|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Dziękuję
![]() za wizytę! Daj znać jak będziesz po ![]() Cytat:
Wiktoria śliczne imię Mogę dopisać do listy?Cytat:
Gratuluję wagi! W takim razie rodź jak najwięcej kochana
|
||
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Czekalam ponad 30min az pielegniarka mnie poprosila nasikalam ladnie do kubeczka zostalam zwazona zapytala mnie jak sie czuje i pozniej gadalam z ginem
Data porodu 8 czerwca ![]() Nastepna wizyte mam 2go grudnia wtedy bede miala robione usg genetyczne ( wsumie nie wiem czy je chce ) i wszystkie badania .. a z ginem bede sie widziala 7go ( juz beda wszystkie wyniki Cytat:
![]()
|
|
|
#2493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, przypomniało mi się właśnie jak wychodziłam z małym ze szpitala i akurat wyszedł jeden lekarz i pożegnał nas (mnie, babcię, teściową, tż-ta) słowami: "Nie wiem czy mówić Wam do zobaczenia(...)" (na co moja babcia mówi że lepiej nie
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-11-09 o 23:27 |
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!
Juz po pracy. Mialam ochote wykrzyczec calemu swiatu ze sie w koncu udalo ![]() Tz byl w szoku wgladal jak maly chlopiec. he he. Mowil ze juz zwatpil ze sie uda i ze mam sie za bardzo nei ekscytowac jeszcze ze po 12 tyg bedzie juz najbezpieczniej i wtedy zaczniemy sie naprawde cieszyc. Choc ja juz nie posiadam sie z radosci ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam sie jak powiem mamie, za tydzien lecimy do POlski na urlop wiec chyba wtedy to zrobie kupie jakis drobiazg i zalatwimy Czyli jednak moj maly slodziak przyniosl mi szczescie
|
|
|
|
#2495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ech widzisz, w końcu się udało!
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
To trwalo tak dlugo ze po prostu nie moge uwierzyc ze w koncu sie udalo
![]() Dziekuje dziewczyny za wsparcie w tym trudnym dla mnie czasie ![]() Nie moge sie doczekac wizyty w PL bo tutaj pierwsza wizyta dopiero okolo 8 tygodna. A jak tam Wasze maluszki>
|
|
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratki jeszcze raz
|
|
|
#2499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To niepotrzebnie się niecierpliwiłaś ![]() U mnie podobnie było, lekarz mówił że nic tylko rodzić dzieci Teściowa jak mnie zobaczyła po porodzie (nie wierzyła, że nie mam rozstępów i odstającego brzucha) to też stwierdziła, że robić drugie ![]() Cytat:
...W 20 tygodniu nie wykryją chorób genetycznych na podstawie przezierności karkowej bo fałd karkowy się wchłania i w 20 tygodniu albo go nie ma albo jest mały i nie ma po co go mierzyć Tu bardziej chodzi o sprawdzenie pracy serduszka i choroby, które pewnie u Ciebie można wyleczyć jeszcze w łonie matki więc myślę, że warto je zrobić ![]() Będziemy się ścigać z porodem
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-11-10 o 08:54 |
||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Powtorzylam test z samego rana i wyszly dwie grube krechy 4 testy pozytywne + brak @ wiec to juz nie moze byc pomylka ![]() Tak sie ciesze ![]() Zrobilam sobie mietowa herbatke bo mnie mdli od samego rana ale to pewnie z nerwow bo na objawy ciazowe jeszcze za wczesnie ![]() jak minela noc? MIlego dnia *Dodaje informacje do strony pierwszej: Mam na imie Natalia i z tego co wyliczylam to prawdopodobny termin porodu to 17 lipiec 2012
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2011-11-10 o 09:22 |
|
|
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim
mam na imię Monika lat 21 i jestem w 6 tygodniu ciąży Przeglądam od jakiegoś czasu wątek i postanowiłam się przyłączyć
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
witaj 1MONIKA8 w naszym gronie
![]() Gratulacje
|
|
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eh, ja jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać rozmowy z lekarzem. mam do niego tysiące pytań, a poza tym zauważyłam u siebie kilka poważnych zmian. nie słyszałam, żeby np. kłucie w klatce piersiowej było w ciąży czymś normalnym heh, ten maluszek to mnie chyba wykończy, bo dzisiaj znowu mnie pobił
|
|
|
|
|
#2504 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Dzisiejsza nocka minęła suuper Cytat:
![]() Cytat:
Już Cię dopisuję do listy Powiesz coś więcej o sobie?---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Mogłabyś podać swoje dane, to wpiszę Cię ponownie do listy?
|
|||
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bede miec pierwsza wizyte za niecale 2 tyg i juz sie doczekac nie moge ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Super Pati Slicznego masz synusia Dobrze ze w miare sobie pospalas jeszcze pare miesiecy i bedzie ci przesypial spokojnie cale nocki. Jak sobie radzisz?ja musze isc do sklepu po zakupy ale mi sie tak nie chce. Tz juz w pracy teraz robi nadgodziny i pracuje po 12 godzin dzinnie a ja tez juz zmeczona jestem. weekend spedze caly w lozku
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
witam
moj maly znowu ma faze na cycka, juz pare dni najadal sie moim, teraz malo, dopiero po mm zasypia, ale niech je, musi dogonic troche z waga![]() witam nowa mame i gratuluje martita nie przeterminowalam sie, na porodowke trafilam rowno tydzien przed tp nie moglam sie doczekac, bo mnie juz skurcze dobijaly![]() dobra, ubieram ssaka i jazda na spacer ![]() ps dzis konczy tydzien
|
|
|
|
#2507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Teraz już jest w porządku, dogadujemy się coraz lepiej z małym, i powoli przyzwyczajam się do wstawania koło 1, 4 i 6 żeby go nakarmić. Ostatnio zmniejszyłam dokarmianie butelką, a w zamian za to mały dostaje pierś ![]() Cytat:
![]() Brawa za tydzień dla Filipka! I niech je jak najwięcej ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Dzisiaj miała wrócić aga, ciekawa jestem kiedy się u nas pojawi
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-11-10 o 11:55 |
||
|
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
Kamila 21 lat, tp 25.01
![]() No właśnie gdzieś tam czytałam, że w ciąży mogą boleć nawet żebra i drętwieć kończyny. Szkoda, że maluchowi nie da się powiedzieć, żeby się posunął
|
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
Witam i gratuluje nowym
Pati, ha ja ściągnęłam od Muffinki Muffinka, no za jakiś czas kolejne ? chce byc mama, to jeszcze raz gratuluje ![]() Ej dobra nie mam zielonego pojęcia i potrzebuje porady.. no bo Nicolas ma katar, kicha i mam ciągle zimne ręce i zastanawiam się czy powinnam iść z nim do lekarza? To głupie ale nie wiem co robić
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Katar to nic złego, pediatra zazwyczaj zaleca nasivin i wodę morską na zmianę i po tygodniu mija (w ogóle katar leczony trwa siedem dni a nieleczony tydzień, tak mi lekarz powiedział Dla pewności możesz iść do lekarza, najważniejsze żeby miał nos czysty bo na oskrzela może iść
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-11-10 o 12:51 |
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No szkoda, potem jak już się dziecko urodzi szkoda że nie rozumie jak mu się mówi "Kochanie nie płacz, już dostaniesz jedzenie/przewinę Cię/mamusia nie zostawi Cię idzie tylko do kuchni" itp. ![]() Cytat:
), ale lekarka powiedziała że to wynika z tego że zakrztusił się śliną, bo gardełko ma w porządku. A kichanie (oczywiście nie non stop) oznacza że maluch oczyszcza sobie sam nosek I tak jak napisała Martita, zazwyczaj zaleca się wtedy coś do noska typu sól fizjologiczna i coś do oczyszczania go jeśli często kicha typu aspirator, gruszka A jak maluch ma zimne rączki to może ubierz go cieplej, nakryj czymś grubszym, jeśli nie ma temperatury?
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-11-10 o 13:30 |
||
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mały też ma czasem zimne rączki, ale mu przechodzi zawsze i odzyskują "swoją" tempreaturę ![]() A propos tego że katar leczony i nieleczony trwa 7 dni.. zgadzam się z tym w zupełności A po kroplach do nosa jest tak samo, więc w moim przypadku nie ma sensu wydawać pieniędzy na leki |
|
|
|
|
#2515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy doktorek się nie pomylił, bo 4 stycznia to jest 3 tyg przed przewidywanym terminem, czyli to będzie 37 tydzień a ja słyszałam, że to od 38 tc można spokojnie rodzić Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ciekawe, która pierwsza będzie ![]() Ja się dziś fatalnie czuję, co jakiś czas w głowie mi się kręci
|
||||
|
|
|
#2516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja będę miała cesarkę więc prawdopodobnie w terminie będzie. No chyba, że dzidzia zacznie wcześniej pchać się na świat Za tydzień wybieram się na pierwsze polowanie na śliczne maleńkie ubranka. Szkoda tylko, że tatuś nie może iść ze mną... |
|
|
|
|
#2517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe no widze wlasnie Jak cos to mozesz Ty pierwsza rodzic a moze urodzimy w tym samym dniu? Ty tez chcesz dziewczynke nie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() coraz wiecej nas widze Cytat:
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Pati ze dwa dni werandowalismy, dzisiaj pogoda cud, godzine chodzilysmy, a on tak slodko spal
![]() aguu jak dziecko ma cieply kark, to mu cieplo, maluchy jeszcze nie ''opanowaly'' termoregulacji, wiec moga czasem miec zimne raczki, mimo ze jest im cieplo zaloz mu lapki na raczki moze
|
|
|
|
#2519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To Wy dziewczyny wychodzicie w taką pogodę z bobasem? Ja to myślałam, że całą zimę będę go trzymała w domu i dopiero po 3 miesiącach wyjdziemy na chwilkę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

za wizytę! Daj znać jak będziesz po 

*

heh, ten maluszek to mnie chyba wykończy, bo dzisiaj znowu mnie pobił
Już Cię dopisuję do listy
Mogłabyś podać swoje dane, to wpiszę Cię ponownie do listy?