|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Baboniku kurcze, czemu zawsze tak jest, że idzie pod górkę ?... Dużo czytałam o tym AZS... Wrr dziadostwo paskudne
A jak ciemieniucha Nikosia?Ja dziś zakupiłam też ten AA na ciemieniuchę. Monia dobrze wiedzieć, że to przechodzi... Justynka hmm teraz nie daję, myślisz, że powinnam? a dawałam Dicoflor oraz Lactid ale to określoną ilość dni. Brumku u nas pomógł roztwór nystatyny. Droższy jest, ale b. dobry. Lili witaj w naszym klubie! Wietrzyłam małemu dupkę, to ten mi się posrał na kołdrę... A ja się zastanawiam co się dzieje z tą moniczką123, pamiętacie ją? Ta co to miała bzika na punkcie ,,mężusia" ( mam nadzieję, że tego nie przeczyta )A BABONIKU słońce spytam jeszcze: jak Twoje libido? Pomogły te tabsy? Bo brałaś coś chyba? Moje nadal beznadziejne
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:35 |
|
|
|
#4322 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Bo z AZS chyba się wyrasta???Moje są różnej wielkości, więc by nie przeszło, ale też dobre Brumek, no faktycznie ulewanie z żelazem się Wam zeszło. Mam nadzieję, że przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Ja mam ugs za tydzień, zobaczymy co tam bedzie... Testu nie chce mi się kupic |
||
|
|
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
Ta... jak zapomnę wkładki laktacyjnej włożyć po karmieniu to zaraz słyszę: "Kochanie tutaj leży Twój cycek!"
Cytat:
|
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za info
|
|
|
#4325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że nie będzie gorzej Cytat:
chętnie obejrzę A wiecie co? Moja jeszcze nie śmieje się w głos... ![]() Co do wierszyków... Spróbuję, może i mi wlezie coś do łba
|
|||
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może próbuj kąpać w krochmalu na zmianę z emolinetami, bo czytałam gdzieś że przy AZS skóra szybko się przyzwyczaja i trzeba często zmieniać żeby emolient działał a krochmal chyba nie zaszkodzi nawet przy AZS a te krople antyświądowe to Fenistil masz właśnie, czy jeszcze coś innego? u nas lekarka kazała kupić bo było podejrzenie że to charczenie w krtani ma podłoże alergiczne - tzn pochodna alergii pokarmowej, skazy - a sumie podałam do 2 razy i przeszło
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:53 |
|
|
|
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
Haha!
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji znam z opowieści historię dziewczyny, której okres się spóźniał. Poszła do lekarza, kilkakrotne USG nic nie wykazało, więc dostała skierowanie do szpitala na czyszczenie macicy. Już była w zabiegówce, ale anestezjolog się spóźniał, no to wzięli ją na dodatkowe USG i okazało się, że jednak jest w ciąży!!! |
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podawałam tylko przez półtora - tzn 3 dawki bo charczenie przeszło
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:54 |
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też brał Fenistil i to chyba 3 razy po 5 kropel ( nie pamiętam czy nie więcej ) i to brał je 3 m-ce i nic a nic nie pomogło
![]() CHARCZY STRASZNIE! Miałam je podawać cały czas... No ale nie pomagało nic i przerwałam sama.( zreszta 2 pediatra kazał odstawić je i tak ) Mały dostał je jak miał 7 tygodni. Lekarz kazał je utrzymywać, bo jako że ja cierpiałam na atmę baaaaardzo długo, to moje dziecko może mieć na tym podłożu alergię.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:48 |
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja też kiedyś się zastanawiałam co z nią się dzieje.. bo jej synek chyba miał po badaniach przesiewowych podejrzenie fenyloketonurii ale na szczęście pisała potem że wykluczyli po dokładniejszych badaniach. no fakt, zbzikowana na punkcie tż-ta to troszeczkę była edit: Marinko a Ty teraz jakieś tabsy bierzesz? można wiedzieć jakie ? bo ja pod koniec listopada pójdę do gina na kontrolę z torbielą i się chce zadeklarować wreszcie czy brać tabsy czy nie - bo nadal nie wiem czy chce je brać i ewentualnie jakie... no chyba że torbiel się powiększyła to bedę mieć decyzję z głowy ale za to w perspektywie zabieg... ech..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:58 |
|
|
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Baboniku kochana, z pewnością dieta i maści wam pomogą. Będzie dobrze. Dużo nas tu jest mam ze skazą i to co się dzieje ze skórą naszych maluchów (wysypki, suche placki ect) to właśnie AZS z powodu skazy. Dajemy radę, więc i ty dasz. Uszy do góry.
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to masz nadrabiania ![]() no a jednak teraz ma ciut wyższą gorączkę ![]() :cmok Cytat:
|
||
|
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
Marinko-libido nadal leży i kwiczy
![]() Beatka- Właśnie Fenistil na świąd. Wodaqua- Ciebie to nawet z ciążą nie biorę po uwagę.... ,ale pamiętam co pisałaś....AZS nieraz się wyrasta,nieraz nie... ja jestem alergikiem,więc padło na Nikosia,Nadia póki co ma spokój.... ale strasznie mi go żal,bo ma taką brzydką skórkę musi go to gnębić
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku strasznie Ci współczuje
ak wygląda odparzenie tyłka?Bo ostatnio zamiast ziajki używałam musteli i Agata na pachwinkach i w ich okolicach dostała takch krostek, które dziś jakby popękały i zrobiły się ranki No i teraz kupy są inne po warzywkach ![]() co robić ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Ja kiedys Agate zostawiłam na podkładzie z gołym tyłkiem i wyszłam do kuchni, wracam a tam Agu oczywiście leży poza podkładem uciepana w wielkiej kupie
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Babonik - o zesz w morde
Dziubek - kurcze, mi tez myla sie Scio i jacieeee, moze Shira ma racje z ta kolorystyka avatarow.. ![]() Marzena - bidony! Marina - zadaj skierowan na badania od pediatry na NFZ. Na cos kurna chyba placimy te podatki Nawet jak bedziesz miala odlegle terminy to trudno, lepsze to niz nic... dzisiaj rano pytalam Cie, czy Igor sie uspokaja na rekach? Jesli nie, to to oznacza, zae ewidentnie mu cos jest.iustyna - ja juz testowalam w tym tygodniu ja jeszcze starsza i chyba jeszcze glupsza ale sie udalo, ufff |
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
pisane 1 reka
meszsares przepraszam, nie doczytałam... no roznie, dzisiaj np nie dal sie uspokoic na rekach... Beatko nie- ona kazala odstawic. Piechota mu kazal to tyle brac.
|
|
|
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mojej to tylko raz sie udalo wiec napewno byl to czysty przypadek, |
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
któraś pisała że dziecko wpada w zachwyt bawiąc się paczką chusteczek higienicznych - Jula oniemiała na widok i szelest kolorowych opakowań chusteczek z biedronki tych z jakimiś stworkami
|
|
#4344 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ja też
![]() Cytat:
. Nie testowałam, może Tż kupi test, bo będzie w aptece ![]() Cytat:
--------------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ej nie będę się wdawać w szczegóły, ale ... jeżeli po tym, co było miałabym zajść w ciążę, to równie dobrze mogę być wiatropylna . No bo przecież wiedzieliśmy, że bez jest. Musiałabym mieć niebywałe szczęście, lub pecha - jak kto woli . Dziwi mnie tylko to "spóźnienie". Jestem taką optymistką, że jak wychodzę z domu, to tylko zaopatrzona w środki higieniczne, bo "przecież w każdej chwili mogę dostać". ![]() Cholerna optymistka
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się kupić
http://allegro.pl/show_item.php?item=1912894658
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Iustynka- dobrze jest być opytmistką
![]() Wodaqua- kiedyś mi któaś Pani dr mówiła,że kropki na pupie są grzybiczne... ale trzeba smarować jakimś typu sudocrem i schodzi.Odparzenie to bardziej czerwone plamy.Ale też "trza" potraktować sudocremem
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
witam popołudniowo
muszę Was reoszkę nadrobić bo od 2 dni buszowałam po necie bo mnie ZARAZIŁYŚCIE LAMAZE, tak mi się spodobała laleczka kasiężniczka sophie,że musiałam kupić Nati, i ceny były przeróżne, zreszta same wiecie, wczoraj miałam kupić za 36 zł, ale byłam juz zmęczona i dzisiaj jeszcze pobuszowałam i kupiłam taką: http://allegro.pl/lamaze-ksiezniczka...911284214.html, no i my też mamy, jeszcze podoba mi się Emilka, ale musze pobuszować jeszcze, pozdrawiam wszystkie groąco i przesyłam całuski, idę Was nadrobić |
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
no dobra, przed chwila testowalam i wynik negatywny... poczekamy,zobaczymy...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

A jak ciemieniucha Nikosia?
)

Bo z AZS chyba się wyrasta???

,ale pamiętam co pisałaś....
No i teraz kupy są inne po warzywkach 

.