Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-06, 10:37   #4291
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Hej dziewczynki

U mnie cały tydzień była piękna słoneczna pogoda dziś jak mamy czas na spacer z TŻ to się zrobiło buro i zimno
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:45   #4292
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

A ja mam dzisiaj bardzo smutny dzień. Nie będę was zanudzać i opisywać tego co się stało, bo nie mam dostępu do poczty a tak na forum wolę nie. W każdym razie wczoraj na imprezie u siostry Tż jego cudowna rodzinka dała mi jasno do zrozumienia, że za mną nie przepada. Ja ledwo powstrzymałam łzy, ale jak Tż mnie odwiózł do domu to już nie wytrzymałam. Zadzwonił do mnie i płakałam mu do słuchawki chyba godzinę, wogóle nie mogłam się uspokoić, a później jak już się rozłączył to zasnąć też nie mogłam. Powiedział, że nie będziemy jeździć na żadne imprezy rodzinne i ona sam też nie zamierza jeździć. Zawsze w niedziele jeździł do ciotki i tam się wszyscy zjeżdżali i powiedział, że też już nie będzie tam jeździł po tym wszystkim. Powiedział też, ze powie im że to było chamskie i jak im coś nie pasuje to oni mają problem. Uświadomiło mi to, że nigdy nikt między nami nie stanie i to jest malutkie pocieszenie w tej całej sytuacji.
To przykre, że jego najbliższa rodzina nagadała takich głupot, słowa bolą bardziej niż jakiekolwiek inne czyny i długo pozostają w pamięci więc nie dziwię się że tak ci było smutno ważne że w tej całej sytuacji twój Tż jest z tobą i ma całą rodzinę w głębokim poważaniu, za tą postawę dla niego teraz już wiesz że masz na kogo liczyć i to jest właśnie twój Tż a ta jego cała rodzinka niech spada na drzewo i tyle albo cię zaakceptują taka jaką jesteś albo was już nigdy nie będą oglądać na rodzinnych spotkaniach. Jesteśmy razem z tobą będzie wszystko dobrze

Gratulacje dla kolejnych dziewczyn które mają coraz mniej dni do ślubu

U mnie piękne słoneczko niedziela zapowiada się urocza najpierw wyprawa do szkoły a potem spotkanie z Tż
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2011-11-06 o 10:46
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:45   #4293
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

nie wiem co się stało, ale smutno mi, że tak Cię potraktowali jednak najwazniesze, że TŻ jest z Tobą i pokazał Ci, że możesz na niego liczyć. pamiętaj, że to z Nim bierzesz ślub i nie ma co się przejmowac jego rodziną najważniejsze, że On jest po Twojej stronie
Jak któraś chce to wyślę na priv.

Jeszcze teraz mama, jak nie chciała jeszcze kupować sukienki to teraz ma pretencje, że wolę dać 200zł więcej i jechać do Krk po nią a nie jechać do tych Żorów. Kur... co za dzień

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:47   #4294
Madziuniusia
Zakorzenienie

Witam się z pracy! Powinnam być w szkole, ale cóż...

Cytat:
Witajcie!

A ja mam dzisiaj bardzo smutny dzień. Nie będę was zanudzać i opisywać tego co się stało, bo nie mam dostępu do poczty a tak na forum wolę nie. W każdym razie wczoraj na imprezie u siostry Tż jego cudowna rodzinka dała mi jasno do zrozumienia, że za mną nie przepada. Ja ledwo powstrzymałam łzy, ale jak Tż mnie odwiózł do domu to już nie wytrzymałam. Zadzwonił do mnie i płakałam mu do słuchawki chyba godzinę, wogóle nie mogłam się uspokoić, a później jak już się rozłączył to zasnąć też nie mogłam. Powiedział, że nie będziemy jeździć na żadne imprezy rodzinne i ona sam też nie zamierza jeździć. Zawsze w niedziele jeździł do ciotki i tam się wszyscy zjeżdżali i powiedział, że też już nie będzie tam jeździł po tym wszystkim. Powiedział też, ze powie im że to było chamskie i jak im coś nie pasuje to oni mają problem. Uświadomiło mi to, że nigdy nikt między nami nie stanie i to jest malutkie pocieszenie w tej całej sytuacji.
ojj to smutne:/ jeśli chcesz to napisz mi na priv...
Stary 2011-11-06, 11:00   #4295
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie!

Nieciekawa sytuacja fajne że TŻ wstawił się za Tobą, ale zachowania jego rodziny nie rozumiem w końcu będziesz jego żoną i chyba lepiej by było, żeby Cię zaakceptowali, bo co daje taka atmosfera? Tylko wszystko niszczy.

A w mojej rodzinnej miejscowości za 2 tyg są targi ślubne w sumie to fajnie bo myślimy o firmie dekoratorskiej. Salę musimy przystroić sami i jak już wstępnie obliczałam to zakup wszystkiego też drogo wyjdzie (a nawet nie liczyłam wazonów z żywymi kwiatami), a tak przynajmniej popytam o ceny usług. Aczkolwiek moja koleżanka płaci 1800 za taką usługę. Trochę dużo.

TŻ wymiguje się od nauk (mieliśmy zacząć w poniedziałek). Wcześniej sama proponowałam grudzień, w kościele który jest dalej, bo te w naszym kolidowały mu z piłką nożną to mówił że 3 tyg wytrzyma bez piłki. A jak termin już się zliżył to mówi, że szkoda mu piłki i że może w grudniu (tam teraz nie ma), a ja się już nastawiłam A wiadomo jak to grudzień-przed świętami, trzeba będzie prezenty kupować, a ja zaczynam kurs na samodzielną księgową i kto wie, może będę miała naukę? Nie dam się mu przekabacić I mówię mu że laski z forum to już mają pozałatwiane
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:11   #4296
Madziuniusia
Zakorzenienie

My na nauki idziemy w ostatnią sobotę tego miesiąca. Mieliśmy iść w tę co była, ale mój tata był także nie było jak. Mam nadzieję, że w tym miesiącu się uda.
Stary 2011-11-06, 11:18   #4297
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak któraś chce to wyślę na priv.

Jeszcze teraz mama, jak nie chciała jeszcze kupować sukienki to teraz ma pretencje, że wolę dać 200zł więcej i jechać do Krk po nią a nie jechać do tych Żorów. Kur... co za dzień
jak masz ochotę się wygadać, to napisz do mnie

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30347517]
Nie dam się mu przekabacić I mówię mu że laski z forum to już mają pozałatwiane [/QUOTE]
tzw. "ostatnia instancja"
dalej już nie mozna sie odwołać
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:19   #4298
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
u mnie równo 300 dni do ślubu od jutra 2 z przodu
U mnie także równe 300 ddś !
Stary 2011-11-06, 11:27   #4299
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie!

Nie przejmuj się W całej tej sytuacji dużym plusem jest to, że Tż jest po Twojej stronie i wspiera Cię.

ahankara, popieram! Powiedz, że na forum to już jest załatwione i trzeba się śpieszyć. Mój Tż niezbyt chciał chodzić na nauki w październiku. A bo to zimno, ciemno, wiosną lepiej, cieplej itd. To mu powiedziałam, że wiosną, jak już będzie ładnie na dworze, to na pewno nie będzie mu się chciało siedzieć w kościele. Zgodził się ze mną i nauki są załatwione

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:28   #4300
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
parafrazując znany filmowy cytat: "butów nie ma, ale też jest zaje.biście" -
Własnie wróciłam z outletowej dostawy, szeroko rozpychając się łokciami i pakując do koszyka rzeczy, z których uśmiałam się w przymierzalni (np. cekinowa marynarka i skórzana sukienka). Z butów przymierzałam jedne zarowe kozaki i byłam mega zdziwiona, że na moje nogi mogę znaleźć za długie buty, albo takie one miały być - ale sięgały mi do połowy uda. Były świetne - z grubej skóry, ciemnobrązowe na grubym drewnianym klocku, ale czułam się w nich jak Julia Roberts w Prettywoman. Niemniej jednak coś tam kupiłam:
- pudrową lakierowaną kopertówkę o której marzyłam za całe 20 zł
- torbę listonoszkę
- błyszczący, metalizowany sweterek na jakąś posiadówkę w klubie
- i jeszcze przy samej kasie wyhaczyłam pudełeczko na prezent (z przeznaczeniem na spinki Tżta)

ale żeby nie było tak całkiem off topic to.....kupiłam sweterek do sukni Co sądzicie?? ja myślę że pasuje, ale chętnie poznam wasze zdanie.

zazdroszczę Ci tego sweterka!!! coś mi się wydaje, że do mojej sukni też by coś takiego pasowało... zwykłe bolerka mi się nie podobają

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:30   #4301
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam
dawno mnie nie było, może dziś uda mi się cos Was więcej poczytać, widzę że przybyło PM-ek
u mnie dziś piękna pogoda ale ja i tak w domu będę siedzieć, nie mam gdzie ani z kim iść
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:47   #4302
Lubcia
Zadomowienie

Ja już zmykam muszę iść do szkoły ale po zajęciach będę widziała się z Tż życzę wam miłej i słonecznej niedzieli do usłyszonka wieczorem pa
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:57   #4303
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Hej

gratuluję dziewczynom 9 miesięcy do ślubu i 300dni
[COLOR="Silver"]
Cytat:
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
U mnie także równe 300 ddś !
gratulacje
Stary 2011-11-06, 12:08   #4304
kindziulindzia
Zakorzenienie

evoonia znalazłam coś takiego przez przypadek, wiem że masz swoje i są o wiele ładniejsze ale chciałam Ci pokazać

http://moda.allegro.pl/pelen-kolor-z...909685470.html
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:15   #4305
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj 11 miesięcy do ślubu ale to teraz leci

Dzisiaj spotykam się z TŻtem i albo się pogodzimy albo pozabijamy

no pewnie ze się pogodzicie, jak się pozabijacie to nie będzie ślubu za 11 miesięcy
Cytat:

Cytat:
Witajcie!

współczuję strasznie
Cytat:
Twoja mam Ci płaci za suknię? bo ja nie to nie wiem czemu się w ogóle z nią w tej sprawie konsultujesz
TŻ wymiguje się od nauk (mieliśmy zacząć w poniedziałek). Wcześniej sama proponowałam grudzień, w kościele który jest dalej, bo te w naszym kolidowały mu z piłką nożną to mówił że 3 tyg wytrzyma bez piłki. A jak termin już się zliżył to mówi, że szkoda mu piłki i że może w grudniu (tam teraz nie ma), a ja się już nastawiłam A wiadomo jak to grudzień-przed świętami, trzeba będzie prezenty kupować, a ja zaczynam kurs na samodzielną księgową i kto wie, może będę miała naukę? Nie dam się mu przekabacić I mówię mu że laski z forum to już mają pozałatwiane[/QUOTE]
dobry argument ja tak zrobiłam z naukami, że napisała maila do parafii kiedy robią nauki i mi odpisali kiedy, więc powiedziałam TŻowi, że albo idziemy w tym terminie albo następnym razem od będzie dzwonić/pisać żeby się dowiedzieć, zadziałało bezbłędnie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:17   #4306
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Laseczki My dopiero wstalismy z lozeczka bo o pierwszej w nocy naszlo nas na ogladanie boksu i zjedzeie calej paczki chipsow dobrze, ze dzisiaj jeszcze wolne u mnie piekny dzionkek sie zapowiada wiec pewnie pojdziemy na jakis spacerek

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj 11 miesięcy do ślubu ale to teraz leci

Dzisiaj spotykam się z TŻtem i albo się pogodzimy albo pozabijamy

za 11MDS

i na pewno sie pogodzicie nie ma innej opcji

Cytat:
Witajcie!

oj co za rodzina.. sluchaj jak jestes tutaj z nami 3 miesiace (a chyba jestes) to napisz do Kici na priv o dostep do pocty a jak nie chcesz to napisz mi na priva jak masz ochote

TŻ wymiguje się od nauk (mieliśmy zacząć w poniedziałek). Wcześniej sama proponowałam grudzień, w kościele który jest dalej, bo te w naszym kolidowały mu z piłką nożną to mówił że 3 tyg wytrzyma bez piłki. A jak termin już się zliżył to mówi, że szkoda mu piłki i że może w grudniu (tam teraz nie ma), a ja się już nastawiłam A wiadomo jak to grudzień-przed świętami, trzeba będzie prezenty kupować, a ja zaczynam kurs na samodzielną księgową i kto wie, może będę miała naukę? Nie dam się mu przekabacić I mówię mu że laski z forum to już mają pozałatwiane[/QUOTE]

Jak bedzie sie tak ociągal, to moze sie obudzic z reką w nocniku.. przeciezzawsze bedzie chodzil na pilke, wiec teoretycznie zawsze moglby miec taką wymowke.. nie daj sie

Moj odziwo bardzo chetnie chodzi na nauki myslalam, ze tez bedzie marudzil, ze bedzie musial sie zwolnic z pracy zeby isc na nauki. I jak mowilam mu, ze ma byc np o 12 w domu bo o 13 np są nauki to byl nawet przed 12
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:43   #4307
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej

ja dopiero wstalam ;D

wczoraj na baletach bylismy

fajnie bylo, gdyby tz nie wypil tyle, tak, mnie denerwowal ze hej ;/

nie awidze jak jest troche wciety bo wtedy nie potrafie z nim rozmawiac normalnie;/

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:45   #4308
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Hejka

Za-like-ujcie nas na FB

http://www.facebook.com/pages/Karola...67974229914336

W ogóle mam propozycję, żeby wizażanki opanowały ten konkurs
My też go opanowaliśmy i oczywiście polubiliśmy
Także prosimy o klikanie i polubienie i mam nadzieję- do zobaczenia na Balu Narzeczonych

http://www.facebook.com/pages/Ania-i...70522143031682

Prosimy bardzo

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

U mnie cały tydzień była piękna słoneczna pogoda dziś jak mamy czas na spacer z TŻ to się zrobiło buro i zimno
U nas pięknie świeci słoneczko i jest ciepło dlatego zaraz po obiadku, który już się robi zmykamy na spacer
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:45   #4309
justyna_g4
Zakorzenienie

[QUOTE=Ewusia_marchew;3034 8982

Twoja mam Ci płaci za suknię? bo ja nie to nie wiem czemu się w ogóle z nią w tej sprawie konsultujesz

[/QUOTE]

Nie nie płaci mi i raczej mamy ograniczone kontakty ze sobą bo zawsze tak było. Ale z racji tego, że jakby nie było jest moją matką to chciałam ja włączyć w to. Nie że będzie maiła coś do gadania bo ja wybrałam już sukienkę, ale może ją zobaczyć.
Ale wkurza mnie bo jedzie mi tekstami, że oczywiście chciałam jechać do tych Żorów, a teraz mi się odwidziało, że jak zawsze mam na wszystko czas tylko nie na to co trzeba. A przy tym wszystkim co się wczoraj stało to tym bardziej mnie dołuje i dobija.
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

oj co za rodzina.. sluchaj jak jestes tutaj z nami 3 miesiace (a chyba jestes) to napisz do Kici na priv o dostep do pocty a jak nie chcesz to napisz mi na priva jak masz ochote
Poszło. Oj myślę, że jestem dłużej niż 3 miesiące

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:49   #4310
nocny_skowronek
Przyczajenie

Smile Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Witajcie

Trafiłam przypadkiem do trzeciej części i po kilku minutach przeskakiwania do ostatniej strony każdego wątku odkryłam, że jesteście już 10 części dalej Gaduły z Was straszne!

Miło mi Was poznać. Mój ślub we wrześniu 2012 Konkretniejszej daty jeszcze nie znam, uzależniona jest od biletów lotniczych jakie uda nam się kupić (ślub za granicą).

Jeszcze przez troszkę ponad miesiąc będę tylko od czasu do czasu, ale później obiecuję pojawiać się regularniej.
nocny_skowronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:52   #4311
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

Wspolczuje takiej sytuacji. Nie wiem dokladnie o co poszlo i dlaczego taka przykrosc ci sprawili, czy faktycznie mieli jakis powod czy po prostu wyssali sobie cos z palca a moze po prosu wyniklo jakies niedomowienie ktore moze mozna jakos wyjasnic.
Gdybym jednak byla na twoim miejscu na pewno nie stawialabym sparwy w ten sposob ze skoro wy mnie nie lubicie to ja was tez nie lubie i nie zamierzam wiecej do was na zadne imprezy przychodzic. To jest rodzina twojego przyszlego meza z ktorym bedziesz dzielic reszte swojego zycia. I moze i teraz faktycznie wstawil sie za toba no bo tak naprawde nie mial innego wyjscia, gdyby tego nie zrobil to powiedzialabys mu zeby spadal na drzewo. I nawet jesli nie pojdziecie do cioci na obiad w przyszlym tygodniu, to na pewno po jakims czasie twoj TZ zateskni za jej obiadkami, spotkaniami z mamusia, siostra, beda jakies wazne imprezy, chrzciny, komunie itd. Moze jak urodzisz dzidziusia bedziesz potrezbowac ich pomocy. A juz na pewno TZ bedzie chcial tez takie przyjemne chwile z nimi dzielic i bedzie probowal cie namowic zebys jednak z nim poszla, a tobie im pozniej tym bedzie gorzej. Zaczna sie miedzy wami klotnie, a po co. Wiec nie ma co sprawy jeszcze bardziej zaogniac, bo jesli twoj TZ mial zawsze dobre stosunki ze swoja rodzina to na pewno nie bedzie chcial ich zerwac, nawet jesli teraz mowi cos innego.
Mam taka kolezanke ktora wyszla za maz za faceta ktorego rodzina byla calkowicie przeciwko. Nawet powiedzieli ze jesli sie z nia ozeni to oni na wesele nie pojada. On mimo wszystko sie z nia ozeni, bo stwierdzil ze to jego zycie i jego szczescie. Rodzice na weselu byli, ale stosunki miedzy nimi sa coraz gorsze. Dziewczyna ich nie nawidzi bo jej nie polubili ( powod: inne wyznanie, choc poza tym jest wpaniala zona), nie chce do nich jezdzic, a jej maz zawsze bym mamin synkiem i teraz robi wszystko zeby jednak sie polubili. Ale wszystko zaszlo za daleko, padlo duzo przykrych slow i to nie jest takie proste zeby nagle podac sobie reke i powiedziec no dobra, to od dzies sie lubimy.
Dlatego zastanow sie jak sobie wyobrazasz dalsze zycie ze swoim TZ. Moze po prostu lepiej zacisnac teraz zeby, postarac sie jakos porozmawiac z ta osba, ktora nakreca te dziwna atmosfere. Nie wiem czy to mama, czy siostra. Moze po prostu zorganizuj jakis mily dzien, wybiezcie sie gdzies razem, pogadajcie tak od serca o co im tak naprawde chodzi. Moze wcale nie jest tak zle jak myslisz. Moze wyjasnicie sobie pewne sprawy, niedomowienia. A oni przynajmniej beda widziec ze zalezy ci na dobrych stosunkach.
To tylko moja sugestia, nie odbierz tego zle...po prostu czasami warto sprobowac, dac jeszcze jedna szanse, zeby pozniej miec czyste sumienie i zyc w poczuciu ze zrobilas wszystko co w twojej mozy zeby bylo dobrze.
Trzymam kciuki zeby wszystko sie poukaladalo
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:55   #4312
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Wspolczuje takiej sytuacji. Nie wiem dokladnie o co poszlo i dlaczego taka przykrosc ci sprawili, czy faktycznie mieli jakis powod czy po prostu wyssali sobie cos z palca a moze po prosu wyniklo jakies niedomowienie ktore moze mozna jakos wyjasnic.
Gdybym jednak byla na twoim miejscu na pewno nie stawialabym sparwy w ten sposob ze skoro wy mnie nie lubicie to ja was tez nie lubie i nie zamierzam wiecej do was na zadne imprezy przychodzic. To jest rodzina twojego przyszlego meza z ktorym bedziesz dzielic reszte swojego zycia. I moze i teraz faktycznie wstawil sie za toba no bo tak naprawde nie mial innego wyjscia, gdyby tego nie zrobil to powiedzialabys mu zeby spadal na drzewo. I nawet jesli nie pojdziecie do cioci na obiad w przyszlym tygodniu, to na pewno po jakims czasie twoj TZ zateskni za jej obiadkami, spotkaniami z mamusia, siostra, beda jakies wazne imprezy, chrzciny, komunie itd. Moze jak urodzisz dzidziusia bedziesz potrezbowac ich pomocy. A juz na pewno TZ bedzie chcial tez takie przyjemne chwile z nimi dzielic i bedzie probowal cie namowic zebys jednak z nim poszla, a tobie im pozniej tym bedzie gorzej. Zaczna sie miedzy wami klotnie, a po co. Wiec nie ma co sprawy jeszcze bardziej zaogniac, bo jesli twoj TZ mial zawsze dobre stosunki ze swoja rodzina to na pewno nie bedzie chcial ich zerwac, nawet jesli teraz mowi cos innego.
Mam taka kolezanke ktora wyszla za maz za faceta ktorego rodzina byla calkowicie przeciwko. Nawet powiedzieli ze jesli sie z nia ozeni to oni na wesele nie pojada. On mimo wszystko sie z nia ozeni, bo stwierdzil ze to jego zycie i jego szczescie. Rodzice na weselu byli, ale stosunki miedzy nimi sa coraz gorsze. Dziewczyna ich nie nawidzi bo jej nie polubili ( powod: inne wyznanie, choc poza tym jest wpaniala zona), nie chce do nich jezdzic, a jej maz zawsze bym mamin synkiem i teraz robi wszystko zeby jednak sie polubili. Ale wszystko zaszlo za daleko, padlo duzo przykrych slow i to nie jest takie proste zeby nagle podac sobie reke i powiedziec no dobra, to od dzies sie lubimy.
Dlatego zastanow sie jak sobie wyobrazasz dalsze zycie ze swoim TZ. Moze po prostu lepiej zacisnac teraz zeby, postarac sie jakos porozmawiac z ta osba, ktora nakreca te dziwna atmosfere. Nie wiem czy to mama, czy siostra. Moze po prostu zorganizuj jakis mily dzien, wybiezcie sie gdzies razem, pogadajcie tak od serca o co im tak naprawde chodzi. Moze wcale nie jest tak zle jak myslisz. Moze wyjasnicie sobie pewne sprawy, niedomowienia. A oni przynajmniej beda widziec ze zalezy ci na dobrych stosunkach.
To tylko moja sugestia, nie odbierz tego zle...po prostu czasami warto sprobowac, dac jeszcze jedna szanse, zeby pozniej miec czyste sumienie i zyc w poczuciu ze zrobilas wszystko co w twojej mozy zeby bylo dobrze.
Trzymam kciuki zeby wszystko sie poukaladalo

dobrze napisane

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 13:31   #4313
nena1984
Zakorzenienie

hi dziewczynki

ale pięknie na dworze...a ja niestety mam pracującą niedzielę
ale na szczęście jutro mam wolne, co oznacza w związku ze zbliżającym się świętem, że mam tylko 3-dniowy tydzień pracy - da się przeżyć

magduś - fakt sweterek jest śliczny i właśnie czegoś takiego szukałam. Czegoś delikatnego i zarazem romantycznego (a te różyczki w pełni odpowiadają moim wymaganiom). Jeśli dodam do tego, że był stosunkowo tani (59 zł) to już w ogóle jestem happy. Bardziej byłabym chyba tylko zadowolona ze sweterka księżnej Kate

justynag4 - przykra ta sytuacja z rodziną Tżta, ale ważne że masz w nim oparcie i jest po Twojej stronie

ciekawe czy Tenebrosa już się wprowadziła do nowego domku Coś jej ostatnio długo nie ma, więc może przeprowadzka trwa

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 13:51   #4314
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
evoonia znalazłam coś takiego przez przypadek, wiem że masz swoje i są o wiele ładniejsze ale chciałam Ci pokazać

też na nie kiedyś trafiłam i nawet spodobały mi się pierwsze, ale TŻ stwierdził, że nasze są takie nietypowe ale te pojawiły się na alle dużo później niż te nasze, chyba jednak dopiero wchodzi moda na taki folk.
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My też go opanowaliśmy i oczywiście polubiliśmy
Także prosimy o klikanie i polubienie i mam nadzieję- do zobaczenia na Balu Narzeczonych

http://www.facebook.com/pages/Ania-i...70522143031682

Prosimy bardzo

U nas pięknie świeci słoneczko i jest ciepło dlatego zaraz po obiadku, który już się robi zmykamy na spacer
już się loguję i polubię
Stary 2011-11-06, 14:11   #4315
Blacky
Zadomowienie

Hej Dziewczęta
U mnie pogoda nie jest szałowa, chmurzy się bardzo. Ale to nic.

Już polubiłam pary na fb Z innych sukcesów, udało mi się też zmienić tam nazwisko - M. się już domagał. ;p
Niedługo idę odebrać nowy dowód i będę musiała pamiętać, że nowy podpis już obowiązuje. Troszkę mi się nie chce załatwiać formalności w bankach itd. , ale muszę się za to wreszcie wziąć.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 14:44   #4316
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

Ja mam próbki tych zaproszeń i niestety śliczne to one są w necie. Strasznie widać pikselowanie z drukarki i kolory nie są tak żywe.

Dzisiaj po raz trzeci zamówiliśmy próbki:
http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...919688386.html
Jak będą dobrze wyglądały na żywo to bierzemy bo chyba najdłużej wybieramy właśnie zaproszenia.

A my byliśmy na rowerze Zimno ale w sumie szybko się rozgrzaliśmy i popedałowaliśmy sobie po lesie - ale jest cudnie w lesie, ach te kolory ale słońce wyszło dopiero jak już wróciliśmy do domu.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 14:48   #4317
Chatka
Wtajemniczenie

Hej hoł!

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
o jak fajnie też mi się marzy babskie spotkanie, kiedyś to był standardzik, a teraz coraz ciężej się umówić
No teraz jest na pewno ciężej, trudno mi się od TŻta oderwać, a i One mają swoich Chłopów, to wiadomo - ciężko się zgrać. Ale jako, że w ten weekend TŻ nanosi (ostatnie już mamy nadzieję) poprawki w swojej pracy, to ja mogę ponadrabiać Właśnie za chwilę idę z Psiapsiółą na spacer, a wieczorkiem na spotkanie z Kumpelami ze studiów

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Do wszystkich kochanych dziewczynek, które lajkowały naszego linka na stronce 140. Mogę prosić o powtórkę

Tu jest nowiutki: http://www.facebook.com/pages/Karola...67974229914336

Bo spier.dzieliłam i musieliśmy wyprodukować nową stronkę. Będziemy dzwięczni. Sorki wielkie za mą upierdliwość
Lajknięte U Anulki także.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Co ważniejsze pewnego pieknego dnia nad brzegiem morza wypowiedzielismy przed Bogiem słowa przysięgi małżeńskiej... Czy taka prezysięga łączy nas jako męża i żonę??/
Dla Was i dla Boga jak najbardziej jest to ślub ważny. Udzieliliście Go sobie nawzajem i związaliście się w ten sposób przed obliczem Boga i własnym.
Nie jest natomiast ważny dla społeczeństwa, które Was otacza - aby tak było, trzeba w naszym kraju wziąć ślub cywilny bądź konkordatowy.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Chatko powiedzieli żeby czekać na wiadomość. Myślę że koło grudnia. Bo 14 grudnia mamy ostatnie szkolenie jak wykorzystywać środki its i sposoby rozliczania z fundacją.

Aaaaaaa uwaga uwaga Jagódka ma 1 z przodu jeszcze tylko 196 dni
aaa, aż do grudnia mamy czekać?? Pogrzało ich, żeby tyle ludzi w niepewności 3mać Ale ja i tak wiem, że Ty tę kasę dostaniesz, o!
I gratuluję jedyneczki

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Kochana ja już obskoczyłam łącznie 16 salonów. Tylko Wam tu nie pisałam, bo nie było o czym W mojej okolicy juz nie mam gdzie chodzić....Pozostaje trip na Katowice i krawcowa
I na Warszawę
Oj, to soreczka, myślałam, że dopiero zaczynasz, a Ty tutaj w tajemnicy przed nami już wszystkie obleciałaś No nic, to dalej 3mam kciuki, żebyś gdzieś w końcu znalazła

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Jeszcze tak sobie mysle czy by nie zrobic tego w takiej postaci jakby to jedno zdanie mialo byc:

I have finally found you...
...it was worth waiting for!

Czy lepiej oba z wykrzyknikami jak wyzej, co myslicie?
Bardzo fajny grawer Myślę, że obie wersje będą dobrze wyglądać. Na naszych obrączkach napisane będzie:
na mojej: Lobo PRZESTRZEŃ
na TŻta: Chatka MIŁOŚCI
To dla nas bardzo osobiste grawery, coś na całe życie, więc dobrze je przemyśleliśmy Chociaż właściwie kiedy się już nasunęły, to długo nie musieliśmy myśleć, bo wiedzieliśmy, że to TO

Cytat:
Współczuję Ci bardzo, że Rodzina TŻ Cię źle potraktowała. Napisz na poczcie, to może więcej Ci doradzimy, bo tak to trudno, ale myślę, że warto wziąć pod uwagę to, co napisała marylka, bo dobrze napisała

A teraz lecę na spacerek

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 15:28   #4318
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie!

Przykro mi i bardzo Ci współczuje bo tez mam czasem wrażenie że niektóre osoby dają mi do zrozumienia że powinna tak czy tak traktować Tż . W sumie to nie taka sama sytuacja co u Ciebie ale wiem co przeżywasz. Jeśli chcesz to możesz napisać do mnie na priv, chętnie wysłucham.
Może to głupie co powiem ale biorąc ślub z Tż bierzmy tez ślub z Jego rodziną, nie możemy się od niej odseparować tak w 100%. Pewnie żadna z reszta nie chciałaby zerwać całkowicie kontaktu z rodziną dlatego od Tz też nie możemy tego żądać chyba że taki jest jego wybór bo sytuacje w rodzinie są bardzo różne.

Tymczasem trzymajcie kciuki bo dziś u mnie kolejne spotkanie rodzin Oby się obyło bez różnicy zdań
Stary 2011-11-06, 16:03   #4319
Nika0208
Rozeznanie

justyna_g4 - przykra sytulacja... ale marylka ma racje...musicie znalesc wyjscie z tej sytułacji z TŻ... jednak to rodzina... moim zdaniem najlepiej bedzie jak TŻ porozmawia z rodzina szczerze na temat relacji. Nie znam szczegółow ale trzymam mocno kciuki za was

A ja dziś zamówiłam takie spinki dla TŻ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25001spi2(1).jpg (25,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DA8EFC97-C54C-4900-B941-7EFD4516FDBF.jpg (39,8 KB, 23 załadowań)
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 16:13   #4320
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie płaci mi i raczej mamy ograniczone kontakty ze sobą bo zawsze tak było. Ale z racji tego, że jakby nie było jest moją matką to chciałam ja włączyć w to. Nie że będzie maiła coś do gadania bo ja wybrałam już sukienkę, ale może ją zobaczyć.
Ale wkurza mnie bo jedzie mi tekstami, że oczywiście chciałam jechać do tych Żorów, a teraz mi się odwidziało, że jak zawsze mam na wszystko czas tylko nie na to co trzeba. A przy tym wszystkim co się wczoraj stało to tym bardziej mnie dołuje i dobija.
no to w takiej sytuacji w ogóle nie rozumiem po co poruszasz z mamą temat sukni i tego, gdzie, za ile i kiedy będziesz ją kupować... serio.... ja z moja mamą mam bardzo dobre kontakty, ale suknię wybierałam bez jej udziału, nawet nie wiedziała że idę na salony dopiero jak kupiłam to wysłałam jej smsa ze zdjęciem

Mojego TŻa nadal nie ma, na dodatek chyba mu się rozładował telefon więc nie wiem nawet czy już jedzie, a jak nie to kiedy zamierza wracać nie cierpię takich sytuacji

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości