|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Ania nie dziala mi
![]() Czy to jest normalne,ze moje dziecko : 1.Podnosi duoppe jak jest na brzuchu i prostuje nogi i sie odpycha ?! 2.Kiedy lezy na boczku podnosi glowe ?! Wrrrr,gdzie te polskie znaki! ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Na wizazu mi nei dziala, na gg tak ;| |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Zrestartuj przeglądarkę, a jak nie pomoże to komputer.
Spróbuj jeszcze LEWY alt+shift Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-11-08 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zadomowienie
|
Stronczek i Iustynka
![]() ![]() Madzia1k1- no ![]() ![]() ![]() Hmmmmm Patik a właśnie zastanawiałam się czy pediatra da recepty na któreś melkodla alergików,bo mój NIkoś ma chyba skazę i zastanawiam się czy nie przejść na MM... Iustynka- 100lat dla mężusia ![]() ![]() Scio-dlaczego mnie maltretujesz i nie przysyłasz wiadomości?? Beatka- mi też żal z tą deską,moja taka niespecjalna ale jest...a szkoda na drugą kasy ![]() Zanetka- też często mi się wciska coś i zmieniają klawisze na klawiaturze np z na y i nigdy nie wiem jak sie tego pozbyć,więc uruchamiam ponownie kompa ![]() ![]() życze miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Patik ma Cebion Multi - tam jest kompleks kilku witamin - w tym wit. D
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
Baboniku juz pisze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
no to jadę z koksem...
Telik współczuję ,tragedia straszna ale ważne że oni cali i zdrowi !!! co do mleka na receptę, pytałam dzis mojej pediatry i powiedziała, że owszem chcą wprowadzić coś takiego. A dokładnie ,żeby mieć refundowane mleko trzeba będzie zrobić na zlecenie alergologa badanie z krwi z tym, że z tych badań to tylko 10% dzieci wychodzi alergia. Niektórym alergikom jednak badanie krwi nie wykazuje alergii. Z tym,że Patik to jeszcze nie obowiązuje w tym roku i my mamy dalej receptę na refundowane mleko ![]() a my po szczepieniu ufff baaaaardzo dziękujemy za kciuki wszystkim ciociom ![]() ![]() ![]() waży 8 kg i przybrał w 2 miesiące 1,6kg mój grubasek ![]() ale lekarka zabiła mi ćwieka odnośnie rozszerzania diety... co lekarz to inaczej kazała zacząć od śliwek(najmniej uczulaja) a potem po kolei morele, marchewka z ziemniakami, dynia z ziemniakami a na koniec najbardziej podobno uczulające jabłka . w sprawie dziadka Lulka lub dziadka Lulka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wyręczyłaś mnie z odpowiedzi. ![]() ![]() Muszę tą końską dawkę D skonsultować z pediatrą gdzie chodzę prywatnie, bo ta od nas z przychodni... Jestem zmęczona i mam dosyć czasami . Dzisiaj jest taki dzień, Nauczyłam się pić wieczorem kawę z zamiarem poczytania ksiązki, pooglądania w spokoju tv, przepisanie notatek... i co? Kawa na mnie nie działa. Już mi się oczy zamykają ![]() ![]() Sara jęczy na macie i nie zamierza spać. Dlaczego dzień nie trwa 48 h? Why? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
Zanetaa no jasne, że się znamy.
W końcu już prawie rok piszemy na wizażu ![]() A tak na serio to nie wiem skąd ![]() Domiś śpi. Moje Dziecię bezczelnie mnie dziś obsikało podczas przytulania przed kąpielą ![]() Scio o której jutro wstajemy? ![]()
#4179 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() U mnie Lulek króluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój też ma dziś dzień ,, naiwna mamo noś mnie ile wlezie ! " No i co, biedna matka nosi, podnosi, cuduje, tańczy, śpiewa, staje na głowie... O i dalej zle. Byłam dziś u mamy i zostawiłam go z nią na chwilę - 10 minut ciągłego darcia z kaszlem na końcu dla wzmożenia dramaturgii - ale co, przyszła mama i dziecko umilkło. To mnie zaszczyt kopnął ![]() Teraz ledwo zipie. Śmieszne, że taki kurdupel tak wykończy dużego człowieka ![]() Coś miałam pisać, ale mam zaćmę mózgu, co mi się ostatnio często zdarza. Aaa - Mi kazała lekarka dawać cebionmulti codziennie po 5 kropel. I żadnych innych witamin nie dawałam, tylko to. No bo tak mi mówiła. Właśnie kupiłam dziś. Tam jest kompleks witamin.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-08 o 18:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde - myślę ciągle jak tam Cookie...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-08 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jacie jak najpóżniej ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
a jak u Was tzn u Igorka ma się ciemiączko? duże ma jeszcze czy już mu zarosło?
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Hmm Beatko, nie wiem nawet...
Nic lekarka nie mówiła o tym... Z tyłu miał takie wgłębienie, teraz jest minimalne, a na czubku to nie wiem... A u Was?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
No!
Ani alt ani Shift ani Ctrl nie pomógł. Rezest przeglądarki musiałam zrobić ![]() Babonik jak zmienia Ci się z na y to wtedy właśnie działa lewy Shift + lewy Ctrl ![]() Jaciee to był znak od Domka, że masz z Nim się kąpać! a swoją drogą faktycznie to już będzie rok ![]() Telik miałam pisać, okropnie mi przykro z powodu tego pożaru ![]() Dziubek to dobrze, że szczepienie macie za sobą ![]() ![]() Uwielbiam kabaret neo-nówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Telik wspolczuje bardzo ![]() U nas Dziadek Lulka nie zrobil furory. Szymon bardziej woli Fasolki a szczegolnie "ropuche klamczuche" lub "a to jez jak pilka". A najbardziej lubi jak mu Lokomotywe recytuje. A ja Dziadka Lulka znam jako " Kaczor Donald Ferme mial ia ia o, na tej fermie hodowal ia ia o, kotek miau, miau..." i tak poszczegolne zwierzatka sie wymienia. Spróbujcie tez zaspiewać: "My jestesmy krasnoludki" Szymek uwielbia, zwlaszcza jak mu pokazuje poszczegolne gesty.
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Kajool moja mama mi podawała pokruszony biszkopt + jabłko = zrobiła z tego papkę i ponoć strasznie mi to smakowałooo. A zakrztusić się dziecko może nawet mlekiem, niestety na dniach tak straciła matka jedno dziecko. Karmiła piersią, dziecko się zakrztusiło,pojechali na pogotowie i nic niestety nie dało się zrobić... tragiczne !Zastanawiam się cały czas jak można mlekiem się zakrztusić i kiedy Emi mi nie raz za gwałtownie weźmie mleko to sram w gacie,bo od razu odkaszluje - tak jakby wiedziała co ma robić.Pamiętam jak napiła mi się wody w wannience, myślałam że zemdleję, bo aż czerwona się zrobiła! Mi wisiało to, ze mokra jestem jakbym z wanny wyszła w ubraniach, tylko ją trzymałam i oklepywałam, aż w końcu się uspokoiła...
Kisiel można zrobić tez samemu ![]() Buuu! Neo-nówka daje lipe, znam każdy skecz na pamięć - nudne już! |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Jak się biszkopt namoczy to sę ciapa staje i juz nie ma szans zeby sie zadławić. Zresztą jak sama blenderuje Agacie zupy, to one nie są tak gładkie jak ze słoika. I Agata nie ma problemu, zeby to zciapać.
A kisiel super sprawa ![]() Z tym, ze ja dziecku kupnego biszkopta nie dałabym Moja Agata juz opanowała jedzenie łyżeczką ![]() ![]() Kupiłam Agacie tą Hetbatę&Sok o taki klik jest przepyszny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jeszcze jest duże - tak lekarka twierdzi - i kazała dawać wit. D ale po sensacjach po devikapie chce odczekać tydzień i spróbować w innej postaci - już mam D-Vitum kupione. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- czyżby "N jak Neonówka"? ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
Paticzku co do glutenu to ja będę wprowadzać tak: pół łyżeczki kaszy mannej na porcje zupki.
Zawekowałam Agacie jabłuszka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Yes.
Ale nie podoba mi się. Skecze które pokazują znam na pamięć. Te scenki między skeczami to kicha. Chyba się wypalają ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
wiecie, że Ja tego nie czaje ![]() Rozumiem, że gluten to kasza manna min?! Zupki mrozisz ?Dziękuje Ci bardzo za przepis ![]() Jak mrozisz to odgrzewać będziesz np z ciut ilością wody, żeby się nie przypaliło czy w mikrofali? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | ||
Zakorzenienie
|
Co do kisielu to chyba nikt nie daje niemowlakowi takiego z torebki tylko robi się z np kompotu+mąka ziemniaczana
brumek, madziulka- u mnie przyczyn dokarmiania jest kilka, które się skumulowały. nie chciałam dokarmiać ale w pewnym momencie małą wisiała mi bardzo długo na cycku, złościła się, "tańczyła" przy pustej piersi i płakała z głodu. przetrzymywałam to, często przystawiałam, chciałam rozkręcić laktację ale nic nie pomagało. Stwierdziłam w końcu "po co mi to?" nic takiego się nei stanie jak dostanie butlę, teraz wypija rano i wieczorem po kąpieli i dziecko zadowolone, uśmiechnięte, bez wrzasków i krzyków. Poza tym wolałam czas który musiałabym spędzić z Lilką wiszącą non stop na cycku, na zabawę z dwójką dzieci, bo Filip też domaga się uwagi i nie jest łatwo z dwójką ![]() Zrobił sie trochę zazdrosny i jak ją karmię to przeważnie musi być obok mnie, łazi po mnie, przytula, całuje, a jak się bawi to cały czas podbiega i pokazuje że mam mu podać/pokazać/przeczytać/przykręcić itp itd, a to wcale nie ułatwia wyluzowania się i spokojnego cieszenia się karmieniem ![]() Wcale nie mam wyrzutów sumienia że małą dokarmiam a jestem spokojniejsza, szczególnie gdy gdzieś jedziemy to przed wyjściem dostanie butlę to jestem spokojna bo wiem że co najmniej 3-4h nie będzie płakać z głodu. o hoho ho ho ![]() a u gina panienka była ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurczę dziwna na lekarka, ja bym na pewno skonsultowała z innym pediatrą ![]() a co do vit D, to można zrobić badania na jej poziom
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-08 o 20:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
Scio ale jak? gotujesz 2 łyżki k. mannej na wodzie? do tych swoich zupek dajesz? nie trybię.. a z nutrą nie możesz zmieszać tej kaszy?
Czuję się będą u mnie schizy z rozszerzaniem diety, bo ja nic nie wiem. Pisałaś,że dawałaś już jakąś kaszką Agacie. I rozrabiasz ją z nutrą? Ona była bezmleczna i bezglutenowa, tak? Dzisiaj sąsiadka powiedziała że Sara jest gruba. Stwierdziła, że to wina mleka, bo jej koleznaki dziecko tez jadło apteczne mleko i było upasione. tAAA Jasne. Wina mleka... Wkurzyłam się. Aha. Sara waży równo 7 kg. Nie wiem ile wzrostu, ale długa. Ale wcale nie jest gruba ![]() ![]() Dziubek tak mi się wydawało, że to jeszcze nie obowiązuje. Wypisała mi skierowanie do alergologa, ale i tak wolę iśc prywatnie do pediatry i bez problemu dostać receptę. Lekarze na wiosce jacyś mało dokształceni są... Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-08 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak go trzymam do karmienia to zanim cyca wyjmę to Radek głowę do przodu wyciąga. Bartessa straszna tragedia, współczuję Tobie i Twojej rodzinie ![]() Telik Twojej rodzinie też współczuję, chociaż mają szczęście w nieszczęściu. Coś miałam jeszcze rzec.......... A Agni fajną masz teściową, i chyba dobrze, że tak daleko ![]() Byliśmy dzisiaj na spacerku, spotkaliśmy trzy mamy, które w tym roku dzieciaczki urodziły. Fajnie tak, jest z kim na spacerze pogadać, samemu czasem to żadna frajda spacerować.. Mamy szczepienie w tym tygodniu ![]() Chyba będziemy przychodnię zmieniać.. Boże, jaka ja beznadziejna jestem. Tak łatwo można mną zmanipulować ... Zero wiary w siebie, nie potrafię być stanowcza ![]() To się otworzyłam ![]() Włosy umyłam, nie chce mi się prostować. Jutro będę wyglądać jak debil ehhhhhh. Ja bym chciała zobaczyć jak wyglądacie...... Idę spać. Dobranoc mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scio - to była kaszka ryżowa czy jakaś inna, np. kukurydziana? bo rozumiem że żadnych mleczny przy skazie nie można tylko takie któe się rozrabia na mleku modyfikowanym. taaa.... po aptecznym grube dzieci.... moja by była zaprzeczeniem tego bo długa jest że ho ho a wcale gruba nie, nie ma dużo fałdek - waży gdzieś ok. 6-6,3kg a ubranka na 68cm są w sam raz - tzn na długość bo po bokach trochę wiszą - bo modeleczka trzyma linię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo odmałpuję od Żanetki to Emilie starsza od radka niecały tydzień to tak akurat ![]() A sąsiadka to pewnie złośliwa przekupa jakaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zadomowienie
|
Zgodnie z obietnicą załączam zdjęcia z tym co zrobiła moja teściowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
..... pogmatwane to trochę ![]() poza tym to właśnie poryczałam się na "m jak miłość" jak zobaczyłam tego małego chłopca jak ściskał te buty od Hanki ..... ach ...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Iwonap a jakiego placka pieczesz?
Ja też za słodkim. co widać ![]() Od początku objadam się biszkoptami. Ale cena to zbrodnia, 5zł za 150g, naraz je jem ![]() Kupiłam też sucharki, ale tam serwatka jest ![]() ![]() Ze mnie to taka ![]() I miałam iść spać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
Ja też ciemna z rozszerzenia diety
![]() swoją rozszerzam cudownie ![]() a u Emi będę miała koope ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.