|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVI - Liście we włosach potargał wiatr.
Cytat:
chociaz to skrajny przyklad to i tak bylo.A ja to raczej odpowiedzialna bylam(oczywiscie zgodnie do wieku
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie , nie u mnie nie jest tak, że smycz mnie jakoś uwiera U mnie była zasada, że jeśli wiedzą to mogę np. nie miałam 18lat ale szłam do znajomych, mówiłam, że będzie alkohol- nie było problemu Nigdy nie piłam na umór więc byli mnie pewni pod tym względem Były oczywiście sytuacje w których mi czegoś zabraniali a ja krzyczałam i płakałam "jakie to niesprawiedliwe, a inni mogą Oczywiście awantury i tak czasami jeszcze są ale teraz patrzę już na to trochę inaczej niż jak miałam 15 lat
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki tylko przyklad podalam.Moja wolnosc to byla w tym sensie ze oczywiscie mowilam gdzie wychodze i w wieku 15 lat nie moglam wracac o 4 nad ranem Jakies zasady byly i staralam sie je przestrzegac.Nie bylo za to problemem jak np po szkole szlam do kolezanek i wracalam pare godzin pozniej. Ale jak mialam zamiar wrocic duzo pozniej to dzwonilam. Ciezko cala relacje opisac w paru zdaniach ![]() Moze tak: moja mama byla lajtowa (bo tata to nawet sie tym nie interesowal)---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- chyba czas spac co
|
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to wrócić DUŻO później kończyło się na godzinieOkej skoro już mnie wyganiasz to idę spać Branoc |
|
|
|
|
#2735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy nie miałam dobrego kolegi/przyjaciela. Jak dla mnie takie coś rzadko się udaje. Nie wierzę w przyjaźń damsko-męską, kilka razy się na tym przejechałam. Głupia byłam i myślałam że może jednak a za każdym razem wychodziło to samo. Twój Tż musiał to mocno przeżyć Oj biedna psinka ![]() Cytat:
Cytat:
Koleś chyba szuka przyjaciół, no cóż we mnie przyjaciółki nie znajdzie. Zupełnie go nie rozumiem, czego on ode mnie oczekuje. On żyje w innym świecie, niech w końcu zejdzie na ziemie.
|
|||||
|
|
|
#2736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zrezygnuję ze spotkań z wieloletnimi przyjaciółmi bo chłopu się nie podoba. Na szczęście TŻ nie postawiłby mnie w takiej sytuacji Cytat:
Ja tak dobrze nie miałam. Ja zwyczajnie nie mogłam nigdzie chodzić. Jak chodziłam to 2 tygodnie z matką się nie odzywałam. Albo jak już wybłagałam, żeby gdzieś iść to kazała mi wrócić o 10 czy 12. Tłumaczyłam, że o tej godzinie to nie będzie mnie komu odprowadzić do domu, bo to połowa imprezy. Ją to nie obchodziło. Choćbym miała 5 km sama iść w środku nocy to miałam być na daną godzinę. I dodam, ze takie jazdy to miałam grubo po osiemnastce. Przed osiemnastką to mogłam o imprezie pomarzyć. Teraz sie zastanawiam dlaczego ja w ogóle jej słuchałam ![]() Byłam dorosła, ale tak stłamszona, ze nawet nie przyszło mi do głowy się sprzeciwić. To znaczy kłóciłam się, ale posłusznie wykonywałam polecenia. A teraz matka mówi że to wszystko nieprawda, no ale nie ważne. Cytat:
Olej gada
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Początkowo myślałam że jest gejem bo który normalny facet interesuje się modą, ogląda filmy dziewczyn na yt, przegląda stylio i blogi modowe
![]() Cytat:
Moja mama była trochę przewrażliwiona, wszędzie węszyła podstęp i złe intencje facetów. Pamiętam jak zaczęłam spotykać się z Tż (16 lat miałam) to mogłam być na dworze do 21 Czasami wyłam z tego powodu bo zabraniała mi chodzić na imprezy. W wakacje ciężko było coś skłamać. Cała paczka szła się bawić a ja musiałam zostać w domu przez co strasznie się kłóciłyśmy. Potrafiła czytać archiwum gg i moje rozmowy z Tź |
|
|
|
