BEZROBOTNI łączmy się część 3 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 12:23   #3811
201609062117
Konto usunięte

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie ten profil zawodowy w CV. Musi być dostosowany do stanowiska na jakie aplikujemy. Bo jeśli staram się o pracę w banku przy sprzedaży to nie napiszę o pracy biurowej jaką miałam czy o miesięcznej pracy w księgowści. Tak samo jak do sklepu śle to nie będe chwalić się pracą w sekretariacie w profilu zawodowym, tylko muszę pisać,że posiadam jakieś umiejętności sprzedażowe. Wtedy trzeba kilka CV mieć. U mnie trzy minimum do sklepu, banku, biura itp. Zastanawiam się , czy nie lepiej na początku pod nazwiskiem napisać kilka ogólnych słów o sobie, które do większości by pasowały. Tak jak jest w tych przykładach http://przykladowecv.com.pl/ Np,że nie boje się wyzwań, podejmuje każdą pracę jak praca na świetlicy, która nie wiąże sie z moim wykształceniem, że łatwo zjednuje ludzi itp.
a niby czemu nie? Duzo lepiej to wygląda niż np puste pole a zawsze możesz coś pościemniać odnośnie zakresu obowiązków.

A ja mam dzisiaj jeden z cyklu "złych dni": nie widze sensu wysyłania kolejnych aplikacji mimo że mam świadomość że inaczej pracy nie znajdę. Niby tłumacze sobie, że telefon mogę dostać w każdej chwili ale te 2tygodnie bez daja w kość
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 12:38   #3812
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
a niby czemu nie? Duzo lepiej to wygląda niż np puste pole a zawsze możesz coś pościemniać odnośnie zakresu obowiązków.

A ja mam dzisiaj jeden z cyklu "złych dni": nie widze sensu wysyłania kolejnych aplikacji mimo że mam świadomość że inaczej pracy nie znajdę. Niby tłumacze sobie, że telefon mogę dostać w każdej chwili ale te 2tygodnie bez daja w kość
Z Twoim wykształceniem i angielskim... ostatnio widziałam ogłoszenie na "Research Analyst in chemical practice" w McKinsey. A tam to jest kasa... jak się nie mylę koło 4000 brutto na początek...
Stary 2011-11-08, 13:08   #3813
kalae
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Chciałam Was zapytań o opinię. Mam kilka wzorów CV, oczywiście stworzonych przeze mnie i mam dylemat, który wybrać. W załączniku wzory
mi sie podoba ostatnie najbardziej, tylko zdjecie z lewej chyba bym dala.
kalae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:26   #3814
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Z Twoim wykształceniem i angielskim... ostatnio widziałam ogłoszenie na "Research Analyst in chemical practice" w McKinsey. A tam to jest kasa... jak się nie mylę koło 4000 brutto na początek...
No niestety coś nie chce styknąć tak jak powinno
Stary 2011-11-08, 13:55   #3815
kropka1981
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Od 1 września wysłałam około 140 aplikacji z czego odezwało się do mnie 4 potencjalnych pracodawców... Problemem jest to, że o jedno miejsce potrafi się starać nawet 300 osób . Fakt faktem, że na szukanie ofert poświęcam około 4-5 godzin dziennie, bo praca stała się dla mnie w tej chwili priorytetem (jestem na etapie "Mama wraca do pracy") aby nie zwariować. Nie łamcie się. W końcu i na nas przyjdzie kolej
A też zauważyłam jedną tendencję pracodawców - wszędzie roi się od jakiegoś czasu od umów zleceń. I coś mi się wydaje, że systuacja się jeszcze pogłębi poprzez zawieszenie ustawy antykryzysowej... Ech...
kropka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:58   #3816
tajkuna
BAN stały

Widziałam na info praca ofertę do krakowa na asystentkę ds . administracyjnych , aplikowało na nia już 730 osób i proszę powiedzieć mi jak się tu przebić przez tyle konkurentów. Niech nikt nie mówi ,że w większym mieście o pracę łatwiej i że kreatywne CV pomoże. Ja nie szukam w Krakowie,piszę ogólnie.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:03   #3817
Palulina
Raczkowanie

U mnie cisza i martwy okres z ofertami pracy. Wydaje mi się, że przez zimę tak będzie. Z niecierpliwością czekam chociaż na to, że mój UP będzie miał pieniądze na staże. Tylko, że to na pewno będzie po nowym roku... Dobrze, że już listopad i skończy się niedługo nie najlepszy dla mnie rok.

Palulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:04   #3818
kropka1981
Przyczajenie

Cóż...Wydaje mi się Tajkuna, że w takich sytuacjach to kto pierwszy ten lepszy...
Stary 2011-11-08, 14:11   #3819
kalae
Rozeznanie

Cytat:
Widziałam na info praca ofertę do krakowa na asystentkę ds . administracyjnych , aplikowało na nia już 730 osób i proszę powiedzieć mi jak się tu przebić przez tyle konkurentów. Niech nikt nie mówi ,że w większym mieście o pracę łatwiej i że kreatywne CV pomoże. Ja nie szukam w Krakowie,piszę ogólnie.
Aplikowalam na oferte gdzie bylo okolo 200 aplikacji wsyłanych, zostałam zaproszona na rozmowe, kiedy juz na nia przyszlam, zostalam zapytana o swoje nazwisko i pani odhaczyła sobie je na kartce na ktorej było okolo 10 kandydatów.

Uważam że zależy ijak długo jest oferta, bo jesli jest ona tydzien i ma tyle wyslanych aplikacji to calkiem mozliwe ze juz kogos wybrali, ale można też zadzwonić i zapytać czy oferta jest aktualna.
kalae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:00   #3820
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Palulina Pokaż wiadomość
U mnie cisza i martwy okres z ofertami pracy. Wydaje mi się, że przez zimę tak będzie. Z niecierpliwością czekam chociaż na to, że mój UP będzie miał pieniądze na staże. Tylko, że to na pewno będzie po nowym roku... Dobrze, że już listopad i skończy się niedługo nie najlepszy dla mnie rok.
Nawet tak nie mów, bo już kompletnie będzie można zdziczeć a oszczędności prawie zupełnie stopnieją
Stary 2011-11-08, 15:54   #3821
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaaaa ja też czekam na staże - byłam na rozmowie z jedną Panią co ma salon kosmetyczny.

Bardzo chętnie mnie weźmie na staż - problem polega na tym, że babeczka 3 razy już składała papiery i za każdym razem dostałam ODMOWE.

Czyżby w UP też trzeba było mieć znajomości żeby dostać dofinansowanie na staż ? O_o

A najlepsze jest to, że u mnie w UP sami gadają tym bezrobotnym, że mają chodzić po pracodawcach i prosić się o staż ... tak z tego wynika, że i tak gówno z tego wychodzi bo mają to centralnie w tyłku.

Czasami mam ochote powiedzieć im parę słów..

a w gruncie rzeczy będzie to już 3 staż o który się będę starać O_o

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 16:31   #3822
It must been love
Raczkowanie

Masakra, stałam ponad 4 godziny i czekałam na rozmowę.. Ok 200 osob przyszlo na rozmowe jak nie wiecej... i pewnie tak nie zadzwonią

Jezeli chodzi o staze to tylko po znajomosci jezeli chodzi o moje miasto,ale sadze,ze w innych to samo jest..
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 16:51   #3823
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość

a w gruncie rzeczy będzie to już 3 staż o który się będę starać O_o
Można trzeci raz iść na staż?
Stary 2011-11-08, 17:14   #3824
Palulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość

A najlepsze jest to, że u mnie w UP sami gadają tym bezrobotnym, że mają chodzić po pracodawcach i prosić się o staż ... tak z tego wynika, że i tak gówno z tego wychodzi bo mają to centralnie w tyłku.
Mój UP nigdy się nie fatyguje ze znalezieniem stażu - też mówią, żeby samemu sobie szukać pracodawców.

Palulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 17:36   #3825
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

Na staż możesz iść nawet 10 razy o ile UP ma pieniądze i o ile ty znajdziesz sobie pracodawcę, który Cię przyjmie

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 17:41   #3826
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Na staż możesz iść nawet 10 razy o ile UP ma pieniądze i o ile ty znajdziesz sobie pracodawcę, który Cię przyjmie
Jak byłam w tamtym roku na jednym, powiedzieli że mogę tylko dwa razy iść na staż.

3miesiące-pracodawca nie musi przyjąć
6 miesięcy- musi minimum na 1/2 etatu przez 3 miesiące
Rok- nie pamiętam na ile chyba pół roku
Wiem, że to różnie bywa w różnych UP, bo kiedyś pisałam z wizażankami.

Babki w UP mówiły też, że jak się pojawią oferty stażu na ich stronie to mnie nie dotyczą, bo jak chce iść drugi raz na staż to on jest finansowany inaczej..
Może w tym roku się zmieniło?Wiem, że obcięli w tym roku na początku bardzo fundusze Urzędowi Pracy u mnie.
Więc na staż szli 'wybrani'. Albo Ci którzy mieli gwarantowane później przyjęcie.
A nie marne 3 miesiące...

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-11-08 o 17:42
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 17:52   #3827
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez It must been love Pokaż wiadomość
a czy była któraś z Was na rozmowie w jakiejś sieciówce w galerii czy pracowała w takim sklepie? Jakich pytań mogę się spodziewać na rozmowie? Co mówić, a czego nie?
Ja raz tylko miałam rozmowę do sklepu odzieżowego ("Motivi" Złote Tarasy Warszawa). Trwała 45 minut. ;P Ale było sympatycznie.

Musiałam powiedzieć co jest teraz modne (jakie kroje, kolory), co bym doradziła dziewczynie, która przychodzi i mówi,że szuka stroju na wieczór panieński. Jaki strój dobrałabym kobiecie, która ma figurę "gruszkę". Jak bym obsługiwała klientów (niestety w tym sklepie liczyła się kompleksowa obsługa, czyli nawet zanoszenie wieszaków do przebieralni, czego ja nie znoszę ;P). No i podstawy z angielskiego, dosłownie kilka zdań. Tyle pamiętam.

Aaa...i jeszcze jakie znam rodzaje materiałów i czym się one charakteryzują. ;P Ale na tym to poległam.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:

A teraz wpadł mi pomysł by pod swoimi danymi nazwiskiem napisać tak jak ktoś tu mówił krótką reklamę o sobię np umiejętność pracy pod dużą presją czasu, w stresie , umiejętność logicznego myślenia , zjednywania sobie ludzi itp. Co myślicie o tym
Bardzo ogólnie. To,że umiesz logicznie myśleć powinno być poparte jakimś przykładem. Ja czytałam,że pisząc LM trzeba właśnie swoje cechy popierać konkretnymi przykładami, czyli np. praca w charakterze hostessy wymagała ode mnie otwartości, łatwości w nawiązywaniu rozmowy itp. Tak samo często pojawiająca się cecha "kreatywność" - konkrety - jakieś projekty, hasła reklamowe itp.

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2011-11-08 o 17:47
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:03   #3828
tajkuna
BAN stały

Studia ekonomiczne z rachunkowości , to jest związane z logicznym myśleniem. Bo pracując w księgowości, analityce musisz myśleć logicznie czy wszystko ci się zgadza , wyłapywać błędy, wiedzieć skąd brać dane do sprawozdań finansowych , bilansu itp tu nie sprawdza się kreatywność w żaden sposób. Np rozwiązując zadania z rachunkowości sama dochodzisz skąd w przykładzie wzięło się to czy to, jak obliczono coś tam. I na podstawie przykładu rozwiązujesz inne zadania. I jak ktoś ma małe doświadczenie to za bardzo nie ma jak poprzeć przykładami.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2011-11-08 o 18:12
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:50   #3829
misspsychobunny
Raczkowanie

Cytat:
Studia ekonomiczne z rachunkowości , to jest związane z logicznym myśleniem. Bo pracując w księgowości, analityce musisz myśleć logicznie czy wszystko ci się zgadza , wyłapywać błędy, wiedzieć skąd brać dane do sprawozdań finansowych , bilansu itp tu nie sprawdza się kreatywność w żaden sposób. Np rozwiązując zadania z rachunkowości sama dochodzisz skąd w przykładzie wzięło się to czy to, jak obliczono coś tam. I na podstawie przykładu rozwiązujesz inne zadania. I jak ktoś ma małe doświadczenie to za bardzo nie ma jak poprzeć przykładami.
a ja uważam, że w księgowości ważna jest kreatywność, trzeba znaleźć odpowiednie rozwiązanie. Logiczne myślenie, po co? wszystko robi program, znam symfonie i płatnika, wszystko wyliczą ale czy korzystnie zaksięgują..??
Stary 2011-11-08, 18:52   #3830
nikah
Raczkowanie

buuuuu... dalej nie mam pracy,
za to mam mega giga doła.
zaczęłam studia, nie mam czym za nie zapłacić, nie mam za co dojeżdżać na zjazdy,
mam 1 (dosłownie: jedną) parę spodni które się do czegokolwiek nadają, a moje włosy rozpaczliwie krzyczą o fryzjera.
długo udawałam że nie ma tego wątku, tak jak ja nie mam problemu, ale już nie mogę. wyćmi się chce

wymienię tusz L'Oreal
nikah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 19:03   #3831
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Starać się o staż a być na nim to różnica.

Cytat:
Mój UP nigdy się nie fatyguje ze znalezieniem stażu - też mówią, żeby samemu sobie szukać pracodawców.
U mnie w UP jest tak, że Pracodawcy wiedzą, że przez staż moga dostać prawie 'darmową siłę roboczą' i składają wnioski - dostają dofinansowanie i wisi lista gdzie można się zgłosić i odbyć staż.

Idzie się po skierowanie na staż i się okazuje, że chętnych na staż jest 150 więc robią sobie wielką 5 stopniową rekrutacje.

Najpierw duża hurtownia z panelami i innymi artykułami budowlanymi - staż na specjaliste od marketingu i sprzedaży - 5 razy musiałam do Nich jeżdzić, by na moim skierowaniu napisano 'wybrano innego kandydate'
Do prokuratury to ja wiedziałam, że jest ustawka - bo nawet dziewczyny co byly z wyższym podziękowali.
Do banku też - ustawka.
ale wisiało na tablicy dla 'pozorów'.

Najlepszą historie to miałam gdy koleżanka po prostu dała mi cynka, że tam gdzie ona miała staż też będą składać wniosek .. Poszłam do Dyrektora Szkoły (bo to akurat w szkole staż w sekretariacie) i rozmawiam z nim i powiedział, że da mi cynk kiedy dostanie pismo z 'PUP'u', kiedy mam czaić na ten staż (bo składał bez imienny więc powiedział mi, że jeden dzień może przetrzymać jakby rekrutacje) ale musze mieć jak najszybsze skierowanie z PUPu. Jeżdziłam dzien w dzien do PUP .. za tym stażem bo wiecznie nie wiedzieli kiedy będą te staże. Przychodzi sądny dzień a .. na liście nie ma tego stażu... Dzwonie do sekretariatu i dopiero tego dnia dostali pismo o odmowie 'stażysty'.
Patrze na liste tych stażów i bez jaj - do zagrabiania LIŚCI dofinansowali AZ 10 OSÓB.
Pracownik biurowy vs zagrabianie liści .. - tutaj chyba muszą być znajomości....
Nie sądze żeby wedle państwa walką z bezrobociem jak i podnoszeniem kwalifikacji lepszym rozwiązaniem jest przeznaczenie pieniędzy na zagrabianie liści a pracownika 'biurowego' . . . . O_o

W Urzędzie zaproponowano, że mamy sami wychodzić z inicjatywą do pracodawcy - trafiłam na taką osobe - zobaczymy jak teraz będą mądrzy.

Kid Cudi
Stary 2011-11-08, 19:06   #3832
jiuna
Wtajemniczenie

no to ja się podołuję z wami

już myślę nawet o działalności gosp. ale okazało się że mój UP daje kase tylko dla ludzi 50+
także beznadzieja
jiuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 19:15   #3833
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jiuna Pokaż wiadomość
no to ja się podołuję z wami

już myślę nawet o działalności gosp. ale okazało się że mój UP daje kase tylko dla ludzi 50+
także beznadzieja
no to z Uni możesz dostać ..
jak jesteś rok zarejestrowana lub masz do 25 lat ..

Kid Cudi
Stary 2011-11-08, 19:15   #3834
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Jak byłam w tamtym roku na jednym, powiedzieli że mogę tylko dwa razy iść na staż.

3miesiące-pracodawca nie musi przyjąć
6 miesięcy- musi minimum na 1/2 etatu przez 3 miesiące
Rok- nie pamiętam na ile chyba pół roku
Wiem, że to różnie bywa w różnych UP, bo kiedyś pisałam z wizażankami.

Babki w UP mówiły też, że jak się pojawią oferty stażu na ich stronie to mnie nie dotyczą, bo jak chce iść drugi raz na staż to on jest finansowany inaczej..
Może w tym roku się zmieniło?Wiem, że obcięli w tym roku na początku bardzo fundusze Urzędowi Pracy u mnie.
Więc na staż szli 'wybrani'. Albo Ci którzy mieli gwarantowane później przyjęcie.
A nie marne 3 miesiące...
Urzędy Pracy w Polsce rządzą się wg zasady :" każdy ch** na swój strój"

Powiem Ci na przykładzie mojego miasteczka.

Nie istnieje w moim miasteczku zasada, że "jak przyjmujemy na staż na 3 miesiące to musi później zatrudnić na ileś tam itp.". U mnie była tok, że Urząd Pracy przyjmując kogoś na staż miał później przyjąć tego stażystę przynajmniej na 2 miesiące. W praktyce jednak było tak, że stażystów dostawały tylko wielkie placówki tzn. Urząd Skarbowy, Starostwo itp., których dyrektorzy to koledzy Dyrektora UP-a. No i oczywiście nie zatrudniali.

Od tego roku ktoś zrobił z tym "cyrkiem na kółkach" porządek i przymus zatrudnienia widocznie prawnie istnieje, bo ŻADNA wyżej wspomniana placówka nie ma ani jednego stażysty.

Powiem Ci z doświadczenia, że stażyści byli "ustawieni" przez UP.
Każdy wciskał swojego.

U nas PUP- realizował 2 rodzaje staży: z pieniędzy polskich i pieniędzy UE. Ja na szczęście na dwóch stażach na których byłam to tych z UE- bo wtedy dostawałam zwrot za dojazd. W "polskich stażach" tego nie było. I z tego co wiem, ten staż sfinansowany z UE nie był opodatkowany- tak więc na końcu roku podatkowego dostałam zwrot podatku- i to nie mało bo jakieś 450 zł...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 19:32   #3835
Bayje
Zakorzenienie

Mnie to po prostu przeraża ... co to się dzieje w tej Polsce.

Czasami myślę, że wyjazd do Niemiec byłby najlepszym wyjściem O_o

Kid Cudi
Stary 2011-11-08, 19:36   #3836
It must been love
Raczkowanie

yyyy znów nie zadzwonił telefon, znów nie dostałam pracy ;( ...
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:15   #3837
nikah
Raczkowanie

Bayje, gdybym nie była ostatnim tchórzem to bym już dawno wyjechała, nawet dalej niż do Niemiec. Kanada mi się marzy.

Zazdroszczę wszystkim którzy czekają na telefony, ja nie mam gdzie wysyłać CV (a mam takie ładne, odpimpowane). Bieda z nędzą.

wymienię tusz L'Oreal
Stary 2011-11-08, 21:16   #3838
kropka1981
Przyczajenie

Kobiety! (I mężczyźni! ). Nie łamcie się. Apeluję ! Bo to czy się łamiemy i martwimy nie zmieni niczego oprócz uszczerbku na zdrowiu. Są dni lepsze są i dni gorsze. Musimy być dobrej myśli - mimo, że tej "dobrej myśli" nie wrzucimy do garnka, nie zapłacimy rachunków. Jeśli idziemy na rozmowę to widać po nas, że nie jesteśmy w dobrej kondycji psychicznej. I to nas też troszkę deprymuje w oczach pracodawcy. Więc do boju ! . Damy radę! Kto jak kto - ale my damy!
Stary 2011-11-08, 21:33   #3839
nikah
Raczkowanie

Prawda.
Wypłakałam się i zaplanowałam sobie kolejne dwa dni i już mi trochę lepiej.
Poza tym czuję się hipokrytką, bo sama marudziłam, że za dużo desperujących w tym wątku
...z drugiej strony, pewnie nie wiele z Was to pamięta.

wymienię tusz L'Oreal
Stary 2011-11-09, 06:54   #3840
wredniareczka02
Raczkowanie

GG do wredniareczka02

No i jestem po pierwszym dniu w sieciówce. Ogólne wrażenia STRASZNE, już w pewnym momencie chciało mi sie wyć. Okrutny do bólu nacisk na sprzedaż komplementarną. 12H na nogach, ani na chwile nie można usiąść, oprzeć się, kucnąć N I C, a dziś znów idę na 11h. Dostałam plik kartek, których muszę się nauczyć na pamięć (jak obsługiwać w odpowiedniej kolejności, specyfikacje materiałów i poszczególnych rzeczy). Jak na taką płacę, to wydaje mi się, że wymagania strasznie wysokie. Dwie osoby nie mogą stać w jednym miejscu, zawsze przy wejściu do sklepu, każdego kto wchodzi, należy przywitać "dzień dobry", czatować i donosić rzeczy do przymierzalni. Kasowanie też nie jest tak proste jak się wydaje, tysiąc komend do zapamiętania. Przy kasie idąc z klientem z daną rzeczą należy proponować energy drinka, a składając daną rzecz, pytać o torbę papierową, bo nie może być sytuacji, że sprzedaje się jedną sztukę na paragon, tylko co najmniej dwie (energy drink i torba też się w to wlicza).
Nie wiem czy tylko na początku, bo jestem nowa, są takie cyrki? Często wcześniej robiłam tam zakupy i nigdy się nie zdażyło, żeby ktoś mnie tam obsługiwał zgodnie z wytycznymi które dostałam. O odebraniu telefonu, czy napisaniu smsa nie ma nawet co myśleć, bo nie można go mieć przy sobie...
Ogólne wrażenia i pierwsza myśl - będzie ciężko... Ale byle wytrwać do końca roku....

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości