Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 01:50   #2431
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Serio serio Hehe no to widzę że Was nie oszczędzają

O tż wolałabym nie pisać tutaj na forum publicznym, zbyt dużo by trzeba było opowiadać.. tż wraca za 3-4 miesiące, nie wiem jeszcze dokładnie kiedy.
no niestety nie oszczedzaja ...

Spoko rozumiem Mam nadzieje ze ten czas rozlaki szybko minie i juz niedlugo bedziecie razem w trojke

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 07:39   #2432
martita_891
Zadomowienie

Agnes gratulacje klask i:Mówiłam, że przyjdzie co do czego i pojedziesz wcześniej na IP (kilka godzin ale zawsze coś) Zazdroszczę

Pati a czy w związku z 'nieobecnością' TŻ nie moglibyście postarać się żeby przyjeżdzał raz na jakiś czas np. na weekend? Może jest taka możliwość?

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:51   #2433
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no niestety nie oszczedzaja ...

Spoko rozumiem Mam nadzieje ze ten czas rozlaki szybko minie i juz niedlugo bedziecie razem w trojke
Ja też.. dziękuję za wsparcie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Pati a czy w związku z 'nieobecnością' TŻ nie moglibyście postarać się żeby przyjeżdzał raz na jakiś czas np. na weekend? Może jest taka możliwość?
Nie wiem, raczej nie Może uda się załatwić żeby tż przyjechał na święta, ale tego dowiemy się dopiero przed samymi świętami.

Kurcze a propos niego to właśnie dzwonił I płakać mi się teraz chce jeszcze bardziej z tej tęsknoty..
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 11:45   #2434
Karo89
Zakorzenienie

Zabciu jesteście po prostu sławni hehehe a tak poważnie to mnie to też wkurza jak ludzie wiedzą lepiej niż my sami

Pati

Dzień dobry

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:31   #2435
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agnes gratulacje !

Ja wrócilam od lekarza. Mam brac nospe, bo brzuch często robi mi sie twardy.Dostałam skierowanie na USG , ale tym razem nie dam sie lekrzowi spławić, o nie nie .
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:12   #2436
Patiisia
Wtajemniczenie

Wróciłam właśnie ze spacerku z małym. Ale dziś piękna pogoda! Cieplutko jak nie wiem. Jak Filipek zaśnie też się zdrzemnę bo normalnie brak mi sił

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja wrócilam od lekarza. Mam brac nospe, bo brzuch często robi mi sie twardy.Dostałam skierowanie na USG , ale tym razem nie dam sie lekrzowi spławić, o nie nie .
No i dobrze. Kochana oszczędzaj się i powodzenia podczas usg
Stary 2011-11-08, 17:20   #2437
muffinka90
Zakorzenienie

Hej laseczki

jestem zakochana w moim kurczaczku do tego tfu, tfu, grzeczny, dzis przespal 5h w nocy a tak to budzi sie co 3 i ladnie je, brodawek nie rani, myslalam, ze bedzie gorzej

podczytuje was, tylko nie bardzo jest czas pisac ale mysle o was

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 17:34   #2438
zaaaabcia
Zakorzenienie

karo - no bardzo popularni

patisia - przytulam mocno

muffinka - supcio ze maly tyle przespal

Czesc dziewczyny juz jutro .. wizyta

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-08, 17:51   #2439
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

jestem zakochana w moim kurczaczku do tego tfu, tfu, grzeczny, dzis przespal 5h w nocy a tak to budzi sie co 3 i ladnie je, brodawek nie rani, myslalam, ze bedzie gorzej

podczytuje was, tylko nie bardzo jest czas pisac ale mysle o was
O kurcze, no to masz super Mi mały po porodzie przesypiał góra 2-3h, a do tego gryzł strasznie podczas ssania, i dalej czasem jak jest głodny i się mocno przyssie to trochę boli na początku
I my też o Tobie myślimy.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
patisia - przytulam mocno

Czesc dziewczyny juz jutro .. wizyta

Oo super, daj znać jak już będziesz po! Będziesz miała robione usg?
Stary 2011-11-08, 17:55   #2440
Karo89
Zakorzenienie

Muffinko to super i oby tak dalej

Ciekawe jak tam nasza Agnesuk i jej dzidzia ?

Stary 2011-11-08, 17:58   #2441
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Oo super, daj znać jak już będziesz po! Będziesz miała robione usg?

napewno dam znac
niestety usg nie bede miala robione bo tutaj nie robia co miesiac nastepne mam dopiero w 20tc .. kurcze szkoda bo chcialabym zobaczyc jak dzidzia urosla i poslychac serduszka

Dziewczyny ogladalyscie ostatnio Kobieta Caffe? Wypowiadaly sie mamy po 40sce i jedna mnie tak wkurzala powiedziala ze dziecki mlodych mam sa mniej inteligentne i bardziej nerwowe normalnie mialam ochote jej w leb dac

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-08, 18:17   #2442
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam nasza Agnesuk i jej dzidzia ?
Napisałam jej właśnie sms z ciekawości ale coś nie odpisuje Jakby dała coś znać na pewno Wam napiszę.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
napewno dam znac
niestety usg nie bede miala robione bo tutaj nie robia co miesiac nastepne mam dopiero w 20tc .. kurcze szkoda bo chcialabym zobaczyc jak dzidzia urosla i poslychac serduszka

Dziewczyny ogladalyscie ostatnio Kobieta Caffe? Wypowiadaly sie mamy po 40sce i jedna mnie tak wkurzala powiedziala ze dziecki mlodych mam sa mniej inteligentne i bardziej nerwowe normalnie mialam ochote jej w leb dac
Aj szkoda Ale szybko Ci to zleci, zobaczysz Zawsze można jeszcze iść gdzieś prywatnie na usg, jeślibyś nie dała rady wytrzymać

Nie oglądałam, ale też by mnie to pewnie wkurzyło Mój synek jest bardzo dobrze rozwinięty, i mimo 3 tygodni na karku każdy mu daje około 2 miesiące, a to przez jego wygląd i oczka, które pięknie wpatrzają się w osobę która go trzyma. Wg. lekarki ma zadatki na szybkie chodzenie, jest duży, dosyć silny, tydzień temu już sam podnosił główkę na chwilę podczas leżenia na brzuszku, albo podczas trzymania tak do odbicia na swoim ramieniu (w co niektórzy nie chcieli wierzyć że taki maluch a taki silny ), już teraz potrafi sobie zająć czas na kilka/czasem kilkanaście minut leżąc i oglądając wszystko dookoła, ma taki ciekawski wzrok, lubi wszystkiego złapać, no i sam uścisk ma bardzo mocny. Jak dla mnie moje dziecko wcale nie jest jakieś mniej inteligentne, dobrze się rozwija, a nerwowe to chyba każde dziecko jest jak chce jeść itp. Nawet moja położna powiedziała, że najlepszy wiek na ciążę to 18-25 lat, bo wtedy nie jesteśmy takie wrażliwe, mamy więcej energii, a z wiekiem to się zmienia.
Stary 2011-11-08, 18:21   #2443
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Aj szkoda Ale szybko Ci to zleci, zobaczysz Zawsze można jeszcze iść gdzieś prywatnie na usg, jeślibyś nie dała rady wytrzymać

Nie oglądałam, ale też by mnie to pewnie wkurzyło Mój synek jest bardzo dobrze rozwinięty, i mimo 3 tygodni na karku każdy mu daje około 2 miesiące, a to przez jego wygląd i oczka, które pięknie wpatrzają się w osobę która go trzyma. Wg. lekarki ma zadatki na szybkie chodzenie, jest duży, dosyć silny, tydzień temu już sam podnosił główkę na chwilę podczas leżenia na brzuszku, albo podczas trzymania tak do odbicia na swoim ramieniu (w co niektórzy nie chcieli wierzyć że taki maluch a taki silny ), już teraz potrafi sobie zająć czas na kilka/czasem kilkanaście minut leżąc i oglądając wszystko dookoła, ma taki ciekawski wzrok, lubi wszystkiego złapać, no i sam uścisk ma bardzo mocny. Jak dla mnie moje dziecko wcale nie jest jakieś mniej inteligentne, dobrze się rozwija, a nerwowe to chyba każde dziecko jest jak chce jeść itp. Nawet moja położna powiedziała, że najlepszy wiek na ciążę to 18-25 lat, bo wtedy nie jesteśmy takie wrażliwe, mamy więcej energii, a z wiekiem to się zmienia.

No mnie tez wkurzyla to ze ona zdecydowala sie na ciaze po 40sce nie znaczy ze jest lepsza mama niz my mlode ...

przedstawiam ciotkom nasza kruszynke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN7648.jpg (108,5 KB, 34 załadowań)

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-08, 18:24   #2444
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
napewno dam znac

Nie no super babka dobrze, że nie oglądałam bo bym się pewnie więcej denerwowała przy tym niż potrzeba...

Cytat:
Napisałam jej właśnie sms z ciekawości ale coś nie odpisuje Jakby dała coś znać na pewno Wam napiszę.
okej to czekamy na wieści jak tam u niej

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Zabciu maleństwo

Stary 2011-11-08, 18:27   #2445
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Nie no super babka dobrze, że nie oglądałam bo bym się pewnie więcej denerwowała przy tym niż potrzeba...

o 18:21 ----------

Zabciu maleństwo
no dokladnie .. szkoda sie denerowowac

no malensto nasze

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-08, 18:43   #2446
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
No mnie tez wkurzyla to ze ona zdecydowala sie na ciaze po 40sce nie znaczy ze jest lepsza mama niz my mlode ...

przedstawiam ciotkom nasza kruszynke
Ale kochany bąbelek!

No ta położna sama urodziła koło trzydziestki i mówi że mi to jeszcze wyjdzie na dobre, bo w jej wieku będę miała odchowane dziecko już. W sumie ma rację
Stary 2011-11-08, 18:45   #2447
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kochany bąbelek!

No ta położna sama urodziła koło trzydziestki i mówi że mi to jeszcze wyjdzie na dobre, bo w jej wieku będę miała odchowane dziecko już. W sumie ma rację
Jeszcze niedawno Twoj Filipek byl taki

dokladnie tak ja w wieku 30lat bede miala 6 letnie dziecko

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-08, 18:48   #2448
aguu00
Zadomowienie

heh to w takim razie mój mały też jest dość silny on od urodzenia podnosi główkę, teraz już dłużej potrafi trzymać ją w górze no ale trzeba na to uważać.. ja to bym chciała żeby on już chodził

co za dzień, ostatnio mam wenę do pieczenia, gotowania itp. normalnie znajduję sobie zajęcia jak leci bo nie wyrabiam siedzenia w miejscu ;x

Pati, pokaż synka nadal ma taką bujną fryzurę czy mu się wytarły włoski? ( bo podobno się wycierają? )
Stary 2011-11-08, 19:35   #2449
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze niedawno Twoj Filipek byl taki

dokladnie tak ja w wieku 30lat bede miala 6 letnie dziecko
Oj tak..

No ja w wieku 30 lat będę miała.. 13-letnie dziecko

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
heh to w takim razie mój mały też jest dość silny on od urodzenia podnosi główkę, teraz już dłużej potrafi trzymać ją w górze no ale trzeba na to uważać.. ja to bym chciała żeby on już chodził

co za dzień, ostatnio mam wenę do pieczenia, gotowania itp. normalnie znajduję sobie zajęcia jak leci bo nie wyrabiam siedzenia w miejscu ;x

Pati, pokaż synka nadal ma taką bujną fryzurę czy mu się wytarły włoski? ( bo podobno się wycierają? )
Haha agu ja też tylko czekam aż mały zacznie chodzić. Albo przynajmniej sam się sobą zajmować
Niestety nie mam nowych zdjęć synka, bo nie mam już karty od aparatu, a telefon w naprawie Ale dalej ma takie bujne włoski, śmialiśmy się niedawno z tż że trochę już ma szopę w porównaniu do niego (bo tatuś ma krótko wystrzyżone włoski)

Mamy tu na forum chyba ukryty talent kulinarny
Stary 2011-11-08, 19:40   #2450
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziewczyny macie fotkę mojego synka, jeszcze ze szpitala, po naświetleniach przeciwko żółtaczce Jak go karmiłam (a był w tych okularach) chciało mi się śmiać bo wyglądał jak żaba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P191011_13.24.jpg (91,1 KB, 51 załadowań)
Stary 2011-11-08, 20:05   #2451
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Dziewczyny macie fotkę mojego synka, jeszcze ze szpitala, po naświetleniach przeciwko żółtaczce Jak go karmiłam (a był w tych okularach) chciało mi się śmiać bo wyglądał jak żaba
Mały Cudak!!!
osz jak ja bym już chciała swoje dzieciątko mieć,ale tak namacalnie pewnie nie raz będę później przeklinać,ale i tak jestem dobrej myśli

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:21   #2452
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Mały Cudak!!!
osz jak ja bym już chciała swoje dzieciątko mieć,ale tak namacalnie pewnie nie raz będę później przeklinać,ale i tak jestem dobrej myśli
Ja nieraz też przeklinam, jak nie mogę spać przez niego po nocach Ale taki mały Skarb to najwspanialsze co w życiu może być.. Niedługo będziesz mieć swojego maluszka, zobaczysz kochana jak to jest Jeszcze trochę.
Stary 2011-11-08, 20:26   #2453
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Pociesz się tym,że cały czas taki płaczliwy nie będzie i w końcu odeśpisz troszkę
a co do mnie to mi sie wydaje,że czas w miejscu stanął... Ten marzec to jakoś kosmicznie daleko w moich rozmyślaniach jest... Nudzi mi się okropnie i może dlatego... Całe szczęscie jutro T. ma wolne to gdzieś go po mieście przecioram coby to kolejnego dnia nie zmarnować... Bo samej to jakoś mi markotno jest iść nawet do głupiego shoppingu...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-11-08, 20:31   #2454
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pociesz się tym,że cały czas taki płaczliwy nie będzie i w końcu odeśpisz troszkę
a co do mnie to mi sie wydaje,że czas w miejscu stanął... Ten marzec to jakoś kosmicznie daleko w moich rozmyślaniach jest... Nudzi mi się okropnie i może dlatego... Całe szczęscie jutro T. ma wolne to gdzieś go po mieście przecioram coby to kolejnego dnia nie zmarnować... Bo samej to jakoś mi markotno jest iść nawet do głupiego shoppingu...
Ja też myślałam że to będzie trwać wieki- trwało tyle, że nie wiem nawet kiedy to zleciało

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-11-08 o 20:33
Stary 2011-11-08, 20:39   #2455
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Bo miałaś sporo zajęć i dlatego jak się coś robi to czas szybciej leci... teraz to pewnie Ci nieźle zapieprza,co nie?

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-11-08, 20:54   #2456
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo miałaś sporo zajęć i dlatego jak się coś robi to czas szybciej leci... teraz to pewnie Ci nieźle zapieprza,co nie?
Hmm czy ja wiem Z jednej strony dni mi się ciągną, ale z drugiej mój mały już za 6 dni będzie miał miesiąc, nie wiem kiedy to minęło, przecież niedawno urodziłam
Stary 2011-11-08, 20:56   #2457
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Hmm czy ja wiem Z jednej strony dni mi się ciągną, ale z drugiej mój mały już za 6 dni będzie miał miesiąc, nie wiem kiedy to minęło, przecież niedawno urodziłam
zartujesz? masakra zleciało... Pamiętam jak pisałaś że na porodówce leżysz, a tu Mały w niemowle się zamienia
a moge Cie o coś spytać??

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-11-08, 20:58   #2458
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
zartujesz? masakra zleciało... Pamiętam jak pisałaś że na porodówce leżysz, a tu Mały w niemowle się zamienia
a moge Cie o coś spytać??
Oj tak, sama w to nie wierzę

No słucham?
Stary 2011-11-08, 21:03   #2459
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Oj tak, sama w to nie wierzę

No słucham?
jak to u Ciebie było na początku z przebieraniem,kąpaniem itp? miałaś stracha,że np rączki pourywasz albo,że Ci do wody wpadnie,czy coś? albo bałaś się na ręce go wziąć?

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-11-08, 21:16   #2460
Patiisia
Wtajemniczenie

Mam wieści od Agi

Jestem jeszcze trochę obolała, ale już nie krwawię tak bardzo. Wczoraj zemdlałam pod wieczór, więc od razu mnie położyli i dali środki przeciwbólowe. Oli trochę mnie pogryzła więc dostaje butelkę Waży 3300g, jest grzeczna i cudowna! Poród chcę zapomnieć... Eh w czwartek wychodzimy

Okazało się, że ta waga na której ważyli Oliwkę była zepsuta i mała ważyła jednak 3450g po urodzeniu, a teraz spadła do tych 3300g.

No i macie pozdrowienia od niej!

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
jak to u Ciebie było na początku z przebieraniem,kąpaniem itp? miałaś stracha,że np rączki pourywasz albo,że Ci do wody wpadnie,czy coś? albo bałaś się na ręce go wziąć?
Bałam się, i to jak. Małego kąpałam przedwczoraj dopiero drugi raz, a kąpany jest co 2-3 dni. A jak go brałam na początku na ręcę to tak ostrożnie. Z przebieraniem bałam się że wygnę mu coś za bardzo i będzie go boleć, albo że coś mu złamię itp. Teraz już robię wszystko automatycznie i nie ma problemu

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-11-08 o 21:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości