Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 13:59   #3961
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

te maty są fajne ja ost kupiłam dużemu.Ona jest fajna bo się nie przesuwa.Ja nie mam dywanów więc ta mata się przyda

you you ponoć była duża obniżka na Lego Duplo mój M mówił.
Fajne zestawy z Tomkiem tam mają .
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:05   #3962
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

blondynka no właśnie Filip jest fanem ciuchci i chcemy mu Lego z ciuchcią kupić
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:26   #3963
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzięki za odp

Moja Agata wstała dziś o 5 (poszła spać o 19.30)
Moja Karolinka dzis zaszalala :P ostatnio wstawala jak w zegarku o 4:30 czy położona była o 20 czy o 22 a dzis wstała o 7:00 hehe (od 21:00)

Vaniliova brawa dla Krystusia ze pieknie marchewke jadł

Dziubek za usg gówki

Madzia mojej Karolince tez pocą sie stópki (i dłonie tez), mówiłam o tym pediatrze i powiedziała ze tak moze byc i że to o niczym nie świadczy

Zanka zdrowia dla mamy

U nas strajk glodowy.. nie dosc ze mała nie chciala ostatnio jesc tyle co zawsze to od dzis rana od 7 nie wypiłą ani kropli mleka.. nie wiem co sie dzieje

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-11-07 o 14:27
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:01   #3964
aania_20
Zakorzenienie

witam

Babonik, piękna kartka!!!
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam
powoli będe nadrabać, ale mam tego spoooro

Byliśmy w Warszawie u laryngologa w Instytucie Matki i Dziecka. Znowu dali nam nadzieje ze niedosłuch sie cofnie. Wg tej lekarki ma uszy podrażnione od ulewania i kazała nam obiecać ze poczekamy jeszcze dwa miesiące z jakimkolwiek leczeniem. Tyle że we Wrocławiu kazali zakładac jak najszybciej aparaty bo teraz to jest kluczowy czas w rowoju mowy...
Dwóch lekarzy - dwie sprzeczne opinie, a ty biedny rodzicu sam decyduj komu zaufać Osiwieje
Ellika, może rzeczywiście dobrze byłoby jeszcze z kimś skonsultować...trzymam za Was kciuki!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I uwaga, uwaga - dziś rano mój syn po raz pierwszy zaśmiał sie w głos Trzy razy to powtórzył, więc chyba mogę stwierdzić, że umie już chichotać

Dziś wieczorem kończymy 11 tygodni!!!
GRATULACJE! Podwójne!! klask i:
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Jasia karmiłam w aucie i miałam wyrzuty sumienia że biedne dziecko jak rumun w aucie je.

Jaś miał szeroko otwarte oczka, wywalony języczek i szeroki uśmiech
my wyglądaliśmy podobnie, mimo iż ciasnawo było

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sara ma dziś 20 tygodni matko jak to zleciało....
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
no i wczoraj mieliśmy wielkie święto bo Maja skończyła w końcu () 3 miesiące
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena kończy 4 miesiące
klask i:dla wszystkich!

A ja byłam na uczelni, wstąpiłam po drodze do Biedronki Fajne te zabawki, chyba się na coś skuszę
No i Michałki kupiłam

Znalazłam coś o żyrafie http://www.facebook.com/notes/allegr...92321970848622

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:20   #3965
DaKaro
Zadomowienie

Witam.
U nas skok...Moj anioleczek zamienil sie w krzyczacego diabelka. Malwinka krzyczy bo: wypadl smoczek, mama poszla do lazienki, za wolno leci mleko, mleko leci za szybko, nikogo nie ma w poblizu itp. Niech to sie szybko skonczy...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:26   #3966
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tu srutu tutu a nie pochwalilam się

Lena kończy 4 miesiące
dla Lenki

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Gratulacje dla waszych maluchów.

Bella, a Twoje dziewczynki są jedno jajowe czy dwujajowe? Zawsze mnie to zastanawiało, jak to jest że bliźnięta jednojajowe są prawie identyczne - często tylko mama jest w stanie je odróżnic, mają to samo dna, a jednak mają inne upodobania.
Ja nie Bella, ale Ci odpowiem, bo mam braci bliźniaków jednojawowych (jak to śmiesznie brzmi w odniesieniu do chłopców ). Jak byli mali to byli IDENTYCZNI, nikt oprócz mnie i rodziców nie byli w stanie ich odróżnić. Ja potrafiłam ich poznać nawet jak stali tyłem, po kształcie głowy, albo po głosie - rodzice tak samo. Charaktery mają raczej inne. W okresie dojrzewania zaczęli się inaczej ubierać, czesać, mieli inne zainteresowania, innych znajomych, innej muzyki słuchali.

Teraz już dla mnie nie są w ogóle do siebie podobni. Nie wiem jak dla innych. Tak się kłócą, nie odzywają do siebie, docinają sobie ale jak się pojawi jakiś problem, to jeden za drugim skoczy w ogień.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

nigdy nowości (i leków wykrztuśnych) nie daje się na noc...
jak leżałam po porodzie w szpitalu, to Tż z moja mamą nie doczytali, że syrop mają podać o 17.00 (wykrztuśny). Mały prawie całą noc nie spał, tak kaszlał.

Cytat:
mysle ze jakbys nie obcinala wlosow to by bardziej sie poturbowala bo nic by nie widziala przez zaslaniajace oczy kosmyki

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
U nas strajk glodowy.. nie dosc ze mała nie chciala ostatnio jesc tyle co zawsze to od dzis rana od 7 nie wypiłą ani kropli mleka.. nie wiem co sie dzieje
Ja nie wiem, co z tymi dzieciakami. Moja powoli zaczyna znowu jeść.

CarmelaSoprano za 20 tygodni Sarenki
Karoline za 3 miesiące Majeczki
Brumek za 11 tygodni Tymona

A ja mam dzisiaj na obiad zupę - krem pieczarkowy. Pierwszy raz gotowałam, chyba mi wyszła . To jest próba generalna przed niedzielą, bo wyprawiamy 30-ste urodziny Tż. Robię obiad i deser (tylko teściowe i brat Tż przychodzą).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-07 o 15:28
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:38   #3967
Marina1
Zakorzenienie

Dziewczynki gdzie kupię ten cudowny krem na ciemieniuchę?
Igorowi wyszła. Dopiero teraz jak za tydzień kończy 5 m-cy...
Jak on się dokładnie nazywał i ile kosztuje?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:39   #3968
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Ja nie Bella, ale Ci odpowiem, bo mam braci bliźniaków jednojawowych (jak to śmiesznie brzmi w odniesieniu do chłopców ). Jak byli mali to byli IDENTYCZNI, nikt oprócz mnie i rodziców nie byli w stanie ich odróżnić. Ja potrafiłam ich poznać nawet jak stali tyłem, po kształcie głowy, albo po głosie - rodzice tak samo. Charaktery mają raczej inne. W okresie dojrzewania zaczęli się inaczej ubierać, czesać, mieli inne zainteresowania, innych znajomych, innej muzyki słuchali.

Teraz już dla mnie nie są w ogóle do siebie podobni. Nie wiem jak dla innych. Tak się kłócą, nie odzywają do siebie, docinają sobie ale jak się pojawi jakiś problem, to jeden za drugim skoczy w ogień.
No i to mnie ciekawi. Ten sam materiał genetyczny, a dwie różne osoby.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:49   #3969
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj na obiad zupę - krem pieczarkowy. Pierwszy raz gotowałam, chyba mi wyszła . To jest próba generalna przed niedzielą, bo wyprawiamy 30-ste urodziny Tż. Robię obiad i deser (tylko teściowe i brat Tż przychodzą).
Oooo. Daj przepis. Bardzo lubię ale nigdy nie robiłam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 16:02   #3970
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A no i wczoraj mieliśmy wielkie święto bo Maja skończyła w końcu () 3 miesiące [COLOR=Black]

Cytat:

Lena kończy 4 miesiące

Cytat:
pierwsza kaszka wogóle czy pierwszy raz na noc? bo jak pierwszy raz ogólnie to NIE DAWAJ NA NOC chyba że nie lubisz spać... jak dziecko brzuch rozboli to masz przewytą noc a tak jak dasz w dzien i cos sie bedzie dziac to do wieczora minie. no i w razie wymiotów chyba jednak dzień lepszy... dzieci różnie reagują. nigdy nowości (i leków wykrztuśnych) nie daje się na noc...[COLOR="Silver"]
Moja mama to samo mówiła.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 16:04   #3971
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Oooo. Daj przepis. Bardzo lubię ale nigdy nie robiłam
oj przepierzyłam zupę , ale i tak dobra. Wiesz co, ja nie robiłam z konkretnego przepisu. Poczytałam z kilku stron i zrobiłam po swojemu.

Podsmażyłam pieczarki (talarki) z cebulą (kosteczka) i 2 małymi ziemniakami pokrojonym w kosteczkę. Potem przełożyłam do garnka, zalałam bulionem i gotowałam z 20 minut (dorzuciłam jeszcze trochę koperku). Doprawiłam solą, pieprzem i cytryną.

Zdjęłam z gazu, dodałam 2 serki topione trójkąciki śmietankowe i rozmieszałam. Później potraktowałam blenderem. Do tego zrobiłam grzanki z chleba i podsmażyłam kiełbasę śląską pokrojoną w półtalarki (każdy sobie dorzucał do zupy ile czego chciał). Tż bardziej smakowała niż krem z porów (też ostatnio robiłam i była dobra).

Ale to moja własna inwencja twórcza . Pewnie zrobiłam coś nie tak jak się robi .

Ps. Wkleiłam pewnego linka w klubie w temacie 5 gwiazdek, jakbyście mogły to spójrzcie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-07 o 16:06
Stary 2011-11-07, 16:18   #3972
mamad1
Zadomowienie

Witamy!
U nas dziś stuknie "magiczne" 3 miesiące, po których ma być tylko lepiej Czekam do 19.
Przy okazji gratuluję wszystkim, którzy tez dziś świetują

Babonik ja jestem w identycznej sytuacji z macierzyńskim. Kończy mi się 9 stycznia (z tymi dodatkowymi 2 tygodniami). Czy w tej sytuacji możemy się starać się o następne 2 tygodnie?

Życzę zdrowia wszystkim chorującym mamom i dzieciaczkom! Sama trochę boję się, żeby mały nie zaraził się od dziadka. Staram sie go izolować, moiże się uda wyjść z tego cało.

U nas też w obrocie bobotic. Wystarczyło, że pominęłam jedną dawkę i już były efekty... SS nie stosowałąm, więc nie mam porównania...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Taki http://www.aptekaonline.net.pl/p/62/...i-dziecko.html
W aptece. Ja płaciłam ok. 17 zł.
Potwierdzam skuteczność.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 16:49   #3973
Marina1
Zakorzenienie

Dziękuję mamad !
Jestem zmuszona kupić.
Za 3 miesiąc
I dla każdej świętującej dziś kruszynki!

patik tak, raczyła napisać po 20 dopiero, po moich wcześniejszych smsach. Rozczarowała mnie bardzo. A ja czekałam podniecona jak dureń.

nerolko rozwiń co u Was, tak lubię czytać Twoje posty

Bella aj, pochorowały Ci się panny...Przejdzie raz dwa, zobaczysz! Zdrówka dla dam!

Kajool no właśnie planuję zostać na uczelni na magisterce... Kurcze no, dalej nie wiem co i jak...

Crazy Bardzo chciałbym w przyszłości pracować z osobami niepełnosprawnymi umysłowo.To moje marzenie, zakiełkowało po stażu w specjalnym ośrodku. No i chciałabym pod ten temat pisać pracę.
Ale jak to wszystko ogarnąć w jeden temat ? - ,,upośledzenie umysłowe w aspekcie niepełnosprawności,, ?, nie no masło maślane... No i jakie badania przeprowadzić ?

No i zapomniałam co dalej.

kurde wybudza mi się kurcze moje małe co chwilę...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-11-07, 16:57   #3974
agadus
Wtajemniczenie

kupiłam Nati dzisiaj taki gryzaczek, jest lekki, dostosowany do dziubka dzieciaczków, i naprawde daja ulgę,
http://www.mambaby.pl/produkty_piele...and_brush.html
a kupiłam dlatego, że Nati bardzo ale to bardzo się ślini, i wkłada rączki do buzi, jak nic zeby jej idą

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 16:58   #3975
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Babonik ja jestem w identycznej sytuacji z macierzyńskim. Kończy mi się 9 stycznia (z tymi dodatkowymi 2 tygodniami). Czy w tej sytuacji możemy się starać się o następne 2 tygodnie?
.

od razu piszesz wniosek o 4 tygodnie:

Zakład Ubezpieczeń Społecznych

/adres/

Wniosek o dodatkowy urlop macierzyński.

Proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze czterech tygodni od ... do ...r,to jest bezpośrednio po podstawowym urlopie macierzyńskim, który kończy się .... , na sprawowanie opieki nad moim synem ....,urodzonym .....

Ja zaniosłam o 2 tyg a Pani mówi,że trzeba poprawić bo w 2012 jest 4 tyg nie ma to jak urodzić w sierpniu

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:00   #3976
agadus
Wtajemniczenie

Bella i co z dziewczynkami?? nie doczytałam, może pisałaś, byłaś z dziewczynkami u lekarz??
i gratuluję wszystkim maluchom skończonych miesięcy:roza :

Stary 2011-11-07, 17:09   #3977
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam w tesco na dziecięcym dziale. Coś koło 17 zł, i niby promocja -30% była jak ja kupowałam, taki w pomarańczowo białym pudełku, jest napisane krem na ciemieniuchę, na pewno nie przeoczysz.

Babonik piekny Nikoś w świątecznej odsłonie

Zanka i Bella życzę szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim chorowitkom

I dla wszystkich dzieciaczków buziaki i same słodkości za nowe tygodnie i meisiące

Dziubek w klubie nie napisałam: zdjęcia tak kolorowe i soczyste jak zabawki z Lamaze Szymek świetnie się prezentuje. Łobuzerska buzia. Debatuje cie ze Scio o aparatach, dla mnie ciemna magia, kąt, obiektyw o co kaman?
Też mam w planach zakup aparatu, może po nowym roku na raty weźmiemy...wtedy będę się Was radzić.

Aaaa zamawiam bazę artdeco-opinie ma świetne na KWC i cena na all 2 dychy.
A bazę pod makijaż jaką polecacie?

Sara ma krótką drzemkę. Muszę się wziąć za przepisanie notatek na kompie

Iustynka
ja mam zamrozone pieczarki, ale mój tż nie trawi grzybów( w sensie nie lubi ich jeść) pod żadną postacią
Ciekawy ten Twój przepis.
Ja robiłam pałki kurczaka, surówka z pekinki/pora/marchwi i ziemniaki.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:11   #3978
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Babonik to jak ja urodziłam 3 sierpnia to tez mi się będzie należał dodatkowy 4 tyg urlop? i to zanosi się do zusu czy do pracodawcy?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:18   #3979
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Iustynka
ja mam zamrozone pieczarki, ale mój tż nie trawi grzybów( w sensie nie lubi ich jeść) pod żadną postacią
Ciekawy ten Twój przepis.
Ja robiłam pałki kurczaka, surówka z pekinki/pora/marchwi i ziemniaki.
a jakbyś mu nie powiedziała jaka to zupa?
mój to grzyby (suszone) nawet do jajecznicy dodaje
na początku się dziwiłam, teraz przywykłam

ja nie umiem piec, ani ciast, ani mięsa
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-07, 17:23   #3980
agadus
Wtajemniczenie

co do bazy pod makijaż, ostatnio kupiłam cos takiego
http://martucha880.pinger.pl/m/8070319
kosztuje ok 20 zł. a wcześniej miałam tą z loreala , ale znowu wydac 70 zł . to teraz troszkę za dużo, są inne wydatki , a tą tańsza kupiłam w naturze, narazie jest ok, ale może dziewczyny innej używają

Stary 2011-11-07, 17:23   #3981
Marina1
Zakorzenienie

Paticzku ja już 3 lata maluję się na bazie JOKO. Kosztuje ok 9 zł, a jest rewelacyjna. Tylko troszkę twarda. Tylko nie kupisz jej w rossie, ani innych dużych drogeriach, tylko w takich osiedlowych sklepikach kosmetycznych jest.
Z KOBOO też b. dobra. Ona tylko w Drogeriach Natura. Cena 20 zł.

Ja jestem pasjonatką kosmetyków.
Kocham malować siebie i innych ( ale nie mam już czasu na to niestety )

Z Gosha też dobra.

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-11-07 o 17:25
Stary 2011-11-07, 17:56   #3982
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

I to mój ostatni dzień macierzyńskiego.

Dodatkowe 2 tygodnie dostane z ZUSu, bo w firmie nie mam już umowy.

Cytat:
Dziubek kciuki za usg trzymam.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a ja przygotowuję kartki na święta oto jeden z moich modeli
cuuuuuuuudny model

Cytat:
No, tak wymyślili że co miesiąc trzeba mieć podbitą książeczkę
Zależy od przychodni, ale coraz częściej się upominają.
Moją mamę już raz odesłali z "kwitkiem" bez podbitej legitym..
ja nawet nie wiem gdzie jest moja książeczka

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
DO pół roku nie trzeba nic pokazywać,
dziecko jest ubezpieczone.

No ale Twoje pannice już mają pół roku więc pewnie dlatego musiałaś,
nie ma u Was kart chipowych?
karty chipowe tylko na śląsku i to górnym

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziubku - Kciuki zaciskamy razem z Zuziankiem!

Cytat:

A no i wczoraj mieliśmy wielkie święto bo Maja skończyła w końcu () 3 miesiące [COLOR=Black]

Cytat:

Lena kończy 4 miesiące

Cytat:

Dziubek za usg gówki

Cytat:
Dziubek w klubie nie napisałam: zdjęcia tak kolorowe i soczyste jak zabawki z Lamaze Szymek świetnie się prezentuje. Łobuzerska buzia. Debatuje cie ze Scio o aparatach, dla mnie ciemna magia, kąt, obiektyw o co kaman?
Też mam w planach zakup aparatu, może po nowym roku na raty weźmiemy...wtedy będę się Was radzić.

a co do aparatow to uderzaj jak w dym , ja sie nie znam ale mój TZ pomoże

kurcze chyba nie zacytował wszystkiego

kochane BAAAAAAAAAAAARDZO DZIĘKUJEMY ZA KCIUKI

zmiany mają tendencję regresji i została jedna mała kropka z tych zmian wg lekarki jest ok i nie ma potrzeby kolejnego usg !!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:56   #3983
Natka_
Zakorzenienie

Hej heej

Domek ma katar, męczylo go okropnie w nocy, musiałam ratować fridą... Ale smauję pod nosek maścią majerankową i jakoś dajemy radę Jutro idziemy się osłuchać do pediatry i ważyć
Domek dzisiaj wstał uwaga... o 12!

Dzisiaj zawiozłam wniosek do zusu o dodatkowe 2 tygodnie urlopu

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
----------
Dziś wieczorem kończymy 11 tygodni!!!
dla Tymka!

Sarenko za 20 tygodni!

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Btw. mam pytanie odnośnie spacerówki, bo mój mały już w gondoli ledwo się mieści i muszę się rozglądać powoli za innym pojazdem dla niego
Może możecie mi polecić jakąś, którą można wpiąć tyłem i przodem do kierunku jazdy?;>
Ja polecam Maxi Cosi Murę.

Cytat:
Śliczny Nikoś

Cytat:
A no i wczoraj mieliśmy wielkie święto bo Maja skończyła w końcu () 3 miesiące
A no i mnie bierze przeziębienie (ewidentnie teściu )... Mamy karmiące piersią!!!!! Jakie leki mogę spokojnie brać??? Natka, Zaneta wiem, że wy przechodziłyście...Proszę o radę
dla trzymiesięcznej Majeczki!

Kochana, kup sobie syrop Prenalen, mi za każdym razem pomaga. Do tego herbata z cytryną. Możesz również spróbować oscilococcinum. Uważaj na czosnek, bo zmniea sma mleka i może nie zasmakować Majce. Dużo zdrówka

Cytat:

Lena kończy 4 miesiące
dla Lenki!

Cytat:
Nam pomogła zarówno Mustela jak i ten z AA Więc mogę polecic oba.

Bella dużo zdrówka dla dziewczynek
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:03   #3984
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Scio i nie przeszkadza Agu słońce? kurcze moja się krzywi i muszę montować parasolkę albo pieluchą osłaniam jak jej świeci prosto w oczy..

I Ty nie zadowolona z takiej nocy od 21-5?
To się zamień Ile ja bym dała aby Sarenka mi tak spała.
Minimum 6 podubek w nocy zawsze, dzisiaj od 4-5 tańcowała a ja razem z nią

o. U nas dzisiaj tez akcja mocz. Godzinę ślęczeliśmy nad nią.
Najpierw poszła kopa której nie było wczoraj.
Potem siku.
W sumie 50 minut czekania..

Ja nie mam pomysła na prezent. Pewnie spapuguję coś od Was. Podoba mi się pacynka którą ma Emi.
Zastanawiam się nad panem metką, zawiezka z lamaze( miałabym już wczoraj, gdyby pracownicy z tesco dobrze wypełnili swoje obowiązki)

O ubieraniu:
- w tesco dziecko w foteliku- jest ciepło, Sara rozebrana z kurtki, czapki a dziecko przykryte akrylowym kocem złożonym na 4 i dodatkowo przykryta pieluchą całkowicie buzia
Wogóle dziecka nie było widać. Masakra.
To jak ta matka ubierze dziecko w zimie?
- teściowa mi już w lecie kazała plandekę zakładać jak wychodziłam na 1 spacer.-
-chrzestna Sary ( ma roczniaka) przy przebieraniu pieluchy włączają farelkę w pokoju. Jak zmieniałam pampka Sarze w pokoju gdzie było 20C jej mąż stwierdził że nie przebraliby dziecka w takiej temp
-ogólnie uchodzę pewnie wg niektórych ( teściowej...for example..) za wyrodną matkę bo dziecko chłodzę...

Coś miałam jeszcze pisać.

A. Marina ale co siedziałaś wyszykowana a ona nawet nie zadzwoniła?
Chamstwo.

Dziubek kciuki za usg trzymam.

A mnie nie ma na fb
Może kiedyś założę
Nie ma mnie nigdzie w sieci.
Czasem ją raz,ale ja służę jej za parasol

Ja na spacer ubieram, bodziaka z długim, spodenki, bawełnianą bluzę (cieńką) i takiego misia jak mona nie gruby. I bawełniana czapa i przykrywam polarkowym kocykiem.

Cytat:
Piękny model

Cytat:
dziękuję za komplementy

życzę wszystkich chorowitkom powrotu do zdrowia

Justynka- dziękuję niestety nadal źle...mały bez włosów,łatwiej ją wyczesać,ale co ją wyczeszemy wraca na nowo...

może kremik od SCIO pomoże,bo własnie przyszedł teraz czekam na nr konta i kwotę do przelewu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
zaraz napiszę Ci pw

Padam na twarz. Agata ma dzisiaj dzień pt. głupia matko ja tak nie będę spać
Jeszcze byłam u sąsiadki i poczęstowała mnie kawową nalewką i usypiam na stojąco.

Wszytskim małym jubilatom sto lat
brumku dlaTwojego śmieszka.

Zmalowana mam tą samą kaszkę sypie 2 łyżki wtedy jest taka w sam raz, ze butlą przejdzie.

Moja Agata zjadła dziś cały słoiczek (po jabłkach geberka) maminej zupki.
Jutro musze dorobić nowe porcje. Dodam tylko pora.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:23   #3985
patik87
Zakorzenienie

dziewczyny mam wyniki cytologii.....
II/III i już się martwię....
W sobotę do gina się umówiłam.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:48   #3986
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

I to mój ostatni dzień macierzyńskiego.

Dodatkowe 2 tygodnie dostane z ZUSu, bo w firmie nie mam już umowy.

Cytat:

-chrzestna Sary ( ma roczniaka) przy przebieraniu pieluchy włączają farelkę w pokoju. Jak zmieniałam pampka Sarze w pokoju gdzie było 20C jej mąż stwierdził że nie przebraliby dziecka w takiej temp
-ogólnie uchodzę pewnie wg niektórych ( teściowej...for example..) za wyrodną matkę bo dziecko chłodzę...

.
Moja mama przewijała mnie oczywiscie jako niemowle jak w pokoju było 15 stopni
Cytat:

czapka po kapieli- ale w domu czy na basenie bo nie kumam... w domu nie miala, chyba w szppitalu czasami jak okno otwarte. w domu ma czapke (czasami) jak weranduje - czyli wracam rano ze sklepu a ona dosypia w pokoju przy otwartym oknie
Krystuś też nigdy po kąpieli czapki nie miał
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
my po wizycie u doktora, dobrze że ubezpieczenie wzięłam bo ostatnio na telewizje wcale nie patrzę...
Lena antybiotyk, probiotyk...
Lili tylko syropek...
w srodę do kontroli
zdrówka dla dziewczynek
Cytat:
moja Lena brała Zinnat i o dziwo smakował jej lepiej niż Panadol w syropie

rozłożyło mnie, mam katar
moja mama w szpitalu, w nocy z piątku na sobotę tata zadzwonił po pogotowie, bo miała gorączkę i strasznie straciła sily, nie umiała nawet ręki podnieść
oczywiście póki co nie wiemy co jest grane, czuje się lepiej, ma kroplówki, dziś chyba dowiemy się co to się dzieje, jak zdążymy złapać lekarza prowadzącego
Zdrówka dla Ciebie i mamy
Cytat:

A no i wczoraj mieliśmy wielkie święto bo Maja skończyła w końcu () 3 miesiące :

Cytat:

Lena kończy 4 miesiące

Cytat:

Vaniliova brawa dla Krystusia ze pieknie marchewke jadł

Madzia mojej Karolince tez pocą sie stópki (i dłonie tez), mówiłam o tym pediatrze i powiedziała ze tak moze byc i że to o niczym nie świadczy
Musze stwierdzić że marchewka chyba nie jest ulubionym warzywem Krystusia jeszcze wczoraj cośtam zjadł ale dziś krzywił sie i pluł
Krystiankowi też poca sie stópki
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witamy!
U nas dziś stuknie "magiczne" 3 miesiące, po których ma być tylko lepiej Czekam do 19.
Przy okazji gratuluję wszystkim, którzy tez dziś świetują

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

karty chipowe tylko na śląsku i to górnym

zmiany mają tendencję regresji i została jedna mała kropka z tych zmian wg lekarki jest ok i nie ma potrzeby kolejnego usg !!
Ale jesteśmy nowocześni na Śląsku
za wynik usg

Tak sie zastanawiam po co to wielocytowanie jak nie zaznacza mi wszystkich postów !!!!!

Brumku za wiek i uśmiech Tymka
My w naszym łóżeczku turystycznym mamy badziewiaty materac więc dokupiłam taki piankowy
Tymek wyrośnie Ci na niezłego imprezowicza

Zapałeczka na razie bedziemy jeżdzic spacerówka z tako ale na lato już sobie zamówiłam x landera

Elika i co teraz biedni zrobicie dwie rózne opinie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:49   #3987
agadus
Wtajemniczenie

Patik II stopień to normalnie, tylko dziewice mają I a że jeszcze wyszło III to napewno nić groźnego, drobna infekcja, nic się nie martw

Stary 2011-11-07, 18:50   #3988
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

SUPER!!!!
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jeszcze byłam u sąsiadki i poczęstowała mnie kawową nalewką i usypiam na stojąco.

ale ochotę mi robisz U mnie zrobili eksperymentalnie kawówkę na spirytusie z winogron TŻ spróbował i stwierdził że po kieliszku ma dość

Cytat:
będzie dobrze!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:51   #3989
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Słonko nie bój się!
I gr to ma rzadko która kobieta. Przeważnie nietykana stokrotka.
II norma. II/III to nie jest źle. Mogło po porodzie się jeszcze nie unormować wszystko!
NIE BÓJ!
Dobrze, że jedziesz do gina. Będzie ok !
II/III to często infekcja, grzybek. Moja koleżanka miała III gr., bo miała infekcję grzybiczą.

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-11-07 o 18:54
Stary 2011-11-07, 18:59   #3990
youyou
Zakorzenienie

patik nie zamartwiaj się I stopień (jak mawia mój gin) to tylko dziewice i zakonnice mają

iustyna mam pieczarki w lodówce i chętnie zrobię tę zupkę, przepis faajowy, tylko ile tych pieczarek trzeba?

U nas też pojawiła się ciemieniucha. na razie walczę oliwką, z Filipem pomogło, ale teraz widzę że jakoś topornie idzie bo Lilka ma dużo włosów, jak nie pomoze to kupię ten polecany przez Was AA
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości