|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() też mam express ale nie korzystam z niego bo ja wole rozpuszczalną ostatnio, ale patent z cynamonem mi się podoba ![]() anula u nas jest podobnie po nocy, tak jak w dzień zjada ponad 200ml tak rano dzisiaj zjadła tylko 130 i więcej nie chciała... Jak dorosły wstanie rano to też od razu nie jest głodny więc może to o to chodzi.
![]() |
#4742 | |||||
Zadomowienie
|
dzień dobry.
Cytat:
![]() ja nie wiem czy będe miała auto wtedy (jesli częścuie dojadą), ale coś wykombinuję i możemy się umówić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja miałam kupić własnie tą cukinię.... ale chyba się wstrzymam ![]() Cytat:
![]() jestem jestem, dużo pracy, kryzys na całego, pilnuję stołka coby mnie z niego nie wykopali ![]() po wizycie neurologa: z badania ogólnego OK. Szymonek ma obniżone napięcie, ale da się to "naprawić" rehabilitacją (na którą chodzimy). jesli chodzi o płaczki nocne to kazał nam stawić się w poniedziałek rano w szpitalu gdzie pracuje i zrobić badania krwi: tsh na tarczycę i jakieś enzymy mięśniowe. ale mówi że robimy te badania żeby wszystko inne wykluczyć, bo zazwyczaj takie płaczki to z powodu niedojrzałego układu nerwowego. więc w poniedziąłek będa pobierać krew Szymonkowi ![]() aha - pytanie z serii żywieniowych: jak wprowadzacie lub jak wprowadza się mleko następne? pediatra do którego nie mam za grosz zaufania (no może tylko odrobinę), powiedział, żeby 1 miarkę mleka 1 zastępować miarką 2. i tak przez tydzień, dwa, a potem zwiększać. tak robię, ale mam wrażenie że Szymonek zaczął bardziej ulewać ![]() ps. nowe fotki w albumie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
U nas wszystko w porządku
![]() ![]() ![]() Iga super, coraz fajniej spędza mi się z nią czas ![]() Huśtawkę odstawiamy! Drzemki są w łóżeczku co jest trochę trudniejsze bo w huśtawce nie da się sadzić obrotów a od kiedy Igulec ogarnął przewroty na lewo i prawo, turla się od jednego do drugiego końca łóżeczka. Szukam więc znów jakiegoś super ochraniacza, macie jakieś typy? Gratuluję wszystkich ząbków, mam nadzieję, że wstawiacie jakieś zdjęcia do albumów a nie tylko ten fejs i fejs ![]() Zosiu u nas też zęboli brak ale to przecież nic złego! Don’t worry! Ja miałam pierwszego zęba w wieku 10 miesięcy a chodziłam już w 8’mym! amarcia uwielbiam Twoje poczucie humoru ![]() Edzik siada? ![]() daisy mam nadzieję, że podałaś przepis na tą marynatę … nie widziałam jednak, może w klubie jest (?) mimbi Igulec zjada 1 duży obiadek 190g a po południu kleik na mleku 120g + pół słoiczka deserku. Żółtka jeszcze nie podawałam. Dla Misiatki dużo zdrówkaaaa! Rozmiaru Twoich spodni nie skomentuję, bo to nie jest klubowy fwm ![]() anula zazdroszczę nocek! U nas trochę lepiej w tym temacie ale mówię po cichu aby nie zapeszyć ![]()
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nareszcie jesteś! Co u Ciebie i Igusi? ![]() Dzień dobry! Noc fajna ![]() Eda poszedł spać koło 20:00 i spał do 8! Z 2 pobudkami (2 - jedzenie, 5:30 smok). Także jest fajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak delikatnie ci kazal? ja po 6 mcu kupilam dwojke, ostatnie mleko 1ke mieszalam z dwojka pol na pol a potem juz dwojke. zero roznicy pytalas o ta kaszke nestle no to najpierw zrobilam na gesto w malej ilosci z jego mlekiem, potem coraz wiecej, ale nie trzymam sie sztywno miar daisy TA KASZKA JEST BEZ DODATKU CUKRU ![]() oliwko zapraszam ![]()
![]() |
#4746 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i dziękujemy za oklaski ![]() Cytat:
a tak to dzisiaj obudził się 0 3.48 - przesikany ![]() ja piję zieloną herbatkę z cytrynką ![]() Cytat:
wygońcie mnie do roboty. ych. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie moge przysunac bo nie mam jak, tzn pokoj za maly, i lozeczkow wchodzilo by na drzwi. ale gdybym mogla to bym na pewno miala lozeczko jego przy swoim a tam, po co bedziesz pracowac, posiedz z nami ![]() moria to mi wyglada na odwyk wizazowy ![]() ja tez bym musiala isc ![]() fajnie sie czyta ze u was dziewczyny ok, ze iguska coraz lepiej ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Zadomowienie
|
bry bry
ja tak na szybko dzisiaj, doczytam sobie później, przede wszystkim dla solenizantów - wczorajszego i dzisiejszych ![]() Flavio ![]() ![]() Maya ![]() Iza ![]() zaraz mam gości, muszę mieszkanie jakoś ogarnąć ![]()
#4749 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za info o kaszce, zastanawiałam się ile dawać żeby to była ekspozycja na gluten. Cytat:
![]() jeju idę stąd ![]() a ktos zakłada część szóstą? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
![]() Noc ok tylko, ze obudzil sie o 3 z placzem i nawet nie zdazylam mleka przyrzadzic. Musialam go na rekach trzymac, bo taka syrena od razu ![]() ![]() Andziot my tez mowimy NIE lososiowi! Identyczna reakcja u nas!!! A na koniec wielki chaft! Ja to nawet nie probowalam, bo zapach juz sam odstraszal. Moj tata wieczorem polozyl sie na kanapie gdzie Antek jadl tego lososia i mowi ''cos tu ryba smierdzi'' ![]() Princi w Polszy super. naprawde dobrze sie tutaj czujemy ![]() ![]() Olliwka ![]() Agus87 pochwal sie zakupami ![]() Moria super, ze jestes ![]() ![]() ![]() ![]() Matall Eda nie tylko stoi! Eda zaczyna spac ![]() ![]() Fajnie, ze sie wyspalas! ![]() Anula ![]() Izuniu i Mayeczko z okazji waszych miesiecznic wsyztskiego najlepszego ![]()
#4751 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
nocka do kitu.... kilkanaście pobudek, kończy mi się pokarm ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla świętujących dzisiaj dzieciaczków !!!
![]() |
#4752 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszego dnia 1 miarka "2" i pozostałe miarki "1". Drugiego dnia 2 miarki "2" i pozostałe "1". Itd. aż zostanie samo "2". Kochana, lepiej spytaj, czego Edzik NIE ROBI ![]() No moria wróciła, to chyba założy, co? ![]() Eda mi zaczął strasznie ulewać/wymiotować... Nawet 2 h po posiłku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dla mnie nocka lepsza ale dla mojego męża niekoniecznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moria, odwyk sobie robisz od nas czy jak ![]() ![]()
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Na tą umiejętność czekam od dawna
![]() Gdyby tak doszedł do jednej pobudki na smoka ![]()
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
Moniaqc daje tak z pol albo 3/4 lyzeczki do deserku. zalezy jak mi sie sypnie
![]() Aga_pe... ale noc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Matall, a moze on taki nespokojny w nocy bo kombinuje co by tu jeszcze nowego pokazac bysmy wszyscy z zachwytu popadali? ![]() Wproawdzilas bebilon 2 jak Eda skonczyl 6 miesiecy tak? Dziewczyny gdzie mozna kupic najtaniej BEBILON???? W tesco dalam 40 zl, a w kerfurze 50 sobie krzycza ![]()
![]() |
#4756 |
Wtajemniczenie
|
Paulizia, Bebilon 2 jest w promocji w Shelkerze. Po 36,99 zł
![]() Pepe już pije dwójkę, pomimo tego, że pół roku skończy pojutrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() aga pe widze ze noc podobna do naszej ![]() moria heloł babo! ![]() siada i siedzi raczkuje wstaje! i sądząc po zdjeciach na fejsie gra na gitarze ![]() matal daje mu chyba jakies pigułki na przyszpieszenie rozwoju:P matal zauwazyłas tą prawidłowość że jak u mnie nocka jest fajna to u Ciebie koszmar i na odwrót?? ![]() ![]() poszlam spac o 00 seba wstał o 00 30 potem nie wiem ile razy wstawałam ale do 5 około 7 razy ![]() o 5 taki krzyk!!! zmieniłam pieluche, obsikłą mnie ![]() dałam cyca zasnał na chwile ale ja musiałam go za jedna reke trzymac a tz za drugą o 6 30 obudził sie na dobre ja poszłam spac do drugiego pokoju a on wyl przez 30 min ![]() dałam czopka przeciwbólowego dałam cyca i zasnelismy obije na godzine ale szczerze to nie wiem jak sie nazywam a jakby mnie ktos zapytał jaki jest dzień to musiałabym sie grubo zastanowic gdzie mi kalendarz wisi i bym powiedziała dopiero ![]() za godz przychodzi moja mama i powiedizała wczoraj ze porywa go na 4 h i da mu obiadek w miedzyczasie zebym odpoczeła. obawiam sie ze go przywiezie oi godzinie jak tak bedzie dawał w dupe teraz lezy na kocu, raczkuje do tułu i udaje ze jest grzecznym dzieckiem ![]() ![]() ide podłaczyć szlauch pod kawe
#4758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymonek też, tzn jak się go podniesie to odbije mu się i uleje, tak śmierdząco ![]() moria - Edzik stoi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe Ja sie chetnie takiej pysznej kawki napije
![]() gosiek ![]() Ja tez zauwazylam, ze mam od wczoraj mniej pokarmu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Grazin, Agnieszka_pe Wspolczuje nocek ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-11-09 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4760 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() gdyby nie męczące wstrętne katarro u mojego dziecka byłabym dziś na południu... Częstochowa Kraków chyba Gliwice... no ale cóż... moria śniłaś mi się dziś ![]()
#4761 |
Zakorzenienie
|
seba chyba raczkuje:P
zostawiłąm go na srdoku pokoju a za chwile był przy moejj nodze i chciałm mi zjesc papcia:P
#4762 | |||
Raczkowanie
|
Witam
U nas dzien marudy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daissy mogłabyś podac przepis na ta marynatę? Ktoś (przepraszam ale nie zapamietałam kto) pisał o szaszłykach ze schabu ![]() ![]()
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
![]() zaraz doczytam, kawka stoi obok, pierwsza pobudka o 4 i jedzonko, później dospaliśmy do 7 ![]() Mayeczko i Izuniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lolko i mamooptymistko co u WAS ???? moniqac no, to mi się podoba - praca nie zając, nie ucieknie- rób tam dobre wrażenie, bo przecież nie ulega wątpliwości, że CAŁY czas pracujesz pilnie przed komputerem i pisz z nami ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
dobry dzień
![]()
![]() |
#4765 |
Wtajemniczenie
|
bzyczka no całkiem dobry
![]()
#4766 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() gdzie to pisze bo nie widzę :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
anula dziś Zosia pobiła Gabi
![]() mi się wydaje ze to nie jest tak że Zosia mało Ci je rano, tylko że po takiej ilości godzin w piersiach jest dużo mleka i szybko leci i ona nasyca się już jedną co do rybki to Gabi lubi, bo np łososia z marchewką zjadła duży słoik, tylko ta cukinia z rybą była obleśna w smaku ![]() Oliwka ![]() aga pe ![]() moniqac ja bym się tak nie pałowała z tym mlekiem, bo przechodzenie Ci zajmie z 2 miesiące, dałabym pół na pół przez jakiś czas i zwiększała moria ![]() ![]() Maya Izunia dużo szczęścia dla Was !!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Paulizia w biednej bronce jest bebilon za 38 dzień dobry i słoneczny ![]() ogłoszeń parafialnych żadnych nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
cześć
Flavio, Maya, Iza - najlepszego ![]() noc straszna... do północy co chwile pobudki z rykiem o 1 w nocy taki płacz, nie dało sie jej uspokoić, jęczała, płakała, drapała się dostała voburcol i spała do 5 od 5 to samo aż do 8 ![]() ![]() jesteśmy nieprzytomni Pauliziu wrzuciłam do prania mam sweterek czarny guziki i środek obszyty białym atłasikiem z kropeczkami i kokardki na malutkich kieszonkach na dole tez w kropki a w top secret taka fioletowa bluzeczka z szarym kwiatem kolo obojczyka mam z top secret - taka w rzywistosci jasniejsza Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-09 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wpadam przywitać się, powiedzieć że żyję i pozdrowić z Dojczlandu ![]() ![]() Nie było mnie trocccchę, nadrobiłam po łebkach, zniknęłam bez słowa.. sama sobie jaką karę nadam!! Nie wracam jeszcze na stałe do was, bo ciągle coś się dzieje.. a ja mimo ciągłych wrażeń, przecież muszę Antonka ogaraniać i chronić przed wszelkimi bodźcami, które mogłby by mi go tu rozregulować!! Jak mnie przygarniecie spowrotem, to melduję się w piątek i zostaje na zawszzzzeeee ![]() ![]() ![]() Dziękuję Delizatezie, Ddaaiissyy, Gusiagatko i in. które tez być może o mnie myślały ![]() ![]() A i jeszcze wam coś powiem - kocham Niemcy, kocham miasto Aachen!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
moria Brakuje mi tu Twojego optymizmu i spokoju !! Zaglądaj częściej !!
JAk to sprzedajesz lustrzankę? Ale rozumiem, że wymieniasz po prostu na nowszy model ?? A obiektywy jakieś dodatkowe też masz i sprzedajesz? Mój mąż jeszcze jeden chce dokupić Nie no, Ty musisz mieć lustrzankę! Zdjęcia Igutki przecież są najpiękniejsze na całym wizażu dzięki Twojej sprawnej ręce, dobremu aparatowi no a co najważniejsze uroczej modelce ![]() U nas te obroty często nie pozwalają zasnąc Gabi bo rzuca się na prawo i lewo... a update w albumie zrobiłam Co do marynaty to podstawę stanowił niestety gotowiec ale bez konserwantów ![]() ![]() Anulka, nie zamartwiaj się tym, że głodzisz Zosieńke! Przecież gdyby była głodna na bank byś o tym wiedziała (słyszała ![]() Cudownie Ci śpi !! Zazdroszczę. Ja myślę, że już tak zostanie ![]() U nas ta kaszka na S (zapomniałam nazwy) też jest - to nestle, tak ? Paulizia, a Antoś dobrze się poza tym czuje? Wymioty poszły już mam nadzieję w zapomnienie? Lepiej Ci sypia w PL niż w UK ? Jak porównujesz ceny to gdzie drożej? PL czy UK ? Moniqac, a bardzo jesteś niewyspana w pracy? O której wstajesz? Jejku cieszę się, że troszkę lepiej z pobudkami ! Trzymam kciuki by tak zostało !! No i za wyniki. Kiedy je idziecie robić ? Oby rehabilitacja przyniosła efekt! Słuchaj, a sobota by Ci pasowała? Bo jeszcze nie wiem, czy mój mąż jednak nie pójdzie 11.11 do pracy ![]() Mayeczko i Izuniu !!
Wszystkiego dobrego dla Was Dzeciaczki ! ![]() ![]() ![]() ![]() Grazynko, ło matko boska............ ale noc !!!! Chodzisz na rzęsach na pewno ![]() A kiedy idziesz na badania Sebulka? Zosiaa, daj cynk jak podszedł Mateo do opiekunki po przerwie Amarcia, dawaj częściej kawały ![]() Magda060184, i od 5 zero już spania?? PRzytulam ![]() Marynata gotowiec - szczegóły wykonania dania w poście do Morii powyżej, to kuknij sobie ![]() ![]() Robiłam już kilka przepisów od tego chłopaka, pyszne i bardzo proste !! Polecam ![]() Andziotku, czy mogę Cię coś spytać? Troszkę jakoś nie wyobrażam sobie gotowania łyżki kaszki manny na wodzie by rozpocząć ekspozycję glutenu... czy mogę podać kaszkę Hollę, np TAKĄ albo TAKĄ ? Myślę, że tak.. no bo obie mają gluten. (Sama zadałam pytanie i sama sobie odpowiedziałam ![]() ![]() Bardziej chodzi mi o to czy mam jej przez miesiąc dawać po 1 łyżce tej kaszki, tak ? Aga_pe ![]() ![]() ![]() ![]() Hejka ![]() Noo musze się pochwalić, wczoraj położyliśmy Gabi o 21 !! Tylko, że 40 min zasypiała ![]() Pobudka pierwsza o północy ![]() Niestety pobudka na dobre o 7.45 ![]() No co z tą Lolką???? Chyba sesa napiszę Mamęoptymistkę widuje na FB
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.