Avonomaniaczki plotkują, TŻtów wychowują i coraz więcej kupują część 7 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 19:46   #4321
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi
Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻtów wychowują i coraz więcej kupują część 7

Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
o jakich zestawach sukienek piszecie, chyba cos przeoczyłam
zestaw LRD, LWD, LBD z czwartkowej oferty

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
rzeczywiście mega pustak ... ja, jak takich pustaków spotykam jak jestem w aucie, to trąbię mega przeciągle !!!!
akurat nie miałam ze sobą klaksonu , więc tylko buźka mi została

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:50   #4322
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Little Red, black, white dress (dress- sukienka)

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
akurat nie miałam ze sobą klaksonu , więc tylko buźka mi została
wiem... w takim wypadku to i ja bezsilna bo pozostaje mi to samo co Tobie... ale jak jestem w aucie to hoho - 3 ulice słyszą i zwracają uwagę na takiego pustaka .. a ten wtedy gumy pali i silnikiem garuje pokazując jak bardzo betonowym jest pustakiem (ile ma % betonu w betonie )
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:52   #4323
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Za 69,900zł były do kupienia little red, black oraz white dress. Rozeszły się w mgnieniu oka
Na alle są w zatrważających liczbach
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:53   #4324
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

za brak z katalogu nr 14 do zestawu z kosmetyczką genics dostałam własnie produkt zastępczy:

KOSMETYCZKA ANEW
Brak - produkt zamienny: 9260-1 KOSMETYCZKA SB szt. 2 wart.: 9.80

Stary 2011-11-09, 19:56   #4325
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

dzieki za wyjasnienie sukienek, te akurat widzialam, chyba zmeczona juz jestem od 4 rano, a jakos brzuch mnie bardzo boli, dzisiaj w pracy było mi słabo, duszno, myslalam ze zemdleje,,,,a teraz ten brzuch

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

nie chce mi sie patrzec na all,
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 19:58   #4326
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
dzieki za wyjasnienie sukienek, te akurat widzialam, chyba zmeczona juz jestem od 4 rano, a jakos brzuch mnie bardzo boli, dzisiaj w pracy było mi słabo, duszno, myslalam ze zemdleje,,,,a teraz ten brzuch

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

nie chce mi sie patrzec na all,
A ty Bogusiu byłas wreszcie u lekarza z tym wysokim ob? ja jutro idę na pobranie krwi, bo mam węzła powiekszonego juz klka lat na szyjce..
Stary 2011-11-09, 20:01   #4327
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
A o co z tym chodzi?
http://allegro.pl/nowy-ekspres-krups...903219079.html
jak to działa?
Tak samo?
Myślę że tak samo...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:02   #4328
katniewojt
Zakorzenienie

W środy mam podział tygodniowy na wykłady. W jednym tygodniu mam zajęcia z kobietką, a w drugim z facetem. Kiedyś jemu wypadł pogrzeb, więc zamienił się z nią na tygodnie. Od 2-ch tygodni wiemy, że dziś miało nie być tej kobietki. Przed ostatnim wykładem z inną babką znajoma mówi, że ktoś jej tam powiedział, że zamiast wolnego mamy wykład z tym kolesiem. Pytam innych - nikt nic nie wie Podobno jakieś dziewczyny, które mają po wykładzie (tym, którego nie było) seminarium z tym samym kolesiem, poszły je przenieść, a on im powiedział, że przecież mamy wykład i nie. Drugi kierunek nieświadomy niczego (bo ich własne koleżanki, które chciały przenieść seminarium, nic im nie powiedziały) poszedł sobie do domu. Od nas resztka, czyli jakieś 10 osób zbierało się do domu i złapaliśmy laskę z innego kierunku. Powiedziała, że widziała się z tą kobietką i nic nie mówiła o żadnym zastępstwie, więc poszliśmy do domu z myślą, że kolesiowi tygodnie się pomerdały. Dodam, że nie było nigdzie żadnej wywieszki z informacją, a koleś już jest w okolicach 65-70 Zostawi tylko ci, którzy mają z nim seminarium, czyli 8osób. Koleś nie dość, że się na nich wyżył i zrobił listę, to jeszcze poprowadził pewny wykład i seminarium przez półtorej h, więc dopiero wyszli z uczelni...
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:05   #4329
zalotnica83
Zakorzenienie

Kurcze ja to czasem wejdę na forum a potem myślę()...ciekawe co z córeczką Oja(nie umiem odmienić) czy gorączka zeszła...mam nadzieję że tak...a może mała ma trzydniówkę jak wysoka gorączka i brak innych objawów...poczekamy zobaczymy...trzymam kciuki za dużo zdrówka dla malutkiej
Stary 2011-11-09, 20:06   #4330
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

Cytat:
A ty Bogusiu byłas wreszcie u lekarza z tym wysokim ob? ja jutro idę na pobranie krwi, bo mam węzła powiekszonego juz klka lat na szyjce..
no cos ty Jolu, nie byłam, zapomniałam, wczoraj dopiero na zebraniu wyniki wpadły mi w reke, a u gina tez nie bylam, mialam sie zglosic do kontroli w związku z tymi mięśniakami
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:14   #4331
Wronia3
Wtajemniczenie

Franio kazał przekazać, że nazywa się Franek, jest biało - czarny jak na Pingwinka przystało. Pierwszy raz ma już za sobą - w załączniku kawka dla chętnych [LUNGO ]. Kosztował 299zł [ale niby teraz jest jakaś promocja ze jak się wyśle kupon i kod kreskowy i dowód zakupu to producent zwraca 60zł - ciekawe, spróbować można ].

Już czuję tą wieczną dziurę w portfelu - wszystkie kawy, które mogą mi smakować są 2kapsułkowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0662.jpg (18,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-11-09, 20:20   #4332
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
ojjjjj ... wiem, jak to ciężko, bo codziennie tego wysłuchuję

mogłaś to rozłożyć na raty, albo przekabacić komornika, że nie masz żadnego majątku i poszłoby do umorzenia

to był mandat męża a On niestety ma "gospodarstwo" 1,4 ha.
Pozostaje tylko jeszcze moje 100zl- też mandat tylko dziwna sprawa, powiedz mi Jamapi, jako specjalista w tej dziedzinie, ten mój mandat był wystawiony w zeszłym roku we wrzesniu, przyszło pismo, że pobiora z rozliczenia z PITu, nawet się do nich pofatygowałam żeby spytać czy mi napewno wezmą z rozliczenia (bo na to własnie liczyłam) czy mam najpierw jakąś zgodę czy coś podpisać (bo te pismo jakieś takie niezrozumiałe dla mnie było, tak jakbym miała wyrazic na to zgodę czy cos) no i jak tam pojechałam to mi pani powiedziała, że oni sobie to wezmą i zadnej mojej zgody nie potrzebują ... a no to luz...ale kasa z rozliczenia przyszła, trochę inna niż wynikało z rozliczenia ale napewno nie mniejsza niż o te 100zl, wiec wychodzi na to, że nie pobrali za ten mandat, pisma żadne nie przychodzą...a Tzta scignęli po kilku miesiacach od razu windykacja, karne odsetki
Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Oja- Czemu jej dałaś PÓŁ czopka??? To takie dla dorosłych?
bo ten czopek to 250g a tam w ulotce jest napisane, ze 10mg na 1kg masy, więc jak Anielka waży ok 12kg to tak by chyba wychodziło, choc już sama nie wiem czy nie za mało jej podałam ale juz nie jest taka rozpalona

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:21   #4333
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Miałam wyjaśniać,ale się spóźniłam

