|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Baboniku kurcze, czemu zawsze tak jest, że idzie pod górkę ?... Dużo czytałam o tym AZS... Wrr dziadostwo paskudne
![]() Ja dziś zakupiłam też ten AA na ciemieniuchę. Monia dobrze wiedzieć, że to przechodzi... Justynka hmm teraz nie daję, myślisz, że powinnam? a dawałam Dicoflor oraz Lactid ale to określoną ilość dni. Brumku u nas pomógł roztwór nystatyny. Droższy jest, ale b. dobry. Lili witaj w naszym klubie! Wietrzyłam małemu dupkę, to ten mi się posrał na kołdrę... ![]() A ja się zastanawiam co się dzieje z tą moniczką123, pamiętacie ją? Ta co to miała bzika na punkcie ,,mężusia" ( mam nadzieję, że tego nie przeczyta ![]() A BABONIKU słońce spytam jeszcze: jak Twoje libido? Pomogły te tabsy? Bo brałaś coś chyba? Moje nadal beznadziejne ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-09 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje są różnej wielkości, więc by nie przeszło, ale też dobre ![]() Brumek, no faktycznie ulewanie z żelazem się Wam zeszło. Mam nadzieję, że przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Ja mam ugs za tydzień, zobaczymy co tam bedzie... Testu nie chce mi się kupic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zadomowienie
|
Ta... jak zapomnę wkładki laktacyjnej włożyć po karmieniu to zaraz słyszę: "Kochanie tutaj leży Twój cycek!"
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za info ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A wiecie co? Moja jeszcze nie śmieje się w głos... ![]() Co do wierszyków... Spróbuję, może i mi wlezie coś do łba ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może próbuj kąpać w krochmalu na zmianę z emolinetami, bo czytałam gdzieś że przy AZS skóra szybko się przyzwyczaja i trzeba często zmieniać żeby emolient działał a krochmal chyba nie zaszkodzi nawet przy AZS a te krople antyświądowe to Fenistil masz właśnie, czy jeszcze coś innego? u nas lekarka kazała kupić bo było podejrzenie że to charczenie w krtani ma podłoże alergiczne - tzn pochodna alergii pokarmowej, skazy - a sumie podałam do 2 razy i przeszło
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-09 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zadomowienie
|
Haha!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji znam z opowieści historię dziewczyny, której okres się spóźniał. Poszła do lekarza, kilkakrotne USG nic nie wykazało, więc dostała skierowanie do szpitala na czyszczenie macicy. Już była w zabiegówce, ale anestezjolog się spóźniał, no to wzięli ją na dodatkowe USG i okazało się, że jednak jest w ciąży!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podawałam tylko przez półtora - tzn 3 dawki bo charczenie przeszło
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-09 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
Mój też brał Fenistil i to chyba 3 razy po 5 kropel ( nie pamiętam czy nie więcej ) i to brał je 3 m-ce i nic a nic nie pomogło
![]() CHARCZY STRASZNIE! Miałam je podawać cały czas... No ale nie pomagało nic i przerwałam sama.( zreszta 2 pediatra kazał odstawić je i tak ) Mały dostał je jak miał 7 tygodni. Lekarz kazał je utrzymywać, bo jako że ja cierpiałam na atmę baaaaardzo długo, to moje dziecko może mieć na tym podłożu alergię.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-09 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja też kiedyś się zastanawiałam co z nią się dzieje.. bo jej synek chyba miał po badaniach przesiewowych podejrzenie fenyloketonurii ale na szczęście pisała potem że wykluczyli po dokładniejszych badaniach. no fakt, zbzikowana na punkcie tż-ta to troszeczkę była ![]() edit: Marinko a Ty teraz jakieś tabsy bierzesz? można wiedzieć jakie ? bo ja pod koniec listopada pójdę do gina na kontrolę z torbielą i się chce zadeklarować wreszcie czy brać tabsy czy nie - bo nadal nie wiem czy chce je brać i ewentualnie jakie... no chyba że torbiel się powiększyła to bedę mieć decyzję z głowy ale za to w perspektywie zabieg... ech.. ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-09 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Zadomowienie
|
Baboniku kochana, z pewnością dieta i maści wam pomogą. Będzie dobrze. Dużo nas tu jest mam ze skazą i to co się dzieje ze skórą naszych maluchów (wysypki, suche placki ect) to właśnie AZS z powodu skazy. Dajemy radę, więc i ty dasz. Uszy do góry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4334 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() no to masz nadrabiania ![]() no a jednak teraz ma ciut wyższą gorączkę ![]() ![]() :cmok Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
Marinko-libido nadal leży i kwiczy
![]() Beatka- Właśnie Fenistil na świąd. Wodaqua- Ciebie to nawet z ciążą nie biorę po uwagę.... ![]() AZS nieraz się wyrasta,nieraz nie... ja jestem alergikiem,więc padło na Nikosia,Nadia póki co ma spokój.... ale strasznie mi go żal,bo ma taką brzydką skórkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Baboniku strasznie Ci współczuje
![]() ak wygląda odparzenie tyłka?Bo ostatnio zamiast ziajki używałam musteli i Agata na pachwinkach i w ich okolicach dostała takch krostek, które dziś jakby popękały i zrobiły się ranki ![]() ![]() co robić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Ja kiedys Agate zostawiłam na podkładzie z gołym tyłkiem i wyszłam do kuchni, wracam a tam Agu oczywiście leży poza podkładem uciepana w wielkiej kupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zadomowienie
|
Babonik - o zesz w morde
![]() Dziubek - kurcze, mi tez myla sie Scio i jacieeee, moze Shira ma racje z ta kolorystyka avatarow.. ![]() Marzena - bidony! ![]() ![]() Marina - zadaj skierowan na badania od pediatry na NFZ. Na cos kurna chyba placimy te podatki ![]() iustyna - ja juz testowalam w tym tygodniu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
pisane 1 reka
meszsares przepraszam, nie doczytałam... no roznie, dzisiaj np nie dal sie uspokoic na rekach... Beatko nie- ona kazala odstawic. Piechota mu kazal to tyle brac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mojej to tylko raz sie udalo wiec napewno byl to czysty przypadek, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
któraś pisała że dziecko wpada w zachwyt bawiąc się paczką chusteczek higienicznych - Jula oniemiała na widok i szelest kolorowych opakowań chusteczek z biedronki tych z jakimiś stworkami
![]()
![]() |
#4344 | ||||
Wtajemniczenie
|
ja też
![]() Cytat:
![]() Nie testowałam, może Tż kupi test, bo będzie w aptece ![]() Cytat:
--------------- ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ej nie będę się wdawać w szczegóły, ale ... jeżeli po tym, co było miałabym zajść w ciążę, to równie dobrze mogę być wiatropylna ![]() ![]() ![]() Cholerna optymistka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
udało mi się kupić
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1912894658
![]() |
#4347 |
Zadomowienie
|
Iustynka- dobrze jest być opytmistką
![]() Wodaqua- kiedyś mi któaś Pani dr mówiła,że kropki na pupie są grzybiczne... ale trzeba smarować jakimś typu sudocrem i schodzi.Odparzenie to bardziej czerwone plamy.Ale też "trza" potraktować sudocremem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Wtajemniczenie
|
witam popołudniowo
muszę Was reoszkę nadrobić bo od 2 dni buszowałam po necie bo mnie ZARAZIŁYŚCIE LAMAZE, tak mi się spodobała laleczka kasiężniczka sophie,że musiałam kupić Nati, i ceny były przeróżne, zreszta same wiecie, wczoraj miałam kupić za 36 zł, ale byłam juz zmęczona i dzisiaj jeszcze pobuszowałam i kupiłam taką: http://allegro.pl/lamaze-ksiezniczka...911284214.html, no i my też mamy, jeszcze podoba mi się Emilka, ale musze pobuszować jeszcze, pozdrawiam wszystkie groąco i przesyłam całuski, idę Was nadrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Wtajemniczenie
|
no dobra, przed chwila testowalam i wynik negatywny... poczekamy,zobaczymy...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.