|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cześć dziewczyny
Ja cały czas Was podczytuję, ale jakoś nie mam weny do pisania. Termin porodu mam na dzisiaj, ale kompletnie nic sie nie dzieje Zero jakichkolwiek symptomów. Byłam u gina 31.10 zbadała mnie i stwierdziła rozwarcie na 2 palce. Chyba jakoś samo sie zrobiło, bo przez całą ciąże nie miałam ani jednego skurczu czy twardnienia brzucha Jutro mam iść na wizytę do mojej ginki do szpitala i zobacze co mi powie. Nie chcę się za bardzo przeterminować Zazdroszczę wszystkim rozpakowanym mamusiom,że mają już swoje maleństwa przy sobie Pozdrawiam
|
|
|
|
#4832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też uważam że karteczka to super pomysł.. ale nie działa na mojego męża... obok romantyka to on nawet nie stał
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-11-07 o 14:37 |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj moja niunia nie dała mi chyba jeszcze żadnego kuksańca dosłownie parę razy tylko poczułam,że się pupką pcha....no i co - martwię się-jak to całą ciążę ![]() coś miałam napisac,ale nie pamiętam co już sobie przypomiałam,że muszę termometr kupić bo nawet nie wiem jaką temperaturę w mieszkaniu mamy,ale u nas i tak cały czas okna sa otwarte
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-07 o 14:39 |
|
|
|
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
Aniolina to z pieluchami masz takiego samego plana jak ja - powoli zakupuję pieluchy wielorazowe, ale na razie pojedyncze sztuki, bo nie wiem co nam posapuje. Mam zamiar kilka formowane uszyć sama - jakoś nie mogę sie do tego przybrać
rojku oby to nie zatrucie ciążowe - będę trzymać kciuki. Super decyzja z prowadzeniem wątku. Ja też jestem z tym aby były dopisane wózeczki. A tak swoją drogą to pewnie łatwiej by Ci było to wszystko ogarnąć, gdybyś dostawała prywatne wiadomości od kolejnych rozpakowanych dziewczynach - nic by nie umknęło. Glam przy bliźniakach to sie na pewno nie będziesz nudzić - super że maluchy czują sie dobrze - oby Was szybko wypuścili. Darusiaaaa ja mam taką samą dewizę jak Ty jeśli chodzi o tżta. Nie rozpieszczam go, bo mu ręce do ania no to super, że w końcu zgrałyście sie z małą. gosiaczekkk o wadze dziecka dowiem sie w przyszłym tygodniu dopiero OlusiaS oj to nie fajnie jak dzidzia tak duża, to by Ci życzyć szybkiego rozwiązania |
|
|
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie1984 niezły ten Twój tż-z tym czerstwym chlebem
ja kupuję chcleb bo tż jak wychodzi to wszytsko ejst jeszcze pozamykane,a jak wrca to piekarnia jest już zamknięta a chleb co jest w sklepie nam nie smakuje ![]() uwielbiam chleb taki 2-3 dniowy
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
Tottie
za podejście do tżta. Faceci są wygodni i do dobrego szybko się przyzwyczają, dlatego ja dla swojego jestem"dobra" tylko w wyjątkowych sytuacjach. Daltego teraz jak sie gorzej czuję to on wszystko roni i mi podstawia pod nosek, ale to działa w obydwie strony.Mój mi kwiatów nie daje, bo ja jakoś za kwiatkami nie przepadam - za to on uwielbia kupować mi bieliznę a ja uwielbiam ją dostawać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A patrząc się na koleżanki wiem że one tak wesoło nie mają :/
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() trzymam kciuki za wszystkie na porodowkach ![]() przeczytalam troche, ale przyznam, ze po lebkach ![]() maly przytyl 40g ta iby krew to szczawiany, kazali sie nie martwic, ufff...
|
|
|
|
#4840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aniu to genialnie !!!!! baaaaardzo się ciesze !!!!! może małej za ciepło było ? mam nadzieje ze to już koniec Waszych problemów z niunią ![]() pomine fakt że w ZUSie czekałam 85 min w kolejce.... ważne że okazało się że zamiast wpisać zwolnienie 100% ktoś wpisał jako 80%, więc powinnam dostać wyrównanie bo babka pytała czy na zwolnieniu byla literka B... i jak tak to wyrównają, a jak nie to trzeba zaśw. od lekarza żeby wyrównać... zadzwoniłam do pracy i okazuje się ze na zwolnieniu jest literka B więc.... dzień OK
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-07 o 14:52 |
|
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kobietki za pocieszenie.
Nie miałam robionego usg bo tu ostatnie jest ok 20tc. ALe jak pójd e na wizyt e w następny wt to wymuszę na położnej żeby mnie skierowała na usg bo bardzo dużo ( czyt. za duzo o tym myśle). Tottie1984 takiego tż to ze święcą szukać
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Tottie zdziwiłabyś sie ile człowiek jest w stanie znieść.
dygotka ja też kupuję chleb - to znaczy tż kupuje - u nas zazwyczaj schodzi w całości (razowe chlebki nie są zbyt duże), a jak zostanie kilka kromek to kury dostają. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Pewnie mi sie dostanie po łbie za to co napiszę, ale uważam że te które mają nie wesoło mają to na własne życzenie - faceta trzeba umieć sobie wychować, a jak sie go od początku rozpieszcza to potem zbiera sie takie a nie inne żniwo. Cytat:
|
|
|
|
|
#4843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
owieczko, raz jeszcze gratulacje !!!! dacie rade czekamy spokojnie na wieści i fotki
|
|
|
|
|
#4844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po prostu kiedyś stwierdziłam że nie chcę być niewolnicą własnego związku małżeńskiego... Z tą bielizną to świetny pomysł ale mój mąż od niechcenia dla zabicia mojego focha mi kwiaty daje... o bieliźnie pomyślał raz... 2 lata temu na walentynki dostałam seksowaną czarną koronkową piżamkę od tamtej pory cisza...
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam - zajmę sie robotą, bo jak widać znów sie do kompa przyssałam.
Uprzedzę, że tż ma teraz dwa dni wolnego więc może mnie nie być - postaram sie zajrzeć, ale wiecie jak jest; wiec sie nie martwcie jak na chwilkę zniknę. |
|
|
|
#4846 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj tam nie musisz nic robiĆ, kanapeczki z suróweczką będą jak najbardziej ok ![]() Cytat:
a zazwyczaj za bardzo się emocjonuję i robię i gadam to co mi ślina na język przyniesie ostatnio w kłótni wywaliłam brudne ciuchy tżta na środek pokoju z textem:" ciesz się że nie za drzwi" ech czemu ja się nie gryzę w język ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko- czy pod koniec ciąży badanie ginekologiczne jest bolesne?
W środę mam stawić się na patologii ciąży i będzie mnie badał ordynator, a koleżanki uprzedzały, że jak on zbada to albo krew idzie po nogach albo wody od razu odchodzą i nie ukrywam, że mam lekkiego pietra
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czemu im więcej sprzatam tym mam większy bałagan
nie wiem już jak mam to wszystko ogarnąć ![]() nienajlepsza pani domu ze mnie
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
5 ![]() ja tez przewijak mam zwykły
|
|
|
|
|
#4850 | |
|
Rozeznanie
|
Wiesz... całkiem możliwe...
ale strach przed tego typu lekarskimi praktykami (bo rozumiem że to co napisałaś dotyczy się mojego komentarza odnośnie masażu szyjki macicy) jest taki silny że jak o tym myslę to aż mnie parliżuje... po prostu się boję i tyle... jestem w stanie naprawdę dużo znieść bo do kruchych i delikatnych kobitek nie należę ale jak pomyślę o tym że tam ktoś mógłby mnie ściskać, klepać itp to aż na samą myśl mnie boli... Cytat:
|
|
|
#4851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym zadzwoniła na IP... bo tak to nie wiadomo ... myśle ze każdy szpital ma inaczej, bo to też zależy czy bedą Ci wywoływać w tym samym dniu czy następnego ( bo np. w 1wszy dzień porobią tylko badania ogólne)
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cieszę się,że moj tak nie wybrzydza![]() ja wolę mrozić chlebek.Zwykle i tak kupuję tyle jedzenia by nie wyrzucać,więc częściej czegoś brakuje niż żeby wyrzuacać ![]() Nikaa-to ja zjem sobie dzisiaj surówkę z marchewki na kolacyjkę,a tż zje co będzie chciał-chleb i masło jest miałam taki ładny brzuch,a w jeden wieczór wywaliło mi na całym rozstępy-nie wiem jak to mozliwe-a teraz niemal z minuty na minutę jest ich coraz więcej
|
|
#4854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pieluszek to ja dzis zakupiłam 1 op. rozm. 1 z rossmana - do szpitala i mam 1 op. rozm.2 pampersa....reszte miaąłm dostać na bay-shower, ale niestety się nie odbył bo organizatorka chora, zresztą nadal na antybiotyku, więc pewnie powiem rodzicom po porodzie żeby na prezent zakupili ![]() moja mała z dolnej granicy zawsze była, więc też nastawiam się na dłuższe używanie 1nek
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Wtajemniczenie
|
no co ty Dygotka jak to się stało? szok
w jeden dzień? o żesz kurcze, to nei fajnie |
|
|
|
#4856 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po wizycie, ale pędzę zaraz do szewca, bo mi się kozak rozwalił i to mój ulubiony
![]() Potem Was doczytam ![]() Mała już waży 3500 g ( +/- 400 g) to sporo wg mnie Najważniejsze, że coś się ruszyło o mnie Szyjka baaardzo miękka, w każdej chwili może puscić jak to się gin wyraził. Najlepsze, że Martyna już całkiem w kanale rodnym jest Gin. palcem wyczuł jej główkę, więc mam nadzieję, że do końca tygodnia się rozpakuję ![]() Lecę na miasto ... ehhhh i to na sam rynek, bo tylko tam dobrze wymieniają zamki w kozakach, czyli znowu 1,5 godz. nie moje
|
#4857 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokladnie tak, ja myslalam ze zejde z bolu i tak nadal mam sie niezle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak widzisz wiele z nas juz mialo masaz i czesc dobrze wie ze to dla polepszenia sytuacji , nie wszystkim pomaga ale czesci tak.
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
Chcialam pogartulować wszystkim rozpakowanym mamusią i bedę trzymać kciukasy za te co poród mają przed sobą Niestety narazie nie ma szans żeby nadrobić co napisałyście. No więc pojechaął w czwartek na IP i okazało się że to wody mi się sączą,nie bardzo chciali mnie przyjąć bo tego dnai dyżur miał inny szpital,ale poprsiłam i mnie przyjęli od razu poszliśmy na salę porodową,miaąłm KTG i antybiotyk, w nocy miaąłm skurcz co 10 -15 minut i polozna stwierdziła że rano pewnie dostanę kroplówkę która pomoże bo rozwarcie było na 1palec. No parę minut przed 8 rano podpieli kroplówkę i skurcze sie nasilały, przyszedł lekarz około 11 rozwarcie na 4 palce, skurcze były coraz mocniejsze bo zwiększaął się dawka kroplówki, chodziłam po sali,skakałam na piłce - neistety nie wiele pomogło i mojemy Tż-towi przypomniałao się ze w szkole rodzenia mówili zeby przy skurczu kucać i tak zaczęłam robić.niedługo po tym opkazało się że mam rozwarcie na 7 palcy(kucanie podobno pomaga główce dziecka szybciej wejśc do kanału rodnego) przed 15 skurcze starsznie mocne i czułam że to już niedługo lekarz mnie zbadał i powiedział ze jeszcze 1cm i będę mogła przeć Filipek urodził się po 10 minutach parcia Waga 3100 54cm.Tż odcioł pępowinę i dostałam Filipka na brzuch i tak leżał ze mną 2 godziny. Niestety lekarz musiał mnie naciąć i teraz trochę ciężko siedzieć ![]() Miałam problemy z karmieniem, Filipek nie mógł zlapac a ja nie umiałam podać ale od dziś ładnie ssie i się najada. Teraz śpi grzecznie ale pewnie niedługo znowu wstanie na jedzonko ![]() W klubie w zdjęciach dodam zdjęcie Filipka
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa wyślę Ci zaraz pw...
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
owieczka super
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

Zero jakichkolwiek symptomów. Byłam u gina 31.10 zbadała mnie i stwierdziła rozwarcie na 2 palce. Chyba jakoś samo sie zrobiło, bo przez całą ciąże nie miałam ani jednego skurczu czy twardnienia brzucha
Jutro mam iść na wizytę do mojej ginki do szpitala i zobacze co mi powie. Nie chcę się za bardzo przeterminować
Zazdroszczę wszystkim rozpakowanym mamusiom,że mają już swoje maleństwa przy sobie
Pozdrawiam

))) nie uważam tego za problem w czasie pracy pójśĆ do sklepu i kupiĆ sobie bułkę i kabanosa
dosłownie parę razy tylko poczułam,że się pupką pcha....

za podejście do tżta. Faceci są wygodni i do dobrego szybko się przyzwyczają, dlatego ja dla swojego jestem"dobra" tylko w wyjątkowych sytuacjach. Daltego teraz jak sie gorzej czuję to on wszystko roni i mi podstawia pod nosek, ale to działa w obydwie strony.