|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
u mnie to tak
ślub obronić inż dostać pracę obronić mgr dostać pracę na stałe a potem dzidziuś
|
#4472 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A przy okazji zapytam bo choć zarejestrowana dawno to wypowiadam się od dziś dopiero... Za każdym razem trzeba czekać na akceptację postu przez moderatora czy po jakiejś liczbie postów już mogą się one pojawiać bez opóźnienia?Cytat:
Co się zmieni? Mam nadzieję że tylko nazwisko Pokochaliśmy swoje wady i to jacy jesteśmy na co dzień. Nie oczekujemy żadnych zmian po ślubie. Właściwie od dawna uważamy sami przed sobą siebie za małżeństwo. Decyzję o ślubie też podjęliśmy już z 5 lat temu. Ale że wymarzył nam się rok 2012 i nietypowy ślub to sobie powoli odkładaliśmy by móc spełnić to marzenie. Bez presji że to już trzeba.Nie wyobrażam sobie podejmowania decyzji o ślubie bez mieszkania ze sobą. Nie zamierzam nikogo przekonywać do tego, bo szanuję inny punkt widzenia. Nigdy też nie podejmowaliśmy decyzji czy zamieszkać ze sobą. Tak po prostu wyszło, że nie umieliśmy się ze sobą rozstać i już |
||
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tylko nadzieje że damy rade rozpocząć tą budowę na wiosnę... dopiero w tym miesiącu bedziemy mieli plan, a miał być na październik ale architekt się niestety nie wyrobił
|
|
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u Nas przede wszystkim to, ze bedziemy sie starac o dziecko zeby mialo normalną rodzine a z kasia_kuku jak najbardziej sie zgadzam!! na poczatku jak zamieszkalismy razem to bylosuper, bo jak to swietnie mieszkac razem.. mizi mizi potem zaczely sie klotnie o byle co, zaczely nas denerwowac najdrobniejsze rzeczy, przyzwyczajenia z czasow jak sie mieszkalo z mamusią. Potem na szczescie sie dotarlismy i nauczylismy sie zyc razem i to byla proba przetrwania. Nie kazdy zwiazek moze ją przetrwac. Teraz zachpwujemy sie moze jak stare dobre malzenstwo, ale przynajmniej jestem pewna, ze to TEN!!!
|
||
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja zazdroszcze w ogóle możliwości realizacji budowy domu.... nam się to marzy ale to jeszcze trochę czasu minie nim zaczniemy to realizować
dobrze że przynajmniej nie musimy zaczynać małżeństwa od kredytu na mieszkanie
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no budowa domu to niestety masa papierkow, pozwolen itp..:/ ale potem jaka radosc z wlasnego domu!! i tego sie trzymajmy oki, my lecimy spac dobranoc
|
|
|
|
|
#4477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo będzie ze ślubem, będziemy szukać własnego M , myśleć o dzieciach i pewnie będzie jeszcze lepiej niż przed ślubem ... Cytat:
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że planujecie co będzie po ślubie u mnie staramy się o dzidzie a między czasie o kredyt na własne mieszkanko. Szkołę mam już skończoną praca jest więc moje priorytety są nieco inne niż wasze
ale podobne.---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Drogie koleżanki ja już zmykam spać, miłej nocki życzę do usłyszenia jutro pewnie już w nowym wątku znając wasze możliwości
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz zmykam spać dziewczynki
do jutra... dobranoc
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo Dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#4482 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z piwkowania, odpiszę Wam i lecę spać, TŻcik już dawno mi padł, a ja tu siedzę i nadrabiam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jaki genialny tytuł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dawniej, jak napisała zubi, ludzie nie wierzyli w rozwody, bali się ich, bali się reakcji społeczeństwa, do tej pory się boją. Nie mamy tak naprawdę pojęcia do końca, ile małżeństw tkwi w błędnym kole i nienawiści do siebie nawzajem, podczas gdy na zewnątrz wszystko wygląda dobrze, tylko dla pozorów czy dla dzieci. Jednak większość małżeństw pokolenia moich Rodziców i Dziadków, jakie znam, są niezbyt udane. Owszem, większość jest ze sobą, ale jakby tylko z przyzwyczajenia lub z braku alternatywy. Więc nie sądzę, żeby to był dobry argument na nie mieszkanie razem przed ślubem ![]() My mieszkamy ze sobą ponad 2 lata i w ogóle nie przeżywaliśmy tego, co większość z Was tu opisuje Żadnych kłótni o skarpetki czy naczynia, żadnych dramatów i prawie rozstań. Wspólne mieszkanie przyszło nam tak naturalnie, że sami dziwiliśmy się temu przez wiele miesięcy, teraz już przywykliśmy do tego ![]() Jak przestrzega Margida, może dla nas przyjdzie czas próby po urodzeniu dziecka, kto wie. Ale jakoś tak wierzyć mi się w to nie chce, że nasze relacje obrócą się wtedy o 180 stopni, bo do kwestii rodzicielstwa, jak zresztą to wszystkich ważnych spraw w naszym życiu, podchodzimy świadomie i powoli zaczynamy się z tą myślą oswajać i do niej przygotowywać. Wydaje mi się więc, że kiedy już ona nadejdzie, jakoś poradzimy sobie z emocjami i ze stroną fizyczną też (chociaż wiem oczywiście, że do tego tak naprawdę nie da się dobrze przygotować ale będziemy próbować, takie już mamy charaktery, że wszystko musimy najpierw na spokojnie przeanalizować i dzięki temu chyba łatwiej sobie radzimy z problemami)Cytat:
Cytat:
). najpierw wielka zaskoczka, a potem pogodzenie... Ale ja swoich przygotowywałam do tego trochę podczas swojego poprzedniego związku, kiedy to uciekałam do Exa na weekendy. Więc wtedy już trochę oswoili się z tym, że bywam u chłopaka, no a w przypadku TŻta to po prostu już było tak oczywiste, że będziemy razem, że nawet jakoś tam strasznie nie protestowali... Tata czasem coś mruczał, ale w sumie TŻ tak szybko się oświadczył, że nawet On musiał się w końcu z tym pogodzić ![]() Cytat:
Na pewno poczujemy się jeszcze bardziej zjednoczeni, bo oficjalnie staniemy się rodziną. Na poważnie już zaczniemy myśleć o budowie domu i dzieciaczkach, bo chwilowo naszym głównym celem jest ślub i nie wychylamy się za bardzo w szczegółach poza niego, mamy tylko ogólny zarys co i jak. Od ślubu po prostu zaczniemy nowy etap naszego życia. Więc jak najbardziej sporo się zmieni.Cytat:
To może Ty Lubciu teraz założysz wątek? tylko przed "potem" poproszę, żeby był przecinek Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas! Może tak?Lecę spać, dobrej nocki
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-11-07 o 00:16 |
|||||||||
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻ wprawdzie nie mieszkamy ze sobą, ale wydaje mi się, że trzeba być przed zamieszkaniem dojrzałym i przygotowanym na to, że mogą nastąpić sprzeczki. No i jak z byle powodu będzie się urządzać awanture to chyba też niezbyt dobrze? Do wszystkiego można dojść kompromisem.
My np. już wiemy, że nasz pierwszy zakup to będzie zmywarka do naczyń nienawidzimy zmywać a w dodatku mam tak małą kuchnię, że jak są w niej brudne naczynia, to w momencie ma się wrażenie takiego syfu... A tak to rachu ciachu naczynia do zmywarki i posprzątane w 90%
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
po was zawsze jest coi nadrabiać
chce ktoś kawkę??:P
|
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Ja już właśnie piję
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
ja koncze:P już chce jechać ogladać suknie!!
|
|
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki prackowo
ja już po pierwszej kawie, ale coś czuję, że to będzie ciężki dzień |
|
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Czytam Was regularnie, ale czasu odezwać się z reguły nie mam i bardzo żałuje. Z reguły przez to, że poza ostatnimi ustaleniami przygotowania dalej nie ruszyły. Temat mieszkania razem to się wypowiem. Co się zmieni po ślubie? Po pierwsze nazwisko . Weźmiemy tez zapewne kredyt i zaczniemy szukać własnego m. I będziemy razem nocować po przyjeździe do rodziców. Nasi rodzice mieszkają bardzo blisko siebie, więc po powrocie w rodzinne strony narazie każdy spi u siebie(moja mama tak chce). Finanse i konto już jest wspólne, więc o to sprzeczek nie będzie.Dziewczyny, które kupywały obrączki w Wawie, poleccie dobrych i tanich jubilerów
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marcia45 niestety jestem z małopolski więc nie pomogę... |
|
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe PM-ki
Ale tam dzisiaj zimno brrrrr... |
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
U mie tez... ale najlepiej sie zaglada na dworek przez okienko
![]() My zdecydowalismy sie zrezygnowac z zarezerwowanego autka slubnego na rzecz jakiegos tanszego... Jednak 1100 a 500 zl to roznica... chociaz te drozsze mi sie mega podoba no ale trudno, zawsze ta kaske moge juz przeznaczyc na dekoracja kosciola/sali/bukiet itd
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
kto poczęstuje kawką?
jezu padam na twarz! O 4:20 około:P wyszłam z hotelu. O 6:40 siedziałam już w autobusie do małej... W dodatku zaspałam i wstałam 6 min przed odjazdem i zdążyłam ale wygladam jak nie powiem...W ogóle to troche zła jestem na kuzynkę, chocciaż staram się ją usprawiedliwić. Jak wiecie maluje mnie do ślubu czarna kawa, no i wiem, ze siostry były nawet chętne, ale jeszcze się nie określiły. A wczoraj kawa dzwoniła, żebym dała jej dokładną odpowiedź, bo ma chętną na mój termin. No i piszę do siostry a ona na mnie "stara ogarnij dupe! ślub masz k..a mać dopiero za rok wiec nie truj! k...a daj mi spokój!!" No ale za chwilę się dowiedziałam, że zerwała z chłopakiem i oto jest efekt. Pisałam wam kiedyś o nich... powód zerwania? jest już wykończona psychicznie przez swoją matkę i chce spokoju... Smutne:/ eh... tylko dlatego, że chlopak trafił za pierwszym razem na idiotkę i sie rozwiedli...
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuzynka miała powód być zła ale już nie bardzo wybuchnąć alenie złość się za długo... szkoda dziewczyny każda potrzebuje miłości, ale najbliższe środowisko ładnie to umie spieprzyć...
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no gadałyśmy później normalnie... pocieszałam ją, bo sytuacja naprawde niefajna... Jeszcze tylko muszę jej siostrę zapytać, bo ma być świadkową, czy ona chce być malowana czy nie.
|
#4497 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam sie poniedziałkowo
Cytat:
![]() Ja sobie właśnie pije w moim wyfasionym wielkim kubku ![]() Cytat:
mam nadzieję że TŻ znajdzie jakis pojazd... chociaz wczoraj się śmiał że pojedziemy traktorem.... bo oglądał jakiś program i tam własnie tak młodzi jechali... stwierdzam że mój TZ wariuje....
|
||
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
ciężka tym bardziej, że tobie sie uklada z zdrugiej strony jej sypie i zawsze jakie takie nostalgie nachodzą...
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do kuzynki to troche nie ciakwie... troche przykro że rozstała sie z tym facetem i to nie przez to że jej albo jemu coś nie pasowało tylko przez jej matke... a co do jej wybuch złości to rozumiem sytuację, ale to taż nie powód żeby opie.przać Cię o to że się tylko cos zapytałaś.... ale z drugirj strony w nerwach mówi się rózne rzeczy.... ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- A ja dziś mam 270 ddś ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Madziuniusia ja tak teraz troche z innej beczki... pamiętasz jak byłysmy mierzyć sukienki?? (o ile wogóle mnie jeszcze pamiętasz ) i miłam Ci się zapytywać... w której Ci się najbardziej podobałam?? wiem że to ja mam miec to wow ale chciałą bym poznać Twoje zdanie, bo tylko Ty mnie w nich widziałaś
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

na razie mi dziwnie bo sie czuje jakby nowa Pmka dołączyła :P
A przy okazji zapytam bo choć zarejestrowana dawno to wypowiadam się od dziś dopiero... Za każdym razem trzeba czekać na akceptację postu przez moderatora czy po jakiejś liczbie postów już mogą się one pojawiać bez opóźnienia?
Pokochaliśmy swoje wady i to jacy jesteśmy na co dzień. Nie oczekujemy żadnych zmian po ślubie. Właściwie od dawna uważamy sami przed sobą siebie za małżeństwo. Decyzję o ślubie też podjęliśmy już z 5 lat temu. Ale że wymarzył nam się rok 2012 i nietypowy ślub to sobie powoli odkładaliśmy by móc spełnić to marzenie. Bez presji że to już trzeba.

To może Ty Lubciu teraz założysz wątek?

jezu padam na twarz! O 4:20 około:P wyszłam z hotelu. O 6:40 siedziałam już w autobusie do małej... W dodatku zaspałam i wstałam 6 min przed odjazdem i zdążyłam
każda potrzebuje miłości, ale najbliższe środowisko ładnie to umie spieprzyć...