Cytat:
A o co z tym chodzi?
http://allegro.pl/nowy-ekspres-krups...903219079.html
jak to działa?
Tak samo?
tak samo Krups ma chyba 4 modele na kapsułki,ten co pokazywałaś to potocznie litera "C",nasz Pingwinek,Biedronka i Opona jeszcze z tego co wiem,opona jest najdroższa
zobacz tutaj:
https://www.dolce-gusto.pl/PL/Ekspre...-Ekspresy.aspx

Cytat:
no cos ty Jolu, nie byłam, zapomniałam, wczoraj dopiero na zebraniu wyniki wpadły mi w reke, a u gina tez nie bylam, mialam sie zglosic do kontroli w związku z tymi mięśniakami
dbaj o siebie (powiedziała ta co u lekarza była ostatnio 8 lat temu )

Cytat:
Napisane przez Wronia3 Pokaż wiadomość
Franio kazał przekazać, że nazywa się Franek, jest biało - czarny jak na Pingwinka przystało. Pierwszy raz ma już za sobą - w załączniku kawka dla chętnych [LUNGO ]. Kosztował 299zł [ale niby teraz jest jakaś promocja ze jak się wyśle kupon i kod kreskowy i dowód zakupu to producent zwraca 60zł - ciekawe, spróbować można ].

Już czuję tą wieczną dziurę w portfelu - wszystkie kawy, które mogą mi smakować są 2kapsułkowe
smacznej kawki jak znajdziesz w sklepie Cortado to weź,to kawa z mlekiem,ale ma 16 kapsułek i jest pyszna
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:24   #4334
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze ja to czasem wejdę na forum a potem myślę()...ciekawe co z córeczką Oja(nie umiem odmienić) czy gorączka zeszła...mam nadzieję że tak...a może mała ma trzydniówkę jak wysoka gorączka i brak innych objawów...poczekamy zobaczymy...trzymam kciuki za dużo zdrówka dla malutkiej
dziękuję kochana za troskę
Oji tak jak Ola, Oli

ale trzydniówka to nie jest połączona z biegunką? czy mi się coś pomieszało?

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Stary 2011-11-09, 20:36   #4335
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
też pomyślałam o 3 dniówce, jak bez innych objawów

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
to był mandat męża a On niestety ma "gospodarstwo" 1,4 ha.
Pozostaje tylko jeszcze moje 100zl- też mandat tylko dziwna sprawa, powiedz mi Jamapi, jako specjalista w tej dziedzinie, ten mój mandat był wystawiony w zeszłym roku we wrzesniu, przyszło pismo, że pobiora z rozliczenia z PITu, nawet się do nich pofatygowałam żeby spytać czy mi napewno wezmą z rozliczenia (bo na to własnie liczyłam) czy mam najpierw jakąś zgodę czy coś podpisać (bo te pismo jakieś takie niezrozumiałe dla mnie było, tak jakbym miała wyrazic na to zgodę czy cos) no i jak tam pojechałam to mi pani powiedziała, że oni sobie to wezmą i zadnej mojej zgody nie potrzebują ... a no to luz...ale kasa z rozliczenia przyszła, trochę inna niż wynikało z rozliczenia ale napewno nie mniejsza niż o te 100zl, wiec wychodzi na to, że nie pobrali za ten mandat, pisma żadne nie przychodzą...a Tzta scignęli po kilku miesiacach od razu windykacja, karne odsetki
hmmmm szczerze mówiąc to nie wiem ... powinny Ci ściągnąć około 106-112zł
istnieje prawdopodobieństwo, że w którymś momencie powstał błąd - wierzyciel się pomylił w kwocie albo komornik
ale jak ściągneli mniej to ok jeżeli US siągnął i przelał mniej wierzycielowi, to u niego wiszisz, jako częściowo wpłacona przez US, a wówczas się postępowania nie wznawia tylko czeka na dalsze kroki komornika ...

nie wiem, jak było w Twoim przypadku, kto się pomylił

jak to piszę w punktu widzenia wierzyciela, nie komornika

Stary 2011-11-09, 20:39   #4336
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Oji tak jak Ola, Oli

nie musi być z biegunką ale może.. zależy od dziecka
Stary 2011-11-09, 20:44   #4337
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Oji tak jak Ola, Oli

a mała ma biegunkę???
jak tak to może ząbki

charakterystyczna dla trzydniówki jest wysypka pod 3 dniach

Stary 2011-11-09, 20:50   #4338
Oja 84
Zadomowienie

kurcze, ja nie pamiętam jaką kwotę zabrali ale mogło być tak, że zabrali ...tylko odsetki a reszta nadal wisi? a jeśli tak to chyba przez tyle czasu ktoś by sie odezwał skoro nim sie zajęli tak szybko? jak przyszło pismo do tZta to nie żadne "wzywamy do zapłaty" tylko, że zostało zajęte takie a takie konto bankowe. Na te konto już nic nie wpływa, żadne pieniadze (nawet wczoraj tu pisałyśmy o kontach w bankach) więc by się nie doczekali raczej na spłatę w ten sposób ale ja dziś poszłam i na te konto właśnie wpłaciłam w okienku kasę żeby sobie zabrali, nawet panie w banku były tak miłe, ze zadzwoniły gdzie trzeba, że wpłacam za mandat i niech sobie pobiorą ( bo bałąm sie żeby nie było tak, że ja tam wpłacę a oni za jakiś czas znów nas będą nękać )

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
a mała ma biegunkę???
jak tak to może ząbki

nie nie, nie ma biegunki, żadnego kataru, kaszlu nic, gardełko ładne (na moje oko) tylko ta gorączka...hmmm...Ząbki.. .kurcze ona prawie wszystkie juz ma, nigdy nie gorączkowała przy wyżynaniu ząbków, nawet jak jej szły jedne za drugimi, albo po 2 naraz...wtedy to tylko marudna i płacząca była...a tu nagle taka goraczka i to dość wysoka...

Stary 2011-11-09, 20:50   #4339
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Witam dziewuszki ;-) Coś mało dzisiaj naskrobałyście. U nas w mieście zaczynają się dni MBP (Matki Boskiej Pieniężnej) i wszędzie pełno ludzi. A w szczególności pod ŚP (Ścianami Płaczu). Mnie i Mamę podkusiło, żeby sobie dzisiaj akurat pohasać po sklepach i to był błąd.

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
Do piguł pękają? Kurka... Ale u mnie to i tak od nadmiaru kg raczej.
Zauważyłam u siebie po jakiś kilku miesiącach w okolicach kostek i poszperałam w necie i między innymi od tabsów. Ale ja mam predyspozycję do tego, gdyż mama i jej mama, czyli moja babcia mają.

Cytat:
doberek po pracy
mało nastukałyście

ale mnie dziś koleś jeden wpienił ... kierowca
idę sobie z bąblem ... jest wielkie skrzyżowanie bez świateł, ale wszystko stoi, bo koras nieziemski czekamy, zeby przejść ... w końcu w jednego pasa nas puścili, a na drugim samochód było dosyć daleko ... to idę z bąblem powoli, jak to z nim, a ten koleś z drugiego pasa patrzał gdzieś w bok i jedzie na szczęście pomału, ale kurna w ogóle nie patrzał na pasy i gdybym te dwa kroki się nie cofnęła to by w nas trafił
troche mnie to wpieniło, że zamiast patrzeć na ulicę to patrzy kuźwa dookoła
wiedziałam, że nic się nie stanie, bo ja na szczęście patrzałam, ale chodziło mi o sam fakt, że facet jest półgłówkiem i tyle
zauważył nas dopiero jak przejeżdżał obok i schyliłam się, żeby na niego spojrzeć i pokazać mu stukaniem się w czoło, co o nim myślę jeszcze tylko głośno krzyknęłam 'debil' i czekałam, aż przejedzie ...
w końcu przeszliśmy zaraz za nim, bo samochody nas puszczały, a koleś otwiera drzwi i na mnie z pyskiem że może mnie skutkąć w ten głupi łep no i wtedy to mnie już wkurzył na maxa powiedziałam co o nim myslę całkiem głośno i dosadnie oraz zapraszałam, żeby podszedł i pokazał co potrafi, po czym się odwróciłam i poszłam
no kur...... co za pierdzielony debil

i żeby nie było - nie myślcie, że wciskałam się na chama między samochody duże przejście dla pieszych i inny samochód nas puszczał, bo chyba widział, że długo staliśmy, a poza tym i tak był korek a ten debil nawet na drogę nie patrzał i jeszcze kurna miał pretencje

ahhh się wyżaliłam i od razu mi lepiej
Świat jest pełny takich debili.

Cytat:
Napisane przez Wronia3 Pokaż wiadomość
Chcę Wam kogoś przedstawić - oto Franek
Kolejny Pingwinek ;-) Witaj!

Cytat:
Mnie taki węzeł wyskoczył w zeszłym roku, ale się wystraszyłam wtedy, bieganina po lekarzach. Wyniki w normie, na usg lekko powiększony. Pan co robił usg i pani laryngolog stwierdzili, że urósł mi po niewyleczonej jakiejś chorobie. Potem sam znikł, ale nie do końca bo mam go jeszcze wyczuwalnego.

Będę później, najpierw idę pod prysznic, potem będzie TapModel
Pa
Stary 2011-11-09, 20:53   #4340
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
kurcze, ja nie pamiętam jaką kwotę zabrali ale mogło być tak, że zabrali ...tylko odsetki a reszta nadal wisi? a jeśli tak to chyba przez tyle czasu ktoś by sie odezwał skoro nim sie zajęli tak szybko? jak przyszło pismo do tZta to nie żadne "wzywamy do zapłaty" tylko, że zostało zajęte takie a takie konto bankowe. Na te konto już nic nie wpływa, żadne pieniadze (nawet wczoraj tu pisałyśmy o kontach w bankach) więc by się nie doczekali raczej na spłatę w ten sposób ale ja dziś poszłam i na te konto właśnie wpłaciłam w okienku kasę żeby sobie zabrali, nawet panie w banku były tak miłe, ze zadzwoniły gdzie trzeba, że wpłacam za mandat i niech sobie pobiorą ( bo bałąm sie żeby nie było tak, że ja tam wpłacę a oni za jakiś czas znów nas będą nękać )

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

nie nie, nie ma biegunki, żadnego kataru, kaszlu nic, gardełko ładne (na moje oko) tylko ta gorączka...hmmm...Ząbki.. .kurcze ona prawie wszystkie juz ma, nigdy nie gorączkowała przy wyżynaniu ząbków, nawet jak jej szły jedne za drugimi, albo po 2 naraz...wtedy to tylko marudna i płacząca była...a tu nagle taka goraczka i to dość wysoka...
z tym zajmowaniem należności tak jest - że piszą, ze zajmują i już jak sie uda sciągnąc to mają mniej roboty, a jak nie to komornika wysyłają jeszczę w gre wchodzi zajęcie wynagrodzenia itp.
na prawdę nie potrafię powiedzieć, a co chodzi z Twoim mandatem ...

no to pewnie 3 dniówka jeżeli nie ma żadnych innych objawów ... za 3 dni szukaj ciapek na ciele - jeżeli będą to to było to, a jak nie to nie wiem ale lepiej jutro idźcie do lekarza, bo teraz 3 dni wolnego, więc jakby co tylko pogotowie Wam zostanie ....
a w gardełku nie ma nalotu?

Stary 2011-11-09, 21:04   #4341
zalotnica83
Zakorzenienie

Oja to jak najbardziej pół czopka, bo to dla dorosłych...dla dzieci mają 125mg Ciesze sie że gorączka spadła. Przy trzydniówce może nie być żadnych objawów poza gorączką dlatego poznaje sie ja dopiero w czwarty dzień jak występuje wysypka...najczesciej zdaza sie własnie dzieciom w wieku 1,5-2 lata...dlatego przyszła mi na mysl...
Stary 2011-11-09, 21:11   #4342
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2011-11-09 o 21:17
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:27   #4343
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
a mała ma biegunkę???
jak tak to może ząbki

Cytat:
z tym zajmowaniem należności tak jest - że piszą, ze zajmują i już jak sie uda sciągnąc to mają mniej roboty, a jak nie to komornika wysyłają jeszczę w gre wchodzi zajęcie wynagrodzenia itp.
na prawdę nie potrafię powiedzieć, a co chodzi z Twoim mandatem ...

no to pewnie 3 dniówka jeżeli nie ma żadnych innych objawów ... za 3 dni szukaj ciapek na ciele - jeżeli będą to to było to, a jak nie to nie wiem ale lepiej jutro idźcie do lekarza, bo teraz 3 dni wolnego, więc jakby co tylko pogotowie Wam zostanie ....
a w gardełku nie ma nalotu?
nie, ładne ma gardełko, żadnych zaczerwienień, nic...Zobaczę co bedzie jutro rano, przez noc ją będę obserwować i czopki dawać a jutro jakby co to poproszę któregos sąsiada żeby mnie zawióżł bo mąż już pojechał do Poznania a tesciu w szpitalu, od dzis, jakieś badania mu muszą zrobić.
Ach w ogóle jaki cholerny zbieg okoliczności, bo TZ przyjechał wczoraj wieczorem(z Poznania) bo dziś musiał coś załatwić osobiście, miał na to czas od 9:30 do 13:30, a teściu miał się dziś stawić w szpitalu w Poznaniu właśnie, do godz 11 stej i dzwonił tam do tego szpitala czy nie mógłby mieć tej godziny przesuniętej o kilka godz bo to jednak 120 km i wtedy TZ by załatwił to co miał załatwić i by zabrał ojca i by pojechali razem bo i tak musiał jechać i tak, ale nieee, ma być o 11stej albo wcale!!! no to teściu najął kogoś żeby go zawiózł (przeważnie sobie liczą za to nawet po znajomosci, ok 200zl(parę lat temu była taka kwota, teraz pewnie więcej) no bo paliwo plus ok 100zl za zawiezienie) a TZ załatwił co miał załatwić i pojechał parę godz póżniej niemal w to samo miejsce
i jeszcze mało tego teściu wyjechał o ósmej czyli 3 godz miał na podróż, jeszcze Tż pukał się w głowę po co tak wcześnie a sie okazało, że przez Poznaniem były takie korki, ze do szpitala dojechali o 11:30 i mało tego dostał z✂✂✂ę od jakiejś lekarki czy pielęgniarki i nie chcieli juz go przyjąć bo miał wyrażnie powiedziane: do 11stej!
ale jak kiedyś co też miał iść do szpitala na badania (on jest cukrzykiem i robią mu tam ileś dni jakieś badania, pomiary i potem dobierają mu leki, teraz muszą mu dobrać inne bo chyba mu nie służą) no i wtedy też się stawił na godzinę to czekał chyba jeszcze ze dwie i kurka dobrze było

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Oja to jak najbardziej pół czopka, bo to dla dorosłych...dla dzieci mają 125mg Ciesze sie że gorączka spadła. Przy trzydniówce może nie być żadnych objawów poza gorączką dlatego poznaje sie ja dopiero w czwarty dzień jak występuje wysypka...najczesciej zdaza sie własnie dzieciom w wieku 1,5-2 lata...dlatego przyszła mi na mysl...
niby tak ale tam pisze, że to lek przeznaczony dla dzieci w wieku od 7 do 12 roku a ona ma nie całe 2 i mówiłam o tym farmaceutce w aptece...

a ta 3 dniówka jest groźna? i dlaczego występuje po niej wysypka

Stary 2011-11-09, 21:31   #4344
musso4
Zakorzenienie

Fajnie, że przypomniałyście o top model tylko nie wiem czy wytrzymam do końca
Stary 2011-11-09, 21:32   #4345
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
nie, ładne ma gardełko, żadnych zaczerwienień, nic...Zobaczę co bedzie jutro rano, przez noc ją będę obserwować i czopki dawać a jutro jakby co to poproszę któregos sąsiada żeby mnie zawióżł bo mąż już pojechał do Poznania a tesciu w szpitalu, od dzis, jakieś badania mu muszą zrobić.
Ach w ogóle jaki cholerny zbieg okoliczności, bo TZ przyjechał wczoraj wieczorem(z Poznania) bo dziś musiał coś załatwić osobiście, miał na to czas od 9:30 do 13:30, a teściu miał się dziś stawić w szpitalu w Poznaniu właśnie, do godz 11 stej i dzwonił tam do tego szpitala czy nie mógłby mieć tej godziny przesuniętej o kilka godz bo to jednak 120 km i wtedy TZ by załatwił to co miał załatwić i by zabrał ojca i by pojechali razem bo i tak musiał jechać i tak, ale nieee, ma być o 11stej albo wcale!!! no to teściu najął kogoś żeby go zawiózł (przeważnie sobie liczą za to nawet po znajomosci, ok 200zl(parę lat temu była taka kwota, teraz pewnie więcej) no bo paliwo plus ok 100zl za zawiezienie) a TZ załatwił co miał załatwić i pojechał parę godz póżniej niemal w to samo miejsce
i jeszcze mało tego teściu wyjechał o ósmej czyli 3 godz miał na podróż, jeszcze Tż pukał się w głowę po co tak wcześnie a sie okazało, że przez Poznaniem były takie korki, ze do szpitala dojechali o 11:30 i mało tego dostał z✂✂✂ę od jakiejś lekarki czy pielęgniarki i nie chcieli juz go przyjąć bo miał wyrażnie powiedziane: do 11stej!
ale jak kiedyś co też miał iść do szpitala na badania (on jest cukrzykiem i robią mu tam ileś dni jakieś badania, pomiary i potem dobierają mu leki, teraz muszą mu dobrać inne bo chyba mu nie służą) no i wtedy też się stawił na godzinę to czekał chyba jeszcze ze dwie i kurka dobrze było

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

niby tak ale tam pisze, że to lek przeznaczony dla dzieci w wieku od 7 do 12 roku a ona ma nie całe 2 i mówiłam o tym farmaceutce w aptece...

a ta 3 dniówka jest groźna? i dlaczego występuje po niej wysypka
3-dniówka to wirus, który raczej nie jest groźny...dziecko przez gorączke moze być jednak osłabione i trzeba bardzo uwazac zeby co innego sie nie przyplątało...no i jest zakaźna także lepiej żeby dziecko nie miało kontaktu z innymi dziećmi
Stary 2011-11-09, 22:05   #4346
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 22:06   #4347
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
bo ten czopek to 250g a tam w ulotce jest napisane, ze 10mg na 1kg masy, więc jak Anielka waży ok 12kg to tak by chyba wychodziło, choc już sama nie wiem czy nie za mało jej podałam ale juz nie jest taka rozpalona
dobrze zrobiłaś bo to byłaby za duża dawka dla dziecka
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 22:12   #4348
musso4
Zakorzenienie

Ciekawe która odpadnie, a powiem wam, że ja z tych co zostały to kojarzę tylko 3: Michalinę, tą co ma dziecko i tą co beczy, imion nie pamiętam, jak będą 2 odcinki do końca to będę wiedziała, kto jest kto

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-11-09 o 22:14
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 22:26   #4349
cheneelle
Zakorzenienie

O Boziu tylko dwie strony do nadrobienia? Gdzie pouciekałyście?
Stary 2011-11-09, 22:32   #4350
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
O Boziu tylko dwie strony do nadrobienia? Gdzie pouciekałyście?
Dużo źle, mało źle
skończyło się TM zaraz przyjdą

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości