|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
ew dwie rzeczy mi do głowy przychodzą - salmonella i robaki. Robaki chyba do mleka nie przejdą, salmonella to ew z brudnych rąk na dziecko transmisja- bardziej możesz sobie zaszkodzić. Ja tam w ogóle nie rozumiem miłości do tatara, chociaż jestem megamięsożerna
|
|
|
|
|
#212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
witajcie !!!!!! moge zapytać jak chłopaki na imie mają ???? ciekawska jestem ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
biedna jestes.... mam nadzieje ze mały sam zechce wyjśc...np dzis w nocy czy jutro z rana... no po południu to max :P |
||
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
mloda pod koniec zla zlosliwa jak nie wiem, w ciagu 20 minut zdejmowalam ja skaczaca po oparciu lozka chyba z 50 razy.....
masakra, az sie spocilam wykonczy mnie gnojek:P
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Mo_laa, wielkie gratulacje!!!
![]() Myszeczka, mocny napar z rumianku podobno poród wywołuje Oolong, ja tatara nie toleruję, ale z tego względu, że nie rozumiem jedzenia surowego mięsa, a też jestem megamięsożerna Szczerze, to nawet bałabym się spróbować Ale wiem, że mój teść uwielbia i mógłby jeść na okrągło i mówi, że nic lepszego nie jadł. Dalia, może faktycznie jakby Ela usiadła bezczynnie, to by się poród zaczął ![]() Ela, ja jeszcze myślę, że jakieś mocne emocje mogą wywołać, to obejrzyj sobie jakiś horror, np. "Piła" czy "Ring", może to pomoże?
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!!
Ja już w domku od wczoraj, wczoraj miałam ciężki dzień więc nie miałam nawet jak wejść i coś naskrobać. Po CC rewelacja, blizny nie czuję już od wczoraj jakbym nigdy nie miała operacji ![]() Sama CC w moim przypadku MASAKRA!! miałam dosyć mocne powikłania z powodu zdrętwienia kręgosłupa w odcinku piersiowym co uniemożliwiło mi oddychanie podczas operacji i przez kolejne dwa dni, bylam pod tlenem, ekg, leki przeciwbólowe narkotyczne ale przeszło w 3 dobie po Szymuś jest przeeeekochany, je i śpi nie marudzi wczoraj mieliśmy ciężką nockę ponieważ był bardzo nie spokojny i spaliśmy z mężem tylko 3 godziny....Z racji moich powikłan przez pierwsze dwa dni nie mogłam dostawiać dziecka do piersi bo groziłoby to uduszeniem to mały zaczął być karmiony sztucznie - bardzo szybko przyzwyczaił się do mleczka początkowego i potem było gorzej, pokarm nie napłynął bo piersi nie były stymulowane i koniec, niektóre pielegniarki chciały pomagac z przystawianiem inne się na mnie darły ze nie karmie (jakby nie wiedziały ze nie mogę) - cyrk na kółkach. w 4 dobie stał się cud i zalałam się pokarmem w nocy, piersi były niesamowicie nabrzmiałe z tym ze szymek nie chciał i nie chcę ich ssać, mam za płaskie brodawki i on nie wie co ma z nimi zrobić - nawet jak wyciągnę je kapturkiem czy laktatorem nie chcę ssać piersi. Zaczęłam odciągać równo co 4 h pokarm (nie chciałam mieć nawału pokarmu -ponieważ juz wtedy myslałam ze eksplodują ) wczoraj wyciągałam z nich co 4 h tylko 20 ml i dawałam małemu z butli przed sztucznym mleczkiem, a dziś już mam 30 ml i sztucznego dopija tylko 15 - 20 ml. Będę tak robić jak na razie bo się dobrze tak czuję i mały najważniejsze też..... Krew spływa ze mnie bardzo delikatnie, w szpitalu nie zmieniłam ani raz podkładu wystarczyła lignina i później narty, teraz mam zwykłą podpaskę i płynie jak delikatny okres. Nie jest to upszykszzajace.. To tyle, mam teraz troszkę czasu to piszę jak najeta wklejam jednocześnie zdjęcia do klubu
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafka, suuuper, że się odezwałaś!!
) odciągała mleko laktatorem przez 6 miesięcy!! Tak dużo ściągała, że praktycznie nie dokarmiała sztucznym i mały do 6 m-ca był karmiony wyłącznie piersią
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
z tymi wodami to mi lekarz powiedział, że to normalne pod koniec ciąży, że sie ich robi mniej....ja mam 6cm minimum jest 5 cm i dlatego musze zostać w szpitalu...........co do terminu to tak niby jestem po terminie a tak jakby przed bo drugi mam na 11.11.2011 i lekarz sie tego bardziej trzyma......zobaczymy co wkońcu zrobią chyba nie będą mnie tu trzymać niewiadomo ile choćby ze względu na te wody ale i tak widze, że skurczy coraz więcej jest.........mam nadzieje, że na niedziele będziemy już z Mikołajkiem w domu
a co do wagi to w szoku byłam ale szykuje sie raczej na takie 3500g co i tak duże myślałam, że mniejszy będzie ale jaka jest prawda to sie okaże jak sie urodzi![]() GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ!!!!!!!!!!!!!!!
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
seona Ela po horrorach spac nie bedzie mogla, a dzieciak nadal w brzuchu
a tak serio to ja pilam silny rumianek nawet nie wiedzialam ze to cos moze wywolac jak widac efekt-zerowy - na szczescie, bo to bylo z miesiac temu ze 3 takie wywary bachlam w ciagu dnia:P
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Truscafka super że już w domku. Gratuluję jeszcze raz synka
Molaa gratulacje Basiula 3-mam kciuki za szybki poród Rojku a próbowałaś zmniejszyć ilość soli, czasami opuchnięcia od niej. Albo po prostu zatrzymujesz wodę w organizmie i tyle, jak wyniki badań ok.
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
truscafka witajcie
!fajnie, ze juz w domku ja bede to przerabiac za miesiac:P
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wody mam sprawdzane przy każdej wizycie i zawsze mam chociaż jedną kieszeń 4 cm a teraz czytam, że min. jest 5 cm i trochę się zmartwiłam teraz Darusiaaa, nie odbieraj nadziei Eli
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
nie no Seonka oczywiscie, niech nawet 24h na dobe zamiast latac ze ścierą horrory oglada
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko witaj
!!!!i mimo komplikacj po cc to jednak widać,że możan się czuc diobrze po cc,że się szybko-ba,nawet szybciej dochodzi niż po sn
|
#224 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spytałam się męża czy chce banana w czekoladzie i w nalesniku... powiedział że jednego może zjeść... zjadł dwa ![]() dzisiaj wydepilowałam sobie nogi hehe joga przy tym to pikuś ![]() do tego ciepła relaksująca kąpiel w wannie pełnej wody i piany ![]() Stwierdziłam dzisiaj że jak Mały wyjdzie z brzucha to takie relaksujące wieczorki się skończą ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() Dzidzię masz dużą... moje dziecko waży 3058+/-348gram. Chyba że mój nie chce z brzucha wyjść bo taki mały ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Mol_aa GRATULUJĘ !!!
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Molaa!! Gratulacje! Ale fajnie juz masz
![]() Kurcze, czasami to trudno mi uwierzyc, ze nasz watek juz sie rozpakowuje! Truscafka!!! Witaj znow! Super ze juz czujesz sie dobrze i maly nie dokucza, zaraz ide go obejrzec, pewnie przystojniaczek z niego A ja mam pytanie, co sie dzieje z wodami plodowymi jak jest zaplanowane cc? |
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
A Mnie dzis cos brzuszek dziwnie boli
![]() ![]() Wcześniej miałam skurcze takie co 3 minuty ale delikatne a teraz to mam ból brzucha, jeśli to tylko przepowiadające to niech spadają bo nie ma Mnie co stresować. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Super że juz jesteś
|
|
|
#227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś czuję że data 11.11 zostanie nie wykorzystana... no chyba że jakaś inna babeczka z forum ją weźmie
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po lekarzu, wyniki i wszystko ok, za 2 tyg mam wizytę, a L4 wypisał mi na kilka dni po planowanym tp od razu
![]() na razie nic się nie dzieje, szyjka długa jedyne co to nie miałam USG, dopiero za 2 tyg mam mieć i oceni wagę Filipka ![]() elu też uważam jak dziewczyny pisały - jeśli nie było ceny minimalnej to ja bym zgłosiła na allegro glam witajcie w domku ![]() basiula trzymam kciuki żeby szybko poszło ![]() ja dziś ledwo ledwo zdjęłam pierścionek zaręczynowy, ale obrączki za nic nie mogę zdjąć też jestem spuchnięta strasznie ![]() Aniu Tobie w końcu do porodu udało się zdjąć obrączkę? a jak tak to jak to zrobiłaś? ![]() mol_aa gratuluję ![]() ![]() :pij emy:truscafko witajcie w domku zaraz zobaczę fotki
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Molaaaa gratuluję kochana, ale cudnie
.Ja wam tu dam , Seona, Dalia i Darusia![]() ![]() , tak to wyglada jakbym już z miesiąc po terminie była .Taka moja uroda chyba .Dobry pomysł w sumie z tymi horrorami, tylko że ja jakoś nie mogę przestać sprzątać, jak już siadam to myślę co by tu jeszcze zrobić .Emocje chyba też nie działają, ryczałam wczoraj bo Hankę uśmiercili w M jak miłość, ogląda ktoś , nie mogłam się uspokoićI nic. A najbardziej na moje emocje wpływa widok teściów, chyba zacznę chodzić za nimi i się w nich wpatrywać, może to pomoże .Seona właśnie jutro kupię ten rumianek i będę popijać To dobranoc lasencje Aaaaaaa. Truskafka witaj, jak fajnie że już ok u Ciebie, ale biedna przeżyłaś .
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
no jak Cie natną, to wypłyną
wyjmują dziecko, a wody wypływają wokół niego, potem jeszcze musi być ewakuowane łożysko z tego co kojarzę dodatkowo ginekolog upewnia się, że jest zapewniona droga odpływu przez szyjkę macicy (odchody będą się tamtędy wydalać) i można zaszywać |
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Mol_aa GRATULUJEMY!!!!
Zazdroszczę mieć przy sobie już małe cudeńko, ja dalej nie mogę pojąć jak szybko to wszystko się dzieje i jak z małej fasolki rosnie taka kruszyna, której akurat teraz czuję twarde kosteczki jak wiercą się po brzuchu. Chyba będę za tym tęsknić Dziś tak stałam w pokoju i obok ściany i padał na nią cień, nic tylko wziąć ołówek i odrysować te "kształty"
|
#234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#235 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Truscafka, dobrze, ze synek grzeczny i ze operacja dobrze sie mimo wszystko skonczyla. Ela, toby sie tesciowie zdziwili ![]() basiula moze sie samo ruszy? ja wlasnie prasowalam przez 3 h i juz wszystkie ciuszki poukladalam, ale jutro chyba poprzemieniam rano. |
|||
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze mam skurcze, ale tak co 12-15 minut. Idę pod prysznic ... i się położę, może przejdą, bo męża nie ma jeszcze w domu
Do tego tak mnie mdli, że chyba zaraz będę
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
anusiak jeszcze nie zdjęłam
dochodzi mi do kostki może niedługo przejdzie obrączkę zawsze miałam ciasną bo jak wychodziłam za mąż to byłam 5kg chudsza niż przed zajściem w ciążę![]() A właśnie dziewczyny zostały mi te 4 kg do zrzucenia i coś czuję że będzie je ciężko zrzucić bo to pewnie kg z tyłka i ud co przytyłam Glam witajcie w domu mola gratulacje ![]() ![]()
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-11-08 o 21:16 |
|
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehhhh....boje sie tej cesarki, moze dziecko sie jeszcze odwroci... jutro ide do gina, zobaczymy co powie, bo glowke nadal czuje pod prawym zebrem. Kasik, trzymama kciuki, zeby to bylo TO!!!! |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewynki my tak w skrocie
Chlopcy- adas i dominik chyba taka wersja ostateczna Soni braciszki sie spodobali juz w szpitalu i byl placz jak raz byla u mnie a pielegniarka ich akurat zabrala na badania... Powiedziala ze sie martwi bo pani nam nie odda. A w ogole to juz 1 go dnia chciala ich do domu zabrac- na argument mojej mamy ze nie bo czym my je nakarmimy powiedziala- ja przeciez tez mam cycki ![]() Dzis chciala przy nich pomagac- nawet myc pupe po kupie... A potem czyscic im uszka patyczkami zeby nie mialy bakterii ![]() Wiec poki co pozytywnie, oby tak dalej Porod mialam lekki, strasznie mi sie spac chcialo wiec mimo ze poloZne zachecaly do pilki i roznych pozycji to ja sobie lezalam i podsypialam, skurcze na ktg osiagaly wartosc ok40-50, max chyba 65- az dziw ze w ogole rozwarcie szlo bo porodowe to ponoc i ponad 100 osiagaja Troszkee poparlam na czworakach i w kucki a potem normalnie na lezaco- drugi maluch to wypstryknal jak korek od szampana w 2 min po pierwszym Mam malutkie naciecie jutro zdjecie szwow -ale przez to ze robione na starej bluznie prawie nie boli, juz bardziej te szwy draznia Chlopcy super, male paszczaki chudzienkie, teraz waza ok 2100 i maja 46 i 48 cm Pieknie ciagna cyca, po porodzie byli w inkubatorku godzinke jak ja lezalam na porodowce jeszcze. Na szczescie procz niskiej wagi nie ma innych oznak wczesniactwa Dobra spadam spac, pewnie zajrze w nocy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

nie chcialabym zaszkodzic dziecku ale nie dam rady dluzej bez tatara 

moge zapytać jak chłopaki na imie mają ???? ciekawska jestem 

Ale wiem, że mój teść uwielbia i mógłby jeść na okrągło i mówi, że nic lepszego nie jadł.