|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
|
|
|
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Bella dużo zdrówka dla Twoich dziewczynek
Ja mam ten termometr co Brumek i chyba jest ok Cytat:
Mój rzadko już kiedy śpi, woli obserwować ![]() Jacieee graj o lepsze auto ![]() Youyou super, że wypadk na basen udany Domek będzie się pluskał prawdopodobnie w przyszły weekend.Cytat:
![]() Domek też nigdy nie miał czapeczki po kąpieli. Na dwór ubieram spodnie, body z długim rękawem, kurtka i czapka. W spacerówce przykrywam jeszcze kocykiem. |
||
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna a te włosy to właśnie tżtowi się najbardziej podobały
![]() przekopałam allegro i też mnie nic nie zachwyciło, fajna w sumie ta fisher price co wkleiłaś Dziewczyny dzielcie się pomysłami na prezenty dla maluchów Obiecałam sobie że w tym roku prezenty kupię wcześniej... a nie tak jak zwykle... ![]() brumek ciągnięcie za włosy u nas też występuje , jak tylko całuję Lilę to ona łapie mnie kurczowo za włosy, często obiema rękoma aż ciężko mi się uwolnić z jej kleszczy
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-06 o 22:45 |
|
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chodzi o ich wygląd, tylko oczyma wyobraźni widzę je w buzi małej
. Dla starszego dziecka tak, dla takiego malucha MI nie podchodzą. Dlatego dla Zuziaka szukałam bez takich sznurkowych włosów i nic mi się nie podobało .
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po przemyśleniu stwierdzam że masz rację
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, dzielmy się
Ja ciągle szukam, ale skłaniam się do tego, żeby to coś miało elementy, które da się włożyć do buzi, żebyście widziały jaką radość sprawia jej teraz gryzienie i wsadzanie wszystkiego do buzi....
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro spróbuję znaleźć chwilę jaki włochaty i jakie udko ![]() Cytat:
Trzymam. Bardzo mocno ![]() My dzisiaj mieliśmy fajny, spokojny dzień na działce. 4 godziny na powietrzu, dużo snu a chlusty dopiero wieczorem. I znowu śpi
|
||
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo tak! Włosy u nas też królują... Domek za każdym razm mnie za nie szarpie, nie dość że same mi lecą to on mi jeszcze je wyrywa, będę łysa jak nic!
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku Agata ma w nosie przeracanie ona za wszelką cene chce usiąść
![]() Co do prezentów to jak na razie mam takie opcje: http://allegro.pl/fisher-price-piram...896928531.html http://allegro.pl/fisher-price-zyraf...905407727.html |
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku bo wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej
A to, że Tymek zachwycił ludzi mnie w ogóle nie dziwi, jego oczy potrafią zrobić furoręIdę już spać. Dobranoc kochane |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję I dobranoc Ja też zmykam, Tymek już nakarmiony. Czyżbym znowu gasiła światło? Justynka, śpisz już? Tak wcześnie?
|
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
Kto, ja? No jasne, że nie śpię
Przed chwilą jeszcze DaKaro widziałam na pasku, ale zostałam już sama .To co, gasić? Pstryk! Ciemność, widzę ciemność
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
To ja zapalam światło
![]() Dzień dobry <ziewammmm>
|
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm czyżby Sarka znowu wstała wcześnie? Jak Dominik?
U Nas pobudka o 6.20.
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam z rana!
Matko, dopiero po siódmej a ja już mam LENIA NA MAXA jacieee u nas też 6.20
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Marina też mam lenia
U Nas noc ... dziwna. Przed 23 Dominik obudził się, ale nie wiem czy męczyła go koopa (była z rana) czy było mu za gorąco, bo płakał tak żałośnie jak nigdy wcześniej. To nawet nie był płacz czy ryk, tylko takie okropne, nieszczęśliwe jęki ![]() Jak wzięłam go na ręce, to po chwili się uspokoił i wtulił we mnie, po czym .... zasnął Dla mnie to dość dziwne, bo Dominik ogólnie musi być baaaardzo zmęczony, żeby paść na rękach. Nie lubi tego ![]() No to wzięłam go do siebie, żeby tulić do 1.30 bo przez sen jęczał
|
#3889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() A że Tymek był ważniejszy od jubilatki to wcale mnie nie dziwi ![]() Cytat:
ja się też najpierw ciut martwiłam, jak dziewczyny pisały że ich dzieci się przewracają ale potem doszłam do wniosku że czekamy, kiedyś sam stwierdzi że przyszła na to pora ![]() Cytat:
A włosy mamy to super sprawa, można sprawdzać czy uda się na nich podnieść ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- W Biedronce są od dzisiaj w promocji bardzo fajne zabawki, zarówno dla starszych, jak i dla naszych smyków ![]() http://gazetka.biedronka.pl/g9,wiecej_marze.html
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
ja w 2010 ....
Cytat:
Raczej więcej bym Radzika na taki wypad nie zabrała. To mówisz, że Tymek przyćmił solenizantkę ![]() dziubek79 bardzo mocne.Heloooooołłłłł ![]() Radzik nam wczoraj zasnął po 18stej, wybudzaliśmy go około 21wszej na kąpiel. Tak mi go było szkoda, nie mógł się dobudzić bidulek. Nie wiem jak to teraz ugryź ... Mam go kąpać o 18stej już? Przestawi się jeszcze? A pobudki to o 1 i później o 6,30 poprawia się ![]() Idę teraz do niego bo marudzi, śpiący jest. Ładnie się sam długo bawił. Gada do obrazu i naklejki-myszki miki |
|
|
|
|
#3891 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślałam o czymś takim na prezent dla Dominika:
http://allegro.pl/przytulanka-peppa-...839418397.html http://allegro.pl/przytulanka-kocyk-...880455508.html http://allegro.pl/nattou-przytulanka...888976814.html Mały zawsze zasypia przytulony do pieluszki, a ostatnio zaczął się nią bawić przed snem, więc pomyślałam o czymś takim w zamian. Co myślicie?
|
#3892 |
|
Rozeznanie
|
Witam
powoli będe nadrabać, ale mam tego spoooro ![]() Byliśmy w Warszawie u laryngologa w Instytucie Matki i Dziecka. Znowu dali nam nadzieje ze niedosłuch sie cofnie. Wg tej lekarki ma uszy podrażnione od ulewania i kazała nam obiecać ze poczekamy jeszcze dwa miesiące z jakimkolwiek leczeniem. Tyle że we Wrocławiu kazali zakładac jak najszybciej aparaty bo teraz to jest kluczowy czas w rowoju mowy... Dwóch lekarzy - dwie sprzeczne opinie, a ty biedny rodzicu sam decyduj komu zaufać ![]() To nadrabiam... Aha... córę nam podmienili - wstaje 2-3 razy w nocy na karmienie ![]() jestem chronicznie zmęczona i niewyspana, no padam na pysk.Do tego strasznie jestem już obolała od podnoszenia małej- najbardziej mi dłonie wysiadają; w lewej ręce w opuszkach palców mam takie drętwienie. I nogi w kostkach też kwiczą. Teraz wychodzi jaki ze mnie cherlak Mam nadzieje, że w końcu się wzmocnię na tyle, że przestanie mnie to wszystko boleć ![]() Macie może jakieś sposoby na takie przemęczone stawy?? |
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Brunku powiedz jesteś zadowolona z fotelika Cybex?My chyba dzisiaj zamówimy i zast czy jest fajny.Opinie niby ma dobre.
laski ja polecam zabawkę Pana metkę ja będę musiał zamówić dla małego. I ten wszystkie sorftey klocków Fb. Olivier miała ślimaka i bardzo lubił się Nim Bawić. Co do rozmiarów to 86 to Oluś nawet teraz nie raz nosi chociaż b.rzadko ale te z h&m są b.duże.Innych firm 92/98 a mała 2,5 roku ok 93-94cm 12,6kg ![]() Dzieci cały czas tak szybko nie rosną ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie z rana
u nas noc,no mozna powiedzieć,że w miarę, Nati nie spała 1,5 h, ale za to wstała 7.20, siędzę w domku, mąż od dzisiaj ma urlop, więc poszedł zaprowadzić Oli do przedszkola, ale fajnie ![]() i jeszcze zrobił mi kawę zbożową rano, jak nigdy jacieeeee podobają mi się te przytulanki, ale chyba najbardziej, ten kocyk przytulanka z krówką, może i ja sprawię podobną Nati ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- ja mam pana metkę, i Nati lubi sie nią bawić, ale chciałam coś na mikołaja kupić, i muszę cos starszej kupić i nie wiem co, jest fanka hello kitty, więc może cos z tego |
|
|
|
#3895 | ||
|
Raczkowanie
|
To i ja z rana sie witam!!!
Dominik dzisiaj wstał o 7. Ale dzisiaj pobił rekord, bo pierwsza pobudka była o 3, zjadł, walnął mega kupę, pogadał sobie z 5min i zasnął. Oglądam pytanie na śniadanie i będzie o tym że Hanka z m jak miłość odchodzi - bedzie miała wypadek. Nic o tym nie słyszałam wcześniej... A ja mam pytanko, Dominikowi pocą się stópki, czy to coś złego i czy może mieć coś wspólnego z wit D. Podaje Devikap 1 kroplę, ale czesto wleca mi 2 krople ![]() Cytat:
Dodam, że był dzień słoneczny i bezwietrzny. A tak ciągle spoglądała na Dominika (przykryty tylko kocykiem bez narzutki i lekko uchylony daszek i w końcu nie wytrzymała i się spytała czy ja się nie boje że Dominikowi buźkę owieje![]() Dominik zawsze ma buźkę i rączki cieplutkie, nawet ja mi samej jest zimno ![]() Co do przewracania to tez jestem zdania, że każde dziecko w swoim czasie przewroty wykona. A ja tez wszędzie gdzie czytałam to przewroty są na przełomie 4-5mc a czesto nawet później, więc to tylko nasze watkowe dzieciaczki taki wygimnastykowane i sprytne są Cytat:
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Diubku lepiej zeby dziecko troche zmarzło niż miało się upocić. Agace też ciepło. Tylko my bez budy się wozimy, Agata ma lekko podniesione oparcie w gondoli i obserwuje sobie świat.
U nas dziwny wieczór i noc. Agata padła wczoraj o 18. O 21 obudziłam ją, wykompaliśmy pod kranem w umywalce, zjadła troche kaszy (ze 100 ml) i obudziła się o 5 Ale odkryłam czemu Agata tak mi wcześnie wstaje - ona nie ma porządnej drzemki w dzień i o 17-18 pada za zmęczenia. Ale ona w dzień nie pośpi dłużej jak 30 minut |
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj nadrabiałam zaległości w klubiku, nic nie napisałam, bo bym chyba pół nocy musiała pisać więc tak ogólnie skomentuje.
1. Wątek "wiadomo kogo" - nie zazdroszczę sytuacji wielu z Was, niektóre historie to jak z filmu, albo jakiejś telenoweli. 2. Watek dzieciaczynach zdjęć - rosną nam brzdące rosną i pięknieją z dnia na dzień. Niektóre to już na pół roczku wyglądają np Filipek. Musze też coś dać nowego bo długo się nie chwaliłam ![]() 3. Watek rodzinek - nie tylko dzieciaczki nam pięknieją - laseczki z Was są, macierzyństwo nam służy kto tu mówi o braku makijażu - nam makijaż jest teraz nie potrzebny, naszym make up są teraz nasze dzieciaczki.
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym kupić tańszą lalkę i kilka innych rzeczy, niż 1 za taką cenę. I wizualnie mi się lala nie podoba. Takla wiesniarka. Cytat:
chciałam Ci pokazać taką przytulankę jaką Ja kupiłam za 19,90!! I też ma jakieś metki coś odstającego itd. Mój D nazwał maskotkę "Pan ciuliczek" Emi z nią śpi, bo to króliczek ma długie uszka i jest mięciutki. Jak sie zaloguję to Ci pokaże. EDIT : znalazłam - > pacynka Prezenty - Ja jak nigdy mam problem co kupić Emi, ale myślałam o takich puzzlach - chyba to się puzzle nazywa, które można rozkładać i dziecko się na nich bawi, u mnie nie ma dywanów, więc to by mi pasowało. Monika kiedyś o tym pisała, że trzeba na coś zwrócić uwagę, ale nie pamiętam na co Czapka - Nigdy jej nie ubierałam po kąpieli, choć narzucano mi że mam to zrobić w ogóle nienawidzę Emi w czapce ![]() Ubieranie na spacer - tak samo bodziak + spodenki + buciki + czapeczka + sweterk. Wychodzę z Emi o 14-15 na spacer i spaceruję do 16-17 to o 16 już zakładam jej jesienny kombinezon bo robi się chłodniej. W ogóle moja Emi to chyba ma skórce po tacie, bo dzisiaj ją przewijałam w nocy a ona spocona a miała samego pajaca i przykryta kocem i drugim kocem na nóżki. I przez tą ciepłe powietrze mi się wybudza 24 3 5 i o 7 wstaje, a tak tylko wstawała o 3-5 i spała do 7, w ogóle te powietrze u mnie w sypialni to katastrofa ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Dziubek ![]() Ellika i co zrobicie ? może faktycznie to przez ulewanie ? CO Ci intuicja mówi? |
||
|
|
|
#3899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3900 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() i mi ktos podmienil synka... tak jak ladnie spal bez zadnej pobudki do 6 a nawet 7, tak od kilku dni budzi sie o 2/3 a potem za 3 h i na dodatek z placzem,a nigdy tak nie bylo grrr!i na dodatek maruuuudaaaaa tak jak czytam o rozmiarach jakie nosza Wasze dzieciaczki to moj chyba maly cos jest bo za 1,5 tyg skonczy 4 mce a wciaz nosi 62, niektore ciuszki z 68 ale sa lekko za duze..![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a no to cieplutka woda ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jest sliczny, ma cudne duuze oczka![]() Cytat:
Cytat:
bo ledwo wyjde z nim na dwor to juz spi![]() Cytat:
![]() mi tez ktos syna podmienil..wstaje tyle co Ty ![]() chyba nie zacytowalo mi wszystkiego
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

Domek będzie się pluskał prawdopodobnie w przyszły weekend.

. Dla starszego dziecka tak, dla takiego malucha MI nie podchodzą. Dlatego dla Zuziaka szukałam bez takich sznurkowych włosów i nic mi się nie podobało 

zębole
Dla mnie to dość dziwne, bo Dominik ogólnie musi być baaaardzo zmęczony, żeby paść na rękach. Nie lubi tego 

Tymek najpierw spał, potem sie obudził i nakarmiłam go, a potem przez godzinę trzymałąm go na rękach i wszystko oglądał. Nie zapłakał ani razu, nie wiem jak on to zniósł. Ale patrzyła na wszystko wytrzeszczonymi oczkami. No i on zniósł dobrze, ale ja się tak zastresowałam, że mu taki "niezdrowy" wypada urządziliśmy, że głowa mnie zaczęła boleć na maxa 
a miała samego pajaca i przykryta kocem i drugim kocem na nóżki. I przez tą ciepłe powietrze mi się wybudza 24 3 5 i o 7 wstaje, a tak tylko wstawała o 3-5 i spała do 7, w ogóle te powietrze u mnie w sypialni to katastrofa