|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Oj, niestety
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4052 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ![]() a nie nudzi Ci się ciągle robić te same czynności: piec i jeść? ![]() ja taka cwana, bo słodyczy nie lubię ![]() Brumek dokument o dwóch porwanych młodych rosjankach (14 i 17lat), które 53 letni facet uwięził w wybudowanej przez siebie piwnicy (2x3m) pod garażem. Cztery lata je przetrzymywał, jedna w tym czasie dwóch chłopców urodziła (odebrał jej i podrzucił pod jakąś instytucję, ktoś ich adoptował). Udało im się uciec.
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekły czy nie i tak mają przechlapane życie ![]()
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
No niestety mnie z powodu braku nabiału też ciągnie do słodyczy. Tak to już jest jak się nie ma zbilansowanej diety to braki uzupełnia się w słodkościach. Niestety od tego się nie schudnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Wtajemniczenie
|
No dobra słodyczy nie lubię, ale nadrabiam wszystkim innym. Właśnie odgrzałam sobie zupę i jem z grzankami, bo straaasznie zgłodniałam
![]() I jak ja mam schudnąć? (kolację jadłam ![]()
![]() |
#4056 |
Raczkowanie
|
Dobrej nocki życzę
![]() zmykam spać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
Podłączam się do pytanie
![]() Już? ![]()
![]() |
#4058 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że sama jestem. No to idę, co tak będę sama siedzieć
![]()
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
A nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Jak zwykle my dwie na placu boju ![]()
#4060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-08 o 00:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Wtajemniczenie
|
A dla mojego dziecka od 1.00 ani w głowie spanie...
![]()
#4062 | ||
Zadomowienie
|
biedactwo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A my już po chrzcinach w końcu. uff.. ale miałam stresa - bo to i samolot i pobyt u teściów, ale wszystko wyszło wspaniale. Powiem Wam, że mały zniósł podróż świetnie.na lotnisku w sklepach przypadły mu do gustu zegarki Cartier (cena około 7000 funtów ![]() ![]() Chrzciny zorganizowała teściowa od A do Z. My tylko przyjechaliśmy. nawet spotkanie umówiła nam z panią -księdzem. Wkleję wam potem fotki. Dla Emila zorganizowała łóżeczko, leżaczek, przewijak(sama zrobiła), fotelik samochodowy + zabawki. Dla mnie to co zawsze jest potrzebne jak jesteś "w gościach" (pokój, łazienkę itp.). dla mojej mamy również, którą zaprosiła do siebie do domu ![]() 4 godziny prasowała szatkę na chrzest która jest w rodzinie od 1937 roku i odtąd wszyscy są w niej chrzczeni. zaprosiła rodzinę(razem z nami było 9 osób), zapłaciła za ich hotel, poprosiła sąsiadkę, by ta gotowała i serwowała jedzonko. zamówiła tort marcepanowy ( w sumie nic wielkiego, bo w kształcie liter EMIL, porozwieszała balony z imieniem Emil na nich(nie wiem czy zamawiała, czy można takie kupic). W Danii jak jest jakaś uroczystośc to Duńczycy rozkładają wszędzie flagi duńskie. (o polskie tez się zatroszczyła). Jedzonko było smaczne i wszyscy byli zadowoleni. moja mam przywiozła ze sobą sękacza(którego uwielbiam) i zrobił ogromną furorę na Duńczykach. Nawet poodkrajali sobie po kawałku i zabrali do domu. A Emil przespał całe chrzciny w kościele i w domu połowę imprezy. Ogólnie impreza udana bardzo, a tesciowa nie chciała wziąsc nawet złotówki za to . więc moja złośc na nią za rozpieszczanie Emila zostanie zapomniana. ![]() Lecę dalej nadrabiac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
My juz nie śpimy. Agatka nowy dzień postanowiła zacząć o 6.30 (poszła spać o 19.20 - zero pobudek), jeszcze jakby te półgodziny pospała to byłoby lux. Ona jednak jest rannym ptaszkiem po M., bo on tez zawsze koło 7 wstaje (jak ma wolne).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To tak jak my. I wiesz co ? Zazdroszczę Ci, bo ja dwa razy wstawałam ![]() ![]() Dziubek , Telik ![]() Telik śniłaś mi się dziś ![]()
![]() |
#4065 |
BAN stały
|
Dziewczyny ja to już nie mam slów na to życie
![]() Coraz bardziej się boje o życie wlasne i mojej rodziny, smierc krązy w mojej rodzinie.. mam umierajacego na raka wójka, ktory jak sie ostatnio okazalo nie kwalifikuje się pod operacje bo ma zoltaczke. Mało tego. Dziś w nocy moj kuzyn miał wypadek na budowie, chlopak 24 lata... no i smierc na miejscu. Te które są z okolic Warszawy na pewno bedą slyszec na ten temat, bo to stalo się przy budowie autostrady w Sochaczewie o ile dobrze pamiętam. Moj tata i jego ojciec ( bracia) pojechali tam na miejsce. Szok po prostu jak nagle "pyk" i koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc coś ściemnia Twoja lekarka. Chociaż moja ostatnio napomknęła, że niedługo kończymy z Pepti na rzecz Bebilonu...Ale mam jeszcze 5 puszek. To może jak skończy już pół roku to spróbuję Bebilon 2. Tak, zrobiłam tak ![]() Wybrałam mniej więcej, to co mi się spodobało, ale muszę się głębiej zastanowić jeszcze. GRATULUJĘ MAGISTERSKIEJ PRACY! Cytat:
Straszna tragedia. Brak słów... Witajcie! U nas noc do dupy ;/ Mały mruczał i jęczał. No ale. Jakoś dało radę. Beatko odniosę się jeszcze do Twojego posta, u naś średnio - raz lepiej, raz gorzej, jednak ze skłonnością do tej gorszej strony. Mały marudny jest ogólnie i płaczliwy. Ale kochany ![]() Kiedy ja prześpię dłużej niż 4 h pod rząd w nocy? ehh. Idę bo kwiczy już mały ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Wtajemniczenie
|
angi no to chrzciny jak z bajki
![]() Dzień dobry ![]()
#4069 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bartessa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas nocka do kitu, Filip przebudził się o 22 i zazal przeraźliwie płakać, obudził Lilkę wiec oboje musieliśmy uspojajać, w końcu zasnął mi na klacie w innym pokoju.... potem w nocy też często jęczał i płakał, nei wiem o co mu chodziło.. Telik ja też swoje dzieci karmiłam w wielu dziwnych miejscach, bo my je wszedzie ze sobą ciągamy..mamy takie dzieci-rumuny ![]() zgadzam się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4072 |
Zadomowienie
|
moje dziecko spalo od 17 do 8 (oczywiscie z przerwami na kamienie). spiocha mam
![]() marinko teraz nie spimy, bo cos mlodym dolega, jak dorosn, to nie bedziemy spaly z innych powodow czyli nie iadomo kiedy sie wyspimy, albo jak moja mama mowi dopiero po smierci ![]() bartessa wspolczuje . co do sladu po szczeieniu Szymkowi zrobil b. pozno.
![]() |
#4073 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gorzej gdyby mi ktoś internet odciął ![]() Po szczepieniu ze szpital;a mamy ślad i nawet potem go już nie kłuli w tą rączkę tylko w nóżkę. Ja nawet schudłam na początku, ale teraz też mi brzuch rośnie od jedzenia. Ale co zrobić, jeśli ciągle jestem głodna ![]() Piwnooka, Crazy ja niby nabiał jem, ale też ciągle mi się chce słodkiego... ![]() Agni super, że chrzciny się udały! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
właśnie na tlc leci program i konkursach piękności dla małych dzieci. Szok. Jestem przerażona. Opalanie natryskowe, pełny make-up, sztuczne rzęsy, włosy, podkreślanie kobiecości u dziewczynek ponizej 7 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dziubek, ![]() Cytat:
no to chyba musisz mnie odwiedzić, u nas też coroczna produkcja w dużych ilościach ![]() ![]() też bym to chciała wiedzieć ![]() agni82, ![]() strasznie mi przykro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Aż żal mi patrzeć na te dziewczynki...Obdarte z dzieciństwa, w tych żałosnych ,,dorosłych" pozach...Spaczone umysły dorosłych ![]() Młody już się bawi na macie 7 min ! Toż to rekord! kajool masz rację ! ![]() O, ta Ania Wyszkoni, była wokalistka ,,łez" jest w 6 m-cu ciąży. Nie wiedziałam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-08 o 07:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Rozeznanie
|
to i ja dziewczynki zaliczam się do grona stokrotek
![]() pędzę do szkoły ![]() ![]() buziaki dla wszystkich ode mnie i ząbkującego Julcia ![]()
#4078 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Dziubek, ![]() Agni- ![]() ![]() Brumku,Ty nie grzesz i nie mów o odchudzaniu,bo jakies 70% naszego wątku błaga o cud,żeby wyglądać tak jak Ty!!!!!!!!!!!!! Meszsares- no mój macierzyński wg planu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje,że u nas też po AA cud się zdarzy,po jakim czasie zauważyłaś różnicę?? Dziękuję wszystkim za komplementy dla mojego reniferka ![]() ![]() Kajool- ja też poszalałam ,własnie czekam na przesyłkę ![]() Elliko-konsultuj koniecznie i życze wszystkiego dobrego!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() c.d.n. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Sweet- zdrowia życzę ![]() Patinku ![]() ![]() ![]() ![]() Madziulka- ale zleciało co?? no jeszcze raz Ci gratuluję wspaniałego syna!!! ![]() Słoneczko-policz tygodnie od początku macierzyńskiego,ale powinno się liczyć.Ja mam własną działalność i ja to składam do ZUSu i mi tam tak powiedzieli.A ja mam macierzyński od 1 sierpnia. A załapałam sie na jeszcze dodatkowe.Chyba ,że sobie baba coś popieprzyła.... ale nie myślę... żeby mi w ZUSie podali błędną informację. Agulaaabar- niedługo pogoda się skończy i nie będziesz miała wyjścia-wrócisz do nas ![]() Kajool- a co to postrzyżyny?? ja mało znam tradycje ludowe... c.d.n. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Scio- a ja czekam i czekam i cos nie piszesz... ![]() a co za zupkę już gotujesz?? ja jeszcze miesiąc ale już sie nie mogę doczekać ![]() Youyou- u mnie dopiero lepiej po ogoleniu włosów,ten krem z AA jest jak krem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak czytam o Danii to tak Ci zazdroszczę, dałam bym wszystko aby tam zamieszkać. Tak mania wywieszania flagi ![]() Teściowa się postarała, bardzo fajnie wszystko zorganizowała. W jakiej miejscowości byliście? Zabierzcie mnie do Danii ![]() Cytat:
![]() Okropne! Naleweczki - mamy ich MASĘ, mąż maniak i cokolwiek dostał truskawki, maliny, dzika różę, melisę, no cokolwiek to przerabiał na naleweczki. Do tego mamy mase alkoholi które zbieramy z całego świata, gdziekolwiek jedziemy pamiątka to alkohol ![]() ![]() ![]() Słodyczę - mam naich punkcie bzika, mąż przywiózł czekolady z At i co i musiałam je zjeść, nie da się zjeść 1 kostki przecież ![]() ![]() U mnie nocka, 24 , 3, 6 Nie mam pojęcia dlaczego ponownie mi się tak budzi, może te kozy zielone ![]() Nic idę prasować pieluchy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o matko, to nawet ja bym się wyspała ![]() u nas w miarę noc, dwie pobudki i milion razy podawanie smoczka ![]() Youyou, Kuba też miewa takie noce ![]() wiecie, że u mnie nadal pełno komarów? Strach wieczorem okno otworzyć, bo się do domu pchają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.