Zazdrośnice vol 44 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 19:08   #1621
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: Zazdrośnice vol 44

Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość
hej

jestem w końcu w domu..

w ogóle to wczoraj mieliśmy kłótnię stulecia i wierzcie mi, że normalnie nie mam najmniejszej chęci siedzieć z Cz. w jednym pokoju..
ogólnie to zaręczyn nie będzie w najbliższej dekadzie, a jak już się trafią to raczej i tak nici z nich, bo mi już niedobrze na samą myśl..
doszłam do takiego etapu, że autentycznie jak tylko będę zarabiać tak móc wynająć samodzielną kawalerkę to to zrobię i nie będę się za siebie oglądać..tak więc nie ma happy endu

Peach, ja Twojemu chyba krzywdę zrobię, że się tak ociaga
Maja, ale to tak ostatecznie?
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ty jesteś bardzo silna, naprawdę
ja na pewno nie dałabym sobei rady tak jak Ty z całą sytuacją.
Ciągle bym się czuła, jakbym musiała na ten pierścionek zasłużyć i najpewniej kazałabym go sprzedać i kupić nowy, jak będzie pewny, że się oświadczy. Wytłumaczyłabym, dlaczego tak czuję i jest mi z tym źle, ale nie prosiłabym, żeby sprzedał, a potem słuchała wyjaśnień, że to nie tak. Po prostu kazałabym sprzedać, dla dobra naszego związku.
Ja to ja, wiadomo, no i inaczej się pisze, a inaczej robi, gdy jest się w danej sytuacji, ale wiem na pewno, że dobrze by mi z tym jego trzymaniem pierścionka nie było.
Ja z całej miłości do TŻ nie kazałabym sprzedawać pierścionka, jeśli on kupił go w dobrej wierze, bo to jednak jest jakiś wstyd dla niego. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, jak on musiałby się czuć, oddając ten pierścionek a potem mieć chęć kupowania kolejnego. Po prostu nie jestem w stanie. Jakbyśmy byli blisko zerwania, to ok, przypilnowałabym, żeby nie dostała go jakaś inna. Ale nie tak...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:09   #1622
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

oglądałyście wczoraj Kubę Wojewódzkiego? był król disco polo Tomasz Niecik-boszzzz co za typ
Taaa zachowywał się jak taka pusta blondyna która nie wie z czego się śmieje, ale śmieje się, żeby się tylko śmiać.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:11   #1623
majasn
Zakorzenienie

Naj, przede wszystkim o zaręczyny chociaż zaczęło się od czegoś innego..on chyba nie dorósł do odpowiedzialności i nigdy nie dorośnie..w zasadzie to jego problem..
ja wieki czekać nie będę na to by pójść krok dalej..mam jakieś swoje plany, które staram się realizować i w nich jest ślub najdalej za 2 lata, a dziecko za 3..na pewno nie chcę by dziecko pojawiło się bez ślubu i nie dopuszczę do tego, a on ślubu po prostu nie chce..takie argumenty jakie mi przedstawił są wyjęte i nie zgodne ze stanem rzeczywistym więc dla mnie temat się skończył..najlepsze jest to, że jak wróciłam do domu to wyskoczył z tekstem, ze niepotrzebnie krzyczeliśmy i wyciągnął rafaello na przeprosiny..z tym, że ja płakałam słuchając jak się na mnie drze więc niech się tym wypcha..po prostu od wczoraj jest między nami baaardzo źle..chyba tak jeszcze nie było i nawet nie wiem czy chcę to zmieniać..
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:13   #1624
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ty jesteś bardzo silna, naprawdę
ja na pewno nie dałabym sobei rady tak jak Ty z całą sytuacją.
Ciągle bym się czuła, jakbym musiała na ten pierścionek zasłużyć i najpewniej kazałabym go sprzedać i kupić nowy, jak będzie pewny, że się oświadczy. Wytłumaczyłabym, dlaczego tak czuję i jest mi z tym źle, ale nie prosiłabym, żeby sprzedał, a potem słuchała wyjaśnień, że to nie tak. Po prostu kazałabym sprzedać, dla dobra naszego związku.
Ja to ja, wiadomo, no i inaczej się pisze, a inaczej robi, gdy jest się w danej sytuacji, ale wiem na pewno, że dobrze by mi z tym jego trzymaniem pierścionka nie było.
Dokładnie. Sorry, ale dla mnie takie czekanie byłoby zbyt bolesne, a ten pierścionek (gdybym go w końcu dostała) przypominałby mi raczej trudne chwile oczekiwania niż radość z zaręczyn.

Poza tym jeśli facet kupuje pierścionek i trzyma go kilka miesięcy to dla mnie są tylko dwa wyjścia:
- kupił go bo był tani/na promocji i dostanę go "kiedyśtam" jak on dorośnie;
- kupił go, chciał dać, ale się rozmyślił, co oznacza, że nie traktuje mnie jednak poważnie i robi krok w tył w naszych relacjach.

Z doświadczenia swojego, kolegów i koleżanek wiem, że faceci najczęściej kupują pierścionki kilka dni lub tygodni przed planowanym przyklękiem.
Czekanie na odpowiedni moment nie do końca ma sens, chyba że ten moment jest bliżej określony w czasie, typu wyjazd na wakacje, urodziny, Walentynki, Gwiazdka. Przecież każdej chwili można nadać szczególnego znaczenia, wystarczy tylko chcieć.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:15   #1625
peach_passion
Zakorzenienie

maju, o co poszło ?
ja z moim od wczoraj zamieniłam kilka słow, a aktualnie wyrzuciłam go z pokoju i nie bedzie tu spał napewno.
a z tym czekaniem to nie wiem co mam robić. mam go zaszantażować że jak tego nie zrobi do określonego terminu to niech spada czy jak
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:18   #1626
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=9 zdjecia make upu jednej z moich PMek jak chcecie obejrzec - makijaz bardzo delikatny, bo ona sie na codzien w ogole nie maluje i chciala bardzo delikatnie byc pomalowana....
Stary 2011-11-09, 19:18   #1627
kasia0912
Zakorzenienie

Hej. Ojej widzę,że nie fajnie się dzieję.
Mam to samo zdanie,że jak się kupuję pierścionek to go się powinno dać, a nie czekać i jeszcze informować o tym swoją dziewczynę.

TŻ ma zmartwienie bo nie wie czy nie straci pracy. Kurde szkoda mi go

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:19   #1628
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

pocz
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dokładnie. Sorry, ale dla mnie takie czekanie byłoby zbyt bolesne, a ten pierścionek (gdybym go w końcu dostała) przypominałby mi raczej trudne chwile oczekiwania niż radość z zaręczyn.

Poza tym jeśli facet kupuje pierścionek i trzyma go kilka miesięcy to dla mnie są tylko dwa wyjścia:
- kupił go bo był tani/na promocji i dostanę go "kiedyśtam" jak on dorośnie;
- kupił go, chciał dać, ale się rozmyślił, co oznacza, że nie traktuje mnie jednak poważnie i robi krok w tył w naszych relacjach.

Z doświadczenia swojego, kolegów i koleżanek wiem, że faceci najczęściej kupują pierścionki kilka dni lub tygodni przed planowanym przyklękiem.
Czekanie na odpowiedni moment nie do końca ma sens, chyba że ten moment jest bliżej określony w czasie, typu wyjazd na wakacje, urodziny, Walentynki, Gwiazdka. Przecież każdej chwili można nadać szczególnego znaczenia, wystarczy tylko chcieć.
poczułam sie lekko urażona, bo co powiesz o moim przypadku

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:24   #1629
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
pocz
Kawa nie czuj się urażona. To jest tylko moje bardzo subiektywne zdanie. Nie piszę, że to są tylko dwa jedynie możliwe powody zwlekania z przyklękiem. Po prostu mi do głowy przychodzą tylko takie powody.
Stary 2011-11-09, 19:24   #1630
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
maju, o co poszło ?
ja z moim od wczoraj zamieniłam kilka słow, a aktualnie wyrzuciłam go z pokoju i nie bedzie tu spał napewno.
a z tym czekaniem to nie wiem co mam robić. mam go zaszantażować że jak tego nie zrobi do określonego terminu to niech spada czy jak
dzięki wyżej nieco opisałam..
szczerze to nie wiem co masz zrobić..mam nadzieję, że sam się opamięta..
Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
TŻ ma zmartwienie bo nie wie czy nie straci pracy. Kurde szkoda mi go
właśnie co się dzieje? co to znaczy, że tamci zamknęli warsztat?
Stary 2011-11-09, 19:28   #1631
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Naj, przede wszystkim o zaręczyny chociaż zaczęło się od czegoś innego..on chyba nie dorósł do odpowiedzialności i nigdy nie dorośnie..w zasadzie to jego problem..
ja wieki czekać nie będę na to by pójść krok dalej..mam jakieś swoje plany, które staram się realizować i w nich jest ślub najdalej za 2 lata, a dziecko za 3..na pewno nie chcę by dziecko pojawiło się bez ślubu i nie dopuszczę do tego, a on ślubu po prostu nie chce..takie argumenty jakie mi przedstawił są wyjęte i nie zgodne ze stanem rzeczywistym więc dla mnie temat się skończył..najlepsze jest to, że jak wróciłam do domu to wyskoczył z tekstem, ze niepotrzebnie krzyczeliśmy i wyciągnął rafaello na przeprosiny..z tym, że ja płakałam słuchając jak się na mnie drze więc niech się tym wypcha..po prostu od wczoraj jest między nami baaardzo źle..chyba tak jeszcze nie było i nawet nie wiem czy chcę to zmieniać..
a jakie on ma argumenty ? i co zamierzasz zrobić skoro macie zupełnie inny pomysł na życie ?
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=9 zdjecia make upu jednej z moich PMek jak chcecie obejrzec - makijaz bardzo delikatny, bo ona sie na codzien w ogole nie maluje i chciala bardzo delikatnie byc pomalowana....
ja bym ją jednak namawiała na mocniejszy makijaż bo chociaż ładny to cała ona jest dla moich krótkowzrocznych oczu jasną plamą ale taki makijaż sprawia że PM zdaje się być bardziej wypoczęta więc dobrze jest
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
pocz
ale Twój chyba czekał miesiąc ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:30   #1632
BYou
MBZ♥

Med niech mama tego nie robi to nie przyniesie dobrego efektu

Majasn przykro mi i to bardzo

Peach nie wiem czy stawianie ultimatum coś da? masakra z tymi facetami

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:32   #1633
carmelova
Zakorzenienie

Maja czy rozmawialiście wcześniej o ślubie, dzieciach itp. zanim temat stał się bardziej realny? Jakie było wtedy jego zdanie?
Stary 2011-11-09, 19:32   #1634
BYou
MBZ♥

Arrakis ja wolę mocniejsze podkreślenie oczuale ładnie Ci wyszło i najważniejsze, że PM była zadwolona bo to Ona miała się czuć dobrze

Stary 2011-11-09, 19:33   #1635
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Maju, strasznie to przykre, co piszesz Mam nadzieję, że cokolwiek zdecydujesz, to będzie dobrym wyjściem, które cię uszczęśliwi

Byou, wiesz... Zadzwoniłam do niej i powiedziałam, że ja nie chcę kiedyś się dowiedzieć, że on mi się oświadczył, bo moja mama go przycisnęła. Stwierdziła tylko, że pogadamy. Powiedziałam, że nie ma o czym. Ona na to: "No o tym pogadamy" Ale ja nie chcę tak... Po prostu umarłabym z żalu, że tak by wyszło i chyba bym nie umiała jej wybaczyć takiego zmuszania nas. Powiedziałam jej, że on nie wie, czy się obroni do czerwca, a chce mu już kolejne obowiązki dokładać? Nie i już. Mam nadzieję, że nie zrobi nic wbrew mojej woli...

Arr, ładnie wygląda chociaż dla mnie jednak jest zbyt blado...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-11-09 o 19:35
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:33   #1636
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

ja bym ją jednak namawiała na mocniejszy makijaż bo chociaż ładny to cała ona jest dla moich krótkowzrocznych oczu jasną plamą ale taki makijaż sprawia że PM zdaje się być bardziej wypoczęta więc dobrze jest
no ale ona nie chciala, ciagle musialam rozjasniac, bo jej bylo za mocno i sie zle czula,.... efekt koncowy podobal jej sie bardzo a to ona miala sie dobrze czuc przeciez.....
Stary 2011-11-09, 19:36   #1637
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Maja czy rozmawialiście wcześniej o ślubie, dzieciach itp. zanim temat stał się bardziej realny? Jakie było wtedy jego zdanie?
oczywiście, że rozmawialiśmy i wydawało mi się, że chcemy tego samego..wcześniej mówiliśmy, że zaraz po studiach ślub, potem bejbik..tyle, że z upływem czasu plany się przesuwały, ale po wczorajszym ja naprawdę już nie chcę zaręczyn..na pewno odechciało mi się na najbliższe 5 lat..

Ilsa, nie wiem..muszę się zastanowić..jak mnie będzie stać to się przeprowadzę jeżeli nic się nie zmieni..
Stary 2011-11-09, 19:36   #1638
kasia0912
Zakorzenienie

Maju klub

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:37   #1639
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Arrakis ja wolę mocniejsze podkreślenie oczuale ładnie Ci wyszło i najważniejsze, że PM była zadwolona bo to Ona miała się czuć dobrze
no jak ona sie nie maluje na codzien to dla niej i tak to bylo mocno podkreslone

A ostatnio mialam tez PMke ktora chciala tylko kreski kredka zrobione - chciala brazowe ale ja chociaz na szare przekonalam (bo brazowe oczy miala wiec braz to by sie tak zlal), ale tylko kreske chciala bo ciebie jej sie nie podobaja i nie lubi. To po co mam na sile przekonywac do swojej wizji... to PMce ma sie makeup podobac przede wszystkim...

A ta Bozena taka delikatna i tak ladnie wygladala, i jak widzialam jak ona sie sobie podoba to az milo mi bylo bardzo....
Stary 2011-11-09, 19:40   #1640
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, że rozmawialiśmy i wydawało mi się, że chcemy tego samego..wcześniej mówiliśmy, że zaraz po studiach ślub, potem bejbik..tyle, że z upływem czasu plany się przesuwały, ale po wczorajszym ja naprawdę już nie chcę zaręczyn..na pewno odechciało mi się na najbliższe 5 lat..

Ilsa, nie wiem..muszę się zastanowić..jak mnie będzie stać to się przeprowadzę jeżeli nic się nie zmieni..
Maju w takim razie zupełnie się Tobie nie dziwię, że czujesz się po prostu oszukana
Stary 2011-11-09, 19:41   #1641
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Maju w takim razie zupełnie się Tobie nie dziwię, że czujesz się po prostu oszukana
wiesz co jest najgorsze? że on w jednej chwili stał się dla mnie zupełnie obcy..
no nic..takie życie..
Stary 2011-11-09, 19:43   #1642
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ja mam podobne zdanie co Carmi. Zgadzam się, że ”czekanie na dobry moment” to trochę naciągana sprawa.
Chyba jednak w całej sprawie ważne jest, czy się o pierścionku wiedziało przed zaręczynami, czy dopiero po. I dlatego Kawka myślę, że u Ciebie jest nieco inaczej. Dowiedziałaś się po i na Twoim miejscu przeszłoby mi przez myśl, czemu tyle z tym czekał, ale jednak w tej sytuacji nie zadręczałabym się tym pytaniem i cieszyła zaręczynami. Natomiast wiedząc wcześniej, zwłaszcza jak facet sam powiedział lub wie, że druga strona wie o pierścionku, to samo czekanie jest - w moim odczuciu - męką.

Med, szczerze mówiąc, dla mnie najwazniejsze byłoby moje samopoczucie, mój stan psychiczny, i miałabym nadzieję, że on - jako kochający partner -to zrozumie. Po prostu poczułabym się prawdopodobnie tak, jak pisze Carmi - że muszę zasłużyć i radość z ewentualnych zaręczyn byłaby znikoma. Dlatego nie uważam tego żądania za brak miłości czy szantaż. w związku obie strony muszą się czuć dobrze - ja w takiej sytuacji czułabym się fatalnie.

Jejku, maja, tak mi przykro
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:46   #1643
BYou
MBZ♥

Med mam nadzieję, że MamaCię posłucha, ja bym chyba się posunęła do powiedzenia swojej, że jeśli takie coś zrobi to się do Niej już nie odezwę:/

Majasn to ja nie ogarniam co w twojego TŻ wstąpiło, że jest tak na nie??

Arrakis dla Kogoś kto sięie maluje to nawe lekkie pociągnięcie rzęs jest pewnie efektem:wow dobrze, że słuchasz Klientek i delikatnie nakierowujesz na to w czym Im będzie lepiej

Stary 2011-11-09, 19:47   #1644
Zuzik06
Wtajemniczenie

Med przykro mi strasznie i mam tylko nadzieję, że chłopak się w końcu zbierze.

Najka ja to rozumiem i zgadzam się z Tobą zupełnie i przecież kilka miesięcy temu też ryczałam, krzyczałam i chciałam się rozchodzić, bo jak to tak, że on nie jest pewien... A teraz jest tak, że zrobiliśmy błąd z mieszkaniem i strasznie nam ciężko z kasą. Potrwa to jeszcze jakiś czas - jak ja zacznę normalnie dostawać przelewy a Tż dostanie podwyżkę, czyli pewnie styczeń/ luty. I rozumiem, że teraz się nie da, a nie chcę byle jak na łapu capu, bo on też by się z tym dobrze nie czuł. Dla niego to też jest ważna chwila i będzie chciał o niej opowiadać. Wiem, że chce się wykazać, zabrać mnie gdzieś i tam to zrobić. Dlatego spasowałam. Ok poczekam. Co nie znaczy, że emocjonalnie bardzo tego chcę i jest mi przykro i czasem sobie popłakuję. Wiem też, że jak się sytuacja zewnętrzna ustabilizuje i będą możliwości a on się nie oświadczy to zaczną się jazdy na nowo. No ale na razie będę wzorem czekania

Maja rety brzmi okropnie, może się obudzi jak dojdzie do tego, że może Cię stracić A jeśli nie, to wiem że to brutalne, ale nie naginaj swojej rzeczywistości, bo będziesz zła i zgorzkniała, a potem zaczniesz szukać kogoś na łapu capu, byle szybko. Jak siostra mojego Tżta;/ Myśl o sobie, o tym co czujesz i czego chcesz. Jeśli Twoje chcenia się rozmijają z chceniami Tżta to cholernie przykro i żal, ale dobrze że teraz a nie za 10 lat. Przytulam

Peach kurcze u Ciebie też niefajnie Nie wiem czy szantażowac. Strasznie ogólnie nie lubię gierek związkowych i wkurza mnie, że czasem musimy się do takich rzeczy uciekać, bo normalnie nie da się z nimi pogadać, a nawet jak już się doprowadzi do rozmowy to oni nie przyjmują argumentów. Bo kobieta nie ma żadnych środków. Może tylko czekać. Czasem dobrze robi facetom olewanie ich. Wrzucenie na luz i powiedzenie, że 'teraz to ja nie wiem czy jeszcze tego chcę'. Zimny prysznic.

Arrakis podoba mi się szczególnie to ostatnie zdjęcie. Chociaż chyba mocniejsze powieki byłyby spoko, no ale jak się nie maluje...
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:48   #1645
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

BYou
Stary 2011-11-09, 19:48   #1646
majasn
Zakorzenienie

nie wiem..
już nie będę Wam marudzic
ale dziękuję za wsparcie
Stary 2011-11-09, 19:49   #1647
stygmatek
Zakorzenienie

Arrakis jeśli tak chciała- ok, jej wybór, ale mnie się nie podoba. Tzn. hmmm uważam, że równie dobrze mogłaby nie mieć wcale makijażu

edit: a tak w ogóle to trzeba zaufać makijażystce bo np. ja też się nie maluję, albo jak już to baaardzo delikatnie a jak Kawucha mi zrobiła ciemny, suczy makijaż to się czułam rewelacyjnie

Edytowane przez stygmatek
Czas edycji: 2011-11-09 o 19:50
stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:49   #1648
carmelova
Zakorzenienie

Naj właśnie! Kluczowe jest to, czy wiemy o pierścionku, i czy facet wie, że my wiemy. Jeżeli on wie, to jest moim zdaniem zwykłe granie na emocjach i ja bym się czuła chyba upokorzona. Nie ma w tym żadnej mojej winy, a muszę cierpieć dla jego "widzimisię".
Stary 2011-11-09, 19:52   #1649
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
A ostatnio mialam tez PMke ktora chciala tylko kreski kredka zrobione - chciala brazowe ale ja chociaz na szare przekonalam (bo brazowe oczy miala wiec braz to by sie tak zlal), ale tylko kreske chciala bo ciebie jej sie nie podobaja i nie lubi. To po co mam na sile przekonywac do swojej wizji... to PMce ma sie makeup podobac przede wszystkim...
to faktycznie był wielki sens wzywać wizażystkę do szarych kresek i konturowania twarzy

ja myślę nad jakimś fioletem z nudziakami, trochę rzęs a do rąk wrzosy włosy mam brązowe i takież oczy. Podobno różowego nie warto dawać na oczy na ślub bo wygląda się potem na zmęczoną

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2011-11-09 o 19:53
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:52   #1650
justyna_dt
Zakorzenienie

Maja, o kurczę... strasznie mi przykro, nie wiem, co wstąpiło w Twojego TŻa a myślisz, że on wcześniej też tak myślał tylko się "maskował", czy po prostu dopiero teraz do niego dotarło, co to wszystko tak naprawdę znaczy?

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości