Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 08:54   #1411
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a ja jestem dumna z mojego synka,jakiś czas temu dałam za wygraną,bo chodzimy do jego łóżeczka czytamy książeczki po czym on i tak chce jeszcze isc do nas do pokoju więc juz dałam sobie spokój z usypianiem go w jego łóżeczku i leży z nami sam usypia a wczoraj,położył się ze mną oglądaliśmy bajkę i jak zaczął juz ziewac i oczka trzec to sam pokazał,że chce iść do siebie,tak więc go zaniosłam położyl sie i od razu usnął
widocznie Danielek dorósł do samodzielnego zasypiania

Amelka ma w ogóle straszy okres, już długo nie ma pieluchy, tzn nie używamy, tylko na noc. A ona od weekendu sika w gacie :/ zauważyłam, że jak my z tz'tem w szkole jesteśmy i ona całe dnie nas nie widzi to później i gorzej śpi i częściej sika w gacie mam nadzieję, że to tylko chwilowe

ja właśnie pakuję walizki, tz jeszcze z Amelką na kontrolę do lekarza pojechał. Wieczorem ruszamy do Londynu, a potem grzać tyłki przez 2 tygodnie
ale pewnie jak wrócimy do już śnieg będzie
Stary 2011-11-08, 08:57   #1412
P0P70
Zakorzenienie

Minka - fajnych, udanych, bezstresowych wakacji Ci życzę.
I nie ukrywam że trochę zazdroszczę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:13   #1413
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia mi tą maść elocom pediatra przepisała jak Daniel miał 4 -mce tez wtedy dojrzalam,ze to ze sterydami i tak lezy cała tubka
Mojemu dopiero w lipcu zapisała, jak już inne łagodniejsze skutku żadnego nie odniosły. Do dermatologa czekałam 4mcNo ale trudno mam inne maści zaczynam stosować, i muszę pilnować żeby był nakremowany na mrozy, i większe slońce
Dobrze że nie użyłaś, a mi to nawet aptekarka jak się jej pytalam czy aby napewno, to powiedziała że to jest bardzo dobra maść, i mam stosowaćtylko 5 dni smarowałam,ech...
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Madzia - ja odstawiłam Igora z dnia na dzień i nie pojawił się problem z mlekiem - teraz jak nacisnę, to nieco leci (1,5m-ca po zaprzestaniu karmienia), ale widzę, że coraz mniej. Jeśli Ci to szczególnie nie przeszkadza, to może po prostu poczekaj jeszcze.
Ja po karmieniu Eryka jeszcze po kilka kropelek mialam jak on miał 5 lat, a karmilam go 1,5 roku. Ale teraz mam dużo więcej niż pare kropelek, ale nie przeszkadza mi to, tylko skoro więcej dzieci nie planuję to mi to nie potrzebne. Nie karmię już 6 mc, no i bralam te hormony żeby zasuszyć, i nic nie dały, ja jakiś taki egzemplaż, może ciało dziecka się dopomina

Minka udanych wakacji, takich bezproblemowych, i żebyście porządnie wypoczeli

Libra zrobiłam ta sloikową, to z 2 kg mielonej lopatki wyszło 7 słoików, ale roboty więcej niż przy pasztecie, czy szynce, bo z 30 min musialam w te sloiki upychać Stoja w lodowce i czekają, na wypróbowanie.
Nie wiem czy oglądałyście w DDTVN dzisiaj było właśnie o szynkach co jest w tych sklepowych, że takie ładne, to mają z 60 % mięsaTo ja jednak wolę sobie sama zrobić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:19   #1414
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja by nawet sekundy w kącie nie ustała
Oj tak... wczoraj byłam wręcz wyczerpana. Ryczeć mi się chcialo. Pisalam juz Wam nie raz o snie mojej córki wiec wiecie, ze sypiam po 5-6 godzin na maxa i to z przerwami. W sobotę zaprosiliśmy znajomych. Siedzieli do 24 a mala obudzila się o 24.20 i musialm się z nią położyć i tak spalam ledwo co bo wierciła się niemilosiernie i obudziła sie o 5.30 a na 13 zaprosiliśmy dziadków na obiad więc od rana przy garach siedzialam. No i podczas ich pobytu bylo tak jak pisałam czyli nikt inny tylko mama. teściowa mówi- idź się połozyć do pokoju. Yhmmmm... położyłam sie a za minutę dzikus już stal pod drzwiami, waliła w szybki z całej sily i się darła "mama! mamka! mamuś!" i tyle było odpoczynku...
Wczoraj mala padla o 7.15 wiec ja już o 20.30 spałam i tak dzis dała nam pospać do 6.15!! wiec wyspalam się za ostatnie dni
.
mowia, zeby wtedy przytrzymac babla w jednym miejscu przez kilkanascie chociaz sekund i nie zwracac uwagi na to co robi. to sie wszystko latwo mowi, trudniej stosowac.
czyli jedziesz z Pop i ze mna? cool
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ciężko stwierdzic z tym kaszlem mój lekarz nie raz przepisywał wyksztuśny a nie raz np. przeciwkaszlowy sinecod

trochę respekt czuć musi,ale nie bać
dobrze mowisz.
mamy lipomal, w nocy troche kaszlala tak bardziej na mokro, ale temp. nie ma, czuje sie dobrze. do tego wapno, wit C, masc majerankowa, nasivin, starimar
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja bym dała, nie zaszkodzi. I witaminkę C.Albo od razu ten ceruvit syropek co polecałam kiedyś (ja mojej codziennie prewencyjnie daję).
Na kaszel ja młodej daję prawoślazowy lub prowaoślazowo-malinowy (jest zwykły i jest np.rubital)
jak nie pomoze lipomal to kupie ktorys z tych
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja właśnie mam z tym probem tłumaczę tłumaczę i jak grochem o ścianę, wtedy zdarza mi się krzyknąć ostatnio też jest nieznośna, w ogóle nas nie słucha a wręcz ignoruje
chyba kazdemu sie zdarza. o ile sie tym przejmujesz i masz wyrzuty sumienia i starasz sie powstrzymywac, to wszystko z Toba w porzadku
Cytat:
widocznie Danielek dorósł do samodzielnego zasypiania

Amelka ma w ogóle straszy okres, już długo nie ma pieluchy, tzn nie używamy, tylko na noc. A ona od weekendu sika w gacie :/ zauważyłam, że jak my z tz'tem w szkole jesteśmy i ona całe dnie nas nie widzi to później i gorzej śpi i częściej sika w gacie mam nadzieję, że to tylko chwilowe

ja właśnie pakuję walizki, tz jeszcze z Amelką na kontrolę do lekarza pojechał. Wieczorem ruszamy do Londynu, a potem grzać tyłki przez 2 tygodnie
ale pewnie jak wrócimy do już śnieg będzie
z moja trzeba siedziec przy lozeczku i czasami tez przytrzymac jak Oliwke Popowa. no i dalej spimy ze smokusiem. pewnie szybko sie go nei pozbede, bo w grudniu zlobek, potem odpieluchowywanie... za duzo zmian

zazdroszcze wakacji! dokad jedziesz????
Stary 2011-11-08, 09:25   #1415
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Aga - ja na kolki stosowałam Sab Simplex (oryginalny francuski) i masaże brzuszka . U nas działało. Zosia miała takie coś co się nazywa ładnie wieczorne odrykiwanie. To było koszmarne darcie od wczesnego popołudnia do wieczornej kąpieli (staram się nie pamiętać takich chwil). Teściowa mimo że słabo wierząca zalecała ochrzcić dziecko co by diabełka wygonić . I u nas faktycznie u nas już w kościele był spokój. Ja osobiście niekoniecznie w to wierzę

To niemieckie jest i tam robione .
Robią też w czechach .
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Madzia - ja odstawiłam Igora z dnia na dzień i nie pojawił się problem z mlekiem - teraz jak nacisnę, to nieco leci (1,5m-ca po zaprzestaniu karmienia), ale widzę, że coraz mniej. Jeśli Ci to szczególnie nie przeszkadza, to może po prostu poczekaj jeszcze.

Aga - a ja myślałam, że Ty super sobie dajesz radę i Karinka to aniołek i jej braciszek też. A tu zwykłe dzieciowe problemy jednak Cię dopadły. Współczuję kolek - na pewno ciężko Wam. A Karnika - chyba wszystkie mamy teraz takie małe diabełki. Taki wiek. Dasz radę. Jeszcze troszkę trzeba poczekać.

A Wasze małe potwory mają jeszcze drzemki w ciągu dnia? Mój ostatnio coś się buntuje. Wczoraj nie spał w ogóle - myślałam wieczorem, że z nim zwariuję - taki niemożliwy był. Spać nie, bawić się nie, jeść nie.... wrrrrrrrr.... wszystko na nie.

MOja śpi jakieś 2 godziny .

Agnieszka u mnie SZymek nie miał kolek a Ola miała , współczuje . OBy poszło szybko precz ,
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ania - mi też sie podoba Twój podpis tylko zastanawiam sie jak teraz mam traktować Twoje wypowiedzi.
POp he he , będę pisała jak do tej pory czyli na poważne pytanie poważna odpowiedź .

Moje dziecko się zakochało w zabawce , tylko czemyu cholera takiej drogiej
http://www.youtube.com/watch?v=W-5YUxQaKjY

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

O matko wyszedł jakiś post na biało ale już nie będę poprawiać wybaczcie
Stary 2011-11-08, 09:29   #1416
sara 85
Zakorzenienie

Minka ja też Wam życzę super wakacji

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
T

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

O matko wyszedł jakiś post na biało ale już nie będę poprawiać wybaczcie
włączyłam ten linka z tą zabawkę i Zosia od razu NIEEE

Zosia śpi w dzień 2-3 godziny.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:35   #1417
blistex
Rozeznanie

Hej

poratujcie mnie sparalizowało mi prawą stronę ale to tak że jak głowę obracam w lewo to strasznie boli, jakby kto mi kark łamał a w prawo nie mogę ruszyć dfo tego strasznie rwie mnie prawa ręka a w łokciu mi ją z bólu rozsadza co mogę wziąść, boli tak już od niedzieli, ale jest coraz gorzej, bo w niedzielę tylko bolało, a dzisiaj już w prawo nie mogę głową kręcić . smarowałam maścią przeciwbólową i brałam ketonal na ból, ale działa to wszystko tylko chwilowo a najgorsze jest to, że do lekarza dopiero mogę pójść w piątek wieczorem
czy jak pojadę po pracy na pogotowie, to coś mi pomogą, a może jakies domowe sposoby ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 09:43   #1418
mrowak
Zakorzenienie

poradźcie. bo po przejrzeniu całego allegro wiem mniej niż przed przejrzeniem- dobre by było takie łóżeczko http://allegro.pl/lozko-sosnowe-mart...898952744.html ?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:48   #1419
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Minka ja też Wam życzę super wakacji

włączyłam ten linka z tą zabawkę i Zosia od razu NIEEE

Zosia śpi w dzień 2-3 godziny.
To zabawka dla SZymka

Mrowak - fajne to łóżko ale meterac piankowy to troszkę lipa .
Niby dziecko lekkie ale nie ma jak porządny sprężynowy
Stary 2011-11-08, 09:52   #1420
mrowak
Zakorzenienie

chodzi mi właściwie o samo łóżeczko, materac zawsze można dokupić inny i taki miałam zamiar właśnie,a samych łóżeczek przejrzałam ponad 50 stron i świra już dostaję od tego

wiem jakie łóżko ma Ana dla Niny, a inne dzieci jeszcze śpią w tych szczebelkowych?
Stary 2011-11-08, 09:55   #1421
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

drcron chyba nie masz wyjscia i idz do lekarza, tu ratunku raczej nie znajdziesz.
ZJula latasz co chwila CZAS ZADBAC O SIEBIE, zwlaszcza ze juz jakis czasp[iszesz ze cos nie tak jest...

nie mecz sie do piatku, smigaj na IP.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 10:02   #1422
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się ta zabawka podoba. I pewnie Oliwce też by sie podobała ona uwielbia samochody no i wszystko co mechaniczno elektroniczne.
A ile to kosztuje? I gdzie można to dostać?

JA w sobotę jak byłam w Smyku to zaprowadziałam swoje dziecko do półki z lalkami. Oliwka brała do ręki i po chili rzucała na padłogę. Ona po prostu nie lubi lalek. A w wózku to tylko piłak albo jakieś klocki mogą jeździć.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
poradźcie. bo po przejrzeniu całego allegro wiem mniej niż przed przejrzeniem- dobre by było takie łóżeczko http://allegro.pl/lozko-sosnowe-mart...898952744.html ?
łóżeczko wygląda fajnie, ale ja jakoś nie chciałabym mieć takiego obudowanego z wszystkich sron. No chyba że ono przy ścianie nie będzie stało.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
wiem jakie łóżko ma Ana dla Niny, a inne dzieci jeszcze śpią w tych szczebelkowych?
Moja od dawna czyli od roku śpi już na dużym łóżku, zarówno w dzień jak i w nocy. W dzień raczej śpi na nim sama a w nocy z tatusiem albo mamusią jak jest. Dla niej to nasze łóżko 180x 200 jest czasami za małe.

Stary 2011-11-08, 10:05   #1423
mrowak
Zakorzenienie

PoP, barierka z przodu musi być,bo ona akrobacje w nocy uprawia i na 100% by zleciala-i tak sie boje ja dać do takiego łóżka,bo nie wiem czy nie wyleci przez ten jedyny otwór ale kiedys musi być pierwszy raz. Najwyżej nie prześpimy nocy pilnując jej.

Teraz będzie sarkazm-co to dla nas jeszcze jedna nieprzespana noc...
dziś na przykład Gabrysia nie spała od 1.30 do 4 , a my oczywiście razem z nią. I to właściwie u nas standard. A potem trzeba wstać, iść do pracy i nie pozabijać durnowatych jednostek młodzieży z którymi ma się doczynienia przez 7 godzin lekcyjnych. Gdybym kiedyś wylądowała w psychaitryku to nie dziwcie się za bardzo-odwiedziny mile widziane...

A! Zapomniałam się jeszcze "pochwalić"- tydzień temu ukradli nam wózek z klatki w bloku....pozostawię bez komentarze, bo muszę się skupić na pracy, a zaraz mnie szlag trafia jak o tym pomyślę...

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-11-08 o 10:07
Stary 2011-11-08, 10:09   #1424
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
dziś na przykład Gabrysia nie spała od 1.30 do 4 , a my oczywiście razem z nią. I to właściwie u nas standard. A potem trzeba wstać, iść do pracy i nie pozabijać durnowatych jednostek młodzieży z którymi ma się doczynienia przez 7 godzin lekcyjnych. Gdybym kiedyś wylądowała w psychaitryku to nie dziwcie się za bardzo-odwiedziny mile widziane...
Muszę tu napisać szczerze że tym wpisem poprawiłaś mi humor.

Stary 2011-11-08, 10:10   #1425
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Hej

poratujcie mnie sparalizowało mi prawą stronę ale to tak że jak głowę obracam w lewo to strasznie boli, jakby kto mi kark łamał a w prawo nie mogę ruszyć dfo tego strasznie rwie mnie prawa ręka a w łokciu mi ją z bólu rozsadza co mogę wziąść, boli tak już od niedzieli, ale jest coraz gorzej, bo w niedzielę tylko bolało, a dzisiaj już w prawo nie mogę głową kręcić . smarowałam maścią przeciwbólową i brałam ketonal na ból, ale działa to wszystko tylko chwilowo a najgorsze jest to, że do lekarza dopiero mogę pójść w piątek wieczorem
czy jak pojadę po pracy na pogotowie, to coś mi pomogą, a może jakies domowe sposoby ?
na pewno na pogotowiu Ci pomogą, jedz nie czekaj
Cytat:
Cytat:
To zabawka dla SZymka
wiem wiem, mojemu chrześniakowi by się na pewno podobało

Cytat:
chodzi mi właściwie o samo łóżeczko, materac zawsze można dokupić inny i taki miałam zamiar właśnie,a samych łóżeczek przejrzałam ponad 50 stron i świra już dostaję od tego

Zosia w nocy śpi w łózeczku , a w dzień na naszym łóżku. Ale też chcemy jej kupić jakieś normalne łóżko. Mi się bardzo z ikei łóżka podobają.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:17   #1426
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
PoP, barierka z przodu musi być,bo ona akrobacje w nocy uprawia i na 100% by zleciala-i tak sie boje ja dać do takiego łóżka,bo nie wiem czy nie wyleci przez ten jedyny otwór ale kiedys musi być pierwszy raz. Najwyżej nie prześpimy nocy pilnując jej.

A! Zapomniałam się jeszcze "pochwalić"- tydzień temu ukradli nam wózek z klatki w bloku....pozostawię bez komentarze, bo muszę się skupić na pracy, a zaraz mnie szlag trafia jak o tym pomyślę...
a ze tak tak głupio spytam czemu nie spala??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:27   #1427
mrowak
Zakorzenienie

nie wiem, obudzila sie, rozgadała- u nas nie istnieje cos takiego jak całkowicie przespana noc-nigdy
Stary 2011-11-08, 10:30   #1428
agnieszka09
Wtajemniczenie

dzieki za rady...az tak strasznie z ta kolka to nie jest.wczoraj dalam mu ten syropekna kolke i troszke pomarudzil i poszedlspac...

a ja pomimo tych kilku godz snu to jestem zawsze wyspana
kiedys uwielbialam spac.minimum to te 12 godz przespane...a teraz ,dzieci szkola
szczerze mowiac to nie narzekam,bo wydaje mi sie,ze dobrze sobie radze z maluchami...kryzys jest zawsze po 15...a po 16 tz przychodzi z pracy.
a po 15 to zawsze mam nerwa i tylko spogladam na zegarek

POP alez masz pamiec

MEGI tak jakpisalam.Karinka to tak grzecznie to tylko na zdjeciach wyglada

MROWAK rozbawilas mnie od rana

ANIAP to umnie jest to samo.Karina nie miala a malego cos chwyta.

MLODA a ja mam do Ciebie pytanko odnosnie zdjec na fb to na scianie to tapeta...strasznie mi sie to cos spodobalokolezanka kupowala w sklepie czy gdzies zamawiala...

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

MINKA udanego wypoczynku.wygrzej sie tam za nas iczekam na zdjecia

A TAK WOGOLE TO CO DZIEJE SIE Z ANECZKA I BAOBABKIEM:conf used:

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:42   #1429
mloda1989
Zakorzenienie

mrowak a wy macie jeden pokoj, tzn z mala w pokoju?? bo kurcze jak moj sie nocy obudzi...tzn bardziej nad ranem kolo 5 i nie chce spac to zostawiam go w lozeczku i sama ide spac... troche poplacze... ale skuma ze jeszcze pora na sen i zasypia...

aga.... my mamy taka sama tapete ale na przedpokoju - hehe zgapila od nas.... sa rozne kolory - jest swietna bo na flizelinie i super sie ja kladzie i tak samo dobrze pozniej zdziera... zaraz lookne moze znjade ja na all to ta http://allegro.pl/tapeta-na-flizelin...913931284.html tylko tutaj po skosie chyba zrobili nowy wzor albo ona tak tylko polozona jest ooo to ta http://alletapety.pl/skin-tapeta-sci...401-p-367.html ale ta po skosie chyba bardziej mi sie teraz podoba...wtedy jej nie bylo:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:44   #1430
mrowak
Zakorzenienie

Gabrysia śpi w swoim, oddzielnym pokoju-jak się do niej nie pójdzie jak jęczy to rozbudza się na amen, często też przesuwa się w górę łóżeczka maksymalnie i jest zaklinowana i trzeba ją przesunąć niżej (dlatego też cchę kupić już dłuższe łóżko, żeby miałą więcej miejsca) Generalnie noce nie kojarzą mi się z odpoczynkiem, wytchnieniem, że o innych sprawach w ogóle nie wspomnę tylko z walką z czasem-ile się uda przespać zanim zacznie się jazda.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-11-08 o 10:48
Stary 2011-11-08, 10:54   #1431
P0P70
Zakorzenienie

Agnieszka - To Ty jeszcze do szkoły jakiejś chodzisz? U Ciebie to doba chyba z 48 godzin ma.

A to akurat pamiętam bo Twój szczuplaczejk od samogo początu mi sie podobał i nie rozumiałam dlaczego ktoś mógł sądzić inaczej.

Co prawda mi kiedyś jakoś tak z zasady te dzieci zaraz po urodzeniu sie nie podobały. Pamiętam jak poszłam ze znajomą (która też dzieci nie miała) do szpitala do innej mojej przyjacółki która dopiro co urodziła. No i jak ona wyszła z pokoju to my obie prawie że równocześnie - jakie toto brzydkie. A chłopczyk nie był brzydki tylko dla nas był okropny. Czerwony, wymęczony, pomarszczony.
A potem już w ciąży będąc mi sie odmieniło. Niemniej gdy zobaczyłam pierwszy raz swoje to też mi sie nie spodobała. Wyglądała jeszcze gorzej niż wszystkie inne noworodki które do tej pory widziałam. Nawet te obok w inkubatorach wydawały mi się ładniejsze. Zdjęcia tego nie oddają ale naprawdę takie maleństwo jednak jest brzydkie - bez tłuszczu, czerwone i do tego owłosione na całym ciele. I nie rozumiałam pielęgniarek które cały czas twierdziły że mała jest nad wyraz proporcjonalna - ja tam nie widziałam proporcji.

Stary 2011-11-08, 11:09   #1432
agnieszka09
Wtajemniczenie

MLODA bardzo fajna i mi sie podoba ta Twoja bardziej niz ta na ukos.

POP nie chodze do szkoly tylko dzieci szkolą nas...daja nam szkołe zycia,w tym sensie mi chodzilo ale prawda jak dla mnie doba za krotko trwa...nie wyrabiam sie poprostu
i dziekuje za to co napisalas ta osoba ma tez core o trzy miesiace starsza od naszych dzieci....i z mala ma problemy chyba jesli chodzi o chodzenie...jest strasznie zazdrosna o wszystko ...nawet o takie ✂✂✂✂✂✂✂y jak ciuchy,czy wazon nowy do domu

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

POP mi tezsie kiedys takie maluchy to jakos za bardzo sie nie podobaly ani mnie nie rozczulaly a teraz
a Oliwka jak dla mnie zawsze byla sliczna i chyba kazda z nas miala lzy szczescia,rozczulenia jak zobaczyla pierwsze zdjecie Oliwki...wkoncu to nasz maly wateczkowy cud

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-11-08, 11:21   #1433
megi-megi
Zakorzenienie

Agnieszka - ja też pamiętam, jak ta Twoja koleżanka to powiedziała. A Karinka teraz coraz bardziej się robi podobna do Ciebie i pewnie wyrośnie na taką za✂✂✂istą laskę jak mama i koleżance szczęka będzie opadała na jej widok. I dobrze.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 11:46   #1434
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

odnosnie podobania-nie podobania dzieci itd

ostatnio z tz rozmawialismy

3,5 roku temu- fujjjj, dzieci sraja, wyją,sa brzydkie, wygladaja jak świnki morskie ,do tego nie przespane noce i inneglupoty---oooo nie! to nie dla mnie!!!

mniej wiecej rok pozniej- a moze jednak dzidzia?
8 sierpien 2009- 6 tydzien ciazy:P
5 kwiecien 2010- jestesmy szczesliwymi rodzicami

styczen 2011- decyzja o 2 dziecku
10 kwiecien 2011- UDAŁO SIE, 5 tydzien.

i tak to sie w zyciu poglady i priorytety kurcze zmieniaja

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Agnieszka kolezance mozna tylko wspolczuc nieudanego zycia, skoro taka zazdrosna to musi byc cholernie nie szczesliwa.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 12:13   #1435
agnieszka09
Wtajemniczenie

: hahaha: dzieki dziewczyny
ja msciwa i wredna zazwyzaj nie jestem...chyba,ze ktos mnie wkur..wi ostro wtedy nie oszczedzam

DARUSIA dobre...kiedys jak pomyslalm o dziecku to dla mnie najgorszy wydawal sie ten placz i sraki
ale z wpowodu placzu dziecka to nawet gotowa bylam wyjsc ze sklepu

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-11-08, 12:14   #1436
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra zrobiłam ta sloikową, to z 2 kg mielonej lopatki wyszło 7 słoików, ale roboty więcej niż przy pasztecie, czy szynce, bo z 30 min musialam w te sloiki upychać Stoja w lodowce i czekają, na wypróbowanie.
Nie wiem czy oglądałyście w DDTVN dzisiaj było właśnie o szynkach co jest w tych sklepowych, że takie ładne, to mają z 60 % mięsaTo ja jednak wolę sobie sama zrobić
no niestety ale tak nas oszukują w sklepach , jedynie chyba szynki dojrzewające są w 100% z mięsa chociaż pewności nie mam ale drogie są
Robiłaś z tego przepisu co linka dawałam? daj znać jak smakuje
Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=W-5YUxQaKjY[COLOR="Silver"]
świetna ,nawet nie pytam ile kosztuje
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Hej

lepiej jedź na pogotowie może Ci zastrzyk dadzą może to zapalenie mięśni a jeśli jednak nie pojedziesz to może plastry woltaren wypróbuj ,mi kiedyś tylko one pomogły jak mnie pokręciło
Cytat:

Kiedyś u koleżanki widziałam wózki na klatce poprzypinane takimi spiralami jak rowery się przypina.
A może po prostu rozłóż kołdrę albo gruby koc na podłodze albo jedno i drugie może nie spadnie, tak właśnie robię jak Mika zostawiam czasem na kanapie w dzień jak śpi.
Może zęby jej dokuczają? Ma już wszystkie? U nas jak wyszły wszystkie zęby to problemy ze spaniem minęły jak ręką odjął.

Miko śpi w dzień najczęściej raz ok. 2 godzin ale zdarza się też 2 razy tak po godzince .Jak wstanie o 6 to śpi 2 razy.
Później wieczorem po myciu normalnie planowo idzie spać czyli po 20.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 12:27   #1437
minka26
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za życzenia odnośnie wakacji

yoonka lecimy do Malezji, dokładnie Kuala Lumpur/Singapur/Penang

stres mnie dopadł, ciągle biegam i zastanawiam się czego jeszcze nie wzięłam
Stary 2011-11-08, 13:34   #1438
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Witam drogie mamy
wydaje mi sie ze oki , chociaz bardzo dlugie moze zajac duzo miejsca,
ja kupilam swojej ale jeszcze w nim nie spi, poniewaz wieczorem odkladam ja spac po bajce i caluje i sama zostaje, raz usnie szybko a raz poplacze minute i idzie spac ale wiem ze z niego nie wyjdzie bo sa szczebelki.Natomiast z tego nowego by wyszla i przyszla do salonu na parter dlatego jeszcze nie spi w nim

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:38   #1439
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
dzięki dziewczyny za życzenia odnośnie wakacji

yoonka lecimy do Malezji, dokładnie Kuala Lumpur/Singapur/Penang

stres mnie dopadł, ciągle biegam i zastanawiam się czego jeszcze nie wzięłam
Minka ja też Wam życzę miłego lotu i oczywiście za✂✂✂....ych wakacji!!! to w sam raz przyjedziecie opaleni na ten nasz śnieg mam nadzieję,że po powrocie zawitacie do nas z fotoskami

Drcron mój tż często tak ma bardzo dobry jest Nimesil w saszetkach do picia i on sobie jeszcze nakleja plaster rozgrzewający na karczycho ale ten nimesil dużo daje,działa przeciwbólowo i rozluźnia mięśnie

Mrowak tu sa fajne kolorowe łóżeczka,skoro ma swój pokój to może łóżeczko dla księżniczki,będzie się jej lepiej spało
http://www.nobiko.pl/oferta-lozka.html
dla Daniela np ważna jest pościel uwielbia na niej pokazywać biedroneczki,motylki itd a później się do nich przytula i śpi

Agnieszka-Baobabek i Aneczka postanowiły z nami nie pisać,już nas nie lubią ale widzę,że podczytują cały czas bo jak jest jakies super info jak ostatnio to jest odzew

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-11-08 o 13:40
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:41   #1440
koglus
Rozeznanie

pewnie nazwiecie mnie wyrodna matka, ale jak moja wstanie o 7. to ani mi sie sni wstawac z nia , robie jej piciu (bo nadal mamy czainik w pokoju) , wlaczam jej bajke FIFI i wsadzam ja w taki beanbag czyli siedzenie wypchane kuleczkami w srodku. Daje piciu i zamykamy sie w [pokoju zeby nie wyszla i ja ide jeszcze polezec z godzine a ona oglada bajke lub bawi sie zabawkami .
wstaje o 8

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości