Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 20:41   #2131
Anulka_86
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
jednak nie jedziemy do znajomych na weekend okazało się, że wszystkie weekendy poza tym są na miejscu
czyli zabawki dla malucha nie szukam

szkoda, bo jak nie teraz, to już raczej do nich nie pojedziemy, bo to przeszło 5 godzin w pociągu niby dałabym radę, ale to jednak zimą niezła wyprawa

Jedynie co, to w piątek Poznań są fajne imprezy (św. Marcina będzie), zrobimy rewizytę kumpeli
Też chyba będę w piątek ze znajomymi z Wrocławia w Poznaniu.... na urodzinach św.Marcina...
oby było ciepło bo zamierzamy tym znajomym pokazać trochę Poznania
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:43   #2132
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witam
Też będę mamuśka lutową- pozdrawiam Was wszystkie
Powiedzcie mi, ile przytyłyście do tej pory, bo ja ciągle dostaje opieprz od lekarza, że za szybko i za dużo tyję- normalnie mam stresa przed każdą wizytą Moja waga początkowa była 57 kg, a teraz (27 tydzień) ważę 65 kilo...Przybyło mi 8 kilo. Czy jestem ewenementem??? Dodam, że nie objadam się, po prostu tak tyję. W pierwszej ciąży przytyłam dużo więcej.
Witam
Wagą się nie przejmuj wogóle, uważam że prawidłowo przybierasz i nie stresuj się wogóle gadaniem lekarza

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza.

Widziałam, że piszecie o ciśnieniu, ja mam 110/60 od początku ciąży.

Lekarka mnie zbadała, wszystko ok, ale zauważyła twardniejący brzuch i kazała brać nospe i duzo wypoczywać.
Super, że wszystko ok Tylko leżeć proszę

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Moja wizyta w sumie udana. Malutka rozwija się książkowo. Ginka do niczego nie mogła się doczepić... Ufff, tak mi ulżyło W końcu jestem spokojna!

Gorzej ze mną, ale co tam... dam radę Mam anemię (muszę zacząć łykac żelazo) i grzybka
Gratki za udaną wizytę

Cytat:
Inutilek pisał, że:

lekarza prowadzącego nie ma w mieście do końca tygodnia, ale ma pojechać do szpitala. Prawdopodobnie zostanie na obserwacji, bo trzeba wyciszyć te niepokojące objawy.

oby wszystko było dobrze
Cytat:
Inutil dopiero niedawno dotarła na oddział. Jest teraz pod kroplówką. Miała robione KTG, na którym wyszły jakieś skurcze. Nastraszyli ją, że mogą prowadzić do przedwczesnego porodu... . Ma uważać na siebie i odpoczywać. Pozdrawia Wszystkie.
No i się narobiło! Oby wszystko było ok!

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
chciałam zameldowac ze my po usg
nasz junior nadal jest chlopcem
wszystko ma na swoim miejscu i prawidłowych wymiarów serdusio tez ok, mozg itd...
wazy 1575g wiec tez ok stopke ma długosci 6cm
klask i:cudownie!

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
No i jestem po wizycie u lekarza! Bartosz waży 2300 i leci nam już 31 tydzień.
Z szyjką też wszystko dobrze ,bez zmian czyli 35mm.
Gratki

Praktycznie cały dzionek zapierdzielałam jak szalona, ale ogarnełam chatę Choć jak skończyłam to stwierdziłam, że chyba trochę przesadzam...muszę nauczyć się odpuszczac sobie bo w końcu się doigram
Ciekawe jak Agatek, Monia, Intuil i czy Pearl już lepiej?
Coś nas dużo ostatnio choruje
Stary 2011-11-08, 20:49   #2133
Anabellita
Zadomowienie

Monika, Inutil - zakaz rodzenia! (do odwołania) A tak na poważnie to trzymam mocno za Was kciuki, oby było dobrze.

Ja zauważyłam, ze rano jak wstaję z łóżka mam lekko opuchnięte stopy i dłonie. W ciągu dnia przechodzi.
Mam nadzieję, że to zwykły obrzęk, a nie początki zatrucia ciążowego

Ja w zeszłym roku nie miałam choinki bo akurat byliśmy w trakcie remontu pokoju. Zresztą całe święta spędziliśmy w gościnie u rodzinki. W Tym roku u mnie choina będzie obowiązkowa

kasikzaki ja mam chodnik z przedpokoju który kwalifikuje się do prania, ale trochę się boję do niego zabrać bo można sobie zaszkodzić.

aaa zapomniałam... własnie obejrzałam M jak miłość i jestem bardzo zdziwiona - we wczorajszym odcinku były święta Wielkiej Nocy i zginęła Hanka, a w dzisiejszym odcinku już wakacje się zaczęły... phiii...

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Też chyba będę w piątek ze znajomymi z Wrocławia w Poznaniu.... na urodzinach św.Marcina...
oby było ciepło bo zamierzamy tym znajomym pokazać trochę Poznania
mmmm... rogale marcinkowskie prosto z Poznania - pycha! Podeślij mi jednego

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-11-08 o 20:47
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:49   #2134
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

wiecie, jak czytam, ze co chwila u którejs sie cos dzieje-skurcze, rozwarcie itp to zaczynam miec stracha... bo to coraz blizej...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:51   #2135
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
jeszcze mi się przypomniało że któraś z was pisała o wynikach moczu... leukocyty itp.
Mi lekarz kazał brać Urinal na to... bez recepty można kupić to podobno żurawina i jakieś tam leki jeszcze...
Jadam do tego jeszcze suszoną żurawine i czy lepiej to się okaże za tydzień bo będę robić badanie moczu
Anulka_86 to ja pytałam o wyniki moczu, kupie sobie urinal bo wyczytałam że w ciąży można, nie wiem sama ja nie mam żadnych objawów dobrze się czuję, nic nie swędzi, nie boli nie piecze ale może być różnie bo mala_stopka pisała że wyniki miała dobre a mimo to miała infekcję. Sama już nie wiem co robić bo nie chce panikować i nie wiem czy dzwonić do gina czy nie, czy lepiej kupic urinal i po jakims tygodniu znowu powtórzyć badanie.

Inutil za Ciebie i za maleństwo

anankee gratulacje dla Emi za samodzielne chodzenie

A ja mam nadzieję że święta gdzieś się przechowamy, wigilie moze podzielimyy pomiędzy jednych i drugich rodziców, w tym pierwsze święto u moich a drugie znowu u teściów i mam nadzieję że za duzo nie będę musiała nic robić bo termin na 12 stycznia więc różnie może być.

NataliaM1103 to dużego masz synka, mój w 30 tyg 1500g kucze czyżby za mały?
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:56   #2136
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Anulka_86 to ja pytałam o wyniki moczu, kupie sobie urinal bo wyczytałam że w ciąży można, nie wiem sama ja nie mam żadnych objawów dobrze się czuję, nic nie swędzi, nie boli nie piecze ale może być różnie bo mala_stopka pisała że wyniki miała dobre a mimo to miała infekcję. Sama już nie wiem co robić bo nie chce panikować i nie wiem czy dzwonić do gina czy nie, czy lepiej kupic urinal i po jakims tygodniu znowu powtórzyć badanie.

Inutil za Ciebie i za maleństwo

anankee gratulacje dla Emi za samodzielne chodzenie

A ja mam nadzieję że święta gdzieś się przechowamy, wigilie moze podzielimyy pomiędzy jednych i drugich rodziców, w tym pierwsze święto u moich a drugie znowu u teściów i mam nadzieję że za duzo nie będę musiała nic robić bo termin na 12 stycznia więc różnie może być.

kochana moj junior w 30 tyg 1575 i lekarz powiedział ze idealnie jak w podręczniku... nawet przyspieszyl o jeden dzien w porownaniu z OM... jak patrzylam na siatke centylowa to własnie jest idealnie po srodku...

a co do dróg moczowych to zurawinka nie zaszkodzi. ja pije codziennie herbate zurawinowa do tego sok z zurawiny... no i w ogole trzeba duzo pic zeby bakterie wypłukac... i gin mi jeszcze powiedziala zeby starac sie jesc kwasne rzeczy zeby stworzyc niesprzyjajace warunki dla bakterii..
no ale kilka miesiecy temu u mnie nie obuylo sie bez antybiotyku..z tym ze mnie bolało i szczypało i piekło i siusiu co chwilka po kropelce.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:59   #2137
NataliaM1103
Rozeznanie

ja przytyłam 13kg i lekarz powiedział że książkowo,więc laseczki nie martwcie sie swoją waga

kupiłam dzisiaj wanienkę i stelarz a do tego takie siedzonko jakby dla maluszka i 2 ręczniki z kapturem
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 21:00   #2138
Lucy1111
Zakorzenienie

Gdyby któraś z Was bała się wyprać kocyk akrylowy, to mówię, że ja dzisiaj wyprałam ręcznie, wirowałam w pralce na poziomie 600obrotów/min(u mnie to wersja mini)
Przed powieszeniem na suszarkę wyczesałam go delikatnie grzebieniem. Wygląda jak przed praniem, uff
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:09   #2139
magda1804
Rozeznanie

bry wieczór

wpadłam tylko po to aby nadrobic i pogratulowac tym mamusia co byly na usg i glukozie
doczytalam o Moni i Inutil trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Mala dzidzia urosnie, nie masz co sie martwic. Moja mala, kiedy bylam na usg w 32tyg wazyla cos ok 1550g i wg siatki centylowej przewiduje, ze bedzie drobna. Ja tak nie narzekam, bo przeciez latwiej jest urodzic male dziecko niz takie 4kg

dobranoc papa

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:15   #2140
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Gdyby któraś z Was bała się wyprać kocyk akrylowy, to mówię, że ja dzisiaj wyprałam ręcznie, wirowałam w pralce na poziomie 600obrotów/min(u mnie to wersja mini)
Przed powieszeniem na suszarkę wyczesałam go delikatnie grzebieniem. Wygląda jak przed praniem, uff
dobrze wiedziec
Stary 2011-11-08, 21:20   #2141
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
kochana moj junior w 30 tyg 1575 i lekarz powiedział ze idealnie jak w podręczniku... nawet przyspieszyl o jeden dzien w porownaniu z OM... jak patrzylam na siatke centylowa to własnie jest idealnie po srodku...

a co do dróg moczowych to zurawinka nie zaszkodzi. ja pije codziennie herbate zurawinowa do tego sok z zurawiny... no i w ogole trzeba duzo pic zeby bakterie wypłukac... i gin mi jeszcze powiedziala zeby starac sie jesc kwasne rzeczy zeby stworzyc niesprzyjajace warunki dla bakterii..
no ale kilka miesiecy temu u mnie nie obuylo sie bez antybiotyku..z tym ze mnie bolało i szczypało i piekło i siusiu co chwilka po kropelce.
magda1804
Cytat:
Mala dzidzia urosnie, nie masz co sie martwic. Moja mala, kiedy bylam na usg w 32tyg wazyla cos ok 1550g i wg siatki centylowej przewiduje, ze bedzie drobna. Ja tak nie narzekam, bo przeciez latwiej jest urodzic male dziecko niz takie 4kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 21:20   #2142
Anulka_86
Raczkowanie

19mala83 ja nie miałam żadnej infekcji czy coś ,ale liczne bakterie i babka mi powiedziała ,że mam kupić urinal bo to na bazie żurawiny i bezpieczny lek.
Biorę 3 razy dziennie po jednej tabletce; we wtorek mam wizytę i mam mieć nowe badanie moczu- będę je robić w poniedziałek.
Mnie nic nie picze i nie mam problemów tylko takie wyniki były.
Zobaczymy jak będzie w poniedziałek.
Ja jadam też tą suszoną żurawinę.... lubię bardzo więc nie ma problemu.
Wolę pojeść i łykać urinal niż później nabawić się jakieś infekcji czy coś...
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:25   #2143
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
No i sprawdziłam, a tam przy opisie programu przypis... zalecamy stosować płynne środki piorące
Dzięki za oświecenie mnie jutro kupuję odpowiedniego płyna
Ależ proszę bardzo

A jeszcze tak w kwestii płynu, wczoraj prałam te rzeczy dla małej i suszą się w salonie bo na górze boję się ze przesiąkną farbą i powiem Wam ze zapach mnie powala. Do prania używam persil non bio a do płukania fairy obydwa dzidziusiowe, cały czas zapach sie roznosi po mieszkaniu.....cudny.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
kasikzaki ja mam chodnik z przedpokoju który kwalifikuje się do prania, ale trochę się boję do niego zabrać bo można sobie zaszkodzić.
Będę bardzo uważać i powoli czyścić i w sumie tylko te gorsze miejsca będę szurować, ten sprej jest taki ze można nim popsikać, zostawić na 2 godź i później odkurzyć. Jak by to sie nie sprawdziło to wtedy tż się nim zajmie.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-11-08 o 21:30
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:25   #2144
19mala83
Raczkowanie

Cytat:

magda1804
Cytat:
No to mnie uspokoiłyście bo już myślałam że może za mało waży chociaż lekarz nic nie mowił, moj raczej też wielkoludem nie będzie bo ja jak nick wskazuje raczej jestem mała no chyba ze troche w tate pójdzie to moze...ale też bez szału

Kurcze coś mi komp szleje i w poprzedniego posta tylko cytaty mi wstawiło a tekst wycieło, masakra, cały czas coś się wiesza oby tylko net nie przestał chodzić wrr :/

Mi w badaniu bakterie wyszły nieliczne, tylko leukocytów sporo bo 15-18 w polu widzenia i czytałam na necie że to własnei może znaczyć że jakaś infekcja się przyplątała, no i ciała ketonowe dodatnie a nie powinno ich być wcale i nie wiem co z tym zrobic

Edytowane przez 19mala83
Czas edycji: 2011-11-08 o 21:35
Stary 2011-11-08, 23:02   #2145
MartuNiunia87
Rozeznanie

Oj oj nie było mnie cały dzionek a widzę, że naskrobałyście dobrze

Ogólnie u nas ok, mała strasznie się rozpycha i ciężko mi oddychać i siedzieć... do tego ta rwa.... jak stara baba się czuję!!

Wrzucam focie

1 - ubranka dla małej - te moje najmniejsze czyli rozm 56 i 62 ale te mniejsze (bo wiadomo, że z tymi rozm. to różnie wychodzi)
2 - łóżeczko (tylko rozłożyłam je żeby wyprać, więc nie zakładałam karuzeli, oraz tego wyższego poziomu, koszyczków i organizera z boku też nie obok łóżeczka w tych tobołach to same ciuszki są dla małej a w łóżeczku w tym niebieskim worku wyprane elementy łóżeczka + pościel wyprana no i pieluchy z promocji

3 - spodenki które kupiłam dziś w lumpku na wyprzedaży za 2 zł :P - sztruksy różowe z możliwością przewinięcia ich na "rybaczki"

4 - Rożek, który dostałam od koleżanki i kocyk z gazetki, który kupiła moja mama

Dziś robiłam z synkiem prace do przedszkola pt. "Mój miś" na konkurs - wyszła wg mnie super, jak naładuję aparat to wrzucę foto - aż sama jestem dumna z nas:P

Dzisiejsze pytanie za 30000pkt, które zadał mi synek wracając do domu (gdy zauważył pieska załatwiającego swoją potrzebę) "mamooooo, a dlaczego jak jest ciemno to ja nie widzę tej kupki co ten piesek robi, a przecież ja chciałbym widzieć? ...." no to ja inteligentnie odpowiadam " bo wiesz jest ciemno, kupka jest ciemna i jej nie widać" ... na co moje dziecko... mega poważnie... "achaaa... to nie może robić jasnej kupy jak jest ciemno?"

Uwaga w sumie nie zła, przynjamniej by ludzie w ciemnościach w nie nie wdeptywali ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (57,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 96.jpg (47,7 KB, 52 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 07:11   #2146
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja na 7 stycznia i wigilię pewnie sami spędzimy, może rodzinka dojedzie w któryś dzień świąt ale nie muszą, nie pogniewam się bo wiadomo że gotować/piec nie będę ale posprzątać trzeba a tż to mnie tylko krew zalewa i chodzę i gderam za nim jak on robi, znaczy się inaczej ode mnie a ja chcę żeby robił i myślał jak ja

ja dziś jadłam mega pyszniasty mus malinowy na deser po obiadku - boże tutejszy kucharz jest wypasiony

no kochana poszalałaś z zakupami - daj jakieś linki/zdjęcia do tych cudów
a mówiłam, że nas jeszcze przegonisz
ja też wolę sama sprzątać bo jak widze jak mąż to robi to aż mi słabo no i potem musze poprawiać po nim
oj zazdroszczę smakołyków
zakupami się pochwalę jak paczki przyjdą linków to zakupów byłoby zbyt dużo wiesz jak się siedzi całymi dniami w domu to robienie zakupów tak wciąga, że huh
dzisiaj np zamierzam kupić śpiochy bo jeszcze tych mi brakuje no i kombinezon
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nam na zajęciach z laktacji babka puściła filmiki o dzieciach świeżo urodzonych, jak np. przystawiać je do piersi ale też było porównanie zachowania dziecka jak np. szuka piersi po cc i sn - ten po sn tak fajnie pełzał po piersi matki, tak jak mały dziobak podnosił główkę, to było takie słodkie, że aż sie popłakałam
u mnie jest laska z tym samym terminie co ja a brzuch duuuużo mniejszy od mojego no i ona wygląda niesamowicie ładnie a ja taka wielka te moje kilkanaście kg robi swoje
znaczy była bo my już w ostatnią sob. skończyliśmy - dostałam dyplom ukończenia
my zajęcia z laktacji opuściliśmy bo sie źle czułam
a co do brzuchów to różnie u mnie dziewczyny miały, ale wczoraj mieliśmy warsztaty z malowania na brzuchu a ja mam cały brzuch w rozstępach i chyba byłam tam jako jedyna taka no i jak mi to maz wieczoram powiedział, że czemu one nie mają a ja mam a ja tak dbam o siebie to az płakać mu zaczęłam co bym nie robiła i tak wyglądam jak tygrys juz mam laser obiecany po porodzie
aaa no i my już tez koniec tez dostalismy certyfikat i masę próbek
Cytat:
No i jestem po wizycie u lekarza! Bartosz waży 2300 i leci nam już 31 tydzień.
Z szyjką też wszystko dobrze ,bez zmian czyli 35mm.
o kurcze dużą masz dzidzię moja w 31 tyg ważyła 1600 i ma ważyć przy porodzie 3400 lekarz wyliczył
Cytat:
Inutil dopiero niedawno dotarła na oddział. Jest teraz pod kroplówką. Miała robione KTG, na którym wyszły jakieś skurcze. Nastraszyli ją, że mogą prowadzić do przedwczesnego porodu... . Ma uważać na siebie i odpoczywać. Pozdrawia Wszystkie.
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I ogólnie czekam na Tzta jeśli mi nie przejdzie to jedziemy na IP bo jak wstałam miałam strasznie twardy brzuch a teraz boli mnie caluśki, nawet kopniaki małej sprawiają mi taki ból że łzy same lecą.
no ładnie.....

Kurcze dziewczyny uważajcie na siebie bo to co się dzieje az u mnie dreszcze powoduje.. niedużo nam zostało i nie wolno sie przmeczać!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja się dziś ruszyłam z domu i odwiedziłam ciucholand, który poleciła mi bratowa. I jestem mega zadowolona bo za 12 zł kupiłam Emi 5 bluzeczek, 2 sukienki i pajaca do spania muszę tam jeszcze zajrzeć w jakąś sobote bo wtedy są świeże dostawy

a w ogóle to chwaliłam się wam że Emi zaczęła sama chodzić? już jakiś tydzień temu zaczęła się puszczać i robiła 2-3 kroczki a od wczoraj to już śmiga po całym pokoju

Cytat:
wiecie, jak czytam, ze co chwila u którejs sie cos dzieje-skurcze, rozwarcie itp to zaczynam miec stracha... bo to coraz blizej...
no bliżej bliżej ale jeszcze miesiąc niech dzidzie poczekają !!
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Wrzucam focie

1 - ubranka dla małej - te moje najmniejsze czyli rozm 56 i 62 ale te mniejsze (bo wiadomo, że z tymi rozm. to różnie wychodzi)
2 - łóżeczko (tylko rozłożyłam je żeby wyprać, więc nie zakładałam karuzeli, oraz tego wyższego poziomu, koszyczków i organizera z boku też nie obok łóżeczka w tych tobołach to same ciuszki są dla małej a w łóżeczku w tym niebieskim worku wyprane elementy łóżeczka + pościel wyprana no i pieluchy z promocji

3 - spodenki które kupiłam dziś w lumpku na wyprzedaży za 2 zł :P - sztruksy różowe z możliwością przewinięcia ich na "rybaczki"

4 - Rożek, który dostałam od koleżanki i kocyk z gazetki, który kupiła moja mama

Dziś robiłam z synkiem prace do przedszkola pt. "Mój miś" na konkurs - wyszła wg mnie super, jak naładuję aparat to wrzucę foto - aż sama jestem dumna z nas:P

Dzisiejsze pytanie za 30000pkt, które zadał mi synek wracając do domu (gdy zauważył pieska załatwiającego swoją potrzebę) "mamooooo, a dlaczego jak jest ciemno to ja nie widzę tej kupki co ten piesek robi, a przecież ja chciałbym widzieć? ...." no to ja inteligentnie odpowiadam " bo wiesz jest ciemno, kupka jest ciemna i jej nie widać" ... na co moje dziecko... mega poważnie... "achaaa... to nie może robić jasnej kupy jak jest ciemno?"

Uwaga w sumie nie zła, przynjamniej by ludzie w ciemnościach w nie nie wdeptywali ....
super rzeczy

ja nie cierpię psich kup na ulicach i sama zbieram ale denerwuję się podwójnie jak wejdę w kogoś kto nie pozbierał
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 07:24   #2147
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam z samego rana
Dziewczyny wczoraj mówie do lekarza,że czuje czasmi szczypanie ale nie w środku tylko na wierzchu i to wieczorami po prysznicu czyli byc może to od płynu do higieny intymnej,a on zbadał obejrzał i ,ze nie widzi zapalenia,wiec mam spróbowac inny płyn - ja stawiam na szare mydło-zobaczymy co z tego będzie.
A czy jest jakaś maśc bez recepty na takie dolegliwości??
Stary 2011-11-09, 07:26   #2148
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
ja się dziś ruszyłam z domu i odwiedziłam ciucholand, który poleciła mi bratowa. I jestem mega zadowolona bo za 12 zł kupiłam Emi 5 bluzeczek, 2 sukienki i pajaca do spania muszę tam jeszcze zajrzeć w jakąś sobote bo wtedy są świeże dostawy

a w ogóle to chwaliłam się wam że Emi zaczęła sama chodzić? już jakiś tydzień temu zaczęła się puszczać i robiła 2-3 kroczki a od wczoraj to już śmiga po całym pokoju
super,gratulacje dla Emi !

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Oj oj nie było mnie cały dzionek a widzę, że naskrobałyście dobrze

Ogólnie u nas ok, mała strasznie się rozpycha i ciężko mi oddychać i siedzieć... do tego ta rwa.... jak stara baba się czuję!!

Wrzucam focie

ale masz dużo reklamówek łóżeczko też świetnie się prezentuje

A ja znowu zostałam sama, bo mąż pojechał remontować domek, 100 tysięcy pomysłów na remont, ale to taki od podstaw starego domu to trzeba solidnie zaplanować

Zastanawiam się czy zacząć prać już śpioszki, body itd. czy jeszcze poczekać. Tak mnie korci żeby grzebać w tych malusich słodkich ciuszkach

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 07:32   #2149
n1kotynka
Zadomowienie

a ja zapomniałam sie przywitać
Dzień dobry
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 07:34   #2150
Mijus
Rozeznanie

Cześć Mamusie
Witam Was serdecznie przy porannej kawce
Dzisiaj mnie czeka wyprawa do Zusu - muszę zawieść zwolnienie i wypełnić jakieś druki....ach, nie lubię tego...oby tylko nie było dużo ludzi
NataliaM1103 - jeśli lekarz nie stwierdził że to jakieś zapalenie to zmień płyn koniecznie. Może jakiś nowy proszek używasz? Mi na takie podrażnienia pomaga maść nagietkowa
Stary 2011-11-09, 07:44   #2151
kasiahexe
Zadomowienie

dzien dobry :
nadrobiłam chociaz nie wiem jak to zrobiłam hihi
i czas sie zwijac do pracy

Inutil Monia uwazajcie na siebie i mam nadzije ze dzidzie jeszcze wytrzymaja w brzuszku

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:10   #2152
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry!

Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest norma przy obciążeniu glukozą 50g.
Odebrałam dziś wyniki, przed obciążeniem 68, po godzinie po obciążeniu 102. To dobry wynik czy nie? Nie zapytałam w laboratorium bo duża kolejka była.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:13   #2153
agacia_cz
Zadomowienie

cześć dziewczyny jeśli któraś ma ochotę na miniprodukty dave to daję linka z fb:
https://www.facebook.com/dove?v=app_...25751227452592
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 08:22   #2154
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Witam z samego rana
Dziewczyny wczoraj mówie do lekarza,że czuje czasmi szczypanie ale nie w środku tylko na wierzchu i to wieczorami po prysznicu czyli byc może to od płynu do higieny intymnej,a on zbadał obejrzał i ,ze nie widzi zapalenia,wiec mam spróbowac inny płyn - ja stawiam na szare mydło-zobaczymy co z tego będzie.
Ja na infekcje (swędzenie, pieczenie) używam Clotrimazolum albo sudocrem.

Czy kupujecie może takie ampułki do przemywania oczek : http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p3526-Phys..._5_ml_x_12_szt

Stary 2011-11-09, 08:26   #2155
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Oby wszystko było dobrze.

Cytat:
Gratulacje dla Emi

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ja ostatnio czyściłam chyba ze 3 plamki z mojego dywanu. Teoretycznie nie powinnyśmy tego robić, bo nawet na opakowaniu jest napisane, że proszek sam jakoś się przemieszcza. Lepiej unikać takich rzeczy.

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a co do brzuchów to różnie u mnie dziewczyny miały, ale wczoraj mieliśmy warsztaty z malowania na brzuchu a ja mam cały brzuch w rozstępach i chyba byłam tam jako jedyna taka no i jak mi to maz wieczoram powiedział, że czemu one nie mają a ja mam a ja tak dbam o siebie to az płakać mu zaczęłam co bym nie robiła i tak wyglądam jak tygrys juz mam laser obiecany po porodzie
aaa no i my już tez koniec tez dostalismy certyfikat i masę próbek
Co to za warsztaty na szkole rodzenia?
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które chodzą do szkoły rodzenia. U mnie dzisiaj w planie są ćwiczenia dla ciężarnych i teraz nie wiem, czy ja mam brać sobie coś do przebrania na te ćwiczenia? W sumie to tam nawet nie ma gdzie się przebrać...

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny jeśli któraś ma ochotę na miniprodukty dave to daję linka z fb:
https://www.facebook.com/dove?v=app_...25751227452592
Ja mam ochotę, ale co mam zrobić? Niby mam konto na fb,ale z niego nie korzystam
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:28   #2156
agacia_cz
Zadomowienie

wystarczy tylko polubić ich stronę, im więcej znajomych twoich ją polubi tym więcej mini produktów dostaniesz miniszampon gwarantowany, później wystarczy postepować według instrukcji odbioru
Stary 2011-11-09, 08:31   #2157
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Witam z samego rana
Ja na infekcje (swędzenie, pieczenie) używam Clotrimazolum albo sudocrem.

Czy kupujecie może takie ampułki do przemywania oczek : Physiodose_plyn_do_przemy wania_oczu_i_nosa_5_ml_x_ 12_szt

Stary 2011-11-09, 08:33   #2158
Psotnika
Raczkowanie

Witajcie
czytam was co jakiś czas nadrabiając po 20 stron, ale nie mam czasu pisać przez studia...
u mnie ok - mialam podejrzenie jedynie cukrzycy ciążowej bo po 75g glukozy po godz miałam wynik 200, a po 2 godz - 100; i ten wynik po godzinie wiadomo - mega za wysoki - wiedziałam to juz w czasie badania bo miałam zimne poty dreszcze i myślałam ze zejdę... i nieważne było dla gina że po 2 godz był dobry wynik i dostałam skierowanie do diabetologa, od którego dostałam glukometr i 4 razy dziennie mierzyłam sobie cukier( na czczo i 1 godz. po posiłkach)
na razie najwyższe wyniki mam koło 130 - poza tym wszystko w normie więc diet na razie nie stosuję ale mam się badać

zaczęliśmy też szkolę rodzenia- jest wspaniała i podzielę się niektórymi wiadomościami z wami, bo nikt o tym nie pisze a może którejś się przyda

czubasek pisała że nie wiedzą czy jechać na IP bo brzuch twardnieje - by odróżnić skurcze przepowiadające od prawdziwych kazano nam robić "próbę wodną" - w wannie lub pod prysznicem w ciepłej wodzie posiedziec 20 min i w czasie kapieli wypić pół litra płynu - i powinno wszystko przejśc; temp wody maź 37 st bo maluszek ma jeden stopień więcej od nas i cieplejsza woda może dać mu gorączkę.. jest też kilka innych reguł jak je odróżniać, ale o tych pewnie same wiecie bo wszędzie o nich piszą

19mala83 - lekarz mi mówil że ketony w moczu oznaczają tyle że głodowałaś w nocy i dziecko też - zatem jak sie pojawiają to trzeba sobie coś zjeść tuż przed snem i ich nie będzie

opowiadano nam na SR o symptomach zbliżającego sie porodu (tak na 3 tyg wcześniej) i o symptomach rozpoczynającego się porodu i co robić by nie przyjechać za wcześnie bo to najgorsze co może nam się przytrafić (w przypadku gdy jest z nami wszystko ok) no i uczyli mężów jak i kiedy maja masować bez pytania czy boli - bo mają to sami rozpoznać bez dręczenia nas pytaniami

i pamiętam że któraś pisała o tym, że niestety w jej szpitalu nie może dostać zzo - muszę wam powiedziec że u nas w Lublinie są 4 porodówki i NIGDZIE nie mozna nawet za opłatą dostać ZZO
po prostu nie mają szpitale tego "w ofercie" - koszmar nie - musiałabym do innego województwa chyba jechać bo chyba w powiatach jest tak samo... więc ja wiem od początku że nie będzie znieczuleń, nawet gazu rozweselającego nie stosują... jedyne co to w moim szpitalu można wybrać pozycję do rodzenia i jest personel wspaniały - zresztą widzę po położnych prowadzących SR

uff, rozpisałam sie - mam nadzieję - nie zanudziłam
jakbym coś się dowiedziała o czym nie piszecie to napiszę, ale nie umiem się tak na co dzień odzywać - wybaczcie
Stary 2011-11-09, 08:41   #2159
agacia_cz
Zadomowienie

i właśnie dlatego najprawdopodobniej wybiorę inne województwo ;/
Stary 2011-11-09, 08:43   #2160
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
wystarczy tylko polubić ich stronę, im więcej znajomych twoich ją polubi tym więcej mini produktów dostaniesz miniszampon gwarantowany, później wystarczy postepować według instrukcji odbioru
Dzięki

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy kupujecie może takie ampułki do przemywania oczek : Physiodose_plyn_do_przemy wania_oczu_i_nosa_5_ml_x_ 12_szt
Pierwsze słyszę. Może na SR będą nam o tym mówili.

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
i pamiętam że któraś pisała o tym, że niestety w jej szpitalu nie może dostać zzo - muszę wam powiedziec że u nas w Lublinie są 4 porodówki i NIGDZIE nie mozna nawet za opłatą dostać ZZO
po prostu nie mają szpitale tego "w ofercie" - koszmar nie - musiałabym do innego województwa chyba jechać bo chyba w powiatach jest tak samo... więc ja wiem od początku że nie będzie znieczuleń, nawet gazu rozweselającego nie stosują... jedyne co to w moim szpitalu można wybrać pozycję do rodzenia i jest personel wspaniały - zresztą widzę po położnych prowadzących SR
Ja też się wczoraj dowiedziałam, że u mnie w szpitalu znieczulenia brak :/ A ja już się troszkę napaliłam, że będzie mniej bolało :/

Babeczka nam też mówiła w SR, żeby do porodu wziąć zwykłą koszulkę nawet po mężu. W czym macie zamiar rodzić? Jak założę zwykłą koszulkę i będę jeszcze jakieś ćwiczenia na piłce sobie robiła, to mam z gołym tyłkiem je robić? Czy może na czas przygotowania do porodu jestem w czymś innym a potem na czas parcia się przebieram? Zgłupiałam
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości