|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Kamilka prześliczna
taka drobniutka, nóżki takie maleńkie... Już zapomniałam jaka była moja Amelka ![]() Ella minka nieziemska!! |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam sił już
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Archi |
|
|
|
|
#124 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z kapturkiem niby troszke lepiej bylo i zaczelam normalnie ale teraz chyba znowu kapturki pojda w ruch... No i te nasze cory podobne juz od kiedy nie chcialy z brzuchow wyjsc ![]() Cytat:
Na pewno niedlugo sie skonczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
witam na odchowalni nie nadrobie wszystkiego bo mała ma marudny dzien dzisiaj chyba zaczyna sie skok rozwojowy u nas cały ranek marudzila popołudniu zasnela na spacerku i teraz tez spi wiec odpoczywam i zagladam co u was![]() mala Kamilka jest śliczna i faktycznie taka kruszynka jeszcze cotka ty z jednej piersi 70ml sciagnełas?? ja teraz mała odstawiłam ze wzgledu na moj antybiotyk przez ktory biegunki dostała i ja z 2 piersi gdzies kolo 90ml teraz sciagam miałam juz fajnie unormowana laktacje i przez te odstawienie znowu sie zawaliło bo niestety ciezko jest odciagac jak mala marudna
|
|
#126 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Ja pomału też.
|
|
|
#127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a minka córci genialna ![]() Cytat:
I sorry ale to nie 1szy Twój post gdzie można wywnioskować, że Ty wiesz najlepiej i nigdy się nie mylisz Cytat:
Archinta :przytu:
|
|
#128 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Najpierw nadrobię a potem Wam coś Maminki opowiem
![]() Toż to oczywiste Cytat:
Cytat:
![]() U nas też pięknie ![]() Ubieram tak samo. Przewijak też lubi i najlepiej bez pieluszki żeby było co sprzątac Cytat:
Mój też ma taką temp. To podobno normlane. Cytat:
Cytat:
![]() Gosia i mnie trochę uraziłas tym tekstem o przewrazliwieniu. Nie mamy doświadczenia w byciu matkami i każda kupa, jej brak, krostka, wyspka i inne "dolegliwości" są dla nas ogromnym przeżyciem - przynajmniej dla mnie. Jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać i wymianieć opiniami. Masz racje każde dziecko jest inne, ale czy to znaczy że mamy nie wymianiać się obserwacjami, doświadczeniem? A może to komuś pomoże? A porównywanie czasem jest dobre bo można wychwycić jakąś nieprawidłowość albo zostać poprostu uspokojonym. Fajnie że Twoja Dominika się przekręciła...też bym się cieszyła. Fajnie jakby jej tak zostało i nie była to kwestia przypadku.
|
|
#129 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mała była najmłodsza na oddziale, wszystkie pielęgniarki się nią zachwycały. Tak się o nią troszczyli, że dostałyśmy swój własny pokój, żeby nie złapała czegoś dodatkowo. Najgorszy był dla mnie moment jak wenflon miała z rączki wyjęty ale za to założony w główce... potem się przyzwyczaiłam i nawet żartowałam, że Lenka miała antenkę (wiem, jestem okropna, że tak mówiłam, ale to pomagało mi przetrwać ten okres).Życzymy dla Ciebie i Tymka samych pogodnych dni! Zdjęcie super
|
||
|
|
|
#130 |
|
kosmitka
|
Bo z tym karmieniem piersią to mi zależy z kilku powodów. Ze względu na swoje zdrowie, m.in, o czym pisałam. Ale jest jeszcze taki głupi powód- rodzina M atakuje mnie za karmienie piersią, że powinnam butlą, bo nie wiadomo czy się najada, bo to dla kobiety uwiązanie itd itp. A ja się twardo stawiam i karmię. I teraz jakbym przeszła na mm to by było - "a nie mówiłam". Wiem, że to głupie, ale po prostu nie chcę, by mieli rację. Bo nie mają.
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem teraz od czego zacząć.
![]() Od początku. Był u nas rano w domu pediatra żeby obejrzeć berbecia. Powiedzialam mu o tym ciśnieciu. Zbadal go i oto co orzekł: brzuszek napięty, gazy mu przeszkadzają w jelitkach i to od tego. Wszystko wina mm. Dostawiac do piersi ile się da! (to mnie wkurzylo i az lzy mi sie pojawiły bo powiedział że popełniłam błąd że go dokarmiam).... Masować brzuszek. I to najważniejsze dla mnie jesli nie uda się karmić tylko piersią - a wiemy że u nas to niemożliwe - to mamy zmienić mleko na HA bo ono ma jakieś tam białko lepiej przyswajalne i to możliwe że pomoże. Pediatra wyszedł. Dostawiłam go do cycka i tak na nim wisiał od 9 do 13. W końcu nie wytrzymałam dałam 120 mm zjadl jakby tydzien nie jadl. W między czasie zrobil kupsko z mega bączkami i UWAGA śpi do tej pory.... ![]() I w między czasie przyszly kropleki sab simplex i dałam do tej porcji mleka o 13. Nie wiem teraz co pomogło na tą kupę i bączki. ![]() Wydawało mi się że HA to typowo dla alergików a on nie alergik..ciekawe czy to pomoże. Kupiłam Hipp HA i będę mu domieszywać po miarce... Ciekawe kto to teraz przeczyta.
|
#132 |
|
kosmitka
|
Ja czytam Małgosiu. Z tym karmieniem to niemożliwe ze względu na apetyt Stefka?
A HA nie jest dla ulewających? Aha i dla alergików chyba też. Ja kupiłam przez przypadek NAN HA i Franek je olał. Dopiero zwykły Hipp mu posmakował. A na gazy nie lepsza herbatka, kropelki, jakiś lek???
|
|
#133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moze wizyta lekarza tak podziałała na Stefka? albo dzień dziś taki bo moja śpi odkąd wróciliśmy ze spaceru czyli też ok 13. może faktycznie to mleko pomoże a że dla alergików to nie wiem czy to ma aż takie znaczenie, bo nam w szpitalu dawali Nan HA- wszystkim zresztą
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nabijania sie, nie wiem czy wychwycilas, ale czasami z dziewczynami potrafimy sie z siebie nabijac, nawet podam Ci przyklad-kiedy to cotus stwierdzila ze Aga i ja kapiemy sie w odchodach porodowych, nikt sie na nikogo nie obrazil wtedy, wiec wyluzuj troche. ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do obracania, mój to robi na zasadzie , mam dość i przechylam się na bok - i jakimś cudem jestem na pleckach, ale wydaje mi sie,że to jedynie przypadek Cytat:
|
||
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
A My po wizycie u lekarza i Czarek waży 5700 (w ciągu miesiąca przybrał 1200) Mam Go nie karmić za każdym razem, tylko poić wodą Witam nową mamusię =))) |
|
|
|
#138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak apetyt. Dokarmiam od urodzenia bo tak kazali w szpitalu. Sama pierś mu nie wystarczyła. Próbowalam wielokrotnie dawać mu tylko cyca i był głodny. Daje mu Kochana rumianek, koperek, kropelki...Dziś ten sab przyszedł... to zobaczymy. Właśnie opróżnił pierś i wypił 120ml mm....I jak mam go nie dokarmiać? Domieszałam 1 miarkę hipp ha + sab - zobaczymy czy zadziała..
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
niezły z niego głodomór =)
|
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
różnie się życie plecie i nie każdy ma potem czas nadrobić 20-30 stron - rozckliwiając się potem nad każdą kupką w tym momencie powinno się poczuć urażonych kilka innych dziewczyn, bo nie tylko ja piszę czasem po dłuższej nieobecności i tylko o sobie, bo nie nadrobiłam czytania. Właśnie utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że to forum faktycznie nie jest dla mnie. Dzięki za otworzenie oczu. Żegnam.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No może go mu tak brzuch wymasowal że byłam w szoku. Ten mój masaż to zwykle głaskanie było A ja pewna, że dziecku dobrze robie Nie wiem Monis, czy pomoże. On mówiło tym białku. Że przy zwykłym mm fermentuje w jelitach i stąd gazy, a że jeszcze jelitka "świeże" to sobie nie radzą z trawieniem. Pomimo tego, że zawsze robimy przerwy 3h. I, że w tym HA to białko jest jakieś tam "lżejsze"... Spróbuje jeśli ma mu pomóc. Myślę, że nie zaszkodzi. Dam znać, czy pomogło. No mówię Wam trzy światy z tym Kwilonkiem
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
O medalu zapomniałam
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lula luuzzzzzz |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Fajnie, że Miss Hot założyła nowy wątek ![]() Ale miałam dziś noc - więcej czuwałam niż spałam, a jak tylko zasypiałam to śnił mi się koszmar za koszmarem. Za to dziecko moje spało jak aniołek Miałam dziś małą załamkę, aż się popłakałam, ale teraz chyba mi troszkę lepiej. Archi, Ancia, przesyłam dużo siły Widzę, że dużo u nas chorowitków. M. też kicha i kaszle, nie wiem co robić, żeby Benka nie zaraził Chyba muszę liczyć na szczęście, bo chłopcy jakoś nie chcą ograniczać swoich kontaktów.Mój kot od wczoraj ma nowe ulubione legowisko - na szafie w foteliku samochodowym
|
#146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I będę się rozczulać. W takim razie przyznaję Ci racje, faktycznie możesz się źle czuć w towarzystwie przewrażliwonych mamusiek. Chyba nie trzeba nic więcej dodawać. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Może niech M. maseczke zakłada? Tylko żeby Benitek się nie wystraszył Koty lubią takie miejsca: wózki, foteliki, itp. Jestem w szoku. Nakarmiłam teraz Kwilonka, odbiło mu się pięknie, wycałowalam go, położyłam do łóżeczka, trochę z nim pogadałam, włączyłam tropiki i zasnął! Możliwie, że te krople tak działają? Naprawiły mi dziecko? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Tusia jak Kamilka? Jak Twoje zdrowie?
|
|
#147 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Małgosia skad ci sie biara takie pieszczotliwe nazwy dla synka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() powiem ci ze ja sciagałam wieczorami ta metoda 7-5-3 czasami w dzien jak mi sie chciało pije herbatki na laktacje 3 razy dziennie pewnego dnia sie zaprałam zeby mała tylko na cycu byla i dostawiałam ja caly czas a jak byla jeszcze głodna to dawalam te mleko sciagniete jednak zapasy w lodówce szybko sie skonczyly ale ja nie odpusciłam caly czas myslałam ze dam rade ja wykarmic i 3 dnia cyce jej wystarczyły(dzien predzej wieczorem pilam karmi wiec moze tez zadzialalo) ![]() Cytat:
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać że dobrze zadziałały, oby tak zawsze działały =) |
|
|
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tusia noo berbeć, czyli brzdąc
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje moze faktycznie kropelki pomogły ![]() Kamilka dobrze na butli cały czas biegunka ustała wiec jest dobrze ja dzis rano ostatnia dawke antybiotyku wziełam mocz oddałam do badania i zobaczymy jak to jutro wyjdzie mam nadzieje ze wyniki juz beda dobre i ze nic innego nie bede musiała brac bo brakuje mi małej przy cycku ![]() trzymajcie kciuki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

to widze,ze Kiara podobnie jak Sara w tym okresie spi.super,ze grzeczna
Od wczoraj tak mamy

cały ranek marudzila popołudniu zasnela na spacerku i teraz tez spi wiec odpoczywam i zagladam co u was
pocieszasz mnie

a że dla alergików to nie wiem czy to ma aż takie znaczenie, bo nam w szpitalu dawali Nan HA- wszystkim zresztą