|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
smutny dzis dzien;/ jutro ide na badania a potem do gina wiec odezwe sie wieczorkiem
buziaki dobranoc
|
#1892 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Coś mi się kojarzy że miała iść 7 ![]() Cytat:
Ja też jutro do lekarza, byłam ostatnio 29 września więc jestem strasznie stęskniona widoku małej ![]() Stresuje się bo nowy lekarz, no ale dam radę
|
|
#1893 |
|
Przyczajenie
|
A robiłyście USG 3D/4D? warto?
Ja to jestem strasznie ciekawa płci, na ostatnim usg nie było nic widać,bo dzidzia zasłoniła się pępowinką , ale nawet mimo to,jakoś nie mam zaufania do określania płci przy zwykłym usg. Zbyt dużo znajomych mi osób miało źle przewidzianą płeć i na porodzie miały niespodziankę Dlatego zastanawiam się, czy na takim lepszym usg można to sprawdzić w 100%?ps. A dziś maluszek miał 3 razy czkawkę :O
|
|
|
|
#1894 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam piekne zdjęcie buźki mojej księżniczki
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Doberek Mamuśki
![]() Ja miałam robione usg 4d ale w sumie to bardziej chodziło mi o sprawdzenie czy z dzieckiem ok bo na tym usg lekarz dokładnie posprawdzał wszystkie narządy i serce i sprawdzał to na 2d a na 4D pokazał nam małą może z 5 minut tzn próbował pokazać bo ona wstydliwa jest i się zakrywała rączkami ![]() Agamili dobrze że już ok U nas znowu dziś piękna pogoda chyba wypiorę pościel i powieszę na dworze zmykam budzić mojego śpiocha do szkoły nie piszcie jak szalone co będę miała mało do nadrabiania
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Męża wyprawiłam do pracy i teraz bycze się z kawą przed kompem ![]() Gabi fika w brzuchu a ja mam nadzieję, że będzie dziś u lekarza grzeczna i pokaże wszystko co trzeba Zaczynam łapać stresa przed ginem Czy wszystko będzie ok, czy lekarz-mężczyzna będzie spoko ( generalnie zawsze chodziłam do babki) itd.Zaraz lecę się ogarnąć tu i tam
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Dziś mam wizytę u lekarza ale dopiero o 19.40,chyba że zadzwonie że moge wcześniej i jest miejsce bo mężulek jet w domu na zwolnieniu.Mam nadzieję że szyjka sie wydłużyła i już nie będę musiała leżeć,a tego badanie nie będę robiła przeciwciała anty Rh bo skoro ja mam + i mąż też to po co.Powiem że sie nie wyrobiłam i czy muszę jednak zrobić.Mam nadzieję że mnie nie pogoni. Idę zjeść śniadanko do łóżeczka bo teraz tylko tam jem
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry poweekendowo
Idę nadrabiać doczytałam tylko, że agacia dostała pierścionek zaręczynowy. GRATULUJĘ |
|
|
|
#1899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witajcie mamuśki! Ja dzisiaj jadę do miasta, jakieś małe zakupy dla Julci jeszcze zrobię i spotkam się z koleżanką ze szkolnych lat miłego dnia
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamy
![]() zaczynamy dziś 27tc końca remontu w domu nie widać a mnie oraz bardziej boli kręgosłup syf w domu aż wstyd
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() widzę, ze dzisiaj spokojnie od rana... a mi dzisiaj wszystkie sprzęty odmawiają współpracy ![]() najpierw suszaarka.... potem auto nie chciało odpalić i musiałam cudować, ledwo zdążyłam Igę zawieźć do przedszkola a teraz komp... pocytowałam sobie ładnie, poszłam zrobić herbatkę a on mi się wyłączył cham jeden i wszystko poszło w cho..lere ciekawe co będzie dalej.... ![]() Aga dobrze, ze już wszystko dobrze...uffff i śliczny pokoik Mili kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() jesli chodzi o wielkość brzucha w drugiej ciąży to u mnie też się potwierdza, ze w drugiej jest o wieeeeele większy, teraz mam taki jak z Igą pod koniec w 9 miesiącu, i też szybko było widać już pod koniec drugiego zaczął się pojawiać,a z Igulcem to tak pod koniec piątego dopiero... no i teraz mam juz 12kg na plusie, a z Igą przytyłam w całej ciąży 9kg ![]() ale mi brzucho podskakuje, mała ma mega czkawkę
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
No to doczytałam...
Sobota minęła nam szybko, cały dzień coś się działo. A wczoraj byliśmy w Gdańsku w Ikei. Głównie po komody dla małego. Kupiliśmy dwie Ale żuk na ścianie wygląda ok Wiem, że był temat poruszany prania, ale zapytam. Bo mamy komody (jedna już złożona) i mogę zacząć prać Aaa, moja znajoma urodziła w środę córeczkę. I wiecie co.. teraz nie wiem co o tym wszystkim (ciuszkach) myśleć. Mała ma 57cm, koleżanka nie miała wcale małych ciuszków (na 50cm, na 56 troszeczkę) I jak ubrała małą w te 56cm to ta się topiła w nich, rękawki podwinięte kilka razy, nogi wcale w nogawkch, bo za długie. Zawiozłam jej moje na 50cm (mama pokupowała na początku kilka takich małych)i te nawet niektóre za duże - w kaftanikach na 50cm musiała podwijać rękawki... Domyślam się, że to małe to może na 2-3 tygodnie, potem te na 56 będą ok... Ale nie wyobrażam sobie ubierać takiego malucha w ciuszki na 62cm. jak przeczytałam, że Aga miałaś takie skurcze to aż mi się gorąco zrobiło. Dobrze, że jest ok. Ciekawe co to było...No i pokoik dla Milenki ale to jeszcze kilka lat![]() Mijus super, że już na swoim ![]() likas trzymam kciuki, żebyś szybko do domu wróciła ![]() BebiBebi wątek super, zaraz zajrzę czy już jest i jakby co to pokażę co kupiliśmy w Ikei ![]() ultraradiola nie wiem czy dałabym radę teraz gdyby tż dostał pracę i musiał wyjeżdżać na delegacje jakieś. Przytulam
|
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
proponuję prać w temp 40 st i oczywiście pastele dorzucić do białych
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam w klubie wątek kącików dziecięcych
możemy tam pokazać już urządzone kąty
|
|
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
odebrałam wyniki toxo. Mam IgG ujemny i IgM ujemny. Czyli nie miałam styczności z toksoplazmozą i obecnie też nie choruję, za to muszę uważać żeby się teraz nie zarazić
|
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że dziecięce powinno się wybrać w wyższej właśnie temperaturze. A ja raczej (poza ręcznikami) nie używam wyższych temperatur nawet nie wiem do czego służy program na 90 stopni ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Jak się czujesz z pessarem? Odpoczywasz? I jak noga tż? |
||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Inutil ja bym prała w 40 max.... no i jasne dorzuc spokojnie.... |
|
|
|
#1908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nam już jakoś przestało zależeć na poznaniu płci ![]() _________________________ ________ Dzień dobry ![]() Byłam z mamą na zakupach w lumpku. Dla bobo nie mam nic, dla siebie sukienkę (na po ciąży ), jakieś 2 bluzeczki i spodnie ciążowe (na kancik z takiego cieplejszego materiału)![]() Odpocznę trochę i lecę na ostatnie zakupy spożywcze, bo dzisiaj mamy gościa
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
jeśli masz taki z lumpka to wypierz w 60 st, ale generalnie takie delikatne tkaniny pierze się w 40 st zresztą looknij sobie na metki będziesz miała pewność
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() 12 stron?! Nie dam rady nadrobić choćbym chciała.... Zastanawiałyście się może nad szczepionkami tzn. nad ich ewentualną szkodliwością (duża zawartość rtęci)? Tu jest fragment wywiadu z dr Marią Majewską http://www.reedukacja.pl/default.asp...=327&subpage=0 A tutaj temat jest obszernie opisany (ale ostrzegam tylko dla wytrwałych ) http://www.autyzm-szczepienia.eu/upl...5D%20adobe.pdfJeśli się nie mylę obecnie (chyba od 2010r.) można samodzielnie podjąć decyzję czy szczepić dziecko, jeśli tak to na co i kiedy ale czy warto podejmować ryzyko? Czy na polskim rynku są szczepionki bez rtęci które można indywidualnie wykupić? Kurcze mam mętlik po tym artykule...
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wszystkie ciuszki dziecięce piorę w takim programie "codziennym", ale temp. podkręcam do 50'C
![]() Jakoś koniec grudnia, początek stycznia ew. przepiorę jeszcze raz, ale jak na razie nic się nie zakurzyło, więc nie wiem czy jest sens
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
inutil, ja robiłam dopiero pierwszy raz teraz. Nie wiem czy mi za jakiś miesiąc może da jeszcze skierowanie, żeby mieć pewność przed samym porodem że się nie zaraziłam
![]() ja w miarę ok, idę dziś na wizytę (miałam iść w piatek, ale nie przyjmował). Mam nadzieję że pessarek trzyma i szyjka się nie skraca. Tż coraz lepiej dzięki za zainteresowanie
|
|
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak większość białych to proszku do białych będę prać o kurde, teraz sobie uświadamiam jaka ja ciemna w temacie prania. A może dołożę nasze białe i same białe wypiorę w dzieciowym proszku ![]() hihi, ale problem mam od ranaCytat:
ja robiłam na samym początku ciąży i gdzieś czytałam, że powinno się zrobić pod koniec ciąży jeśli oba wyszły ujemne, ale lekarz nic nie mówił na razie. |
||
|
|
|
#1914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę przyznać że wyprały się bardzo dobrze, nic się nie pokurczyło i czuję że są naprawdę świeże więc sama nie wiem oczywiście prałam białe + pastele wszystkie i nic nie farbowało!dziewczyny mam pytanie, od wczoraj moje dzidzi strasznie szaleje, ale tak jak nigdy, w nocy spać nie mogłam, to takie ruchy że aż mi sprawia ból i prawie wogóle nie odpuszcza. Martwię się trochę, czy to normalne? Przyznam że wczoraj pojadłam duuużo słodkiego może to od tego?? co myślicie...miłego dnia!! AgaMill ale mnie wczoraj zestresowałaś, dobrze że ok!! ale cisza tu bez Agatka i Zośkasamośka nic się chyba nie odzywa! |
|
|
|
|
#1915 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje 27tyg! my jutro juz31![]() Cytat:
haha zainspirowałaś mnie pychotka![]() Cytat:
![]() jejku to rzeczywiście problem z ciuszkami...jak popodliczam wszystko to napisze ile czego mam (zbieranina od3mamuś-mniej więcej powinno się zgadzać) niektóre ciuszki mam właśnie takie maluśkie ale najwięcej tych56/62 a skarpeteczkek tak maleńkich nigdy nie wiedziałam![]() Cytat:
miałam obydwa badania ujemne więc trzeba było uważać ale w przypadku cytomegalii nie wiadomo nawet jak
|
|
#1916 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi siostra mówi, żebym nie kupowała ubranek na 56, bo jej córka urodziła się i miała od razu 59cm, więc ubierała ją w 62. Ale jej mąż jest strasznie wysoki, a my mamy po 170cm, 180 cm wzrostu, więc giganta nie oczekuję Dostałam kilka kaftaników na 56 i chyba mam parę śpiochów w tym rozmiarze. Jak już będę wszystko prała, to muszę jakieś komplety z tego potworzyć i w razie czego coś dokupię. jak dokupię 2-3 pary śpiochów czy pajaców, to majątku nie wydam a będę się lepiej czuła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale myślę, że chyba na pierwszy raz wszystkie upiorę w 60 stopniach. Nieważne czy z lumpka, ze sklepu czy od koleżanki. Lumpkowe są pryskane jakimiś środkami, a ze sklepu to też różnych środków się używa. Więc chyba wszystkie na pierwszy raz upiorę w 60 stopniach, no chyba, że będę miała coś w intensywnych kolorach, to wezmę na 40.
|
||||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy już 32 tc i VIII miesiąc
![]() Wczoraj po powrocie z Ikei (cały dzień na nogach), bo wjechaliśmy jeszcze do Fashion hause w Gdańsku, jak wracaliśmy to podbrzusze bolało - jak na @, wzięłam nospę forte, ale w nocy przy przebudzeniu czułam cały czas, rano to samo. Musę trochę przystopować, bo teraz to już różnie może być... Zła byłam bo kiedyś był tam sklep Drewexu (jeśli dobrze pamiętam) i łóżeczka, pościele i takie tam w fajnych wyprzedażowych cenach. A tu go zamknęli i nie ma, ale tż buty sobie kupił chociaż. |
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten proszek po prostu jest delikatniejszy niż normalne. Koleżanka mi mówiła, że ona nie prała w dzieciowym, tylko zamiast normalnego płynu lała jakiś sensitive i na jedno wychodziło. My mamy 90% ciuszków bezpłciowych tzn. biel, krem, pistacja i inne pastele z różu, to chyba jeden pajac tylko, a niebieskich więcej, tyle, że nawet jak będzie dziewczynka, to w błękit ją bez oporów ubiorę, gorzej chłopca w róż
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poproszę mamę, żeby w lumpach pokupowała trochę malutkich jeszcze, tam gdzie ona chodzi są tanioszki naprawdę i to dużo i sporo nowych (dziecięcy lumpik), za 1,50 czy 2zł czy 3zł (bo takie ceny są bodziaków i śpioszków) to można mieć kilka par, nawet jak nie wykorzystam, to zrobię paczkę i na allegro sprzedam, nowych w sklepie nie mam zamiaru takich malutkich kupować A nie chcę ubierać malucha w sporo za duże rzeczy. My też nie taky wysocy - ja mała 160 (w kapeluszu) a tż 185cm, zobaczymy jaki maluch wyjdzie
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o bolesne ruchy dzidka to też takie miewam
moja mała też nocny marek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

buziaki dobranoc

Gabrysia - 09.02.2012
, ale nawet mimo to,jakoś nie mam zaufania do określania płci przy zwykłym usg. Zbyt dużo znajomych mi osób miało źle przewidzianą płeć i na porodzie miały niespodziankę
Dlatego zastanawiam się, czy na takim lepszym usg można to sprawdzić w 100%?

może to od tego?? co myślicie...