|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
No właśnie, to mnie zastanawia. Skoro witaminy z tabletek nie przyswajają się w należytym stopniu lub nawet wcale, i tak twierdzi sporo lekarzy, to czemu z 2 str mówią, że to dodatkowa suplementacja jest sprawcą dużej masy urodzeniowej??Coś mi się tu kupy nie trzyma...Jak na mój gust, winna może być dieta-dużo słodyczy, fastfoodów i tłuszczy...Co tuczy mamy, tuczy też dzieciaczki |
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
A potem to już kwestia genów i żywienia , a teraz wszystkiego jest pod dostatkiem , nie to co chociażby 30 lat temu. |
||
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() Antki to fajne chlopaki!
|
|
#215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie dzisiaj nasprzatalam!
nadrobilam Was tylko coby na biezaco byc i uciekam do lozeczka, poczytam chwilke moze i padne jak kawka Do jutra mamuski!
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ten dzidziorek w brzuszku mnie tak mocno kopie, ze az sie boje co bedzie pozniej.
Filip slabiej kopal a szczegolnie w tym okresie. No ale od poczatku dzidzia podobno bardzo ruchliwa. Oj chyba po urodzeniu bede biegac
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogladnełam dzisiejszą "porodówkę" na TLC-oglądałyście??? poryczłam się jak nie wiem na pierwszym porodzie, nie mogłam dojść do siebie tak się przejełam i wzruszyłam w końcu! A był problem z dzidzią tak zwana "niewspółmierność barkowa" Masakra to było straszne dzidzia wyszła taka wiotka...zamroczona...jak by na wpółprzytomna, nie ruszała się...potem otworzyła oczka...troszkę czasu mineło...i zaczeła płakać
i wszystko OK> ( mam nadzieję, że nie przestraszyłąm nikogo )Dziewczyny jakie zestawy ciuszków szykujecie na wyjscie ze szpitala???...bo nie wiem jak dzidzia powinna być ubrana? (nie wiadomo jaka pogoda też bedzie.)..ale w kwietniu czasami nawet jest jeszcze śnieg!!! nie wiem czy czpeczka ma byc gruba? czy kombnezon czy kurteczka? czy same spodenki czy śpioszki...czy też rajstopki? kurcze pojęcia nie mam... kupuję ciuszki ale jak się okaże ze nie mam dobranych zestawów bo mam same body...i kaftaniki to bedzie hehe Sorki za głupe pytanie, i chyba Aguśka z innymi mamami już podpowiadały...ale proszę o więcej...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-09 o 22:02 |
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jak pracuję to nie dam rady nadążać za Wami - tyle stron do nadrabiania
![]() My dzisiaj po usg, Tż posłuchał bicia serducha i ze zdumieniem patrzał jak małe fika koziołki. Nadal pozostaje ono z przechyłem na on - bo coś tam dyndało między nogami ale na 100% lekarz powie, jak jajeczka zstąpią ![]() Ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku, a młode było dzisiaj tak aktywne, chyba popis przed ojcem dawało ![]() No i po lekarzu przeleciałam się po sklepach - wszystko słodkie, ale chyba zakupy po połówkowym usg będą. I przymierzyłam sie do x-landera, pojeździłam po sklepie i jestem pod wrażeniam. a teraz idę nadrobić resztę stron
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo nie mam zielonego pojęcia
|
|
|
|
|
#221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo stwierdzili, że powiela ona tylko istniejące przepisy. Niestety do nikogo nie dociera, że te przepisy w 80% placówek nie sa respektowane
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wyjście chcę białe ciuszki - body z krótkim rekawkiem, spodnie, koszulka z długim, skarpetki, zwykła czapeczka i kombinezon. Przejście ze szpitala na parking to nawet nie 5 minut, w samochodzie będzie raczej ciepło. Oczywiście jak będzie zimno to maluszka okryje kocykiem. Tak planuję, ale czy dobrze?
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos ciuszków na wyjście to ciężko coś radzić jak nie wiemy jak będzie na dworze.Ja miałam uszykowane dwie "wersje" i TŻ wszystko przywiózł do szpitala, położna wybrała co uważała za słuszne i tak pojechaliśmy do domku.Z tym,że jak wychodziłam to było -15 stopni .Ja myślę,że teraz ubiorę bodziaka , na to pajac cieplejszy ,do tego jakiś polarową bluzę lub sweterek i na wszelki wypadek wezmę rajstopki.Może też być bodziak i dresik polarkowy.Będę mieć koc w razie co to się przykryje bobasa.Na głowę czapka raczej cieńsza. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-09 o 22:17 |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się zawsze kryłam z płaczem przed TŻ ale po trzech latach bycia razem zobaczył ostatnio jak chlipie pośmiał się ze mnie trochę,że ja taka płaczliwa hehe ![]() Mi się wydaję, że jest ok poza tym są teraz te fajne nosidełka z daszkami więc może zabardzo dzidzię nie przewieje no i można jak zimno będzie kocyk i buzię okryć pieluszką zanim zdążycie zejść do samochodu ![]() Moje dziecko powoli zdrowieje a mnie zaczyna rozkładać powoli, póki co i tak już wszyscy byli chorzy za wyjątkiem mnie... ehhh a tak sie przed tym bronię jak mogę
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
na wyjście ze szpitala planuję jakieś body, pajacyk, kaftanik, czapeczka, a na to kombinezon wiosenny i chyba starczy ? zresztą okaże się
tylko ja dalej mam problem ile kupić tych ciuszków w danym rozmiarze masakra |
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
O rrrrrraaanyyy ja Was szukam i szukam, a tu nowy wątek
Dawno mnie nie było na wizażu, ale nic złego się z nami nie dzieje, tylko po prostu jestem tragicznie zajęta, aż zapominam, że dzidzię w sobie mam i się rozwija. Mam stresy i zmartwienia, źle śpię, ale oby do 16 listopada. Potem odpocznę przez jakiś czas..i Was nadrobię. Nie piszcie za dużo ![]() Trzymajcie się cieplutko |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
kup po 5 sztuk na początek. krótki/długi rękaw. Po dwa ciepłe na dwór, cieńsze pod spód. Jak będzie trzeba to dokupisz. Na lato możesz kupić więcej (to będzie rozmiar 62/68).
|
#228 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że tak na raty ale nadrabiam i boję się, że moja skleroza spowoduje, że zapomnę co chciałam napisac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
juleczka do tego czasu to będziesz miala spooooro do czytania
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 5szt. z r.56 i r.62 ?? no właśnie, a co do rozmiaru 68 to kiedy dzidzia ma go mniej więcej od 3miesiąca ? ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- dokładnie
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że on nie wie jak zareagować...i lekko się śmieje ze mnie...ale co tam czasami trzeba...całe życie przed nami wspólne życie i musimy umieć przy sobie płakać i śmiać się...Co do ciuszków...to wygląda sensownie...myślałam podobnie ale i dlatego pytam Was???
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozmiar 68 najczęściej jest powyzej trzeciego miesiąca, czasem wcześniej.
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od dzidzi, dodam jeszcze ,że rozmiarówka w tych ciuszkach potrafi być bardzo różna.Ja miałam na "dzień dobry" 56 i 62 ciuszki, ,a resztę kupiłam jak dziecko urosło, moim zdaniem tak jest najlepiej, zobaczysz czy pasują Ci bodziaki z pajacami czy ze śpiochami, czy wolisz spodenki i bluzeczki.
|
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
no tak póki co mam w planie kupić tylko r.56 i r.62 inne to już później, ale nie wiem ile mam mieć zestawów masakra
|
||
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
ojjj takk, także dlatego nie piszcie dużo
bo jeszcze stary wątek mam do dokończenia Dobrej nocki |
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u was ale u mnie to jak sie urodzi dzidzia to najbliższa rodzina i znajomi przychodzą do dzidzi z jakimś prezentem( ubranka, pampersy, kosmetyki itp) więc czasem tych ubranek w większych rozmiarach się dostaje sporo A rozmiar 68 to już można spokojnie kupować po porodzie i już wiadomo będzie czy trzeba będzie kupować więcej ciepłych czy letnich ubranek
|
|
|
#238 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tż pół wieczoru już gada o tym dzisiejszym USG - aż mnie rozczula tym, ze to tak przeżywa
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Jolkaaa;30422334]no tak póki co mam w planie kupić tylko r.56 i r.62 inne to już później, ale nie wiem ile mam mieć zestawów
masakra[QUOTE]Nie zamartwiaj się tak Kup parę bodziaków z długim i krótkim rękawem do tego bluzeczki na wierzch z długim, śpioszków kilka par ( zazwyczaj one się najszybciej brudzą) mogą być też pajacyki i to najlepiej w podobnej ilości te dwa pierwsze rozmiary bo takie maluchy naprawdę do 6 miesiąca rosną w oczach z dnia na dzień
|
|
#240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

)
ale Was gdzieś wpuścić to wstyd

Dawno mnie nie było na wizażu, ale nic złego się z nami nie dzieje, tylko po prostu jestem tragicznie zajęta, aż zapominam, że dzidzię w sobie mam i się rozwija. Mam stresy i zmartwienia, źle śpię, ale oby do 16 listopada. Potem odpocznę przez jakiś czas..i Was nadrobię. Nie piszcie za dużo 

Przejżałam i wypbóbowałam multum różnych przepisów i stworzyłam własną kombinację, bo nie zawsze mam wszystko, co trzeba, w danym przepisie, więc je miksuję