Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-05, 20:24   #1831
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:35   #1832
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ciasto zrobiłam dopiero dzisiaj bo wczoraj nam się z siostra odechciało ale poszłam na łatwiznę i zrobiłam z kupnym biszkoptem Oryginalnie powinien być biszkopt kakaowy. Jak sie ogarnę ze wszystkim to wrzuce przepis do klubu(już jeden mam zaległy..ups)...na razie tylko zdjęcie
mniam mniam

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dobranoc
słodkich snow

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:35   #1833
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
jestem mega zadowolona bo kupiliśmy dzisiaj wózek - 3 funkcyjny -koszt tej przyjemności 1500zł.
Bardzo ładny, a kolory to w też takie mamy upatrzone
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
I tak się zastanawiam czy zrobić zakupy na all czy na miejscu... u tego sprzedawcy r_p77 jest w sumie 90% tego co potrzebuję
Ja robiłąm sporo zakupów u tego sprzedawcy
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
pochwale się wam trochę
dostałam dziś pierścionek zaręczynowy
śliczny z 9 brylancikami

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
A jak kobieta decyduje się na poród w wodzie to oni mają takie siteczko i jak się kupkę strzeli do wody to oni to wyłowią
A co jak będzie rzadka
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:42   #1834
renata:)
Zadomowienie

MissZuzia też bym już pewnie nie kupowała(oprócz zaplanowanych rajstop i legginsów) gdyby nie ta konieczność wymiany swetra na cokolwiek innego, no cóż mój tż swoim marudzeniem zrobił mi prezent i mam fajną szarą sukienkę
mniej więcej taka ale ma inny dekolt i kieszonki po bokach.... http://moda.allegro.pl/ciazowa-sukie...896216254.html

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:57   #1835
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
MissZuzia też bym już pewnie nie kupowała(oprócz zaplanowanych rajstop i legginsów) gdyby nie ta konieczność wymiany swetra na cokolwiek innego, no cóż mój tż swoim marudzeniem zrobił mi prezent i mam fajną szarą sukienkę
mniej więcej taka ale ma inny dekolt i kieszonki po bokach.... http://moda.allegro.pl/ciazowa-sukie...896216254.html
fajna, w sumie po ciąży tez będzie się nadawała
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:25   #1836
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Kochane chciałam zameldować że piszę z mojego "nowego" lokum
Co wcale nie znaczy, że jest już skończone Postanowiliśmy już zamieszkać na wariata bo męczy nas już mieszkanie u moich teściów i brakuje nam swojego kąta.
Właśnie umyłam lodówkę i mam nakaz od tż godzinnej przerwy, więc leżę na nowym wyrze i odliczam czas, żeby zabrać się dalej do robótki Dookoła rozpierducha na maxa! Ale mocno wierze w to, że uda nam się to ogarnąć przez weekend

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
To nie wiem po co on mi to dał ja mam Rh +,a mąż AB + więc konfliktu nie będzie raczej.
No bez sensu, bo konflikt jest niemożliwy skoro masz rh+
Cytat:
pochwale się że dostaliśmy dzisiaj3 pudła rzeczy dla córeczki! pościele ochraniacze na łożeczko i kołyskę, butelki butki kombinezony kurteczki laktator i milion ciuszkówa w grudniu dostaniemy kołyskę karuzelkę i nie wiem co jeszczejutro będziemy segregowac z mężem

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kwiatek też ładny, ale mi nie będzie pasował
Ściany u mamy w pokoju są żółte, przemalowanie nie wchodzi w grę Więc różowy kwiatek na żółtej ścianie to
Ja ściany mam w kolorze "magnolia" a różowy kwiatek ładny ale mi też by nie pasował nie do ścian ale ogólnie do wystroju bo nie planuję wprowadzać różu, mam jakieś uprzedzenia, za dużo się chyba naogladałam przesadnie różowych pokoików dla dziewczynek. A po za tym uwielbiam zielony kolor

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Ach....jeszcze napiszę bo mnie to strasznie meczy.....siostra do mnie dzisiaj dzwoniła ze jej córa przyniosła ze szkoły wszy, wszyscy domownicy na szczęście nie załapali ale my tam wczoraj byliśmy i jak się okaże że ja dostałam to się chyba potnę Mam włosy prawie do pasa i nawet nie mam jak teraz sprawdzić....a oczywiście teraz to mnie już wszystko swędzi, nawet paznokcie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:38   #1837
mala_stopka
Zadomowienie

uffff nadrobiłam, ale tak trochę po łebkach...więc wybaczcie nie cytuję

padam już, dzisiaj byliśmy na imieninach szwagra i strasznie się wymęczyłam siedząc przy stole, brzucho mi się cały czas stawia i trochę boli....
ale przynajmniej dobre jedzonko było a Iga wybawiła się z ciociami

Agata gratuluję zaręczyn i pierścionek super

Kasik oby Cie nie dorwały wszy...

dobranoc
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 22:12   #1838
Mijus
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------
Ach....jeszcze napiszę bo mnie to strasznie meczy.....siostra do mnie dzisiaj dzwoniła ze jej córa przyniosła ze szkoły wszy, wszyscy domownicy na szczęście nie załapali ale my tam wczoraj byliśmy i jak się okaże że ja dostałam to się chyba potnę Mam włosy prawie do pasa i nawet nie mam jak teraz sprawdzić....a oczywiście teraz to mnie już wszystko swędzi, nawet paznokcie
O cholercia, myślałam, że tych gadzin już dawno nie ma na świecie!
Trzymam kciuki żeby Was nie dopadły!
Stary 2011-11-06, 06:18   #1839
Anulka_86
Raczkowanie

melduję się pierwsza
nie mogę jakoś spać... jak leże na boku to mnie potem udo boli... jak na wznak to coś ciągnie w brzuchu.Mąż oczywiście smacznie śpi i nawet się nie przejął, dlaczego wstaje.... to są faceci normalnie.
Aż sama się dobie dziwie aby zaczynać niedzielę o 7,00.
Teraz siedzę w łóżeczku i piję herbatkę, zjadłam już taką babeczkę z jabłkami w małej foremce.... i coś czuję ,że teraz będzie mi nie dobrze.
Co za dzień ...

pozdrawiam
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 07:01   #1840
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
melduję się pierwsza
nie mogę jakoś spać... jak leże na boku to mnie potem udo boli... jak na wznak to coś ciągnie w brzuchu.Mąż oczywiście smacznie śpi i nawet się nie przejął, dlaczego wstaje.... to są faceci normalnie.
Teraz siedzę w łóżeczku i piję herbatkę, zjadłam już taką babeczkę z jabłkami w małej foremce.... i coś czuję ,że teraz będzie mi nie dobrze.
Co za dzień ...

pozdrawiam
to witam w klubie ja tez nie spie od 6.30 bo pies nas tak budzi na sik a zauwazylam ze ostatnio moj maz udaje ze nie słyszy jak Tifi prosi i zawsze ja musze wstawaca potem juz nie moge zasnąc
Musze z nim rozmowe przeprowadzic, bo ja tez z przyjemnoscia polezałabym w ciepłym łózku Kiedys wstawalismy na zmiane a teraz to on udaje ze nic nie slyszy i nie widzi, a pies sie męczy wrr jak bedzie takie cyrki odstawiał z dzieckiem to normalnie go wywale

Ja tez w lozku siedze i cappucino pije
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 07:23   #1841
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
melduję się pierwsza
Co za dzień ...

pozdrawiam
ja miałam skurcze straszne nóg i drętwienia jak leżałam na boku a na wznak za długo się nie da bo właśnie jakoś brzuś dziwnie cągnie czy coś ale proszę o masaże i kupiłam termofor(jak rozgrzewam je to przestaje bolećmoże spróbuj? mój tez chrapie jeszcze pewnie jak wrócę z kościoła to dopiero wstanie
Cytat:

ja miałam wszy w przedszkolupoproś małża żeby wziął taki grzebień gęsty i popatrzył na skórę głowy...one nie łażą po włosach tylko właśnie po skórze od włosów(haha ale wytłumaczenie) teraz są takie środki że 2razy umyjesz jakimś świństwem i nie będzie ani jednej
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
to witam w klubie ja tez nie spie od 6.30 bo pies nas tak budzi na sik a zauwazylam ze ostatnio moj maz udaje ze nie słyszy jak Tifi prosi i zawsze ja musze wstawaca potem juz nie moge zasnąc
Musze z nim rozmowe przeprowadzic, bo ja tez z przyjemnoscia polezałabym w ciepłym łózku Kiedys wstawalismy na zmiane a teraz to on udaje ze nic nie slyszy i nie widzi, a pies sie męczy wrr jak bedzie takie cyrki odstawiał z dzieckiem to normalnie go wywale

Ja tez w lozku siedze i cappucino pije
no to ubić małża porządnie żeby się ogarnął! ja juz z psem na spacery nie chodzę bo nie daj Boże mnie pociągnie albo jakiś inny pies nas zaatakuje...
za to ja muszę ubić swojego bo wczoraj nawet palcem nie ruszył żeby posprzątaćwięc dzisiaj będzie to robiłjeszcze się mnie pyta po co sprzatac dzisiaj jak za tydzień też będzie brudno i tez trzeba bedzie sprzątaćno co za filozofia! trzeba go ogarnąć bo jak się mała urodzi to musi byc czyściutko

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 07:33   #1842
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

no to ubić małża porządnie żeby się ogarnął! ja juz z psem na spacery nie chodzę bo nie daj Boże mnie pociągnie albo jakiś inny pies nas zaatakuje...
za to ja muszę ubić swojego bo wczoraj nawet palcem nie ruszył żeby posprzątaćwięc dzisiaj będzie to robiłjeszcze się mnie pyta po co sprzatac dzisiaj jak za tydzień też będzie brudno i tez trzeba bedzie sprzątaćno co za filozofia! trzeba go ogarnąć bo jak się mała urodzi to musi byc czyściutko
tzn my mieszkamy w domku wiec rano tylko wypuszczamy psa na ogród, no ale jednak wstac trzeba i poczekac zeby go wpuscic a potem juz jestem obudzona na dobre i zasnac nie moge

a ze sie w domu sprzata to moj mąz zapomniał juz dawno nawet jak wyladowalam w szpitalu to sie specjalnie nie przejał bo nic nie pomaga. ehh ostatnio nie umiem sie z nim dogadac, mam wrazenie ze kazde z nas zyje w swoim świecie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 07:54   #1843
Zadomowienie

Haniula może z nim pogadaj od serca tak?wiesz faceci tez mają takie chwile przerażenia a nie umieją okazywac emocji....a jak nie pomoże to ubij!

Lilka już z nami!!

Stary 2011-11-06, 08:08   #1844
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Może zapytamy na wątku mam lutowo marcowych z zeszłego roku?Chyba, że u nas jest jakaś doświadczona w tym temacie mama?
O już jakaś mama się odezwała niżej

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dopadła mnie rwa kulszowa
Chyba któraś z was tez miała taki problem
Normalnie cięzko mi sie poruszać tak mi promieniuje na lewej nodze a do tego jeszcze te skurcze :/
Też to mam... Mnie to łapie, jak śpię :/ Ogólnie tylko w jedną nogę mi idzie. Mówiłam o tym lekarzowi, ale on powiedział mi tylko, że to dzidek gdzieś uciska i stąd ta rwa. Po ciąży będzie lepiej. Ale w sumie zauważyłam, że jak ćwiczę, to rzadziej pojawia się ból, więc to jest jakiś pomysł.

Cytat:
Napisane przez madziorek175 Pokaż wiadomość
Ja urodzilam corke w styczniu 2010r ale dluga ja w kombinezonie wozilam mimo tego ze mi zimno nie bylo jednak dziecko jest male lezy nieruchomo w wozku i szybko marznie
Dzięki za odpowiedź
A jako doświadczona mama może jeszcze mi odpowiesz na pytanie, jak często kupowałaś swojemu dziecko kurtki? Niby są przedziały rozmiarowe co 3 m-ce, ale chyba nikt nie kupuje dziecku kurtki na 3 m-ce. Rozumiem, że jak na następną zimę będę kupowała to w rozmiarze większym, żeby dzidek na koniec zimy jeszcze w nią wchodził, czyli na początek zimy będzie na niego ciut za duża. Dobrze myślę?

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Kropeczka
, a musisz już kupować tą kurteczkę? Nie wiadomo jaka będzie pogoda, jak długo będzie zimno, więc kurteczkę kupisz już jak się dzidzia urodzi - będziesz wtedy wiedziała jaki rozmiar
Nie muszę Przeglądałam tylko na allegro

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

padam już, dzisiaj byliśmy na imieninach szwagra i strasznie się wymęczyłam siedząc przy stole, brzucho mi się cały czas stawia i trochę boli....
ale przynajmniej dobre jedzonko było
Ja też po urodzinach chrześnicy byłam wymęczona strasznie i brzusio troszkę bolał chyba z przejedzenia, ale jedzonko było naprawdę super
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 09:43   #1845
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka hejka ja już u siebie w domku od rana było wielkie sprzątanie zmywanie zamiatanie itp a teraz odpoczywam i ryczę z bólu w poniedziałek idę do lekarza bo nie wytrzymam jeszcze troche i po ścianach będe chodzić wpierw problemy z cewką po tym pier...do...lo....nym antybiotyku a teraz jak od pewnego czasu przemywam się tamtum rosa popękała mi skóra niewiem jak to opisać ale : jak się zaczyna taki wzgórek przed łechtaczką to ten wzgórek od wewnątrz mam cały popękany jak bym się nożykiem pocieła lekko krwawi przy przemywaniu wygląda to tak jak bym siedziała w wannie z 10 godzin i się moczyła tak ta skóra jest już pomarszczona boli cholernie już mam dość tego wszystkiego ryczeć mi się chce już z bezsilności z bólu i niewiem czego jeszcze
jeżeli takie są uroki ciązy to ja dziękuje i już drugi raz w ciązy nie chce być teraz to powinnam isc i zaje...bać tego lekarza co mi te antybiotyki przepisał bez leków ochronnych buuuuuu

nie pamiętam która sie to pytała czym wyszywam bo nie zacytowałam ale tak robię normalnie łancuszkowym muliną mama mi przypomniała jak sie robi ten ścieg i tak sobie siedziałam dłubałam aż po 2 dniach się wprawiłam i teraz idzie jak tralalala wpadłam w taki trans że już trzeci rysunek zaczełam a mam jeszcze w zanadrzu 2 do zrobienia dla koleżanki która niedawno urodziła bliźniaki zrobię każdemu osobny rysunek z jego imieniem
MONIA ale Ty jesteś umęczona w tej ciąży. Współczuje Ci Kochana, ale już niedługo, dasz radę, jesteś silna babka. Leć jutro do lekarza, napewno coś poradzi. A Twoje dzieła wyszywane są naprawde piękne

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

kurcze z tym rozmiarem budki to fakt ale drąg wydaje mi się że jest wygodny....natomiast wizualnie o100razy bardziej podoba mi się mura...musze jeszcze pomyśleć w takim razie, czytałam opinie i nikt sie jakoś specjalnie nie skarżył(chyba 2 były tylko o tej budce)

a ja dzisiaj kupiłam sukienkę ciążową za75zła to dlatego że mojemu tż się sweter nie podobał i musiałam go na coś wymienić no i mam sukienkę

pochwale się że dostaliśmy dzisiaj3 pudła rzeczy dla córeczki! pościele ochraniacze na łożeczko i kołyskę, butelki butki kombinezony kurteczki laktator i milion ciuszkówa w grudniu dostaniemy kołyskę karuzelkę i nie wiem co jeszczejutro będziemy segregowac z mężem
Renata mój mąż też napalił się na tą murę, ja jakoś tak nie do końca, właśnie przez ten drąg i budkę, ale chyba nie dam rady wybić mu jej z głowy. Planujesz kupić murę 3 czy 4?
Gratuluję prezentów dla córeczki. Fajnie tak coś dostać. My musimy wszystko sami kompletować, a pieniędzy na to idzie, że uuufff.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Normalnie cięzko mi sie poruszać tak mi promieniuje na lewej nodze a do tego jeszcze te skurcze :/

uciekam spać jak jutro będzie lepiej to was nadrobię

dobranoc
Czubasek współczuje

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
A co jak będzie rzadka
No właśnie nie wiem, nie pytałam, nie chciałam drążyć tematu

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Niestety Kasik tutaj to też częsty problem w szkołach. Syn mojej szwagierki też to ciągle do domu przynosił. Niewyobrażalne a jednak. Niby taki kraj bogaty a ludzie to brudasy. Widziałam dużo zaniedbanych dzieci

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

no to mamy 33 tc.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:17   #1846
uska000
Zadomowienie

Witam sie ze szkoly... Mam juz dosv a to do5 trzeba siedziec: milego dnia

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:19   #1847
Zadomowienie

kropeczka jak mogłam jeszcze ćwiczyć to w ogóle nie miałam skurczy ale teraz już niestety nie mogę...ale potwierdzam skuteczność
nawojka mura 4 będzie i chyba czerwona bo tż się podoba, kupujecie w salonie czy przez internet? orientowałaś sie może czy trzeba czekać czy przychodza od razu?

Lilka już z nami!!

Stary 2011-11-06, 10:21   #1848
likas
Raczkowanie

Hej, hej w ten słoneczny dzień!
nadrobiłam ale tylko po łebkach, mama wczoraj robiła imieniny, tż miał w końcu wolna sobotę i jakoś nie było czasu

Dziś mam gości na obiedzie, koleżanka ma mi przywieźć tonę rzeczy dla małej i raczej dziś już nie zajrzę.
Chciałam się pożegnać na bliżej nieokreślony czas, jutro idę do szpitala i mam strasznego stresa. Ze względu na maluszka ale także na Alę, bo nie umiem jej powiedzieć kiedy wrócę.
Trzymajcie kciuki za małą i trzymajcie się cieplutko - i nie chorować mi tu !
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:27   #1849
bybella
Wtajemniczenie

witam mamusie

po wczorajszej wizycie u gina mam trochę taki niedosyt, wkurzył mnie lekarz swoim podejściem - odczułam, że się spieszył, bo masa pacjentek czekała i wizyta raz raz szybko szybko i nara, nie zdarzyłam się dzidziusiowi przypatrzeć na usg dobrze nawet a przyzwyczajona jestem, że zawsze było długo, bo w końcu prywatnie chodzę i nie małe pieniądze mu daję. akurat mały ssał kciuka ale na szczęście wszystko jest ok, wyniki badań mam wzorcowe, mały ładnie rośnie - ale ja niestety też - już 10 kg przytyłam troszke mnie brzuch pobolewa tak jak na okres - ale nie skomentował lekarz tego, pomacał i powiedział, że wszystko jest dobrze. mam jedynie małą infekcje i zapisał mi ginalgin.

echh któraś tam zdjęcie placka wstawiała i mi apetytu narobiła nooo nieładnie tak kusić

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Witam sie ze szkoly... Mam juz dosv a to do5 trzeba siedziec: milego dnia
uczyć się, a nie na wizaż wchodzić!

zmykam obiadek robić
Stary 2011-11-06, 10:28   #1850
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
magda1804
MartuNiunia ślicznie wygladasz z brzusiem.
Piekny dresik bedzie miala corcia

No wlasnie wiekszy brzusio w drugiej ciazy nie jest regułą mi w drugiej zaczał rosnac dopiero w 6miesiacu, a w pierwszej 3miesiacu poza tym jak narazie jest mniejszy

Dziękuję

Wiadomo na to nie ma reguł różnie to bywa, po mnie w pierwszej ciąży nie było widać właśnie do 6 miesiąca (chodziłam normalnie w swoich ciuchach do tego czasu), a teraz już w sierpniu miałam „mini brzuszek”, w całej ciąży przytyłam jakoś 12-13kg a teraz już mam na plusie 10/11kg … fakt, że ułożenie dziecka jest inne, wtedy miałam łożysko w tyle i synek był bardziej w stronę kręgosłupa, a teraz łożysko na ścianie przedniej i córeczka cała w brzuchu siedzi, no i jest większa od synka, on urodził się w 41 tygodniu i miał 2380g i 50cm… teraz jestem w 26 tyg, a córunia już jest z tych troszkę większych… ja zresztą też… każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:29   #1851
madziorek175
Raczkowanie

kropeczka moja mała chodziła 2 sezony w kurtce : ) niby pisze ze od 0-3 msc ale tak naprawde one sa o wiele wieksze :P w tamtym roku kupilam jej w lumkpu kurtke za 20 zl ale jest rewelacyjna i napewno na przyszly bedzie w niej smigac jeszcez :P zreszta mam do tej pory po niej ciuchy od malego i niektore do tej pory da sie jej ubrac :P
madziorek175 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:49   #1852
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
nadrobiłam ale tylko po łebkach, mama wczoraj robiła imieniny, tż miał w końcu wolna sobotę i jakoś nie było czasu

Dziś mam gości na obiedzie, koleżanka ma mi przywieźć tonę rzeczy dla małej i raczej dziś już nie zajrzę.
Chciałam się pożegnać na bliżej nieokreślony czas, jutro idę do szpitala i mam strasznego stresa. Ze względu na maluszka ale także na Alę, bo nie umiem jej powiedzieć kiedy wrócę.
za Ciebie i dzieci a mala na pewno będzie dzielna i da radę

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Wiadomo na to nie ma reguł różnie to bywa, po mnie w pierwszej ciąży nie było widać właśnie do 6 miesiąca (chodziłam normalnie w swoich ciuchach do tego czasu), a teraz już w sierpniu miałam „mini brzuszek”, w całej ciąży przytyłam jakoś 12-13kg a teraz już mam na plusie 10/11kg … fakt, że ułożenie dziecka jest inne, wtedy miałam łożysko w tyle i synek był bardziej w stronę kręgosłupa, a teraz łożysko na ścianie przedniej i córeczka cała w brzuchu siedzi, no i jest większa od synka, on urodził się w 41 tygodniu i miał 2380g i 50cm… teraz jestem w 26 tyg, a córunia już jest z tych troszkę większych… ja zresztą też… każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety
u mnie też potwierdziła się reguła że w drugiej ciąży szybciej widać brzuszek w pierwszej ciąży to też dopiero w 6 miesiącu mi brzuch zaczął wychodzić a teraz już w 3 miesiącu go było widać szok, ciekawi mnie tylko czy przytyję więcej bo na razie jest mniej więcej tak samo

A tak wogóle to witam Was w tą piękną słoneczną niedzielę
Stary 2011-11-06, 11:02   #1853
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
nawojka mura 4 będzie i chyba czerwona bo tż się podoba, kupujecie w salonie czy przez internet? orientowałaś sie może czy trzeba czekać czy przychodza od razu?
Renatko jakiś czas temu byliśmy w sklepie i była promocja na ten wózek, kosztował 500f gondola, spacerówka i fotelik i chyba były w tym jeszcze jakieś dodatki, juz nie pamiętam. Teraz wchodziliśmy na stronę tego sklepu i promocja się już skończyła, a wtedy było jeszcze za wcześnie żeby kupować. Porozglądamy się jeszcze po sklepach i porównamy czy nie taniej będzie przez internet. Co do czasu oczekiwania też dokładnie nie wiem, ale ja jestem zagranicą także może to być zupełnie inaczej niż w PL. Mąż się udał na brązowy, jedyne co mogę Ci powiedzieć to, że czerwony wygląda b ładnie a niebieski to taki szafirowy był w tym sklepie, nie podobał mi się ten kolor.
Stary 2011-11-06, 11:03   #1854
Angelika_26
Raczkowanie

Witam mamusie!
Byłam wczoraj z mężusiem i znajomymi w kinie na Wyjezdzie Integracyjnym, świetny film, uśmiałam sie strasznie. Ale nie o tym chce pisać, weszłam na tesco i kupiłam dwie rzeczy dla dzidzi. Muszę się pochwalić. :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0332.jpg (164,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0335.jpg (100,4 KB, 29 załadowań)
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:29   #1855
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Mmam podobne 2 tuniczki bo sa z pasem na dole ,że taka bombeczka powstaje.Mam morski zielony i czarny i jestem bardzo zadowolona

Cytat:

Trzymaj się maleńka ,będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
witam mamusie

po wczorajszej wizycie u gina mam trochę taki niedosyt, wkurzył mnie lekarz swoim podejściem - odczułam, że się spieszył, bo masa pacjentek czekała i wizyta raz raz szybko szybko i nara, nie zdarzyłam się dzidziusiowi przypatrzeć na usg dobrze nawet a przyzwyczajona jestem, że zawsze było długo, bo w końcu prywatnie chodzę i nie małe pieniądze mu daję. akurat mały ssał kciuka ale na szczęście wszystko jest ok, wyniki badań mam wzorcowe, mały ładnie rośnie - ale ja niestety też - już 10 kg przytyłam troszke mnie brzuch pobolewa tak jak na okres - ale nie skomentował lekarz tego, pomacał i powiedział, że wszystko jest dobrze. mam jedynie małą infekcje i zapisał mi ginalgin.

echh któraś tam zdjęcie placka wstawiała i mi apetytu narobiła nooo nieładnie tak kusić

uczyć się, a nie na wizaż wchodzić!

zmykam obiadek robić
Jak byłam w szpitalu w czwartek też moja mała tak słodko ssała sobiekciuk,później powiedziałam mężowi i sie zachwycałam i sie wkurzał bo też chciał zobaczyć.

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
Byłam wczoraj z mężusiem i znajomymi w kinie na Wyjezdzie Integracyjnym, świetny film, uśmiałam sie strasznie. Ale nie o tym chce pisać, weszłam na tesco i kupiłam dwie rzeczy dla dzidzi. Muszę się pochwalić. :P
Bardzo ładne te twoje zakupy dla dzidziolka
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:48   #1856
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Likas nie martw się, wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
witam mamusie

Bybella widać doktorek stawia na ilość, a nie na jakośćzgarnął swoje i dowidzenia. Dobrze, że z synkiem wszystko ok.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
słodkie
Stary 2011-11-06, 12:01   #1857
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
kropeczka jak mogłam jeszcze ćwiczyć to w ogóle nie miałam skurczy ale teraz już niestety nie mogę...ale potwierdzam skuteczność
Oj to współczuję Najgorsze jak za bardzo nie ma co zrobić, żeby złagodzić ból.

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby szybko Cię wypuścili ze szpitala i żeby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez madziorek175 Pokaż wiadomość
kropeczka moja mała chodziła 2 sezony w kurtce : ) niby pisze ze od 0-3 msc ale tak naprawde one sa o wiele wieksze :P w tamtym roku kupilam jej w lumkpu kurtke za 20 zl ale jest rewelacyjna i napewno na przyszly bedzie w niej smigac jeszcez :P zreszta mam do tej pory po niej ciuchy od malego i niektore do tej pory da sie jej ubrac :P
Dzięki za odpowiedź Myślę, że jak już urodzę, to wtedy nie będę już zadawała pytań dot. takich oczywistych rzeczy dla innych matek
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 12:23   #1858
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Kochane chciałam zameldować że piszę z mojego "nowego" lokum
Co wcale nie znaczy, że jest już skończone Postanowiliśmy już zamieszkać na wariata bo męczy nas już mieszkanie u moich teściów i brakuje nam swojego kąta.
Właśnie umyłam lodówkę i mam nakaz od tż godzinnej przerwy, więc leżę na nowym wyrze i odliczam czas, żeby zabrać się dalej do robótki Dookoła rozpierducha na maxa! Ale mocno wierze w to, że uda nam się to ogarnąć przez weekend

Zazdroszczę własnego "m"

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka hejka ja już u siebie w domku od rana było wielkie sprzątanie zmywanie zamiatanie itp a teraz odpoczywam i ryczę z bólu w poniedziałek idę do lekarza bo nie wytrzymam jeszcze troche i po ścianach będe chodzić wpierw problemy z cewką po tym pier...do...lo....nym antybiotyku a teraz jak od pewnego czasu przemywam się tamtum rosa popękała mi skóra niewiem jak to opisać ale : jak się zaczyna taki wzgórek przed łechtaczką to ten wzgórek od wewnątrz mam cały popękany jak bym się nożykiem pocieła lekko krwawi przy przemywaniu wygląda to tak jak bym siedziała w wannie z 10 godzin i się moczyła tak ta skóra jest już pomarszczona boli cholernie już mam dość tego wszystkiego ryczeć mi się chce już z bezsilności z bólu i niewiem czego jeszcze
jeżeli takie są uroki ciązy to ja dziękuje i już drugi raz w ciązy nie chce być teraz to powinnam isc i zaje...bać tego lekarza co mi te antybiotyki przepisał bez leków ochronnych buuuuuu
Bidulko

Cytat:
a ja dzisiaj kupiłam sukienkę ciążową za75zła to dlatego że mojemu tż się sweter nie podobał i musiałam go na coś wymienić no i mam sukienkę

My jeszcze nic nie dostaliśmy, a kilka osób mówiło, że to i tamto nam dadzą... nie chodzi o to, że na to czekam, tylko wolę wiedzieć na czym stoję

Cytat:
Współczuję mi chwilowo odpuściło

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
właśnie zjadłam kolacyjke-wiem ,ze trochę pozno no ale cóż ...- sałatkę gyrosa a do tego bagietkę czosnkową z biedronki - pychotkaaa
Pycha połączenie

Cytat:
Trzymajcie się zdrowo
_________________________ ___
Cześć

Obiadek w piekarniku, mąż na rowerze, więc jestem

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Mam jeszcze pytanko:
co można dać półrocznemu chłopczykowi? chyba pojedziemy w weekend do przyjaciół i nie mam pomysłu...
żadnych pieluch, kosmetyków itp.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:58   #1859
czubasek20
Zakorzenienie

Hej mamuski

Mnie nadal męczy ta rwa, wczoraj do 1 nie mogłam zasnąć

Ale przynajmniej nauczyłam sie na chemie i roślinki ozdobne więc jutro idę zdobywać 5 na zaliczeniach

My z maleńką dziś mamy studniówkę

Uciekam do babci w odwiedzinki, do wieczora

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 13:35   #1860
AgaMili
BAN stały

Czesc kochane.
Jak wam mija niedziela? U mnie nudno. Tz w pracy, Mili rysuje a ja pije kawke. Na obiad rosol wczorajszy od mamy, a na II nalesniki po meksykansku i na deser szarlotka z bita smietana.
Wczoraj rozmawialam z moja siostra, jest w 10tc i prawdopodobnie przyjedzie do mnie w przyszlym tygodniu (jesli sie nie rozmysli) i slub ma miec na kwiecien 2012 (bedzie w 8. miesiacu).

Wczoraj kupilismy Marcelkowi kombinezon na 62cm - sliczny, niebieski, welurowy za 12,50 funtow w ASDZIE i tz mi kupil plaszczyk zimowy ciazowy z ktorego jestem zadowolona no i myslelismy ze kosztuje 45f a przy kasie okazalo sie ze jest w promocja i tylko 35 , a Mili dostala getry z Hello Kitty zeby jej smutno nie bylo .
No i skonczylismy pokoik Milenki. Zalaczam zdjecia. Teraz kolej na kacik Marcelka. Juz niedlugo sie za niego zabiramy, tz juz kupil tapete

czubasek gratuluje 100 dniowki i wspolczuje boli, ja takich nie mam wiec nie wiem co Ci doradzic
bambusiek jakas zabawka edukacyjna dla dzieci w wieku 6 m-ca moze? Garnuszek do wkladania klockow fisher price??
Likas powodzenia w szpitalu
Kasik to okropne z tymi wszami, smigaj do apteki po specjalny szampon i spytaj farmaceute czy mozesz nim myc glowe w ciazy i do roboty
MatruNiunia sliczne zdjecie z brzucholkiem i dresik rowniez
Agacia gratulacje zareczyn sliczny pierscionek i lancuszek tez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02467.jpg (56,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02468.jpg (31,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02469.jpg (32,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02470.jpg (62,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02471.jpg (35,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02472.jpg (33,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02475.jpg (27,1 KB, 29 załadowań)
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości