![]() |
#1021 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Cilest - wątek zbiorczy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.janssen-cilag.pl/content/...udp_cilest.pdf Ja nie wiem jak w tej szkole uczą młodzież, skoro czytają i nic z tego nie rozumieją. Albo jest to choroba zwana nie chce mi sie. Zamiast do ksiazek i fachowych zrodel , dzieciaki wola siegnac na internetowe forum ![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-10-18 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
hey,
ja właśnie dziś zażyłam pierwszą tabletkę cilest- przejście z rigevidonu - i zobaczymy czy ta spiszę sie tak jak poprzedniczka ![]()
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Biorę Cilest od 6 miesięcy i od kilku miesięcy miałam regularnie miesiączki - w poniedziałek rano. Do teraz nie dostałam jeszcze okresu i troszke mnie to dziwi, bo zawsze był jak w zegarku. Dodam, że brałam tabletki bez zadnych spóźnień i nigdy nie zapomniałam. Co mam o tym wszystkim myśleć?
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy poprzednich zawsze miałam w niedziele rano, potem wieczorem, potem czasami w poniedziałek a nawet w 6 dzień przerwy z odstawienia. Jeśli nie dostaniesz do ostatniego dnia przerwy zrób test aby wykluczyć ciąże i jeśli wyjdzie negatywny normalnie weź pierwszą tabletkę nowego opakowania.
![]() |
![]() |
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje Ci bardzo za odpowiedź i za to ze mnie troszke uspokoiłaś ![]()
![]() |
![]() |
#1027 |
Konto usunięte
|
Mi dzisiaj Pani ginekolog zapisała Cilest - biorę Diane-35 już prawie rok (z powodu PCO i zbyt dużego poziomu testosteronu) i trzeba było już zmienić... Mam jeszcze jedno opakowanie Diane, a później Cilest... Zobaczymy, jak to będzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
Czy tabletki Cilest mogą powodować nadcisnienie tętnicze? Czy któras z Was może zauwazyła to po dłuzszym ich stosowaniu?
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
nie stosowalam jeszcze tabletek antykoncepcyjnych, ale zastanawiam sie nad cilest albo yasmin..i nie wiem.. widze, ze nie powodowaly skutkow ubocznych, moze tylko na poczatku, ale w sumie organizm musi sie przyzwyczaic...
![]() |
#1030 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Przyczajenie
|
hej
![]() czy mogę wziąć np. 17/18 tabletek z pierwszego listka, zrobić normalną 7dniową przerwę i potem wziąć normalnie 21tab. z nowego listka? chciałabym przyspieszyc krwawienie o kilka dni... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Zadomowienie
|
Możesz, ale pamiętaj aby wziąć co najmniej 15 tabletek (od 16 możesz swobodnie skracać) patrz ulotka zwróć uwagę na zalecenia w przypadku pominięcia tabletki w 3 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście bardzo, bardzo odradzam Cilest. Brałam go przez 3 miesiące, bo lekarz doradził mi zmianę, że niby moje tabletki są stare i mocno szkodliwe, i naprawdę bardzo tego żałuję, bo podskoczyła mi waga (o 3kg, mimo, że mam stałą od wielu, wielu lat, niezależnie od tego, co jem), miałam wysyp wyprysków na czole, naprawdę tragiczne, wielkie podskórniaki, mimo, że nie mam trądziku i zazwyczaj wyskakuje mi gdzieś jedna krostka raz na kilka miesięcy, w dodatku często było mi niedobrze po tych tabletkach, często bolała mnie głowa itp... A najgorsze było to, że miałam straszne humorki, codziennie naskakiwałam na mojego Tż, czepiałam się o wszystko bez powodu. Na szczęście, wróciłam do Microgynonu i znowu jest wszystko w porządku, waga się ustabilizowała i tak samo krosty, zniknęły po prostu z dnia na dzień. Naprawdę, dla mnie ten Cilest to najgorsze świństwo, nawet gorsze od Mercilonu, który brałam przez miesiąc, po którym miałam zerowe libido i migreny co 3 dni...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2011-12-11 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Raczkowanie
|
Przeglądam to forum już od dawna, gdyż biorę Cilest już ponad pół roku i też postanowiłam się wypowiedzieć. Moim zdaniem tabletki bez żadnych skutków ubocznych, oprócz tego dobrego, czyli powiększenia się biustu
![]() ![]()
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Cilest brałam 7 lat i od samego początku bardzo dobrze na niego reagowałam. Nie miałam żadnych wyprysków, zmian humoru czy spadku libido. No a przede wszystkim nie przytyłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
Ja brałam Naraye i w połowie tabletek lekarz kazał mi je odstawić ( ze względu na to,że przytłam po nich) i zapisał mi Cilest i kazał zamiast 11 tabletki brać już cilest. I właśnie nie bardzo go zrozumiałam, czy teraz mam zażyć całe opakowanie Cilestu , a nie że tylko jakby dokonczyć te tabletki które nie zażyłam :P? wiem , troche skąplikowanie to napisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Rozeznanie
|
Pomocy!
![]() Kończę ostatnie opakowanie, ostatnio cilest mi nie sprzyjał i lekarz przepisał mi yazy, zostały mi 3 tabletki cilestu, 3 dni temu zaczęłam plamić, myślałam, że to nic takiego, a tu nagle- dzisiaj dostałam okres. Mam brać dalej tabletki i zrobić przerwę czy po prostu ich nie kończyć? Nie ma chyba sensu robienie przerwy 7 dni skoro okres dostałam już teraz...? Proszę o radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanko! jestem w pierwszym tyg brania cilestu i wczoraj zwymiotowalam o 22.30 a o 20 wziełam tablete,w ulotce pisze ze czas wchloniecia to 3h więc się nie załapałam, czytalam różne fora jak sie postepuję w takiej sytuacji i każdy pisze cos innego (np żeby postepowac tak jakby sie nie wzięło tabletki) a w ulotce jest napisane żeby przez 7 dni stosować nieprzerwalnie stosowac cilest i dodatkowa metode. czy to znaczy ze nie robie przerwy i odrazu biore nastepne opakowanie?
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Zadomowienie
|
Wystarczyło wziąć od razu druga tabletkę i było by cacy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
dzieki
![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Zadomowienie
|
Cześć
mam pytanie. Czy codzienny ból głowy i wieczorne nudności to niepokojący skutek uboczny co do stosowania tabletek Cilest?
![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
Możesz mieć po każdych, ale tak to może być skutek uboczny. Jeśli utrzymuje się dłużej niż 3 miesiące. Jest to podstawa do odwiedzenia ginekologa i zmiany tabletek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
Zadomowienie
|
Dziekuję za odpowiedź.
A są jeszcze słabsze tabletki niz Cilest? (bo mój ginekolog twierdzi że nie ma słabszych... chyba zmienie lekarza)
![]() |
![]() |
#1044 |
Zadomowienie
|
To Twój ginekolog jest bardzo niekompetentny... Cilest jest jednymi z najmocniejszych tabletek, nie polecane są dla młodych kobiet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Zadomowienie
|
![]() A tak na przyszłość: to jakie są najsłabsze hormony i niedrogie? Przepraszam za te pytania, to juz ostatnie.
![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
Yaz jest najsłabszy kosztuje ok 50 zł. Ja biorę Mercilon o połowę mniej hormonów niż w Cilescie a kosztuje ok 20zł ( ostatnio dawałam 22zł ale teraz w mojej aptece podnieśli do 28 zł chociaż podejrzewam że to dla tego że jest dostawa "oryginalnego" a nie importowanego, mam nadzieje że wróci do normy bo jak nie to będę musiała szukać innej apteki). Nie ma sprawy pytaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
dzięki wielkie to już koniec w tym wątku pytań (na dziś)
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Przyczajenie
|
Witam, mam kilka pytań, mam nadzieję, że dobrze trafiłam..
Przez 3 miesiące brałam Novynette, ale w trakcie opakowań bolał mnie bardzo brzuch (+ przytyłam ok 2kg), więc ginekolog zmieniła mi tabletki na Cilest. Odkąd zaczęłam go brać mam straszne wahania nastroju.. teraz jest już trochę lepiej (3 blister), ale jeszcze do niedawna leżałam cały dzień w łóżku płacząc bez powodu... Poza tym, również przytyłam kilka kg i pojawił się okropny cellulit, którego nigdy nie miałam (problemów z wagą również, pomimo tego, że zawsze dużo jadłam)... I teraz moje pytanie, może głupie, ale sama już nie wiem (a moja ginekolog jest raczej nie do rozmowy a nie mam możliwości teraz iść do innej..) czy kombinować dalej ze zmianą tabletek, czy całkowicie odstawić... ? I czy po odstawieniu cellulit ustąpi? A co z wagą, łatwiej zgubić/spada sama, czy mogą być problemy? Dodam, że jestem młodą osobą. Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
to moze warto zmienic ginekologa skoro nie mozna z nia porozmawiac? a co do tycia to na poczatku brania tyje sie do 2 kg... poniewaz tabletki zatrzymuja wode w organizmie i jest zwiekszony apetyt dlatego warto zadbac o diete.... ja bym ci proponowala isc prywatnie do jakiegos bardzo polecanego ginekologa a pozniej zapisywac sie publicznie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tylko, że ja tabletki biorę już siódmy miesiąc, a nadal 'tyję'. Może nie jakoś spektakularnie, ale na pewno czuję się opuchnięta na twarzy, brzuchu... Do tego bolą mnie nogi, no a przede wszystkim samopoczucie mam okropne. Źle się czuję sama ze sobą. Chyba dobiorę opakowanie do końca a później się z nimi pożegnam... Mam nadzieję, że będzie mi lepiej. PS: do mojej ginekolog chodziłam najpierw prywatnie, a później do tej samej publicznie, bo narazie nie stać mnie na prywatne wizyty. A tabletki mogę odstawić sama, prawda ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.