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najpierw przez lata słyszałam "będziesz miała 18 lat to będziesz robiła co będziesz chciała". A jak wreszcie skończyłam te upragnione 18 lat to usłyszałam, że "jak będę miała swój dom to będę robiła co będę chciała". Ona najchętniej do dziś by mnie tłamsiła i nie widzi w tym nic nienormalnego. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Nie ufam TŻ!!! Znów ogląda laski na ebay
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie zmieniła podejście co do imprez, mogłam wychodzić z Tż ale np. na wspólne wyjazdy nie pozwalała. Pewnie i teraz kręciłaby nosem gdybyśmy chcieli wyjechać na dłuższy czas razem "jak zaręczycie się to co innego". Strasznie wkurzało mnie też to że bardziej wierzyła innym osobom niż mi. W technikum wychowawczyni nagadała jej że palę papierosy |
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Miki - mój tam uważa, że w tej sytuacji on był na nie. Ale jak wychodzę z kolegami z LO z klasy to mu nie przeszkadza
więc... wszystko chyba właśnie zależy od stopnia znajomości twojego faceta z tymi właśnie 'obiektami' Co do rodziców; dziwny paradoks, bo ja wywinęłam sporo swoim, a obdarowano mnie liberalnymi i nikt nigdy o nic nie słusznie mnie nie oskarżył. Ba, mama zaczęła wydzwaniać dopiero jak zaczęłam pracować i to tak po 1,5h od prawidłowego skończenia. Jakaś dziwna zależność? Noemi: trzymam kciuki za pozytywny wynik operacji twojej suni. Dobranoc dziewczęta
|
|
|
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak dziś nadrabiam co tu się u Was działo i powiem Ci Kocurzyca, ze u mnie było baardzo podobnie. Odpowiedź mojej mamy prawie na wszystko była "nie" a ja wyłam, ale jakoś, zeby po prostu wyjść z domu to nie mialam odwagi. no i kończyło się na tym, ze kłamałam, i np mówiąc, ze spędzam sylwestra z koleżankami, spędziłam go u Tż z nocowaniem w wieku 17 lat co było normalnie nie do pomyślenia.Potem na 18 miałam troche luzu, ale jak 18 się skończyły, to znowy był zakaz i w ogóle beznadziejne to było :/ Ale teraz mam dobry kontakt z Mamą, już z nią nie mieszkam i jest o wiele lepiej niż kiedyś ![]() Jak Wam poranek mija?? Ja dziś miałam zamiar zrobić cś dobrego i wybrałam się z rana (przed 7) oddac krew honorowo (robie to kilka razy w roku), no, ale niestety okazało się, ze nie mogę jej oddać, bo mam za niską hemoglobine i tak mi jakoś źle z tym... no nic, następny raz pójde w przyszłym roku, mam nadzieje, ze już bedzie wszystko ok
|
|
#2742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o powroty to do tej pory mam tak, że muszę wracać około 24, max 1 w nocy <nie licząc oczywiście jakiś 18stek>. Zawsze musi mnie ktoś odprowadzić bo nigdzie nie pójdę. (co dla mnie problemem nie jest bo sama się boje chodzić po nocach )Jak miałam 16 lat to czas miałam do 20-21 a gdy był czas zimowy to do 19 bo ciemno . I na jakieś "klubowe" imprezy też nie chodzę bo by mnie nie puścili. No a poza tym mnie nie ciągnie- więc praktycznie nie ma problemu Więc praktycznie to samo ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Skąd ja znam takie tłumaczenia, niech pomyślę... ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
No to tylko pogratulować szlachetności Fakt , że nie wyszło- ale chęci miałaś i to się liczy.Ja chciałabym oddać ale wszyscy mi mówią, że jakby mi krew zabrali to bym już całkiem zniknęła ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Nie, on nie jest normalny... To ja nie wiem.Okej zmykam do biblioteki |
||||
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale pędzicie z pisaniem ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Dokładnie
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
widziałam w dzienniku zapuszczania włosy kocurzycy. Jestem oczarowana ! |
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czas na śniadanie i kawę. Umyłam już włosy bo o 15.00 umówiłam się z koleżanką na spacer Piękna pogoda |
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda jest cudna, ja zaraz idę zmywać naftę, a potem z koleżanką z LO na kawę.
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
U mnie dopiero teraz słonko sie pokazuje,bo mgła odpuszcza. Musze włosy umyc ,bo mam tłuste:-/ myłam w piatek,a dzis wygladaja jakbym je olejowała:/. |
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam nawet ciekawą ofertę pracy w biurze obsługi klienta w firmie dostarczającej Internet
o tyle fajnie że firma znajduje się 5 minut drogi od mojego domu. Praca w pełnym wymiarze na umowę o pracę, od 10-18. Zaraz wyślę CV i list motywacyjny
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
O miki trzymam kciuki
wygląda bardzo zachęcająco
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
14 listopada mają się odbyć rozmowy kwalifikacyjne, cieszyłabym się gdyby się udało
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje pozytywne prądy
|
|
|
|
|
#2754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadnej logicznej rozmowy z matkami nie ma. Ja mam wrażenie, że niektórym mózg z wiekiem wyparowuje i płyta się zacina. Cytat:
Potem miałam faceta w innym mieście wiec już jawnie nocowałam, a po jakimś czasie odkryłam, że matka myśli, że ja śpię w oddzielnym pokoju Jak nic nie robiłam i seks był mi nie w głowie to najchętniej zamknęłaby mnie w klatce. A jak już wszystko olałam i jawnie nocowałam u faceta to myślała, że może patrzymy sobie w oczy To była bardzo zabawna sytuacja. Matka nigdy nie zapytała gdzie śpie. jedynie z tego co jej opowiadałam ile miał mój chłopak pokoi itd. wywnioskowała, ze ja śpię w oddzielnym. Po jakimś czasie wprowadziła sie do nich babcia i zajęła ten dodatkowy pokój. I po kilku miesiacach moja mama wypaliła z pytaniem:" To gdzie ty śpisz jak tam teraz babcia mieszka?". A ja odpowiedziałam ironicznie: "z babcią" Cytat:
A u mnie beznadziejna
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
A no to tak jak myślałam, nie łapię się
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
P.S Rozmawiałam dzisiaj z tą kobietą z pośrednictwa i po prostu jej powiedziałam, że rezygnuję. Na co ona- Dobrze, Do widzenia |
||
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice chyba po latach zapominaja jak to jest byc nastolatkiem mysla ze zakazami uchronia przed calym zlem. Miki ja rowniez trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi dziewczyny gdzie można kupić maske bingo?? kiedyś czaytałam, ze w tesco, ale byłm już w 2ch dużych i w żadnym nie znalazłam. A Wy ją stosujecie? i z jakim skutkiem?
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Bingo kupiłam w Auchanie. Miałam z drozdzami ,moim włosam nie pasowała, ciezko mi było rozczesac po niej włosy, nie nawilzała,nie wygładzała, miałam szorstkie włosy po niej
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba na maksa wysuszylam wlosy, obojetnie jakiego szamponu uzyje i odzywki/maski moje wlosy sa tepe;/ ciezko rozczesac, jakies posklejane i nie wiem takie glupie wrazenie lepkosci. Od dzisiaj olejuje i daje spokoj od prostownicy
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od czego? gdyby byly wysuszone to by wlasnie byly tepe,ciezkie do rozczesania, szorskie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

chociaz to skrajny przyklad to i tak bylo.

Co to za "wspominanie starych czasów" jak się nie ma wspólnych wspomnień? Oczywisty jest powód tego zaproszenia i w ogóle nie wiem nad czym tu kminić.
Co nie znaczy, że nie dogaduje się z rodzicami- Oni już tacy są i przywykłam
- 82
15.04.2013