|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Cytat:
Tak już drugi mamy ale jutro jedziemy na kontrole więc zobaczymy co powie lekarz. Dzięki Aniu
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak zrobie to pokaze ![]() no ale w koncu idzie zima i wymieniam kolekcje letnia na jesienno-zimowa... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niech on taki dowciapny nie bedzie... ![]() Bylismy dzisiaj z malym w domu niecale dwie godziny, cala reszte dnia w drodze... ![]() A to fotki, troche po lebkach, ale niech bedzie... Buty dla André, jestem z nich bardzo zadowolona - nozk sucha i cieplutka IMG_5349.jpg Dwie pary kapci, jedne do domu a drugie do przedszkola IMG_5352.jpgIMG_5354.jpg No i... Duza paletka cienie Kiko i reszta IMG_5348.jpg Bosssskie sa te czerwienie...kazda ma inne drobinki Cudne podwojne kredki do oczu IMG_5337.jpg LakieryIMG_5333.jpgIMG_5334.jpgIMG_5335.jpg Pojedynczy cien Kiko, koloru bardzo nie widac, to taki piekny mieniacy sie lososiowy IMG_5338.jpg
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Sześć Ciefczenta
![]() Pół dnia siedzę na Wizażu i wydawało mi się, że pisałam tu, ale nie, jednak się myliłam To przez to, że czaję się dzisiaj na wspólnozakupowym perfumowym i jeszcze na targowisku ![]() Joaśka cudny torcik A Mila na tle kuchni jeszcze cudniejsza Marta idź już jutro do tego lekarza, przecież nie możesz tak cierpieć. Boguś kochanie, cieszę się że odnalazłaś sie w nowym miejscu I pamiętaj, gdziekolwiek byś nie była, zawsze możesz do nas przyjść i na pewno nie będziesz czuła się intruzem Kareninko zakupy bardzo fajne ![]() Te czerwone lakiery Ja ostatnio nie maluję, jakoś mi nie pasuje, skoro cała w czerni chodzę ![]() I już nie pamiętam, co komu jeszcze ale wszystkie Was całuję, o tak ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- A, Karenina super awatar
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tyle kosmetyków w życiu nie miałam
|
|
#95 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: bez lakierow zakupy były by nieudane :brzydal :Cytat:
![]() :hahah a:Jak tam Filus w nowym żłobie?
|
|
#96 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja!
Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka życzę Czy to związane z jakimiś nowymi planami zawodowymi? Kiedy macierzynski Ci się kończy?Cytat:
jakies super spa złapałaś?![]() Tort i mała MillaCytat:
![]() Cytat:
Ach gdybyż każdy o tym pamiętał ![]() A co robiłaś ![]() Andruś dalej nie daje spać? Zakupy cudne I zarobiłaś mi smaka na prasowańca z meteorytami, ale musze jaką okazję zwietrzyć, niuch, niuch... Karenina, na jakim syropie Andree przeszedł kaszelek? Cytat:
![]() Cytat:
My nie poszliśmy dzisiaj na kontrolę bo niby jest lepiej... ale tak już bylo z kilka razy ![]() Cytat:
![]() Nie wierzę! coś chociaż wyczaiłaś?U nas dzisiaj ciężki dzień... po przerwie Staś dziś nie był zachwycony powrotem do żłobka. Jeszcze zdjęcia im dzisiaj robili do kalendarza, a my ubrani normalnie (nic nie wiedzieliśmy) a inne dzieci na galowo ![]() Pa uciekam do męża oby jutro był lepszy dzionek.
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lece do łoża
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
vitreus - dzięki
Tak, Mi ma zajęcie. Bawi się tylko kuchnią. Prezent okazał się strzałęm w 10!!! Taką świeczkę jak Ty chcesz, babcie zamontowały na prezencie ale niestety coś się zacięło i ani się nie rozwinęła ani nie grała ![]() gochaa - talent? Naprawdę to nie jest takie trudne. Pieczesz biszkopty, przekładasz masami, tłuczesz herbatniki i lepisz jakieś cuda z masy cukrowej. Jeśli masę cukrową ma się gotową, to już wogóle bajka. Poza tym można kupić gotowe biszkopty i środek zrobić jakikolwiek. Jutro idę z L na pobranie krwi. Ma straszny uraz, więc obawiam się masakry... Ale może będzie ok. No i 10minut przy puzzlach to sporo aniulka - fajne puzzle Co do kuchni, to wyobrażałam sobie, że będzie większa a jest fajna, taka zgrabna, w sam raz. No ale jakbym miała ją dać Millce do pokoiku, to byłoby już za dużo więc stoi w salonie póki co. magdawikp - dzięki ![]() karenina - dzięki Jakie puzzle? Jakie puzzle? Ale się obkupiłaś!!! Niezłe zapasy zimowe.suonko - patrzyłaś na te smoby? Wyżej wstawiłam zdjecie naszej drewnianej. Maria - tak, jak pisałam już wyżej, ten tort naprawdę nie jest trudny. Wydaje się taki. Jeśli ja go zrobiłam, to Wy spokojnie też... Super, że Kinia ma się lepiej. Marta - płyta z piosenkami Barney'a? Czy to w tej bajce jest taka piosenka: Kocham Cię a Ty mnie??? Mi co chwilę ją śpiewa, bo z teściową oglądała i tak kojarzę piąte przez dziesiąte, że to chyba z Barneya. Co do żółwia, to niestety kachula - dzięki ![]() brombusia - dzięki i za komplementy i za całusy konspiracja - nie, nie spa, to tylko koncert Kravitz'a ale marzyłam o tym od dawna. Kiedyś był w Krakowie na wiankach ale wtedy byłam w ciąży z Mi i stwierdziłam, że nie będę się w tłumy pchała. Teraz już nie odpuszczę. Bilety kupione, trza jechać Co do ciężkiego dnia, to pewnie nieraz się jeszcze taki trafi. No ale trzeba do przodu. Co do zdjęć, to fajnie, ze byliście zwyczajnie ubrani. Już w tym wieku na galowo? Bez przesady... U nas dzień średni... W drodze do lekarza Mi zwymiotowała. Całe kawałki parówki. Ostatnio mało gryzie a więcej ssie jedzenie... U lekarza wszystko ok, dzieci zdrowe. Po wyjściu od lekarza i potem jeszcze kilka razy wymioty. No ale myślę, że faktycznie to te kawałki musiały jej nie siąść. Wieczorem już było ok. Jutro trochę bieganiny, bo na badania, kupić jeszcze coś dla dzieciaków koleżanek, które zamierzam w stolicy odwiedzić, przygotować jedzenie na dwa dni naszej nieobecności... A teraz już spać mi się chce. Żądam dnia samotności i lenistwa!!!
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorową porą
![]() Kareninko ale masz lakierów. ja właśnie tez muszę odświeżyć swoja kolekcję. ostatnimi czasy nie mam wiele zcasu na malowanie pazurków więc trochę lakierów się już zestarzało./ i uwielbiam lakiery z brokatem. najgorsze jest tylko ich ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- podrzućcie jakieś pomysły na prezenty urodzinowe |
|
|
|
#100 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moge tylko potwierdzic... Wlasnie...a niby nic trudnego... Przewracalam sie z boku na bok i wkurzalam sie, ze nie moge zasnac... Nie, pod tym wzgledem jest ok, ale ![]() Cytat:
Wiesz, tego prasowanca mozna kupic tylko sam wklad i on kosztuje 1/3 ceny - kolo 160 zl, bo puderniczka sama w sobie jest najdrozsza... ![]() Hehehe...gdybym ja wiedziala, to juz mialabym wykupione kilka buteleczek...nie wiem, dostawal tylko Mucosolvan, syropek z cebeulki i Capval czasami (ale bardzo rzadko) na noc, miod z koperkiem...i trwalo to dluuugo, ale tak naprawde to ktoregos dnia odstawilam wszystko (bo Mucosolvan powinno sie do 5 dni) i...samo przeszlo... Cytat:
Oby dzisiaj bylo lepiej Cytat:
Takie zwykle rysunki naklejone na karton i pociete...naprawde nic specjalnego... ![]() Cytat:
Faaaaaaaaaaaaajnie masz............Hej zbieram sie i zbieram do przedszkola i zebrac sie nie moge... ![]()
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Ja normalnie wysiadam nie dość ,że diabełek strzeela fochy płną para to znów ląduje u nas w nocy
![]() Joaśka -no tak to ta piosenka z Barneya ale płyty dostała po angielsku-ale szczerze mówiąc -fajna sprawa,bo tam przez godzine śpiewają ,troche mówią ,tańczą-Oli jest zachwycona no i mam wrażenie ,że wcale jej nie przeszkadza,że to po angielsku Kuchnia super-moja ma jeszcze z zeszłego roku może za rok będzie większa,bo też lubi się nia bawić ![]() Co do podsuwania pomysłów na prezenty to ciężka sprawa ![]() Myślę,że nasze dzieci już mają określone że tak powiem kategorie zabawkowe i trzeba popatrzeć co się któremu podoba. Moja już dała sobie na wstrzymanie z barney woli lalki,małe zwioerzątka ,książki,drewniane puzzle. Chrzestna się chlapła,że jej kupiła taką mini barbie z ubrankami ale plastikowymi-myślę,że prezent będzie trafiony ![]() Dziadki-kucyka w samolocie-troszkę z naszego pomysłu ![]() A matkę to wczoraj naciągła na pociąg w biedronce -trochę myślę jest na to za duża-ale bardzo się jej podoba-jakby co oddam siostrze ![]() Dalszych pomysłów nie mam a potrzeba mi jeszcze dwa-dla chrzestnego i koleżanki. Myśłałam o lalce chorej,albo co sika?i dalej to już nie wiem......
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gucia czy u mnie można dopisać moją drugą perłę? tzn Izunię, choć starsza to jednak jest to tak dla pełnego opisu
|
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() u nas średnio- Alusia całą noc kaszlała. A rano zwymiotowała. Byłam u lekarza i niestety chora, Olka wyzdrowiała, to żebym nie miała za nudno, to proszę Ja też czuję się nie najlepiej i lekarka mi powiedziała, że mogę jedynie ziółka pić bo karmię. echI dziś zaczynam kurs ![]() musze jechać na drugi koniec P-nia i po drodze mam najgorsze remonty drogowe Odebrałam w końcu telefon od szefa i troszkę sobie pogadaliśmy. Dzwonił od zeszłego tygodnia. Bałam się rozmowy, a było nawet przyjemnie. I po długiej przerwie z angielskim nawet się rozumieliśmy Mam mu przysłać referencje to mi podpisze co tylko będę chciała. Cytat:
no muszę myśleć co dalej ze sobą robić, macierzyński kończy mi się next week ![]() A Staś prawidłowo był ubrany, na pewno ładnie i o to chodzi. Bez przesady, że na golowo ![]() Cytat:
A i zapomniałam ostatnio napisać, że dziękuję za mmsa ![]() I ja też! Ja też! ide kawkę strzelić, bo nocka była dziś ciężka! i faktycznie widziałam dziś w Bierdonce kuchnie. I byłam twarda, nie dałam sie namówić na kolejną zabawkę Kupiłam Oli grahamkę
|
||
|
|
|
#104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mi też się kończy macierzyński i idę na wychowawczy dalej ale nie wiem jak długo będę miec te wychowawcze bo chyba szefo zamknie firme szkoda bo to zawsze jakieś 400zł miesięcznie a przy dwójce dzieci to nie wiem czy coś wzrasta to czy nie, mam nadzieję że chociaż z pół roku jeszcze pociągnie ten sklep, dziewczyny a liczyłyście już ile dzieciaczki wasze mają słów?? wydaje mi sie że na bilansie dwulatka będą pytać, ja tak liczyłam że Aga ma 40 słów pojedyńczych dodatkowo jakieś takie jak zamiast kot to mówi miju czyli miał tak jak robi kotek papa, zamiast baran to bee, no i jak kupa to be, świnka to chrum chrum, o o jak coś spanie i bam, ała no i takie właśnie dodatkowo jeszce których nie liczę w zdania nie łączy zbytnio i nie wiem czy wszystko policzyłam ale i tak chyba dużo mówi co? najlepsze jak to tż mówi pij piwo czyli pij piło
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2011-11-08 o 12:19 |
||
|
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o 40 słów - zazdroszczę ![]() Grzes mówi mało - może bym naliczyła 20 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
a jednak już policzyłam dwa więcej czyli 42 słowa plus różne inne
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() mama, tata, baba ciocia, daj, pij, nie chce, banan, halo, huśtu, dom, but, pies, sok-to u niej hok masz, nos, szyja, cicho, zejść, śpi, już, dziekuje, dość, kawa, misio i zaraz wypisze chyba wszystko co gada
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja tez tak liczę
Grześ tak ma że powtarza czasem nowe słowa a czasem to się smieje i tyle |
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- PIETRUSIA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO
|
|
|
#109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tort piekny...
a cora sliczna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zakupy boskieavatar tez super a co do lakierow, to ostatnio daje troche odetchnac pazurkom... ale juz niedlugo ![]() Cytat:
zreszta jak ktora chcialaby miec swoje wszystkie latorosle na liscie, to prosze o kontakt ![]() ja tam nie wiem jak to liczycie, zeby dokladnie z Sandra sie nie da, bo codziennie nowe slowko powtarza ![]() powiedzialabym, ze zna po okolo 50 slowek x 3 i ostatnio zaczela powtarzac to co mowimy z tztem po angielsku ... chociaz z tego ostatniego to nie jestem pewna, czy wie co jest co ![]() a w ogole to ostatnio jest hitem slowo "okej" ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- dolaczam do zyczen
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
itd po angielsku też powtarza jak ogląda Dore
|
|
#111 | |||
|
Raczkowanie
|
To ja
znów inna, ale ciągle ta sama ktoś mi wszedł na starego mejla i zmienił hasło! dlatego nie mogę zalogować się na vitreusa. a po co się mam szarpać o to hasło, skoro tak szybko można założyć nowe konto. mam nadzieję, że więcej tego nie będę musiała robić:/Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że dzieci zdrowe ![]() Przyłączam się do żądań ![]() Cytat:
i ja Dzieciaki śpią, a mi się nic nie chce, nawet obiad jeszcze nie zrobiony, bo zapomniałam odmrozić miesa W ogóle jak zmino.. brrrr.. Widziałam u kogoś te układanki drewniane, co się wkłada w puste miejsca. U nas to jest hit nad hitami! Osi ma takich 5 albo 6 i układa to w prę sekund tak już się nauczył, a zajmuje go to na długie chwile. z godzinę może przy tym siedzieć i za chwilę znowu trochę już tego pogubił, muszę zaopatrzyć go w nowe. O! może na urodziny mu kupię
|
|
#112 | |||
|
Raczkowanie
|
To ja
znów inna, ale ciągle ta sama ktoś mi wszedł na starego mejla i zmienił hasło! dlatego nie mogę zalogować się na vitreusa. a po co się mam szarpać o to hasło, skoro tak szybko można założyć nowe konto. mam nadzieję, że więcej tego nie będę musiała robić:/Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że dzieci zdrowe ![]() Przyłączam się do żądań ![]() Cytat:
i ja Dzieciaki śpią, a mi się nic nie chce, nawet obiad jeszcze nie zrobiony, bo zapomniałam odmrozić miesa W ogóle jak zmino.. brrrr.. Widziałam u kogoś te układanki drewniane, co się wkłada w puste miejsca. U nas to jest hit nad hitami! Osi ma takich 5 albo 6 i układa to w prę sekund tak już się nauczył, a zajmuje go to na długie chwile. z godzinę może przy tym siedzieć i za chwilę znowu trochę już tego pogubił, muszę zaopatrzyć go w nowe. O! może na urodziny mu kupię
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
dołączam sie
Gucia - Izunia ur. 10.06.2006r. |
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za info w sprawie kuchni Smoby w biedronce
![]() Ja patrzyłam na allegro na kuchnie i te które mi się podobały były niziutkie, albo kosztowały 400zł Na te co w biedronce nie zwracałam uwagi na allegro, bo też mi się wydawały małe, a one całkiem całkiem. T ylko teraz nie wiem którą, bo jedna ma te odgłosy fajne, a druga wizualnie mi się dla dziewczynki bardziej podoba
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
my po wizycie, morfologia odebrana, wsio ok Mamy teraz na kaszel dawać mu Herbapect i dalej Ketotifen. dostał jeszcze kropelki do noska Buderhin. Na siuśka dostał maście Clotrimazolum i jeszcze jedną ale odbiorę ją dopiero jutro bo nie było w aptece na skłądzie. osłuchowo czysty co do słó to u nas też tylko n jednej ręce by się wyliczyć dało: halo(alo), papa, Aga(jak woła psa), Aba jak woła babcie, ka (tak), na nie tylk okiwa głową bez słów, i ostatnio auau (hałhał) i to chyba n a tyle :/ Nawet mama nie mówi :/ no i nadal dokazuje na maxa ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja myślałam, ze te kropelki to dwulatkom nie mozna zpuszczać
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
mi się też wydaje, że on za mały do tych kropli. Na ulotce pisze od 6 roku. Ja ich kiedyś używałam, są okropne. myślałam, że mi nos i gardło wypali. wgl to steryd z tego co wiem. ja bym dała coś łagodniejszego dla takiego malca.
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co wczytałam się w ulotkę i faktycznie pisze o dzieciach powyżej 6 lat!!!
nie bede go podawac, tym bardziej że katarek ma niewielki. w sumie na tym Herbapect też pisze powyżej 3 lat ;/ kurde sama już nie wiem
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie ma się czym przejmowac z tym gadaniem - niby banalne, ale jakże prawdziwe jest stwierdzenie, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie... Moja Lena zawsze na szarym końcu była z rozwojem ruchowym w porównaniu z waszymi maluszkami, późno się obracała, późno podnosiła na wyprostowanych rączkach, późno raczkowała. Dopiero z chodzeniem troszkę tempo podgoniła, ale 13 m-cy to też nie był w porównaniu z waszymi jakiś super wynik... A teraz proszę: od dawna woła siku, gada jak najęta, słów nie zlicze
Także dziewczyny - doczekacie się i wy |
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
Gocha a może zastosuj mucofluid
ja co prawda dawałam te kropelki Izie ale ona ma prawie 5,5 roku - to jest róznica pół roku a 4 lata |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

:brzyd al:
no ale w koncu idzie zima i wymieniam kolekcje letnia na jesienno-zimowa... 

A Mila na tle kuchni jeszcze cudniejsza 

ech.
jakies super spa złapałaś?