|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
mi przybyło 1kg przez małe grzeszki |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wyniku z podpisu ![]() To na dukanie Ci się udało czy jakimś innym sposobem ? No i powiedz coś więcej o tej poprzedniej przygodzie z dukanem-kiedy to było, ile Ci się udało zrzucić, czy coś wróciło i takie tam ?Zobaczcie sobie na nowy dukanowy wątek, trytyty
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#3183 |
|
w krainie snu i marzeń
|
a dalej dał ktoś link do ekspertek - czyt. do nas
|
|
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=magda_lena40;303500 26]Hej
![]() Gratuluję wyniku z podpisu ![]() To na dukanie Ci się udało czy jakimś innym sposobem ? No i powiedz coś więcej o tej poprzedniej przygodzie z dukanem-kiedy to było, ile Ci się udało zrzucić, czy coś wróciło i takie tam ?Prygode z Dukanem zaczęłam w tamtym roku. Ale zanim był Dukan stosowałam dietę MŻ i WR, czyli mniej żreć i więcej ruchu ale był to czas wakacji, kiedy miałam bardzo dużo ruchu. Codziennie jezdziłam do pracy rowerem - 7km w jedną stronę. I tak schudłam do 98 kg. Niestety, chyba byłam zabardzo poddana euforii związanej z takim wynikiem i nawet nie wiem kiedy przestałam się odchudzać. Z 19 zrzuconych kilogramów, od września do grudnia przybyło mi 9. I tak się to ciągnęło aż do tegorocznych wakacji. Byłam w Niemczech w pracy. Pracowałam w hotelu i restauracji. Oszczędzałam na jedzeniu , bo gdybym jadła tyle co w Polsce to mało co kasy by zostało .Byłam ciągle w ruchu. Schudłam spowrotem do wagi 98. I teraz tyle właśnie ważę I postanowiłam wziąć się za siebie. Wiem, że ta dieta jest super. Wiele razy odchudzałam sie różnymi dietami i zawsze efekt jojo był straszny chudłam 5 kg a po zerwaniu diety tyłam 10. A z Dukanem jest inaczej Troszkę się rozpisałam
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
To dukanka jest, Gorzała, udziela się u nas niekiedy
Ale mi chodzi o to wyżej Ale się tam wole nie odzywać, bo znowu będzie wojna ![]() Cytat:
![]() To trzymam kciuki, żeby sie tym razem udało do końca ![]() Kiedy zaczynasz ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
moze i ja powinnam tu wrocic z laska i podkulonym ogonem, gdyz wrocilo mi juz 4 kilo ;/ co prawda diete stosowalam 1,5 roku temu- z 6 kilo wrocilo 4 ;/ no kurcze taka jestem na siebie zla i nie potrafie wziasc sie w garsc i wrocic na diete
(
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynam od dzis
|
|
#3188 |
|
BAN stały
|
witam Dukanki! Dzięki magdalenie codziennie wsuwam owsiankęz otrąb owsianych na wodzie!
Więc chciałam się spytać kogoś z dużym doświadczeniem. Bo wlasnie u Waszym wątku jakies 20 min temu przeczytałam, że szybciej się chudnie jedząc ciągle białko z mięsa ( więc już wiem, czemu schudlam tylko przez miesiac dukana 3 kg) Ja cagle jadlam serki 0% i twarogi 0% ) To pytanie : Ile Wy razy dziennie jecie codziennie serki 0% i twarogi 0% ? Raz? A może raz na dwa dni? I codziennie jecie ryby i chude mięsko? Jakie? Jeśli mogłabym liczyć na odpowiedź to byłabym bardzo wdzięczna. To znaczy, że od dzisiaj jestem na w 100% ŚWIADOMYM dukanie Już wszystko przestudiowałam o maizenie itp Plus od jutra kupuję karnet na fitness Z góry dziękuję
|
|
|
|
#3189 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny...trochę późno, ale mogę się dołączyć ?
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
karolasek
Ale ja owsiankę jem na mleku Znaczy się no, pół szklanki wody i szklanka mleka ![]() Co do mięsa, to na II fazie jadłam prawie codziennie, niekiedy też ryby. U mnie królowały udka z kurczaka nie żeby cały czas, ale często Ryby zazwyczaj tylko w piątki, głównie pstrągi. Jogurty tylko raz na jakiś czas jadłam, serków homo prawie wcale a twarogów raczej nie wychodziło mi więcej niż 4 kostki w tygodniu. No i wieśniaki oczywiście, też raz na kilka dni. Pod koniec II z nabiału używałam praktycznie tylko mleka, twarogi raz na jakiś czas, bo nie miałam na nie ochoty. Mięsa też jadłam mniej. Ale fakt faktem, przy jedzeniu mięsa odchudzanie było skuteczniejsze ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- cześć
|
|
|
#3191 |
|
BAN stały
|
a możecie określić mniej więcej najczęstszy wasz posiłek?
|
|
|
|
#3192 |
|
w krainie snu i marzeń
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-11-06 o 18:16 |
|
|
|
|
#3195 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mam pytanie: zamierzam pozbyć się 5 kg, czy zastosowanie tylko I fazy i powolny porót do normalnego żywienia po 5-7 dniach będzie również skuteczny? Czy ta dieta działa tylko na kilkunastokilogramową nadwagę? Z góry dzięki za odpowiedzi
.
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem stosowanie dukana dla zrzucenia kilku kilogramów nie jest dobrym pomysłem. Trzeba pamiętać, że to jest dieta na całe życie. Lepiej zastosuj MŻWR.
|
|
|
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Wróciłam przed chwilą ze szkoły (siedziałam od 8:00) i umieeeeeeram. Ale może poćwiczę na orbitreku, sprawia mi to ogromną przyjemność. Szczególnie, że zostało mi parę odcinków serialu ![]() Prawie nic dziś nie piłam
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-11-06 o 18:56 |
|
|
|
|
#3199 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Właśnie, mam pomysła. Niektóre z nas leżą codziennie i oglądają jakieś seriale/filmy itp. Świetnym pomysłem byłoby zakupienie jakiegoś urządzenia (np. rowerka, stepperka, orbitreka) i ćwiczenie w trakcie oglądania, także łączenie przyjemnego z pożytecznym. Często piszecie, że się nie chce, a może to byłaby odpowiednia motywacja?
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Małe, ale częste posiłki (co 2-3h), dużo warzyw, dużo mięsa i ryb, wyeliminowanie ziemniaków/kaszy/ryżu, 2-3l wody dziennie, zero słodyczy i fast-foodów, owoce tylko do południa, zastąpienie oleju oliwą i używanie jej w minimalnych ilościach, przyjmowanie błonnika w tabletkach, zero pieczywa. Na obiad np. pół talerza mięsa i pół talerza warzyw. Jeden posiłek to może być jabłko/jogurt/szklanka warzyw itp. Dodatkowo pomogą oczywiście ćwiczenia. Chociażby długi spacer kilka razy w tygodniu. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-11-06 o 19:25 |
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
haha
ja jeszcze akceptuje piersi ale nie "na sucho" ![]() Też mam z tym znowu problem... Cytat:
Bo z Dukanem to jest tak jak Ci Fenris napisała, to jest dieta na całe życie. Zaczniesz jeść tak jak przed dietą to kg Ci wrócą. Cytat:
Tylko ja mam za dużo wydatków teraz (m.in. bardzo generalny remont całego piętra), nie chcę naciągać jeszcze rodziców na dodatkowe. A chętnie bym popedałowała Od jutra spróbuje się wziąć za te ćwiczenia ośmio-minutowe.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-11-06 o 19:12 |
||
|
|
|
#3202 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Może i nie jest taki wygodny jak te droższe, ale zawsze coś.
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
ja od dziś zaczynam te 8minutowe ćwiczenia, na orbitreku też jeżdżę, choć przyznam, że nie mam teraz byt dużo czasu na to. Mam mnóstwo nauki, ale jakoś daję radę, no to nic, zdejmuję spódniczkę, zakładam spodenki i zabieram się za ćwiczenia, w innym wypadku nigdy nie będę miała ud takich o jakich marzę :P a od jutra jest aerobik w mojej wsi
pierwsze 5 zajęć za darmo, a później 5zł za godzinę to sobie pohasam na zajęcia
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może sobie zrobię przedwczesny prezent pod choinkę
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-11-06 o 19:36 |
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Warto.Cytat:
![]() Ja jeszcze czekam po jedzonku (bo ponoć można ćwiczyć godzinę po jedzeniu) i wskakuję. |
||
|
|
|
#3206 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, zamierzam od jutra rozpocząć, książki jeszcze nie mam ale zakupię na dniach. Póki co opierać się będę na informacjach od Was i teście. Wyszły mi 3 dni uderzeniówki więc raczej dam radę. Bardziej boję się o II fazę, a w zasadzie o jedzenie podczas rodzinnych i towarzyskich spotkań. O przyznawaniu się do diety nie ma mowy bo to w domu temat tabu. No nic, zrobię co się da
Pewnie będę miała pytania, więc pozwólcie, że coś czasem zadam na forum. Póki co na jutro planujęI 2 jajka z puszką tuńczyka+2 łyżki otrąb owsianych II 2 kawałki fileta z limandy na parze + twaróg chudy III wieśniak No i woda oczywiście. Może być? |
|
|
|
#3207 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Powodzenia. Przeczytaj pierwszą stronę wątku. Wody ok 2l. A na imprezach rodzinnych wybieraj tylko mięso i np. obieraj ze skóry albo warzywa jak będziesz na PW. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-11-06 o 19:51 |
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do jadłospisu to też mi się wydaje, że za mało. A powiedz coś o sobie, ile chcesz zrzucić, ile masz wzrostu i takie tam ![]() Aa, i link do książki jest na pierwszej stronie wątku jakbyś chciała ![]() Powodzenia
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wieczorkowo!
Caly weekend zdychalam i to jak, w sumie przelezalam caly weekend. Pofolgowalam se
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi ochoty na te udka narobiłyście...oczywiście udka bez skóry?
![]() ja mam jeszcze taki problem że z mięsa to tylko drób jem...żadnych ryb i czerwonego mięsa...a skoro nabiału nie można dużo to efekty też mniejsze będą... ![]() mogłybyście mi coś podpowiedzieć? bo już nie wiem co mam jeść...a mam dużo mrożonych piersi z kurczaka w zamrażalniku
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

?
chudłam 5 kg a po zerwaniu diety tyłam 10. A z Dukanem jest inaczej

Plus od jutra kupuję karnet na fitness 

Warto.