Wszystko o Avonie - cz. 24 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 17:11   #2641
ewula91
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 24

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
dziewczyny czy jest któraś z Was konsultantką z BB?
Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
A co to jest "BB"?
Bielsko-Biała
Ja jestem z okolic Pszczyny
Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
Dorotxy, mi tez ten blankiet jest zbedny i nie rozumiem ich polityki

a lakier turkusowy zmywa sie MASAKRYCZNIE!!! mimo bazy ale bubel!!! idzie do zwrotu
normalnie nie moge dzis z tym Avonem
dobrze, że się na niego nie skusiłam
a szary matowy sprzedaję!

co do blankietu to rzeczywiście głupia sprawa. Ostatnio jak odbierałam w In Post to musiałam w aucie otwierać paczkę i przepakowywać żeby blankiet wyciągnąć ;|
Stary 2011-11-07, 17:17   #2642
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja zamówiłam ten pierścionek i biżu jazzy (kolcyki i naszyjnik), mam nadzieję, że będą te rzeczy pasować do siebie a może lepiej będzie pasować pierścionek marie tylko presley bardziej mi się podoba
i jeszcze pytanie czy on jest taki jasny, czy takie ciemne to "srebro"
też się wahałam między Marie a Presley, ale Presley ładniejszy jest
myślisz, że Jazzy będzie pasować? to dobrze, bo ja też się nad nimi zastanawiałam bo pasują do siebie tym "szlifem"

co do koloru to on jest ciemny, ale bardziej wygląda na "stalowy" niż na "srebrny"
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:18   #2643
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Niezłe. Ciekawe czy z katalogu jak ktoś zamówi pojedynczo wody to czy będą ;-)
wcale bym się nie zdziwiła gdyby tak było, przecież to nie jest jakiś nadzwyczajny zestaw, który np. dodatkowo byłby zapakowany w ozdobne pudełko tylko pojedyncze 3 wody- widocznie pod tym kodem mieli określoną ilość tych zestawów a, że zainteresowanie nie małe stąd ta sytuacja

sama myślałam aby go zamówić, ale akurat żadna z klientek w kat. 15 nie była zainteresowana ani jedną z tych wód, a ja swoje zapasy i tak mam zbyt duże
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:36   #2644
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja go bardzo lubię wręcz nie mogę obyć się bez niego tylko nie można przesadzać z ilością, nalewam trochę w zagłębienie dłoni i to wystarczy
balsam dyscyplinujący włosy jest super ja mam proste jak druty,ale po myciu i wysuszeniu robi się siano i wcieram ten balsam w końce włosów,od razu są ladniejsze i cudnie pachną tylko że trzeba go wstrząsać przed użyciem,bo wydaje mi się on dwufazowy...mleczko z olejkiem...

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
czy Was tez wkurzaja te blankieciki wplaty, ktore sa dodawane do paczki jak sie ma fakture elektroniczna? no mnie na maksa!!!
szczerze to w ogóle nie rozumiem narzekań z powodu blankietu,a cóż wam on przeszkadza? do kosza i już rozumiem zdenerwowanie jak chce się dostać blankiet a nie ma go w paczce

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Pierścionek Presley na katalogowym
Baaardzo mi się podoba Jest ładnie wykonany, warto go kupić

Jakie pasowałyby do niego kolczyki, jak myślicie?
śliczny biżu Jazz ypowinna pasować

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Tak sobie porównywałam go z pierścionkiem Marie i chyba wybiorę Marie , ponieważ mam taki ażurowy naszyjnik z białymi i czarnymi cyrkoniami to mi powinien pasować.
Ja też biorę Marie,bardziej w moim stylu
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:44   #2645
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
szczerze to w ogóle nie rozumiem narzekań z powodu blankietu,a cóż wam on przeszkadza? do kosza i już rozumiem zdenerwowanie jak chce się dostać blankiet a nie ma go w paczce
Skoro wybieram fakturę elektroniczną by chronić środowisko i drzewa to nie chcę mieć papierów! Przecież chyba taki jest główny cel, prawda? Chciałabym mieć papierową fakturę, ale niestety nie będę mieć podglądu. Tylko dlatego zmieniłam na elektroniczną, a i tak dostaję jakiś świstek papieru. Mnie to denerwuje.

Poza tym niektórzy wysyłali paczki do klientek po wybraniu elektronicznej by ta nie miała faktury(np. w innym mieście). Z blankietem to już nie bardzo? Powinien być wybór. Jak mam chronić środowisko jak praktycznie zmuszają mnie do nieposiadania papierowej faktury dając mi niepotrzebne inne kartki. Dla mnie to po prostu bez sensu.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:58   #2646
emsik123
Raczkowanie

Właśnie odebrałam zestaw LD i na LRD mam już klientkę
A z fakturami elektronicznymi : zapisuję na dysku i nie są mi potrzebne papierowe.Szkoda drzew...

Edytowane przez emsik123
Czas edycji: 2011-11-07 o 17:59
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:00   #2647
mooloko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
ja też, ale tylko po części na dzień, żel na noc był super, mnie uczulają filtry przeciwsłoneczne i nie mogę ich używać w okolicach oczu po prostu. Teraz mam czerwony krem z rozświetlaczem i nie dzieje się nic. Także czerwony polecam, a jak masz tamten jeszcze to spróbuj części na noc samej używać
U mnie było dokładnie tak samo, część żelowa na noc była OK, a po tej kremowej na dzień ryczałam jak bóbr To jest jedyny krem avonu, który wywołał u mnie jakieś uczulenie. Na szczęście "dorosłam" do czerwonego Reversalist i jest super.
Dodam, że od dłuższego czasu używam kremu na dzień Rejuvenate i nic złego się nie dzieje. Na noc kładę rozjaśniający krem Luminosity ale już się czaję na czerwone serum, które tu bardzo zachwalacie.
mooloko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 18:05   #2648
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Pierścionek Presley na katalogowym
Możesz zrobić zdjęcie pierscionka na palcu
I jak z rozmiarami, bo ktos pisał że 6 jest mniejsza? Masz porównanie z pierscionkiem hana lub gabriela?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:13   #2649
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Skoro wybieram fakturę elektroniczną by chronić środowisko i drzewa to nie chcę mieć papierów! Przecież chyba taki jest główny cel, prawda? Chciałabym mieć papierową fakturę, ale niestety nie będę mieć podglądu. Tylko dlatego zmieniłam na elektroniczną, a i tak dostaję jakiś świstek papieru. Mnie to denerwuje.

Poza tym niektórzy wysyłali paczki do klientek po wybraniu elektronicznej by ta nie miała faktury(np. w innym mieście). Z blankietem to już nie bardzo? Powinien być wybór. Jak mam chronić środowisko jak praktycznie zmuszają mnie do nieposiadania papierowej faktury dając mi niepotrzebne inne kartki. Dla mnie to po prostu bez sensu.

mi osobiście to nie przeszkadza... tez wybrałam elektroniczną żeby wiedzieć jakie kosmetyki dostane a jakie nie a ten papierek co wysyłają to używam zeby napisać sobie na nim jaki byl przelew bo nie raz wysylam pieniązki z konta mamy albo mojego TŻ jak nie chce mi sie iść wpłacić kasy na swoje konto a tak wiem w razie czego gdzie szukać przelewu (wszystkie faktury powinno się trzymać 3 lata w swoim domowym archiwum )
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:18   #2650
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
I jak z rozmiarami, bo ktos pisał że 6 jest mniejsza? Masz porównanie z pierscionkiem hana lub gabriela?
To rozmiar 8, pasuje mi w tym przypadku idealnie

Mam porównanie z dwoma innymi rozm8 - Kenya i Demi - i są one trochę za luźne, kręcą się dookoła palca, a z kolei 6 są za ciasne (a 7 nie ma )
Stary 2011-11-07, 18:20   #2651
nietakasama
Raczkowanie

cześć dziewczyny mam zamówienie z 15 na 251zł, oczywiście przy zestawie LD jest żółta kropka, a zależy mi aby zamówienie mialo 250zł bo niedawno rozpoczęłam program na start i w tym zamówieniu za 250zł mam mieć krem pod oczy, tylko co jak ten zestaw nie przyjdzie teraz to i program mi przerwie? mam nadzieję, że da się z tego coś odczytać
nietakasama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 18:23   #2652
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
To rozmiar 8, pasuje mi w tym przypadku idealnie

Mam porównanie z dwoma innymi rozm8 - Kenya i Demi - i są one trochę za luźne, kręcą się dookoła palca, a z kolei 6 są za ciasne (a 7 nie ma )
Mi się czasem pierścionki w Avonie podobają, ale nie lubię nosić na środkowym palcu, a na serdeczny wszystkie nawet 6 są za duże (próbowałam kilka razy, ale stwierdziłam, że już nie będę zamawiać by potem zwracać)

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez nietakasama Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny mam zamówienie z 15 na 251zł, oczywiście przy zestawie LD jest żółta kropka, a zależy mi aby zamówienie mialo 250zł bo niedawno rozpoczęłam program na start i w tym zamówieniu za 250zł mam mieć krem pod oczy, tylko co jak ten zestaw nie przyjdzie teraz to i program mi przerwie? mam nadzieję, że da się z tego coś odczytać
Jeśli doślą CI sami później to wliczą Ci do bazy zamówienia wtedy kiedy zamawiasz, a po prostu przyjdzie później.
Stary 2011-11-07, 18:26   #2653
nietakasama
Raczkowanie

Jeśli doślą CI sami później to wliczą Ci do bazy zamówienia wtedy kiedy zamawiasz, a po prostu przyjdzie później.[/QUOTE]

super dziękuję za odpowiedź
nietakasama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:27   #2654
selulita
Raczkowanie

Cytat:
balsam dyscyplinujący włosy jest super ja mam proste jak druty,ale po myciu i wysuszeniu robi się siano i wcieram ten balsam w końce włosów,od razu są ladniejsze i cudnie pachną tylko że trzeba go wstrząsać przed użyciem,bo wydaje mi się on dwufazowy...mleczko z olejkiem...
A czy jest ten balsam w katalogu 16, bo jakoś nie mogę go dojrzeć?
selulita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:32   #2655
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nietakasama Pokaż wiadomość
super dziękuję za odpowiedź
Jak wystawią Ci fakturę to na niej będzie też ogólna wartość zamówienia z całego katalogu.
Stary 2011-11-07, 18:37   #2656
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Popieram w 100% Ten balsam jest super, ale trzeba malutko go nakładać.

Cytat:
Napisane przez selulita Pokaż wiadomość
A czy jest ten balsam w katalogu 16, bo jakoś nie mogę go dojrzeć?
Str 204, mała pomarańczowa buteleczka po 19,90.
Stary 2011-11-07, 18:47   #2657
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
?? po południu zamawiałam zestaw i niestety żółta kropa.. ale jeszcze nie jest zafakturowane ,więc nie wiem czy dostanę

teraz weszłam na strefę i ten zestaw ma już zieloną kropkę yy to już przychodzi ?

chociaż dobrze,że nie poniesiesz tych kosztów

a kiedy zamawiałaś,że masz jego brak ?
Zamawiałam w nocy z niedzieli na poniedziałek

Cytat:
Napisane przez Dorotxy Pokaż wiadomość
pewnie mieli małe kartony w brakach papier poszedł na blankiety nie potrzebne nikomu
: hahaha::h ahaha:
Tak się zaczęłam śmiać, że aż dziecko obudziłam, teraz trzeba dłuuuuuugo będzie usypiać

Cytat:
Napisane przez Valoissa_ Pokaż wiadomość
W ostatniej paczce też dostałam ten blankiet no i trochę się zdziwiłam, bo mam ustawienia na fakturę elektroniczną i do tej pory wszystko było ok, nic nie przysyłali. Bez sensu...

Jej, ile negatywnych opinii o tym lakierze Sequined Turquoise...a tak już się na niego nastawiałam, bo kolorek piękny. :/
Też chciałam go sobie kupić ale dopiero w K01 bo mi się podoba ten nowy złoty brokatowy ... szkoda, bo fajnie wygładał na zdjęchach waszych pomalowanych paznokci.

Zachęciłyście mnie do kupna serum anew na przebarwienia, ale dopiero w nastepnym katalogu pewnie bo teraz miałam tyyyyle zamówień swoich....

A co polecacie na rozszerzone pory? Clearskin Professional troche pomógł w tym aspekcie ale minimalnie wręcz, dzięki niemu pozbyłam się syfków ale wielkie pory jak były tak są i nie wiem co z nimi począć
Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:48   #2658
Isis23
Zakorzenienie

dziewczyny a ja mam takie pytanie: jesli mam niezapłacona jedna fakture, to moge zamówic cos więcej?? czy dopiero jak ureguluje tą..??wyszło jak wyszło i dopiero teraz moge zapłacic fakture, jutro znaczy sie... ale w srode konczy sie katalog i boje sie że nie zdąze... aj, tym razem wszystko pod górke....

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:48   #2659
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Możesz zrobić zdjęcie pierscionka na palcu
już jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 18:49   #2660
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam takie pytanie: jesli mam niezapłacona jedna fakture, to moge zamówic cos więcej?? czy dopiero jak ureguluje tą..??wyszło jak wyszło i dopiero teraz moge zapłacic fakture, jutro znaczy sie... ale w srode konczy sie katalog i boje sie że nie zdąze... aj, tym razem wszystko pod górke....
Jak termin płatności nie minął to spokojnie możesz zamawiać.
Stary 2011-11-07, 18:54   #2661
selulita
Raczkowanie

Cytat:
Str 204, mała pomarańczowa buteleczka po 19,90.
wielkie dzieki
selulita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:07   #2662
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariot605 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam odpowiedź o zestawie Little Dress:

Szanowna Konsultantko,

Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Z uwagi na bardzo duże
zainteresowanie wspomniany zestaw został wyprzedany. Obecnie oczekujemy na
dalsze informacje w tej sprawie.
Z ich odpowiedzi wynika ,że nie wiedzą co będzie dalej z wodami to po co napisali mi na Fakturze,że produkcja opóźniona raczej powinny być znowu dostępne[ oby szybko]
bo przecież w kat.16 są normalnie w sprzedaży

powinni wiedzieć,że to będzie "chodliwy towar" , albo mogli dać limit.. : max. 2 /3 zestawy na 1 KK

mi w sprawie wód i ich dostępności odp tak:

W odpowiedzi na zapytanie wyjaśniamy, że z uwagi na bardzo duże
zainteresowanie wspomniany zestaw został wyprzedany, dlatego nie jest
dołączony do paczki.

Termin dostępności zestawu nie został jeszcze potwierdzony.

Cytat:
Napisane przez bunia23 Pokaż wiadomość
Też mnie to wkurza a najbardziej to, że tam jest napisane na jaką kwotę mieliśmy zmówienie i ile wynosi opust. I co zrobić jak by się chciało całą paczkę z zamówieniem wysłać na inny adres prosto do klientki, a ona sobie zobaczy ile na niej zarobiłyśmy. No normalnie super
nie pomyśleli nawet o tym...

Cytat:
ee ja mam na zbyciu 2 takie balsamy[nowy i lekko używany ] i tak sobie leżą mi nie podpasował

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Zamawiałam w nocy z niedzieli na poniedziałek
też miałam zamawiać wtedy ale ciągle jak się okazuje NIEPOTRZEBNIE zwlekałam

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

mam zamówienia m.in na produkty z oznaczonych stron by kupić wodę TTA Romantic voyage , a jakoś nikt nie chce tej wody a mogę zamówic nawet 4 sztuki

Edytowane przez karinka124
Czas edycji: 2011-11-07 o 19:08
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:13   #2663
slodki_lizaczek
BAN stały

hej jest jeszcze ten program lojalnościowy dla konsultantek?? jeśli tak to gdzie moge znaleźć info o tym co moge zamówić...???
Stary 2011-11-07, 19:17   #2664
patusia22
Zakorzenienie

nie wiecie czy ten żel męski pod prysznic Quadra FX ma taką samą formułę jak For Men tzn. czy można go również używać do mycia włosów??

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
hej jest jeszcze ten program lojalnościowy dla konsultantek?? jeśli tak to gdzie moge znaleźć info o tym co moge zamówić...???
nie ma go już
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:19   #2665
anulkaaa92
Przyczajenie

Cytat:
chodzi o ten pr. lojalnościowy za zakup z poprzedniego kat. na min. 1tys. ?
tego programu nie ma już i nie wiadomo czy będzie..

https://wizaz.pl/akcje/oriflame/odkr...uid=867233&k=p

Edytowane przez anulkaaa92
Czas edycji: 2011-11-08 o 10:44
anulkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:22   #2666
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
mówisz o tym pr. lojalnościowym za zakup z poprzedniego kat. na min. 1tys. ? jesli tak to tego programu nie ma od jakiegoś czasu i póki co nie będzie.. może od kat. 1/2012 wznowią ten program
Stary 2011-11-07, 19:27   #2667
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
mówisz o tym pr. lojalnościowym za zakup z poprzedniego kat. na min. 1tys. ? jesli tak to tego programu nie ma od jakiegoś czasu i póki co nie będzie.. może od kat. 1/2012 wznowią ten program
dzięki za info... pierwszy raz od chyba roku albo półtora udało mi sie dobić do tysiaka a tu lipa zakończyli lojalnościowy...
Stary 2011-11-07, 19:44   #2668
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Wymuś na liderce,że te kosmetyki od niej nie odkupisz tylko pożyczysz!!!!!! Oddasz jej po tym jak dostaniesz w swoim zamowieniu.Nie stracisz na wartości zamowienia, a ona wymieni swoje zapasy na nowe.
pomysł dobry ale liderka nie musi się koniecznie zgodzić
Dla liderki raczej lepiej jak się pozbędzie zapasów niż tylko je wymieni

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy też zauważyłyście, że po dłuższym stosowaniu kremu Aqua Youth wysycha skóra?
Ja używam go od połowy sierpnia razem z kremem pod oczy z tej samej serii i od niedawna zauważyłam, że skóra na twarzy jest mocno ściągnięta, sucha, po umyciu się łuszczy. Natomiast na powiekach nawet po zaaplikowaniu kremu wciąż się łuszczy. Na pewno nie jest to wina żadnego nowego kosmetyku, bo wciąż używam sprawdzonych
ja zauważyłam to po całej serii anew aqua.. najpierw myślałam ,że to tylko od emulsji.. później skóra pod oczami się wysuszyła a na koniec policzki... odstawiłam więc całą serię jakoś ponad miesiąc temu [ zwróciłam] i może trochęjż lepiej.. wróciłam i "kuruję się" solutions nawilżającym
więc myślę,że to raczej przez anew aqua tak było.. chociaż do końca nie wiadomo
Stary 2011-11-07, 19:47   #2669
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunia23 Pokaż wiadomość
Też mnie to wkurza a najbardziej to, że tam jest napisane na jaką kwotę mieliśmy zmówienie i ile wynosi opust. I co zrobić jak by się chciało całą paczkę z zamówieniem wysłać na inny adres prosto do klientki, a ona sobie zobaczy ile na niej zarobiłyśmy. No normalnie super
Gratulacje dla Avonu
wlasnie o to mi chodzi

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:49   #2670
placuchy
Raczkowanie

Dziewczyny, czy wam też Tomorrow dla Niej pachnie identycznie jak Bond Girl 007? Jak dla mnie ta dwa zapachy są takie same. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy przez pomyłkę avon nie wlał wody perfumowanej do złej buteleczki...
placuchy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości