Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 07:47   #4801
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!

moniq oj tak, masz absolutna racje co do sali Kinii baba powinna poniesc koszty wszystkie i zwrocic zaliczke x2!!!
a co do zaproszen; no coz na szczescie nam sie podobaja i tak ogolnie stwierdzam, ze mamy zupelnie inne gusta

jlys wow!! klask i: za odwage!! normalnie jestem z Ciebie dumna;D;D;D

eniq bedzie dobrze!! opadna emocje i wszystko sobie wyjasnicie!! napewno wszystko sie wyjasni!!

a ja chyba zrobie sobie dzis projekt zawieszek i musze jechac do tesciow, zeby mi popodawali prawidlowa odmiane niektorych nazwisk bo musze wyslac wykonawcom.
a dzis za oknem normalnie wszystko oszronione mam a wcale tak zimno nie jest

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 07:53   #4802
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Moniq, nasze poszukiwania mówią, że poniżej 300 zł nie zejdziemy. Jedni chcą 300, inni 400, jeszcze inni 500 zł.Zostajemy więc przy szembekowskim jubilerze

Po stokroć racja co do babki od sali

Brawo Jlys

A mi się tak nie chce! caly weekend w pracy, a dziś znowu 10 h

Santom, ładne zaproszenia. Te biletowe w ogóle mi się nie podobają.

DZIOŁCHY! BIERZCIE TORCIK!

WAŻNY ROK! my zamawiamy http://buzzinga.pl/index.php

i tak mamy torcik na slub za 99 zł

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2011-11-07 o 07:56
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 08:09   #4803
santom
Zakorzenienie

o nieee!! to niesprawiedliweeeeeeeee;D dlaczego najfajniejsze oferty sa zawsze w okolicach Warszawyyyyyyyyy;( my co prawda tort mamy w cenie sali, ale taki torcik na jakas inna okazje to super pomysl by byl

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-11-07, 08:53   #4804
jlys
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny sama jestem z siebie duna tym bardziej , ze wzielam sie po takiej przerwie za jazde jak juz ciemno bylo

Gaja tort my mamyw cenie sali torta (podobno-tak nam mowila przynajmniej)

ide dzis do kosmetyczki na regulacje brwii i henne , ale tak mi sie nie chce, ze nie wiem

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-11-07 o 09:13
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:37   #4805
sylvi_86
Zakorzenienie

ja tam ide do pracy i tez mi sie nie chce hehe.. aleeeee za to szefowej nie ma
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:55   #4806
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
jakoś tu najbardziej podobają mi się bardzo jasne blondy, inne są jakieś takie... siwe

dziewczyny ja, wiem że babcie są czasem okropne ze swoim gadaniem i zawsze 'wiedzą najlepiej', ale ja ostatnią babcię straciłam w styczniu i bardzo żałuję że już żadnej osoby z pokolenia dziadków nie będę mieć na ślubie ;(
A mnie przez te fotki jasnych blondów znowu bierze na farbowanie

Co do dziadków - ja mam jednych - babcię i dziadka ze strony taty, ale nie chcę ich na swoim ślubie nigdy ich nie było w moim życiu więc teraz tym bardziej ich nie potrzebuję. a jak byli u mojej siostry na ślubie i weselu to później jakie wonty mieli że to im nie pasowało, tamto, a to Młodzi źle podziękowali ciotce za ubranie sali i kościoła, na wesele weszli w trakcie obiadu i siostra ich nie zauważyła, więc mówię do niej że dziadkowie przyszli i żeby ich powitali, no to siostra poszła z mężem i ich przywitali pięknie ładnie, a dwa dni po weselu jak tata do nich pojechał to mu jazdę zrobili "przyszliśmy na tą salę i staliśmy jak głupi, a Marlena się na nas patrzyła i głupio uśmiechała, zdążyliśmy się rozebrać i jeszcze długo staliśmy zanim Młodzi podeszli" nosz ku*wa - tata przyjechał zrobił jazdę nam w domu i my mu mówimy jak było naprawdę, na początku nie chciał uwierzyć, ale mama z siostrą wsiadły w samochód i pojechały do nich i ich pytają o co im chodzi, czemu nastawiają go przeciw nam i to kłamstwem, a babcia "a niepotrzebnie on Wam o tym powiedział, my mu powiedzieliśmy to jak się czuliśmy" a mama "a że kłamiecie? przecież jeszcze w płaszczach byliście jak Młodzi Was przyszli przywitać, i jeszcze mówicie że Marlena się na Was patrzyła, a tego że Młodym powiedziała że jesteście to już nie widzieliście? szkoda że jej tu nie ma" a babcia "może to i lepiej bo Marlenka to sobie umie pozwolić i pysknąć" --- jak mi to mama później opowiadała to myślałam ze wsiądę w auto i dopiero im pokażę jak ja umiem sobie pozwolić!!Jak później przyszły zdjęcia z wesela to pokazałyśmy tatusiowi tą sytuację bo została uwieczniona i w końcu zobaczył że to oni kłamali a nie my. Dla nich zawsze jestem miła i grzeczna i to był błąd!! od teraz już się nie czaję, takich dziadków mieć to lepiej nie mieć babcia ze strony mamy umarła już 15 lat temu, ale ona była przekochana, tęsknię za nią szkoda gadać. Zawsze byłyśmy z siostrą traktowane "po macoszemu" i nie chcę się niepotrzebnie stresować na ślubie. Dlatego na ślub prawdopodobnie zaprosimy tylko rodziców, siostrę z rodzinką i świadków i będę tym faktem uszczęśliwiona bo trochę im nosa (którego uwielbiają zadzierać pod niebo) przytrę
Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość

ładny torcik

Edytowane przez 1988Marlena
Czas edycji: 2011-11-07 o 09:58
1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:10   #4807
rudy_kot
Wtajemniczenie

Cześć dziewuszki

Nie miałam chwili czasu żeby tu zajrzeć Torcik bardzo apetyczny! Podobają mi się takie wariacje ze słodkościami Dziś mam wolne, ale jutro do szkoły, muszę jakoś wykorzystać ten czas, choć taaaaakie lenistwo mnie ogarnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 10:18   #4808
santom
Zakorzenienie

Marlena, ja mam podobna sytuacje (tzn T. ma). zostala mu jedna babcia, mama T. mamy zmarla w lutym. szkoda, bo ja akrat lubilam taka babulinka z dobrym serduszkiem pamietam, ze jak ja poznalam to T. powiedzial do babci: babciu, to jest moja dziewczyna , a babcia sie spojrzala na mnie i powiedziala: FAJNA JESTES;d rozbroilo nas to, bo ona to jeszcze z takim smiesznym kcenten powiedziala za to ta druga babcia tez potrafi naklamac w zywe oczy, juz probowala mnie nastawiac negatywnie przeciwko mamie T. i w dodatku w zeszlym roku byla bardzo niefajna sytuacja, bo kuzynka T. wychodzila za maz, miesiac przed slubem byla u nas w miejscowosci, ptalam sie nawet babci, kiedy ta kuzynka wychodzi za maz, a ona mi w oczy, ze nie, ze jeszcze ma czas, ze pewnie dopiero bo mgr. jak sie okazalo miesiac pozniej babnia wstawiala zdjecia ze slubu tej oto ukochanej wnuczki. nikt z najblizszej rodziny nie wiedzial, ze wychodzi za maz, nawet tata T., gdzie t jest najblizsza rodzina przeciez, bo to byla corka jego siostry.. a babka jeszcze bezczelnie sie wykrecala i zwalila wine na mnie i T., ze nie dostalismy zaproszenia, bo... uwaga... PO NIE NIE PRZYSZLISMY;D bez komentarza!!!
my za to slubu naszego nie ukrywamy i zapraszamy ich... chcemy klase pokazac, ciekawi jestesmy tylko czy przyjada... zreszta i tak juz mi to wisi jak oni ta sprawe zalatwili, bo to nie my sie pokazalismy z tej "najlepszej strony"

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-11-07, 10:31   #4809
rudy_kot
Wtajemniczenie

Dlatego ja nie chcę żadnego wielkiego wesela. Ludzie potrafią być strasznie zawistni. Przykre, że ci z rodziny również. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Na wizażu są wątki o tym jak np. się zachowywali teściowie po ślubie ... Przykro się robi. Wszystko pięknie, ładnie, a jak już po ślubie to wychodzą z nich bestie. Trochę mnie to przeraża, szczególnie, że będę mieszkać razem z teściami. Oni są super, ale wiecie, doza niepewności zawsze zostaje jak zostanie się przyjętą jako domownik, a nie jako gość.
Stary 2011-11-07, 10:34   #4810
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Marlena, ja mam podobna sytuacje (tzn T. ma). zostala mu jedna babcia, mama T. mamy zmarla w lutym. szkoda, bo ja akrat lubilam taka babulinka z dobrym serduszkiem pamietam, ze jak ja poznalam to T. powiedzial do babci: babciu, to jest moja dziewczyna , a babcia sie spojrzala na mnie i powiedziala: FAJNA JESTES;d rozbroilo nas to, bo ona to jeszcze z takim smiesznym kcenten powiedziala za to ta druga babcia tez potrafi naklamac w zywe oczy, juz probowala mnie nastawiac negatywnie przeciwko mamie T. i w dodatku w zeszlym roku byla bardzo niefajna sytuacja, bo kuzynka T. wychodzila za maz, miesiac przed slubem byla u nas w miejscowosci, ptalam sie nawet babci, kiedy ta kuzynka wychodzi za maz, a ona mi w oczy, ze nie, ze jeszcze ma czas, ze pewnie dopiero bo mgr. jak sie okazalo miesiac pozniej babnia wstawiala zdjecia ze slubu tej oto ukochanej wnuczki. nikt z najblizszej rodziny nie wiedzial, ze wychodzi za maz, nawet tata T., gdzie t jest najblizsza rodzina przeciez, bo to byla corka jego siostry.. a babka jeszcze bezczelnie sie wykrecala i zwalila wine na mnie i T., ze nie dostalismy zaproszenia, bo... uwaga... PO NIE NIE PRZYSZLISMY;D bez komentarza!!!
my za to slubu naszego nie ukrywamy i zapraszamy ich... chcemy klase pokazac, ciekawi jestesmy tylko czy przyjada... zreszta i tak juz mi to wisi jak oni ta sprawe zalatwili, bo to nie my sie pokazalismy z tej "najlepszej strony"
O kruca, to od kiedy się idzie do kogoś po zaproszenie?

Też niezła ta babcia. Wiesz, gdybym ja planowała zaprosić jeszcze kogoś, np. chrzestnych czy kuzynów, to dziadków też bym zaprosiła, ale że póki co nie mam zamiaru prosić nikogo poza najbliższymi to dziadków też nie bo oni najbliższymi dla mnie są. i co najlepsze tata mnie popiera

Stary 2011-11-07, 10:48   #4811
rudy_kot
Wtajemniczenie

Ja dziadków zaproszę, tylko ci od strony taty mi zostali. Szkoda, że tych drugich już nie ma, bo z nimi się wychowałam i traktowałam jak rodziców Chciałabym ich mieć przy sobie w takiej ważnej chwili.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 10:54   #4812
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Bardzo ale to bardzo mi sie podobaja a wy wzieliscie te z koronka? Mi sie podobaja takie wlasnie w podobnym tylu albo nawet jeszcze skromniejsze

Pomysl z butelkami jak dla mnie kompletnie nie trafiony

Cytat:

Slodki

jlys
- piona za regulacje brwi dzisiaj ja jeszcze na depilacji bylam

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:03   #4813
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
j
co to ma być do ✂✂✂✂y nędzy!? co za baba bezczelna ja walczyłabym do końca, absolutnie nie godziłabym się na takie warunki! chyba codziennie nawiedzałabym ją z awanturą i narobiła takiej opinii w internecie że wszyscy klienci by się od niej odwrócili
macie umowę? postrasz ją sądem! jakie macie spisane warunki w przypadku niedotrzymania warunków umowy? powinien być taki punkt
wiesz co sobie pomyślałam? że tamta para może chce jej dać więcej kasy i dlatego ona woli Was wyrzucić, nawet jeśli byliście pierwsi... sorry, wiem, węszę spisek, ale tak już mam (po Mamie )
a jeśli zmienić datę to z DUŻĄ zniżką, niech daje przynajmniej 2000zł! kurde, ale się wpieniłam! jak to nie poskutkuje to nagadajcie jej że macie ustawionego kucharza, zespół, księdza i część gości zaproszonych! powiedz, że Wy teraz musicie ponosić koszty i żądacie żeby ona je pokryła i ✂✂✂✂a koniec kropka, co za głupia pi*da
a jeśli w ogóle chcecie zmienić salę to ich tak niech Wam płaci! jak popełnia się takie błędy to trzeba za nie płacić i tyle, i nie mówię tu o zwrocie jedynie zaliczki ale o zapłacie dodatkowej kasy za poniesione szkody i nerwy, co to ✂✂✂✂a ma być, przedszkole
a co z zespołem? czy tydzień później też mają wolny termin? jeśli Wy przesuniecie swój termin to nie dość że tamta para zabierze Wam termin na sali to jeszcze może ten sam zespół zamówi, szczyt szczytów po prostu, ja bym walczyła do ostatniej kropli krwi!
ale się wpieniłam

a wiecie ostatnio śniło mi się że chodziłam po sklepach i kradłam złoto to tak a propos poruszanego niedawno tematu przetapiania obrączek o dziwo dobrze mi szło i byłam z siebie bardzo zadowolona nawet jak już starczyło na obrączki to jakoś nie mogłam przestać :P
Co do pierwszego to zgadzam się z każdym Twoim słowem Kinia must fight! Ewentualne potencjalne rozwiązanie to zrobić ślub wcześniej

A co do snu, to Genialny! Kleptomanka

Jlys, fajnie, że nie zapomniałaś jak się jeździ Ja tęsknię za samochodzikiem też... buuu

Cytat:

Aż mi ślinka poleciała om nom nom
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
ja tam ide do pracy i tez mi sie nie chce hehe.. aleeeee za to szefowej nie ma
No to laba! Prawie jak urlop!

A u mnie nic ciekawego Czas powoli leci Wróciłam z jednych zajęć, zrobiłam zakupy na obiad (dzisiaj będzie spaghetti bolognese ) a potem znowuż na zajęcia ide na 14:30

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:06   #4814
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
O kruca, to od kiedy się idzie do kogoś po zaproszenie?

Też niezła ta babcia. Wiesz, gdybym ja planowała zaprosić jeszcze kogoś, np. chrzestnych czy kuzynów, to dziadków też bym zaprosiła, ale że póki co nie mam zamiaru prosić nikogo poza najbliższymi to dziadków też nie bo oni najbliższymi dla mnie są. i co najlepsze tata mnie popiera
no wlasnie tez sie zastanawiam od kiedy ludzie musza sie prosic o zaproszenia;D;D;D i masz racje, naprawde!! T. tez zaprasza niektorych ze wzgledow : bo wypada;D

ala dokladnie z tym motywem juz kupilam ten papier 5 arkuszy, zeby skompletowac reszte i papier perlowy na baze

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-11-07, 11:09   #4815
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ale co kompletujesz bo nie rozumiem zaproszenia czy zawieszki?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-11-07, 11:42   #4816
santom
Zakorzenienie

zaproszenia kupilam, a przy okazji stwierdzilam, ze nie bede wydawac drugiego tyle na winietki i zawieszki na butelki, wiec kupilam papier ozdobny i zrobie takie same zawieszki i winietki jak zaproszenia

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-11-07, 11:45   #4817
aluniaaaaa
Zakorzenienie

no i slusznie mialam sie wlasnie pytac czy nie lepiej samemu zrobic

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-11-07, 13:28   #4818
Leyla89
Zadomowienie

Witajcie.
co tam Was dobrego...?
Ja jestem chora i na dodatek pokłociłam się z TŻ.

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:10   #4819
rudy_kot
Wtajemniczenie

Cześć Leyla

A co się stało, że się pokłóciliście?

Przeziębienie czy inna zaraza Cię dopadła?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 16:28   #4820
1988Marlena
Zadomowienie

Ja myślałam że dziś zmęczymy ten wątek, a tu powolutku nam idzie ja siedzę na fryzjerskim prawie cały dzień

Stary 2011-11-07, 16:54   #4821
adela50
Wtajemniczenie

już po kontroli w firmie jak z zusu... no i wyszły błędy i to przy mojej osobie. Źle mi system naliczył składki trzy lata temu i tak przez półtorej roku szło nie tak trzeba.Kobieta się zdziwiła ,że nie pracowałam na cały etaat, w wogóle w mojej karierze zawodowej miałam 1,5 roczną przerwę.Tzn pracy nie miałam przez tyle.No cóż niech pracodawca oddaje tą nieopłaconą różnicę, co mnie to.... No i przed chwilą odmówiłam Pani z banku wydania mi karty kredytowej. Tak wiem to jej ciężki kawałek chleba jak sylvi,ale ja już mam 3 karty kredytowe,nie chcę kolejnej...Kupiłam małą walizkę-bagaż podręczny na kółkach na wyjazd. Lubie podróżować samolotem,choć jeszcze nie lecimy....ale skoro Wizz wprowadził takie obostrzenia, to warto mieć to maleństwo na kółkach

Edytowane przez adela50
Czas edycji: 2011-11-07 o 17:07 Powód: uzupełnienie
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 17:30   #4822
Galadriela87
Zadomowienie

Mnie się podoba data 31 sierpnia i wrześniowa.

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
ku✂✂a.................:mu r: Znowu dzownila ta baba i mowi ,ze MUSIMY zmienic date ,a mnie sie ku.wa nie podoba 29.06.2013 ,a tamta para podobno byla pierwsza,jak mi powie ,ze sala za 1000zl.+ oplaty to moge ta date przesunac ,a tak to no way

I teraz jestesmy w kropce ,bo musimy na gwalt szukac innej sali ,tylko ,ze ja dopiero czekam na tel.do jednej sali.
Nie zazdroszczę tej nerwówki.

Rudy_Moniq ja właśnie taka siwa z natury jestem i myślałam, żeby wrócić do naturalnego koloru, ale wybrałabym trochę jaśniejszy albo bardzo jasny. Byleby nie taki żółty jaki mam teraz - do Wielkanocy jeszcze daleko, a ja już teraz robię za kurczaka.

~Xbox & rock fan
Galadriela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:17   #4823
studi
Zakorzenienie

mi się podoba tak jak Ali data 14 września, koleżanka brała ślub pod koniec września i było super, pogoda dopisała, nie było za gorąco ani za zimno, termin akurat na wesele
Gaja gratki za torta-sodki
Jlys-gratki za odwagę
W środę jak na zagęszczanie i przedłużanie rzęs 1:1
Stary 2011-11-07, 18:18   #4824
adela50
Wtajemniczenie

czemu tak cicho
Stary 2011-11-07, 18:25   #4825
studi
Zakorzenienie

ha wszystkie się TEZETUJĄ mój 8888 post
Stary 2011-11-07, 18:27   #4826
santom
Zakorzenienie

dziewuchy!! pisajcie cos!!;D ala, gdzies sie podziala, ze Cie nie ma;D

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-11-07, 19:12   #4827
kinia860
Zakorzenienie

hej
My wlasnie wrocilismy z ogladania sali,jest ladna nowa sala ,ale ....na 2013 juz nie ma terminu !! chyba cos zostalo w pazdzierniku ,no i zimowe miesiace,masakra.
No i niestety nasz slub bedzie 29.06.2013 na tamtej sali tylko teraz kwestia o ile bedziemy sie targowac,bo ja bede ostro walczyc.
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:16   #4828
adela50
Wtajemniczenie

no widocznie już tylko targowanie pozostało,ale poprostu żeby taki numer odwalić...
Stary 2011-11-07, 19:26   #4829
santom
Zakorzenienie

Kinia, a moze teraz jest akurat moment, zeby szukac mniejszej sali na wczesniejsza date??

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-11-07, 19:43   #4830
kinia860
Zakorzenienie

Mniesza sala jest rownoznaczna z weselem od osoby ,a u nas jest tak albo wesele na 20 osob tylko dla najblizszych ,czyli tata ,tesciowa ,babcia i rodzenstwo z zonami/mezem i dzieciakami,albo 130 osob conajmniej,bo musialo by to wygladac tak ,ze prosimy z jednej rodziny ,z jednego domu wybiorczo po parze jednej,zeby np.uzbierac na takie male wesele powiedzmy na 60 osob.Nie da sie ,jeszcze ja jak ja ,ale tz jest meeeegaaa rodzinny ,jego poprostu cala rodzina uwielbia,wiec ciezko tak .
A dla mnie wlasnie idealnym weselem to byloby takie wesele na 60 osob z dj .

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2011-11-07 o 19:44
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości