwszy raz od czasów niemowlęcych
NIE LUBIĘ TROLLI
, nie mierzyłam, bo i tak nie wiem, jakie jest dobre 
ciekawi mnie jak mu się spodoba