|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
|
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
dziewczyny czy któraś ma jakiś pyszny przepis na rogaliki bo w piątek świętego
Marcina |
|
|
|
#2193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2194 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dośc fajne, tyle ze u mnie przez łożysko z przodu nie dało się wyczuć nogi małej jak położna podchodziła żeby pokazać a jak się dowiedziała w ogóle co mi się dzieje to ręce zabrała jak oparzona dość sympatycznie było a na zajęcia to po prostu idź w wygodnym stroju, ja chodziłam w wygodnych spodniach albo dresie i inne dziewczyny też Cytat:
![]() Cytat:
i ja do porodu też muszę miec wszystko swoje + rzeczy dla małej no i znieczulenie 600 zł ;/ Cytat:
ale wózek to masz rację - wybór jest taki, że masakra ![]() Cytat:
Cytat:
z tą temperaturą to nie wiem widzę, że u mnie też jest pochmurno, az sobie herbatkę zrobię ale przez to leżenie to się ciesze jak tylko moge chociaz na chwile wyjść a co do kont to ja tez mam w ing a mąż sobie bardzo chwali konto w mbanku i właśnie szybkie księgowanie i tez wszystko za darmo wiec polecam Cytat:
moja ma ważyć 3400 przy porodzie i się bardzo ciesze, że nie bedzie wielka, bedzie może łatwiej rodzić a z lekami to kooochana czyżbyś chciała zostac naczelną lekomanką na wątku? ![]() ![]() Cytat:
a szyjka to trochę krótka - mi wydłużyli do 36 mm ostatnio w szpitalu ![]() coś jakiś senny dzień jest ;/ idę herbatkę zrobić aaa pochwalę się zakupami kupiłam dzisiaj staniczki: http://allegro.pl/alles-mama-bianca-...881578589.html http://allegro.pl/show_item.php?item=1925690297 i jeszcze koszulkę po porodzie na "pizamowe dni", połozna nam radziła, zeby po porodzie mieć jedną ładną koszulke do chodzenia po domu bo nam to poprawi humor więc zaszalałam http://allegro.pl/show_item.php?item=1898804746
|
||||||||
|
|
|
#2195 |
|
BAN stały
|
Anka no to Emi "ksiazkowo" zaczela chodzic
![]() Kasia dzieki za odp w sprawie krzesla. Szef mi wlasnie wplacil kaske wiec zamowie to krzeslo do karmienia z poduchami . Ehh £300 niby duzo ale jak kupie krzeslo, komode, szafeczke i lozeczko to nic nie zostanie ![]() Jeszcze godzinka i do domku
|
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki...
Postaram się troszkę dzisiaj nadrobić, bo niestety nie mam wcale czasu ostatnio. Obowiązki domowe, synek itd... a na wizaz brakuje. Na ostatniej wizycie wszystko było ok. Lekarz ani dobrze usg nie zrobił bo nie miał czasu... sprawdził tylko serduszko i najważniejsze rzeczy. Ostatnio zastanawiam się nad szpitalem w jakim bym chciała rodzić. Chyba zostanę przy tym w którym rodziłam synka. Znam już 0ddział i wiem co i jak, więc nie będę kombinować. Moja bratowa urodziła córeczkę w 36 tyg. Mała zdrowa, waży 2,600 i ma 50 cm. Mi zostało 2,5 miesiąca i raczej nie chciałabym urodzić za wcześnie.Maluszek kopie, wierci się i kręci
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i potem już nic nie jadłam w obawie żeby się nie powtórzyło. kasikzaki Cytat:
Trzymam kciuki za Inutil i oby jutro wyszła, ciekawe jak Pearl czy już się lepiej czuje i jak Monika i jej malenstwo, ciężaróweczka też chyba w szpitalu dobrze kojarzę?no i żeby Agatkowi wyjaśniło się co z tym cukrem. |
||
|
|
|
#2198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja muszę mieć koszulkę z rękawkami krótki. Ot, siła przyzwyczajenia Ale myślę, że rada położnej jest naprawdę genialna, bo wiadomo, że po porodzie to raczej nie będziemy myślały o makijażu i układaniu włosów, więc chociaż będziemy miały coś ładnego na sobie
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dziękuję własnie przyszła paczka z rzeczami dla małej i są ślicznusie porobie fotki i wam pokaze
|
|
|
|
|
#2200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarz przesadza.zrobiłam ogórkową na 2 dni... Cytat:
|
||
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
no to się chwalę pierwszymi ciuszkami dla córeńki
jakość fotek jak to z telefonu przy sztucznym świetle
|
|
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się że z maleństwem jakoś się trzymamy ale mamy nakaz leżenia, więc nadrobię was później jak laptopa mi mężuś przyniesie
|
|
|
|
#2205 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś znowu od rana jeździlismy za wózkiem i ceny sa straszne ,kupimy chyba przez internet bo wychodzi najtaniej i chyba będzie to tako warrior .Jeszcze nie wiem jaki kolor ale różnica w cenie ze sklepem to nawe 450zł
|
|
#2206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i dziękuję wszytkim za odp w sprawie banku jak ktos ma jeszcze jakies opinie to bede wdzieczna
|
|||
|
|
|
#2207 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
potem bede kombinować z kolorami, póki co będzie mała księzniczka ![]() Cytat:
a pko bp to jeszcze wiem, że drogo wychodzi prowadzenie konta i miałam konto w bph i byłam niezadowolona bo miało byc darmowe a co miesiąc jakims cudem mi pobierali opłaty i zamknęłam rachunek i w city banku mamy i też fajny bank ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- coś tu cicho dzisiaj na forum
|
|||
|
|
|
#2208 | ||
|
Rozeznanie
|
a sprawdzałaś inne szpitale? ja jestem z Rybnika i u nas znieczulenie zo jest za darmo
Cytat:
jak Ci przyjdą to pochwal się jak z ich jakością i właśnie z rozmiarem ![]() Cytat:
![]() Ja dziś też jakoś dziwnie czuję rano zaprowadziłam córkę do szkoły a później przyszłam i spałam do godz. 10.30 i później byłam cały dzień jakaś niedorobiona ale to może też przez to że wczoraj z babskiego wieczoru z kina wróciłam ok 23.30 a film listy do M bardzo fajny Karolak jak zwykle wymiata
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
super ze macie juz tyle ubranek bo my sie zastanawiamy nad kupnem kosza Mojzesza tak sie to nazywa? mamy mikrospijne mieszkanie i musimy w nim zostac do maja, myslimy kupic ten koszyk i pozniej jak zamienimy mieszkanie na wieksze kupic lozeczko-lozko co myslicie? |
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
bylam u lekarza mam termin miedzy 16a19 grudnia kupilam malemu pampersy i hugiesy bo nie wiem ktore lepsze spiochy z myszka miki rozmiar 50 :P mam nadzieje ze zmiesci dupke;pi okrycie kapielowe z korona takie http://allegro.pl/efik1-korona-okryc...905355342.htmlza dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki ![]() Ananke brawo dla Emi
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-11-09 o 17:32 |
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
uska to już niebawem :d ooojacie ale super !
a pampersy kupiłaś te new baby czy premium? My wczoraj w realu kupilismy zestaw startowy huggiesa - mała paczka pieluch, chusteczki i czapeczka, miałam jakis kod z gazety -30% i wyszło niecałe 12zł Bedzie akurat do szpitala, a pozatym chciałam kupić pampersy. Ile paczek 1 kupujecie? a ja pieke karpatke
|
|
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
Haniula ja tez kupilam ten zestaw ale za 19;/ ;p
zwykle pampersa ta mala paczke 47bodajze tzt potem dokupi![]() widzialas jaka ta czapka wielka w tym zestawie??
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=uska000;30415492]hej mamuski
bylam u lekarza mam termin miedzy 16a19 grudnia oj to juz niedługo! ja jakoś 13 grudnia odstawiam fenoterol to bedzie 36 tydzień,a gdy odstawi się fenoterol to można urodzic po 5 dniach (a że 37 tydzien to juz ciąża donoszona więc bedzie wszystko dobrze)ale można też normalnie doczekac 40 to już sprawa organizmu ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- odpoczywaj dużo! |
|
|
|
#2216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Odwiozłam TZta do pracy (przd 15:00) i do tej pory jeździłam z mamą po sklepach .. Makabra, jutro 10-ty, lud wziął wypłate, do tego 11 jest wolny i kolejki są masakryczne .. Kupiłam deskę do prasowania w Biedronce i ciacho w cukierni ![]() Nadrabiam Was teraz z kubkiem kakao i ciachem Cytat:
dla męża Cytat:
Ojej, nieciekawie u Agatka ... trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiałam się nad nimi dzisiaj w Tesco ( puszka po 29,90), ale stwierdziłam , że jakbym to zeżarła to wszystko mi w tyłek pójdzie, więc kupiłam ciach w cukierni - efekt ten sam, a przynajmniej duuuuużo taniej
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
Uska okrycie kąpielowe świetne!!! Chyba też zamówie.
A co do artykułu o gazie rozweselającym to u mnie w szpitalu od nie dawna właśnie to jest. Zamierzam z tego skorzystać Tylko gorzej jak ja się zaczne śmiać to mnie w całym szpitalu będzie chyba słuchać. hehehe Niestety mój śmiech odziedziczyłam po mamie, która jak się śmieje to cała klatka słyszy. Jasio to już ma dosyć jak mamusia się śmieje. Mam nadzieję, że drugi synek chociaż to zaakceptuje.
|
|
|
|
#2219 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Tza .. żeby mój podchodził do tego w ten sposób Chba nie będzie chciał,choć tak na serio jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat Cytat:
, żeby jutro wyszła Cytat:
Super, zuch dziewczyna Cytat:
Okropne jest to, że bólu mogą uniknąć tylko kobiety, które na to stać za zakupy Dla córci też śliczne zakupy Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ja do szpitalakupię jedną małą paczkę pampersów albo huggiesów, a potem albo zostanę przy tych, jak dzidzia nie będzie odparzona, albo będę zmieniać ...
|
|
|
#2220 | ||
|
BAN stały
|
Powiem wam ze mam dosc tej pracy
. A w ogole mi szef mowi ze bedzie na mnie czekal i ustalilismy ze wroce po 4 miesiach a jej mowi ze ja juz nie wroce, co za debil, prostak i jeszcze klamca na dodatek .Ale tz mi poprawil humor ze na weekendzie zrobimy caly koncik Marcelka , nawet tapety ![]() Mam jeszcze pytanie, Jaki komplet poscieli kupujecie do lozeczka?? Tzn. ile czesciowy i czy z baldachimem. U nas strasznie duza roznica w cenie bo taki ladny komplecik 6-czesciowy -> klik kosztuje 35 funtow a taki klik <-- z baldachimem 11 czesciowy juz 90 wiec chyba wybiore ten bez baldachimu mimo ze bardzo mi sie podoba i daje tez cien gdy dziecko kladzie sie spac gdy jest jeszcze jasno, no ale to takze zbiorowisko kurzu...Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

Gabrysia - 09.02.2012 
. Moja zaczela chodzic jak miala 10,5 miesiaca a mojej kolezanki corcia ma 15 miesiecy i nadal nie chodzi wiec to roznie z tym chodzeniem bywa.
dośc fajne, tyle ze u mnie przez łożysko z przodu nie dało się wyczuć nogi małej jak położna podchodziła żeby pokazać a jak się dowiedziała w ogóle co mi się dzieje to ręce zabrała jak oparzona 

i nie chcą ich wypuścić. leży pod KTG. we krwi nie ma tego cukru....

i potem już nic nie jadłam w obawie żeby się nie powtórzyło. 

a tp znowu sie skrócił do 3 lutego
.