Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 11:48   #1471
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Herve Leger Femme EDP

Skuszona opiniami, że to niemal odpowiednik FdB - tak nawet wyczytałam w jednej z recenzji - nabyłam na allegro 8 próbek. Kiedy dojechały, drżącymi rękami przelałam trzy do samplerka, i psiknęłam na rękę, czekając na objawienie.

Objawienie nie nastąpiło. Czuję gryzące mydliny, i nic poza tym. Nie wyczuwam ani odrobiny podobieństwa do FdB...Wiem, że odbiór zapachów to rzecz bardzo indywidualna. Niestety, nie było mi dane doświadczyć jego fenomenu - idę wrzucić piątaka do skarbonki na Lutensa...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:53   #1472
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Herve Leger Femme EDP

Skuszona opiniami, że to niemal odpowiednik FdB - tak nawet wyczytałam w jednej z recenzji - nabyłam na allegro 8 próbek. Kiedy dojechały, drżącymi rękami przelałam trzy do samplerka, i psiknęłam na rękę, czekając na objawienie.

Objawienie nie nastąpiło. Czuję gryzące mydliny, i nic poza tym. Nie wyczuwam ani odrobiny podobieństwa do FdB...Wiem, że odbiór zapachów to rzecz bardzo indywidualna. Niestety, nie było mi dane doświadczyć jego fenomenu - idę wrzucić piątaka do skarbonki na Lutensa...
U mnie było podobnie. Ani trochę podobieństwa. FdB uwielbiam a po maźnięciu patyczkiem Herve Leger uznałam, że to kwiatki sratki godne Avonu. Sorry!

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:15   #1473
Parabelka
Panaroja

Dzięki bardzo miłej Wizażance - Nikita : początkowo podobna do Poeme , taka słodko-kwiatowa , później rozwija się silnie zapach datury ? tiare ? nie pamiętam co tam jest , chyba jedno i drugie , a potem niepostrzeżenie przechodzi w delikatnie pudrowe połączenie ambry z bursztynem , doprawione wanilią .
Zapach intensywny , do wyważonego dawkowania , bo jak podejrzewam w większej ilości faktycznie może dusić ale zastosowany z umiarem jest baaardzo miły
Zaskoczył mnie ten Poemowy początek , bo tego się ani odrobiny nie spodziewałam a za Poeme nie przepadam jakoś , mimo to w sumie bardzo przyjemny floriental , taki owszem ciężkawy , ale na zimno jak najbardziej do noszenia . A żeby było ciekawiej - kartonik pachnie naszą zwykłą Currarą zobaczymy , może coś trującego wyjdzie jeszcze , w końcu datura to trucizna nielicha
Figarro - dziękuję

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:44   #1474
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo miłej Wizażance - Nikita : początkowo podobna do Poeme , taka słodko-kwiatowa , później rozwija się silnie zapach datury ? tiare ? nie pamiętam co tam jest , chyba jedno i drugie , a potem niepostrzeżenie przechodzi w delikatnie pudrowe połączenie ambry z bursztynem , doprawione wanilią .
Zapach intensywny , do wyważonego dawkowania , bo jak podejrzewam w większej ilości faktycznie może dusić ale zastosowany z umiarem jest baaardzo miły
Zaskoczył mnie ten Poemowy początek , bo tego się ani odrobiny nie spodziewałam a za Poeme nie przepadam jakoś , mimo to w sumie bardzo przyjemny floriental , taki owszem ciężkawy , ale na zimno jak najbardziej do noszenia . A żeby było ciekawiej - kartonik pachnie naszą zwykłą Currarą zobaczymy , może coś trującego wyjdzie jeszcze , w końcu datura to trucizna nielicha
Figarro - dziękuję
To mnie zaskoczyłaś z tym Poeme, dla mnie najbliżej mu do Crystal Noir
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 19:46   #1475
Parabelka
Panaroja

No właśnie tego Cristala się bałam , bo mi się nie podoba , ale na szczęście ufff

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:38   #1476
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

De Bachmakov The Different Company zapach dość bliskoskórny, dużo w nim cedrowych igiełek i kolendrowej świeżości, gdzieś w tle snuje się kadzidlany dymek, a baza to już klon Dover Street Market CdG

Virgilio Diptyque
nuty początkowe są genialne, świeżo połamane badyle polane cukrem trzcinowym, bardzo przypominały mi łopian, którego bezskutecznie poszukuję od dłuższego czasu w perfumach ale wraz z upływem czasu pojawiła się nuta mało przyjemna wręcz odstręczająca, którą zidentyfikowałam jako kminek, uuuech

Les Nombres d’Or Cuir Mona di Orio bardzo fajne ujęcie skóry takie jak lubię - dużo dymu i dziegciu, coś między Lonestar Memories Tauera a Cuir Ottoman, podoba mi się

Hiris Hermes sama nie wiem czego się spodziewałam ale na pewno nie zapachu kwiatowego myślałam, że to wydanie irysa mnie zaskoczy, że może będzie to bardziej kłącze niż kwiat, a Hiris okazał się podobny do Ametystowej Omni, szkoda...

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 21:00   #1477
misianka
kosmita jakiś normalnie

Musk Ravangeur (Asiulu).
No i niezłą mam zagadkę.
Pachnie jakby trzema rzeczami, których skonkretyzować nie umiem.
Jakby fizjologicznie, tylko nie wiem co to.
Czymś spożywczym, ale klapka mi się nie otwiera.
I czymś/kimś co pamiętam z dzieciństwa. I to ostatnie najbardziej

EDIT: i majtkozdziercą bym go nie nazwała. no ale może moja bielizna ma inaczej

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2011-11-07 o 21:04
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 10:39   #1478
Pin up girl
Zakorzenienie

Trochę testów poczyniłam ostatnimi czasy...

Autour de l'Iris, Orlane - podobny troszkę do Prady irysowej, ale mniej tu cytrusów i świeżości, a więcej ciepłego, pudrowego irysa, czuć lekko goździki (kwiaty), w bazie pojawia się wetiwer, wszystko nieco przykurzone, trochę retro.

Autour du Coquelicot, Orlane - słodziak w stylu Caline Gres, subtelny, nie dusi, nie mdli. Wyraźnie czuć nuty owocowe, tło dla nich stanowi mieszanka kwiatów, faktycznie przy wwąchaniu się czuję mak. Baza słodka, waniliowo-piżmowa.

Autour du Muguet, Orlane - początek to zielonkawa, lekko wodnista, rozkwitająca konwalia. Szybko transformuje się w zapach bardzo podobny do Cerruti 1881, ale subtelniejszy, nie gryzie w nos, nie ma mydlanej poświaty.

Oriens, VC&A - bardzo lajtowy orient. Mocno owocowy (najbardziej przypomina mi to czerwone owoce), słodki, nie jest mdły, ani nachalny, ale też nie rozwija się jakos spektakularnie. Baza mogłaby być mocniejsza, a jest słodka, waniliowa, lekko drzewna.

Green Feminine, Diesel - fajny ziołowy zapach, lekko przykurzony. W otwarciu nieco cytrusów, które dość szybko ulatują, potem robi się cierpko, ale nie jest to żadne ekstremum, czuć przyprawy dodane w umiarze, dzięki temu Green jest lekko korzenny.

Prowl, Avon - szczerze mówiąc spodziewałam się bardziej gęstego, ciepłego zapachu. Tymczasem na mojej skórze Prowl jest jak delikatna, aksamitna poświata - faktycznie drzewna, dość ciepła, ale wręcz satynowa. Mimo to trzyma się długo.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 11:53   #1479
OlaVS
Zadomowienie

Skosztowałam dzisiaj:

-po rekomendacji Koty - wreszcie spróbowałam Eau Claire des Merveilles - wcześniej zniechęcały mnie wieści o tym, że to klasyk w wersji rozwodnionej, mielizna i tyle. A mnie też Eau Claire podoba się bardziej od klasyka! Czuję w otwarciu jakby cytrusy (choć na liście nut nie widzę), a potem troszkę kwiecia przepleconego nutkami klasyka. Dla mnie bomba, klasyk był dla mnie fantastyczny, ale jakiś jadowity, wżerający się, nie mogłam go nosić.

-nowy Nilang Lalique - no cóż, kolejny przykład na to, że niektóre zapachy lepiej wspominać niż wąchać w nowej wersji. Nuty główne te same, w spłaszczonej i usztucznionej wersji.

-Tom Ford Violet Blonde - liczyłam na wiele. Z korka czułam interesujące fiolki. ale po spryskaniu ręki wyszedl z tego jakby irys, coś podobnego do nowej 19-tki Poudre! A potem się to ulotniło i pozostała drzewna baza, która jest bardzo trwała i która kojarzy mi się z wieloma zapachami (Jil Sander Sun Delight, Vannerbilt Reverie. The Body Shop Neroli Jasmin i inne). Z rozmów wiem, że taki zapach wiele osób uwielbia, ale ja zdecydowanie nie. Ale przetestuję jeszcze - bo cos mi na skórze tego fiołka brakuje.

-Balenciaga L'Essence - sprawdziło mi się, że to wersia Paris. Mniej kwiatowa bardziej wetiwerowa, chilami przypomina mi Grey Vetiver Toma Forda (który bardzo mi się podoba i który jednak wolę).

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 12:18   #1480
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Trochę testów poczyniłam ostatnimi czasy...

Autour de l'Iris, Orlane - podobny troszkę do Prady irysowej, ale mniej tu cytrusów i świeżości, a więcej ciepłego, pudrowego irysa, czuć lekko goździki (kwiaty), w bazie pojawia się wetiwer, wszystko nieco przykurzone, trochę retro.

Autour du Coquelicot, Orlane - słodziak w stylu Caline Gres, subtelny, nie dusi, nie mdli. Wyraźnie czuć nuty owocowe, tło dla nich stanowi mieszanka kwiatów, faktycznie przy wwąchaniu się czuję mak. Baza słodka, waniliowo-piżmowa.

Autour du Muguet, Orlane - początek to zielonkawa, lekko wodnista, rozkwitająca konwalia. Szybko transformuje się w zapach bardzo podobny do Cerruti 1881, ale subtelniejszy, nie gryzie w nos, nie ma mydlanej poświaty.

Oriens, VC&A - bardzo lajtowy orient. Mocno owocowy (najbardziej przypomina mi to czerwone owoce), słodki, nie jest mdły, ani nachalny, ale też nie rozwija się jakos spektakularnie. Baza mogłaby być mocniejsza, a jest słodka, waniliowa, lekko drzewna.

Green Feminine, Diesel - fajny ziołowy zapach, lekko przykurzony. W otwarciu nieco cytrusów, które dość szybko ulatują, potem robi się cierpko, ale nie jest to żadne ekstremum, czuć przyprawy dodane w umiarze, dzięki temu Green jest lekko korzenny.

Prowl, Avon - szczerze mówiąc spodziewałam się bardziej gęstego, ciepłego zapachu. Tymczasem na mojej skórze Prowl jest jak delikatna, aksamitna poświata - faktycznie drzewna, dość ciepła, ale wręcz satynowa. Mimo to trzyma się długo.
Gdzie Ci się udało dorwać zapachy Orlane? Po kupionym w ciemno Fleurs jestem ogromnie ciekawa innych kompozycji tej marki, ale nigdzie ich nie ma
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 12:26   #1481
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Gdzie Ci się udało dorwać zapachy Orlane? Po kupionym w ciemno Fleurs jestem ogromnie ciekawa innych kompozycji tej marki, ale nigdzie ich nie ma
Ja kiedyś wszystkie 4 z tej (bo jeszcze jest róża) serii kupiłam na e-glamour testery po 33 zł chyba , potem były już za ponad 100 zł (produkt), a teraz nie wiem czy są

EDIT: są 3 z nich za 105 zł/szt.

Edytowane przez Asiuuuuula
Czas edycji: 2011-11-08 o 12:27
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 12:57   #1482
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam odlewki tych trzech, w sumie najbardziej podoba mi się Irys, dwie pozostałe mogłabym oddać
Stary 2011-11-08, 13:34   #1483
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Dzięki wymiankom dotarła do mnie próbka Perłes de Lalique. Byłam ich bardzo ciekawa, tyle się naczytałam- że piwnica, że zimne...A ja czuję konfiturę z róży, oziębioną kamforą. Piękne, inne, trwałe. I jedno mnie tylko hamuje przed zakupem - ja ten zapach pamiętam z wczesnej młodości, tylko nie wiem skąd. Tak pachniał ktoś, kto wtedy należał do kategorii "dorosłych". Męczy mnie bardzo, bo nie wiem kto to był...Ale nie mogłabym nosić Pereł - czułabym się, jakbym podkradała perfumy z toaletki ciotki. I nie chodzi o sam zapach, tylko to nieszczęsne skojarzenie nie wiem z czym...

Daim Blond - nie mój. Czuję skórę, trochę herbaty...Doceniam, ale nie będę na niego polować.
Stary 2011-11-08, 18:26   #1484
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Hiris Hermes sama nie wiem czego się spodziewałam ale na pewno nie zapachu kwiatowego myślałam, że to wydanie irysa mnie zaskoczy, że może będzie to bardziej kłącze niż kwiat, a Hiris okazał się podobny do Ametystowej Omni, szkoda...
O, a czemu ja jej nie znam?

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Musk Ravangeur (Asiulu).
No i niezłą mam zagadkę.

Może masz bieliznę bardziej mitsoukową

Cytat:
Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
-po rekomendacji Koty - wreszcie spróbowałam Eau Claire des Merveilles - wcześniej zniechęcały mnie wieści o tym, że to klasyk w wersji rozwodnionej, mielizna i tyle. A mnie też Eau Claire podoba się bardziej od klasyka! Czuję w otwarciu jakby cytrusy (choć na liście nut nie widzę), a potem troszkę kwiecia przepleconego nutkami klasyka. Dla mnie bomba, klasyk był dla mnie fantastyczny, ale jakiś jadowity, wżerający się, nie mogłam go nosić.
-Tom Ford Violet Blonde - liczyłam na wiele. Z korka czułam interesujące fiolki. ale po spryskaniu ręki wyszedl z tego jakby irys, coś podobnego do nowej 19-tki Poudre! A potem się to ulotniło i pozostała drzewna baza, która jest bardzo trwała i która kojarzy mi się z wieloma zapachami (Jil Sander Sun Delight, Vannerbilt Reverie. The Body Shop Neroli Jasmin i inne). Z rozmów wiem, że taki zapach wiele osób uwielbia, ale ja zdecydowanie nie. Ale przetestuję jeszcze - bo cos mi na skórze tego fiołka brakuje.
Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Eau Claire de Merveilles.
To rozrzedzona wersja starszej siostry, bardziej zjadliwsza na mojej skórze, ech, i podoba mi się bardziej.
Chyba sobie kiedyś strzelę.
Zachęciłyście mnie do testów

Beyonce, Heat Rush - matkoicórko Wzorowany na Flowerbomb, ale wali po nosie taniością, słodkim, banalnym, niestrawnym ulepem. Zero klasy.

Heidi Klum, Shine - waniliowa słodycz, piżmo, delikatne owoce. Słodkawo, banalnie, ale całkiem przyjemnie.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:37   #1485
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
...

Może masz bieliznę bardziej mitsoukową

...
niestety, nie znam, w sensie zapachu, bo nazwę i owszem

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 01:42   #1486
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Myrrhae L`Erbolario no, nie powiem - zaskoczył mnie ale nie pozytywnie, o nie początek jest ciekawy, bo czułam wyraźnie kadzidło frankońskie i kiedy zaczęłam się intensywnie wwąchiwać nagle jak z pudełka wyskoczył cywet - zupełnie jak ten klaun z zębami z horroru i zrobił mi traumę bo ta nuta choć nie ujęta w spisie nie da się z niczym pomylić - kupa i już!

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:39   #1487
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ja kiedyś wszystkie 4 z tej (bo jeszcze jest róża) serii kupiłam na e-glamour testery po 33 zł chyba , potem były już za ponad 100 zł (produkt), a teraz nie wiem czy są

EDIT: są 3 z nich za 105 zł/szt.
Ee, drogo

Cytat:
Ja mam odlewki tych trzech, w sumie najbardziej podoba mi się Irys, dwie pozostałe mogłabym oddać
A duże masz te odlewki? Może jakaś wymiana za Konwalię?
Stary 2011-11-09, 10:35   #1488
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
A duże masz te odlewki? Może jakaś wymiana za Konwalię?
Konwalii mam jakieś 7,5 ml, Maku ok. 8 ml.
Mogę wymienić
Stary 2011-11-09, 13:15   #1489
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Konwalii mam jakieś 7,5 ml, Maku ok. 8 ml.
Mogę wymienić
Zgłoszę się na PW

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 19:56   #1490
zielona herbaciarnia
Raczkowanie

Idylle Guerlain - Zaczyna się maliną wymieszaną w mixerze z morelą. Temu mixowi towarzyszy nuta plastikowej landryny, prawdopodobnie liczi. Owocowy zapach powoli nabiera kociego bardzo kobiecego piżmowego pazura, dochodzi również oleista róża oraz piwonia i nuta krzewu jaśminowca (hedione). Tyle... A szkoda po fajna landrynka.

Organza Givenchy - Otwarcie pachnie jak duszna kwiaciarnia zapełniona kwiatami i tymi śmierdzącymi olejkami za piątkę, z tego chaosu można wyodrębnić lekko zajeżdżający uryną ylang - ylang (napewno nietrwały syntetyk bo gdyby użyto naturalnego ekstraktu jego zapach było by czuć aż do końca trwania perfum (np. Opium , My insolence) a ten zaraz wietrzeje.
Zapach wysładza za pomocą waniliny która z syntetycznym aromatem sandałowca tworzy lekko płaską baze, zapach składa się w 100% syntetyków. Nic ciekawego ale ciekawe było go poznać.

Eau du Soir Sisley - Otwarcie to czyste wiercące w nosie kłącza imbiru momentami podjeżdżające pod płyn do WC. Ale za niecałą minutę wkracza mech dębowy a właściwie jego odpowiednik z różą który daje lekko szorstki , futrzany zapach aczkolwiek bardzo ciekawy. Imbir sobie znika a na jego miejsce wkracza znane nam Molecue 1. Iso E super które nadaje lekko morskiej świeżości a jednocześnie drzewno-ziemistego pazura. W tym czasie zapach balansuje pomiędzy męskim jaguarem a terre hermesa (w obuch charakterystyczne Iso zmieszane z szorstkim wręcz wysuszającym mchem dębowym) Tylko w EDS zamiast geranium występuje różą oraz ślad czerwonego pieprzu i odświeżającej knowali. Świetna woń.
zielona herbaciarnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 22:37   #1491
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Musk Ravangeur (Asiulu).
No i niezłą mam zagadkę.

miśka

prada candy - jest karmel ale wcale nie wydaje mi się ten zapach jadalnym, elegancka słodycz, tak bym powiedziała, żadne cukiereczki

chloe edt - chyba jestem jedną z niewielu osób, która woli edt od edp w tym przypadku, w edp przeszkadzała mi taka ciężka mydlana woń w edt tego nie ma i jest zwyczajny przyjemny świeżaczek bez ochów i achów

jimmy choo edp- wąchając pradę candy pomyślałam, że ma coś z tego zapachu, to pewnie ten karmel podoba mi się połączenie niejadalnej słodyczy z lekką świeżością
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:29   #1492
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez zielona herbaciarnia Pokaż wiadomość
Idylle Guerlain - Zaczyna się maliną wymieszaną w mixerze z morelą. Temu mixowi towarzyszy nuta plastikowej landryny, prawdopodobnie liczi. Owocowy zapach powoli nabiera kociego bardzo kobiecego piżmowego pazura, dochodzi również oleista róża oraz piwonia i nuta krzewu jaśminowca (hedione). Tyle... A szkoda po fajna landrynka.
A to nie była jakaś wersja idylle - duet czy coś innego? Pierwsze idylle edp pachnie białymi kwiatami - chyba najbardziej konwalią - i bardzo nieprzystający Twój opis do wszystkiego, co o niej czytałam (i miałam też flakon).

Do mnie dojechała próbka Noir Espice F. Malle. Początek - cytrusy, duuużo cytryny - a jak ucichną, to zaczyna spod nich wyłazić ordynarne tanie mydło. Sio do wymianki...
Stary 2011-11-10, 09:57   #1493
Pin up girl
Zakorzenienie

Sicily - dziwny zapach. Z jednej strony może odrzucać, bo jak dopasować nuty miodowo-karmelowe z PRL'owskim szarym mydłem tak, żeby się nie gryzły, ale z drugiej przyciąga i daje do myślenia, bo w Sicily te nuty zaskakująco udanie współgrają ze sobą.

Mirage - gdzieś już wąchałam zapach bardzo podobny do tego, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie i co to było. Mirage jest ciepły, słodki, ale nie ulepny, lekko plastikowy, paczula bardzo łagodna.

Ambre Fetiche - ciekawe przejście od ciepłej, lekko słodkiej ambry w stronę kadzidła, z dodatkiem styraksu po drodze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 10:27   #1494
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Sicily - dziwny zapach. Z jednej strony może odrzucać, bo jak dopasować nuty miodowo-karmelowe z PRL'owskim szarym mydłem tak, żeby się nie gryzły, ale z drugiej przyciąga i daje do myślenia, bo w Sicily te nuty zaskakująco udanie współgrają ze sobą.

Mirage - gdzieś już wąchałam zapach bardzo podobny do tego, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie i co to było. Mirage jest ciepły, słodki, ale nie ulepny, lekko plastikowy, paczula bardzo łagodna.

Ambre Fetiche - ciekawe przejście od ciepłej, lekko słodkiej ambry w stronę kadzidła, z dodatkiem styraksu po drodze.
Mnie osobiście jakiś dominujący w nim akcent przypomina marcepanowy charakter Pure Purple Hugo Bossa Nie wiem - tyle osób mówi o nim jako o ciekawym (oczywiście w gamie Oriflamowych woni ) zapachu a mnie jakoś nie urzeka, może przez skojażenia ze wspomnianym Bossem
Stary 2011-11-10, 11:55   #1495
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
Mnie osobiście jakiś dominujący w nim akcent przypomina marcepanowy charakter Pure Purple Hugo Bossa Nie wiem - tyle osób mówi o nim jako o ciekawym (oczywiście w gamie Oriflamowych woni ) zapachu a mnie jakoś nie urzeka, może przez skojażenia ze wspomnianym Bossem
ja w ogole podobienstwa do zadnego Bossa u Mirage nie widze... Jestem pewna, ze zanim go testowalam pierwszy raz, na pewno wczesniej juz na kims czulam, na ulicy. Jednak zapach jest bardzo nietypowy. na mojej skorze w ostatniej fazie robi sie troche podobny do Slonia, ale nie mdly.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:53   #1496
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
ja w ogole podobienstwa do zadnego Bossa u Mirage nie widze... Jestem pewna, ze zanim go testowalam pierwszy raz, na pewno wczesniej juz na kims czulam, na ulicy. Jednak zapach jest bardzo nietypowy. na mojej skorze w ostatniej fazie robi sie troche podobny do Slonia, ale nie mdly.
Oj to masz szczęście chciałabym żeby na mnie pachniał "Słoniem" na mnie czuć tylko marcepan a potem zapach staje się tak delikatny że znika - marna trwałość - co zresztą jest cechą większości zapachów Oriflame
Stary 2011-11-10, 13:54   #1497
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Bois de Violette - toż to klon Genie des Bois! Albo odwrotnie...

Genie des Bois jest taka wręcz aksamitna, w Bois de Violette czuję taką chropowatość...i ta chropowatość mi się bardzo podoba - ogólnie, mało najmniej podobny do FdB z całej drzewnej rodzinki. I niestety, bardzo mi się podoba, a cena powala...
Stary 2011-11-10, 14:09   #1498
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
Oj to masz szczęście chciałabym żeby na mnie pachniał "Słoniem" na mnie czuć tylko marcepan a potem zapach staje się tak delikatny że znika - marna trwałość - co zresztą jest cechą większości zapachów Oriflame
Na mnie z Oriflame trwale sa wlasnie Mirage i Giordani white gold. Poza tym nie maja w swojej ofercie nic trwalego
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:23   #1499
platekrozy
Zakorzenienie

Dla mnie też Mirage jest trwałe,że szok.Cały dzień wytrzymuje Giordani Gold White nie miałam to nie wiem

Dzisiaj testowałam Believe B.Spears.Zapach niesamowicie wyrazisty,trwały.Jak tylko się odkuję będzie flaszka

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:53   #1500
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Na mnie z Oriflame trwale sa wlasnie Mirage i Giordani white gold. Poza tym nie maja w swojej ofercie nic trwalego
Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Dla mnie też Mirage jest trwałe,że szok.Cały dzień wytrzymuje Giordani Gold White nie miałam to nie wiem

Dzisiaj testowałam Believe B.Spears.Zapach niesamowicie wyrazisty,trwały.Jak tylko się odkuję będzie flaszka
Ja co prawda nie jestem "znawcą" Oriflamowych zapachów bo zwykle mnie nie przekonują mam kilka miniaturek m.in. Giordani White Gold i Mirage właśnie i jeszcze kilka innych, bo swego czasu siostra była konsultantką i zamawiałam te mini wersje bo flakoniki były "takie urocze" - jestem gadżeciarą, cóż poradzę:brzyda l: a jak już miałam to nie powstrzymałam się by nie użyć niestety żaden zapach na mnie długo nie daje rady znikają szybciutko niczym edt...Inna sprawa że szczególną fanką nie jestem więc jakoś ten stan przeboleję Ale gdyby tek mieć wersję Słonia w tej cenie co Mirage...pomarzyć można

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości