|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
kasiunia,ada,tajka Lilka dziękuje za życzenia
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam w szufladzie już od czasów ciązy he he i czekają aż mały.. ruszy ![]() subtelle ja o tej siatce też nie wiedziałam do poki dziewczyny tu nie rozmawiały o tym.. a i tak podchodziłam do tego z dystansem ( ach te nowości) ale zdecydowałam się po tym jak dziewczyny wychwalały ten wynalazek no i proszę zadowolenie obustronne bo i Ja ze nie muszę trzymać i bać się tych ugryzionych części i mały że w końcu sam może męczyć jedzenie jak chce i brudzić się na całego
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
o ludu
nie no w porządku każdy temat ma tu znaczenie ale ten tytuł jest .. 'jjjjeeeedwabisty" klask i: |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu puchy, wszystkie na spacerkach? ( lub pracy)
My już po spacerze. Nadal nie wiem czemu takie gęste objadki wychodzą, dodaje sie tego wywaru z jarzyn czy jak ? Dwa razy Wi została wzięta za chlopca na tym spacerze ( granatowy kombinezon a nie wściekły róż ma tu jakieś znaczenie?) Dziewczyny jak nazwiemy kolejną część wątku? Jakieś pomysły? Pamiętam że był jeden. |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby zrobic taka gestosc jak sie chce![]() Lene juz nei biora zachlopca odkad ma kucyk ![]() Ja jakos nie mam weny do tworzenia nazw:P RACZKUJEMY I WSTAJEMY WSZYSTKO W DOMU POPSUJEMY III-IV 2011 Dzis na obiad nogi z kurczaka, latwo i szybko bo przyprawy z knora i do woreczka, do tego ziemniaki zapiekane(roast potatoes) i marchewki ![]() Lena zjadla dziw uwaga!uwaga! 200g obiadku z grudkami pierwszy raz. Ostatnie 30g marudzila, ale zjadla Wreszcie kupilismy grzejnik taki maly elektryczny, ale chociaz nas ogrzeje w pokoju czy sypialni, albo jak sie kapiemy
|
|
#4537 | ||
|
Raczkowanie
|
hej
wczoraj miałam taaki zagoniony dzien, ze makabra, ale za to po południu udalo mi sie wyruszyc na mały szoping, samej wszystkiego najlepszego dla Lilianki ![]() tez mam tą siateczkę z Nuby, bardzo fajna, tylko sie zastanawiałam dlaczego na opakowaniu jest wskazanie ze dla dzieci powyzej 10 m-ca ![]() Cytat:
, ale mam ambitny plan w tym tyg. zacząć, zobaczymy co z tego wyjdzie![]() Cytat:
ja wczoraj pierwszy raz dałam Wiktorkowi obiadek z grudkami z Bobovity- ziemniaczki z fasolką i wołowiną - niestety nie dał rady, mial taki odruch wymiotny ze tragedia, ale nie dziwię sie bo te grudy były takie twarde ze nie dałby rady ich przezuc ![]() ciekawie czy inne grudowe zje bo nakupiłam wczoraj jak szalona tych słoiczków po 6 m-cu, wszystkie z grudkami ![]() a dzisiaj po wczorajszych grudach az sie trząsl do papkowatego obiadku, nie nadązałam z łyzeczką, a i pierwszy raz Mały dostał chrupka kukurydz., jak zjadł całego to był krzyk bo chciał jeszcze, mały zarłok, kupiłam wczoraj jeszcze jakies pierwsze ciasteczka z Hippa chyba, ale jeszcze nie próbowalismy, za duzo nowosci by było
|
|
#4538 |
|
Zadomowienie
|
hello
![]() my jeszcze przed spacerkiem ale Kala usnęła...udało nam się jednak zaliczyc rehabilitację. Dziś Mała zaskoczyła wszystkich cmokając do jednej z rehabilitantek ![]() subtelle za te 7 godz. snu. Moja Kala jeszcze nigdy tyle nie spała![]() a siateczkę właśnie chciałam dziś kupić ale jedyny sklep z art. dziecięcymi w moim mieście był zamknięty...zapytam w aptece kasiuni_a a szczoteczka z jordana...taka od 0-2 lat. uchwyt jest szeroki i dziecko nie wepcha jej daleko, dodatkowo na uchwycie jest gryzak. kupiłam ją w aptece ze niecałe 9 zł coralady dla Lili tajka88 fajny tytuł. Ja wcześniej myślałam o takim: Kilka ząbków już mamy teraz pierwsze kroki stawiamy albo kilka ząbków już mamy więc raczkować zaczynamy
|
|
#4539 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
a dziękuję, dalej beznadziejnie
![]() tzn. rano jest nawet ok, tylko lekko je odczuwam, ale już po południu robi się coraz gorzej, a wieczorem ledwo się ruszam ![]() Cytat:
Cytat:
tylko zamawiam więcej rzeczy u jednego sprzedawcy na allegro i się zastanawiam czy nuby czy canpol one się czymkolwiek różnią?a pewnie że na spacerku pogoda tak rewelacyjna, że szkoda było wracać do domuCytat:
![]() dla Lenki za dzisiejsze jedzenieCytat:
![]() fajne tytuły podrzuć link do konkursu to pogłosujemy
|
||||
|
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
o no tak.. kolejny wątek zacząć czas
..fajne wszystkie pomysły jak dotąd się pojawiły .. a może coś i Ja dodam.. hmmm.. Pół roczku już za nami coraz mniej czasu mamy dzieci nasze już raczkują a mamusie ciągle plotkują ![]() dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy ![]() lato jesień już za nami pierwsza choinka z maluchami ![]() już widze tą buzię rozdziawioną jak światełka zapalę he he |
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pasuje do mojego urwisa. Coś mi się popierniczyło że się wywaru nie daje Właśnie mąż wrócił więc zbieram się, chociaz pewnie zaraz się tu nas więcej zrobi, trzeba mu podać objad. |
|
|
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
Żurawinka nie daje się wywaru z gotowania mięsa
|
|
|
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiunia nie mam pojęcia czym się różnią
![]() dla mnie to i tak bez znaczenia he he bo ja juz kupiłam ![]() albo coś o mamusiach.. coraz mniej czasu na wizaz mamy ale chętnie tu zaglądamy.. "mama".. mówić zaczynają dzieci łezka w oku się kręci.. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- ja właśnie wsuwam obiadek.. ![]() schab w paseczki podsmażyłam z pieczarkami i cebulką.. przyprawy i zalałam śmietanką do tego frytki i warzywka (kalafior marchewka brukselka kto jak chce ja i tak mam mix na talerzu bo lubię wszystko) no i pycha mniam..
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Po wczorajszej wizycie u dentystki już nic mi się nie chciało a dziś z rana powtórka, eh... Ja dziś małej dałam obiadek z rybką. Śmierdzi to cholerstwo jak nie wiem i w smaku też wstrętne a ona tak się zajadała aż jej się uszy trzęsły. subtelle nie bądź taka i zdradź jak to zrobiłaś, że Maksio tyle spał ? kurcze ja już nie pamiętam kiedy przespałam 3 godziny pod rząd a co dopiero 7 ? coralady buziaki dla Lilianki i wszystkiego naj naj ![]() Cytat:
Nika i kasiunia proszę bardzo http://allegro.pl/hustawka-hustawki-...889026890.html zaraz wam wrzucę zdjęcie jak dziś w niej zasnęła.
|
|
#4545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
helol
znow nas caly dzien nie było w domku a zaraz idziemy na spacer w nosidle jakie ciasto, bo musze na czwartek zrobic? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() reszte doczytam pozniej |
||
|
|
|
#4546 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, trzeba sie wybrac na spacerek kiedys, tylko te prawie 9kg juz mnie przerazapewnie bedziemy pisac, w koncu wizaz to juz uzaleznienie , wyobraziłam sobie nas, staruszki na wizazu
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
Coś mi wizaż zamulił
a to fotka jak mała mi dziś zasnęła ![]() Chyba też się skuszę na tą siateczkę, może dzięki niej mała dłużej posiedzi sama?
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
izunia233 ale fajnie musimy chyba kupi taką huśtawkę![]() dziś znów prosimy o głosy proszę głosować na Kalinę Wnuk. Konkurs Pastusiowe Zdjęcie http://www.akademia-aquafresh.pl/galeria.htm
|
|
#4549 | |||
|
Rozeznanie
|
- Gratuluję!!! oby tak mu zostałoNo niestety męczy się, ale jakoś dajemy radę... Ty się weź kobieto i może trochę porehabilituj, bo wysiądzie Ci kręgosłup i kto będzie do dziecia się schylał?? Zdrówka życzę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aż mi ślinka pociekła i chyba w weekend zapodam sobie taki schabik, bo dawno nie robiłąm - dzięki za przypomnienie ![]() No i za wenę!!!coralady - Wszystkiego naj, naj, naj za 7 miesięcy Lili!!! Moja Leniuta przez te zęby jest baaaaardzo marudna, pół dnia przesypia, bo nie ma siły się bawić. Z jedzeniem też kiepsko. Dziś dławiła mi się obiadem i musiałam jej zmiksować na papkę jak wcześniej, a od dawna już grudki wcina. Myślę, że bolą ją te dziąsła i nie chce nimi nic gryźć, dlatego połykać od razu chciała, więc się dławiła grudkami. Ach, niech już te zębiska wyjdą!!! Wenę macie niezłą - tytuły super i pewnie znów trzeba będzie sondę urządzić ![]() Dorzucę i ja coś: "I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - wiosenne maluchy 2011"
|
|
#4550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdzie u ciebie wisi ta hustawka? szkoda mi nowych futrynna pewno posiedzi dłuzej, nowa zabawka a poza tym dobra ja dzisiaj obiad ugotowałam na spokojnie jak mały jadł gruszke z siatki
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
Nika naprawdę warto.Dużo nie kosztuje a dziecko ma radochę jak nie wiem. Maja siedzi i albo się śmieje albo piszczy. Głosik oddany
![]() maggol111 ja mam wywaloną ścianę i połączoną kuchnię z salonem no i właśnie w tym miejscu gdzie kiedyś była ściana. Sama bym się pobujała ale niestety ona jest do 25 kg
|
#4552 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tu głodna siedzę i jeszcze nawet nie mam pomysłu co zrobić do jedzenia, a Ty z takimi smakołykami wyskakujesz ![]() na szczęście mąż dopiero o 19.30 będzie to może coś wymyślę Cytat:
sama się ululała w huśtawce świetnie wygląda Cytat:
Cytat:
![]() fajny tytuł
|
||||
|
|
|
#4553 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4554 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
nadrobiłam i wcięło mi posty już wybaczcie nie mam siły i czasu drugi raz nadrabiać...teraz też piszę już godzinę bo Oli marudek tzn grzeczny jest ogólnie (aż się boję że się przyzwyczaję ) ale jak już mija 17-18 to masakra jest... ciężko go do tej 19przetrzymać... wszystkim dzieciaczkom gratulacje za nowe umiejętności i za skończone miesiące!!!
|
#4556 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cała przyjemnośc po mojej stronie ![]() Cytat:
że nawet na tż nie czekałam a tez tak późno wraca z pracy ![]() no ale już chyba coś wymyśliłaś ?? ![]() Cytat:
![]() tęsknimy jak zawsze ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- hej kochane zapytam skromnie ale śmiało .. bo Ja nadal bez@ i się nie zapowiada.. czy może jeszcze któraś nie dostała i nie jestem sama ??no i przyznam że nie byłam jeszcze u gina i się wybieram w sobotę.. ciekawe co mi powie (opier.... mnie na maxa pewnie ) no i czy jakoś się zabezpieczacie inaczej niż mmmm.. ubranko pana
|
|||
|
|
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cora- gratki dla Lilusi ![]() ![]() u mnie goście wczoraj siedzieli prawie do 23. Graliśmy w fajną grę planszową POCIĄGI dziś od 9 była moja sis Jej mała miała dziś pierwsze szczepienia i wogóle nie chciała jeść z cycka i cały czas płakała, aż się zanosiła. Miała 3 kłucia w dwie nożki i rączkę. Jedna nóżka bardzo obrzęknięta była. Bidulka! Sis zestresowana. A moja Oliwcia ładnie się na podłodze bawiła i patrzyła tylko na dzidzię jak płacze. Właśnie skończyłąm smażyć mielone na jutro. Oliwia już godzinę śpi. niedługo wstanie obejrzeć z matką seriale
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
Oj ada ada, lanie Ci się należy
ja też jeszcze nie dostałam @ no ale biorę Azalię i cały czas karmię piersią więc to zapewne dlatego
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
ada- ja nie mam @
od 7 tygodnia po porodzie biorę Azalię. Dobrze się po niej czuję, ale niektóre dziewczyny miały plamienia, krwawienia nawet przez 2-3 tygodnie. Pan nie chce wkładać ubranka ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- dzisiaj spacerowałam z kumpelą która ma dziecko 11 miesieczne i też jeszcze nie dotarła do gina. Ja byłam już 3 razy od porodu.
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
szymelka- biedna Leniuta
![]() super tytul Iza- sliczna mala, jak spi hehe ALE POSPALISMY Nie wiem dokladniej o ktorej, ale jakos o 16 poszlismy uspic Lene i sami sie polozylismy... Lena przepudzila sie i wzielismy ja z lozeczka do nas i spalismy do 18.20... :P Ja nie bylam u gina ani razu(w zyciu), w UK kaza ci isc do rodzinnego on ¨zna¨ sie na wszytskim. Raz cytologie mi robila pielegniarka, tylko dlatego ze sie dopytalam. Tabletki przepisuje rodzinny...
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-11-08 o 19:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

klask i:

, ale mam ambitny plan w tym tyg. zacząć, zobaczymy co z tego wyjdzie

ja też jeszcze nie dostałam @ no ale biorę Azalię i cały czas karmię piersią więc to zapewne dlatego